Dokaatko jouluaattona?

  • 111 955
  • 915

Dokaatko jouluaattona?

  • Totta munassa. Perseet olalle!

    Ääniä: 195 16,0%
  • Voin maistella, en kuitenkaan juovu.

    Ääniä: 661 54,3%
  • Ei.

    Ääniä: 362 29,7%

  • Äänestäjiä
    1 217

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Eukko on sairaanhoitaja
Tuleeko teille Seiska?

No, naisasiaketjuun viitaten, kunhan yritin olla muka hauska.

Jopa alle promillessa lienen ollut koko joulun, aattonakaan en juonut kuin hyvin kevyesti. Joulu yksin kämpillä serotoniinivajauksessa ei sovi nyt pelikirjaan ollenkaan.

EDIT. Tuleeko Julle-jr:n naiselle Seiska?
 

julle-jr

Jäsen
Eukko on sairaanhoitaja, ja pakkohan siellä on ihmisiä olla vaikkapa sinun suolisolmusi avaamista avustamassa.

Niin ja muija ei dokannut jouluaattona.
Sepäs sattui, minunkin tyttöystäväni näet on sairaanhoitaja ja myös hänellä oli tänään aamuvuoro. Sitä en tiedä, että dokailiko hän eilen, mutta veikkaan että ei. En juonut minäkään muuta kuin kotikaljaa. Itse asiassa en ole koskaan dokannut jouluaattona.

Edit. Ei tule seiskaa. Tai en ainakaan ole huomannut mitään sellaiseen viittaavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nostetaan perinteinen ketju joulun lähestyessä ylös.

Otatko mukia jouluna?

Oma vastaus on, että saattaa sitä muutama keskiketterä mennä ja vähän viiniäkin, mutta mihinkään isompaan revittelyyn ei tässä kuitenkaan startata.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Todennäköisesti ruoan kanssa muutama olut ja illalla sitten terästettyä glögiä. Ei konttauskuntoon, mutta tukevaan humalaan kuitenkin.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Poikamiesaikoina taisivat joulunpyhät olla viinanhuuruisempia kuin juhannus. Nykyään ei jaksa oikein enää muutenkaan baareja ja älyttömiä viikon rännejä.

Saatan pienen nousun ottaa mutta ihan kotioloissa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Koska saan joka ainoa kerta todella pahan depressiokohtauksen juotuani alkoholia, jätän väliin. Vuoden juomat tuli jo nautittua huhtikuussa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Otatko mukia jouluna?

Huomenna menen alkosta ostamaan viinit, joilla on tarkoitus pärjätä joulunpyhät. Dokailuun saakka homma ei etene vaan sivistyneesti on aikomus sitä viiniä nautiskella aterioiden yhteydessä. Ja kun glökikään ei maistu terästettynä tai ilman, niin sitäkään ei tule juotua. Summa summaarum, aikasta selvinpäin joulunpyhät ollaan.

vlad.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Voihan siinä mennä naukku ennen ruokaa ja pari lasia viiniä ruoan aikana. Ja kotona jotain muutakin. Ellen ole kuskina isovanhemmille.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan varmasti dokaan. Tosin hillitysti ainakin alkuillasta, sillä ei ex-anopin joulupöydässä viitsi ihan pää jäässä olla. Ex-muijan kanssa sitten iltasella enemmän.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Eiköhän sitä jokunen tule otettua, eli kai se tuohon maisteluun kääntyy.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En ole koskaan ollut humalassa, eikä ole tarkoitus ollakaan. Kotikaljaa hommaan anoppilaan joulupöytään, mutta kotiin hommasin pari laadukasta olutta. Toinen kuluu parhaillaan loman alkamisen kunniaksi, toisen säästän aatonaattoon. Pyhien jälkeen yritän perehdyttää velipoikaa Chimayn sinisen hienouksiin.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
En. Ei kuulu meidän perheen joulutraditioihin. Se on max. 1-2 tölkkiä olutta ruuan kanssa ja sitten pari glögimukia. Tosin yleensä on tullut karattua joulupäivänä jonnekin frendien luo, mutta nyt kerta su-ma välisenä yönä pitäisi esittää parasta osaamistaan levylautasten takana, niin taitaa jäädä joulupäivän kikkailut pois. Sapuskaa, lepoa, sekä vanhempien ja sisarusten kanssa oleilua.
 

Cougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Jouluna selvinpäin

Joulu menee täysin ilman alkoholia. Joulun jälkeen voin ottaa parina päivänä vähän reilummin kun yksin joutuu ne viettämään.

Kunnon dokaamisen säästän tammikuulle ja tipattoman viikon jätän sitten toukokuulle.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Aattona en ole koskaan ottanut mitään ja siitä aion pitää kiinnikin. Ei siinä mitään pahaa ole vähän bisseä tai viiniä ottaa, kentis konjakkiakin, mutta ei ole meilläpäin ollut tapana. Sitten joulupäivänä/tapanina on välillä napattu oikein tosissaankin, perheen parissa ja ilman. Jo legendaarikseksi muodostunut joulupäivän tinaus ja lähes käsirysyyn johtava Trivial Pursuit on jotain mahtavaa.

Tänä vuonna lähdenkin sitten anoppilaan aattoiltana, huhujen mukaan ovat treenanneet jo minua varten viinanottoa jotteivät heti sammu. Melkoinen taitaa olla meininki mutta mikäs siinä sitten. Perinteet kunniaan, vaikka muiden sitten.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Joulunviettoon on varauduttu hakemalla Alkosta ruokailuun sopivia tuotteita. Niitä sitten nautitaan, kun on tulossa reilumpi porukka sukulaisiakin. Niin paljoa tuskin kukaan erehtyy juomaan, että sitä voi dokaamiseksi nimittää.

Viinavarastosta löytyy +30 pullon reservi laadukkaita viskejä, konjakkia, muita väkeviä ja muita perusraaka-aineita. Täältä voi sitten hakea, jos joku ilahtuisi jalojuomien maistelusta.

Jouluviinien kattaus piti tällä kertaa sisällään seuraavat tuotteet:
- Domaine Laroche Chablis 1er Cru, 2 ploa, suht laadukas pääruokavalkoviini
- Trimbach Pinot Gris Reserve, alsacelainen vaihtoehto edelliselle
- NES Passito di Pantelleria, makea valkoviini pikkupullossa jälkiruokia ja/tai rasvaista alkukalaa varten
- Montana South Island Pinot Noir, 2 ploa, helppo possu- ja pataruokapunaviini
- Zenato Amarone della Valpolicella Classico, 2 ploa, ronskinmakuinen italialainen punaisen lihan kaveriksi
- Lisäksi viinikaapissa on Chateauneuf-du Pape'n Lazaretia ja Rosemount GSM:aa kumpaakin runsaasti, jos Amarone on liian jöpäkkää tavaraa vieraille. Nämä ovat sellaisia "vähän parempia talousviinejä". Muitakin vaihtoehtoja löytyy, mutta ainakaan paljoa näitä kalliimpia tuskin avataan tänä jouluna.

Olutta pitää toki olla, ne on vielä ostamatta. Olutta en pahemmin säilö kotona, ostan yleensä suoraan kulutukseen sen vähän mitä käytän. Vieraille toki pitää olla setti tummia oluita ja tietysti jotain peruslageria. Ehdottomasti aion ostaa Williamsin inkivääriolutta ja Liefmansin kirsikkaista Cuvee-Brutia jokusen pullon, ja jotain vehnäolutta vielä.

Kai noista tarvittaessa dokaamisenkin saisi aikaan...
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
En dokaa, mutta ryyppään kyllä! Tosin aloitan vasta melko myöhään eli saavuttuani kotiin joskus yhdeksän maissa illalla.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ole koskaan jouluaattona vetänyt perseitä olalle.

Maistiaisina tulee otettua varmaan siivut konjakkia suklaakonvehtien kyytipojaksi sitten kun alle 3-vuotiaat ovat nukkumassa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Konjakkilasillinen hautausmaalla käynnin jälkeen lämmikkeeksi. Hieman punaviiniä ruuan painikkeeksi ja illalla siivu konjakkia rauhoittumiseen.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Keskimmäinen.

Vähän punkkua, pari jouluolutta ja varmaankin jotain muuta pientä päivän kuluessa.

Känneille synkkä ei jouluisin. Lonerit on poikkeus. Ehkä se känni yksinäistä joulua helpottaa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Perhejouluun ei ryyppäminen sovi. Ei se toki muutenkaan ole lasten läheisyydessä sopivaa. Sen sijaan yhden tumman erikoisoluen nappaan saunan jälkeen ja viiniä max. 2 lasia kinkun kera. Tämä aattona. Joulupäivänä tuskin tulee otettua mitään, kun pitää siirtyä päiväseltään muutama kilometri autolla aamuin illoin. Tapanina sattaa jälleen kinkun kanssa mennä sama 2 lasia. Ruokaa tulee sen veraan runsaasti, että varsinaisesti alkoholin vaikutusta ei juuri huomaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jouluaattona olen perinteisesti ollut juomatta tippaakaan alkoholia. Joulupäivänä sen sijaan olen ottanut ensimmäisen glögin jo suht ajoissa iltapäivällä ja sen jälkeen juonut erilaisia joulujuomia ujostelematta. Usein olen lähtenyt myös johonkin kapakkaan joulupäivän iltana. Ei silti mitään lärvejä silloinkaan.

Eiköhän tämä joulu mene samoissa merkeissä. Kapakasta en tosin tiedä, se jää nähtäväksi.

Jos olisi omaa perhettä, niin ei sitä joulupäivänäkään itseään hönöön asti tulisi juotua. Sen sijaan muutaman lasillisen nauttiminen ei tee kenestäkään huonoa isää tai äitiä. Jos lapset näkevät vanhempiensa joskus nauttivan alkoholia, oppivat he vain terveen suhtautumisen alkoholiin - veikkaan, että todennäköisyys kapinahenkiselle teinidokaamiselle saattaa jopa pienentyä, jos kotona ollaan alkoholin kanssa nk. "sinut".

Monissa maissa viini ja olut nähdään peruselintarvikkeina, eikä niiden nauttimista piilotella lapsilta. Teinidokaaminen sitten taas onkin Suomessa selvästi Euroopan kärkitasolla. Onkohan tällä joku syy-yhteys?

Alkoholi on silti viisasten juoma ja myös oluella ja viinillä saa pahoja ongelmia aikaiseksi, jos on varomaton.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Saas nähdä miten käy. Aiemmin olen jouluaattona dokaillut, mutta nyt tilanne on hiukan eri. Jouluna dokaamisessa ei omasta puolestani ole ollut mitään ihmeellistä ihan jo siitäkin syystä, ettei meidän jouluissa ole ollut lapsia mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös