Detroit Red Wings 2008-09

  • 373 131
  • 1 167

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Saa nähdä miten Detroit ketjut kasaa? Hudlerin pistesaalis tulee todennäköisesti kasvamaan. Tuskin kaikkia kultamunia laitetaan samaan koriin? Ellei käy niinkuin Coloradossa jokunen vuosi sitten;) Silloinhan joukkue vilisi tähtihyökkääjiä ja Granato epäonnistui valmennuspestissään totaalisesti. No, tuskin Babcock epäonnistuu.. Mies on ihan eri kalipeeria kuin Granato.

Aiempi hahmotelma oli finaalien pohjalta, mutta yleensä Babcockilla on kesän jälkeen ollut visiona hajottaa Datsjuk-Zetterberg duo. Jo kahtena vuotensa homma ei erillään ole kuitenkaan niin hyvin kulkenut ja lopulta kaverukset ovat palanneet yhteen.

Jos nyt jälleen kerran parivaljakko hajoitettaisiin, niin kolme ekaa ketjua on oikeastaan aika helppo muodostaa kolmen eri ryhmän palikoista. Työmyyrät, pelintekijät ja sniperit. Yksi jokaista per ketju ja se on siinä.

Työmyyrät:

Franzén 28v
Holmström 35v
Cleary 29v

Pelintekijät:

Datsjuk 29v
Zetterberg 27v
Filppula 24v

Sniperit:

Hossa 29v
Hudler 24v
Samuelsson 31v

Cleary - Datsjuk - Hossa
Franzén - Zeta - Samuelsson
Hudler - Filppula - Holmström

Tomas Holmströmin jo ikääntyessä hänelle voisi tarjota pikkuhiljaa pienempää roolia ainakin tasakentällisin. Pysyy kroppa paremmin kunnossa ja säästäkööt painivoimaansa enemmän ykkösylivoimaan.

Datsjukilla on ollut Clearyn kanssa kemioita ja Hossan maalintekokyky olisi mielenkiintoista yhdistää Pavelin maagiseen syöttötaitoon.

Ruotsalaiskenttä olikin sitten äärimmäisen vakuuttava viime pudotuspeleissä, joten poijjaat taas yhteen.

Nelonen olisi sitten pienemmässä roolissa, pääsee Kris Draperkin hieman helpommalla ja säästelemään itseänsä alivoimaan jo kun ikää kuitenkin jo on.

Nelosketju:
Maltby - Draper - Helm/Kopecky

On nuo avainhyökkääjät vain niin järkyttävän kovaa kalustoa, ettei meinaa uskoa vieläkään. Ja kaikki parhaimmassa iässä Holmströmiä lukuunottamatta. 2002 mestarijoukkue hyytyi vanhuuteen, mutta tämä nippu jaksaa painaa lujaa vielä monta vuotta eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olipa huima yllätys tuo Hossan hankinta. Ties kuinka moni GM pohti, millaisella mahtitarjouksella Hossa saataisiin omaan joukkueeseen, mutta niin vain Holland veti pisimmän korren tarjouksella, mikä on kaukana erityisesti pituudeltaan siitä, mitä Hossa olisi voinut saada. Hossan suostuminen juuri Detroitin tarjoukseen kertoo enemmän kuin tuhat sanaa miehen halusta voittaa Stanley Cup.

Hossan hankinta oli viimeinen sinetti sille, että Red Wings lähtee kauteen joukkueella, jonka puolustus ja hyökkäys ovat kumpainenkin parhaat koko liigassa. Lisäksi maalivahtikaksikko on todella hyvä. Suuresti ihmettelen, miten kaikki tämä on mahdollista nykyajan palkkakaton rajoittamassa toimintaympäristössä.

Kaiken tämän huuman keskellä yritän jatkuvasti muistuttaa itseäni siitä, että pelit ratkaistaan kentällä ja että ilman hirveää taistelua kannun saavuttaminen ei ole ikinä mahdollista. Joka tapauksessa Wingsillä on huikea mahdollisuus Cupin uusimiseen myös ensi keväänä. Siitä pitää huolen liigan selkeästi parhaan materiaalin lisäksi osaava valmennus.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kaiken tämän huuman keskellä yritän jatkuvasti muistuttaa itseäni siitä, että pelit ratkaistaan kentällä ja että ilman hirveää taistelua kannun saavuttaminen ei ole ikinä mahdollista. Siitä pitää huolen liigan selkeästi parhaan materiaalin lisäksi osaava valmennus.

Tuskin Babcockin aikakaudella hirveästi enää näitä ns. vapaamatkustajia tyyliin esim. Lang & Williams joukkueessa nähdään. Mikäli työt ei kentällä maistu niin nuorempi ja nälkäisempi peli mies tyyliin Helm, Abdelkader, Ericsson, Meech tai Quincey ottaa äkkiä hänen paikkansa.

Go WINGS GO!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Suuresti ihmettelen, miten kaikki tämä on mahdollista nykyajan palkkakaton rajoittamassa toimintaympäristössä.

Sitä saakin miettiä ja ihmetellä.

Zetterberg-Datsyuk-Hossa
Lidström-Rafalski

Eihän tämmöinen kenttä voinut olla mahdollista. Mutta niin vaan on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
http://blog.mlive.com/snapshots/2008/07/holland_discusses_his_roster_p.html

Holland vihjaa tuossa radiohaastattelussa, että kuka tahansa pakeista saatetaan treidata training campin jälkeen. Liljakin voi lähteä, jos joku nuorista on ajanut kehitykessä hänen ohitseen. 10 pakista parhaat 8 pääsee pelaavaan rosteriin, joten kilpailu pelipaikoista tulee olemaan huikea.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei tullut offer sheettiä Filppulalle. Mies menee valimieskäsittelyyn ensi kauden palkasta.

Hyvä näin, ainakaan mitään ylimaksettua sopimusta ei nyt päässyt tapahtumaan, vaan mies saa sen mitä ansaitsee. Jos verrataan siihen Loui Erikssonin soppariin (1.6 caphit), niin Valtteri voi parhaassa tapauksessa (organisaation kannalta) jäädä alle parin millin.
 

Punasiipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
http://www.immortalinvestments.com/hard_covers/images/hc_brusebrothers_L.jpg

Pakko tuulettaa kun joulu tuli keskelle kesää, tuommoinen kirja tuli kotiin Amerikan-serkun postittamana. Oli vielä käynyt sellainen tuuri että jotkut herrat #24 ja #26 olivat tuhrineet sisäsivulle tussilla joitain koukeroita.

Tulipalon sattuessa joutuu miettimään uusiksi mitä kaikkea kainaloon tarttuu kun poistuu lukaalista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Melkoisen hyvää kuuluu tuosta Hossasta. Bruce McLeaod mainitsi blogissaan, että oli muutama vuosi sitten jutellut Atlantan organisaation työntekijän kanssa, joka kertoi Hossan olleen ehkä maailman helpoin kaveri, jonka kanssa tulla toimeen. Ilja Kovalchuk sen sijaan oli hankalimmasta päästä, mikä ei tietysti yllätä ketään.

Myös Andreas Lilja ja Dan Cleary ovat kehuneet Hossaa tyyppinä, kolmikko pelasi Ruotsin Elitsenienin Morassa lockoutin aikana. Myös Red Wings -hyökkääjä Tomas Kopecky kuuluu Hossan kavereihin, slovakit ovat treenanneet viime kesät yhdessä kotimaassaan.

Näyttää siis siltä, että Hossa on tullut oikeaan kotiinsa. Hän kuulemma halusi jo viime kauden kauppatakarajalla tulla kaupatuksi Red Wingsiin. Siitä kovimpana näyttönä oli hattutemppu Joe Louis Arenalla Wingsiä vastaan, kun Wings kärsi koko viime kauden suurimman tappionsa Atlantalle numeroin 1-5. Tämä tapahtui juuri ennen siirtorajaa. Red Wings teki miehestä tarjouksen, mutta Pensin tarjous oli sitten Atlantan kannalta ylivoimaisesti kannattavin.

***

Farmijoukkue Grand Rapids Griffins hankki viime viikolla mielenkiintoisen pelaajan. QMJHL-liigan pistepörssin voittanut 20-vuotias Francis Pare liittyi Griffinsin riveihin. 177-senttinen ja 80-kiloinen kiekollisesti taitava sentteri sopii mainiosti organisaation pelitapaan ja täydentämään farmiporukkaa. Eikä sitä tiedä vaikka jonain päivänä saisi mahdullisuuden pelata NHL:ssä. Kaverilta löytyy myös harvinainen rightin kätisyys, joita ei Wingsin organisaatiossa prospektitasollakaan juuri ole.

Pelaajakortti:

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=73351

***

Salary cap -lukema on tällä hetkellä 52.673 miljoonaa. Siitä puuttuu vielä Valtteri Filppulan, Chris Chelioksen, Kyle Quinceyn ja 13. hyökkääjän (Darren McCarty ja/tai Aaron Downey) sopimukset.

Filppula saanee välimieheltä maksimissaan kaksi miljoonaa, Chelioksen hinta on jo pitkään ollut 850k ja Quinceyn qualifying offer on 600k. Näiden jälkeen cap-lukema olisi jo 56,1 miljoonaa, johon ei enää mahtuisi ketään muita, ei edes tuota 13. hyökkääjää, koska liikkumavaraa capin sisälle pitää aina jättää.

Mutta edelleenkin tuo tilanne näyttää siltä, että joku kauppa pakistossa nähdään ennen kauden alun virallisten rosterien julkistamista. Derek Meech pystyy pelaamaan hyökkääjän paikalla, mutta se jättää silti 8 pakkia NHL-puolelle. Tiukan cap-tilanteen takia uskoisin että Lilja joutuu lähtemään, koska hänelle ei ole enää niin suurta tarvetta, kun Stuart jäi joukkueeseen. Liljan 1.25 millin caphitin ulostamisella saadaan juuri ne pari pelipaikkaa auki noille ylimääräisille hyökkääjille (McCarty+Downey).

Holland on jo maininnut tekevänsä jonkun enforcerin kanssa taatusti sopimuksen, koska hallitsevaa Stanley Cup -voittajaa ei tulla ensi kaudella kohtelemaan silkkihansikkain. Ja se silloin puoltaa sekä McCartyn ja Downeyn sopimuksia aika vahvasti. Hollandin haaveena onkin saada McCarty tai Downey, tai vaikka molemmat, kahden suunnan soppareilla mukaan, jotta heidät voi tarvittaessa lähettää farmiin capia ahdistamasta. Silti tuo tila capiin on jollakin tapaa tehtävä, koska enforcereista ei farmissa oikein hyötyä NHL-puolelle ole.

Näillä näkymin näyttää siltä, että cap-tilanteen takia kaikki kaksisuuntaisella olevat nuoret joutuvat menemään kauden alussa farmiin. Tämä koskee siis Jimmy Howardia, Darren Helmiä ja Jonathan Ericssonia näistä potentiaalisista kavereista, jotka voisivat ylhäällä pelata. Eniten Harmittaa Helmin tilanne, mutta toisaalta Griffinsissä Helm pääsee paljon isompaan rooliin ja on toki keväällä taas tervetullut takaisin Red Wingsiin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Uutta apuvalkkua julkistettaneen ensi viikolla. Detroitin paikallisradiosta livertäneet linnut tietävät uuden kaverin olevan Joel Quenneville, joka tulee Sharksin päävalkuksi lähteneen Todd McLellanin tilalle.

Ensireaktiona mies nostaa hieman niskakarvoja pystyyn, koska JQ on hyvin pitkälle vihulaisleirin miehiä St Louisin ja Coloradon ajoilta. Mutta ei kai siinä mitään, harva päävalkku lähtee apumieheksi noilla meriiteillä. Quenneville voitti Jack Adams Trophyn kaudella 1999-2000 ja oli Crawfordin kakkosena Avsin voittaessa Cupin 1996.

Äijän statsit:

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=4425

Harjoituskauden otteluohjelma:

The Red Wings announced their preseason schedule:

Sept. 24 vs. Montreal, Joe Louis Arena, 7:30
Sept. 25 vs. Boston at Halifax, TBA
Sept. 26 vs. Boston, Joe Louis Arena, 7:30
Sept. 28 vs. Atlanta, Joe Louis Arena, 5 p.m.
Sept. 30 at Montreal, TBA
Oct. 1 at Atlanta, 7 p.m.
Oct. 3 vs. Toronto, Joe Louis Arena, 7:30
Oct. 4 at Toronto, 7 p.m.
Oct. 5 vs. Buffalo, Joe Louis Arena, 5 p.m.

The regular season schedule is expected to be announced on Wednesday, as it usually comes out the day after the baseball All-Star Game. It has been confimed that the Wings' regular season opener is Oct. 9 at home vs. Toronto. Training camp in Traverse City begins on Sept. 20 and breaks on Sept. 23.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/07/wings_open_preseason_schedule.html
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Uutta apuvalkkua julkistettaneen ensi viikolla. Detroitin paikallisradiosta livertäneet linnut tietävät uuden kaverin olevan Joel Quenneville.

Hieman yllättävä veto toteutuessaan. Sillä luulisi miehellä olevan vielä kysyntää päävalmentaja markkinoillakin. Mutta toisaalta nyt kun Lewis on lähtenyt organisaatiosta niin kyllähän yksi "viiksivallu" täytyy tilalle saada!

Ja oikeastaan täytyy nostaa miehelle hattua siitä että peluutti tämän kevään Det - Col sarjassa sitkeästi ykkösenä Theodorea vaikka mies ei saanut edes rantapalloakaan kiinni. Tämän 2-8 kotitappion jälkeen olin jo varma että mies herättää joukkuetta Game 4 vaihtamalla maalivahtia mutta niin vain Theodore pelasi seuraavankin pelin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämän 2-8 kotitappion jälkeen olin jo varma että mies herättää joukkuetta Game 4 vaihtamalla maalivahtia mutta niin vain Theodore pelasi seuraavankin pelin.

Toivottavasti Jim Bedard ja Babcock hoitavat Wingsin maalivahtivalinnat jatkossakin ja Quenneville keskittyy vain hyökkäyspuolen peluuttamiseen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Toivottavasti Coach Q saa suuren sananvallan Wingsin peluutuksessa, maalivahdeista ylivoimaan.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voiko tuo Quennevillen tuleminen tarkoittaa, että Babcock olisi lähtöaikeissa (kauden jälkeen tms.) ja että JQ:sta valmisteltaisiin uutta päävalmentajaa? Minne saakka Babcockilla on sopimus?
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Katse tulevaisuuteen

Kuten muutkin NHL-joukkueet, Detroit on pitänyt tällä viikolla nuorten lupausten minileirin. Tarkoituksena on tutustuttaa uudet varaukset NHL-organisaation toimintatapoihin ja siihen, millaisia taitoja sekä omistautumista NHL-pelaajaksi yltäminen vaatii. Toista tai kolmatta kertaa leirille osallistuvat pelaajat taas saavat palautetta siitä, miten he ovat onnistuneet kehittämään niitä asioita, joita edellisillä kerroilla valmentajien taholta painotettiin.

Osallistuneiden pelaajien lista on tämännäköinen. Varaamattomat pelaajat on merkitty tähdellä.

31 Daniel Larsson G 2/7/86 Boden, SWE
38 Thomas McCollum G 12/7/89 Amherst, NY

15 Cory Emmerton C 6/1/88 St. Thomas, ONT
21 Francis Pare C 6/30/87 Lemoyne, PQ
32 Corey Elkins* F 5/23/85 West Bloomfield, MI
36 Brent Raedeke* LW 5/29/90 Regina, SASK
45 Dean Chelios* F 7/14/89 Montreal, PQ
48 Max Nicastro D 3/2/90 Thousand Oaks, CA
54 Jesper Samuelsson C 6/13/88 Stockholm, SWE
56 Bryan Rufenach D 4/15/89 Cameron, ONT
57 Nick Oslund RW 11/15/87 Burnsville, MN
58 Randy Cameron C 1/28/87 Cornwall, PEI
59 Zack Torquato C 6/8/89 Sault Ste. Marie, ONT
60 Logan Pyett D 5/26/88 Balgonie, SASK
61 Jan Mursak LW 1/20/88 Maribor, SVN
63 Kyle Verbeek* 9//16/88 Bloomfield Hills, MI
64 Anthony Ciarulo* F 6/7/85 Clinton Township, MI
65 Brandon Gentile* D 4/23/87 Clarkston, MI
71 Stephen Johnston LW 2/24/90 Guelph, ONT
72 Brendan Smith D 2/8/89 Mimico, ONT
73 Derek Roehl* F 4/20/88 Clinton Township, MI

Näille leireille kutsutaan aina paikallisia kiekkoilijoita täytteeksi. Osalla heistä on saumat saada NHL-sopimus, toiset taas ovat erittäin epätodennäköisiä NHL-tasolle.

MLiven George Malik on kirjoittanut erinomaisia raportteja treenipäivien kulusta. Mukana on kuvauksia sekä pelaajien taitonäkymistä, että seurajohdon ajatuksia pelaajien koulimisesta:

Ensimmäinen päivä

Toinen päivä

Kolmas päivä
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
45 Dean Chelios* F 7/14/89 Montreal, PQ
63 Kyle Verbeek* 9//16/88 Bloomfield Hills, MI

Näille leireille kutsutaan aina paikallisia kiekkoilijoita täytteeksi. Osalla heistä on saumat saada NHL-sopimus, toiset taas ovat erittäin epätodennäköisiä NHL-tasolle.

Onko näitten kavereitten isät tai sedät entisiä tai nykyisiä aktiivipelaajia. Vai onko sukunumi vain sama. Dean taitaa olla Chelioksen poika ainakin syntymäkaupunki tähän viittaisi!
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Red Wingsin tulevaisuuden lupausten kuntoleiri on jälleen jatkunut. George Malikin raportit ovat silmäiltävissä täältä:

Neljäs päivä

Viides päivä

My day was highlighted by my third in-depth conversation with Mr. Jim Nill this week. Speaking to Mr. Nill is like talking to the Dean of Assistant GM's, and at the same time, he's a really wonderful guy who lets people like myself ramble on while actually valuing our slightly less nuanced opinions. We had a good conversation about the concept that player development can be a five-to-ten year process, and this didn't surprise me, but it might surprise you:

As far as Nill is concerned, the facts that Niklas Kronwall took until he was 26 to find his prime, that Brad Stuart's just coming into his own at 28, and that Chris Osgood's a better goaltender in his 30's than he was at his 20's aren't surprises. Despite the fact that Jiri Hudler, Valtteri Filppula, and Tomas Kopecky are inching closer to 25 than they are 20, the Red Wings organization does not see them as fully-developed professional hockey players by any means, and their hopes for the trio of forwards remain high, but they also believe that it might take another two-to-three seasons for them to truly find their NHL niches.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ken Holland on ollut kiireinen viime päivinä, kun useat jatkosopimusneuvottelut ovat käynnissä.

Ensinnäkin, Filppulan agenttiin on oltu yhteydessä ja jatkosopimus haluttaisiin aikaiseksi mielellään ennen välimieskäsittelyä. Neuvotteluja pitkittää erityisesti se, että ei oikein tiedetä onko järkevää tehdä Valtterille vain kahden vuoden jatko ja katsoa tilanne uudelleen vuosi ennen kuin miehestä tulee UFA, vai tehdä pitkä sopimus jo nyt pitkälle UFA-vuosien ylitse. Sekä organisaatio, että pelaajan puoli miettii vielä eri vaihtoehtojen järkevyyttä.

Muista RFA-pelaajista Jimmy Howardin ja Kyle Quinceyn kanssa neuvottelut ovat edessä tänään, Jonathan Ericssonille Holland on heittänyt tarjouksen jo aiemmin.

Lisäksi Holland on neuvotellut apuvalmentaja Paul MacLeanin kanssa jatkosopimuksesta. Toinen apuvalkku Todd McLellan siis lähti Sharksiin ja hän vei mukanaan myös videovalmentaja Jay Woodcroftin, josta tuli McLellanin apuvalkku Sharksiin. Uusi videovalkkku Hollandilla on jo valmiina, mutta se julkistetaan vasta koko valmennusporukan muutosten yhteydessä.

Apuvalmentajaksi Holland etsii miestä, jolla on on kokemusta NHL:stä sekä pelaajana että apuvalmentajana. Huhuissa pyörinyt Joel Quenneville sopisi tähän muottiin.

***

Farmijoukkue Grand Rapids Griffins näyttää erittäin mielenkiintoiselta porukalta ensi kaudella. Joukkueen kokoonpano on täynnä Red Wings-prospekteja, heitä on joukkueessa peräti 9+4+2 = 15 pelaajaa.

C Ryan Oulahen, 23 vuotta, 5. kierros #164, 2003
C Evan McGrath, 22 vuotta, 4. kierros #128, 2004
LW Justin Abdelkader, 21 vuotta, 2. kierros #42, 2005
RW Mattias Ritola, 21 vuotta, 3. kierros #103, 2005
C Darren Helm, 21 vuotta, 4. kierros #132, 2005
C Cory Emmerton, 20 vuotta, 2. kierros #41, 2006
LW Jan Mursak, 20 vuotta, 6. kierros #182, 2006
RW Randall Gelech, 24 vuotta, vapaa agentti 2007
RW Jamie Tardif, 23 vuotta, vapaa agentti 2008
RW Francis Pare, 21 vuotta, AHL-sopimus 2008

D Jonathan Ericsson, 24 vuotta, 9. kierros #291, 2002
D Sergei Kolosov, 22 vuotta, 5. kierros #151, 2004
D Jakub Kindl, 21 vuotta, 1. kierros #19, 2005
D Logan Pyett, 20 vuotta, 7. kierros #212, 2006
D Tom Galvin, 28 vuotta, AHL-sopimus 2008

G Jimmy Howard, 24 vuotta, 2. kierros #64, 2003
G Daniel Larsson, 22 vuotta, 3. kierros #92, 2006

Noin nuorella joukkueella harvoin menestytään AHL:ssä, mutta kehityksen kannalta omat miehet pääsevät pelaamaan suurissa rooleissa. Muutama kokenut peluri junnujen tueksi varmasti hankitaan, mutta runko on jo hyvin pitkälti kasassa.

Emmerton lienee kiekollinen ykkössentteri ja McGrath kakkosen keskellä. Jos roolitus menee normaalin systeemin mukaan, niin Helm sentteröi fyysistä kolmosketjua laidoillaan Abdelkader ja Gelech. Muut kiekollisten ketjujen hyökkääjät ovat Mursak, Ritola ja QMJHL:n pistepörssin viime kaudella voittanut Pare. Yhtä kiekollisen ketjun laituria joukkue siis huutaa, ellei Abdelkaria laiteta siihen hommaan. Oulahen ja Tardif ovat nelosen täytemiehiä, heiltä ei kannata tulevaisuudessa mitään odottaa. Pari muuta AHL-jyrää tarvitsee myös hankkia.

Pakistossa Prongerin kokoinen Ericsson johtaa joukkoja joka roolissa ja saanee rinnalleen WHL:n Regina Patsin kapteenin ja siellä huikeasti maaleja viime kaudella iskeneen Logan Pyettin. Kakkosparissa vuoden 2005 Wingsin ykkösvaraus Jakub Kindl yrittää saada pelinsä taas kuosiin surkean viime kauden jäljiltä ja hänen tuekseen hankitaan todennäköisesti joku kokenut AHL-jyrä. Kolmospariin jää pelkällä AHL-sopimuksella oleva Tom Galvin ja fyysinen valkovenäläispakki Sergei Kolosov (tai siis se Siarhei Kolasau). Kolosovin kohtalona voi olla toki joutuminen uudelleen alasarjoihin, jos mies ei onnistu ja silloin peräpäähän hankitaan lisää kokemusta.

Näillä näkymin on vaikea kuvitella Jimmy Howardin pelaavan pääsääntöisesti ylhäällä NHL:ssä, joten mies jakanee hommat Daniel Larssonin kanssa tasapäisesti. Larsson pelaa silloin kun Howard huilaa tai on ylhäällä NHL:ssä paikkaamassa loukkaantumisia.

Muista prospekteista Dick Axelsson jatkaa vielä ruotsissa, kuten myös Joakim Andersson ja Johan Ryno. Ei-ruotsalaisista tärkeämmistä prospekteista Brendan Smith jatkaa Wisconsinin yliopistossa ja Zach Torquato OHL:n Eriessä. Ville Leinon kohtalosta ei vielä osaa sanoa mitään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Otteluohjelmat selvillä. Seuraavassa listattuna vähintään kolmen kotipelin settejä, jotka ehtisi noin viikon sisään käydä katsomassa.

Mon Dec 1, 2008 Ducks - Red Wings
Thu Dec 4, 2008 Canucks - Red Wings
Sat Dec 6, 2008 Blackhawks - Red Wings
Wed Dec 10, 2008 Flames - Red Wings

Mon Dec 15, 2008 Avalanche - Red Wings
Thu Dec 18, 2008 Sharks - Red Wings
Sat Dec 20, 2008 Kings - Red Wings
Tue Dec 23, 2008 Blues - Red Wings

Tue Jan 6, 2009 Blue Jackets - Red Wings
Thu Jan 8, 2009 Stars - Red Wings
Sat Jan 10, 2009 Sabres - Red Wings

Mon Feb 2, 2009 Blues - Red Wings
Wed Feb 4, 2009 Coyotes - Red Wings
Sat Feb 7, 2009 Oilers - Red Wings

Sun Feb 15, 2009 Avalanche - Red Wings
Wed Feb 18, 2009 Predators - Red Wings
Fri Feb 20, 2009 Ducks - Red Wings

Sat Mar 7, 2009 Blue Jackets - Red Wings
Tue Mar 10, 2009 Coyotes - Red Wings
Thu Mar 12, 2009 Flames - Red Wings

Fri Mar 27, 2009 Islanders - Red Wings
Sun Mar 29, 2009 Predators - Red Wings
Thu Apr 2, 2009 Blues - Red Wings
Sun Apr 5, 2009 Wild - Red Wings

Mikähän setti noista kiinnostasi eniten? Harmittavan nihkeästi osuu itäisen konferenssin ja lähinnä O6-yhteenottoja noihin. Kaikki lännen välisiä matseja mitä nyt parit Buffalo ja Iskenders siellä välissä.

Koko otteluohjelma:

http://www.nhl.com/nhl/app?service=page&page=TeamSchedule&team=DET
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös