Detroit Red Wings 2006-07

  • 153 727
  • 793

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Dominator39 kirjoitti:
Datsyuk ei ole siis koskaan onnistunut playoffeissa. Moni voi pitää kauden 2001-2002 playoff saldoa 21 3+3=6 rookiena hyvänä saavutuksena. Ja vaikka rookie kausi toikin kannun miehelle niin ei mies ollut kauhean merkittävässä osassa tuossa HALL OF FAME joukkueessa.

Ja väitänkin että vaikka kuinka mies tekisi hienoja maaleja ja temppuja runkosarjassa ja sitten taas hyytyy pahasti playoffeissa niin rahakkaan sopimuksen tekeminen kesällä vaikeutuu huomattavasti. Koska kukaan seura NHL:ssä ei tietoisesti halua rakentaa joukkuetta kallispalkkaisen diivan ympärille joka floppaa aina kun tosipelit alkavat. Tätä Pavel on valitettavasti ollut koko uransa ajan. Esim. on pelannut vähintään 30 peliä playoffeissa peräkkäin tekemättä maaliakaan!

Pavel Datsjukin kevät tulee olemaan koko hänen Red Wings-uransa merkityksellisin. Datsjuk ei nimittäin ole päässyt vielä kertaakaan pelaamaan pudotuspelejä isossa roolissa terveenä, juurikin sen takia että Wingsillä ei ole ollut väkivaltaosastoa vastaamaan joukkuetta kohdanneisiin telomisiin.

Nyt kuitenkin miehen sopimus on loppumassa ja Dats on kesällä UFA. Jälleen epäonnistuneet pudotuspelit sitten joko terveenä tai loukkaantuneena pelanneena ei nosta miehen arvoa kovinkaan korkealle. Jos joku haluaa hänestä sen 7 miljoonaa tarjota, niin siitä vaan, mutta Wingsistä mies ei tule 5 miljoonaa enempää saamaan. Ja silloin se on sitten vain miehen oma päätös, että missä haluaa pelata.

Ja jos Dats ei jatka, niin ei se kuolemaksi ole, rahaa siitä säästyy todella runsaasti korvaajan hankintaan. Ensi kesänä todennäköisesti poistuvien Robert Langin ja Mathieu Schneiderin sopimuksista tulisi säästöä Wingsin palkkabudjettiin peräti 11 miljoonaan verran ja salary cap pitäisi nousta vielä jonkun verran. Joten on siinä pelimerkkejä rakentaa joukkue uudelleen sen todellisen johtajan, Henrik Zetterbergin, ympärille.

Mies on muuten ehdolla Selke Trophy rallissa ja on jopa yksi ennakkosuosikeista voittamaan tuon palkinnnon. Myös +25 ei ainakaan tee haittaa tuon pystin voittamiselle.

Missäs tämä Selke-ehdokkuus on julkaistu? Onko siihen jotain lähdettä?

Eli huolestuttavalta näyttää tämä pelaajienkin asenne "Vastaamme kovuuteen ylivoima pelillä". Mutta eikö valmentaja ja pelaajat tajua että tuomarilinja muuttuu taas sallivammaksi playoff pelien 3 erän alkaessa.

Nuo kommentit ovat kyllä suolesta. Kovuuten vastataan kovuudella ja sitten lisäksi niillä maaleilla, ei millään muulla. Pelit pääosin voitetaan ensin siellä henkisellä tasolla.

Onneksi GM Ken Holland on eri linjoilla ja " he's in the market for a top-six forward, preferably with size and grit."

Tämä onkin ollut ainoa positiiviinen kommentti Hollandilta moneen vuoteen. Mutta vielä tarvitaan ne teot sanojen lisäksi.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Missäs tämä Selke-ehdokkuus on julkaistu? Onko siihen jotain lähdettä?


Niin siis jokainen joukkue valitsee omasta leiristään ehdokkaan ja Zetahan se Detroitista varmasti on. Ei Clearyt ja kumppanit voi Zetaa ohittaa ehdokkuutta nimettäessä.

Babcock on miestä hehkuttanut ja samoin useiden tv-kanavien kommentaattorit ja lehtimiehet ympäri USA hehkuttavat miehen otteita ja spekuloivat miehen mahdollista Selke voittoa.

Mitään lähdettä noista ehdokkaista ei ole. Kun niitä ei ole vielä virallisesti valittu.

Forsberg siis meni Nashvilleen. Nashville vahvistui ainakin lyhyelllä tähtäimellä. Aika kovan hinnan Nashville kuitenkin maksoi miehestä. Itse en olisi Filppulaa ja Kronwallia antanut vaihdossa. Eikös näistä Philadelphia ollut kiinnostunut?

Näin ollen päähuomio kiinnittyy detroitin kannalta seuraaviin pelaajiin:

Guerin
Bertuzzi
Gelinas
Roberts
Tkachuk
Ja Smolinski uutena kiinnostuksen kohteena.

Pikkuhiljaa saisi kuitenkin alkaa tapahtua ettei:

A:Kaikki kiinnostuksen kohteena olevat pelaajat viedään nenän edestä muihin kilpaileviin seuroihin.

B:Ja kun tavoiteltuja pelaajia ei saada joudutaan tyytymään sellaisiin pelaajiin joiden ominaisuudet ei välttämättä joukkuetta vahvista. Ja sellaisiin joista ei välttämättä olla/oltu ollenkaan kiinnostuneita. Mutta hankitaan hankinnan vuoksi koska palkkakatossa on vielä tilaa! Detroit tekee varmasti pelaajakauppoja vähintään kaksi ellei kolmea.

C:Mitä nopeammin kaupan teet ennen siirtorajaa sen nopeammin pelaaja ehtii
sopeutumaan ja tutustumaan uuteen joukkueeseen.

D:Nyt hankitalistalla on päähuomiossa hyökkääjät. Mutta entäs sitten jos tulee loukkaantumisia esim. puolustuspäähän. Menee suunnitelmat uusiksi ja hankitaan joku X paikki. Näin ollen Detroitin heikkoa osa-alueita ei vahvistetakkaan vaan hankita muuttuvien olosuhteiden takia tuo pakki.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Henkka kirjoitti:
http://www.nbcsports.com/bellowingmoose/1058205/detail.html

Aika hyvää juttua tuosta treidistä. Flyers GM oli Red Wingsiltä pyytänyt Niklas Kronwallia ja neuvottelut tyrehtyivät siihen. Myöskään Anaheimin Brian Burke ei halunnut luopua Corey Perrystä. Melkoisen loukkaantumisherkkiä miehiä keskenään sitten lopulta vaihdeltiin.

Kopioin tämän Henkan viestin tuolta Flyers ketjusta. Pakko kiittää Red Wingsin seurajohtoa, että ei lähdetty hölmöilemään tulevaisuutta parantaakseen nykyhetkeä, eli Kronwall => Forsberg. Fopasta kun tuskin on iloa (tai surua) joukkueelleen tätä kevättä pidemmäksi aikaa. Miehen terveystilanne, saavutukset ja pankkitili huomioiden eiköhän uran päätöspiste ole jo aika lähellä. Jos Foppa floppaa Nashvillessa, mielenkiintoista nähdä fanien reaktio. Kuitenkin kovan hinnan maksoivat swedusta.

Nashville, Anaheim, Detroit. Aika kova yllätys on jos ei tuosta triosta löydy kevään 2007 lännen mestari.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Dominator39 kirjoitti:
Sitten pari lausuntoa mitä Babcock lausui lehdistötilaisuudessa voitetun Dallas pelin jälkeen. Oli vahvasti sitä mieltä että Detroit on tarpeeksi kova jo nyt ja heillä on toimiva ylivoima ja alivoima jne.

Eli huolestuttavalta näyttää tämä pelaajienkin asenne "Vastaamme kovuuteen ylivoima pelillä". Mutta eikö valmentaja ja pelaajat tajua että tuomarilinja muuttuu taas sallivammaksi playoff pelien 3 erän alkaessa.

Onneksi GM Ken Holland on eri linjoilla ja " he's in the market for a top-six forward, preferably with size and grit."

Hävityn Philadelphia-ottelun jälkeen Mike Babcock lausui seuraavasti:

"In my two years in Detroit we haven't had the people to do that kind of stuff, we just play. The way I look at it is it doesn't seem to deter us too much, I just looked at the standings before the game and they looked all right. "

Itse en usko tähän lausuntoon kirjaimellisesti. Jos se Babcockista olisi kiinni, Brad Norton olisi edelleen kokoonpanossa. Nortonin kohtaloksi koitui 18. lokakuuta kärsitty olkapäävamma Anaheimia vastaan pelatussa ottelussa. Toivuttuaan hän ei mahtunut enää kokoonpanoon, sillä ylös nostettu Valtteri Filppula pelasi pysyvään paikkaan oikeuttavalla tavalla. Toisen onni on toisen epäonni.

Babcock ei vain valitettavasti voi päättää siitä, keitä seurajohto joukkueeseen hankkii. Detroitissa hän on joutunut operoimaan kevyemmällä kalustolla, ja tottakai hän virkansa puolesta puolustaa vallitsevaa linjaa. Tuskin hän nyt joukkueensa pelaajia alkaisi julkisesti pelkureiksi kutsumaan.

On syytä muistaa, että kun Babcock valmensi Anaheimissa, kaudella 2003-04 hän peluutti Garrett Burnettia 39 ottelussa. Tuolloin Ducksin managerina oli Bryan Murray, joka on paljon Ken Hollandia suopeampi tappelijoiden suhteen.

Kun aiheeseen on päästy, laitetaanpa tähän vielä eräs Brian Burken mainio asiaanliittyvä kommentti:

Should the Penguins go out and find themselves some more muscle? GM's like Anaheim's Brian Burke certainly think so. Burke's Ducks lead the league with 54 fights this season, 20 more than any other team, and the bombastic boss is unapologetic for his team's tactics.

"That's why Corey Perry doesn't get roughed up after whistles," Burke said recently. "That's why Ryan Getzlaf doesn't get punched in the head after he takes a shot at the net. We have a team that makes people accountable. That's never going to change as long as I'm here."
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mintsu kirjoitti:
http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=196549&hubname=nhl

Holmströmille 3-vuoden jatkosoppari. Sopimuksen arvoa ei julkaistu, mutta eiköhän palkka pysy samoissa lukemissa kuin tällä hetkellä (1,5M$).

Tämä artikkeli vihjaa palkan olevan hieman yli kahden miljoonan. Sopimuksen päättyessä hän on 37-vuotias, mutta riskiä pienentää se, että hänen pelinsä ei koskaan ole perustunut nopeuteen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Meneekö vain tilastovirheen piikkiin, nimittäin Central Divisionin johtopaikka? NHL.comin mukaan siellä keikkuu Nashville pistein 81, hyvänä kakkosena Detroit 82 pisteellä. Aika hubaa.

Datsyuk antoi sitten Williamsille tyhjiin laiton Phoenixiä vastaan, ihan hyvän läjän Pavel onkin kerännyt syöttöpisteitä. Joka tapauksessa ei harmita yhtään, että Williams pääsi pisteille, hieman eritahtiin on mennyt pelit kuin viime kaudella.
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Zeta teki NHL uransa ensimmäisen kypärätempun Phoenixin kaatuessa 4-1. Pavel Datsyuk oli syöttämässä jokaista maalia. Hasekille ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen. 20 torjuntaan mahtui 2-1 tilanteessa torjuttu Shane Doanin läpiajo. Voitolla noustiin Nashvillen ohi divisioonan ja konferenssin kärkipaikalle.

http://www.mlive.com/redwings/stories/index.ssf?/base/sports-1/117166560799990.xml&coll=1

Juttua mahdollisista hankinnoista.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Mintsu kirjoitti:
Zeta teki NHL uransa ensimmäisen kypärätempun Phoenixin kaatuessa 4-1. Pavel Datsyuk oli syöttämässä jokaista maalia. Hasekille ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen. 20 torjuntaan mahtui 2-1 tilanteessa torjuttu Shane Doanin läpiajo. Voitolla noustiin Nashvillen ohi divisioonan ja konferenssin kärkipaikalle.

http://www.mlive.com/redwings/stories/index.ssf?/base/sports-1/117166560799990.xml&coll=1

Juttua mahdollisista hankinnoista.

Tossa jutussa olikin jo vähän noista mahdollisista hankinnoista mutta mitä jos esim St. Louis haluaa Guerinista vaihdossa varausvuoron ja vaikkapa Maltbyn lisäksi vielä jonkun tulevaisuuden pelaajaan. Esim sellaisen joka ei vielä ylhäällä ole vielä kunnolla käynyt tai ei pelaa vielä farmissakaan

Tässä vähän listaa näistä pelaajista mitä on huhuissa pyörinyt kauppatavarana:

Jakub Kindl: Todella lupaava tulevaisuuden top 4 pakki
Jimmy Howard: Detroitin ykkösmaalivahti todennäköisesti kaudella 2008 - 2009
Cory Emmerton: Ei oikein minkäälaista kuvaa kaverista
Johan Ryno: Iso ruotsalaispelaaja joka koon lisäksi osaa myös maalata.
Justin Abdelkader: Puolustava hyökkääjä josta ei kanssa hirveästi mitään kuvaa.
Igor Grigorenko: Oli todella lupaava ennen tuota autokolaria.

Näistä kavereista en missään nimessä kauppaisi Kindlia,Howardia ja Rynoa koska omistaa kokoa.

Ehkä noista jäljelle jäävistä pelaajista korkeimman markkina-arvon omistaa tuo Grigorenko joka kuitenkin on Venäjällä ihan ok kausia takana.

On aina vaikea luopua tulevaisuudesta. Mutta totuushan kuitenkin on että eihän noista kaikista tule tulevaisuudessa tulevia Homereita,Lidaksia tai Zetoja!

Zetahan on tosiaan tulikuuma tällähetkellä. Mies on tehnyt 11 pelissä tehot 11+13 joista 5 voittomaaleja. Zetahan jätti väliin tuon All Stars pelin pikkuvamman takia olisikohan tämä lepääminen sitten piristänyt kaveria. Vai haluaako vain vastata medialta tulleeseen kritiikkiin koskien vaisua alkukautta. Ehkäpä osa syy on oikeat ketjukaverit ja tuota Zeta - Datsyuk - Homer ketjua ei enään mielestäni kannata hajoittaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Homer siis teki jatkosopimuksen. Loistava homma, vielä ei paluu Ruotsiin kiinnostanut, josta mies oli aiemmin vihjaillut. Sopparin arvoksi taisi tulla 2,25 milliä kaudesta ja mies on siihen hintaan alipalkattu. Red Wingsin ensi kauden miehitys alkaa olla jo aika pitkälle kasassa. tosin muutama kulmakivi puuttuu. Jatkuvuus on kuitenkin se vahvuus, joka tätä joukkuetta ensi kaudellakin menestyksen syrjässä kiinni pitää.

Yllättäen Ken Holland on valmis tekemään Kirk Maltbyn kanssa jatkosopimuksen, vaikka kanukki on pelannut uransa huonointa Red Wngs - kauttaan. Edellystyksenä tosin on suostuminen tuntuvaan palkanpudotukseen. En tiedä olisiko tämä jatko hyvä asia, vaikka palkka 50% nykyisestä (1,3milliä) putoaisikin, jotenkin vaan olisi halua nuoremmalle verelle tässä joukkueessa.

Toisaalta, jos tarpeeksi potentiaalista porukkaa tilalle ei heti ole nousemassa, niin tähän on kai sitten tyytyminen. Joskun kovaotteisen kaverin hankinta tässä kauppatakarajalla voisi auttaa Maltbyn peliä jo nyt ja tulevaisuudenkin kannalta. Mies ei uskalla ärsyttää samalla tehokkuudella ilman goonia. Päätös hyvin todennäköisesti tulee olemaan Maltbyn itsensä. Muualta mies voi saada reilusti isommat tienestit.

Chris Chelios on myös saamassa jatkosopimuksen ja jos äijä tuolla tasolla pysyy, niin mikä ettei. Hintaansa nähden aivan loistava kaveri. Mathieu Schneider on todennäköisesti ainoapuolustuksesta lähtevä kaveri. Daniil Markov on ollut hyvä ja ansaitsee jatkon. Kyle Quincey ajetaan ensi kaudella sisään ja Jakub Kindl siirtyy OHL:stä AHL:n puolelle. Sieltä sitten ylös tunnelmaa haistelemaan, jos miestä edestä kaatuu.

Tämän hetken huhuista tuoreimpana taululle ilmestyi nyt Bertuzzi. Ilmeisesti Anaheim ja Wings ovat hänestä kinaamassa loppusuoralla. Hyvin noissa Foppa-huhuissa tuntui asiat olleen kohdillaan, joten jospa tässäkin sitten. Ja uskokaa tai älkää, Florida haluaa miehestä Jiri Hudlerin. Anaheimilta ovat kyselleet Bobby Ryania ja tuntuu hurjalta, että näistä kahdesta puhutaan samassa lauseessa.

Ensimmäistä kertaa kuulen, että joku olisi halukas saamaan Hudlerin ja tämä gamble on on kyllä ehdottomasti kokeiltava tässä tapauksessa, mikäli mahdollista. Tokihan avain on Anaheimin päässä, mahtuuko Tuzzi budjettiin ja halutavatko Ryanista luopua? Jos haluavat, niin Wings ei pysty millään parempaan kauppatarjoukseen. Brian Burke ainakin tietää mitä kaupassa saa.

Hudlerin menettämisellä tämä joukkue ei heilahda mihinkään, mutta jos sieltä saadaan edes puolikuntoinen Bertuzzi, niin SC-mahikset paranevat fyysisen rakenteen korjaantumisen myötä oleellisesti.

Bill Guerinin hinta on ilmeisesti ponnahtanut sen verran ylös, että Wings ei lähde miehestä kuuta ja tähtiä maksamaan. Todella vaikeita toteuttaa nämä konferenssin sisäiset treidit tuntuu muutenkin olevan.

EDIT:

http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070220/SPORTS05/702200395/1053

Artikkeli Daniel Clearyn noususta huipulle.

EDIT2:

http://www.mlive.com/weblogs/snapsh.../mlive_snapshots/archives/2007_02.html#239106

Chelios ja Schneider kertoilevat joukkueen puutteista. Chelioksen kommentti Bertuzzin suhteen on aivan loistava.

“The only down side with Bertuzzi is he’s been injured all year,” Chelios said.

“There’s nothing personal, he’d be welcomed into this room because there was no one more hated than I was when I came here. If it helps the team, we just want to win.”
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Nyt kun kerran Henkka jo vähän spekuloi ensikauden joukkuetta ja vaikka kausi onkin Detroitin kannalta pahasti kesken. Niin silti katsotaan vielä vähän tuota Detroitin tilannetta ensikaudeksi tarkemmin.

Ensi kauden sopimus pelaajat:

Maalivahdit:
Osgood, Chris 0,8 milj.

Puolustajat:
Lebda, Brett 0,55 milj.
Kronwall, Niklas 1,5
Lilja, Andreas 1,0
Lidstrom, Nicklas 7,6

Hyökkääjät:
Zetterberg, Henrik 2,7 milj.
Draper, Kris 2,128
Williams, Jason 1,6
Holmstrom, Tomas 2,25
Samuelsson, Mikael 1,2
Franzen, Johan 0,9
Filppula, Valtteri 0,85
Cleary, Daniel 0,675

Eli jos ensikauden palkka katto nousee tuohon 50 miljoonaan dollariin niin n. puolet siitä olisi jo käytetty noihin kavereihin (23,75 milj.)

Seuraavia ratkaisuja itse tekisin:

Kiitos ja näkemiin:
MacDonald, Joey: RFA Ei vie paljoa tilaa mutta tämän roolin voi hoitaa ensikaudella Liv tai Howard.

Schneider, Mathieu:UFA Eiköhän joku Atlanta miehen kaappaa vapailta markkinoilta 3 - 3,7 miljoonan sopimuksella.

Hudler, Jiri: RFA Voi olla jo kaupattu ennen kauden loppua mutta silti en näe Hudlerilla tulevaisuutta Detroitissa. Liian pieni.

Maltby, Kirk: UFA Ei voi saada noilla näytöillä sopimusta. Pitää olla aivan eri mies playoffeissa.

Lang, Robert: UFA Montreal voisi hankkia tästä uuden Bonkin!

Uutta sopimusta käteen:
Dominik Hasek: UFA Jos ei halua lisää palkkaa tuosta (0,75 milj.) niin vain hullu ei antaisi yhden vuoden jatkosopimusta.

Chelios, Chris: UFA On edelleen yksi joukkueen parhaista alivoimapelaajista ja ei hinkua muualle.

Markov, Danny: UFA Veikkaa että haluaa lisää rahaa mutta mikäli ei nouse yli 3 milj. niin pitäisin.

Kopecky, Tomas: RFA Uusi tuleminen ensikaudella?

Datsyuk, Pavel: UFA Katsotaan ensin miten pärjää keväällä. Mutta en ottaisi yli 6 milj.

Näkisin että seuraavat nousevat farmista joukkueeseen ensikaudeksi:

Liv tai Howard: Korvaa MacDonaldin.
Quincey: Ottaa 6 -7 pakin roolin joukkueessa.
Langfeld: Korvaa loukkaantumisia ja pelannut Maltbyä paremmin jo tällä kaudella.

Noista ensikauden vapaista-agenteista on aivan liian aikaista puhua koska tämän kaudenkin siirtoraja on vielä sulkeutumatta ja sieltä voi hyvinkin olla tulossa kauppoja.

Tämän kauden asioista vielä sen verran että on aivan käsittämätöntä se että Holland antaa Maltbylle 1 tai 2 vuoden jatkosopimuksen. Jotenkin tuntuu että Maltbylle on sisäpiireissä luvattu kultainen kädenpuristus noitten 3 mestaruuden ansiosta. En usko että kovin moniseura häntä kesällä vapailla markkinoilla jahtaa.

Ja itse vaihtaisin Hudlerin ----> Bertuzziin tai jopa Gelinakseen.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Oikeastaan kaikista kohdista samaa mieltä Dominator39:n kanssa.

Tärkeimmistä miehistä Lang, Schneider ja Maltby saavat mennä, rivimiehistä sitten MacDonald ym. vaihtoon. Kaikki muut tämänhetkiset sopimuksettomat saavat minun puolesta jatkaa. Toki jos joku Hudler tredataan nyt, niin se on sitten menoa, mutta jos mitään ei tapahdu, niin tottakai mies omissa joukoissa pidetään.

Pavel Datsjukin jatkosopimuksessa osapuolet ovat ilmeisen kaukana toisistaan, mutta neuvotteluyhteys Hollandin ja agentti Gary Greenstinin välillä on koko ajan. Datsjukin agentti ilmeisesti vaatii seitsemää miljoonaa, mutta sitä mies ei tule saamaan. Joku viisi miljoonaa tai vähän päälle on realistinen summa. Jos cap nousee rajusti, niin homma ok. Ainoa huono asia tässä on vertailun alle joutuva Zetterbergin naurettavan alhainen (2,7M) palkka, mutta ehkä se sitten maksetaan takautuvasti takaisin ylipalkatulla seuraavalla sopimuksella.

Tällainen hahmottelu kasassa olevalle rungolle:

(Datsjuk) - Zetterberg - Holmström
Cleary - XXXXXXX - Samuelsson
Franzen - Draper - (Kopecky)
(Hudler) - Filppula - Williams

Päähankinta olisi siis kova kakkossentteri UFA-markkinoilta. Tai sitten huippulaituri, jos Dats pidetään ja laitetaan omaan ketjuun keskelle. Kaikkeen toki vaikuttaa niin pirusti nämä mahdolliset tämän kevän treidit, kun sieltä voi tulla pitemmäksi aikaakin jäävää kaveria rosteriin. Joku Bertuzzi kakkosketjuun Datsjukin rinnalle leventäisi materiaalia mukavasti. Grigorenko tullee varmuudella ensi kaudelle, mutta todennäköisesti aloittaa farmissa. Kutsu ylös voi tosin käydä nopeasti, kuten Filppulan tapauksessa, ja mies jäi sille tielleen.

Pakistossa uskoisin, että Schneider lähtee ja ensi kauden runko on seuraava:

Lidström - Kronwall
Lebda - (Markov)
Quincey - (Chelios)
Lilja

Lilja jatkaa stunttipakkina sopimuksensa loppuun, eli ensi kauden. Asetelmasta löytyy kolme kiekollista puolustajaa ja kolme puolustavaa pakkia, hyvä balanssi siten. Treiditakarajalla kiekollista osastoa voi sitten vahvistaa nykyisen puolen tasolle, eli tuomalla jonkun kokeneemman "Schneiderin" siihen lisäksi. Mutta alkukausi ehdottomasti kannattaa panostaa nuorempien sisäänajamiseen isommissa ja uusissa rooleissa.

Maalivahtiosasto menee hankalaksi. Ei Hasekkikaan ikuisesti voi pelata, vaikka hinta-laatusuhteeltaan onkin erinomainen vaihtoehto. Veikkaan, että mies jatkaa, on se niin hyvä tällä kaudella ollut. Toki ehkäpä tuo Capin nousu voi mahdollistaa jonkun kalliimman kaverin hankkimisen? Eri asia sitten on, kenen taso on tarpeeksi riittävä. Osgoodi kaatuilee joka tapauksessa kakkosena ja olisiko liian riskiveto lähteä ilman oikeata ykkösmaalivahtia kauteen? Hommaisi sellaisen vasta trade-takarajalla. Jimmy Howard tuskin on ensi kaudella vielä valmis ykköseksi, joskus sekin aika toki vielä tulee. Osgoodin sopimuksen loputtua 2008 Howard voisi nousta kakkoseksi jonkun kokeneen rinnalle ja siitä sitten ohi, kun aika on.

EDIT:

http://www.sportsnet.ca/hockey/columnist.jsp?content=20070220_100620_5232


The St. Louis Blues have been offered a first-round pick and a prospect for Keith Tkachuk; and they've received the same offer for Bill Guerin. The Detroit Red Wings are taking a hard look at adding Guerin, knowing that Nashville (Peter Forsberg) and Calgary (Craig Conroy) have made additions that improved their lineups. Detroit is also looking at bringing Martin Lapointe back to the fold from the Chicago Blackhawks. . . . Detroit is also a player in the Todd Bertuzzi sweepstakes, as is Anaheim.


Alan Adamsin huhuja sportsnetin puolelta. Näyttää siltä, että Red Wings on täysin oikeiden miesten perässä tällä hetkellä. Guerin, Lapointe, Bertuzzi. Kuka vaan kelpaa, mielellään kaksi, joista toinen olisi silloin varmuudella Lapointe. Molempien Bertuzzin sekä Guerinin hankkimiseen tuskin on mitään mahdollisuuksia. Hudler ja Williams lähtekööt kaupoissa toivottavasti ulos rosterista.

Tämännäköinen hyökkäys olisi pleijareihin lähdettäessä aika unelmallinen:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Cleary - Lang - Bertuzzi/Guerin
Maltby - Draper - Lapointe
Franzén - Filppula - Samuelsson
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Henkka kirjoitti:
Näyttää siltä, että Red Wings on täysin oikeiden miesten perässä tällä hetkellä. Guerin, Lapointe, Bertuzzi. Kuka vaan kelpaa, mielellään kaksi, joista toinen olisi silloin varmuudella Lapointe.


Tuo Lapointen hankinta olisi erittäin hyvä.

A: Miehestä ei kovin moni seura edes huhujen mukaan kiinnostunut. Voisi jopa lähteä pelkällä varausvuorolla + paketti saludoa.

B: Detroit tietää jo ennestään minkälainen pelaaja on kyseessä. Siis pelityyliltään,luonteeltaan jne. Varmasti sopeutumisessa ei olisi vaikeuksia vaikka kovin monta vanhaa joukkuekaveria ei enään olekkaan jälkellä.

C: Toisi ainakin kovuutta ja taistelua hyökkäykseen. Ottaa osaa tarvittaessa hanskaamiseen.

Guerinista sen verran että miehen hintapyyntö taitaa olla Foppaakin kovempi tällä hetkellä. Toki sen verran hyvät on näytöt viime peleistä että ymmärtäähän tuon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Chicago nurin 4-2 ja lännen kärkipaikka taas Wingsin haltuun. Ottelussa oli viime kuukausien perus-Wings-käsikirjoitus, tappiolta voittoon ja Henrik Zetterberg iskee voittomaalin, tehot miehellä 2+0.

Viimeiset 10 peliä Zetalla 13+12=25, 6 game winneriä. On se jäätävä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Nopea vilkaisu tohon NHL.COM koosteeseen kertoi että Chicago oli painavana osapuolena ja varsinkin 1 - 1 tilanteessa Hasek teki 2 - 3 gamesaver torjuntaa ja vieläpä lähes perätysten.

Zeta oli taas tutusti tulessa mutta en ymmärrä miksi pelin ykköstähdeksi valittiin Datsyuk ja vasta sitten Hasek ja Zeta
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Dominator39 kirjoitti:
Zeta oli taas tutusti tulessa mutta en ymmärrä miksi pelin ykköstähdeksi valittiin Datsyuk ja vasta sitten Hasek ja Zeta

Niin, se voi peli näyttää kokonaan katsottuna hieman erilaiselta kuin maalikoosteessa. Ehkäpä myös Datsyukin tekemä alivoimamaali sekä voittomaalin syöttö nähtiin tärkeämpänä kuin Zetan voittomaali.
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Dominator39 kirjoitti:
Zeta oli taas tutusti tulessa mutta en ymmärrä miksi pelin ykköstähdeksi valittiin Datsyuk ja vasta sitten Hasek ja Zeta

Datsyukille hieno ja tärkeä alivoimamaali, jonka Dats itse järjesti. Zeta pisti periaateessa kaksi tyhjiin, josta toinen Datsin syöttämänä ja toinen lahjana pakilta. Vaikka Zeta pelaa hienosti tällä hetkellä, on siellä muitakin, eikä Zetalle aina tarvi antaa pelin ykköstähteä. Datsille muuten uran sadas maali.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vielä pitää hehkuttaa kyllä tuota Zetterbergin huippuvirettä. Mies on noussut räjähdysmäisesti pistepörssissä etenkin heikon alkukauden jälkeen. Kun miehen kautta tarkistelee tietyissä ajanjaksoissa, niin vauhti on koko ajan vain kiihtynyt. Nykyvauhdista se tuskin tosin enää hurjemmaksi voi mennä, kun mies on liigan paras pelaaja tällä hetkellä. Hienosti muuten Zeta ajeli Chicago-pelissä Duncan Keithin pystyyn.

Alkukautta siis hidasti rannevamma, joka tuli harjoituskaudella.

12 ensimmäistä ottelua 2+1=3 tehopistettä, 0,25p/ottelu.
20 seuraavaa ottelua 9+7=16 tehopistettä, 0,80p/ottelu.
18 seuraavaa ottelua 7+14=21 tehopistettä, 1,17p/ottelu
11 edellistä ottelua 13+13=26 tehopistettä, 2,36p/ottelu.
21 matsia jäljellä.

Joulun jälkeen paikat alkoi aueta ja All-Star -tauon jälkeen Z on ollut pitelemätön. Todennäköisesti sieltä on vielä joku heikompi jakso tulossa, mutta hurjalta meno näyttää. Jos loppukausi menee edes pinna per peli, niin mies tekee oman piste-ennätyksensä. Vielä kun kaveri hoitaa puolustuspelinkin äärimmäisen tunnollisesti omaan päähän (plusmiinuslukeman näyttäessä mukavasti +28), niin eiköhän sieltä se Selke tällä kaudella napsahda.

Voittomaaleissa Zetterbergin kymmenen on liigan paras lukema. Esim maalipörssiä johtava Lecavalier on tehnyt "vain" kuusi voittomaalia.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Henkka kirjoitti:
Alkukautta siis hidasti rannevamma, joka tuli harjoituskaudella.
Rannevamma on vaivannut häntä myös kauden mittaan. Tammikuun lopulla hän jätti All-star -surffailun väliin vaivan vuoksi:

"It's been on and off, but lately here it has been worse and worse," said Zetterberg, who has been bothered by tendinitis in the wrist for more than two years. "I had a talk with (Wings general manager Ken Holland) and the medical staff and just came to the decision that I would have to say no (to the All-Star Game.)"

Muutaman päivän lepo lopulta auttoi, ja kortisonipistosta ei tarvittu. Ennen kauden alkua hän yhden jo otti. Pitemmän päälle luulisi olevan järkevintä hoitaa homma kuntoon leikkauksella, vaikka siinä menisikin kesän harjoitteluaikaa ohitse.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Bertuzzi ei ilmeisesti aio pelata ennen treiditakarajaa, joten hänen kauppaamisensa jää melkoiseksi kysymysmerkiksi. Joku tosin heitti hyvän vaihtoehdon, eli Williamsin lähettämisen Floridaan Bertuzzista. Siinä ei välttämättä menetettäisi mitään, koska Williams on ollut surkea ja Samuelsson korvaisi hänet palattuaan sairaslomaltaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että Bertuzzi ei pystyisi pelaamaan koko kautena ollenkaan. Mutta jos pystyy, niin kauppa alkaisi kääntyä voitolliseksi. Epätodennäkäiseltä Bertuzzin siirtyminen yhtään mihinkään silti vaikuttaa.

Bill Guerinia sieltä ollaan vahvimmin meille tuomassa. Hinnasta tosin ei ole tietoa.

Perjantaina ja lauantaina on tiedossa jälleen nämä vaikeat peräkkäisten päivien pelit. Ja lauantaina siinä vaikeammassa pelissä on vastassa tietysti Nashville, joka ei perjantaina pelaa. Ihmettelen kyllä sitä, että ennakkotietojen mukaan Hasek pelaa perjantaina Edmontonia vastaan ja Osgood hoitelee Predators-pelin. Joko kyseessä on bluffi tai sitten todella omituinen menettely. Sehän on tiedossa, että Hasek ei pelaa peräkkäisten päivien otteluita, mutta itse laittaisin Hasekin ehdottomasti Nashville-matsiin tolppien väliin. Ihme vaaditaan muuten voittoon.

Predators kohdataan vielä viisi kertaa kevään aikana, joten eiköhän niissä peleissä saada se runkosarjaykkönen ratkaistua.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mintsu kirjoitti:
MacDonald put on waivers; precursor to a trade?

MacDonald waiverseihin. Mitähän tällä oikein haetaan? Rosteripaikka saadaan tietysti vapaaksi. Joku treidi on pakko olla tulossa, muuten tässä ei ole mitään järkeä.

Juuri samaa ihmettelin itsekkin. Eikö tällä waivers siirrolla saada lisää tilaa salary cappiin? Jotain 150k. Haisee vahvasti siltä, että vihdoin olisi jonkun pelaajasiirron aika Detroitissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Meikku kirjoitti:
Juuri samaa ihmettelin itsekkin. Eikö tällä waivers siirrolla saada lisää tilaa salary cappiin? Jotain 150k. Haisee vahvasti siltä, että vihdoin olisi jonkun pelaajasiirron aika Detroitissa.

Eiköhän sillä se rosteripaikka tehdä. Muutenkin mies on tällä hetkellä turha, kun sekä Hasek että Osgood ovat terveinä. Odotellaan, odotellaan, tää on vähän ku toinen jouluaatto. :)
 

#68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Rangers, Hifk
Ei saatana millä sähly säännöillä pelataan. Aivan kaameta katsottavaa ku tulee jäähy joka ikisesta tilanteesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös