Divisioonien MM-kisat

  • 214 531
  • 1 398

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
On paha sanoa, että millaisia mahdollisia jälkiseurauksia tai protesteja ottelusta Mongolia-Kuwait tulee kun siellä toden totta oli tulisia tunnelmia ja useita joukkotappeluja.

Tässä koostetta ottelun tapahtumista, jossa todella oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita par excellence - kuten eräs turkulainen jääkiekkoleijona toteaisi.




EDIT: Jaa, katsominen onnistuu nähtävästi vain YouTubessa eli linkkiä klikkaamalla.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Poikien Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioona päättyi molempien lohkosarjojensa osalta Tanskassa ja Eestissä eilen päätöspäiväksi seuraavin otteluin kuten myös tuloksin osin perin dramaattisestikin tilannekuvasta riippuen:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2024 Tanskassa Frederikshavnissa ja Eestissä Tallinnassa 14.4.2024-20.4.2024

1A

20.4.2024

Ukraina-Itävalta 3-2 (Tässä ottelussa nousua kohti miettien Ukrainan pojilla on mielessään vain voitto. Itävallan pojat eivät tosiaan ristikkäisten tulosten takia ole käytännössä enää nousussa kiinni. Siltikin he voisivat yrittää voittoa ja saada edes hyvän turnauksen päätösmielen.

Näin mietin eilen ja Ukrainan pojat tekivät kaikkensa pitääkseen nousutoiveet elossa ja näin myös toimittiin kuten piti. Siitä jäi jännitettävää illaksi asti kaikkiaan kiitos Danyl Shulhan kahdenkin maalin joista toinen tuli vain 43 sekuntia ennen ottelun loppua Danylo Kuraievin syötöstä. Itävallan pojille hieno turnaustulos jota tietysti kaikkinensa toivoisi ensi vuodeksikin.)

Japani-Unkari 3-6 (Japani poikineen lähtee jo alemman lohkosarjan pariin. Sinänsä siten Unkarin pojilla ei juuri panosta tässä ole vaikkakin murskavoitto purkaisi pahimpia patoumia ja ehkä tarjoaisi jotain näyttöä vähän vanhempiin maajoukkueisiin tätä jääkiekon kansainvälistä epäonnen perisuosikkia ajatellen!

Näin mietin eilen ja lopulta tulikin jälleen tilausmuotoinen murskavoitto tai edes sen tynkä tavallaan. Kun ehkä se olisi parempi Japanin poikien täydellä maalittomuudella tai muilla pienillä lisämaaleilla.

Jälleen kerran jää kuitenkin niin kovin paljon petrattavaa ensi vuoteen. Etenkin kun ne menestykset ei saisi otteiltaan olla aivan niin pahuksen liikaa mielialasta kiinni!

Päätöseräkin näytti välillä perin kylmäävältä kun Japanin pojat saivat edes ajatuksellakin maalivaihteen päälle ja tekivät siis kaikki maalinsa vain päätöserässä. Olihan sekin vähän esinäytöstä alemman lohkosarjan pariin oleville maille varoitukseksi.)

Saksa-Tanska 6-4 (Tässä ottelussa tulee ihmeittä pienimuotoinen riemumarssi ennen paluuta Jään Kotkien tuleville jäsenille.

Tosin isäntien poikaryhmä halunnee edes oman katastrofiturnauksensa päättää hyvin ja olisihan se sensaatio ajatuksenakin nähdä Saksa poikineen ulkona ensi vuoden MM-kisoista poikien tasolla.

Kuten myös nähdä sen tilalla kokeeksikin paljon sodasta maassaan kärsinyt Ukraina poikineen ikäryhmän MM-kisoissa!

Isäntien poikaryhmällä on sentään keskinäinen voitto Japanissa turvaamassa jatkon melko korkean todennäköisyyden tappiosta huolimatta.

Näin mietin eilen ja ei voitosta lopulta sittenkään liian helppoa paraatimarssia tullut vaikkakin Ukrainan poikien haave MM-kisoihin menemisestä sitten jotenkin murskattiin.

Välillä voittaja oli tappiollakin ja yllättävänkin hermostuneelta vauhkoamiselta ottelun otteet ajoittain näytti heiltä. Sittemmin toki kun kokonaispaketti saatiin kokoon niin tulosta kyllä myös tuli ja johtokin pidettiin.

Viimeinen maali tosin vähän tuntui ilmeikkään tyhjältä kun se toden totta saatiin menemään sisään vain Tanskan poikien tyhjään maaliin.

Toivottavasti ensi vuoden Poikien Jääkiekon MM-kisoihin varsinaiselle puolelle osattaisiin harjoitella ja ei tosiaan mahdollisesti anneta periksi yhtä mahdollisille mielialaongelmille mikäli tulee yllättäviä käänteitä.

Tanskan pojat joutuvat melkoiseen palauteryöppyyn kaikkiaan surkeasta turnauksesta, mutta lopetus oli toki hyvä. Ehkä vierasjäillä ei olisi ensi vuodeksi niin vaikeasti paineita.)

Tästä vielä alemman lohkosarjan pariin:

1B

20.4.2024

Ranska-Slovenia 2-11 (Tästä ottelusta voinee tulla nopeasti pannukakkutason nyhjäys tai parhaimmillaan melkoinenkin taisto selvemmän pääsyehdokkaan ja toisen jo melkein hyvin ajatustasoisen ehdokkaan kanssa. Sen näkee sitten.

Näin mietin eilen ja nyhjäykseksi kuten siitä seuranneeksi pannukakkutason lässähdykseksi se sitten menikin. Ei juuri jakoja ollut Jääkukkojen poikaryhmällä. Eli siinä missä Tanskassa saatiin ylemmän lohkosarjan puolella jännittää loppuun asti eilen illalla yötä kohti mennen niin tämän jännitys päättyi eilisaamuna kuin seinään sitten Eestissä.

Ehkä yllättävintä siinä oli se, että Jääkukkojen poikaryhmä sinänsä hätää kärsivänä kärsi kuitenkin myös huonosta viimeistelystä. Se ei olisi lopputulosta muuttanut, mutta olisi vähentänyt luvut murskatappiosta edes normaalimman suunnan siedettäväksi tappioksi. Melko paljon kuin alakynnessä olevaksi joukkueeksi pitivät myös kiekkoa mailoissaan tai saivat omia hyökkäyksiään läpi. Slovenian poikaryhmä pääsi siis ylempään lohkosarjaan jo etukäteen.)

Eesti-Liettua 3-4 (Tässä ottelussa sähköä on ilmassa ja isännille toivoisin vielä tavallistakin parempaa ottelua ellei vain niin hyvin tiedossa olisi se, että miten paljon sinänsä kehittyneempi ja ainakin joka tapauksessa paljon tähän ikäryhmään satsannut Jään Ritarien poikaryhmä haluaa tämän ottelun voittoa ja toivon mukaan päästen paremmalla luottamuksella näyttämään kyvykkyyttään viimein ylemmässäkin lohkosarjassa.

Ilman muuta kaikki tämänkin ottelun tilanteet näyttöineen ovat kiinni osin myös jo tulevan huomisaamun ensimmäisessä ottelussa.

Mikäli toivo on mennyt niin sitten periaatteessa enemmän olisin tuolloin nuorten isäntien menossa mukana. Ilman muuta hekin ovat hyvän turnauksen pelanneet, mutta ajatuksellakin erinäisten vaiheiden jälkeen nousten se meno olisi vain niin kovin kovaa ajatellen ylempää lohkosarjaa.

Ellei sitten tietysti vain haluta hyvää mainosta kohti vähän vanhempia ikäluokkia ja itse Jään Pääskyjä varsinaisestikin ajatellen. Nämäkin joukkueet kun kaipaavat kovia tulevia pelimiehiä taakseen.

Näin mietin eilen ja ikävä kyllä aamuottelun eli Ranska-Slovenia-ottelun jälkitunnelmien myötä tästä tuli lähinnä keskinäinen näyttö. Isäntien poikaryhmällä oli hyviä keskialuehallintoja kuten myös hyviä syöttöjä. Ehkä välillä oli vähän turhan levotonta, mutta kuulunee heilumisineen vähän kyllä ikäryhmätasollekin.

Ehkä kaverin huomiointi sijoittumisessa voisi olla terävämpää ja pitäisi vain osata jättää ne oletettujen jääkiekon huippumaiden tähtilesoilut enintään sinne muutaman vuoden päähän kun sitten ehkä vähän aikuisempana olisi enemmän kykyjä niitä oikeasti toteuttaa. Kenties, mutta eihän se silloinkaan jatkettuna ole suotavaa.

Jään Ritarien poikaryhmä ikävä kyllä rannalle jääneenä oli huonoimmillaan avauserään, mutta siitähän homma vetreytyi loppuun asti. Voittokin siis tuli, mutta tuntui paljon haikeammalta ja mitättömältä kuin tarvitsikaan.)

Italia-Etelä-Korea 2-4 (Tämä onkin sitten turnausjumbojen välinen näytös. Nämä maat poikaryhmineen ovat sotkeneet asiansa kovin perusteellisesti ja sarjaputoaminen tulee olemaan joka tapauksessa toiselle näistä maista hirvittävä häpeätahra tavallaan.

On hyvin vaikeaa toivoa, että kumman sinänsä toivoisi voittavan myötätuntoni tosin ollessa enemmän Etelä-Korean puolella.

Italian jääkiekko toki on perinteikkäämpää tavallaan, mutta siinä maassa toden totta on tahtipuikon heiluttelijoita ollut monta vähän turhankin monesti ja asioita on sotkettu ikäluokittainkin melkoisella menolla muulloinkin kuin miten nyt lähivuosina.

Peri-italialaista menoa sekin ja nyt ei ole edes kyse ruokapöydän antimien arvostelulinjaisesta keskustelusta mitä ei paikalliset kodin nk. Principessat välttämättä halua kuunnella tärkeimmiltään ilman sitten kirjaimellista henkistä lynkkausta siihen paikkaan!

Näin mietin eilen ja onneksi oikeus kuten kohtuuskin voitti tässä ottelussa.

Välillä oli toki tiukkaa voittajallekin, mutta onneksi sijoittumisessa ja halussa aina hereillä oleva Mookyung Kang teki elintärkeän muun ratkaisumaalin otteluun 1 minuutti ja 8 sekuntia ennen loppua Jeongheon Choin ja Junsu Kwakin syötöstä.

Jään Sinikoneen tulevien jäsenten suhteen tämä lopullinen suorituksellinen spagettilässähdys tietää putoamista jo kokonaan alemman sarjan puolelle.

Poikien Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan siitä puhuen toisaalta Italia poikineen on kuitenkin tätä nöyryytystä vasten sinne hyvinkin vähän liiankin ylimaallinen kykytasoiltaan.

Niin paljon kuin ilman muuta iloinen olen Etelä-Korean poikaryhmän säilymisestä niin onhan kyllä heilläkin helkkaristi petrattavaa ensi vuoteen. Sen näkee sitten, että ottaako kyseinen maa poikaryhmineen viimein onkeensa ensi vuodeksi ongelmineen vai ei!)

Seuraavaan viestiin tulee vielä lopullinen pistetilanne tämän sarjan osalta puhuen yhteisesti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Poikien Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan molempien lohkosarjojen lopulliset pistetilanteet Tanskan ja Eestin turnausten suhteen tulevat tähän alle yhtä molempien osalta samalla kertaa Tanskan puolen tullessa ensin mainituksi:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona 2024 Pistetilanne

1A

Saksa 14 pistettä

Ukraina 13 pistettä

Itävalta 8 pistettä

Unkari 7 pistettä

Tanska 3 pistettä

Japani 0 pistettä

Saksa poikineen nousee ensi vuodeksi Poikien Jääkiekon MM-kisojen varsinaiselle puolelle Ukrainan poikineen jäädessä rannalle myös ajatellen maan sotatilannetta sen onneksi pian parantuessa Yhdysvalloissa käytännössä jo hyväksytyn jättimäisen apupaketin myötä kerralla lähipäiviksi kuten viikoiksi toivottavasti ja Japanin poikien jäädessä pisteittä he lähtivät vähemmän yllättäen alemman lohkosarjan puolelle ensi vuodeksi hyvin epätodennäköisesti pisteittäkin se olisi ihme sinänsä.

Ylempään lohkosarjaan liittyy alemmasta ensi vuodeksi Slovenia poikineen.

Tähän alle vielä pistetilanne lopullisesti Eestistä:

1B

Slovenia 12 pistettä

Liettua 11 pistettä

Eesti 6 pistettä

Ranska 6 pistettä

Etelä-Korea 6 pistettä

Italia 4 pistettä

Turnaus etelänaapurissamme päättyi lopulta hieman jo aikaisestikin nähtyyn lopputulokseen.

Slovenian pojilla oli etulyöntiasema sen säilyttyä täpärästi loppuun asti. Toki tietenkin vain loppupisteissä kun itse ratkaisuottelu Jääkukkojen poikaryhmää vastaan oli läpihuutojuttu ihan alkua huomioimatta.

Siten Slovenian pojat pääsevät ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi ja Jään Ritareiden poikaryhmä jää rannalle. Liettuan poikaryhmä olisi tarvinnut kuitenkin voiton täytenä tai puolitettuna saadakseen eilisillan kuten myös lähivuosien tärkeimmän tavoitteensa toteen.

Sloveenipojat eivät mielellään toki olisi saaneet saada pisteitä lainkaan tavoitteiden toteutuessa tai vain jäännöspisteitä.

Se raukesi tyhjiin jo eilisaamuna. Ensi vuodeksi vaikeaa tulee taas siinä, että Japani poikineen tulee haastetta sille tuomaan tänne melko merkittävissäkin määrin elleivät he itse muuten asioitaan mokaile. Italia poikineen putosivat jo kokonaan alempaan sarjaan tässä ikäryhmässä ja sen tilalle nousijaa ei kesken olevassa turnauksessa vielä tiedetä.

Puolassa kun on vielä ikäryhmän tämän vuoden viimeinen turnaus kesken.

Etelä-Korealle poikineen harmittava juttu. Etenkin kun tasapelin ristitulosten ollessa toisia olisivat he voineet olla turnauskolmosia.

Säilymisen yhteydessä toivottavasti nyt viimein tilanne alkaisi oikeasti kohentua jatkoon kun ei ole enää mitään koronaa tai edes koronaa vastaavaa vaaratauteja tulossa kansainvälisesti tilannetta sekoittamaan mahdollisin välivuosin ja ongelmin.

Tilanteisiin palataan lähipäivinä mikäli tarvetta tulee tai mainitaan ajan kanssa kunhan tämän vuoden ikäryhmän viimeinen MM-ohjelman turnaus on ohi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä välin myös Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus tälle vuodelle on jatkunut.

Poikien Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan puolella pistetilanne toistaiseksi on seuraava koskien sen ylempää lohkosarjaa alemman tietenkin tultua näin kertauksena pelattua Espanjan Puigcerdassa sen reilu kuukausi sitten:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Pistetilanne

2A

Puola 9 pistettä

Hollanti 9 pistettä

Iso-Britannia 9 pistettä

Romania 3 pistettä

Kroatia 0 pistettä

Serbia 0 pistettä

Tässä siis väliaikainen pistetilanne näihin päiviin mennen kun kärjessä on ollut hyvinkin tasaista ja jumbojoukkueiden osalta pistetili on nollassa lähinnä odotellen jäännöspisteitä tätä menoa.

Seuraavaan viestiin tulee tämän hetken muut ottelutunnelmat.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä välin myös Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus on jatkunut kahdenkin ottelupäivän voimin.

Tässä ottelut tuloksineen eiliseltä kuten myös tänään tähän asti pelatuista otteluista:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Puolan Sosnowiecissa 17.4.2024-23.4.2024

2A

20.4.2024

Iso-Britannia-Serbia 4-0 (Löylytystä luvassa ihmeittä. Näin mietin eilen ja niin kävi, mutta onneksi Serbian poikaryhmän maalivahtina toimineet Filip 'Vilppu' Korenic ja Todor Josic pitivät luvut hurjaan kiekkosateeseen nähden melkoisen pieninä. Tosin ikävä kyllä Korenic päästi turhan suuresti leijonanosan tavallaan taakseen ja joutui vaihtoon. Josic vuorostaan ei päästänyt yhtäkään.

Ehkä paremman kuvan olisi saanut mikäli olisi Korenic otettu jo 0-2 tappiolukujen aikaan sisään ja siitä sitten voitu paremmin verrata Josicia.

Muuten jäänee vertailut myöhempään osaan turnausta. Ensimmäisessä erässä serbien poikaryhmä ei saanut yhtään hyväksyttyä laukausta kohti brittien poikaryhmän maalia!

Sittemmin sentään serbipojille edes jokunen laukaus kohti voittajan maalia tuli kaikkiaan otteluun silloin kun kiekkoa päästiin edes jotenkin pitämään hallussa.

British Lionsin kenties jonain päivänä pelaavasta edustajistosta puhuen löytyy tai on löytynyt tämän vuoden turnaukseen myös suomalaista tai suomensukuista alkuperää olevia miehenalkuja.

He ovat Emil Oksanen ja Noah Kääriäinen. Näistä jälkimmäinen on tuttu Tampereen, Espoon lähialueen kuten Etelä-Vantaan ja myös Klaukkalankin nuorten seuroista.

Vaikka ilman muuta jälkimmäinenkin on ollut mukana muun muassa Kiekko-Espoon nuorten ohjelmassa. Jälkimmäinen näistä eli Kääriäinen teki maaleista puhuen 2-0 osuman Connor Leen syötöstä. Hyvä pistevoitto lopulta British Lionsin poikapuolelle.)

Puola-Romania 7-0 (Voi olla myös sitäkin enemmän löylytystä luvassa ihmeittä. Näin mietin eilen enkä yllättynyt. Edes ensimmäisen erän 'vain' 0-0 ei hämännyt tulevaa maalisadetta juhlineen siihen mitä kotiyleisöltä pojilleen tuli. Toinen erä teki käytännössä tyhjäksi mitkään Tricolori Hochein poikaryhmän pyristelyt. Näillä mennään!)

Kroatia-Hollanti 3-5 (Tässä voi olla jotain tasaisuutta, mutta luulen kuitenkin Jong Ijs-Oranjen tulevien jäsenten vievän tämän ottelun todennäköisimmin kuin sitten ei. Näin mietin eilen ja väärässä en ollut, mutta tasaisuutta oli enemmän kuin mitä luulin!

Parhaimmillaan kun Jong Ijs-Oranjen tulevien jäsenten johto oli jo 4-1 ennen sitten käsittämätöntä hätäilyä toisen erän ja kolmannen erän murrosvaiheessa vähän miten sattuu.

Koko ajan tuli hosumisia, vääriä vaihtoja, syöttöjä päin mäntyä ja siitä sitten Kroatian pojilla koituikin mahdollisuus parantaa mainettaan.

Myöhemmin homma taas terästäytyi, mutta mikäli vain pelikellossa olisi ollut enemmän aikaa kun oli niin Kroatian pojat olisi saattaneet yllättää tosiaan parempansa pahanpäiväisesti!

Etenkin kun viimeisen yrityksen jälkeenkin painostus oli armotonta ennen sitten viimein luovutusta juuri ennen summerin sointia.)

21.4.2024

Romania-Iso-Britannia 2-9 (Tämän päivän otteluun brittien poikaryhmällä oli vara laittaa jopa kakkosmaalivahti Alfie Jefferis maalille eikä ollut erityisen hankala pala hänelle hoitaa homma kotiin. Tricolori Hochein poikaryhmän homma oli jotain verraten heikointa ikäluokan vastaavinta aikoihin. Tänään ainakin eikä lopputurnauskaan mikään ihana uutinen heille tätä menoa ole.)

Serbia-Kroatia 1-4 (Tämän päivän toiseen otteluun puhuen se sentään oli tasaisempi näytös Balkanin alempien maiden jääkiekkoherruudesta ikäryhmissään. Vajaata kolmatta erää koskien siihen asti ottelu ei koskaan ollut enempää kuin 1-2 Kroatian poikien ikäryhmälle.

Sittemmin voitto oli Kroatian poikaryhmän heti sen jälkeen Serbian poikaryhmä väsyi. Harmittavasti viimeistelyn heikkous tarkoitti, että serbien ikäryhmän poikien ainoa maali oli Slaven Pecericin Marko Opalicin syötöstä jo alkuminuuteilla eli ajassa 6.45 ensimmäistä erää koskien. Saa nähdä, että miten jatkon käy näillä näkymin huonoudessaan Serbian pojille.)

Hollanti-Puola (Tämä ottelu on vielä kesken ennen päätöserää isäntien poikaryhmän johtaessa ottelua maalein 2-0. Jong Ijs-Oranjen mahdollisten tulevien jäsenien olisi parasta ryhdistäytyä mikäli ehkä kenties nousuakin mielisivät saavuttaa! Tosin kyllä isäntien poikaryhmän yleisötuki voimakkaana sellaisena ja kiekonhallinta ainakin kahteen ensimmäiseen erään on ollut ajoittain kiusallisenkin selvää. Siten isäntien poikaryhmä selvinnee tästä ihmeittä niukkana voittajana. Voihan ero toki suurentua päätöserään.)

Ottelut Sosnowiecin Jäähallissa eli myös Talvistadionin Jäähallina tunnetussa ottelupaikassa pelattiin, niitä pelataan tai tullaan pelaamaan eilisen ja tämän päivän tapaan ennen pitkää jälleen huomisen välipäivän jälkeen tutuilla ajoin Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Puolan Aikaa eli Klo 14, Klo 17.30 ja Klo 21 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kansainvälisten jääkiekko-ottelujen päivä ei suinkaan vielä ole päättynyt.

Etenkin mitä tulee Jääkiekon MM-ohjelman pariin mennen.

Jääkiekon Naisten MM-ohjelmassa kun on avattu tänään vuoden viimeinen minkään muodon turnaus eli Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonan ylempi lohkosarja.

Kiitos voimaan jääneiden sääntömuutosten tässä on hienoa jännitystä luvassa jatkoon.

Sitä ennen ennakoihin seuraavaan viestiin päivitettynä tietenkin pitkältä ajalta puhuen!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioona on vielä jäljellä ylemmältä lohkosarjaltaan ja monien vaiheiden jälkeen turnaus päätettiin pitää edelleen yhtä loppuun asti pidettynä Itävallassa.

Etenkin kun kukaan muu maa ei halunnut turnausta järjestää ja Kiina naisineen oli noussut Jääkiekon Naisten MM-kisojen varsinaiselle puolelle.

Tässä ennakkoja siitä missä mentiin päivitettynä:

Jääkiekon Naisten MM-kisat 1. Divisioona vuodeksi 2024 lohkosarjaan A Itävaltaan Klagenfurtissa lopullisesti vahvistettuna 21.4.2024-27.4.2024

1A

Itävalta (Emännöi turnausta. Katkerasti jäi kuluneen viime vuoden päätösturnauksessa tämän mainitun viime kesän päätteeksi silloista ensi vuotta eli tätä vuotta koskien MM-kisojen varsinaisen puolen ulkopuolelle kun tasapelissä täpärästi Tanska naisineen meni edelle.

On vahva ehdokas kuitenkin vähänkin paremmin mennessä päästä MM-kisoihin. Ikävä kyllä Unkari ja Ranska tuskin virheitä riittävästi tekevät sitä varten. Tosin siltikin kakkostilaan on mahdollisuus ja tätä kautta sitten nousuun! Tällä hetkellä kuitenkin puhuen ikävä kyllä turnaus on siitä puhuen käynnistynyt huonosti.)

Unkari (Putoaja äärimmäisen pahan maun myötä kiitos IIHF:n kabinettipelin MM-kisojen varsinaiselta puolelta. Tuleva tai toisin kertoen juuri tämä vuosi olisi hyvä paikka jälleen näyttää nousun suhteen kykyjä. Vähän huonommalla kaudella nyt tällä erää kakkostilakin riittää mikä on tärkeä juttu heillekin.

Ranska ei virheitä tee ja Itävaltakin on ollut välillä vaisuista vuosista huolimatta silti noususuhteessa. Hollanti naisineen tuskin yllättää kuluneen viime vuoden kesän myöhäisturnauksen tapaan uudelleen parempiaan, mutta mene ja tiedä mikäli turnaus menee tervanjuonniksi niin sitten Unkarilla jääkiekossa kaikki on nurjemmallakin puolella mahdollista riippumatta selvästi kyvykkäämmistä joukkueistaan!

Nyt tosin tällä hetkellä puhuen kuitenkin turnaus on käynnistynyt siitä puhuen kerrankin hyvin ellei peräti loistavastikin!)

Ranska (Putoaja selvemminkin MM-kisojen varsinaiselta puolelta. Ranska ei kuitenkaan toistane virheitään nyt tähän sarjaan. Mikäli toistaakin niin toisen sijan pitäisi uudistuksen myötä sen jäätyä voimaan riittää nousuun.

Näin ylivoimaisena se nähdään omassa kastissaan tai viiteryhmässään. Turnaus on käynnistynyt siitä puhuen rutiininomaisemmin.)

Hollanti (Lady-Oranje/Vrouw-Oranje jäi niin helkkarin pienestä kiinni kuluneen viime vuoden kesän päätteeksi Naisten MM-kisojen puolelle pääsemisestä varsinaisestikin! Tanska naisineen täpärästi meni Kiina-tappion myötä tasapistein edelle nousuun ja myös kuin lampaan saparoa näyttäen Itävaltakin naisineen.

Avonturen im Dromenland eli toisin sanoen sarjanousu ei tässä tapauksessa taida toistua kun hienoa olisi edelleen säilyttää sarjapaikka ja kehittää jääkiekon mainetta paremmaksi.

Pitkälti näin kun Unkari ja Ranska ei virheitä tee toisin kun miten viime vuoden päätteeksi nousseet Kiina ja Tanska tekivät senkin edestä tällä tasolla juuri viime vuonna. Mikäli ihme nyt edes heränneenä selkeänä ajatuksena kävisi toteen se olisi sensaatiopaukku nähdä!

Toisaalta tätä vasten turnaus on käynnistynyt Lady-Oranjelle/Vrouw-Oranjelle huonosti, mutta niin käynnistyi viime vuodenkin turnaus ennen sitten kääntymistä aivan päälaelleen.)

Norja (Jääkarhumimmeille edelleen voinee odottaa vaikeaa vuotta tämän pelivuoden suhteen, mutta kiitos Hollannin viime vuoden yllätysten kaikki on toki mahdollista tälle vuodelle ja toivottavasti palaisi paremmalle tasolleen kun välillä ennen korona-aikaa kuten korona-ajaksikin olisi voinut noustakin ilman IIHF:n kummallisia jahkailuja ja kabinettipelejä suuntaan ja toiseen.

Nyt viime vuodesta puhuen ilman muuta kävi huonosti, mutta suunta toivottavasti on parempaan päin!

Tätä ennakkopelkoa vasten Jääkarhumimmit tänä vuonna tietenkin Jääkarhujen Kotipesän eli Norjan Jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlia ajatellen ovat onnistuneet avaamaan turnauksen hienosti!

Tosin edelleen ajoittain on levotonta, viimeistely on uupunut ja paljon on avainpelaajattarista kiinni se menestyminen jatkoon.)

Etelä-Korea (Nousija alemman lohkosarjan puolelta nyt tähän ylempään. Maa on myönteisessä kehityskulussa, mutta säilyminen voi tehdä tiukkaa. Kenties se yllättääkin. Sen näkee sitten.

Turnaus käynnistyi tälle perin niukasti vähän nurjemmin, mutta innokkuutta ja energiaa tuntuu riittävän eteenpäin mennenkin.)

Seuraavaan viestiin laitetaan vähän pienempiä arvioita siitä, että miten on turnauksen avauspäivä sujunut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonassa Itävallan Klagenfurtissa pelattavassa ylemmässä lohkosarjassa siitä puhuen panoksia täynnä oleva turnaus on käynnistynyt seuraavanlaisesti avauspäivänä:

Naisten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona vuodeksi 2024 Itävallan Klagenfurtissa 21.4.2024-27.4.2024

1A

21.4.2024

Hollanti-Ranska 1-5 (Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen tahti jäillä ikävä kyllä loppui aika lyhyeen Jään Tipusia vastaan ajatellen. Toisaalta melko hävinneeksi osapuoleksi pitivät kiekkoa aika paljon itsellään kuten saivat myös laukauksia kohti voittaneen osapuolen maalia, hyökkäykset pidettiin käynnissä yleensä päätökseen asti ja syöttöjäkin kyettiin järjestämään.

Heikkous lienee ollut tänään etenkin pakistotason sijoittumisessa ja myöhemmin sen alkaessa toimia hieman ehkä myös huonossa viimeistelyssä. Vanhoilla säännöillä tämä olisi enemmän tarkoittanut pyyhkeen heittämistä kehään, mutta ei turnaus välttämättä vielä pilalla ole kiitos uusien sääntöjen. Bieke van Nes vastasi ainokaisesta Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen maalista puhuen syöttäjinään Zoe Barbier ja Julie Zwathoed.

Jään Tipusilla voitto oli verraten rutiininomainen. Ehkä ainoa vähän huonompi juttu oli toisaalta luottaa vähän liikaa vastustajan väsytykseen kuten myös tiettyjen avainpelaajattarien ylikorostamiseen mitä ratkaisuihin tuli.

Ilman muuta ketjupäitä pitää osata peluuttaa ja paljon, mutta pitääkö heitä peluuttaa liikaa niin se on toinen juttu! Ei oikein joissakin muissa taktisissa valinnoissa myöskään järkeä ollut ja siitä tulee vaikeuksia sitten Jääkiekon Naisten MM-kisojen varsinaisella puolella sinne palatessa.)

Etelä-Korea-Unkari 0-2 (Melkoisen kovaa painostusta latasivat Etelä-Korean naiset Unkarin naisten niskaan! Lopulta onneksi sentään ajoittain kauhistuttavan jähmeä pakkitason pelaaminen Unkarin naisilta puhuen saatiin ruotuun ja voitiin koettaa mukautua vastustajan liikepeliin.

Valmennuspuolella sentään on elintärkeä mies Unkarin jääkiekon menestyksen yhtenä alkuperäisenä nykypäivän luojana maahan eli Pat Cortina on onnistunut luomaan sinnekin omaa myönteisyyttään vaikka ilman muuta joskus on Cortinalla ollut vanhasta muistista huonotkin päivänsä.

Ongelmana tosin oli ennen pitkää sitten muun toimiessa käsittämättömän surkea viimeistely mikä jättää jännitettävää jatkuessaan noin kyllä myöhemmin turnaukseen!

Muutoin ajatellen kun Etelä-Korean naisilta pääosin puhti oli alkanut loppua niin enemmän tai vähemmän läpi muun ottelun Unkarin naiset pitivät kyllä kiekkoa hallussa eikä liikepeliä huomioimatta muuta haastetta korealaisnaisista siis ollut.

Kieltämättä erikoisesti Etelä-Korean naiset onnistuivat kiekonriistoissa kuten myös aloituksissa, mutta heidän ongelmansa oli myös kuitenkin itsessään aika vähäiset pääsyt todella koettamaan järkevää maalipaikkaa.

Voi myös olla, että tulevaisuudessa Etelä-Korean naiset ovat pelottavankin hyviä turnausaloittajia vaan eivät kuitenkaan kestä pitkän juoksun painetta samalla tapaa. Johtopäätökset jäävät kuitenkin mietintään sitten tulevaisuudessa.)

Norja-Itävalta 3-2 (Jääkarhumimmeille ottelun alku oli painajaista, mutta onneksi maalivahti Ena Nyström terästäytyi maalin suulla ja myöhemmin painettakin alkoi riittää kohti emäntien maalia mennen. Ikävä kyllä Jääkarhumimmit tietenkin nk. Pohjan Naapuristamme eivät voineet voittaa Itävallan naisia sellaisenaan voimassa eikä oikein nopeudessakaan.

Siksipä oli keskityttävä laukaisutarkkuuteen ja siinä se he sitten yleensä olivat hyviä! Elintärkeästi, mutta huolestuttavasti avainpelaajattaret onnistuivat asemissaan, pelipaikkojen luomisessa kuten yleishengessäkin esimerkkinään Rose Millie Sirum kahdellakin maalillaan ja syöttäjättäristä tärkeimmät olivat Emma Bergesen ja Mathea Fischer.

Ikävä kyllä huolestuttavinta oli kuitenkin riippuvuus avainpelaajattarien yleisestä jaksamisesta asemineen. Samoin kun vastuun yritti suunnata toisen ketjupään harteille niin jähmeää oli kyllä luoda vaihtotaktiikkaa kakkosketjun ja ykkösketjun välille.

Muu riski oli päätöserän useampi typerämpi jäähy joka oli pilata hyvän ja ansaitun voiton Jääkarhumimmeiltä. Kisaemännistä puhuen aloitus oli huono, mutta koko turnaus on vielä hyvinkin avoin eikä suinkaan onneksi myös uusien sääntöjen tarkoita kaiken loppumista nyt avauspäivään.)

Huomenna ottelut ovat seuraavat:

22.4.2024

Unkari-Hollanti (Unkarilla naisineen olisi hyvä hetki ottaa lisää tärkeitä pisteitä. Mikäli Unkari naisineen häviäisi tai kärsisi pistepotin puolituksen niin silloin jännitystä riittäisi turnauksen jatkoon lähtökohtaisesti. Toivottavasti niin ei sinänsä Unkarin naisia ajatellen kävisi.

Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen suhteen olikin heti välittömästi turnauksen kaksi pahinta vastustajaa tasoltaan kohdattavanaan alkuun joten toivoa ei välttämättä ole kun jo Jään Tipusten kyydissä avauspäivänä oli vaikeaa pysyä väsymyksen iskiessä. Mikäli kuitenkin pisteryöstö saadaan niin viime vuoden tapaan jonkin asteen ihmenousu on mahdollinen tai edes ainakin jälleen hyvä muu pelivuosi säilyen!)

Ranska-Norja (Jään Tipusille saattanee jälleen tulla melko helppo työ eteen mitä pisteisiin tulee. Toisaalta Jääkarhumimmit kun pääsisivät muutoin yli haasteistaan niin kaikkiaan otteluun itsessään olisi enemmän uskoa. Elintärkeästi sinänsä ajatellen edes ajatuksella toista nousupaikkaa on Jääkarhumimmeillä jo nyt avauksesta täydet pisteet.)

Itävalta-Etelä-Korea (Illan katsomattomin ottelu sinänsä mitä ennakkoon tulee. Arvausta voisi heittää, mutta yllättävänkin täpärä on tilanne. Etenkin kun molemmat eli kisaemännät ja haastajatar ovat pisteittä. Tietenkin mikäli Etelä-Korean naiset olisivat kuin pyörryksissä tämän päivän jälkeen niin sitten tästä voi ehkä tulla lekkeripeli. Muutoin heidän energisyyden säilyttäen voi Itävallan naisilla olla kieltämättä kiusallinen tilanne olla pulassa haastajattaria vastaan!)

Ottelut pelataan huomenna kuten on pelattu tänään avauspäivänä niin Klagenfurtin Jäähalleista puhuen tässä tapauksessa sen entisen Stadthallenin nimellä, nykyään tietenkin Heidi Hortenin Arenan nimellä tunnettavalla peliareenalla.

Avauspäivänä ottelut Heidi Hortenin Areenalla pelattiin Klo 11.30, Klo 15 ja Klo 18.30 Itävallan Aikaa eli Klo 12.30, Klo 16 ja Klo 19.30 Suomen Aikaa.

Huomenna ottelut Heidi Hortenin Areenalla pelataan Klo 12.30, Klo 16 ja Klo 19.30 Itävallan Aikaa eli Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa eli tuntia myöhemmin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä välin myös Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus on päättynyt tältä päivältä puhuen viimein.

Tässä ottelut tuloksineen eiliseltä kuten myös tänään kaikista pelatuista otteluista päivitettynä ymmärrettävin lyhennyksin huomioimatta tämän päivän päätösottelua Hollanti-Puola:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Puolan Sosnowiecissa 17.4.2024-23.4.2024

2A

20.4.2024

Iso-Britannia-Serbia 4-0 (Tämä käsiteltiin aiemmin juuri tänään puhuen.)

Puola-Romania 7-0 (Tämä käsiteltiin aiemmin juuri tänään puhuen.)

Kroatia-Hollanti 3-5 (Tämä käsiteltiin aiemmin juuri tänään puhuen.)

21.4.2024

Romania-Iso-Britannia 2-9 (Tämä käsiteltiin aiemmin juuri tänään puhuen.)

Serbia-Kroatia 1-4 (Tämä käsiteltiin aiemmin juuri tänään puhuen.)

Hollanti-Puola 0-3 (Tämä ottelu oli vielä vähän aiemmin tänään kesken ennen päätöserää isäntien poikaryhmän johtaessa ottelua maalein 2-0. Jong Ijs-Oranjen mahdollisten tulevien jäsenien olisi ollut parasta ryhdistäytyä mikäli ehkä kenties nousuakin he olisivat mielineet saavuttaa!

Tosin kyllä isäntien poikaryhmän yleisötuki voimakkaana sellaisena ja kiekonhallinta ainakin kahteen ensimmäiseen erään oli ollut ajoittain kiusallisenkin selvää. Siten isäntien poikaryhmä selvinnee tästä ihmeittä niukkana voittajana.

Voihan ero toki suurentua päätöserään. Näin mietin vajaa tunti sitten.

Lopulta isäntien poikaryhmä painosti ja oli kyllä laukauksissa ylivoimainen, mutta ei vain saanut kiekkoa menemään voitetun osapuolen maaliin sitten millään enempää kuin vain kerran.

Tulevilla Jong Ijs-Oranjen jäsenillä oli kestämistä ja paljon oli kiittäminen Thijs Kivitsiä, että maali voitiin pitää lähes niin puhtaana kuin vain pystyi kaiken jälkeen! Olisi luvut voineet olla rumemmatkin.

Isäntien poikaryhmän maalit tekivät ajassa 12.06, 17.20 ja 56.37 Kacper Prokopiak, Jakub Skrzypski Szymon Guminskin syötöstä ja Tymoteusz Petrazycki syöttäjinään Kacper Prokopiak ja Mateusz Majkowski. Tämän myötä isäntien poikaryhmä näyttäisi pääsevän jälleen ikäryhmän ylempään sarjaan tätä menoa.)

Huomenna on tähän turnaukseen jo todetusti aiemman mukaisesti välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tällä välin myös Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus tälle vuodelle on jatkunut.

Poikien Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan puolella pistetilanne on seuraava päivitettynä koskien sen ylempää lohkosarjaa:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Pistetilanne

2A

Puola 12 pistettä

Iso-Britannia 9 pistettä

Hollanti 9 pistettä

Romania 3 pistettä

Kroatia 3 pistettä

Serbia 0 pistettä

Tässä siis pistetilanne päivitettynä. Isäntien poikaryhmä on käytännössä varmistanut nousunsa täysin ensi vuodeksi ylempään sarjaan ikäryhmässään.

Etenkin kun jäljellä on vain päätöspäivä ennen pitkää ylihuomenna huomisen välipäivän jälkeen, kun molemmilla haastajilla on jo keskinäiset tappiot sille vaikkakin erinäisin suhteellisuuslukemin vielä jännitettävää sinänsä voisi olla ja tällöinkin isäntien poikaryhmän on jäätävä pisteittä päätöspäivänä täysin.

Serbian poikaryhmälle ihme on mikäli turnauksen nk. Nollalinja vältetään ajoittain tiukoista otteluista huolimatta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonasta puhuen on kaikkiaan muutoksia ollut tulossa pitkän aikaa.

Ennen sen asian pohtimista kuluneen vuoden aikana polttopisteessä MM-ohjelman maista puhuen ovat olleet Ukraina ja Israel.

Ukraina tietenkin oman sotansa vuoksi ja sen oletettavan vetäytymisen vuoksikin.

Israel vuorostaan kieltämättä oli tämän vuoden talvella omassa vaaravyöhykkeessään johtuen tietysti Israel-Palestiina-kriisistä käytännössä kuitenkin pidemmän aikaa uutena laajamittaisena sotatilana ellei peräti sotanakin viime vuoden syksystä lähtien.

Israel asettui tuolloin IIHF:n valossa nk. Suojelutilaan eli oletettavan suojelutilan takia se olisi joutunut jättämään osallistumatta tämän vuoden erinäisiin MM-kisoihin.

Onneksi tuo erittäin erikoinen, kiusallinen ja ennen kaikkea typerä kohu jäi taka-alalle eli Israel pystyi lopulta maajoukkueineen osallistumaan kaikkiin turnauksiin mihin se oli ilmoittautunutkin.

Ainoastaan aiemmin viime vuonna osin juuri alueongelmiensa puhjettua todella rajuiksi se jäi ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan pois Jääkiekon Olympiakarsinnoista.

Välttämättä vähän eri paikassa järjestäessä eri aikaan Israel ei olisi jäänyt pois niistäkään yhteenottojen puhkeamisista huolimatta.

Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona on ollut polttopisteessä murheellisesti tunnetun ja osin pitkään kiistanalaisen asian vuoksi jonka lopullinen hylkäys jäi voimaan jokunen viikko sitten kaikkiaan hyvin kauan mietittynä.

Tämä asia oli viime vuoden suhteen hyvin vähän jääkiekkohistoriansa parhaimmasta suorituksesta eli pääsystä Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan ja sen suhteen rannalle jääneen Georgian ja IIHF:n välinen napit vastakkain oleminen laittomasta tai laittomista edustuspelaajista sen riveissä.

Georgian tai lempinimeltään Jään Ristiritareiden ensimmäistä kertaa tämä kohu havaittiin 30.5.2023 mennessä kun tutkimuksissa IIHF:n osalta perusteellisesti havaittiin sitten Jään Ristiritareiden käyttäneen vähintään yhtä laitonta edustuspelaajaa.

Kun vielä aiemminkin näin oli ollut historian varrella niin tästä eteenpäin vaikka huhuja oli ollut jo varhaisimmillaan asiasta heti edellisvuoden Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan päätöspäivän eli 22.4.2023 jälkeen tarkalleen vuosi sitten niin ne sitten voitiin lähtökohtaisen olettavasti todeksi osoittaa!

Tätähän tietysti ei Jään Ristiritareiden johto sulattanut ja protesteja kuten vastaprotesteja riitti siitä eteenpäin pitkin viime vuotta kuten tätä vuottakin.

Pitkälti siksi kun prosessin oletettiin olleen hyvin samankaltainen kuin miten kävi muutama vuosi sitten Kirgisian kanssa samassa kohussa MM-ohjelman alimpien sarjojen suhteen ennen korona-aikaa.

Siinähän pitkään oli vääntöä totuudesta ja erikoisesti vaikka koskaan sitten lopulta lukuisten lakitarkastusten jälkeen ei mitään väärää ollutkaan niin koskaan Kirgisian omaa hylättyä sarjapaikkaa ei palautettu vaan sysättiin syy vain Rene Faselin hallintokauden piikkiin eikä sitten muilla tapaa juurikaan peruttu vääryyttä nyt Luc Tardiffin hallintokauden suhteen sen alettua!

Sen enempää syyttömäksi uhrilampaaksi joutuneeseen Kirgisiaan viittaamatta Georgian suhteen se sitten pudotettiin vaikkapa vain varoituksen ja mahtavan yleisen sakkosumman sijaan suoraan tämän sarjan alempaan lohkosarjaan ja Islannin alkuperäinen putoaminen peruttiin.

Välillä tämäkin on herättänyt päänpuistatuksia kun tilanne on Jäähaukkojen tai Tunturihaukkojen luvatussa maassa toden totta melkoisen huonossa jamassa jääkiekossa.

Kaikkiaan muita eri valituskierteitä hylättyine lauselmineen Jään Ristiritareiden säilyttämiseksi oli 30.6.2023, 26.8.2023, 1.11.2023, 1.12.2023, 31.12.2023, 1.1.2024 ja viimein ennen maaliskuun loppua eli 27.3.2024.

Varsinkin marraskuusta 2023 eteenpäin alkoi aina näyttää siltä, että ei mene Jään Ristiritareiden valitukset läpi sitten millään.

Välillä oli myös ehdotuksia, että Islanti ja Georgia pitäisi kaikesta huolimatta molemmat kilpailukykyisistäkin syistä johtuen pudottaa ja nostaa tilalle sitten erinäiset sarjakakkosetkin tilanteen mukaan yhdessä vastaavien voittajien kanssa.

Niitäkin selkeyden syistä johtuen päätettiin olla toteuttamatta.

Georgian viimeinen oljenkorsi muun päätöksen perumisen ohella oli osin pitkään kiinni joko Ukrainan vetäytymisen tai Israelin kohutilanteen valossa.

Ikävä kyllä nämä eivät koskaan vetäytyneet omassa jutussaan joten se oli ikävä juttu omana asianaan.

Tässä siis miltä tilanne olisi näyttänyt viime vuoden lopuksi eri sarjoihin ennen lopulliseksi jäänyttä kaaviota Ukrainan tilanteesta mikäli Georgia ja Islanti olisivat erikseen pudonneet ikään kuin yhdessä näiden seuraavien maiden noustessa tilalle:

Arabiemiraatit ja Belgia (Ne olisivat nousseet yhdessä Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan sen ylempään lohkosarjaan.)

Taiwan ja Turkmenistan (Ne olisivat nousseet yhdessä Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonasta kokonaan ylempään sarjaan eli Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonaan.)

Kirgisia ja Bosnia ja Hertsegovina (Ne olisivat nousseet yhdessä Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonaan sen ylempään lohkosarjaan.)

Filippiinit ja Mongolia (Ne olisivat nousseet yhdessä Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonasta kokonaan ylempään sarjaan eli Jääkiekon 3. Divisioonaan.)

Georgian ollessa löysässä hirressä tai muutoin epäselvässä asemassa jäämisen suhteen sen aseman pelaamisessa tai mahdollisessa pääsyssä jopa peräti Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan asti mahdollisuutena peri viime vuoden ylemmän lohkosarjan kolmostilan maa eli Kroatia.

Ennen sitten lopullista ilmoitusta käytännössä siitä helmikuussa ja tämän jälkeen maaliskuun-huhtikuun vaihteessa siitä, että Ukraina ei vetäydy eikä Israel joutuisi erikseen sivuun muulla kohulla tämän vuoden MM-jääkiekon ohjelmasta niin maat Ukrainan murheellisesta vetäytymisestä puhuen olisivat olleet seuraavat päivitettynä tähän alle.

Lähinnä viimeisen kerran muidenkin esimerkkimaiden päästessä mukaan yhtä lähinnä näytön vuoksi puhuen siitä, että miltä näytti sitä kuvaten:

Georgia/Kroatia tilanteen mukaan (Pääsisi MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle Ukrainan vetäytyessä.)

Belgia (Pääsisi MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan Ukrainan vetäytyessä.)

Turkmenistan (Pääsisi MM-kisojen 2. Divisioonan puolelle Ukrainan vetäytyessä sen erinäisistä kuluneen vuoden tasapelitilanteista huolimatta pisteissään.)

Bosnia ja Hertsegovina (Pääsisi MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan Ukrainan vetäytyessä. Tuolloin tosin pitäisi etsiä uusi isäntämaa alemman lohkosarjan pitopaikaksi.)

Mongolia (Pääsisi MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle Ukrainan vetäytyessä.)

Kun mitään vetäytymistä ei tapahtunut ja IIHF piti Georgian hylkäyksen voimassa loppuun asti oli sen tilanne ikävä kyllä ohi.

Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioona muutenkin pelataan 5-6 päivän kuluttua jolloin aika olisi ollut liian lyhyt käytännössä kutsua enää ketään sinne vaikka Ukraina olisi vetäytynytkin. Viiden maan turnauksessa kaiketi sitten vain viitostilallinen olisi pudonnut.

Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona pelataan tai on aloitettu jo pelaamaan eilen joten ylempään sarjaan ei täten voida tehdä enää mitään kun Ukraina ei vetäytynyt.

Georgialle harvinaisen ikävä juttu jolla oli läheltä jäädä väliin myös Jääkiekon Olympiakarsinnat ennen kuin pääsi viimein myöhäishakijana IIHF:n papereissa mukaan kun Meksiko vetäytyi.

Seuraavassa viestissä käyn vielä läpi hieman muutettuna turnausennakkoja kaiken jälkeen kuin muilla tavoin Ukrainasta ja sen tilanteesta puhuminen tulevat päätökseensä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona tuleekin tähän alle viimein päivitettynä ennakoiltaan kun se on käynnistynyt molempien lohkosarjojensa osalta viimeistään tänään, ylempi näistä käynnistyi jo eilen ja kun Georgian tilannetta ei koskaan protestien jälkeenkään hyväksytty säilymään sen sitten joutuessa alempaan lohkosarjaan.

Tietenkin myös Islannin sitten säilyttyä, Ukrainan ollessa vetäytymättä ylemmässä sarjassa muiden mahdollisten sarjojen tultua jo pelatuksi alemmalta puolen puhuen ja kun Israel outoa alkuvuoden kohua vasten jäi normaalisti pelaamaan:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 lohkosarjoihin A ja B Serbian Belgradiin 21.4.2024-27.4.2024 ja Bulgarian Sofiaan 22.4.2024-28.4.2024

2A

Serbia (Isännöi turnausta. Putoaja MM-kisojen 1. Divisioonasta. Toiveissa olisi nousu takaisin, mutta mikäli esimerkiksi sensaatiomainen, pitkälti täysin esimerkiksi venäläispelaajien kannattelema Arabiemiraatit järjestävät tilanteen toisin niin on vaikea nähdä muutoin kenties melko todennäköistäkin nousua. Ikävä kyllä serbeillä taso lähivuosille ikäluokkaperustein on hissijoukkuetasoa MM-kisojen 2. Divisioonan ja 1. Divisioonan väliä. Serbit ovat aloittaneet kotiturnauksen hyvin.)

Kroatia (Hyvin vähäisesti oli Georgian murheiden takia ehdolla pitkin vuotta nousemaan Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan pariin mikäli Ukraina olisi joutunut jäämään pois turnauksesta sotansa vuoksi. Kun näin ei tapahtunut niin pelipaikka ylemmäksi saavutetaan pelaamalla. Turnaus on käynnistynyt odotettuakin paremmin.)

Australia (Kysymysmerkki kiitos koronan. Kiitos koronan Australia sössi turnauksensa yhdessä Israelin kanssa melkein putoamiseen asti kuluneelle viime vuodelle ja se ei olisi ollut hyvää mainosta. Tosin nyt siitä painajaisesta todennäköisesti on selvitty. Mene ja tiedä, että miten tästä eteenpäin.

Australialla on se mielenkiintoinen piirre, että heillä on lukuisia todella isokokoisia pelaajia joukkueessaan ja käytännössä koko pakisto on suurta kooltaan.

Kysymys on, että onko lähdetty vähän vanhempien aikojen Jugoslavian jääkiekkolinjalle raamikkuudessa kun siellähän niitä mörssäreitä pelillisesti kerran riitti?

Aussien joukkuetta on tästä syystä kutsuttu myös nk. Jättiläisten Joukkueeksi tämän vuoden tai lähivuosien turnauksiin kun jostain kummasta on onnistuttu saamaan riveihin tuntuvan kokoista miesvoimaa.

Seitsemää isointa pelaajaa kohden näistä pieninkin on tuntuvasti päälle 180-senttinen kaveri, useimmat muut ovat edesmenneen Tony Halmeen mittoja lähellä eli sinne 192 senttiä kohti kohoavia raamimiehiä, toiseksi suurin kaveri on 195-senttinen ja joukkueen isoin pelaaja on lähes, tasan tai vähän yli 2 metrin kokoinen lähes kaapin kokoisena korstona.

Hieman tosin tämä isokokoisin pelaaja oli vähän kumaran oloinen ellei sitten jotenkin vain joukkuekuvassa joutunut vähän huonoon asentomadallukseen ja siitä olisi tullut vähän harmia päälle.

Jään Kenguruissa nähdään jälleen perinteisenä joukkueena myös suomalaista väriä tai syntyperää edustavia kavereita.

Tällä erää maalivahtina on toimivana muun muassa Aleksi Toivonen ja tietysti Jään Kengurujen Päävalmentaja on Matti 'Masa' Luoma ja johtoryhmässä tai teknisissä henkilöissä on monta suomalaista tai suomalaisjuuria omaavaa miestä mukana. Turnaus on tähän nähden käynnistynyt vähän huonosti tai ainakin jossain määrin parhaimmillaankin epätyydyttävästi.)

Israel (Kuten Jään Kengurut ylempänä kerrottuna niin nk. Pyhän Maan miehet sössivät itse turnauksensa putoamiseen asti melkein ennen kuin sitten säilyttiin viime vuoden päätteeksi.

Vähitellen yksi maan heikoimmista ikäluokista koskaan jopa Israelin omalla mittapuullaan jääkiekossa on alkanut iän karttuessa juurikin osin vähän turhan nuorina jäälle alkujaan menneenä löytää omaa teräänsä jolloin ainakin osin toivoa on tuleville vuosille.

Tilanne Palestiinassa näytti vaikuttavan myös vähäisemmin sen asemaan MM-ohjelmassa. Se oli valmiina päivitettäväksi toki vahvasti erikseen tilanteen kehittyessä.

Näin ei lopulta tarvinnut tehdä, mutta kyllähän kyseinen kohu nk. Pyhän Maan ja IIHF:n itsensä välille poliittisena härkäsenä oli outo ja epätoivottu ongelma mahdollisena henkilösuhteiden ankeuttajana ellei peräti myrkyttäjänäkin pitkäksi aikaa!

Tilanne ei tästä muuttunut, mutta kun esimerkiksi Jääkiekon Olympiakarsintoihin ei menty tasoaan hiomaan niin ongelmia on riittänyt. Turnaus on myös käynnistynyt osaltaan odotetun huonosti.)

Arabiemiraatit (Nousija alemmasta lohkosarjasta. Nousu on kuten myös oli muutoin sellainen kuin se olisi, mutta ikävä kyllä se on kuten myös oli tullut pitkälti kahden passin pelaajien ja etenkin venäläispelaajien voimin jolloin muutoin ei kyllä juuri kuin onnella oltaisiin tällä tasolla saati edes näinkin lähellä kohti hyvinkin korkeita sarjatasoja.

Kun näin on niin voi hurjimmillaan nousta jopa tästä syystäkin tämän vuoden jälkeen sitä seuraavaksi eli ensi vuodeksi jo Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan!

Arabiemiraatit on aloittaneet turnauksen vahvasti ja kun vielä Georgia joutui alempaan lohkosarjaan käytännössä lähes ainoana tämän joukkueen varmempana estäjänä mitä pääsyyn tuli niin ihmeittä ja mahdollista Serbian vastarintaa huomioimatta nousu alkaa olla melkoisen vahvaa luokkaa.)

Islanti (Alkujaan tämän maan piti pudota viime vuoden päätteeksi alemman lohkosarjan puolelle, mutta pitkän väittelyn jälkeen IIHF päätti säilyttää tämän maan sen siis ollessa putoamatta ja reilusti tätä maata paremman Georgian sitten pudotessa lopullisesti voimaan jääneen päätöksen mukaan laittomien edustuspelaajien käytöstä johtuen itse alempaan lohkosarjaan.

Jäähaukoille/Tunturihaukoille alustavastikin pudotessaan silloinen nousu takaisin tänne olisi ollut periaatepohjalle melko hyvä todennäköisyydeltään, mutta Belgia ja ehkä Uusi-Seelanti parantaessaan eivät olisi tehneet siitä helppoa. Onneksi sitä asiaa ei tarvinnut testata.

Turnaus ja edes ajatuksellinen säilymiskamppailu tälle joukkueelle on käynnistynyt hyvin heikosti.

Mielestäni tämän maan olisi saanut pudottaa suosiolla ja ottaa Jään Perkeleet eli Belgian tilalle vaikka heittämälläkin mikäli Georgia nyt ihan väen välttämättä oli pakko pudottaa alemman lohkosarjan puolelle.)

2B

Bulgaria (Isännöi turnausta.)

Georgia (Jään Ristiritarit toistaiseksi jäivät niin pienestä ulos kuluneeksi kevääksi Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan parista. Toivon mukaan nyt nousisi, mutta ihan kiveen hakattua nousu ei ole ja asiaa tietysti mutkistaa ellei pysäytäkin niin venäläispelaajien miehittämä Arabiemiraatit.

Näin mietin alkujaankin kunnes Jään Ristiritarit menivät enemmän tai vähemmän ainakin oletetun ja ikävä kyllä myös protestiaallosta huolimatta voimaan jääneen päätöksen mukaisesti uskomattomasti sössimään ja käyttämään kaikkien aikojen pelillisen nousuvuotensa kynnyksellä sitten laittomia edustuspelaajia niiden määrien syytepapereissa vaihdelleen 1-3 kappaleeseen kyseisiä pelaajia!

Toisin kuin vaikkapa nk. Tapaus Kirgisian yhteydessä niin tämä asia ei murheellisuudessaan ollut Georgialle uusi kun viimeksi se jäi silloin eli vuodeksi 2016 kiinni.

Tuolloin eli vuodeksi 2016 tapaus oli selvääkin selvempi perseily Jään Ristiritareille, mutta tämä nykyinen tapaus viime vuodelta tälle vuodelle ulottuen kiistana on ollut aina syyllisyydeltään niukempi ja osin epäselvempi vähän tarkoituksella.

Eli siitä siten miettien että miten koko pelaajaedustus kansalaispohjaisestikin toisinaan määritellään, välillä tunnutaan tuomitun ikään kuin vain aihetodisteiden pohjalta ilman laillista ristikuulustelua kuten myös erillistä tuomarin määräämää oheiskuulustelua silloin kun olisi ollut eturistiriitoja ja välillä noissa linjoissa tuntuu kuhisemalla kuhisevan byrokraattisia epäselvyyksiä.

Etenkin kun homma saattaa toisinaan jäädä kiinni jonkin pykälän klausuulista tai artiklan jakeestakin lisäjakeineen mikä oli lopulta vielä helkutinmoisten lisätutkimusten jälkeen jälkikäteen syyttömäksi erikseen julistetun nk. Tapaus Kirgisian ongelman ja kohtalonoikun syy-seuraus-suhteen päätös.

Kun tästä lisätodistusaineistosta huolimattakaan IIHF ei suostunut pyörtämään omaa väärää päätöstään ja vain sälytti syyn toki muuten jo valmiin kuten myös tunnetun syntipukin eli Rene Faselin aikakauden kontolle!

Tässä tapauksessa toivon nurjasti hammasta purren, että IIHF on omalla tavallaan oikeassa.

Muussa tapauksessa ei ole luottamista näemmä Luc Tardiffin ajankaan lakimiestoimintaan ja vaatisi kyllä siinä tapauksessa lopullisesti nk. Kissan nostamista pöydälle kun näitä nk. Läheltä Piti-tason juttuja alkaa olla lakitekstien kanssa vähän liiankin kanssa ja kohtuuttomuutta tunnutaan aina harrastavan sitten senkin edessä kun syyllisyyttä haetaan.

Jään Ristiritarien viimein jouduttua tänne vastoin tahtoaan on sen nousu kuitenkin takaisin lähes allekirjoitusta vaille valmis juttu. Ainoa haastaja olisi vain Jään Perkeleet eli Belgia, mutta hekään eivät toden totta olleet mukana esimerkiksi edes Jääkiekon Olympiakarsinnoissa siinä missä Jään Ristiritarit olivat.

Tämäkin asettaa heille hyvin vaikean ottelun eteen. Rajallisesti muita haastajia ei ole muuta kuin todella, todella pienellä varauksella aivan kaiken mennessä nappiin ehkä Uusi-Seelanti kun Bulgarialla on isäntänä kotijäilläänkin nyt kyllä vähän liian suuri vastus edessään siinä mitä pääsyyn ylempään lohkosarjaan tulisi.

Tänä vuonna tietenkin IIHF:n päätöksestä käärmistyneenä maan joukkueenjohto ja lakimiesosasto on moneen kertaan etukäteen lähettänyt varmennettuja papereita maan edustuspelaajistaan ja muutenkin asioista on keskustelu ja ainakin nyt mitään ei pitäisi olla pielessä.

Muu huolestuttavin asia on lähinnä tämän takaiskun lisäksi lähinnä ikävä kyllä huippupelaajien jatkuva ikääntyminen ja uudemman pelaajalahjakkuuden tilalle löytymättömyys.

Jään Ristiritareilla on toki aikaa, mutta tässä tarpeettomassa murhenäytelmässä tiputtiin taas vuodeksi kuluttamaan aikaa sinne minne tämä maa ei kuulu enää samalla tapaa kuin miten ehkä vielä muutama vuosi sitten olisi kuulunut ja vuosi vuodelta pelaajat vanhenevat.

Maassa jääkiekon suhteen erinäisiä olosuhteita on parannettu kyllä tai tullaan parantamaan jatkuvasti, mutta pelaajakannan suuruutta olisi syytä saada kasvamaan ja pian.

Murros tulee olemaan todella vaikea huippupelaajien jonain päivässä kolkutellessa eläkkeen ovia ja edes lopullisen myönteisyyden takaamiseksi kaivattuun Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan olisi syytä päästä tästä takaiskusta huolimattakin todella pian.

Toki kuten Olympiakarsinnoista oli nähtävillä niin jo Hollanti tietenkin Ijs-Oranjena tunnettuna on sille liikaa ja Georgian tilanne olisi hyvin samaa kuin mitä Serbialla on tällä hetkellä ja Serbiakin saattaa olla aavistuksen verran vielä Jään Ristiritareita parempi.

Siltikin myönteisyyttä ja edes lisäkiinnostusta maalle olisi syytä saavuttaa muuallekin kuin Tbilisi-Bakuriani-linjan lähialueille.)

Belgia (Jään Perkeleille oli kyllä kilpailukykyinen, mutta osin kovin vaikeakin kulunut viime kausi yhtä viime vuotena. Jään Ristiritarit eli Georgiakin oli jo pakko paremmaksi tunnustaa. Ehkä tänä vuonna mikäli kilpailukykyisyys jatkuu niin tilanne on toinen. Etenkin kun nyt ei myöskään Arabiemiraatit venäläispelaajineen vääristä tilannetta.

Näin ainakin oli suunnitelmat ennen kuin Jään Ristiritarit sitten tänne pudotettiin tänne takaisin kiitos ainakin viimein voimaan jääneiden laittomien edustuspelaajien kohun.

Kun näin kävi niin Jään Perkeleet joutuvat todella lähes ylittämään täysin itsensä, että Jään Ristiritarit voitetaan ja se on kaikkea muuta kuin helppoa. Sittenkin olisi vaikeaa pysyä ylemmässä lohkosarjassa sitten niin monen muun joukkueen tahdissa vaikka päästäisiinkin sinne.)

Uusi-Seelanti (Koronan päätyttyä maa on edelleen kysymysmerkki. Varovaisen toiveikkaasti maa menestyi kuluneeksi viime vuodeksi, mutta osin parempaa edelleen toivotaan. Etenkin kun harjoittelemattomuus näkyi Australian tavoin pitkästä aikaa pelaten.

Ice Blacksille ei tosin mitään suuren suurta parempaa välttämättä tulossa ole.

Jään Ristiritareiden eli Georgian tiputtaminen tänne ylemmän lohkosarjan puolelta katkaisi tosin viimeisen ajatuksellisenkin toivon rippeen jonkinlaisesta yllätyksestä miettien jopa ehkä pääsyä ylempään lohkosarjaan vihdoin ja viimein.

Kun parhaimmillaan joukkue itse on melko kilpailukykyinen ja Australian tapaan elintärkeästi heillä vasta käynnistyi kotimainen pelattava jääkiekkosarjansa jolloin myöskään pelaajakatoa sieltä ei ole mitä Ice Blacksiin pääsemiseen tulee tai myöskään ei ollut Jään Kenguruillakaan.

Katsotaan miten käy ja jätetään pahanilman lintuilu muille tällä erää!)

Turkki

Taiwan (Nousija Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan parista. Maa on noususuhteessa kansainväliseen jääkiekkoon ja toivon mukaan se ottaa ensin vakiintuneen paikkansa tällä tasolla ja kehittää kiekkoaan kaikessa rauhassa kohti parempia lähivuosia.)

Seuraavaan viestiin tuleekin jo tämän sarjan alkaneista tapahtumista osin lyhyempää juttua kun eilen ja tänään onkin jo pelattu tai tullaan vielä pelaamaan otteluja.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis eilen ja on jatkunut myös tänään ylemmän lohkosarjansa osalta.

Tässä ottelumietteitä ja tuloksia eiliseltä kuten myös tänään ylemmän lohkosarjan osalta Serbian Belgradista:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Serbian Belgradissa 21.4.2024-27.4.2024

2A

21.4.2024

Kroatia-Islanti 11-2 (Tämän ottelun voitto ei ollut itsessään niinkään yllättävä, mutta pöllytys Jäähaukoista/Tunturihaukoista kuitenkin näin suuresti oli kyllä! Hyvä aloitus kaikkiaan kroaattimiehistöllekin.)

Arabiemiraatit-Israel 10-6 (Jälleen tämäkin voitto oli näin suuresti tai muutenkaan osin mahdollinen vain venäläispelaajista ja muista kaksoiskansalaisista johtuen. Toki kun kyseessä muutenkin oli nk. Pyhän Maan joukkue ei niin erityisen hyvällä joukkueellaan maan historiaa peilaten muutenkaan mukana niin lopputulos ei sinänsä kovin yllättävä ollut.

En sitten tiedä, että mikäköhän välillä on saanut joidenkin ulkomaisten foorumien ennustajat luulemaan nk. Pyhän Maan joukkueesta olevan parempaa vastusta kuin mitä se ehkä onkaan?

Varmaankin voi ehkä olla sitä säilymiskamppailussa, mutta tällä haavaa edes pisteryöstö juuri nyt olisi ollut omanlaisensa ihme. Vähäisesti imarteli emiirikuntalaisia parikin ylivoimamaalia päälle, mutta sinänsä näin kävi kuin oli käydäkseen.)

Australia-Serbia 2-4 (Jään Kengurut kärsivät isäntiin nähden edelleen selvästä jähmeydestä ja tuntuivat joutuvan yllättävänkin puhdittomaksi raamikkuudesta huolimatta. Tämä oli kuitenkin sinänsä loppupelissä melko tiukka ottelu ja päälle tietenkin isännät väistämättä hyötyivät yhdestä ylivoimamaalista.

Aleksi Toivonen oli Jään Kenguruiden maalin suulla ottelussa ja isännillä maalivahti oli Arsenije Rankovic. Vähän turhan paljon ehkä Jään Kengurut ottivat jäähyjä sellaisiinkin paikkoihin mihin niitä ei olisi tarvittu. Jatkoon ajatellen Jään Kenguruille epätyydyttävä aloitus siinä missä isännille tärkeä sellainen aloituksenakin.)

22.4.2024

Islanti-Arabiemiraatit 2-7 (Kokonaisvaltainen Jäähaukkojen/Tunturihaukkojen pöllytys jatkuu. Sentään jotain jakoa olisi ollut ja voittoon etenkin olisivat kyllä menneet tämän ottelun hävinneet ilman venäläispelaajia tai muita ulkomaan apuja, mutta kyllähän yllättävänkin nihkeän tuntuista tuntui olevan asennoituminen tai liikepeliin pääseminen.

Venäläispelaajin tai muiden ulkomaan apujen ollessa jäillä kuten oli meni ottelu aika äkkiä puolivalotason himmailuksi ellei allekin ja jälki oli sen mukaista.

Tosin erikoista otteluun oli kahden ylivoimamaalin imartelu voittajille kuten myös hämmästyttävä tarkkuus laukauksissa voittajille eli ratkaisevassa toisessa erässä vain 11 laukausta kohti maalia tehden näistä 6 laukausta meni Jakob Johannessonin eli Jäähaukkojen/Tunturihaukkojen maalivahdin selän taakse niin, että heilahti!

Tietysti hävinnyt osapuoli sai puhdin kasvaessa ottelun loppua kohti niukan laukausenemmistön mitä maalia kohti laukaistuihin kiekkoihin tuli, mutta kaikkiaan kärsi epätarkkuudesta ja roiskivasta hätäilystäkin hävinnyt osapuoli.)

Kroatia-Australia 3-2 (Nyt oli niukkaakin niukempi voitto Kroatialle ja sitäkin murheellisempi Jään Kenguruille tappiona. Jään Kengurut johtikin aluksi ottelua maalein 2-0 ennen sitten vaikeuksien alkamista.

Ilman Mackenzie Caruanan typerää jäähtyä toisessa erässä olisi Kroatian ylivoimamaali jäänyt näkemättä ja tästä ottelusta olisi tullut edes pistepotin puolitus tasapelissä. Näin ei käynyt.

Sen eli tappion myös sinetöi Kroatian liikepelin painostus jatkuvine laukauksineen kohti voitetun osapuolen maalia ja se seikka, että Aleksi Toivonen jälleen Jään Kengurujen maalilta puhuen ei päässyt vetäytymään jäiltä ennen kuin vasta 5 sekuntia ennen loppua eli viimeiseen aloitukseen jolloin ottelu oli ohi kun ei siinä ajassa maalia ehditty tasoitukseen tehdä.

Kroatia nousee täten vähän odottamattomasti ainakin vielä tässä vaiheessa haastamaan ehkä kenties Arabiemiraatteja nousun suhteen.

Se on lupaavaa joukkueelta jolla ei ole parhaimpia nimimiehiään käytössään, vielä kuuluisammat nimipelaajat alkavat lähestyä eläkeikää ja kun sukupolven nuorennuskin on osin käynnissä maassa! Aussit sen sijaan ovat edelleen nollilla ja turnaus on mennyt toki niukoista tappioista huolimatta silti tervanjuonniksi.)

Serbia-Israel (Tämä ottelu on edessä vielä tänään illalla. Isännillä voitto lienee ihmeittä melko selviö ja nk. Pyhällä Maalla on tarpeeksi tekemistä pitää tappio edes siedettävänä.

Muu olisi pieni ihme, mutta Jään Kenguruiden yllättävä vaikeuksissa oleminen kuten Tunturihaukkojen/Jäähaukkojen täysi hengettömyys ajoittain otteluissaan saattaa pelastaa nk. Pyhälle Maalle pysymisen nykyisessä asemassaan mikäli turnaus jatkuu näin kun on jatkunut.)

Ottelut on pelattu tai tullaan pelaamaan tuttuun tapaan Serbian Belgradissa Pionirin Jäähallissa tutuilla kellonajoilla kuten eilenkin vielä tänään eli Klo 12.30, Klo 16 ja Klo 19.30 Serbian Aikaa eli Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis eilen ja on jatkunut myös tänään ylemmän lohkosarjansa osalta.

Lisäksi on käynnistynyt myös alempi lohkosarja. Sen otteluja ja mietteitä tuloksineen tulee tähän alle sen osalta Bulgarian Sofiasta:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Bulgarian Sofiassa 22.4.2024-28.4.2024

2B

22.4.2024

Taiwan-Uusi-Seelanti 1-5 (Ice Blacksille hyvä aloitus turnaukseen vaikka ehkä lopulta olikin aavistuksen vahvempi kuin mitä ehkä itse odotin. Murheellisesti nk. Raha-Kiinalle kävi näin, mutta ei vasta-alkajan homma ensikertalaisena aina ole liian helppo tälläkään sarjatasolla!

Po-Yu Hsiao oli elintärkeä mies nk. Raha-Kiinalle maalinsa suulla, mutta toisaalta hyvin moni kenttäpelaaja pisti parastaan jäällä tänään aiemmin päivällä!

Ikävä kyllä vähitellen se vauhtitaso alkoi tippua, miehet väsyä, syötöt jäivät liian lyhyeksi tai liian pitkiksi eikä laukauksissakaan aina puhtia ollut ja tämäkin väistämättä hyödytti ottelun voittajaa.

Jolloin sen oma maalivahti eli Joel Hasselman sai huokaista syvästä helpotuksesta Ice Blacksin maalilla kun torjuntatyössä riitti tekemistä kun aina ei oikein voittajan pakisto vakuuttanut tai syväluotaili ties missä silloin kun ei olisi pitänyt.

Etenkin ottelun alku oli vielä niin lupaavaa nk. Raha-Kiinalle kun ikävä kyllä jo ajassa 2.26 tuli ainoaksi jäänyt maali Hung-Ju Linin tekemänä Jui-Yu Linin ja Yi-Kuan Linin syötöstä. Sittemmin oli vaikeampaa ennen pitkää tietysti nopeuden alkaessa hiipua.

Ottelu tuntuikin olevan enemmän nopeustaisto kuten myös väsytystaisto sillä toisessa erässä tullut Ice Blacksin tasoitusmaali myös vanhempien aikojen Jään Kiiveinä tunnetulle joukkueelle ei hirvittävästi vielä horjuttanut nk. Raha-Kiinan jäsenistön tarmokkuutta.

Jacob Carey vastasi tuosta maalista ajassa 23.10 Alexander Alex Reganin syöttötoimesta johtuen. Päätöserään sitten tapahtuikin murheellisien asioiden ryöppy nk. Raha-Kiinalle ja tietysti erään tarpeettoman jäähyn myötä Ice Blacks rokotti ylivoimamaalilla ajassa 45.11 päästen 2-1 johtoon mistä se ei enää luopunut.

Maalintekijä oli Stefan Amston syöttäjinään Michael Mike Attwell ja Callum Burns. Jonkin verran jo ennen tätä nk. Raha-Kiinan puhti oli loppumassa tai vaarallisen vähissä nyt ainakin eikä tietysti tappiolle jouduttuaan se ollut enää entisensä.

Ice Blacks sittemmin rynnisti loppulukemiin ja välillä oli pelkoa ilmassa siitä, että olisikohan nämäkään luvut olleet lopulliset ennen summerin sointia.

Sen pituinen se.)

Belgia-Turkki 8-0 (Tämä oli ottelu mistä Jään Perkeleet olisi voineet ottaa saman tien vaikka 30-0 voiton halutessaan!

Oli kyllä niin hurjan näköistä touhua ja ei paljon huvittuneisuutta laskenut edes ekan erän päätöstilanne 'vain' 0-0 luvuissa ennen sitten maalihanojen aukeutumista kuten myös säästelyä toisessakin erässä 'vain' lukujen 3-0 muodossa.

Ei Turkilla ollut juuri jakoja ja mikäli noin huonoa on tilanne jatkoonkin Hokeyi Takimin suhteen niin ainoa toivo taitaisi olla mahdollinen nk. Raha-Kiinan eli Taiwanin voittaminen ja sarjapaikan säilyttäminen.

Hävinneet käyttivät myös molempia maalivahtejaan eli Tolga Bozacia ja Ogulcan Kizilkayaa sen enempää toivoa juurikaan saamatta lisää teostaan.)

Bulgaria-Georgia (Tämä ottelu on parhaillaan meneillään avauserässä, mutta jo nyt Jään Ristiritarit johtavat isäntiin nähden 1-0. Siitä varmaankin maalijuhla aukeutuu ennen illan loppua tai muuttuu lähinnä säästelypeliksi ennen pitkää kohti turnausjatkoa.)

Otteluja on pelattu tai ne tullaan pelaamaan tuttuun tapaan Bulgariassa Sofiassa Talviurheilun Palatsin Jäähallissa Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20.

Kellon suhteen ei tarvitse jännittää kun Bulgariassa ja Suomessa on käytössä sama aika.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonassa Itävallan Klagenfurtissa pelattavassa ylemmässä lohkosarjassa siitä puhuen panoksia täynnä oleva turnaus on jatkunut näin toisena päivänä:

Naisten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona vuodeksi 2024 Itävallan Klagenfurtissa 21.4.2024-27.4.2024

1A

22.4.2024

Unkari-Hollanti 2-0 (Unkarilla naisineen olisi hyvä hetki ottaa lisää tärkeitä pisteitä. Mikäli Unkari naisineen häviäisi tai kärsisi pistepotin puolituksen niin silloin jännitystä riittäisi turnauksen jatkoon lähtökohtaisesti. Toivottavasti niin ei sinänsä Unkarin naisia ajatellen kävisi.

Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen suhteen olikin heti välittömästi turnauksen kaksi pahinta vastustajaa tasoltaan kohdattavanaan alkuun joten toivoa ei välttämättä ole kun jo Jään Tipusten kyydissä avauspäivänä oli vaikeaa pysyä väsymyksen iskiessä. Mikäli kuitenkin pisteryöstö saadaan niin viime vuoden tapaan jonkin asteen ihmenousu on mahdollinen tai edes ainakin jälleen hyvä muu pelivuosi säilyen!

Näin mietin eilen ja olihan helkutti tiukka ottelu! Pahuksenmoisesti Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen pelaajattaret painostivat eikä taipuneet oikeastaan ennen kuin oli aivan pakko eli ennen vähän ennen loppusummerin sointia.

Aniko Nemeth Unkarin naisten maalin suulla oli kyllä aikamoisessa paineessa ja muutama todella paha laukaus oli mennä maaliin, mutta onneksi Nemeth sai aina räpsän tai patjan osumaan juuri siihen pelottavaan kohtaan mistä maali olisi varmaankin tullut ilman taipumista siihen paikkaan mihin kiekko osui.

Tämmöisiä otteluja kun alkaa tulla niin saa totisesti tämän toistuessa varata nitropurkkia miesten puolen ottelujen sijaan kohta jo naisten puolellekin!

Unkarin naisten ainoa ylivoimamaali ja sen poisjäänti mikäli sitä ei olisi hyväksytty niin olisi aiheuttanut entisestäänkin lähes sydänkohtaukseen huipentunutta jännitystä.

Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen suhteen se viimeistelyn huonous ja osin kyllä jo helkutinmoinen epäonni pilasi mahdollisuuden yllätykseen. Etenkin Jään Tipuset ovat sille liikaa, mutta Unkari naisineen ei välttämättä.

Tämä ottelu tuntui jättäneen seuran pisteittä ja rannalle edes ajatuksellisesta noususta puhuen, mutta onneksi seuraavan ottelun tilanne vapautti tämän joukkueen jossain määrin epätoivosta ja on avannut turnauksen jatkoa mahdollisuuksineen muillekin.

Lady-Oranjen/Vrouw-Oranjen suhteen puhuen myös maalivahtina toiminut Elene Gabriele on osoittautunut tai on edes osoittautumassa loistomimmiksi torjumaan heikäläisten maalin suulla jatkoonkin tätä menoa.

Unkarin naisten suhteen loppuyhteenvetona turnausaloitus normaaliin nähden on ollut loistavaa.

Nyt kun vain pidetään tämä suunta ja mennään jälleen Jääkiekon Naisten MM-kisojen pariin varsinaisestikin kuten ehkä sinne myös kuulutaankin!)

Ranska-Norja 3-4 (Jään Tipusille saattanee jälleen tulla melko helppo työ eteen mitä pisteisiin tulee. Toisaalta Jääkarhumimmit kun pääsisivät muutoin yli haasteistaan niin kaikkiaan otteluun itsessään olisi enemmän uskoa. Elintärkeästi sinänsä ajatellen edes ajatuksella toista nousupaikkaa on Jääkarhumimmeillä jo nyt avauksesta täydet pisteet.

Näin mietin eilen ja tulipa sitten ajateltua ennakkoon kovin toisenlaisesti.

Tämä oli Jääkarhumimmeiltä hieno saavutus tänään! Etenkin kun nyt voitettiin oletettavasti turnauksen paras ja vaarallisin joukkue.

Murheellista oli tähän otteluun vain se, että Jääkarhumimmit johtivat jo täyttä voittoa kohti mennen peräti 3-0 luvuin parempaankin ollessa mahdollisuuksia vain mokatakseen sitten melkein kaiken omiin käsittämättömiin typeriin jäähyihinsä.

Rangaistusvoittolaukauskilpailu tarvittiin tämän ottelun voittajan selviämiseen.

Ilman jatkuvia, kroonisia ylivoimamaalejaan Jään Tipuset eivät olisi koskaan saaneet Jääkarhumimmejä tässä ottelussa kumoon, mutta kun kerran Jääkarhumimmit mokasivat näin kuten tekivät niin ei Jään Tipuset jääneet laakereilleenkaan vaan iskivät aina tarjottuihin paikkoihin kun pystyivät.

Siitä seurauksena oli kitkerä pistepotin puolitus Unkarin naisten saadessa omat täydet pisteensä toki tiukassa omassa ottelussaankin.

Jääkarhumimmeillä oli toki aina vähän vaikeampaa maan jääkiekollista juhlavuotta viettävänä osapuolena ottelussa sekin, että heti Jään Tipusten vaihdettua maalivahtiaan kakkosmaalivahtiin ei oikein enää niin mennyt omat muut laukaukset hänen ohitseen vastustajan verkkoon ja tämäkin seikka ei voinut olla vaikuttamatta tilanteeseen.

Lopulta täpärästi täten Jääkarhumimmit saivat potin puolituksessa edes paremmat pisteet ja Jään Tipuset vain jäännöspisteet.

Kiitos tämän tapahtuman koko turnauksen mahdollista toista nousupaikkaa ajatellen edes jotenkin tämän hetken pisteettömät joukkueet voivat vielä osin elätellä haaveitaan tai toiveitaan siitä.

Tosin se vaatii osin näiltä joukkueilta möhläysten toistumista, heiltä jatkuvaa pistevirtaa ja ilman muuta vähän ehkä myös Unkarin naistenkin mokaamista mitä ei ole tällä hetkellä toivon mukaan näköpiirissä eikä tulisikaan!)

Itävalta-Etelä-Korea (Illan katsomattomin ottelu sinänsä mitä ennakkoon tulee. Arvausta voisi heittää, mutta yllättävänkin täpärä on tilanne. Etenkin kun molemmat eli kisaemännät ja haastajatar ovat pisteittä. Tietenkin mikäli Etelä-Korean naiset olisivat kuin pyörryksissä tämän päivän jälkeen niin sitten tästä voi ehkä tulla lekkeripeli. Muutoin heidän energisyyden säilyttäen voi Itävallan naisilla olla kieltämättä kiusallinen tilanne olla pulassa haastajattaria vastaan!

Näin mietin eilen. Tällä hetkellä tämä ottelu lähestyy ensimmäisen erän loppuaan ja tilanne juuri nyt on vielä tasan 0-0. Saa nähdä, että mihin tilanne todella kehittyy.)

Ottelut on jo pelattu tai ne tullaan pelaamaan tänään Heidi Hortenin Areenalla Klo 12.30, Klo 16 ja Klo 19.30 Itävallan Aikaa eli Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa eli avauspäivään nähden on aloitettu tuntia myöhemmin.

Tämän päivän jälkeen tässä turnauksessa on välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis toissa päivänä ja on jatkunut myös eilen ylemmän lohkosarjansa osalta.

Tässä ottelumietteitä ja tuloksia toissa päivältä kuten myös eiliseltä ylemmän lohkosarjan osalta Serbian Belgradista päivitettynä pitemmin puhuen eilisen viimeisellä ottelulla eli Serbia-Israel pidennetyn osuuden koskiessa vain sitä:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Serbian Belgradissa 21.4.2024-27.4.2024

2A

21.4.2024

Kroatia-Islanti 11-2 (Tämä käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Arabiemiraatit-Israel 10-6 (Tämä käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Australia-Serbia 2-4 (Tämä käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

22.4.2024

Islanti-Arabiemiraatit 2-7 (Tämä käsiteltiin ajankohdassaan pidemmin jo eilen.)

Kroatia-Australia 3-2 (Tämä käsiteltiin ajankohdassaan pidemmin jo eilen.)

Serbia-Israel 5-1 (Tämä ottelu oli edessä vielä eilen illalla. Isännillä voitto lieni ihmeittä melko selviö ja nk. Pyhällä Maalla oli tarpeeksi tekemistä pitää tappio edes siedettävänä.

Muu olisi ollut pieni ihme, mutta Jään Kenguruiden yllättävä vaikeuksissa oleminen kuten Tunturihaukkojen/Jäähaukkojen täysi hengettömyys ajoittain otteluissaan saattaa pelastaa nk. Pyhälle Maalle pysymisen nykyisessä asemassaan mikäli turnaus jatkuu näin kun on jatkunut.

Näin mietin osin eilisen osalta ajatellen ja näin kävi, että melko helppoon voittoon isännät sitten kiitivät. Tosin välillä isännät hyötyivät myös ylivoimamaaleista kun ilman niitä esimerkiksi lopputulos olisi ollut vain 3-1.

Tosin on kyllä todettava, että ongelmien tullessa ihan todellisiksi oli isännillä kyllä silti parempi tekninen kykytaso. Kuten myös kiekon hallittavuus joten eiköhän etumatkaa olisi voinut tasakentällisinkin riittäväksi kartuttaa. Näillä mennään siis jatkoon.)

Huomenna Serbiassa onkin sitten välipäivä edessä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis toissa päivänä ja on jatkunut myös eilen ylemmän lohkosarjansa osalta.

Lisäksi on eilen käynnistynyt myös alempi lohkosarja. Sen otteluja ja mietteitä tuloksineen tulee tähän alle sen osalta Bulgarian Sofiasta päivitettynä myös tämän turnauksen oman avauspäivän päätösottelun eli Bulgaria-Georgia pidemmällä osuudella kun muiden ottelujen osuus tulee tähän alle lyhennettynä:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Bulgarian Sofiassa 22.4.2024-28.4.2024

2B

22.4.2024

Taiwan-Uusi-Seelanti 1-5 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Belgia-Turkki 8-0 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Bulgaria-Georgia 1-7 (Tämä ottelu on parhaillaan meneillään avauserässä, mutta jo nyt Jään Ristiritarit johtavat isäntiin nähden 1-0. Siitä varmaankin maalijuhla aukeutuu ennen illan loppua tai muuttuu lähinnä säästelypeliksi ennen pitkää kohti turnausjatkoa.

Näin mietin eilen illalla ja pettyä ei tarvinnut. Dimitar Dimitrov ei vain kykyineen riitä moneen muuhunkaan Bulgarian maalilla ja vielä sitäkin vähemmän etenkin kun vastassa oli Jään Ristiritarit. Isännillä toki kuitenkin oli edes yritystä etenkin avauserässä saavuttaa mahdottomista mahdotonta yllätystä.

Avauserän päätteeksi olleet 'vain' 1-1 lukemat vaihtui hyvin äkkiä murskavoittoon tosin todella tyynesti säästellen tahtia voittajien puolelta puhuen. Yksi Jään Ristiritareiden ylivoimamaalikin oli lähinnä tarpeeton bonuslisä selkeään yleisvoittoon. Tosiottelut kun ovat edessä sitten Jään Ristiritareille myöhemmin.)

Tänään ennen pitkää pelataankin seuraavat ottelut:

23.4.2024

Turkki-Taiwan (Tässä ottelussa saattaa käytännössä ratketa sarjapaikan pysyvyys. Mikäli nk. Raha-Kiina näyttää edes puoliakaan siitä tahdista ja vauhdista mitä heillä oli ottelussaan Uutta-Seelantia eli Ice Blacksia vastaan niin välttämättä Hokeyi Takimilla ei ole toivoakaan pysyä perässä ja se on sarjapaikan menoa se.

Tosin mikäli kuitenkin nk. Raha-Kiina sitten olisi yllättävän väsynyt tai jotenkin uskomattomasti möhlisi vaikka liikajäähyihin kaiken niin silloin mahdollisuus kyllä olisi vielä turkkilaisilla hoitaa tämä homma rutiinilla itselleen.

Turkilla on kuten nk. Raha-Kiinalla riveissään melko nuoriakin pelaajia ja Turkilla homma ikävä kyllä on enemmän lähempänä Israelin vähän ennen korona-aikaa ollutta erittäin huonoon silloiseen aikaan tullutta liian rajua nuorisoleikkausta muistuttava juttu.

Taiwanilla sen sijaan on jo tällä hetkellä mukava sekoitus nuoruutta, kokemusta ja kyvykkyyttä käytettävissään joukkueessaan.

Koko ajan tämä Kiinoista puhuen varakkaampi on jääkiekossa hyvässä kehityksessä ja nyt olisi jälleen erinomainen paikka kirjoittaa lisää jääkiekkohistoriallista jatkuvuutta maassa. Ja ei tappiollakaan kaikkea ole vielä sanottu, mutta sarjapaikan säilyttäminen olisi vain sitten niin kovin vaikeaa muutoin.

Kiinoista puhuen varakkaampi teki kuitenkin jo Talviolympialaisten Alkukarsinnassa viime vuoden lopulla jo osin tämän tempun voittamalla Turkin jo silloin maalein 3-1 joten nytkin voi olla, että voitto hoidetaan jälleen itselle tästä matsista.)

Georgia-Uusi-Seelanti (Tämä ottelu onkin ensimmäinen rajallisesti haasteellisempi ottelu Jään Ristiritareille. Tosin Ice Blacksilla oli jo vaikeuksia lähtökohtaisesti tässä sarjassa olevaa aloittelija nk. Raha-Kiinaa eli Taiwania vastaan ja Jään Ristiritarit on vain niin helkkaristi kovempi joukkue mikäli eivät sitten muuten käsittämättömästi mokaisi.

Ainoa muu ongelma Jään Ristiritareille on se, että Ice Blacks on heille melkein täysin katsomaton kortti.

Hyvin, hyvin harvoin nämä joukkueet ovat kohdanneet toisiaan edes yksittäismaaotteluissa ja vain kerran on todella kohdattu eli Jääkiekon MM-kisoissa 2019 2. Divisioonassa silloin alemmassa lohkosarjassa ennen koronaa jolloin vielä Ice Blacks voitti maalein 6-2.

Muuten on sitten ollut koronaa ja parin vuoden takaisissa Jään Ristiritareiden pääsyjuhlissa ylempään lohkosarjaan ei juuri siksi kohdattu Ice Blacksia kun he olivat vielä koronaan vedoten poissa.

Viime vuonna ei tietenkään kohdattu eri lohkosarjoissa pelaamisenkin vuoksi ja nyt sitten Jään Ristiritarit ovat jälleen täällä alemmassa lohkosarjassa kiitos näillä näkymin varmennetun laittomiksi todettujen edustuspelaajien käytön viime vuonna.

IIHF:n päätöksen olisi sitten parempi tietysti pitää sinänsä paikkansa mikäli syyllisyydestä jäi niin 'varma' näyttö päälle ja ihan vain, että vältytään nk. Tapaus Kirgisian uusinnalta naurettavuuksineen päivineen!

Niin tai näin on tietenkin etulyöntiasema Jään Ristiritareilla, mutta Ice Blacks saattaisi ehkä kyetä pääsemään mukavuusalueelle ja yllättämään. Muutoin tarjoaa edes haastetta ennen vaikeinta taistelua Jään Perkeleitä eli Belgiaa vastaan.)

Belgia-Bulgaria (Tämä lienee jälleen maalinäytös Jään Perkeleille isäntien tarmokkuudesta huolimatta estellä sitä kenties. Etu on Jään Perkeleille ehkä siinäkin, että Jään Ristiritarit ja Ice Blacks saattaisivat syödä pisteitä toisiltaan ainakin ajatuksena tai Jään Ristiritarit jopa kuin ihmeen kaupalla saattaisi hävitä heille!

Se ainakin helpottaisi Jään Perkeleiden työtä päästä kenties ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi tai muutoin tietysti kaikki jäisi niin turnauksen päätösottelusta kiinni kun nämä kaksi joukkuetta ikään kuin ritareina ja paholaisina kohtaavat päätöspäivänä!)

Ottelut pelataan tuttuun tapaan Bulgariassa Sofiassa Talviurheilun Palatsin Jäähallissa myöhemmin tänään alkavina Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20.

Kellon suhteen ei tarvitse jännittää kun Bulgariassa ja Suomessa on käytössä sama aika.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten MM-kisojen 1. Divisioonassa Itävallan Klagenfurtissa pelattavassa ylemmässä lohkosarjassa siitä puhuen panoksia täynnä oleva turnaus on jatkunut näin toisena päivänä eilen kun tähän katsaukseen tulee lyhennetyt mietteet huomioimatta toisen päätöspäivän päätösottelua eli Itävalta-Etelä-Korea:

Naisten Jääkiekon MM-kisat 1. Divisioona vuodeksi 2024 Itävallan Klagenfurtissa 21.4.2024-27.4.2024

1A

22.4.2024

Unkari-Hollanti 2-0 (Tämä ottelu käsiteltiin dramaattisuudessaan eilen.)

Ranska-Norja 3-4 (Tämä ottelu käsiteltiin dramaattisuudessaan eilen. Rangaistusvoittolaukauskilpailu tarvittiin tämän ottelun voittajan selviämiseen.)

Itävalta-Etelä-Korea 6-0 (Illan katsomattomin ottelu sinänsä mitä ennakkoon tulee. Arvausta voisi heittää, mutta yllättävänkin täpärä on tilanne. Etenkin kun molemmat eli kisaemännät ja haastajatar ovat pisteittä.

Tietenkin mikäli Etelä-Korean naiset olisivat kuin pyörryksissä tämän päivän jälkeen niin sitten tästä voi ehkä tulla lekkeripeli.

Muutoin heidän energisyyden säilyttäen voi Itävallan naisilla olla kieltämättä kiusallinen tilanne olla pulassa haastajattaria vastaan!

Näin mietin eilen todella paljon aiemmin ennen ottelua. Viimeksi arvioiden kerrottuna myöskin vielä eilen illalla tämä ottelu lähestyi ensimmäisen erän loppuaan ja tilanne juuri silloin oli vielä tasan 0-0. Sai nähdä, että mihin tilanne olisi todella kehittynyt.

Ikävä kyllä paljon sen mietteen jälkeen ei olisi tarvinnut ajatella asiaa kun sittemmin jälkikäteen Itävallan naiset tekivät maalin ja ensimmäisen erän päätteeksi kaikkiaan he johtivat jo 2-0. Lopulta ottelun vähänkään tästä edetessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Yksinkertaisesti Etelä-Korean naiset olivat liian väsyksissä jo turnauksen avauspäivän Unkari-ottelun huippuyrityksestä eikä yksinkertaisesti jo toinen kovemman luokan ottelu putkeen voinut tehdä heille mitään hyvää.

Avauserään heillä kuitenkin vielä riitti haastetta, mutta puolentoista erän jälkeen jaksaminen oli lopuillaan tai äärirajalla minkä myötä oikein kyllä edes mihinkään pisteriistoonkaan uskoa ei voinut vain riittää sitten millään.

Tosin toinen erä kiitos Etelä-Korean naisten maalivahdin eli Jongju Parkin sitkeiden torjuntojen kerta toisensa jälkeen oli muuten maaliton joten ottelu ratkesi kolmannessa erässä. Päätöserässä sitten ottelu kääntyi täysin kisaemäntien maalijuhlaksi.

Hieman ylimääräisen ja melkein voittajalle kuin tarpeeton bonus oli päätösmaali sen tullessa tehdyksi ylivoimalla ottelun loppuminuuteilla. Muutoinkin kyllä loppunumerot kuin toteutuneesti olisivat olleet 5-0.

Selvä juttu siis toki vielä sähäkästä ihan alusta piittaamatta.)

Tänä päivänä on tietenkin tästä turnauksesta puhuen välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus tulee päättymään myöhemmin tänään siitä puhuen.

Tässä ottelut ennakoineen päätöspäivälle:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Puolan Sosnowiecissa 17.4.2024-23.4.2024

2A

23.4.2024

Serbia-Romania (Päätöspäivän oikeastaan ainut todella merkityksellinen ottelu ihmeittä. Serbian poikaryhmän on lyötävä tässä ottelussa Tricolori Hochein poikaryhmä täysin pistein tai lähdettävä ensi vuoden suhteen pisteittä nk. Nollalinjan edustajana alemman lohkosarjan pariin. Pistekin Tricolori Hochein poikaryhmälle tosin tästä ottelusta riittää jäämisen tänne ylempään lohkosarjaan.)

Iso-Britannia-Hollanti (Tuleville British Lionsin kenties jonain päivänä tuleville jäsenille kuten myös mahdollisesti jonain päivänä tuleville Jong Ijs-Oranjen jäsenille tulee tästä keskinäinen mittelö josta ei varmasti kovuutta puutu.

Tosin vain yksi voisi haastaa isäntien poikaryhmän vielä nimellisesti silloin suhdeluvuin ja tuolloinkin isäntien poikaryhmän pitäisi käytännössä nousun varmistaneena siltikin jäädä pisteittä. Isäntien poikaryhmä kun on jo ottanut keskinäisen voiton näistä molemmista.

Siksi siitäkin johtuen tässä ottelussa enimmäkseen on kyse keskinäiskunniasta. Ja vähänkin enempi pistesyöminen pistepotin puolituksella tietää isäntien poikaryhmän nousulle muuta sinettiä jo etukäteen.)

Puola-Kroatia (Isäntien poikaryhmä on jo sinetöinyt nousunsa kokonaan ylempään sarjaan tässä ikäryhmässä täysin käytännössä ja lopullinen sinetti olisi pistekin, mutta ilman muuta voittoa kotiyleisön edessä vielä kerran haetaan.

Kroatian poikaryhmä vuorostaan on toki varmistanut paikkansa ylemmässä lohkosarjassa Serbian suhteen keskinäisellä voitolla sinänsä, mutta tilanteesta riippuen voi joutua vielä hävinneenä suhdelukuongelmaan ja silloin tietysti esimerkiksi Tricolori Hochein poikaryhmä tietenkin Romanian poikia tarkoittaen voisi mennä Kroatian poikaryhmän edelle turnauksen sijoituksesta käytävässä kamppailussa.

Lisäksi tietenkin heillä oli niukka keskinäinen voitto Kroatian pojista jo valmiiksi paketissa. Pistekin siis Kroatian pojille riittäisi sinänsä pesäeron tekemiseen, mutta piste on työn ja tuskan takana ellei perin mahdoton kun tasoero on suuri sinänsä isäntien poikaryhmään verraten.)

Ottelut alkavat päätöspäivänä myöhemmin tänään Sosnowiecin Jäähallissa eli myös Talvistadionin Jäähallina tunnetussa ottelupaikassa tutuilla ajoilla Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Puolan Aikaa eli Klo 14, Klo 17.30 ja Klo 21 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis toissa päivänä ja on jatkunut myös eilen ylemmän lohkosarjansa osalta sen tosin viettäessä tänään välipäivää.

Lisäksi on eilen käynnistynyt myös alempi lohkosarja. Sen otteluja ja mietteitä tuloksineen tulee tähän alle sen osalta Bulgarian Sofiasta päivitettynä myös tämän turnauksen oman avauspäivän päätösottelun eli Bulgaria-Georgia muuttuessa nyt lyhennetyksi kerronnaltaan.

Tietenkin myös vielä osa otteluista eivät ole ehtineet tänään alkaa, ne on jo pelattu tai vielä kesken tänään puhuttaessa:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Bulgarian Sofiassa 22.4.2024-28.4.2024

2B

22.4.2024

Taiwan-Uusi-Seelanti 1-5 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Belgia-Turkki 8-0 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Bulgaria-Georgia 1-7 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Tänään on pelattu, pelataan tai ennen pitkää pelataankin seuraavat ottelut:

23.4.2024

Turkki-Taiwan 5-4 (Tässä ottelussa saattaa käytännössä ratketa sarjapaikan pysyvyys. Mikäli nk. Raha-Kiina näyttää edes puoliakaan siitä tahdista ja vauhdista mitä heillä oli ottelussaan Uutta-Seelantia eli Ice Blacksia vastaan niin välttämättä Hokeyi Takimilla ei ole toivoakaan pysyä perässä ja se on sarjapaikan menoa se.

Tosin mikäli kuitenkin nk. Raha-Kiina sitten olisi yllättävän väsynyt tai jotenkin uskomattomasti möhlisi vaikka liikajäähyihin kaiken niin silloin mahdollisuus kyllä olisi vielä turkkilaisilla hoitaa tämä homma rutiinilla itselleen.

Turkilla on kuten nk. Raha-Kiinalla riveissään melko nuoriakin pelaajia ja Turkilla homma ikävä kyllä on enemmän lähempänä Israelin vähän ennen korona-aikaa ollutta erittäin huonoon silloiseen aikaan tullutta liian rajua nuorisoleikkausta muistuttava juttu.

Taiwanilla sen sijaan on jo tällä hetkellä mukava sekoitus nuoruutta, kokemusta ja kyvykkyyttä käytettävissään joukkueessaan.

Koko ajan tämä Kiinoista puhuen varakkaampi on jääkiekossa hyvässä kehityksessä ja nyt olisi jälleen erinomainen paikka kirjoittaa lisää jääkiekkohistoriallista jatkuvuutta maassa. Ja ei tappiollakaan kaikkea ole vielä sanottu, mutta sarjapaikan säilyttäminen olisi vain sitten niin kovin vaikeaa muutoin.

Kiinoista puhuen varakkaampi teki kuitenkin jo Talviolympialaisten Alkukarsinnassa viime vuoden lopulla jo osin tämän tempun voittamalla Turkin jo silloin maalein 3-1 joten nytkin voi olla, että voitto hoidetaan jälleen itselle tästä matsista.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja olipahan ottelu!

Rangaistusvoittolaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Parhaimmillaan nk. Raha-Kiina johti ottelua jo päälle 3-0, mutta sitten alettiin lipsua. Vaikka toki vielä 4-2 johtokin hankittiin ennen lopullista luisumista kohti tasapeliä ja potin puolitusta päätöserässä mitä pisteisiin tuli.

Saattaa tulla tämän kaksikon välille tiukempiakin otteluja lähivuosille ja tämän ottelun lopputuloksena Turkki kuittasi Talviolympialaisten Alkukarsinnan nöyryytystappion viime vuoden lopulta. Tosin kyllä täpärästi ja monta nk. Tappokierrosta pelattiin tosiaan rankkareilla ennen kuin viimein sitten Hokeyi Takimi voittajaksi selvisi joukkueena.

Mitä näihin joukkueisiin tulee niin molempien on vaikeaa hankkia lisäpisteitä ja ainut mahdollisuus lähinnä pyörisi isäntien nollaamisessa. Isännät kun ovat vailla pisteitä.

Sekin on vaikea tehtävä nk. Raha-Kiinan kannalta. Siltikin tämän tason ensikertalaiseksi se on jo pärjännyt enemmän kuin hyvin. Tietysti oppirahoja on vielä maksettava moneen suuntaan ja hosumista saisi olla tuntuvasti vähemmän. Sen kun saisi kuriin tai edes vähemmälle niin sarjapaikan säilyminen voisi olla tosiasia.

Tietenkin mikäli ihmeitä tapahtuu niin nk. Raha-Kiina saa toki miehineen kuten Turkkikin lisäpisteitä, mutta jokainen niistä on vaivalla ansaittu ja ikävästi nk. Raha-Kiina on Hokeyi Takimia sitten aina ihan vähän perässä pisteissä.

Voittavampi puoli pistepotissa olisi tuonut aavistuksen verran edes lisää varmuutta sarjapaikasta puhuen. Nyt kävi näin ja näillä mennään eteenpäin.)

Georgia-Uusi-Seelanti (Tämä ottelu on kiitos päivän ensimmäisen ottelun eli Turkki-Taiwan venymisen seurauksena reilusti aikatauluaan myöhässä osin ja on juuri siksi vielä vasta töin tuskin alkaneessa toisessa erässä ensimmäisen erän jälkeisen erätauonkin venyttyä melkoisiin aikamittoihin Jään Ristiritareille vähän odottamattoman hankalassa tilanteessa sen ollessa lievällä tappiolla Ice Blacksille maalein 1-3.

Tämä ottelu onkin ensimmäinen rajallisesti haasteellisempi ottelu Jään Ristiritareille. Tosin Ice Blacksilla oli jo vaikeuksia lähtökohtaisesti tässä sarjassa olevaa aloittelija nk. Raha-Kiinaa eli Taiwania vastaan ja Jään Ristiritarit on vain niin helkkaristi kovempi joukkue mikäli eivät sitten muuten käsittämättömästi mokaisi.

Ainoa muu ongelma Jään Ristiritareille on se, että Ice Blacks on heille melkein täysin katsomaton kortti.

Hyvin, hyvin harvoin nämä joukkueet ovat kohdanneet toisiaan edes yksittäismaaotteluissa ja vain kerran on todella kohdattu eli Jääkiekon MM-kisoissa 2019 2. Divisioonassa silloin alemmassa lohkosarjassa ennen koronaa jolloin vielä Ice Blacks voitti maalein 6-2.

Muuten on sitten ollut koronaa ja parin vuoden takaisissa Jään Ristiritareiden pääsyjuhlissa ylempään lohkosarjaan ei juuri siksi kohdattu Ice Blacksia kun he olivat vielä koronaan vedoten poissa.

Viime vuonna ei tietenkään kohdattu eri lohkosarjoissa pelaamisenkin vuoksi ja nyt sitten Jään Ristiritarit ovat jälleen täällä alemmassa lohkosarjassa kiitos näillä näkymin varmennetun laittomiksi todettujen edustuspelaajien käytön viime vuonna.

IIHF:n päätöksen olisi sitten parempi tietysti pitää sinänsä paikkansa mikäli syyllisyydestä jäi niin 'varma' näyttö päälle ja ihan vain, että vältytään nk. Tapaus Kirgisian uusinnalta naurettavuuksineen päivineen!

Niin tai näin on tietenkin etulyöntiasema Jään Ristiritareilla, mutta Ice Blacks saattaisi ehkä kyetä pääsemään mukavuusalueelle ja yllättämään. Muutoin tarjoaa edes haastetta ennen vaikeinta taistelua Jään Perkeleitä eli Belgiaa vastaan.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella.)

Belgia-Bulgaria (Tämä ottelu pelataan vasta illalla ja riippuen tilanteista päivän muissa otteluissa tämä ottelu voi alkaa myös aikatauluaan myöhässä.

Tämä lienee jälleen maalinäytös Jään Perkeleille isäntien tarmokkuudesta huolimatta estellä sitä kenties. Etu on Jään Perkeleille ehkä siinäkin, että Jään Ristiritarit ja Ice Blacks saattaisivat syödä pisteitä toisiltaan ainakin ajatuksena tai Jään Ristiritarit jopa kuin ihmeen kaupalla saattaisi hävitä heille!

Se ainakin helpottaisi Jään Perkeleiden työtä päästä kenties ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi tai muutoin tietysti kaikki jäisi niin turnauksen päätösottelusta kiinni kun nämä kaksi joukkuetta ikään kuin ritareina ja paholaisina kohtaavat päätöspäivänä!

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella eikä tilanne tästä juuri ole muuttunut. Mitä nyt ehkä Jään Perkeleitä saattaa hyödyttää mahdollinen Jään Ristiritareiden jääminen pisteittä enemmän kuin mitä ehkä hyödyttäisi Ice Blacksin jääminen pisteittä. Sen näkee hyötyarvoltaan myöhemmin.)

Ottelut pelataan, on pelattu tai tullaan pelaamaan tuttuun tapaan nyt vähän poikkeuksellisesti tämän päivän myöhästymiset huomioiden Bulgariassa Sofiassa Talviurheilun Palatsin Jäähallissa myöhemmin tänään alkavina tai jo alkaneina Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20.

Kellon suhteen ei tarvitse jännittää kun Bulgariassa ja Suomessa on käytössä sama aika.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus tulee päättymään myöhemmin tänään siitä puhuen.

Tässä ottelut ennakoineen päätöspäivälle kun muistaa, että osa näistä on jo pelattu tai käynnissä:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Puolan Sosnowiecissa 17.4.2024-23.4.2024

2A

23.4.2024 Serbia-Romania 2-1 (Päätöspäivän oikeastaan ainut todella merkityksellinen ottelu ihmeittä. Serbian poikaryhmän on lyötävä tässä ottelussa Tricolori Hochein poikaryhmä täysin pistein tai lähdettävä ensi vuoden suhteen pisteittä nk. Nollalinjan edustajana alemman lohkosarjan pariin.

Pistekin Tricolori Hochein poikaryhmälle tosin tästä ottelusta riittää jäämisen tänne ylempään lohkosarjaan.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja näin kävi. Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Ensimmäisessä erä oli maaliton kuten jäähytön ja näin näytti käyvän toisessakin erässä kunnes tapahtui sitten niin, että sinne tulikin käytännössä jäähyjä täynnä ollut perin rikkonainen vaihe.

Toinen erä näytti maalittomalta kunnes 28 sekuntia ennen loppua Matei Bolocan Tricolori Hochein poikaryhmästä teki maalin ja luvut siis olivat päätöserään täten 1-0.

Tahtojen taisto jatkui ja Serbian poikaryhmä yritti kaikkensa saada täyden ajan voittoa ja jäämistä ylempään lohkosarjaan. Näin ei ikävä kyllä käynyt vaikkakin 48 sekuntia ennen loppua Maksim Vujovic teki maalin Ognjen Martinovicin syötöstä.

Serbian poikaryhmä oli myös vetäyttänyt maalivahtinsa Filip Korenicin maalin suulta 1 minuutti ja 40 sekuntia ennen ottelun loppua ja siten uhkarohkeasti säännöllisesti pelasi koko ajan tyhjälläkin maalilla ja kuudella kenttäpelaajalla.

Aika loppui kesken ja näin Serbia poikaryhmineen oli joutunut lähtemään ensi vuotta koskien alempaan lohkosarjaan. Tosin itse ottelun kunniaa ei voitu evätä Serbian poikaryhmältä.

Oikeus ja kohtuus oli, että Matei Bolocanin muuttuessa sankarista narriksi oman jäähynsä seurauksena ajassa 62.58 Maksim Vujovic teki jälleen Serbialle myös ottelun voittomaalin ylivoimalla pistepotin puolituksessa Vid Mekterovicin ja Slaven Pecericin toimiessa syöttäjinä siihen.

Tricolori Hochein poikaryhmä siis jäi tänne ylemmäs mitä lohkosarjaan tulee, mutta ei tule noilla ottein olemaan helppoa säilyä ensi vuodeksi. Serbian poikaryhmä nousee todennäköisen pian takaisin tänne jälleen. Toivon mukaan ainakin. Sen näkee sitten ensi vuoden päätteeksi ennen pitkää.)

Iso-Britannia-Hollanti (Tällä hetkellä pelataan tämän ottelun ollessa vielä kesken toista erää brittien poikaryhmän johtaessa kuitenkin ottelua melko tukevan tuntuisesti maalein 5-0. Tuleville British Lionsin kenties jonain päivänä tuleville jäsenille kuten myös mahdollisesti jonain päivänä tuleville Jong Ijs-Oranjen jäsenille tulee tästä keskinäinen mittelö josta ei varmasti kovuutta puutu.

Tosin vain yksi voisi haastaa isäntien poikaryhmän vielä nimellisesti silloin suhdeluvuin ja tuolloinkin isäntien poikaryhmän pitäisi käytännössä nousun varmistaneena siltikin jäädä pisteittä. Isäntien poikaryhmä kun on jo ottanut keskinäisen voiton näistä molemmista.

Siksi siitäkin johtuen tässä ottelussa enimmäkseen on kyse keskinäiskunniasta. Ja vähänkin enempi pistesyöminen pistepotin puolituksella tietää isäntien poikaryhmän nousulle muuta sinettiä jo etukäteen.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja en ole juurikaan erehtynyt, mutta yllättävää toki on brittien poikien johtaminen kaikkiaan noin paljon kun Hollannin pojillakin on turnaukseen sinänsä taitoa riittänyt.)

Puola-Kroatia (Tämä pelataan vielä myöhemmin tänä iltana. Isäntien poikaryhmä on jo sinetöinyt nousunsa kokonaan ylempään sarjaan tässä ikäryhmässä täysin käytännössä ja lopullinen sinetti olisi pistekin, mutta ilman muuta voittoa kotiyleisön edessä vielä kerran haetaan.

Kroatian poikaryhmä vuorostaan on toki varmistanut paikkansa ylemmässä lohkosarjassa Serbian suhteen keskinäisellä voitolla sinänsä, mutta tilanteesta riippuen voi joutua vielä hävinneenä suhdelukuongelmaan ja silloin tietysti esimerkiksi Tricolori Hochein poikaryhmä tietenkin Romanian poikia tarkoittaen voisi mennä Kroatian poikaryhmän edelle turnauksen sijoituksesta käytävässä kamppailussa.

Lisäksi tietenkin heillä oli niukka keskinäinen voitto Kroatian pojista jo valmiiksi paketissa. Pistekin siis Kroatian pojille riittäisi sinänsä pesäeron tekemiseen, mutta piste on työn ja tuskan takana ellei perin mahdoton kun tasoero on suuri sinänsä isäntien poikaryhmään verraten.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja en ole juuri mietteitä tästä muuttamassa ihmeittä.)

Ottelut alkavat, ne ovat alkaneet tai tulevat alkamaan päätöspäivänä myöhemmin tänään Sosnowiecin Jäähallissa eli myös Talvistadionin Jäähallina tunnetussa ottelupaikassa tutuilla ajoilla Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Puolan Aikaa eli Klo 14, Klo 17.30 ja Klo 21 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioona käynnistyi siis sitä toissa päivänä ja on jatkunut myös toissa päivänä ylemmän lohkosarjansa osalta sen tosin vietettyä eilen välipäivää.

Lisäksi on toissa päivänä käynnistynyt myös alempi lohkosarja. Sen otteluja ja mietteitä tuloksineen tulee tähän alle sen osalta Bulgarian Sofiasta päivitettynä myös sisältäen tämän turnauksen oman toissa päivänä olleen avauspäivän ottelujen kaikkien ollessa nyt lyhennettyjä ja eiliseltä sen päivän avausottelun eli Turkki-Taiwan muuttuessa nyt lyhennetyksi kerronnaltaan.

Tässäpä mietteet eiliseltä päivitettynä:

Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Bulgarian Sofiassa 22.4.2024-28.4.2024

2B

22.4.2024

Taiwan-Uusi-Seelanti 1-5 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen toissa päivää koskien.)

Belgia-Turkki 8-0 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen toissa päivää koskien.)

Bulgaria-Georgia 1-7 (Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen toissa päivää koskien.)

23.4.2024

Turkki-Taiwan 5-4 (Rangaistusvoittolaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseen. Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Georgia-Uusi-Seelanti 2-6 (Tämä ottelu oli kiitos päivän ensimmäisen ottelun eli Turkki-Taiwan venymisen seurauksena reilusti aikatauluaan myöhässä osin ja oli juuri siksi vielä vasta töin tuskin alkaneessa toisessa erässä ensimmäisen erän jälkeisen erätauonkin venyttyä melkoisiin aikamittoihin Jään Ristiritareille vähän odottamattoman hankalassa tilanteessa sen oltua lievällä tappiolla Ice Blacksille maalein 1-3.

Tämä ottelu olikin ajankohdassaan ensimmäinen rajallisesti haasteellisempi ottelu Jään Ristiritareille. Tosin Ice Blacksilla oli jo vaikeuksia lähtökohtaisesti tässä sarjassa olevaa aloittelija nk. Raha-Kiinaa eli Taiwania vastaan ja Jään Ristiritarit oli ennakkoon vain niin helkkaristi kovempi joukkue mikäli eivät sitten muuten käsittämättömästi mokaisi.

Ainoa muu ongelma Jään Ristiritareille oli se, että Ice Blacks oli heille melkein täysin katsomaton kortti.

Hyvin, hyvin harvoin nämä joukkueet olivat kohdanneet toisiaan edes yksittäismaaotteluissa ja vain kerran oli todella kohdattu eli Jääkiekon MM-kisoissa 2019 2. Divisioonassa silloin alemmassa lohkosarjassa ennen koronaa jolloin vielä Ice Blacks voitti maalein 6-2.

Muuten oli sitten ollut koronaa ja parin vuoden takaisissa Jään Ristiritareiden pääsyjuhlissa ylempään lohkosarjaan ei juuri siksi kohdattu Ice Blacksia kun he olivat vielä koronaan vedoten poissa.

Viime vuonna ei tietenkään kohdattu eri lohkosarjoissa pelaamisenkin vuoksi ja nyt sitten Jään Ristiritarit ovat jälleen täällä alemmassa lohkosarjassa kiitos näillä näkymin varmennetun laittomiksi todettujen edustuspelaajien käytön viime vuonna.

IIHF:n päätöksen olisi sitten parempi tietysti pitää sinänsä paikkansa mikäli syyllisyydestä jäi niin 'varma' näyttö päälle ja ihan vain, että vältytään nk. Tapaus Kirgisian uusinnalta naurettavuuksineen päivineen!

Niin tai näin oli tietenkin etulyöntiasema Jään Ristiritareilla, mutta Ice Blacks olisi saattanut ehkä kyetä pääsemään mukavuusalueelle ja yllättämään. Muutoin sen oletettiin tarjoavan edes haastetta ennen vaikeinta taistelua Jään Perkeleitä eli Belgiaa vastaan.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päättyneen eilispäivän puolella kuten myös illalla ennen ottelun päätöstä.

Ikävä kyllä näin kävi, että toista kertaa kohdattaessa selkeissä MM-ohjelman piiriin kuuluvissa maaotteluissa Jään Ristiritareiden kohtalona oli hävitä tasan samoin numeroin kuin viisi vuotta sitten ennen koronaa olleelta ajalta eli maalein 2-6. Tuolloin sen olisi voinut ymmärtää ehkä vielä, mutta juuri nyt ei niinkään.

Ilman muuta Uutta-Seelantia imartelivat myös ylivoimamaalit ja osin joukkue pystyi oikeastikin pelillisen selvästi haastamaan ennakkoon kovempaa vastustajaa, mutta huonoimmillaankin olisi pitänyt kyllä kyetä ottamaan tästä edes se pistepotin puolitus!

Etenkin kun nyt ei ollut kyse myöskään siitä, että Jään Ristiritareilla olisi ollut myös mitenkään häiritsevän tuntuisesti edes omia nimipelaajia joutunut sairastuvalle tai kokonaan turnauksesta pois.

Silloin tämän nöyryytyksen olisi voinut myös vähän paremmin ymmärtää mikäli sitten muutoin Ice Blacksin porukoilla olisi ollut nimipelaajansa kunnolla käytössä.

Muutoin toki kaiken laskien ylivoimamaalit unohtaen lopputulos ikään kuin toteutuneesti muutoin olisi ollut 2-4.

Viimeistelykin alkoi valitettavasti ontua Jään Ristiritareilla suhteessa Ice Blacksiin nähden perin kohtuuttomasti aikana jolloin ei olisi pitänyt niin käydä. Jään Ristiritarit ovat nyt hyvin riippuvaisia siitä, että miten käy Ice Blacksin ja Jään Perkeleiden välisessä mittelössä.

Niissä Jään Perkeleiden olisi parasta kyetä nollaamaan Ice Blacks tai joutua keskinäiseen pisteidensyöntitaistoon niin, että etua siitä ei olisi kummallekaan tavallaan. Silloin päätöspäivälle olisi suurempi taisto paremmalla jännityksellä tiedossa.

Tämä moka oli suuri, mutta ei onneksi peruuttamattoman suuri moka. Jään Ristiritareiden suhteen muuten puhuen Ice Blacks näyttää todella muodostuvan peikoksi tai kannoksi kaskeen tuleville vuosille.

Etenkin mikäli äärimmäisen nöyryyttävästi jouduttaisiin tänne jäämään tai muutoin erikseen miettien ajateltuna muita haasteita kenties muutoin kohdattavissa oleviin yksittäismaaotteluihin.

Uudelle-Seelannille tämä jälleen kerran oli mielenkiintoinen tilasto hattuun sulkana ja tästä tekee periaatteessa parempaa sekin, että nyt voitettiin lähes yhtä sarjatasoa käytännössä kyvyiltään korkeampi, Talviolympialaisten Karsinnoissakin menestystä jossain määrin niittänyt jääkiekkomaa!)

Belgia-Bulgaria 11-1 (Tämä ottelu pelattiin aiempiin mietintöihin nähden vasta illalla ja riippuen tilanteista päivän muissa otteluissa jolloin tämä ottelu alkoi vähän myös aikatauluaan myöhässä, mutta yllättävänkin vähän kaikkiaan verrattuna päivän aiempiin muihin otteluihin.

Tämä lieni jälleen maalinäytös Jään Perkeleille isäntien tarmokkuudesta huolimatta estellä sitä kenties. Etu oli Jään Perkeleille ehkä siinäkin, että Jään Ristiritarit ja Ice Blacks olisivat saattaneet syödä pisteitä toisiltaan ainakin ajatuksena tai Jään Ristiritarit jopa kuin ihmeen kaupalla olisi saattanut hävitä heille!

Se ainakin olisi helpottanut kuten myös helpottaisi edelleen Jään Perkeleiden työtä päästä kenties ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi tai muutoin tietysti kaikki jäisi niin turnauksen päätösottelusta kiinni kun nämä kaksi joukkuetta ikään kuin ritareina ja paholaisina kohtaavat päätöspäivänä!

Näin mietin vielä kuluneena yönä päättyneen eilispäivän puolella kuten myös eilen illalla ennen ottelun päätöstä. Eikä tilanne tästä juuri ollut muuttunut. Mitä nyt ehkä Jään Perkeleitä olisi saattanut hyödyttää mahdollinen Jään Ristiritareiden jääminen pisteittä enemmän kuin mitä ehkä olisi hyödyttänyt Ice Blacksin jääminen pisteittä. Sen näki kuten myös näkee hyötyarvoltaan myöhemmin.

Jään Perkeleiden ikään kuin kirouksena Jään Ristiritareille siihen toiveeseen myös nk. Ahjolassa vastattiin ja tämänkin innokkuuden siivittämänä he sitten rymistelivät isännistä otettuun murskavoittoon! Mitään jakoja isännillä ei ollut.

Vain 7 laukausta kohti voittavan osapuolen maalia kyettiin saamaan ja päätöserässä kiekkoa ei hallittu käytännössä lainkaan ja mikäli edes hallittiin niin laukaustakaan kohti voittavan osapuolen maalia kohtaan ei enää saatu!

Näin tylyä oli viime illan päätteeksi. Isäntiä ei auttanut nöyryytyksen aikana edes maalivahti Dimitar Dimitrovin vaihto kakkosmaalivahtiin eli Andrea Karabadjakoviin. Niin hurjaa oli maalisade sitten heitä kohtaan loppuun asti.)

Tänään Bulgariassa onkin sitten välipäivä edessä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Puolan Sosnowiecissa Poikien Jääkiekon MM-kisojen divisioonapuolen viimeinen turnaus päättyi myöhään eilen siitä puhuen.

Pelipaikkaa eli Sosnowiecin Jäähallia on välillä kutsuttu myös pitkällä sponsorinimellään eli Arcelor MittalParkina, mutta hankalahkon pitkän nimensä vuoksi olen nimittänyt sitä ihan vain Sosnowiecin Jäähalliksi selkeyden vuoksi tai vanhahtavasti toisinaan Stadion Zimowyksi eli Talvistadionin Jäähalliksi.

Tässä ottelut mietteineen eilen päättyneelle päätöspäivälle päivitettynä lopulliseen muotoonsa kuten myös lyhennettynä eilispäivän ensimmäiseen otteluun eli Serbia-Romania:

Poikien Jääkiekon MM-kisat 2. Divisioona vuodeksi 2024 Puolan Sosnowiecissa 17.4.2024-23.4.2024

2A

23.4.2024

Serbia-Romania 2-1 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Tämä ottelu käsiteltiin pidemmin jo eilen.)

Iso-Britannia-Hollanti 9-1 (Edellisellä ottelukatsauksen laittohetkellä pelattiin tämän ottelun ollessa vielä kesken toista erää brittien poikaryhmän johtaessa kuitenkin ottelua melko tukevan tuntuisesti maalein 5-0. Tuleville British Lionsin kenties jonain päivänä tuleville jäsenille kuten myös mahdollisesti jonain päivänä tuleville Jong Ijs-Oranjen jäsenille oletin tulevan tästä keskinäinen mittelö josta ei varmasti olisi kovuutta puutu.

Tosin vain yksi olisi voinut haastaa isäntien poikaryhmän vielä nimellisesti silloin suhdeluvuin ja tuolloinkin isäntien poikaryhmän olisi pitänyt käytännössä nousun varmistaneena siltikin jäädä pisteittä. Isäntien poikaryhmä kun oli jo ottanut keskinäisen voiton näistä molemmista.

Siksi siitäkin johtuen tässä ottelussa enimmäkseen oli kyse keskinäiskunniasta. Ja vähänkin enempi pistesyöminen pistepotin puolituksella olisi tiennyt isäntien poikaryhmän nousulle muuta sinettiä jo etukäteen.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja en ollut juurikaan erehtynyt, mutta yllättävää toki oli brittien poikien johtaminen kaikkiaan noin paljon kun Hollannin pojillakin oli turnaukseen sinänsä taitoa riittänyt.

Siihen asti siis mietin näin vielä eilen illallakin ennen kuin sitten ottelu päättyi kuten päättyi niin perin yllättävästi brittien poikaryhmän niin selkeään voittoon.

Thijs Kivitsin eli tulevien Jong Ijs-Oranjen mahdollisten jäsenten joukkueen maalivahti vaihdettiin kakkosmaalivahtiin eli Danylo Doumaan, mutta tietenkään se ei juuri muuta kuin osin pahensi maalisateen suhteen ollutta asiaa.

Ikävä kyllä siinä vaiheessa noustiin tasoihin isäntien poikaryhmän kanssa, mutta edes noin pelaten se ei voinut riittää nousuun kokonaan ylempään ikäryhmän sarjaan ja olihan tietysti jo mainittu keskinäinen tappiokin.

Siten molemmat haastajat miehittivät edes turnauksen alemmat sijat keskenään keskinäinen voimasuhdevoiton mentyä muutoin saarivaltakuntaan. Ensi vuodesta tulee vielä vaikeampi näille haastajille nousua koskien kun Italian poikaryhmä on tässä sarjassa sitten jo käytännön ylimaallinen joukkue päihittää.)

Puola-Kroatia 8-0 (Tämä pelataan vielä myöhemmin tänä iltana. Isäntien poikaryhmä on jo sinetöinyt nousunsa kokonaan ylempään sarjaan tässä ikäryhmässä täysin käytännössä ja lopullinen sinetti olisi pistekin, mutta ilman muuta voittoa kotiyleisön edessä vielä kerran haetaan.

Kroatian poikaryhmä vuorostaan on toki varmistanut paikkansa ylemmässä lohkosarjassa Serbian suhteen keskinäisellä voitolla sinänsä, mutta tilanteesta riippuen voi joutua vielä hävinneenä suhdelukuongelmaan ja silloin tietysti esimerkiksi Tricolori Hochein poikaryhmä tietenkin Romanian poikia tarkoittaen voisi mennä Kroatian poikaryhmän edelle turnauksen sijoituksesta käytävässä kamppailussa.

Lisäksi tietenkin heillä oli niukka keskinäinen voitto Kroatian pojista jo valmiiksi paketissa. Pistekin siis Kroatian pojille riittäisi sinänsä pesäeron tekemiseen, mutta piste on työn ja tuskan takana ellei perin mahdoton kun tasoero on suuri sinänsä isäntien poikaryhmään verraten.

Näin mietin vielä kuluneena yönä tämän päivän puolella ja en ole juuri mietteitä tästä muuttamassa ihmeittä.

Näin mietin vielä tietysti myöhään eilen illallakin ja pettyä ei tarvinnut mietteissä. Puola ei säästellyt turnauspäätöksessä vaan hurjasteli puhtaaseen maalijuhlariemuun nousten täten tämän ikäluokan Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan pariin ensi vuodeksi.

Tosin jälleen sen asema siellä on vaikea, hyvin vaikea ellei peräti sitten ikäryhmän hissijoukkuetason arvoinen. Lähtökohtaisesti mikään muu suoritus saati sen parempi olisi jo keskisuuren tason yllätys!

Kroatialla ei ollut mitään jakoja hävinneenä poikaryhmineen, mutta onneksi ensi vuodeksi ajatellen voidaan yrittää parempaa tulosta täällä ylemmässä lohkosarjassa.)

Seuraavaan viestiin tulee vielä lopullinen pistetilanne tästä turnauksesta kuten myös pienenä päivityksenä kertauksen muodossa muutakin pistetilannetta tämän ikäryhmän MM-divisioonatason turnauksia koskien.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös