Detroit Red Wings (2) - Anaheim Ducks (8), Playoffs 2009, Länsi, 2. kierros

  • 43 886
  • 157

Vulak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks. Portland Pirates ja HIFK
Tuomarilinjasta ei jäänyt valittamista, Getzlafin huitominen ekassa erässä vähän kismitti, mutta getzlaf varmaan itsekin tiesi ettei noin saa tehdä ja että noista joskus vihelletään. Ei aina, mutta joskus ja eilen vihellettiin.

Getzlaf tais vähän suuttua omasta jäähystään ja sen jälkeen esitys olikin legendaarinen, aina sinne kolmanteen erään asti missä alkoi jo näkymään miehen väsyminen.

Detroitin eka maali meni mielestäni sääntökirjan mukaan. Ei se Detroitin kaveri sitä yrittänyt potkasta, mailalla koitti hakea ja samalla löi liinat kiinni.

Hiller oli alussa epävarma, kolmannen erän Franzenin maalin jälkeen tuli ikävä Giguerea, joka katso samantien kun näki Hillerin jäätävät torjunnat jatkoerissä. Olikohan siellä joku jännitys päällä joka nyt laukesi?

Peli ei missään vaiheessa yltänyt ensimmäisen pelin tasolle. Joko molemmat pelasi paremmin tai sitten molemmat olivat jo alussa hiukan väsyneitä. Peli olisi ratkennut jo varsinaisella peliajalla mikäli Hiller ei olisi antanut kahta helpohkoa, toivottavasti noita ei nähdä kalifornian lämmössä.

Tiistaina jatkuu, klo 5:30 suomen aikaa alkaa peli.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Peli olisi ratkennut jo varsinaisella peliajalla mikäli Hiller ei olisi antanut kahta helpohkoa, toivottavasti noita ei nähdä kalifornian lämmössä..

Joo ei ois jatkoajalle tarvinnut mennä, mikäli Hillerille ei olisi noita kahta helpohkoa uponnut. Lisäksi Josh Green tempas lämärin tyhjästä maalista ohi 3. erässä, jonka jälkeen ei kovin kauaa mennyt että peli oli 3-3. Hiller onneksi sai koottua itsensä ja pelasi jatkoerissä hyvin.

Nokelainen ja Green tosiaan nostettiin kokoonpanoon ja Parros&Christensen syömään poppareita. Nokelainen muuten missasi 4 edellistä matsia upper-body injuryn takia, sekin selvisi vasta nyt. Taito-Ojanen tuossa jo totesikin, tuli kyllä tuo Greenin nosto täysin puskista! Green veti runkosarjassa Iowassa tehot 39, 10+14=24, -2, 52pim. Kyllä ehdottomasti kannattaa 4-ketju pitää seuraavaankin matsiin tuollaisena, ihan hyvin pelasivat myös jatkoajalla, kun Carlyle uskalsi antaa peliaikaa. 4-ketjulta Ducks tarvitsee myös jatkossa peliaikaa enemmän, ettei 1-ketjusta bensa lopu, tasaisemmin voisi Carlyle peluuttaa hyökkäystä. 3-ketju onnistui myös hyvin, mutta Osgood pysäytti Millerin 2 läpiajoa. Hieno juttu, että Carter osui yvllä ja Marchant ratkaisi 3. jatkoajalla, näin maaleja muillekin, kuin 1-ketjulle, tätä tarvitaan jatkossakin!

Ducks on muuten voittanut 5 matsia putkeen Wingsejä vastaan jatkoajalla pleijareissa vuodesta 2003 lähtien. Runkosarjassa Anaheim ei pahemmin ole pärjännyt Joe Louis Arenalla viimeisen neljän vuoden aikana 1-6-1, mutta pleijareissa saldo on 2003 jälkeen 5-2 - kovasti on ryöstöjä haettu silloin kun täytyy! Tästä on hyvä jatkaa Honda-centeriin, mielenkiintoista nähdä onko pitkän jatkoajan voitolla minkäänlaista vaikutusta seuraavaan peliin.

Lähteet täällä-> http://www.ocregister.com/articles/ducks-game-marchant-2389851-detroit-overtime & http://www.ocregister.com/articles/ducks-game-marchant-2389977-detroit-overtime
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuo 1 kentän tehot kyllä hieman huolestuttavat. Varsinkin Datsyuk ei tehollisesti pelaa mitään kauhen hyvä playoffeja. Vaikka muut asiat tekeekin hyvin ja loistavasti kuten puolustamisen, AV pelaamisen ja ryöstää entiseen malliin kiekkoja. Mutta olisiko pikkuhiljaa aika kokeilla myös sitä että Zeta ja Pavel pelaisivat samassa ketjussa? Muuli siihen vielä röyhimään.

Toisaalta tuo 2 ketju pelaa todella hyvin ja on ollut yksi parhaimmista ketjuista playoffeissa.

Mikäs muuten on tilanne Rafalskin ja Draperin kohdalla joko palauu tapahtuu Tiistain pelissä?!?!

Se taitaa tuo Draperin tilanne olla syynä siihen, miksi ketjuja ei ole vielä laitettu uusiksi. Nyt sen aika alkaa pikkuhiljaa olla, niin unessa tuo ykkösnyrkki koko ajan on. Kemiat eivät vaan pelaa yhtään. Datsjuk on tehnyt runkosarjan lopulta alkaneessa 9 pelin putkessa vain 1+1, mikä on miehen surkein "pisteputki" varmaan moneen vuoteen. Loukkaantuminen on kyllä hyvin salattu, jos sellaista on, sillä missään ei ole ollut mitään huhua mistään sellaisesta.

Babcock puhui silloin runkosarjan lopulla suunnittelevansa Draperista kolmosketjun sentteriä, mutta tuo loukkaantuminen on estänyt nämä suunnitelmat. Koska käytössä on vain neljä sentteriä, niin Datsjukia ei voi vielä pistää laitaan ja todennäköisesti siis Zetan kanssa yhteen. Heti kun Draper tervehtyy, niin uskoisin sentterinelikoksi muuttettavan Zetterberg-Filppula-Draper-Helm.

Holmströmin pitäisin kylmästi nelosketjuun. Vähän tuntuu siltä, että Homerin ikääntyneestä koneesta alkaa virta loppua ja antaa nuorempien syödä isot minuutit. Cleary pystyy vastaavaan rouhintaan tasakentällisin ja ehtii nopeana luistelijana paremmin päätykiekkoihin. Yv:lle sitten taas Homerin tuoretta persettä maalin eteen.

Dats - Zeta - Cleary
Franzén - Filppula - Hossa
Hudler - Draper - Samuelsson
Kopecky/Maltby - Helm - Holmström


No ei siellä Wingsien nelonen yhtään sen enempää pelaa. Alta 15 minuuttia pelasivat tuosta maratonista että sikäli ei hirveästi mitään lepuutusetua saa. Pakistossahan ankoilla on leveysetu ja minuutit jakautuvat tasaisemmin.

En noiden pakkien peliajoista suuremmin välittäisi. Se on monta kertaa nähty, että pakit pystyvät pelaamaan hirmuisia määriä sen kummemmin väsymättä. Pronger hyvä esimerkki. Luistella tarvii niin paljon vähemmän. Ericssonkin on tahkonnut koko kauden farmissa ykköspakin +25 minuutteja, joten isompi rooli ei ole uutta. Lebdakaan ei isompia minuutteja karsasta ja Brad Stuart on vain nostanut tasoaan, mitä suuremmaksi rooli on kasvanut. Rafalskin tervehtyminen voi vielä kääntää tätä leveysetua Wingsin suuntaan.

Sen sijaan jos Getzlaf jaksaa painaa korkealla tasolla noita 25 minuutin iltoja ottelusarjan loppuun asti, niin olen kyllä täysin myyty. On siinä kyllä huikea kaveri, etenkin Joe Thorntonille Getz näyttää juuri sitä mallia, miten isokokoisen jyräsentterin pitäisi pleijareissa joukkuettansa johtaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tuohon Detroitin pakkien peluuttamiseen vielä. Miksi sitä Meechiä ei oteta kokoonpanoon? Chelios sinne vaan nimetään aina matkaan, mutta sitten kun pelit venyvät tämmöisiksi maratooneiksi, niin pappaa ei käytetä jäällä. Nythän käytännössä Detroit veivasi jatkoajan +40min neljällä pakilla, kun Lebdaakin käytettiin olemattoman vähän. Ihan hyvin olisi voinut peluuttaa Lebda-Meechiä muutaman vaihdon jatkoajalla, kun Lebda-Cheliosta sinne ei uskallettu laittaa.

Eihän se peli siihen neljään pakkiin ratkennut, mutta ihmettelen vain.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings since 1993, Mighty Ducks of Anaheim ;)
Ottelun kolmas erä ja jatkoaika kyllä mielestäni osoittivat Detroitin hyvät mahdollisuudet sarjan viemiseen. Vaikka Datsjuk, Hossa ja muutamat muut pistenikkarit vetävät lähes kiikareilla pelistä toiseen, pystyy Wings ajoittain täydelliseen kiekkokontrolliin joka ketjulla - pois lukien Anaheimin pelottavaa ykköstä vastaan. Kauhun sekaisin tuntein joutui katselemaan kun pojat aloittivat suojaamaan kiekkoa kulmissa ja pikku hiljaa painopiste alkoi siirtymään laukaisusektoriin. Getzlaf kävi välillä myös ryöstämässä maalipaikan Detroitin pelaajilta, ikään kuin ohimennen matkalla vaihtoaitioon.

Mikäli Ankat laittavat jatkossakin kaikki munat samaan koriin peluuttaen kumpaakin Ryania ykkösessä, riittää wingsille tämän ketjun pitäminen kurissa ja Hillerin ohittaminen hieman paremmalla prosentilla. Se miten näissä kahdessa asiassa onnistutaan onkin helpommin sanottu kuin tehty. Pakkohan Detroitin ykköspyssyjen on pystyttävä maalaamaan, pelkkä tunnollinen puolustaminen ja Muulin tehokkuus eivät riitä jatkopaikkaan.

Mielestäni Anaheimin muut ketjut ja pakisto eivät ole osoittautuneet mitenkään erityisen pelottaviksi. Pronger seisoo suorilla jaloilla maalin edessä poikittainen kourassa välttäen jokaista turhaa liikettä ja Niedermayer on jo pystytty ohittamaan mm. mies-miestä-vastaan tilanteissa yllättävän helposti.Taklaukset Wings vei viime pelissä todella selvästi, joka NHL:n "kovinta" joukkuetta vastaan on hyvä saavutus. Mikäli Osgood jatkaa samalla tasolla, Chelios pelaa mahdollisimman vähän ja Getzlaf osoittaa hieman inhimillsempiä otteita (noin isoksi pelaaja noilla minuuttimäärillä) on Detroitilla hyvät saumat kääntää sarja itselleen.

Loppuun täytyy vielä kehua Ericssonin otteita. Noin varmalla pelillä ja tuolla kropan käytöllä mies sopii Anaheimia vastaan kuin nyrkki silmään, vaikka jatkoajalla liikkeessä alkoikin näkyä pientä hidastumista.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuohon Detroitin pakkien peluuttamiseen vielä. Miksi sitä Meechiä ei oteta kokoonpanoon? Chelios sinne vaan nimetään aina matkaan, mutta sitten kun pelit venyvät tämmöisiksi maratooneiksi, niin pappaa ei käytetä jäällä. Nythän käytännössä Detroit veivasi jatkoajan +40min neljällä pakilla, kun Lebdaakin käytettiin olemattoman vähän. Ihan hyvin olisi voinut peluuttaa Lebda-Meechiä muutaman vaihdon jatkoajalla, kun Lebda-Cheliosta sinne ei uskallettu laittaa.

Eihän se peli siihen neljään pakkiin ratkennut, mutta ihmettelen vain.


Missing Brian Rafalski for the second straight game due an undisclosed injury, the Red Wings essentially played with five defensemen because Chris Chelios logged only 6:50 in ice time. He didn't play in the overtimes and logged only one shift for 1:09 in the third period.

Babcock was asked if he will consider using Derek Meech instead of Chelios in Game 3, if Rafalski isn't able to play.

"That's something that we'll talk about for sure,'' Babcock said. "In hindsight, you can always look back on those decisions. You don't know the game is going into overtime -- three overtimes. If you do, you might plan things differently, but I thought we got good minutes out of most of our guys.''


http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/05/red_wings_need_pavel_datsyuks.html

Kyllä ne sitä ainakin on miettimässä. Uskoisin, että jos Raffy ei ole vielä terve, niin kuormituksen jakamiseksi etenkin tuollaisen pitkän jatkoaikapelin jälkeen Meech saatetaan nostaa kokoonpanoon.

Mutta laitetaanko sitten kaksi mikkihiirtä (Lebda-Meech) kolmospariksi, kun Ankoilla on viimeinen vaihto-oikeus, niin se onkin sitten toinen paha taktinen kysymys? En ihan heti halua nähdä heitä painimassa kulmassa Getzlafin vitjaa vastaan.

Prkele kun se Liljakin on romuna.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mutta laitetaanko sitten kaksi mikkihiirtä (Lebda-Meech) kolmospariksi, kun Ankoilla on viimeinen vaihto-oikeus, niin se onkin sitten toinen paha taktinen kysymys? En ihan heti halua nähdä heitä painimassa kulmassa Getzlafin vitjaa vastaan.

No ainakin pelien 1 ja 2 perusteella on aikalailla ihan sama onko siellä mikkihiiriä tai ei puolustuksessa, niin nesteessä tuntuvat olevan Getzlafin kentän kanssa.

Mietin itsekkin tuota Lebda-Meech paria, että voi olla kiire isojen kavereiden kanssa kulmaväännöissä.

Silti ennemmin 6 pakkia kuin 4, jos jatkoille mennään.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että Red Wingsin pitäisi laittaa Pavel ja Zeta samaan ketjuun sekä siirtää Hossa Filppulan ja Franzenin rinnalle. Itse asiassa tekisin nämä muutokset välittömästi siitäkin huolimatta, ettei Draper palaisikaan vielä seuraavaan peliin. Avainhyökkääjistä on saatava parhaat puolet esiin senkin uhalla, että kahta alempaa ketjua joudutaan sen vuoksi hieman sotkemaan. Olettaen ettei Draper palaa seuraavaan peliin muodostaisin ketjut jokseenkin seuraavasti:

Holmström- Zeta- Datsyuk
Franzen- Filppula- Hossa
Samuelsson- Helm- Cleary
Hudler- Kopecky- Maltby

Tarvittaessa nelosen keskellä voidaan myös kierrättää ylempien ketjujen senttereitä. Joka tapauksessa tärkeintä mielestäni on, että avainhyökkääjät Datsyuk, Zetterberg ja Hossa saadaan optimaalisiin rooleihin.

Puolustuspäässä on tosiaan ongelma. Mitä järkeä on pitää Cheliosta kokoonpanossa, kun kerta miestä ei uskalleta peluuttaa. Meechille pitäisi ehdottomasti antaa näytönpaikka, mikäli Rafalski ei pysty pelaamaan.

Tasaisissa merkeissä on sarja alkanut. Kummallakin joukkueella on ollut hetkensä, joten tasalukemat 1-1 kuvaavat varsin hyvin pelitapahtumia. Ducks tiedettiin pahaksi vastustajaksi Wingsille, mutta silti erityisesti Ankkojen kurinalaisuus on hieman yllättänyt. Detroit ei ole vielä pystynyt käyttämään tarpeeksi hyväksi laajempaa hyökkäysmateriaaliaan. Aika vaikea heittää mitään ennustuksia siitä, mihin suuntaan sarja lähtee menemään tuon maratonottelun jälkeen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ehkä nyt olisi kovan gamblen paikka. Koska Lidströmin parina onnistuu kuka vaan Lidaksen sädekehän ansiosta, niin pistetään se Meech siihen. :) Sen jälkeen olisi pakisto ihan kohtalaisesti balanssissa. Eihän se Meech yhtään Rafalskia isompi ole, kuka siis normitapauksessa olisi Lidaksen parina. Ja kaveri on kuitenkin kiekollinen pakki.

Lidström - Meech
Kronwall - Stuart
Lebda - Ericsson

Tämä sotii kyllä pahasti Babcockin hierarkiasysteemiä vastaan, eikä tällaista ole muistaakseni kauden aikana edes kertaakaan kokeiltu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/05/red_wings_brian_rafalski_kris.html
Update from Monday's late afternoon practice: Red Wings coach Mike Babcock said Brian Rafalski (upper-body injury) won't play Tuesday in Game 3 vs. the Ducks, but he remains hopeful for Game 4. Rafalski did not skate Monday.

Babcock said there will be no lineup or line changes for Game 3. Chris Chelios will continue playing instead of Derek Meech.

"We had a five-hour flight, so I had a lot of opportunity to consider (changes),'' Babcock said. "I went through the tape totally, I'm just going to go the same way.''


Eipä näytä tulevan muutoksia. Tosin eipä tuosta tiedä, että onko vain hämäystä kertoa kaikki suunnitelmat jo päivää etukäteen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kukas on Ankkojen varapakki, jos tuo Wisniewski loukkaantui nyt vakavemmin? Siniviivalta ammuttu iekko taisi tulla rintakehään siinä samassa tilanteessa, josssa Holmströmin kyynärpää napsahti lisäksi leukaan.

Onko Hedican romuna vielä? Festerling, Mikkelson?
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Kukas on Ankkojen varapakki, jos tuo Wisniewski loukkaantui nyt vakavemmin? Siniviivalta ammuttu iekko taisi tulla rintakehään siinä samassa tilanteessa, josssa Holmströmin kyynärpää napsahti lisäksi leukaan.

Onko Hedican romuna vielä? Festerling, Mikkelson?

Hedican on kunnossa, hän siihen Wisniewskin paikalle tulee todennäköisimmin. Hedican on toisaalta pelannut viimeksi 26.2, joten siinä hieman kysymysmerkki. Beauchemin ajettiin sisään runkosarjan lopussa, Hedican oli tuolloin myös jo kunnossa, mutta peliaikaa ei tullut. Reservissä on sitten vielä tosiaan Festerling&Mikkelson&Salcido. Wisniewski kyllä paha menetys Duckseille, mutta näitä sattuu. Vammasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta selviää varmaan lähipäivinä

EDIT: Ducksien kotisivuilla on tietoa, että keuhkoihin on Wiz saanut ruhjevamman-> http://ducks.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=421640
 
Viimeksi muokattu:

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Voitto vääryydellä. Jossain toisessa maailmankaikkeudessa tuomari olisi ollut toisin sijoittuneena eikä olisi viheltänyt peliä poikki. Tällä kertaa ei nähnyt, että kiekko oli vielä pelattavissa ja vihelsi. Periaatteessa tuomari toimi oikein viheltäessään, sillä hän menetti kiekon näkyvistään, mutta erikoiseksi tilanteen teki tosiaan se, että videouusinnasta näkee kiekon ylittävän maalivan, ja vasta tämän jälkeen kuuluu vihellys. Anaheimilla oli siis tällä kertaa rutkasti onnea matkassa voiton takeena. Scott Niedermayer saa kyllä ottaa piikkinsä koko tilanteen syntymisen, sillä hän sähläsi kiekon kanssa maalin takana niin, että tilanne pääsi ylipäänsä muodostumaan. Todella paha virhe kapteenilta.

Tuomarit eivät mielestäni olleet tällä kertaa oikein tehtäviensä tasalla muutenkaan. Stuartin jäähy oli vääryys, Holmströmin kyynärpää Wisniewskin naamaan jäi viheltämättä, enkä ole varma, miksi Pronger sai oman jäähynsä, koska siitä ei näytetty hidastusta.

Mielenkiintoista, miten ottelut seuraavat samaa kaavaa. Ducks aloittaa väkevämmin, ja Detroit parantaa loppua kohden. Viimeinen erä oli kyllä täysin vastustajan. Onko kyse siitä, että Red Wings -kone käynnistyy yskien vai siitä, että Ducks-konee hiipuu loppua kohden? Ehkä vähän molempia.

Anaheimin ykköskentän otteissa näkyi selkeä väsymys. Getzlaf ei ymmärrettävästi yksinkertaisesti jaksanut painaa samaa tahtia pitkän ottelun jälkeen. Ylivoima oli varsin kehnoa sitä yhtä maalia lukuunottamatta. Detroit peitti laukaisu- ja syöttölinjat helpon näköisesti.

Toivottavasti Wisniewskien ruhjevamma ei ole paha. Näytti kyllä tuskaiselta pidellessään kylkeään, sillä kiekko tuli ilmiselvästi suojaamattomaan kohtaan. Paareilla maatessaa näytti vielä siltä, että miehen piti vähän haukkoa henkeä, joten liekö ilmat vähän pihalla.

Miller vastaan Osgood on jo 3-0 Oskulle. Lidströmkin on näköjään vain ihminen, sillä hän suti kiekon suoraan vastustajalle tilanteessa, josta Anaheim teki voittomaalinsa.

Babcock ei muuten jäänyt ottelun jälkeen märehtimään hylättyä maalia, vaan puhui jo tulevasta ja siitä, mitä Detroitin on tehtävä voittaakseen tulevat matsit. Oikea asenne.
 

TML

Jäsen
Toki vihellys tulee vasta sen jälkeen kun kiekko ylittää maaliviivan, mutta siinä menee se lyhyt aika ajatuksen ja puhalluksen välillä. Tällä kertaa Hossa pamautti maalin siinä välissä.
Aikamoinen loppu mutta Ducksin puolella kun olen, täytyy tyytyväinen olla.

Ducks pelasi hyvän kotipelin ja Hiller oli jälleen mies paikallaan. Rupesi tosissaan vituttamaan tuon Holmströmin kyynerpään jälkeen kun oli jo aavistus päällä että momentum siirtyy nyt Wingsille ja he tulevat lujaa. Maalinhan he saivatkin aikaan ja jännä kolmas erä nähtiinkin.

Onneksi Ducks kuitenkin selvitti taas homman ja nyt on Detroitissa kovat paineet. Koko kansan Teukalta hieno maali.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Lisätäänpä tuohon vielä, että nyt kakkoskenttä pelasi mallikkaan ottelun, ja sitä todella tarvittiin ykköskentän vaisumman esityksen vuoksi. Selänne kyllä tuntui liitävän ympäri kenttää, vaikka hänelläkin oli pitkä matsi takanaan.

Bobby Ryan ei ole päässyt samanlaiseen iskuun kuin Sharkseja vastaan, vaan siihen sarjaan verrattuna mies on jopa pimennossa.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Tappio tuli ja täytyy myöntää että kyllä harmittaa varsinkin kun se tulee tälläisen KÄSITTÄMÄTTÖMÄN tuomarivirheen takia.

Varmaan jokainen voi katsoa nuo videot ja päätellä siitä mikä olisi ollut oikea tuomio mutta karu totuus on se että kiekko todellakin ylitti maaliviivan reilusti ennen tätä pillin vihellystä. Varsin hätäinen vihellys ja en nyt sitten tiedä että olisiko tätä vihellystä voinut Toronton pojilta käydä tarkistamassa noh tuomarivirheen takia meni tasoitus.

Tuomarit siis eivät halunneet peliä jatkoajalle. Ja se siitä. Toivottavasti seuraavasas pelissä saadaan sitten jo OIKEAT tuomarit tuomitsemaan eikä näitä pellejä tarvitse enään katsoa. Sillä olisi erittäin mukava että tämä sarja ratkeisi kentällä pelaamalla eikä näillä ääliömäisillä tuomioilla.

Osgood pelasi jälleen kelpo pelin ja mukaan mahtui tänäänkin muutama haamutorjunta varsinkin tuo Perryn pysäyttäminen 3 erässä muistuu mieleen. Hiller oli myös hyvä eli maalivahteihin tämä sarja ei kaadu. Hauska yksityiskohta 1 erästä muistuu myös mieleen milloin yleensä rauhallinen viilipytty Osgood käy todella kuumana erään maalinedusta tilanteen jälkeen Lebdalle. Sanoi Osgood sitten mitä tahansa Lebdalle niin hauskan näköistä tuo kehityskeskustelu kuitenkin oli.

Kyllähän tuo Chelios vain on hidas ei siitä pääse mihinkään. Miehen kankeuden näki varsin hyvin tuossa 1-0 maalissa missä mies todella jäi jälkeen Selänteen karatessa läpiajoon. Kyllä se Meech on vain laitettava tuohon 6 pakin paikalle jos Rafalski ei ole pelikunnossa. Mutta toivotaan että Rafu palaisi niin saataisiin tohon 1 YV;n taas vähän virtaa.

OK Hossa teki tänään maalin mitä ei hyväksytty mutta muuten miehen meno yhdessä Pavelin kanssa on kyllä tahmeaa. Siis tehojen puolesta. Hossalla edelleen kiikari tehot tässä sarjassa samoin koko 1 kentällä Pavelin yhtä ainoaa syöttöpistettä lukuunottamatta.

Homerin paikalla yhdessä vaihessa kokeiltiin myös Helmiä ja tämä ainakin muutaman vaihdon perusteella onnistui hyvin. Jotain muutoksia on tehtävä jotta tuo 1 kenttä tehojen muodossa heräisi.

Helm voisi kyllä olla hyvä kokeilu tohon 1 ketjuun seuraavassa pelissä. Mies laukoo,luistelee,taklaa,karvaa ja taistelee siihen malliin että on äärimmäisen vaikea uskoa sitä että mies pelaa edelleen playoffeja kiikari tehoilla. Noh toivottavasti ensi pelissä hanat sitten aukeaa pelasi missä ketjussa tahansa.

Mitäs mieltä täällä ollaan tuosta 2-0 YV maalista eli ajettiinko siinä Osgoodin päälle vai ei. Vaikea sanoa mitään mutta ainakin Detroitin pelaajat kovin tuosta maalista purnasivat.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mitäs mieltä täällä ollaan tuosta 2-0 YV maalista eli ajettiinko siinä Osgoodin päälle vai ei. Vaikea sanoa mitään mutta ainakin Detroitin pelaajat kovin tuosta maalista purnasivat.

Joskus noita hylätään, joskus hyväksytään. Tällä kertaa näinpäin. On totta, että peli ratkasi tuomarin virheesseen, mutta tuomaritkin ovat inhimillisiä ja tällä kertaa dumari ei kiekkoa nähnyt.

Detroit on kyllä pahassa pulassa, jos nimimiehet eivät ala onnistumaan. Toivottavasti eivät alakkaan.

Harmittaa tuo luottopakin luokkaantuminen ja toivottavasti pääsee vielä kehiin. Ankoilla ei ole yhtään varaa antaa Detroitille tasoitusta.

Ps. Selänne on hyvässä 5 maalin vauhissa tässä sarjassa. Game 4 sitten 2 ja vitosessa voitto häkki.
 

steve-y19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings,Ilves,Arsenal
Käsittämätön tuomio.maalin hylkäämisellä voi olla sarjan kannalta tärkeä vaikutus.

Jos detroit häviää seuraavan,ollaan ahdingossa josta allekirjoittanut ei usko enää wingsien nousevan. Kyllä sylettää..
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ankat tekemässä ylläriä, ensin San Jose ja nyt Detroit? Tiedän pelit vielä pahasti kesken mutta kyllä olis kauden kovin juttu jos Anaheim tän veisi ja jopa kannua pääsisi nostelemaan loppujen lopuksi, siinä olisi Temelle hyvä paikka lopettaa hieno uransa vihdoinkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ankat tekemässä ylläriä, ensin San Jose ja nyt Detroit? Tiedän pelit vielä pahasti kesken mutta kyllä olis kauden kovin juttu jos Anaheim tän veisi ja jopa kannua pääsisi nostelemaan loppujen lopuksi, siinä olisi Temelle hyvä paikka lopettaa hieno uransa vihdoinkin.

Teemulla on vielä yksi tehtävä Vancouverissa ensi kaudella. Vielä ei voi lopettaa, ellei puhuta NHL-urasta ja pelaa ens kautta Euroopassa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Teemulla on vielä yksi tehtävä Vancouverissa ensi kaudella. Vielä ei voi lopettaa, ellei puhuta NHL-urasta ja pelaa ens kautta Euroopassa.
Jaa-a taitaisi kausi paappana Euroopassa olla sitä pahinta myrkkyä Teemulle. Kuitenkin kun veitsestä on terä alkanut pikkuhiljaa tylsyä, niin veitsi olisi kenties liiankin tylppä Vancouveria ajatellen, jos Teme vetää kauden Euroopassa alle. En tiedä, ehkä kuitenkin sinne kolmoseen sitten. Tosin sieläkin menisi tod.näk. tasakentällisin hukkaan, ehkä tilaa löytyisi sitten yv-kentällisistä.

Se OT:sta
Nyt on Red Wingsien viimeistään syytä "alkaa pelaamaan". Alkaa olla esim. Pavelin ja Zetan viimeiset hetket herätä ja tehdä niitä tehoja ihan konkreettisestikin. Tosin tietenkään ei voi mitään ottaa Dickseiltä pois. Henki ja itseluottamus korkealla, eikä vähiten erinomaisen San Jose -sarjan ansiosta. Seuraava peli on kyllä erittäin erittäin tärkeä. Tosin en pitäisi mahdottomana Detroitin nousua 1-3 tilanteestakaan. Nyt voitto ja kotiyleisön edessä sitten homma 3-2:een.

Edit:
Pari huomiota =)

Teukan rystyharhautus. V*ttu veskarit, ettekö te jo tiedä ettei sieltä oikeastaan muuta tulee. Noh kai se vaan on se Teukan rysty, joka löytää kuitenkin aina tiensä häkkiin. Tuokin taisi mennä vain jostain Osgoodin kainalosta maaliin.

Eli siis maali hylättiin lopussa miksi?
Vihellys tulee sen jälkeen, kun kiekko on jo maaliviivan yli --> videotarkas, tulos: kiekko ylittänyt maaliviivan sääntöjen mukaan ennen vihellystä = maali.
Joten valaiskaas tietämätöntä...
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Varmaan jokainen voi katsoa nuo videot ja päätellä siitä mikä olisi ollut oikea tuomio mutta karu totuus on se että kiekko todellakin ylitti maaliviivan reilusti ennen tätä pillin vihellystä. Varsin hätäinen vihellys ja en nyt sitten tiedä että olisiko tätä vihellystä voinut Toronton pojilta käydä tarkistamassa noh tuomarivirheen takia meni tasoitus..

Karu totuus on että liian monelta puuttuu NHL:n sääntöjen perustietämys ja lopputulos onkin sitten luettavissa.

Se että kiekko ylitti maaliviivan ennen vihellystä on täysin irrelevanttia koska ainoa asia joka ratkaisee on hetki jolloin tuomari päätti puhaltaa pilliin.

Ja tuomarien ohjeistus on selkeä, kun kiekko häviää näkökentästä niin pilliin pitää puhaltaa.

Virhe jonka tuomari teki oli väärin sijoittautuminen.

Inhimillinen virhe kuten selvien jäähyjen viheltämättä jättäminen (Holmström kyynärpää Wiziä kupoliin), laillisten taklausten palkitsiminen femmalla (Brown) ja niin edelleen.

Tuomari ei ratkaissut voittoa koska peli olisi ollut vasta tasan. Aina voidaan jossitella mitä olisi käynyt jatkoajalla, se mitä tiedetään on Ankkojen 5-2 recordi Siipiä vastaan jatkoajalla. Mutta lopputulos on siis täysin spekulaatiota.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/05/red_wings_brian_rafalski_will.html

Rafalski sekä Draper poissa myös neljännen pelin. Eikä Babcock aio muutella kokoonpanoakaan.

Ei hyvältä näytä ja kauden kovin peli edessä.

Enpä tiedä. Hyvät joukkkueet sisuuntuvat edellisenkaltaisen pelin tapahtumista ja laittavat lisää pökköä pesään, vaikka Rafalskin puuttuminen näkyisikin. Detroit on hyvä joukkue. Veikkaan, että Anaheim saa vastaansa melkoisen rynnistyksen heti ottelun alussa, ja siitä pitäisi sitten jotenkin selvitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös