Detroit Red Wings 2015–2016

  • 307 448
  • 1 028

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Tässä on hyökkäyksen leveyttä ihmetelty jo jostain Free Agent Frenzystä saakka, mutta onhan tässä NHL-tasoisten hyökkien määrässä jotain spesiaalia suorastaan. Nyt poppareilla istuvat Ferraro ja Andersson vaikkapa kelpaisi kyllä aika monen muun jengin neloskenttään enemmän kuin mielellään. Ja Taikuri on vielä telakalla. Pitää varmaan lyödä joku Sheahan poppareille seuraavaksi tai jotain.

Ei ole menestys tänä vuonna ainakaan hyökkäysmateriaalista kiinni. Tosin aivan varmasti nyt kun tätä hetken on saanut ihastella, niin perinteinen loukkaantumisaalto iskee koko jengiin pelkästään Joen sisäilmaa hengittämällä tai muuten vaan tapahtuu jotain täysin ihmeellistä. Larkin treidataan Alexander Ruuttun vasemman luistimen oikeuksiin tai jotain.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
30 Thoughts: The aftermath of the Mike Richards settlement - Sportsnet.ca

Mielenkiintoinen artikkeli. Sieltä nuo Red Wings -poiminnat:
18. In a conversation last week, Zetterberg confirmed (sort of) a story I’d heard about him. In 2013, as the
Detroit Red Wings scraped to prolong their two-decade playoff streak, word was that, down the stretch, he launched
into a passionate, slightly profane speech during a team meeting, basically saying that missing the postseason “was
not going to happen on my watch.”


True?

“I didn’t use the language you described,” he said last Thursday. “But I didn’t want to be on the team that missed the
playoffs. The standard that was set by the players before me. Stevie [Yzerman], Nick [Lidstrom], [Kris] Draper, [Chris]
Chelios. Playing with them, I learned how much it meant. I wanted the new guys to know it matters.” Zetterberg revealed
it happened before the final game of the season, a must-win in Dallas. Detroit shut out the Stars, 3-0.

Kovaa puhetta Zetalta tuolla 2012-13 tynkäkaudella. Ja hienosti joukkue vastasi huutoon. Vuoden päästä kenties tapahtui
vielä rajumpi efekti, kun Zetalta itseltään selkä katkesi olympialaisissa ja Datsyuk joutui myös jäämään loppukaudeksi sivuun.
Ja mitä teki junnut? Johdattivat joukkueen playoffseihin, perinteitä ja kapteenin esimerkkiä noudattaen.

Tässä highligts tuon Zetan puheen jälkeisestä pelistä. Kyseessä oli siis pakkovoitto ja pääsy pleijareihin runkosarjan vikalla kierroksella. Äkkiseltään laskin Zetan olleen mukana lähes 10 maalipaikassa ja itse teki 2+1 tehot. Tuo 1-0 maali on kyllä aika uskomaton taisteluvaihto, ei vaan millään luovuttaneet ja päästäneet Starsia purkamaan omasta päästä.

Wings @ Stars 4/27/13 (Game Highlights - NBCSN) - YouTube

19. I can certainly understand a bit of Mike Babcock fatigue in the days after his return to Detroit, but Zetterberg had some insight that should be shared.

“When Mike came in, his preparation changed our approach to the game. It made us better. We had five great years, always among the best … won a Stanley Cup. Mike thinks hockey 24/7 and wants his players to be the same. Then, we went into transition mode. New players. And other teams started doing what we were doing. It seemed like we were playing against ourselves at both ends of the ice.” Zetterberg agrees with the theory that for everyone involved, there is no need to be bitter

Zeta myös tuossa kertailee Babcockin aikaa, viisi hyvää vuotta ja sitten homma ikäänkuin alkoi polkea paikallaan. Jännä tuo että muut joukkueet alkoivat pelata samalla tavalla. Mielenkiintoista olisi kuulla tarkemmin mitä joukkueita tässä tarkoitetaan. Liekkö sitten San Jose?

20. Last summer, Jeff Blashill said he wanted to play Zetterberg and Pavel Datsyuk together to force Gustav Nyquist and Tomas Tatar into taking ownership of their lines. (The captain said he agreed with the coach’s thinking on this one.) Last Saturday, the Red Wings
were getting speed-bagged in Carolina when the new coach put Tatar with Dylan Larkin and Teemu Pulkkinen. Pulkkinen scored twice to lead a comeback victory. On-air, Mickey Redmond wondered if that trio could be Detroit’s triplets. Blashill has a reputation for not liking to change lines too quickly. Guess a little flexibility can go a long way.

Mitä sitten tulee noihin ketjuihin, niin tässä lienee se kauden teema. Nyquist ja Tatar johtaviksi pelaajiksi omiin ketjuihin ja Zeta-Dats yhteen ykkösnyrkkiin. Siinä on se runko jonka päälle rakennetaan.

Ja yön kohtaamisen ketjut Tampaa vastaan noudattavat tätä kaavaa. Tietysti Datsyuk ei ole vielä kokoonpanossa, mutta, sekä Zeta, Nyquistilla, että Tatarilla on oma ketjunsa. Sillä hyökkäys saadaan rakennettua äärimmäisen leveäksi.

Larkin - Zeta - Abdelkader
Franzen - Richards - Tatar
Nyquist - Sheahan - Pulkkinen

Aivan helvetin hyvin rakennettu TOP9. Jokaisessa ketjussa on iso maalinedusmyyrä (Abdelkader, Franzen ja Sheahan) ja sitten kaksi taitoväkkärää. Larkin tuo ykköseen nopeutta, kakkosessa siitä vastaa Tatar ja kolmosessa Nyquist. Myös hyvät pelintekijä-ampuja -yhdistelmät löytyvät näiden taitoväkkärä -kaksikoiden kesken. Välttämättä eivät ihan hetkestä ala toimimaan, mutta toivottavasti näillä nyt mentäisiin jonkun aikaa, eikä sotkettaisi kolmikoita jatkuvasti.

Pulkkinen nostettu nyt ylivoimaan ja Kindl heitetty hittoon, oikein. Pääsee Greenin passeista pommittamaan Ovyn tyyliin.

Jurco nostettu kokoonpanoon ja Ferraro poppareilla Helmin ja Anderssonin kanssa. Helm aika varmasti pelaa perjantaina Carolinaa vastaan.

Ainakin nuo YV-viisikot tuntuvat nyt silkalta seksiltä ainakin teoriassa, joten toivottavasti myös mekin sitä saadaan eikä vain Chicagon pojat Panarin-Kane kaksikon pelin edessä tumputtaessa.

------------- Abdelkader (maalinedus)

Nyquist ------ Franzen ----- Zetterberg

----------------- Kronwall

Ruotsalaiset ja Abdelkader yhdessä, periaatteessa viime kauden tehonyrkki. Nyquist Datsin paikalla. Viime kaudella Nyquistin paikka oli neliön keskimiehenä, paikalla josta pääsee iskemään yleensä paljon maaleja. Nyt homma siunaantuu Franzenille.


--------------- Sheahan (maalinedus)

Pulkkinen ----- Tatar ------- Richards

------------------- Green

Eli kakkos-YV:ssä nyt tämä "Capitalsin" YV-kuvio, jossa Richards on "Bäckström" oikealla ja Pulkkinen on "AO" vasemmalla. Tatar neliön keskellä ampuu lähisektorista tarvittaessa, ohjaa Greenin vetoja ja syöksyy reboundeihin kakkosmiehenä. Aivan saakelin loistava ainakin teoriassa. Toivottavasti myös käytännössä.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jos Franzenin vaivat edes viittaavat aivotärähdykseen niin ura alkaa olla sitä myöten paketissa. Toivottavasti olisi jotain muuta, ei sillä ettäkö toivoisi Red Wingsille mitään hyvää mutta kukaan ei saisi lopettaa noin tylysti.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Ei anna kyllä hyvää merkkiä nuo äkilliset poissaolot. Alkaa olla Muulin osalta siinä vaikka kuinka toivoisi että olisi vaan paskatauti.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hieno voitto Tampasta! Ensimmäisen kympin jälkeen Detroit oli aika vahvasti kuskin paikalla ja viimeisessä erässä Tampa oli jo sen verran väsynyt, ettei saanut mitään kiriä aikaan. 3. kenttä oli tänään paras, samoin ykkönen pelasi hienon pelin. Richards - Tatar akseli alkaa myös heräilemään. Howard oli varma maalillaan. Smith - Kindl selkeästi heikoimmat tänään(kin). Franzen tosiaan tipahti ennen peliä, näinköhän siellä päässä jyskyttää taas pahemminkin. Perjantaina sitten taas asennevamma nyhjäys Carolinaa vastaan ja lauantaina vierailemaan Montrealiin.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
On muuten Abdelkader ihan eri pelaaja nykyään. Tänäänkin Holmströmin jalanjäljissä tekemässä maskia Zetan ja Nyquistin maaleissa ja komea pommi Killorniin. Lisäksi maalailee itsekin ihan urakalla. Alkaa olemaan ihan suosikkeja! Fanit huutaa Abbya vähän väliä.

Larkin on ihan kiva kans.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Edelleen tappioitta painellaan menee. Gustav sai maalitilin auki komealla vedolla ja Zeta paino yläseen Larkinin loistavasta tarjoilusta. Pe-la yönä sitten taas Carolinaa vastaan, toivottavasti viime kerrasta viisastuneena ei ole asennevammaa.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Nyt on turha vedota siihen että Detroit on voittanut vain huonoja joukkueita tällä kaudella. Todella vakuuttava peli, puolustuspään virheet pidettiin sen verran vähissä ettei Howardin tarvinnut venyä ihmeisiin. Abdelkader ottaa kyllä roolia kausi kaudelta enemmän, sääli että joudutaan luultavasti luopumaan. Ensi kesänä joku saattaa tarjota Clarksonit, kun paiskaa 30 häkkiä tällä kaudella. Larkin olisi saanut laittaa siitä läpiajosta. No, pisteputki jatkui joka tapauksessa.

Kindlin kiekolliset ratkaisut heikkenivät heti kun meni vähän kehumaan. Ihmeellistä roiskimista syöttöpeli pahimmillaan. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin ykkösen lisäksi muukin jengi heräilemään. Esimerkiksi Glendening pelasi monsteripelin, samanlaista grindausta kuin playoffeissa.
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Ei anna kyllä hyvää merkkiä nuo äkilliset poissaolot. Alkaa olla Muulin osalta siinä vaikka kuinka toivoisi että olisi vaan paskatauti.

Onkos muulista tietoa, pelaako v-loppuna?
Ilmeisesti DaKeisari ja Helm olisi kehissä.
Ja sitten Green on joutunut treeneistä skippaamaan, toivottavasti sielä ei ole mitään vakavempaa. Olisi se ikävä taas hommata näitä vahvistuksia sairastuvalle.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onkos muulista tietoa, pelaako v-loppuna?
Ilmeisesti DaKeisari ja Helm olisi kehissä.
Ja sitten Green on joutunut treeneistä skippaamaan, toivottavasti sielä ei ole mitään vakavempaa. Olisi se ikävä taas hommata näitä vahvistuksia sairastuvalle.
Muuli ei luistellut tiistain harjoituksissa, oli vielä kipeä/huono olo. Ei varmuutta onko aivotärähdykseen liittyvää vai ei. Keisari ja Helm tähtäävät lauantain peliin, perjantaina ei pelaa kumpikaan, kenties lauantaina. Green ja Zeta olivat pitäneet huoltopäivät, mutta pelaavat perjantaina normaalisti.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Päivitystä:
Franzenilla todettu aivotärähdyksen jälkeisiä oireita, ei mitään tietoa paluusta tai tapahtuuko sitä edes. Suoraan laitettu LTIR:ään.
Helmin tilanteessa takapakkia eikä pelaa viikonloppuna.
Glendeningillä pieni alaraajavamma, ei varma huomisesta pelistä. Andersson paikkaa jos Glenny ei pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Päivitystä:
Franzenilla todettu aivotärähdyksen jälkeisiä oireita, ei mitään tietoa paluusta tai tapahtuuko sitä edes. Suoraan laitettu LTIR:ään.

Näin siinä sitten kävi. Eikä edes mitään osumaa päähän tarvittu. Ei vaan Muuli kestä pelaamisen tuomaa rasitusta.

Nyt ollaan sillä Prongerin ja Savardin tiellä, en usko että Franzen pelaa enää peliäkään. Mutta virallisesti mies ei lopeta, sopimus (tämä + seuraavat 4 kautta) vain kulutellaan LTIR:ssä loppuun asti. Näin häntäsopparin tuoma oikean lopettamisen recapture penalty saadaan kierrettyä.

Palkkakaton suhteen kuluvaa kautta tuskin tarvitsee enää miettiä. Datsyukin LTIR teki tilan nyt alkuun ja Muulin LTIR tekee sen loppukaudeksi.

Pelillinen menetys Franzen ei oikeastaan enää ole. Uuden sukupolven miehet pystyvät jo samaan panokseen mihin Muuli tässä paluuyrityksessään pystyi.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Sääli Muulin kannalta, jos se oli nyt siinä. Helpottanee tietysti hyökkäyksessä palikoiden siirtelyä, kun lähtökohtaisesti yksi TOP9 on todennäköisesti ulkona.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Paska peli. Marchenko ilmeisesti lähetetty alas. Siellä olis paikka hyvälle pakille. Kindl - Smith kaksikko äkkiä vilttiin. Marchenko ja Dekeyser kehiin! Ei taida vaan onnistua rosterirajoitusten takia.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
On tuo Carolina ihme kryptoniittia. Onneksi eivät tule playoffeissa vastaan. Kehuja ei voi antaa kenellekään, erityismiinukset taas parille Smith-Kindl. Howard vaikutti myös todella epävarmalta, liian monta kertaa kiekko pomppi ja pyöri alueella. Ensi yönä Montreal ja odotan täydellistä muutosta asenteessa ja vauhdissa. Toivottavasti Keisari voi pelata eikä Helminkään lisäys haittaisi.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tää on kyl kurja kun muutenki hankala syttyä ite kattomaan matseja näitä ennakolta heikompia/tylsempiä joukkueita vastaan. En ihan niin fani ole kuitenkaan. Jos tietäisi et esim voisi odottaa kunnon tykitystä ja dominoivaa esitystä niin saattaisi ehkä jaksaakin mutta kun ei. Jostain syystä on aina ihme asennevammaista nyhjäystä kun on vastassa "helppo" joukkue. Eilenkin olin vielä aamuyöstä hereillä ja mietin et tuliskohan sieltä detroitin peli, mutta kun näin että ketä vastaan niin oli helppo päätös käydä unille. Se on aina joko turpaan tai todella nihkeä voitto jollain pompulla. Ihme touhua. Montrealilta putki poikki sit seuraavaks ja on taas ilme kohdillaan.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Sain juuri pelin katsottua ja kiehuttaa jonkin verran. Puretaan ottelua ja vähän alkukautta yleensä. Tietyt oireet ovat olleet nähtävissä Detroitin pelissä koko alkukauden, mutta ei ole tullut turhaa murehdittua kun pisteitä on kertynyt. Tämä peli oli malliesimerkki siitä, mikä joukkueessa on vialla. Ongelmaa on sekä pelaajistossa että valmennuksessa.

Kukaan ei suorittanut koko peliä hyvin, Zetterberg oli selkeästi paras mutta hänkin pystyy parempaan. Rakensi kuitenkin paljon paikkoja ja oli aikaansaavin pelaaja kiekon kanssa. Jos viime kausi oli Datsyukille paras vuosiin, niin nyt taitaa olla Zetan bounce-back käynnissä. Nyquist oli hyvä toisessa erässä, siinäpä ne.

Abby oli kateissa ja paska. Pulu seisoi kerran oikeassa paikassa, muuten oli todella huono. NHL:ssä veskarit eivät päästä noita vetoja kaukaa, kiekolliset ratkaisut kestivät liian kauan ja hävisi kamppailuja. Paikoille ei meinaa päästä. Jurco, ei ole näkynyt. Tatar treenasi instagramkuvien mukaan kovaa koko kesän mutta eipä näy mitenkään kaukalossa edistymisenä. Smith-Kindl, itkettää katsoa tuota paria. Kronner-Ericsson oli heikko. Larkinilta toistaiseksi huonoin peli, oli silti monessa mukana ja lähellä tehdä parikin häkkiä. Kamppailuvoimaa vain uupuu, ja kiekollinen varmuus oli heikompaa kuin yleensä. Green teki joitain virheitä mutta jollain tavalla tykkään äijästä. Hienon pommin pisti puolustusalueella. Richards ei ole kunnolla vielä syttynyt mutta näyttää siltä että tulee olemaan erittäin hyödyllinen.

Muistatteko, kun Detroit tuhosi lähes aina vastustajat laukauksissa ja hallinnassa? Babcockin aikana rakenne oli kunnossa, jokainen tiesi paikkansa ja paniikkia ei ollut. Kiekko toimitettiin kauniisti parilla syötöllä laiturille tai sentterille joka lähti jalalla nostamaan ylös, rintamana mentiin. Katsokaa Torontoa nyt, joukkue on sysipaska mutta rakenne on kunnossa ja Toronto saa paljon laukauksia.

Detroit sen sijaan pelaa nyt pääosin älytöntä AHL-rymistelykiekkoa. Tuolla rosterilla siinä ei ole juuri järkeä. Pakit ovat purjeessa kun vastustaja tarjoaa kovaa painetta, ja tukitoimia ei löydy. Ennen hyökkääjät olivat hyvin alhaalla ja rintamana edettiin, nyt kärkytään paljon keskialueella ja pakinreppanat yrittävät roiskia. Todella monesti nähdään äärimmäisen typerä pystysyöttö laidassa keskialueella seisovalle laiturille, ja se kiekko hävitään AINA. AINA. Vikaa on siinäkin, että noin huono puolustus ei aina osaa eikä ehdi avata helpolla jollekin Zetterbergille vaikka tämä olisi vapaana ja lähellä, jos vastustaja on kovaa paineistava kuten Carolina.

Pois dump&chase. Lähinnä ykköskentältä näki noita rintamahyökkäyksiä, ja ykköskenttä melkein kaikki paikat rakensikin. Tätä joukkuetta ei ole tehty grindaamaan päädyssä, nelosketjun kohdalla ymmärrän tämän ja niin nelonen pelasi Babcockin aikanakin. Nelonen oli myös ainut joka otti corseissa turpaan ilta illalta, mutta se oli tavallaan tarkoituskin. Nyt lähinnä ykköskenttä pystyy hallintaan.

Sellainen irtohuomio vielä, että Detroitin kavennettua kahdella pikamaalilla 3-2:n Peters otti järkevän aikalisän tappaakseen momentumin. Blashill laittoi jostain kumman syystä Larkinin johtaman kolmosen, vaikka Larkin hävisi melkein kaikki aloituksensa. Tällaisessa tilanteessa voisi lopettaa sen ketjujen tasaisen rullauksen ja heittää ykköstä jäälle, raivolla päälle. Larkin hävisi taas ja Canes sai pitkän pyörityksen, se siitä momentumista.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Jotakin positiivisia uutisia:
-Larkinista tuli ensimmäinen Red Wings tulokas ikinä, joka on tehnyt pisteen neljässä ensimmäisessä ottelussa.
-Smith ulkona, Keisari kokoonpanossa, Helm kenties.

Myös Andersson on tänään kehissä ensimmäistä kertaa.

The Wheel Deal ‏@Bill_Roose 9m9 minutes ago
With Andersson, DeKeyser and Helm making their season debuts for the #RedWings tonight, Ferraro, Jurco and Smith will be healthy scratches.

E: Ai niin, unohtui että Cleary suostui lopulta kuitenkin menemään Griffinsiin opettamaan nuorille voittamisen kulttuuria eikä laita hokkareita naulaan.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On tuo Carolina ihme kryptoniittia. Onneksi eivät tule playoffeissa vastaan. Kehuja ei voi antaa kenellekään, erityismiinukset taas parille Smith-Kindl. Howard vaikutti myös todella epävarmalta, liian monta kertaa kiekko pomppi ja pyöri alueella. Ensi yönä Montreal ja odotan täydellistä muutosta asenteessa ja vauhdissa. Toivottavasti Keisari voi pelata eikä Helminkään lisäys haittaisi.

Meihän se asennevamman piikkiin. Aivan kuin jossain Valioliigassa ylimielisesti otetaan kuokkaan lauantaina ennen keskiviikon Championsliiga-ottelua. Vastustajat valikoidaan ketä vastaa pelataan 100%. Edellisessä pelissä voitettiin Tampa, pientä hyvänolotunetta viime kevään kuitista, sitten back-to-backissä tärkeä jälkimmäinen divari peli Montrealia vastaan. Otetaahan se vapaapäivä siitä Carolina kohtaamisesta. Vaikka kuinka valehdeltaisiin muuta. Tämä sama asia on jatkunut rukosrajaurheilussa iät ajat.

Se siitä. Mielenkiinnolla enemmän sitä faninakin odottaa Montreal-kohtaamista. Viime kaudella tuo Canadiesin pelitapa oli Babcock-kiekolle täyttä kryptoniittiä, nyt kiva nähdä kääntääkö Blashill-kiekko tätä asetelmaa. Osaako kyttääjä-joukkue Canadiens hallita peliä ja miten suhtautua epämukavauusalueelle, kun Detroit antaakin heille hallinnan?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ylivoimatehokkuus 15,4%
Alivoima 80,0%
Vetoja vastustajan maalia kohti: 21,4 (vähiten)
Vetoja omaa maalia kohti 33,4 (4. eniten)
Aloitusprosentti: 46,5 (4. huonoin)

Ei näillä statseilla kuuhun mennä. Varsinkin tuo laukauset omiin ja vastustajan maalille huolestuttaa. Blashill saa keksiä uusia kikkoja, ettei tappioputki jatku tästä pidemmälle. Nyt on muutama päivä aikaa hioa kuvioita ja sitten alkaa länsi-Kanadan kierros. Keskiviikkona Edmonton, perjantaina Calgary ja lauantaina Vancouver.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Viime yön peli oli jollain tapaa surrealistista katsottavaa. Varsinkin parissa ensimmäisessä erässä tuntui kuin olisi katsellut jotain harrastehöntsää. Virheitä virheiden perään, ei juuri ollenkaan rakennettuja tilanteita. Montreal terävöityi jatkuvasti pelin edetessä ja voitti lopulta helposti ja ansaitusti. Montreal oli voitettavissa, mutta Detroitin surkeus nousi uudelle tasolle. Luulin että aallonpohja saavutettiin Carolinaa vastaan, mutta näköjään vielä löytyi pienempi vaihde. Tuon räpellyksen katselu lähinnä nauratti. Mistään kiristä ei lopussa ollut tietoakaan, Montreal hallitsi kiekkoa johtomaalin jälkeen loppuun asti.

Puhtaat paperit voi antaa Mrazekille, Zetterbergille, Larkinille ja DeKeyserille. Keisari oli paras ja varmin pakki, hyvin näkymätöntä työtä, ei typeriä virheitä kuten kaikilta muilta pakeilta. Larkinin pisteputki jatkuu ja olivat Zetan kanssa ainoita, jotka pystyvät rakentamaan paikkoja. Mrazek oli Detroitin paras pelaaja, vaikuttaa rauhoittuneen sitten viime kauden ja saaneen varmuutta lisää. Erittäin lupaavaa.

Puolustuksen esitys oli kaoottinen. Eniten ihmettelen sitä, miten Ericsson onnistui selviämään ilman miinuksia vaikka pelasi luultavasti uransa huonoimman pelin. Kerran pelasti kiekon joka olisi mennyt maaliin, mutta muuten jokainen kosketus kiekkoon epäonnistui, jokainen syöttö tai purku epäonnistui, ja oli myöhässä tai väärin sijoittunut. Pahinta on se, että on tartuttanut koomailunsa Kronwalliin. Tuolle pakistolle on pakko tehdä jotain, paremmalla Montrealin viimeistelyllä ja Mrazekin heikommilla otteilla peli olisi voinut päättyä 10-1.

Hyökkäyspeli on täysin jumissa. Mielikuvitus puuttuu mainitsemani kaksikon ulkopuolelta. Abdelkader pelasi ykkösketjussa mutta näkyi hädin tuskin pari kertaa pelin aikana. Nyquist yrittää rakentaa ja kuljetella mutta on katollaan jatkuvasti, sai kuitenkin jäähyn hankittua haastollaan. Muilla hyökkääjillä ei kiekollisesta pelistä ole tietoakaan, pahiten on flopannut Tatar. 35 maalia povattiin kauden alla, tällä pelillä ei saa kymmentä rikki. Pelkäsin näin käyvän kun Tatarin kylmä kausi alkoi keväällä ja pelasi heikot mm-kisat, ja surkea vire näköjään kantaa tällekin kaudelle. No, Tatar aloitti viime kaudenkin huonosti, eiköhän se herääminen jossain vaiheessa tapahdu.

Turhia jäähyjä otettiin jatkuvasti. Larkinkin kunnostautui tässä hommassa ottelun lopussa, liekö alkanut turhautumaan joukkueen saamattomuuteen. On se vähän liikaa vaadittu 19-vuotiaalta kantaa ottelusta toiseen NHL-joukkuetta. Tässä pelissä päätyroiskimista tapahtui vähemmän, lähinnä Kindl kunnostautui noissa aivopieruiluissa vaikka vapaita syöttölinjoja olisi löytynyt. Yritettiin rakentaa lyhytsyöttöpelillä, mutta syötöt eivät osu ja kaikki kaksinkamppailut hävitään jos selässä ei ole numeroa 40 tai 71. Hirveää puskemista, ja lopulta Montreal oli se aloitteellinen joukkue jota vastaan Detroit yritti pyristellä. Laukaukset erittäin: 1. Det 8 Mon 12, 2. Det 9 Mon 9, 3. Det 5 Mon 20.

Teude poimi erittäin huolestuttavia tilastoja esiin. Jotain tarttis tehrä.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Peli mitä Mrazek on varastamassa joukkueelle, mutta kun ei pääse paikoillekkaan. Todella vaikeaa tuntuu olevan. Nyt on tärkeitä treenejä edessä ennen Kanadan kiertuetta. Blashilliin luotan kyllä. Sinne pitäisi saada Kindlin ja Smithin tilalle ihan muut miehet. Mitä niitä roikottamaan mukana. Olen nähnyt vähän vaihtelevasti pelejä kauden alussa, omasta telkkarista en yhtäkään, mutta mitä olen esim. Kindlin touhua nähnyt, niin aika heikolta on näyttänyt. Hätäisiä ratkaisuja ja roiskimista.
 

Nukkumattix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Detroit Lions, Chelsea
Jaahas. Semmone peli. Vaikea voittaa jos pelaa käsijarru päällä. Ihme puuhastelua omissa etenkin pakkien osalta. Eka helppo syöttö liikkeeseen oli liikaa kysytty habsin tiivistä ja kurinalasta viisikkoa vastaan. Etenkin 3. maali oli loistava esimerkki tästä. Ihmeduo smith-kindl sijasta mike green päätti pupeltaa lättynsä kanssa lahjottaen kiekon kärkikarvaajalle.

Montrealin ensimmäinen maali oli käsittämätön. Väitän että siinä jätti blashill tyhmästi haaston käyttämättä. No, jokanen katsokoon tilanteen itse ja tehköön omat johtopäätökset. Jeff Petryn ylivoimamaali sen sijaan oli lähinnä canadiensin hyvyyttä. Kauniisti liikku kiekko ja maski löytyi myös. Ei voi mitään. Rystyneppi punaselta oli sitten neljäs maali puol sekuntia ennen loppuvihellystä.

Tehtyjä maaleja oli valitettavasti tällä kertaa vain yksi. Larkin päätti jatkaa mahtavaa pisteputkeaan tyylikkäällä rystysyötöllä joka löysi pricen patjan ja sitten maalin. Toinen onnistuja oli mrazek. Oliko niitä torjuntoja nyt 37? Huikeita pelastuksia osa. Todella mahtava veskari.

Pakko myöntää että tappio ei tullut yllätyksenä. Liigan paras joukkue vastassa kotijäällä lepopäivä takana. Detroitilla sen sijaan kammottava peli hurrikaaneja vastaan edellisenä päivänä. Bell centerin tunnelma on aivan mieletön. Olin katsomassa peliä paikan päällä ja täytyy sanoa että huh huh. Jengi elää mukana ja habs imee yleisöstä itseluottamusta ja virtaa. Vaikea paikka mille tahansa jengille.

Surkea startti vieraskiertueelle. Kotona turpaa ja nyt tämä. 9 päästettyä maalia kahteen peliin. AIVAN LIIKAA. Vedoissa hävitään järjestäen ja puolustupään pelaaminen on hukassa. Tällä esityksellä macdavid pitää punasiipiä pilkkanaan. Hyvät kolme ekaa peliä mutta nyt vaikeaa. Tästä vaan parannetaan ja cuppi on varma!
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Surkea startti vieraskiertueelle. Kotona turpaa ja nyt tämä. 9 päästettyä maalia kahteen peliin. AIVAN LIIKAA. Vedoissa hävitään järjestäen ja puolustupään pelaaminen on hukassa. Tällä esityksellä macdavid pitää punasiipiä pilkkanaan. Hyvät kolme ekaa peliä mutta nyt vaikeaa. Tästä vaan parannetaan ja cuppi on varma!
Mahtava juttu että olet päässyt paikanpäälle katsomaan.

Tämä pisti silmään, eivät ne ensimmäiset kolme peliä nyt niin ihmeellistä kiekkoa olleet. Carolina-voitto oli samantapainen kuin tappio, mutta silloin löytyi jostain tarvittava puristus tehdä ne vaaditut maalit. Tampa-peli oli aidosti hyvä, silloin joukkuepeli ja puolustus pysyi kasassa vaikkei vedoilla tai maalipaikoilla juhlittu. Kaudenavaus Torontoa vastaan, no siinä ei tarvinnut ihmeitä tehdä. Paperilla sarjan heikoin joukkue vastassa, joka ei ollut vielä ollenkaan Babcockin kuvioissa sisällä.

Ongelma oli aluksi pelkkä hyökkäyspeli (maaleja kyllä tuli, oltiin vain tehokkaita niissä mitä onnistuttiin luomaan), mutta nyt puolustus on vähintään yhtä hukassa. Viime kauden huonoin joukkue Buffalo laukoi 24,2 kertaa maalia kohti, Detroit on laukonut 21,4. Jos tällä, leveällä ja suhteellisen nimekkäällä miehistöllä onnistutaan suoriutumaan keskimäärin noin paljon huonommin kuin tuo back-to-back jumbosijan saavuttanut sontaläjä joukkueeksi niin se kertoo paljon. Ongelma on mitä ilmeisimmin siinä, että joukkue ei ole vielä päässyt sinuiksi Blashillin pelitavan kanssa, mikä aiheuttaa kaaosta ja paniikkia. Ei tiedetä mitä tehdä tai missä luistella, roiskitaan ja säädetään. Vaikka ruusuinen ensivaikutelma on karissut, luotan tietysti siihen että Blash saa homman näppiin ja Detroitin hallitsemaan otteluita. Näytöt ovat hyvät eikä valmennustaito katoa noin vain. Täytyy itselleenkin muistutella että takana on vasta viisi peliä. Seuraavaksi lähtee lännen kiertue, katsellaan sen jälkeen taas etta missä mennään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös