Detroit Red Wings 2014–2015

  • 425 131
  • 1 566

glovedropper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, JYP, Griffins, Hitmen, Jokerit
Joo-o. Ei oltu valmiita tähän. Ei sovi pitkät tauot Wingsille. Vasta loppupuolella alkoi lämmetä Penssin löysätessä.

Mrazekin piikkiin voi kyllä pistää ekan maalin, siihen maalilta ulostulemiseen koko maali perustui kun etukulma jäi auki. Tämmöisiin tarkoituksellisiin laitapomppuihin kannattaa varautua ja oppia tuli taas lisää. Hienosti pelattu Letangilta. Pari seuraavaa maalia meni sitten pakiston koheltamisen piikkiin (Ericsson & Smith) ja kiitos myös Glendeningille tuosta karmeasta jättösyötöstä maalin takana. Kaikissa maaleissa kiekko pelattiin maalin takaa etusektorille ja pakit ties missä. Neljännelle ohjurimaalille ei sitten kukaan voinut mitään.

Kolmanteen erään Babs muutti ketjuja ja Wings sai vähän uutta ilmettä. Mutta järjestään omista laatupaikoista ammuttiin ohi. Ei siis todellakaan Wingsin päivä kummassakaan päässä kenttää. Howard sai erän verran tuntumaa päästämättä yhtään maalia, joten eiköhän maalivahtiosastolla palata pitkästä aikaa normaaliin playoff-asetelmaan starterin suhteen.

Babcock nosti kolmanteen erään Alexei Marchenkon Kronwallin pariksi ykköspakkipariin ja hyvin kulki. Ei sieltä vaan virheitä tullut vaikka kuinka yritti etsiä. Ehkä vielä ennenaikaista sanoa, mutta noin 99% todennäköisyydellä tässä on Red Wingsin trade-deadline hankinta, jos meno jatkuu yhtä helpon näköisenä kuin tähän asti. Myös kahden miinuksen (Ericsson & Smith) yhdistäminen näytti helpottavan kolmosparin pelaamista, ja näin matemaattisloogiikalla muuttuen plussaksi.

Malkin oli kyllä mahtavalla pelipäällä, mies tuntuu syttyvän aina Wingsejä vastaan.

Hyvin summattu. Katoin itsekkin pitkästä aikaa koko matsin ja tietenkin sen piti olla juuri tämä tappiollinen. Viimeksi kun kirjoitin taisin puhua vieläpä Smithin paskuudesta ja siellähän se taas oli nimenomaan koheltamassa.

Marchenko oli kyllä varma ja hyvä, eikä näyttänyt hermostuneelta. Helvetin hyvä lisä tähän sakkiin.

Katsoin myös, että juuri tuon kolmannen erän kenttien sekoittamisen jälkeen alkoi tapahtua jotakin positiivista Wingsien touhussa, mutta palkinto jäi saamatta noilla ohi laukauksilla.

Lauantaina sitten kaatamaan jo aiemmin, mutta viimeistään nyt täysin Kane vapaa Jets.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Detroitin osalta en jaksa käydä kokonaan monta kertaa käytyä keskustelua, mutta siellä on käytännössä rakennettu menestystä menestyksen päälle ja siellä on nelikko Zeta, Dats, Kron sekä Babcock sellainen, johon tuo joukkue tukeutuu 80 prosenttisesti. Ei tarkoita sitä, että muut palaset olisivat paskoja, mutta Babcock osaa hommansa erinomaisesti ja nuo pelaajat yksinkertaisesti pystyvät kantamaan niin isoa vastuuta tehokkaasti, että muut pelaajat pääsevät pelaamaan suotuisissa olosuhteissa.

Vastataan nyt tähän ketjuun mielummin, että ei mene tuolla toisaalla aivan ohi aiheesta. Meidän menestyshän on rakennettu täysin omilla varauksilla ja niiden jalostuksella. Hollandhan on mestari tässä hommassa. Hän vastaa kaikista toimiston palkkauksista ja pitää huolen, että järjestelmä toimii. Järjestelmää on myös uudistettu tarvittaessa. Siinä on syy miksi me pärjätään vuodesta toiseen. Järjestelmän toimiessa nousee näitä uusia vastuunkantajia. Ennen puhuttiin siitä, että menestys loppuu, kun herrrat Yzerman, Fedorov, Lidström, Shanahan ja Bowman lopettavat. Nyt pystyy sanomaan, että ei loppunut.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mikä menestys? Stanley Cupit ovat selkeä menestyksen mittari, lisäksi laskisin varteenotettaviksi mittareiksi President's Trophyt ja finaalipaikat. Toisin sanoen Red Wings omalla mittapuullani menestynyt viimeksi kaudella 2008-2009. Tuolloinkin jengi taisi olla pitkälti rakennettu ennen palkkakattoaikakautta?

Menetyksen määritelmästä voi olla montaa mieltä, mutta itse näkisin palkkakattoaikakaudella rakennetuista joukkueista menestyneiksi lähinnä 2010-luvun kärkijengit Blackhawksin, Kingsin ja Bruinsin. Detroit on tippunut 2010-luvulla joka kevät viimeistään toisella kierroksella. Tänä keväänä voi hyvinkin viedä vaikka koko paskan, mutta missään nimessä se 2000-luvun taitteessa tai 2007-2009 nähty menestys ei ole jatkunut.

EDIT: Vuosilukuvirhe.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Siinä on syy miksi me pärjätään vuodesta toiseen. Järjestelmän toimiessa nousee näitä uusia vastuunkantajia.
Pärjääminen on katsojan silmässä. Itse en näe sitä menestyksenä, että päästään rimaa hipoen poffeihin ja tiputtaa ekalla/tokalla. Toissavuonna Detroit oli lähellä tiputtaa tuleva sc-mestari seitsemännessä ottelussa JA:lla. Filppulan loukkaantuminen oli silloin paha isku.
Anyway, itselleni suurta mielenkiintoa ja tyydytystä huonompina kausina on antanut näiden nuorten ja myöhään varattujen pelaajien esiinnousu. Se, miten ovat ensin kantaneet vastuun farmissa, ja sen jälkeen ylhäällä. Hollandilta on tullut myös itseäni harmittavia signauksia, mutta tavoilleen mies on ollut uskollinen.
Ja moni nuori jannu tuntuu ymmärtävän ja olevan mukana tuossa systeemissä. Ne joille pitkä kypsyttäminen ei ole sopinut, on keksitty muuta käyttöä. Järnkrok lie ollut tyytymätön, ja äijä vaihdettiin aika kalliistikin toisten nuorempien viiden ottelun poffikokemukseen Legwandin tuoman avun kautta.
Nyt näyttää taas hienolta, saa nähdä miten keväällä käy.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mikä menestys? Stanley Cupit ovat selkeä menestyksen mittari, lisäksi laskisin varteenotettaviksi mittareiksi President's Trophyt ja finaalipaikat. Toisin sanoen Red Wings omalla mittapuullani menestynyt viimeksi kaudella 2008-2009. Tuolloinkin jengi taisi olla pitkälti rakennettu ennen palkkakattoaikakautta?

Kyllähän ne meidän tärkeimmät pelaajat taisivat silloinkin omia varauksia olla? Tietysti ihan asiallinen kommentti, että olisin voinut sanoa kuinka rakentaa joukkueen, jolla mahdollista tavoitella menestystä vuodesta toiseen. FourPasses toi hyvin esille kuinka pienestä on kiinni onko joku yksittäinen kausi menestys.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikä menestys? Stanley Cupit ovat selkeä menestyksen mittari, lisäksi laskisin varteenotettaviksi mittareiksi President's Trophyt ja finaalipaikat. Toisin sanoen Red Wings omalla mittapuullani menestynyt viimeksi kaudella 2008-2009. Tuolloinkin jengi taisi olla pitkälti rakennettu ennen palkkakattoaikakautta?

Niin, no periaatteessahan tämä on ollut Hollandin retoolingia 2009 jälkeen. Ja kilpailu on muuttunut aiempia vuosia kovemmaksi. Menestys toi rajut palkankorotukset avainpelaajille, jonka jokainen tulevaisuuden menestyjä joutuu kohtaamaan. Pittsburghillakin on ollut aika vaikea saada syvyyttä tuonne menestyäkseen yhtään sen paremmin kuin Detroit, kun Malkin ja Crosby nielee valtavat caphitit. Kuten varmasti hyvin tiedät, ei Penssillä ole yhtään President's Trophyä, SC:tä tai SC-finaalipaikkaa vuoden 2009 jälkeen, kuten ei Detroitillakaan.

Salary cap -aikakautta kun katsoo, niin oikeastaan kukaan ei tule pysymään todellisessa huipussa noin kuutta vuotta pitempään jatkossa, kun salary cap hoitaa vaikeudet jokaiselle menestyjälle. Esim. Chicago on sen 6 vuotta nyt menestynyt (2 kannua, 1 Pressa-pönttö) tämä kausi mukaan lukien ja sen jälkeen noilla 10 miljoonan tähtipelaajien jatkolapuilla on aika paljon vaikeampi operoida. Kuitenkin, tuolta ajalta 2009 finaalien jälkeen Red Wings on kerännyt 8. eniten liigassa pisteitä. Mielestäni on menestytty keskimäärin ihan hyvin tuolla mittarilla. 22 muuta organisaatiota, eli yli kaksi kolmasosaa liigasta on tehnyt huonompaa tulosta. Ja tämä on siis ollut kaikista heikoin aikajakso, jolloin Detroitia on alettu jälleenrakentamaan lennossa, nyt on suunta taas ylöspäin. Heikoimmillaankin siis liigan 8. paras keskimäärin, se on aika kova juttu.

Ongelma ulkopuolisille tuntuu nykyään olevan tuo, kun vuosia on Detroitin odotettu menevän vain huonompaan ja huonompaan jamaan ja nyt tulikin yllättävä hyppy takaisin parempaan. Kummallisen vaikeaa joillekin käsittää, että joukkue, joka on aina onnistunut muita yleensä paremmalla prosentilla varausvuorojensa kanssa, ei tulisi niin tekemään myös jatkossa. Datsyukin ja Zetan jälkeen ei pitänyt olla mitenkään mahdollista löytää alakierroksilta ja ilman kärkipickejä uusia nuoria taitopelaajia, mutta niin vain joukkueen kaksi parasta maalintekijää Nyquist ja Tatar ovat 4. ja 2. kierroksen varauksia ja tehneet nyt urallaan maaleja paremmalla tahdilla mitä Zetterberg ja Datsyuk samassa iässä.

Eikä tässä Ken Hollandin tekemiset perustu sen ihmeempään kuin varausvuorojen määrän lisäämiseen, tehokkaampaan prospektien kehitysohjelmaan ja siihen että nuoret saavat oppia voittavassa ympäristössä, niin NHL, AHL, sekä uutena lisäyksenä, jopa ECHL-tasolla (AHL:ään isolle jääajalle mahtumattomat jannut), niin nyt sitten muualla ihmetellään että mites tässä taas näin kävi.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllähän ne meidän tärkeimmät pelaajat taisivat silloinkin omia varauksia olla?

Joo oikeassa olet siinä, että Detroit on lähihistorian varmasti parhaiten varauksissaan onnistunut joukkue, oli sitä tuolloin ja on edelleen. Mutta menestys ei ole Detroitissa viimeisen finaalipaikan jälkeen jatkunut, mikä johtuu mielestäni juuri siitä, että varaaminen ja prospectien jalostaminen on käytännössä Hollandin ainoa vahvuus. Tämä kausi voi näyttää epäilyni vääräksi ja tuon puhtaasti omiin varauksiin tukeutumisen toimivaksi myös palkkakattoaikakauden NHL:ssä.

Koko viesti

Mulle on ainakin näin jälkeen päin katsottuna aivan sama, onko suosikkijengi pudonnut toisella kiepillä vai jäänyt poffien ulkopuolella. Finaalisarjoja ja kannuja on kiva muistella, kaikki muu on turhaa. Saa olla eri mieltä tietenkin. Toisin sanoen en todellakaan laske menestystä keskiarvoilla vaan voitoilla. NHL:n voittaa yksi ja loput häviävät. Hopeisiin ja pronsseihin voi olla ihan tyytyväinen. Nelossijan kuuluu vituttaa kaikkein eniten.

Ps. Pitää varmaan laittaa tuo suosikkijengikohta tyhjäksi, kun jotenkin kummasti se vedetään joka keskusteluun mukaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anyway, itselleni suurta mielenkiintoa ja tyydytystä huonompina kausina on antanut näiden nuorten ja myöhään varattujen pelaajien esiinnousu. Se, miten ovat ensin kantaneet vastuun farmissa, ja sen jälkeen ylhäällä. Hollandilta on tullut myös itseäni harmittavia signauksia, mutta tavoilleen mies on ollut uskollinen.

Ja moni nuori jannu tuntuu ymmärtävän ja olevan mukana tuossa systeemissä. Ne joille pitkä kypsyttäminen ei ole sopinut, on keksitty muuta käyttöä. Järnkrok lie ollut tyytymätön, ja äijä vaihdettiin aika kalliistikin toisten nuorempien viiden ottelun poffikokemukseen Legwandin tuoman avun kautta.
Nyt näyttää taas hienolta, saa nähdä miten keväällä käy.

Tomas Tatar on yksi hieno esimerkki näistä junnuista. Tahkosi 4 vuotta AHL:ää, kunnes sai paikan auringossa. Päätti AHL-uransa playoff-MVP:nä mestaruuteen. Toki valitsikin poikkeuksellisen tien lähtien jo 18-vuotiaana AHL:ään. Tämä on nykyään hyvin harvinaista, Pohjois-Amerikan prospectit tulevat AHLään vasta 20-ikäisinä ja Euroopasta ehkä vielä myöhempään, kuten Pulkkinen.

Introducing Tomas Tatar, the latest in Red Wings' long line of homegrown scoring stars - Yahoo Sports

Joku slovakialainen kertoi HF Boardsin puolella Tatarin tehneen melkoisia palveluksia kotimaansa nuorten ja jääkiekkoilun hyväksi heti kun sai tuon isomman jatkosopimuksensa.
Tats apparently spent 550k€ (about 620k$) on a huge fitness center in his hometown. This comes just 3 months after buying hockey equipment for underprivileged kids in the same town.

"I feel like I owe something to the town where I grew up and where I started playing hockey. I want to give something back to the people who helped me when I was growing up in Dubnica. I also promised my father that I would do something to help young athletes to improve. I think this project is the good way to do so."


Tuosta aiemmasta Tatar-linkistä Tatarin, Hollandin ja Babcockin kommentteja. Liittyy paljon tähän touhuun miten ja millä tavalla Detroit nuorten pelaajien kehitykseen suhtautuu.

“Other than Connor McDavid and a few special players, it’s really hard to know where players’ careers are going,” Holland said. “Some players don’t do it in the American League, they get it done in the NHL. Some people produce in the American League, they don’t do it in the NHL. Some people produce in junior, they don’t produce in pros. If it was an exact science the draft would be more right on. So the draft tells you it’s not an exact science. That’s why I’m so big on player development.”

Tatar grew up in Slovakia. He said he had no choice but to become a scorer. “I never was big,” he said, “so this was what people were expecting from me, goals and points.”

He was not a first-round pick, but he wasn’t a late-round gem, either. The Wings’ staff – which then included Jim Nill and Joe McDonnell, now with the Dallas Stars – saw him play at the World Junior Championship. Though he was small, he showed enough promise that they took him in the second round, 60th overall, in 2009.

When he wanted to come to North America immediately, the Wings thought about sending him to the Ontario Hockey League. The Plymouth Whalers had his rights and a center named Tyler Seguin. Maybe playing on Seguin’s wing would be a good experience. But Tatar had been playing in a men’s league in Slovakia and didn’t want to go to junior, so they sent him to the American Hockey League’s Grand Rapids Griffins instead.

“I spent lots of time in the minors, but if you think about it, I came there really early,” Tatar said. “I came there 18 years old.”

Still, four seasons is four seasons. From 2009-10 through 2012-13, Tatar came up to play only 27 games in the NHL.

“Obviously when you’re in Grand Rapids you’re not happy you’re not here,” Tatar said. “It’s kind of frustrating. But at the end of the day, it’s going to help you. This is the right way for development. I mean, it helped me a lot to be in G.R. and play my minutes there, be in certain situations on the ice and just learn. The hard way, I think, is the right way.”

Tatar scored consistently in the minors – 16 goals in 58 games, 24 goals in 70 games, 24 goals in 76 games, 23 goals in 61 games. His coming out party came when he scored 16 goals in 24 playoff games in 2013, leading the Griffins to the Calder Cup, winning the MVP award.

Tatar was a consistent scorer in the minors and he's kept it up in the NHL. (USA Today)

“That’s a lot of goals in pro hockey,” Holland said. “I mean, I respect the American Hockey League.”

Still, the Wings didn’t give Tatar a spot in the lineup to start the 2013-14 season. Stuck behind veterans, needing to prove himself, he was a healthy scratch in eight of the Wings’ first nine games.

“Coach explain to me that I’m the youngest guy, I have to wait for my chance,” Tatar said. “And then I started on the fourth line. I had to build the trust in the coach, and it took me maybe 40 games.”

“It wasn’t even so much earn my trust,” said Wings coach Mike Babcock. “It was the fact that I had a bunch of veteran guys that were getting the first opportunity. Then once he got in it’s like anything. If you’re a forward and you take care of the puck, you have a chance to play. And then after that, do you know where to stand defensively? And then after, it’s if you can generate any offense. So I mean, Tats has always had good instinct, been a good player. He’s just grown up and gotten better obviously.”
 
Viimeksi muokattu:

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Koko viesti

Samaa mieltä siitä, että kyllähän se SC voitto on se, joka on kaikki kaikessa ja paras mittari katsottaessa menestystä. Sen voittaminen on vaan pirun vaikeeta. Kuitenkin joka kausi on lähes kymmenen joukkuetta, joilla on mahdollisuus voittaa SC kaiken mennessä kuin elokuvissa. Loukkaantumiset voivat myös pilata täysin koko kauden. Ilman avainpelaajia on todella vaikeaa voittaa näin tasaisessa liigassa. Loukkaantumisista olemmekin saaneet kärsiä viime kausina todella paljon. Sitten myös tuurin merkitystä on turha väheksyä. Tiukassa sarjassa suotuisat pomput voivat kääntää sarjan toiselle. Kuitenkin Detroitilla on, joka kausi mahdollisuus tavoitella mestaruutta. Tietysti viime vuosina tämä mahdollisuus on ollut hieman pienempi, mutta nyt taas joukkue alkaa olemaan todella kilpailukykyinen.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No niin ensi yönä olisi sitten uudistunut Jets vastassa. Toivottavasti pelaaminen on aivan eri tasolla kuin Pingviinejä vastaan. Kolmea maalivahtia pidetään vieläkin mukana ja mitään päätöksiä ei ole vielä tehty tilanteen ratkaisemiseksi. Hollandin mukaan mennään päivä kerrallaan tarkastellen tilannetta. Howard aloittaa joka tapauksessa maalissa ja Mrazek availee luukkua. Jurco ja Weiss myös vaihtavat paikkoja keskenään kokoonpanossa. Tässä koostumukset:

Nyquist - Zetterberg - Abdelkader
Helm - Datsyuk - Tatar
Jurco - Sheahan - Glendening
Miller - Andersson - Weiss
(Cleary)

Kronwall - Ericsson
Quincey - DeKeyser
Smith - Marchenko
(Kindl)

Howard
Mrazek
(Gustavsson)

Jos Mrazek lähetetään farmiin, niin se avaisi yhden rosteripaikan. Franzen nyt on vielä pitkän aikaa poissa, joten Pulkkinen voitaisiin tällä tavalla nostaa kokoonpanoon. Tämän tapahtuessa Glendening siirrettäisiin takaisin nelosketjun sentteriksi ja Anderssoon poppareille. Näin Pululle vapautuisi paikka kolmosesta.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Palataan tohon menestys-keskusteluun sen verta vielä, että NHL on siitä älyttömän hieno liiga, että todella todella harvoin pisteitä saa mukaansa, jos kiinnostus lähentelee nollaa. Pleijareihin pääsy ei ole itsessään ikinä varmaa ja joka vuosi ulkopuolelle jää älyttömän kovia pelaajia (tottakai), mutta myös ennakkoon ajateltuna joitain kovia joukkueita, joita on mahdollisesti matkan aikana pidetty mahdollisena kannunnostajana kauden päätteeksi. Tossa yllä mainitut loukkaantumiset, palkkakatto, äärettömän pieni tuurin vaikutus jne. Kaikki ne vaikuttaa kuitenkin sillä tavalla, että 30 joukkuetta (tällä kaudella toki naurettavasti 29 joukkuetta) yrittää runkosarjan ajan päästä siihen pisteeseen, että keväällä on tosipelejä. Se on se ensimmäinen etappi. Tohon mahtuu väliin jouluajan tarkastelut, trade-deadline, loppurutistus.

Playoff-paikka siksi itsessään on mun mielestä jo merkki menestyvästä organisaatiosta. NHL:ssä paskalla jengillä ja pelillä häviää, paskalla jengillä ja hyvällä pelillä ollaan siinä rajoilla, että jatkuuko pelit, hyvällä jengillä ja paskalla pelillä todella ihmetellään jatkuuko pelit ja lopuksi hyvällä jengillä ja pelillä roikutaan kärjessä. Kannun voitto on niin pienistä eroista loppujen lopuksi kiinni. Toki joo jokavuotinen putoaminen ekalla kiekalla ei itsessään oo menestymistä, mutta kertoo että siellä on se sapluuna kuitenkin olemassa, se palapeli joka pitää osata ratkaista. Mikä/mitkä on ne puuttuvat palaset.
Toki kaikki tavoittelee SC:tä ja niin pitääkin. Ei ketään kiinnosta häviäminen ja tuskin organisaatioissa mehustellaan jollain runkkarivoitoilla ja konffifinaaleilla samalla lailla kuin fanit tekee. Noinhan se pitääkin mennä.

Tänään Jetsejä vastaan ja toiveissa edelleen, että Nyquist-Zeta-Kader kentällä aukeis kunnolla, varsinkin Nyquistilla. Vähän hiljaisempaa on taas ollut viime aikoina. Helmer ollut ihan tajuttoman kova viime aikoina.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ykkönen wakey wakey! Nyt olisi taas aika kantaa vastuuta. Kolmonen näyttää kiinnostavalta. Jurcolla on tosi rikkonainenkausi menossa, nelosketjua ja loukkaantumista. Minulla oli kovat odotukset mutta alkukauden heikko peli ja olosuhteet sen jälkeen ovat vieneet terän kaudesta. Viime vuonna Jurco nousi hyvin keväällä esiin, toiveissa olisi saman toistuminen. Hyvin roolitettu ketju kaikkineen.

Kaksi pistettä pitää saada, siellä on kovaa lännen kiertuetta ym. edessä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Semmoista sitten. Ei oikein Jimmy ole vielä päässyt vauhtiin, mutta ymmärrettävää tuon loukkaantumisen jälkeen. Tosin kohta pitäisi ruveta tarttumaan, kun on tuo kauden kovin kiertue edessä. 3-1 tilanteessa näytti vielä hyvältä, mutta sitten taas kävi jotakin. Tällä kertaa Jimmy tarjosi saumat rankkareilla, mutta pelaajille ei maistunut. Tai oikeastaan Jetsien ukot antoi saumat kotijoukkueelle. Huomenna Montreal kotona neljän pisteen matsissa ja sitten kiertueelle. Oikeastaan seuraavat 10 matsia on todella kovia ja jos yli puolista tulee voitto, niin voi olla tyytyväinen. Tahti on kuitenkin hiton kova ja matseista 7 on vieraissa.
 
Viimeksi muokattu:

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Rankkareilla turpaan. Tasainen peli, joka olisi ollut täysin voitettavissa ihan varsinaisella peliajalla. Rankkareilla sitten Howardin kanssa ei hirveästi tarvitse odottaa extrapistettä. Sitten vedetään viel muutamat viivat:

- Howard oli kyllä ruosteessa. Pelasi huonon pelin ja sitten vielä yksi todellinen imurointi. Kuitenkin eka peli tauon jälkeen, joten ei vedetä vielä tuosta suurempia johtopäätöksiä, mutta pelin tason täytyy nousta tai muuten alkaa todellinen kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta suunniteltua aikaisemmin.
- Darren Helm oli aivan loistava. Todella mahtavaa pelaamista. Teki Datsin kautta maalin ja tuli hivenen koominen olo, koska yleensä juuri herra Taikuri käyttää muita tuolla tavalla hyväkseen.
- Dats muutaman huonomman pelin jälkeen näytti taas oman tasonsa.
- Kokonaisuutena tuo 2. kenttä (Helm-Dats-Tatar) oli todella hyvä. Ylivoimaisesti meidän paras kenttä.
- 1. kenttä (Goose-Z-Abby) ei taas saa oikein mitään aikaiseksi. Heidän täytyisi nyt alkaa piristymään.
- Smith saa yleensä vain haukkuja täällä, joten annetaan kehuja. Loistava esityö Datsin 4-4 tasoitusmaaliin.
- Ylvoima oli totutun rautaista.
- Alivoimalla päästettiin kaksi, mutta Howard oli se syy noihin.
- Rankkareilla sitten totutusti turpaan. Tällä kertaa oli vetäjillä mahdollisuus ratkaista, mutta maalinteko ei maistunut. Heti kun Jets sai kunnon yrityksen niin omissa soi.

Howard aloittaa maalissa Montrealia vastaan. Toivottavasti pelaa huomattavasti paremman pelin. Vastassa kuitenkin Price, joten toiseen päätyyn ei taatusti helppoja mene.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Vaikka Winnipeg tekikin ensimmäisen maalin, ottelun kulku oli peilikuva Red Wingsin normaaliin peliin. Ensimmäinen erä oli aika suvereenisti Detroitin heiniä, mutta Howardin hörppäilyjen jälkeen homma kääntyi täysin päälaelleen ja Jets vei. Lopulta Detroit onnistui palauttamaan hieman otettaan ja sai tasoituksen. Rankkareilla totutusti ponnettomat yritykset ja tappio.

Tässä piti olla niin selvä peli, mutta johonkin se piste katosi. Turhauttavaa.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ennen tuota matsia oli itse Ken Holland Fox Sports Detroitin lähetyksessä mukana. Sinällään mitään mullistavaa ei mies siinä kertonut (osa asioista täälläkin jo ollut aiemmin esillä), mutta listataan nyt pääpointit lyhyesti ja vapaasti suomennettuna se mitä tuosta nyt jäi mieleen:
- Kesällä ajatuksissa oli hankkia rightin puolustaja erityisesti ylivoimaa varten, mutta tällä hetkellä ylivoima NHL:n parasta niin ei näe enää niin tarpeellisena. Totesi kuitenkin ideaalitilanteen olevan se, että olisi 3 rightin ja 3 leftin puolustajaa kokoonpanossa, ja tähän liittyen myös totesi rightin kätisyyden omaavan Marchenkon onnistuuneen tähän mennessä hyvin Smithin parina.
- Kindl pelaa 4 peliä AHL:ssä ja liittyy sitten joukkueen mukaan Kalifornian reissulle.
- Hollandilta kysyttiin myös sitä, että ovatko esimerkiksi Mantha ja Larkin koskemattomia treidien suhteen. Mies vastasi hieman kierrellen ja kaarrelen, että Mantha ja Larkin ovat tärkeitä palasia ja käytti termiä "almost untouchable", eli miten tuota nyt haluaa tulkita..
- Mrazekista sen verran, ettei jatkosta (NHL/AHL) ole vielä päätetty. Kehui kuitenkin miehen otteita NHL:n puolella ja tulevien päivien aikana päätetään jatkosta hänen ja koko maalivahtiosaston suhteen.
- Kehui myös vuolaasti Pulkkisen otteita AHL:n puolella ja totesi että rosterirajoitusten poistumisen jälkeen ajatuksissa on antaa vielä Pulkkiselle ja mahdollisesti myös Manthalle näytönpaikka ylhäällä ennen pleijareita.

Eli aika rauhallinen trade deadline tänäkin keväänä ilmeisesti tulossa Red Wingsin osalta, mikä sinällään ei yllätä ja mitään pakkoahan hankinnoille ei tietysti ole nykyisessä tilanteessa. Sen sijaan hienoa tosiaan, jos suunnitelmissa on tuoda jopa Manthakin vielä tällä kaudella NHL:n puolelle kokeilemaan.
 

Larsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit
Pulkkinen laittoi kauden 30. maalin viime yönä Chicago Wolvesia vastaan. Maali tuli läpiajosta, jossa kylmä sijoitus längeistä (osaahan se muutakin kun lämätä). Griffins vei tämän 5-1. Maalintekijöinä Pulun lisäksi Athanasiou, Zengerle, Tvrdon ja Mantha. Athanasiou 1+2. Kindl ei pisteitä mutta +2. Griffinsiltä aika hyvä suoritus ottaen huomioon että oli kolmas peli kolmeen päivään, ja Chicago majaili jonkinlaisessa voittoputkessa ja ottelu oli vierasottelu. Callahan loukkaantui edeltävässä ottelussa San Antoniota vastaan ja kausi on tältä ohi. Polvesta meni jotain.

Game Highlights Feb 15 Chicago Wolves vs Grand Rapids Griffins - YouTube

On muuten todella mielenkiintoista nähdä jos Mantha tuonne nostetaan kokeilemaan. Ei ole laittanut mitään ihan uskomatonta ilotulitusta eikä ole dominoinut AHL:ssä. Enemmänkin ollut vaikeuksia sopeutua amaattilaiskiekkoon, mutta käsittääkseni kuitenkin lämmennyt jonkin verran. 9+10 36:een peliin. Jossaki haastattelussa kertoi että alkukauden poissaolo loukkaantumisen takia on haitannut vähän kehitystä. Voihan olla että Mantha yllättää ja sopeutuukin NHL:ään hyvin heti kättelyssä. Katsotaan mitä tuo. Pulkkisen huikeat otteet takaavat tälle hetimiten rosterilimitin poistuessa paikan päästä vielä kokeilemaan. Jos Pulkkinen on vähääkään kehittänyt sitä mitä tälle viimeksi painotettiin, voi alkaa näyttää todella hyvältä. Tahtihan ei juurikaan ole hidastunut pisteiden suhteen.

Wingsin pelejä en ole nähnyt kuin highlightseilta kun olen ollut reissussa ja tuo oma Gamecenter on edelleen jäissä. Ilmeisesti joku luottokorttihomma, mutta pitäisi järjestyä lähipäivinä asiakaspalvelun mukaan. Kuitenkin mukaan mahtui huono peli Pittsburghia vastaan ja aina yhtä vittumainen rankkaritappio Jetsiä vastaan. Montrealia vastaan sitten se kuuluisa 4 pisteen peli. Toivottavasti tämän pääsisi jo väijymään livenä. Sitäkin enemmän toivon että Howard on saanut hienosäädöt tehtyä ja koppi tarttuu. Kuten yllä sanottiin, ei toiseen päähän tule menemään helppoja. Toivottavasti Datsyuk on yhtä kovalla pelipäällä kuin Jetsiä vastaan. Boston hävinnyt nyt kolme putkeen, joten eivät vielä kolkuttele ovia. Nyt lisää kaulaa vaan.

Helm-Dats-Tatar on ollut kyllä paras ketju jo pitkän aikaa. Aika hemmetin kova jääkiekkoilija tuo Helm, sovittanut itsensä kyllä mahtavasti kakkoslaituriksi.

Ykköseltä on täällä kaikki toivoneet nyt onnistumista. Olisihan se aika tärkeä juttu. Kuitenkin sitkeästi pidetty kasassa tuo ketju. Voisiko sitä muuttaa jotenkin? Weiss tai Jurco Abdelkaderin paikalle? Jurcolla on kuitenkin kokoa ja taitoakin himpun enemmän kuin Abdelkaderilla. Tosiaan tuo Jurcon huono kausi varmasti vaikuttaa asiaan. Weiss on ollut ihan heittopussina, kuitenkin hyvänä iltana ollut pitelemätön.
 

Extrajack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tatar - Zetterberg - Abdelkader
Nyquist - Datsyuk - Helm
Miller - Sheahan - Glendening
Jurco - Andersson - Weiss


Hyökkäysketjuihin on nyt tehty muutoksia ja kaikki ketjut muuttuvat jonkin verran. Tuota Sheahanin johtamaa ketjua varmaan käytetään shutdown ketjuna. Toivottavasti Tatar saa ykkösketjun heräämään ja Nyquist sitten taas heräisi, kun pääsee pelaamaan kuuman kaksikon kanssa. Toivottavasti myös Anderssonin johtamalle ketjulle löytyisi peliaikaa. Ihan mielenkiintoiset koostumukset ja toivottavasti toimivat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Danny DeKeyser - Detroit's Defensive Superstar

DeKeyseristä mielenkiintoinen artikkeli. Melkoinen ylistyslauluhan tuo on, mutta Norris-pakkeihin on vielä matkaa tehojen puolesta. Niklas Kronwallkin pystyi aikanaan 50 pinnaa nakuttamaan kolmospakin tontilta. Sille tasolle pitäisi päästä. Mutta semmoinen "Bouwmeesterin" kopio ei kaukaa haettu ole.


EDIT:

Franzenin tilanne ei edelleenkään näytä hyvältä.

Red Wings' Johan Franzen not on radar to return anytime soon from latest concussion | MLive.com
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Tällä hetkellä meneillään Montrealia vastaan JLA:lla, tilanne kahden erän jälkeen 0-0. Detroit on mielestäni peliä hallinnut selkeästi, Montreal saanut parhaimmat paikkansa Detroitin muutamista hölmöistä virheistä, mitään rakennettua sieltä ei ole tullut. Kävi kolmannessa mitä tahansa, niin näen positiivsena asiana sen, että Detroit nimenomaan hallitsee otteluita näitä Idän kärkijoukkueita vastaan. Tulevat olemaan kova vastustaja kelle tahansa 7 ottelun sarjassa. Ymmärrän myös paremmin niitä, jotka Priceä ovat hehkuttaneet.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Tällä hetkellä meneillään Montrealia vastaan JLA:lla, tilanne kahden erän jälkeen 0-0. Detroit on mielestäni peliä hallinnut selkeästi, Montreal saanut parhaimmat paikkansa Detroitin muutamista hölmöistä virheistä, mitään rakennettua sieltä ei ole tullut. Kävi kolmannessa mitä tahansa, niin näen positiivsena asiana sen, että Detroit nimenomaan hallitsee otteluita näitä Idän kärkijoukkueita vastaan. Tulevat olemaan kova vastustaja kelle tahansa 7 ottelun sarjassa. Ymmärrän myös paremmin niitä, jotka Priceä ovat hehkuttaneet.
No itse koen että juuri idän kovia vastaan on ollut ne ongelmat. Ja että näistä juuri pitää ottaa ne pisteet, jotta saisi kotietua poffeihin, jolloin on mahdollisuus pysyä mukana vauhdissa ja jopa määrätä sitä.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
No itse koen että juuri idän kovia vastaan on ollut ne ongelmat. Ja että näistä juuri pitää ottaa ne pisteet, jotta saisi kotietua poffeihin, jolloin on mahdollisuus pysyä mukana vauhdissa ja jopa määrätä sitä.

Tampaa ja Montrealia vastaan toki ei hirveästi voittoja ole tullut, mutta pelin sisällä ei läheskään niin paljon ongelmia ole ollut, mihin tulokset viittaisivat. Keväällä alkaa vielä aivan toiset pelit, jossa Detroit vielä yleensä on parhaimmillaan ja muutama kaveri nostaa pykälän verran tasoa. Babcock penkin takana, Grand Rapidsissä muutama potentiaalinen, kiimanen nuori (Mrazek, Ouellet, Pulkkinen) jotka tuovat syvyyttä ja mahdollisia variaatioita.

Tämän takia itseä ei henkilökohtaisesti ahdista pieni lukko Tampaa ja Montrealia vastaan, koska hyvin niissä matseissa on Detroit pysynyt kyydissä ja ollut jopa kuskin paikalla, kuten juuri päättyneessä. Saihan Montreal ryöstettyä 2p JLA:lta, osittain paremman tuurin (Datsjukin luistin railoon ratkaisevassa tilanteessa, hetkeä ennen Ericssonilta maila säpäleiksi maalin edessä alimpana kiekollisena), mutta ennen kaikkea Pricen ansiosta.

Keväästä on tulossa juurikin niin mielenkiintoinen kun odottaa voi. Eiköhän siellä ole hampaankolossakin jo sen verta tavaraa, että kahta kovemmin sieltä etitään niitä heikkouksia. Tampaa ja Rangersia pidän itse vaarallisimpana Idästä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
No itse koen että juuri idän kovia vastaan on ollut ne ongelmat. Ja että näistä juuri pitää ottaa ne pisteet, jotta saisi kotietua poffeihin, jolloin on mahdollisuus pysyä mukana vauhdissa ja jopa määrätä sitä.

Jos tarkastelee vaikka joulukuusta asti kalenteria Red Wingsin kohdalla, niin se kuu alkoi voitolla Rangersista minkä jälkeen loppukuun aikana RW hävisi sekä Bruinsille että Islandersille. Tammikuusssa häviöt Islandersille, Boltsille ja Capitalsille. Ja näin helmikuun alusta häviöt Penguinsille ja nyt viimeisin Habsille. Ehkä tuossa tuntumassasi tosiaan on pientä pohjaa, ja on ollut vaikeampaa Idän kärkijengejä vastaan, tuloksellisesti. Tänään mitä hetken peliä katsoin niin Red Wings hallitsi suhteellisen suvereenistikin, mutta Carey Price kumppaneineen poistui siitä huolimatta voittajana kaukalosta. Lienee tuttua Montrealia, mutta kertoo kuitenkin, että Red Wingsilläkin on avaimet voittaa näitä otteluita vaikka tulokset kertovatkin muuta.

Lopulta kuitenkaan näillä runkosarjan keskinäisillä väännöillä lopulta ei ole hirveästi merkitystä tosipelien alkaessa. Näin Penguins-fanina tuon voi varmaan suhteellisen huoletta julistaa uskottavasti.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Jos tarkastelee vaikka joulukuusta asti kalenteria Red Wingsin kohdalla, niin se kuu alkoi voitolla Rangersista minkä jälkeen loppukuun aikana RW hävisi sekä Bruinsille että Islandersille. Tammikuusssa häviöt Islandersille, Boltsille ja Capitalsille. Ja näin helmikuun alusta häviöt Penguinsille ja nyt viimeisin Habsille. Ehkä tuossa tuntumassasi tosiaan on pientä pohjaa, ja on ollut vaikeampaa Idän kärkijengejä vastaan, tuloksellisesti. Tänään mitä hetken peliä katsoin niin Red Wings hallitsi suhteellisen suvereenistikin, mutta Carey Price kumppaneineen poistui siitä huolimatta voittajana kaukalosta. Lienee tuttua Montrealia, mutta kertoo kuitenkin, että Red Wingsilläkin on avaimet voittaa näitä otteluita vaikka tulokset kertovatkin muuta.

Lopulta kuitenkaan näillä runkosarjan keskinäisillä väännöillä lopulta ei ole hirveästi merkitystä tosipelien alkaessa. Näin Penguins-fanina tuon voi varmaan suhteellisen huoletta julistaa uskottavasti.

Sitten kun taas tarkastellaan koko kautta, niin siellä taitaa olla ottelusarjat Bruinsia, Islandersia, Capseja, Rangersia ja Pensejä vastaan 1-1. Lopussa sitten juurikin se oleellinen. Peli voisi nimittäin olla aika vitusti paskempaakin. Tässä on vielä sen verta aikaa, että toimiva sapluuna koko joukkueen suhteen on löydettävissä. Onko Pookie siihen yksi vastaus? Syrjäyttääkö Ouellet pakistosta jonkun? Detroit veti aikaisemmin kaudella kentillä, joista jokainen takoi jokusen ottelun ajan kovaa tulosta. Kyllä siellä palasia ja potentiaalia on ihan älytön määrä.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Tosiaan peli kasassa 57minuuttia ja sen jälkeen tilulilulii ja tukkaan. Ei stana! Oli aika raskas tappio, vaikkakin peli oli hyvin hallussa ja sinänsä ei alkanut vituttaan, kun vasta lopussa.
Price oli hyvä ja osallistuu todella hyvin mailalla peliin. Useasti kuudentena pelaajana mailansa kanssa.
Jimmy otti myös hyvin kiekkoa kiinni, mutta kyllä toisessa päässä seisoi parempi kassari.
Energisiä oli wingsien kolme ensimmäistä kenttää, ja loi jatkuvaa painetta mutta kyllä montukka saakelin hyvin puolusti viisikkona ja varsinkin maalin edustaa. Siellä ei turhia irtokiekkoja tullut, mistä olis syntynyt lisää tontteja. Tässä pelissä huomasi toisaalta myös sen kuinka kädettömiä meidän pakit on viivalla. Ei se kärkikarvaaja voi joka kerta pelata niin hyvin sitä sektoria pois, etteikö kiekkoa saisi toimitettua maalille. Vedot lähtee liian hitaasti jolloin ei ole vaihtoehtoa, kun heittää päätylankun kautta maalille tai muuten vaan päätyyn. Meiltä puuttuu edelleen se Eepi Karlsson, ja tuskin sellaista vähään aikaan saadaankaan.

Noh, korennon söi lintunen ja tapauksen näki kuoriainen. Jatketaan!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös