Detroit (1) - Nashville (8) Playoffs 2008, Länsi, 1. kierros

  • 15 572
  • 87

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kai se sitten minun hommakseni jäi avata tämä ketju kun ketään muutakaan se ei näyttänyt kiinnostavan. Eli siis homman nimenä on se, että läntisen konferenssin voittaja Detroit Red Wings saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa kahdeksanneksi sijoittuneen Nashville Predatorsin. Pari kohtasi runkosarjassa kahdeksan kertaa, joista Detroit voitti 3 kertaa varsinaisella peliajalla ja kerran Wings voitti sekä rankkareilla että jatkoajalla. Nashville vei kolme peliä varsinaisella peliajalla. Runkosarjassa vääntö oli siten äärimmäisen tasaista kuten divisioonan välisissä peleissä odottaa sopiikin.

En jaksanut kaivella tähän avausviestiin tilastoja ja listoja esimerkiksi loukkaantuneista pelaajista. Muut täydentäkööt halutessaan tätä statistiikkapuolta. Valmennustakaan en lähde tässä erikseen ruotimaan. Tyydyn seuraavassa vain joukkueiden pintapuoliseen analysoimiseen
pelipaikoittain. Huomioikaa tekstiä lukiessanne, että Detroitin tunnen paljon paremmin kuin Nashvillen. Siten virheet Nashvillen tiedoissa ovat mahdollisia. Kehoitan teitä muitakin faneja pistämään rohkeasti näppäimistö laulamaan. Mielipiteitä tästäkin sarjasta varmasti riittää.

Maalivahdit:

Detroitin maalilla nähtäneen 43-vuotias Dominik Hasek, joka himoitsee toista Stanley Cupia uransa kruunuksi. Hasek aloitti kauden vaisusti mutta on pelannut todella hyvin joulusta lähtien. Tsekki on kuitenkin kärsinyt pienistä loukkaantumisista läpi kauden, joten viretila playoffeissa on vieläkin pienoinen arvoitus. Detroitin luukkua avaa loistavan runkosarjan pelannut Chris Osgood. Ozzie pelasi noin puolet peleistä ja merkautti kaikista liigan maalivahdeista pienimmän päästettyjen maalien keskiarvon. (2,08 muistaakseni). Osgood on varmasti valmis astumaan tolppien väliin koska tahansa.

Nashvillen maalilla lienee Dan Ellis, joka pelasi loistavasti runkosarjan lopun kriittisillä hetkillä. Ellis ei varmasti ennen kautta olisi itsekään uskonut olevansa ykkösmaalivahti kevään 2008 pudotuspeleissä. Chris Mason oli ennakkokaavailuissa selkeä ykkönen, mutta Ellis varasti tittelin kauden aikana.

Arvio: Ennakkoon ehkä tasaisin osa-alue joukkueiden välillä. 27-vuotias Dan Ellis on iästään huolimatta kokematon tällä tasolla. Dominik Hasek on puolestaan kaiken nähnyt/voittanut veteraani, joka pelaa uransa viimeistä kautta. Selvää on , että Ellisin täytyy pelata kiekkosateessa lähes yliluonnollisella tasolla auttaakseen joukkueensa jatkoon. Kestääkö tulokkaan hermot? Uskon, että Hasek on huippukunnossa. Ozzie on valmiina jos Hasek kuitenkin alisuorittaa/loukkaantuu. Vaikea olisi kuvitella, että Detroit maalivahtipeliin tässä sarjassa kaatuisi. Annan pienen edgen Detroitille tässä.

Puolustus:

Detroitilla on yksi liigan parhaista puolustuksista. Kukkona tunkiolla on Nicklas Lidström, joka pystyy pitämään uskomattoman tasonsa vuodesta toiseen. Lidströmin vierellä nähtäneen Brian Rafalski, joka hänkin on yksi liigan parhaita kiekollisia pakkeja. Tämä pari hoitelee myös ykkösylivoiman. Kakkosparissa on parhaan nhl-kautensa pelannut Niklas Kronwall, joka saa pariksen luotettavan peruspakin Brad Stuartin. Stuart saattaa olla pois ainakin ensimmäisestä ottelusta sormivamman takia. Chris Chelios on kolmosparissa Liljan tai Lebdan kanssa. Alivoimassa päävastuun hoitelee Chelios-Lidström pari. Kaiken kaikkiaan osasto erittäin kokenut ja rutinoitunut.

Nashvillen puolustus on nuori ja samalla melko kokematon. Erityisesti Shea Weber, Dan Hamhuis ja Ryan Suter ovat hyvää tasoa. Ville Koistinen saa luottoa ylivoimalla Marek Zidlickyn tavoin. Kokenut Greg De Vries ja fyysinen Greg Zanon ovat muut pelaavat pakit.

Arvio: Red Wingsin osasto on kauttaaltaan laadukkaampi kuin Predatorsin. Detroitilla selkeä etu tässä vertailussa.

Hyökkäys:

Detroitissa suurinta vastuuta hyökkäyksessä kantavat Pavel Datsjuk ja Henrik Zetterberg. Taustatukea tarvitaan erityisesti Clearylta, Franzenilta, Holmströmiltä ja Filppulalta. Cleary ja Franzen ovat tärkeässä asemassa myös rouhijoina. Kris Draper johtaa ansiokkaasti jarrukenttää ja Aaron Downey, Darren McCarty ja Dallas Drake vastaavat fyysisestä puolesta. Suunnitelmissa on peluuttaa Datsjukia ja Zetterbergia yhdessä kotipeleissä mutta erikseen vieraspeleissä. Saa nähdä miten tällä onnistutaan pääsemään irti Nashvillen mahdollisesti asettamasta erikoisvartioinnista.

Nashville hyökkäys on nimettömämpi mutta kyllä sieltäkin tulivoimaa löytyy. Jason Arnott ja JP Dumont ovat aliarvostettuja hyökkääjiä, jotka pystyvät suuriin tekoihin myös pudotuspeleissä. Varsinkin Arnottia arvostan suuresti erityisesti playoff-pelaajana. Tärkeitä hyökkääjiä maalinteon kannalta ovat myös Radulov, Erat ja Legwand. Haalarihommista vastaavat erityisesti Jordin Tootoo ja Scott Nichol.

Arvio: Kyllä Detroitilla tässäkin selkeä etu on. Perinteinen kysymysmerkki kuitenkin on, miten Red Wings hyökkääjät kestävät fyysistä peliä.


Kauttaaltaan Detroitilla on siis selkeästi parempi materiaali. Nashville pelaa kuitenkin hyvin joukkueena ja se pystyy haastamaan Detroitin varsinkin sarjan alussa. Red Wings menee kuitenkin jatkoon voitoin 4-1.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Perinteinen kysymysmerkki kuitenkin on, miten Red Wings hyökkääjät kestävät fyysistä peliä.

Viime vuosi osoitti jo, että hyvin kestävät. Eipä tuo Nashvillen hyökkäys/puolustus ole niin fyysinen kuin viime vuoden vastustajat Flames, Sharks ja Ducks.

Hyvin Wing puit sanoiksi ajatukseni, eipä juuri lisättävää. Tiukkaa voi tulla jos maalivahtipeli Red Wingsillä kusee. Muuten ennalta aika selkeesti Red Wingsin heiniä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hyvä ketjun avaus, mutta lisäillään omaa kauhaa soppaan.

Kai se sitten minun hommakseni jäi avata tämä ketju kun ketään muutakaan se ei näyttänyt kiinnostavan.

Fakta pohja ja taito ei riittänyt hyvään ketjun avaamiseen, joten jätin parempiin käsiin. :)

Vähän tilastoja:

Joukkueiden parhaat pistemiehet:

Hyökkääjät:

Detroit Red Wings
1. Pavel Datsyuk 82 . 31+66=97 +41
2. Henrik Zetterberg 75. 43+49=92 +30
3. Daniel Cleary 63. 20+22=42 +21
8. Valtteri Filppula 78. 19+17=36 +16

Nashville Predators
1. Jean-Pierre Dumont 80. 29+43=72 +5
2. Jason Arnott 79. 28+44=72 +19
3. Alexander Radulov 81. 26+32=58 +7

Puolustajat:

Detroit Red Wings
1. Nicklas Lidstrom 76. 10+60=70 +40
2. Brian Rafalski 73. 13+42=55 +27
3. Niklas Kronvall 65. 7+28=35 +25

Nashville Predators
1. Marek Zidlicky 79. 5+38=43 -5
2. Ryan Suter 76. 7+24=31 +3
3. Dan Hamhuis 80. 4+23=27 -4
5. Ville Koistinen 48. 4+13=17 +13

Maalivahdit:

Detroit Red Wings
1. Chris Osgood 43. 27-9-5 91,4% 2.09
2. Dominik Hasek 41. 27-10-3 90,2% 2.14

Nashville Predators
1. Dan Ellis 44. 23-10-3 92,4% 2.34
2. Chris Mason 51. 18-22-6 89,8% 2.90

Arvio:
Leveämpi kärki hyökkäyksessä, huikea pakisto ja kaksi tasavahvaa kassari ovat melkoin etu vastustajaan. Ellis on hyvä kassari, mutta vähän kirjoittamaton kortti näissä peleissä. Puolustuksessa Nashville on paperilla ihan kelpo nimiä, sama pätee hyökkäykseen, mutta terävimmät kärjet puuttuvat. Detroit jatkoon 4-1
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Lisätään vielä tuo otteluohjelma:


Thurs., April 10, 2008 7:00 PM Nashville at Detroit VERSUS
Sat., April 12, 2008 2:00 PM Nashville at Detroit NBC
Mon., April 14, 2008 TBD Detroit at Nashville VERSUS
April 16, 2008 TBD Detroit at Nashville VERSUS (JIP)

Tarvittaessa:

Fri., April 18, 2008 7:30 PM Nashville at Detroit VERSUS
Sun., April 20, 2008 3:00 PM Detroit at Nashville NBC
Tues., April 22, 2008 TBD Nashville at Detroit

Detroit ja Nashville ovat kohdanneet toisensa vain kerran NHL:N playoffeissa. Vuonna 2004 Detroit meni jatkoon tästä parista voitoin 4-2. Ja sitä samaa veikkaan myös tänä vuonna.

Nashville ei muuten koskaan ole voittanut playoff sarjaa.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Dan Ellis. Mies joka piti maalinsa puhtaana 233min kauden tärkeimmällä hetkellä. Maalivahti joka pelaa joko unelmapelin tai sitten imee 10minuutin aikana 3-4 maalia. Ellis on kuitenkin myös mies joka pystyy voittamaan minkä tahansa ottelun jos pelaa taitojensa äärirajoilla. Viimeksi Detroitia vastaan antautui vasta jatkoajan kolmannella minuutilla ja torjui koko pelin aikana melkein 40 laukausta. Consistency on se mikä mieheltä puuttuu.. ja ripareja ei tarvis niin pirusti antaa koko ajan.

Puolustuksesta sen verran, että Koistinen pelasi kyllä viimeissä (merkityksettömässä) pelissä Chicagoa vastaan, mutta luulen että ainakaan ensimmäisessä pelissä Detroitia vastaan miestä ei kokoonpanossa nähdä.

Hyökkäyksessä herrat Radulov ja Arnott ovat pisteiden valossa pelanneet runkkarin viimeiset pelit todella heikosti. Onneksi nelos- ja kolmos-ketju ottavat roolia tarpeen tullen. Legwand on ilmeisesti loukkaantunut tai ainakaan miestä ei viime peleissä ole kentällä näkynyt. Enkä muutenkaan sanoisi että on maalinteon kannalta tärkeä pelaaja (15G kaudella) mutta erittäin tärkeä pelaaja omassa päässä.

No just. No onneksi kaiketi montaa kertaa eivät ole vielä yrittäneetkään, mutta jonain päivänähän nämä tällaiset putket aina katkeaa. Kunhan ei nyt vielä.

Nashvillen organisaatiolla kymmenes kausi menossa ja neljättä kertaa putkeen mennään pleijareihin. Että on siellä jo kolme kertaa aiemmin yritetty, kerran Detroitia ja kaks kertaa San Josea vastaan.

Yksinkertaistettuna sarjan ratkaisu piilee kyllä Nashvillen maalivahtipelissä. Kumpikaan herra Ellis tai Mason ei ole sellaisia kavereita jotka voisivat illasta toiseen auttaa joukkuettaan voittoon.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Brad Stuart sanoo olevansa pelikunnossa jo ensimmäisestä pelistä lähtien. Hän tulee kakkospariin Kronwallin pariksi. Brett Lebda joutunee katsomoon, koska harjoituksissa kolmosparin ovat muodostaneet Chelios ja Lilja.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Predatorsia tarkemmin seuranneet saattavat olla eri mieltä, mutta en ennen kauden alkua enkä edes puolivälissä (tai edes maaliskuun puolivälissä!) olisi veikannut Predatorsia pudotuspeleihin. Näkymä viime kesästä: "Viikset tästä. Rakennelkoon Poile ja Trotz niillä palikoilla, joita jäljellä on. Eipä ole minun murheeni enää kauan", toteaa toimiston hämärässä kulmassa nahkaisessa nojatuolissa istuva sikaria tuprutteleva patruuna ja huljuttelee viskiä lasissaan. Ovista ja ikkunoista rynnii ulos Kariyaa, Vokounia, Timosta ja Forsbergiä, ja hieman myöhemmin selkäparantola kutsuu Sullivania... Kesän jälkeen on sitten positiivisiakin tapahtumia kuten Jean-Pierre Dumontin ja David Legwandin jatkot.

Aleksandr Radulov oli kova luu jo viime vuoden sarjassa Sharksia vastaan, ja hiljaisesta runkosarjan loppupuolesta huolimatta ennustan punavalon palavan Detroitia vastaan. Myös Dumontilta voi playoff-historian valossa odottaa hyökkäyspään ratkaisuja.

Tästä saattaisi kehkeytyä yksi kiinnostavimmista ensimmäisen kierroksen mittelöistä. Punasiipien pitäisi liitää jatkoon helposti, mutta jossain sarjassa altavastaaja saa momentumin, ja tämä sarja voisi olla juuri se sarja. EDM 2006, NSH 2008. Pientä vuotoa Detroitin maalilla, pientä pomppua Nashvillelle jne. Ylivoimaisesti suurin kysymysmerkki Predsin kohdalla on maalivahtipeli niin kuin edellisissä kirjoituksissakin on todettu. Ellis-Mason-akselin pitää kannatella oikeasti eikä leikisti.

Yleisenä kysymyksenä Predsin ystäville: mitä Jan Hlavacille on syötetty ja kenen kanssa hän on pelannut? Tampassa Hlavac joutui koirankoppiin joskus joulukuussa, eikä hän sitä ennenkään missään vaiheessa pelannut vakiovaihtoa alivoimalla niin kuin Nashvillessä. Kakkos-yv:llä hän kuitenkin päivysti vakituisesti, kunnes setä Tortorella laittoi päivystämiselle pisteen. Onko mahdollista, että Predators tarjoaisi Hlavacille jatkoa tämän kauden jälkeen? Ihmetellä täytyy, että kyseinen tunari on muuttunut lentomatkalla toiseksi pelaajaksi. Tai sitten kyse on vain klassisesta Tortorella-efektistä.

Darren McCarty. Piti sanoa se vielä. Darren McCarty tekee tässä sarjassa maalin. Sama juttu Dallas Draken kanssa. Vanhat riiviöt.

Yksi juttu vielä. Miten Radek Bonkin plus-miinus-tilasto voi olla -31, kun seuraavaksi huonoimman Saalistajan lukema on -9?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt alkaa työkiireet helpottaa, joten avaudutaan nyt jotain tännekin.

Aleksandr Radulov oli kova luu jo viime vuoden sarjassa Sharksia vastaan, ja hiljaisesta runkosarjan loppupuolesta huolimatta ennustan punavalon palavan Detroitia vastaan. Myös Dumontilta voi playoff-historian valossa odottaa hyökkäyspään ratkaisuja.

Näin varmasti käy, jonkunhan se on Predatoreistakin onnistuttava.

Tästä saattaisi kehkeytyä yksi kiinnostavimmista ensimmäisen kierroksen mittelöistä. Punasiipien pitäisi liitää jatkoon helposti, mutta jossain sarjassa altavastaaja saa momentumin, ja tämä sarja voisi olla juuri se sarja. EDM 2006, NSH 2008. Pientä vuotoa Detroitin maalilla, pientä pomppua Nashvillelle jne. Ylivoimaisesti suurin kysymysmerkki Predsin kohdalla on maalivahtipeli niin kuin edellisissä kirjoituksissakin on todettu. Ellis-Mason-akselin pitää kannatella oikeasti eikä leikisti.

En nyt oikeen usko tuohon maalivahtipuolen vuotoon. Toki se voi tapahtua, mutta ei siten miten 2006. Hasekilla on ollut runkosarjassa omat heikot hetkensä, mutta vertaukset Edmonton 2006 kevääseen eivät toteudu tässä sarjassa millään tavalla. Silloin Oilersin infernaalinen kotiyleisö mursi Legacen itseluottamuksen täysin, mutta nyt sellaista yleisön luomaa painetilannetta ei edes pääse tapahtumaan. Ensinnäkin, Predatorsin kotiareenalle kun tunkee lähes puolet Wings-faneja ja toiseksi, Dominik Hasekin paineensietokyky on hieman parempaa luokkaa, mitä Manny Legacen. Toki jos Hasek joutuu olemaan kylmänä pitkään ja Nashville saa alivoimaläpiajoja kolmella viittä vastaan, niin mitä tahansa voi tapahtua. Tyhmyydestä sakotetaan.

Yksi juttu vielä. Miten Radek Bonkin plus-miinus-tilasto voi olla -31, kun seuraavaksi huonoimman Saalistajan lukema on -9?

Melkoinen tilastokummajainen. Ja ihan faktaahan tuo näyttää olevan. Nayttää siis siltä, että vaikka kaverit ovat rinnalla vaihtuneet, niin Bonkin ollessa jäällä omissa soi.

Arvio: Kyllä Detroitilla tässäkin selkeä etu on. Perinteinen kysymysmerkki kuitenkin on, miten Red Wings hyökkääjät kestävät fyysistä peliä.

Ongelmahan ei ole enää tässä asiassa. Se on nykyään lähinnä myytti tai väärinkäsitys. Red Wingsin hyökkääjät kestävät erinomaisesti fyysistä peliä, vaikka eivät itse sitä välttämättä hirveästi tarjoa, se nähtiin viime keväänä. Datsjuk, Zetterberg, Hudler, Filppula, Samuelsson ottavat niitit vastaan ja jatkavat kiltisti peliä, Drake, Draper, McCarty, Franzen, Cleary, Holmström, Downey osasto puolestaan on kotonaan fyysisissä karkeloissa. Loistava balanssi mielestäni, yli puolet fyysisiä pelaajia.

Mutta viime kaudella nähtiin se ainoa heikkous, eli puolustajat eivät kestä fyysisten hyökkääjien agressiivista karvaus- ja taklauspeliä. Eikä sitä oikeastaan kestä yhdenkään joukkueen puolustus. Se on oikeastaan ainut ase, millä Red Wingsin voi voittaa.

Jos kiekkoa ei saada omasta päädystä tarpeeksi nopeasti liikkelle, niin nykysäännöillä isokokoinen ja fyysinen hyökkäyskalusto on täysin mahdoton pideltävä puolustajille, koska he eivät voi enää tehdä mitään. Jos peli jää pyörimään omaan päähän ja vastustajan isot kaverit osaa pitää kiekkoa, niin siitä pyörityksestä tulee joko jäähy tai maali.

Anaheim osaa tuon parhaiten ja heillä on myös siihen parhaiten soveltuva hyökkäyskalusto. Myös Sharkseilta tarvittavat työkalut löytyy. Nashvillellä on muutama kaveri, mutta siihen se sitten jääkin. Kokonaisuudessaan joukkue häviää liikaa kaikilla muilla osa-alueilla, jotta pystyisivät voittamaan paras seitsemästä ottelusarjan.

Red Wings on omalta osaltaan nyt parempi joukkue mitä koskaan kevään 2002 jälkeen. Joukkueen ikärakenne on käytännössä parhaimmillaan, avainpelaajat ovat jääkiekkoilijoita parhaimmassa fyysisessä iässään ja kokeneet veteraanit ovat saaneet ylimääräistä lepoaikaa pienten loukkaantumisten kautta, mitkä eivät kuitenkaan vaikuta kevään pelikuntoon. Jopa Scotty Bowman mainitsi tästä haastattelussaan, että kokeneille pelaajille tuo ylimääräinen lepo on erittäin suuri asia, ei Anaheim turhaan antanut Niederille ja Teukalle lupaa huilata koko syksyä.

Datsjuk 29, Zetterberg 27, Franzén 28, Cleary 29, Kronwall 27, Stuart 28.

Tuosta jo näkee, että Red Wingsin eniten peliaikaa nettoava hyökkäyskalusto on nyt parhaimmassa iässään jääkiekkoiljana ja sama on myös kakkosparin pakkien kohdalla. Lidströmin ja Rafalskin ankkuroima ykköspari pitää tasonsa oli ikä sitten mitä tahansa. Molemmat ovat saaneet lisäksi sen ylimääräisen lepoaikansa.

Helpostusta Red Wingsille tuo lisäksi samalla aikavyöhykkeellä oleva vastus. Viime keväänä jouduttiin matkustamaan pahimmat vastukset aikavyöhykkeiden kannalta, Calgary, San Jose ja Anaheim. Nyt ainakin alun rasitukset jäävät pienemmäksi, kunhan vain jatkoonpääsy hoidetaan kunnialla.

Neljällä voitolla Detroit menee jatkoon, Nashville ottaa voittoja kolmen ja nollan väliltä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laietaan noita Scottyn kommentteja tänne tähän ottelusarjaan liittyen.

Question: The Red Wings are entering the playoffs for the 17th straight year, but the age of the team is often blamed for their lack of success. Why do you think they make the playoffs, then struggle, and do you think their age has anything to do with it? Thanks for taking our questions and for all the years of joy you gave the fans in Detroit. — CathyAnn

Scotty Bowman: Thank you for the nice compliment. I think one of the main reasons the Wings are well poised for the Cup this year is because, in February, some of their veterans — Lidstrom, Rafalski and Hasek — suffered injuries which forced them to rest. That wouldn’t have happened otherwise. So the veteran players are rested and the best offensive players, Datsyuk and Zetterberg, are not that old.

Question: Hi Scotty. I was just reading a Detroit Free Press article where the writer was very thankful that the Red Wings would play Nashville in the first round since it cut down on travel and time zone changes. In your experience, how much of a disadvantage is it that Detroit is one of two teams in the Eastern time zone but plays in the Western Conference? Has there been talk of a realignment putting Detroit in the Eastern Conference or any other resolution that would solve this? — Wayne Keast

Scotty Bowman: Well, fortunately, this year, the series in the West have worked out so there’s less travel than ever. Calgary-San Jose is the longest trip. If you have to travel a lot in the early going, you may have to travel through all four time zones with a three-hour change, and you have to decide if you leave after the game or wait until the next day. In those circumstances, regardless, it feels like you play every day, which is a real mental drain. This year, the Western teams will have it easier and they’ll be back in their home cites and home time zones earlier and more frequently than in previous years. I don’t think there’s been much talk of putting Detroit in the Eastern Conference right now until there’s another expansion, because who wants to leave the East?

Question: Mr. Bowman: How will the Wings neutralize the Predators’ ability to generate offense off cycling in the offensive zone during their first-round series? The Predators were one of the few teams who seemed able to exploit the Wings via cycling and pushing the puck out to the slot. Second, do you believe that the Wings will offset the loss of Tomas Kopecky by playing Justin Abdelkader in the playoffs? Is Abdelkader ready for the playoff grind? — George Malik

Scotty Bowman: One thing the Predators did during the regular season was that they worked on neutralizing the Red Wings defensemen, especially in the Nashville zone. The Red Wings defense is good offensively but Nashville tried to take that away from them. They didn’t play the generic game of collapsing down low. They covered the points pretty well. So the Red Wings will have to move the puck down low and work the Predators’ defense. As for Justin Abdelkader, he did play a couple of useful games down the stretch, but he’s still a rookie and I don’t think they’ll put him in right away. The coaches will track how some of the Wings’ veterans will be playing and if some of them struggle, then they would make the change. It’s hard to say if Abdelkader is ready for the playoff grind. You never can tell with a young player.

Question: Why is it that when the Red Wings win the Presidents’ Trophy, they are out by the second round of the playoffs? Is there some ancient ritual we Red Wing fans need to perform to reverse this curse? — Kathleen Mazure

Scotty Bowman: Well, it has happened in the past. But I don’t think it’s a curse. The team this year had some adversity toward the end of the season to win the Presidents’ Trophy, with some injuries and big lead. I think the adversity in this case is a good thing for them rather than bad.

As for who will win the Cup, I might be prejudiced in this, but I’m a big supporter of the Red Wings. I think they’re poised to have a good run and I think they have the best chance to win the Cup.

Onpas hemmetin typerä kysymys kyllä tuo viimeinen. Runkosarjan voi voittaa paljon helpommin tasaisella työllä, mutta kevällä on aina useammin niitä joukkueita, jotka kokevat oman superhetkensä matkalla Cupiin ja esimerkiksi loukkaantumiset voivat tuhota runkosarjan voittajan. Kaikenmaailman kiroukset voi järkevä ihminen heittää suoraan helvettiin. Olet vain sitä mitä teet.
 
Viimeksi muokattu:

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Mutta viime kaudella nähtiin se ainoa heikkous, eli puolustajat eivät kestä fyysisten hyökkääjien agressiivista karvaus- ja taklauspeliä. Eikä sitä oikeastaan kestä yhdenkään joukkueen puolustus. Se on oikeastaan ainut ase, millä Red Wingsin voi voittaa.

Jos kiekkoa ei saada omasta päädystä tarpeeksi nopeasti liikkelle, niin nykysäännöillä isokokoinen ja fyysinen hyökkäyskalusto on täysin mahdoton pideltävä puolustajille, koska he eivät voi enää tehdä mitään. Jos peli jää pyörimään omaan päähän ja vastustajan isot kaverit osaa pitää kiekkoa, niin siitä pyörityksestä tulee joko jäähy tai maali.

Anaheim osaa tuon parhaiten ja heillä on myös siihen parhaiten soveltuva hyökkäyskalusto. Myös Sharkseilta tarvittavat työkalut löytyy. Nashvillellä on muutama kaveri, mutta siihen se sitten jääkin. Kokonaisuudessaan joukkue häviää liikaa kaikilla muilla osa-alueilla, jotta pystyisivät voittamaan paras seitsemästä ottelusarjan.

Tuo Anaheimin fyysinen peli Detroitin päädyssä oli juuri yksi suuri syy siihen että, Detroittia ei finaalissa viime kaudella nähty. Saa nähdä tuoko Stuart tarvittavan fyysisen lisän? Miehen pitäisi olla nyt pelikunnossa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Predatorsia tarkemmin seuranneet saattavat olla eri mieltä, mutta en ennen kauden alkua enkä edes puolivälissä (tai edes maaliskuun puolivälissä!) olisi veikannut Predatorsia pudotuspeleihin.

Tässä vaiheessa pitää nostaa omaa häntää sen vuoksi, että ennen kautta arvelin Predatorsin sijoittuvan peräti sijoille 5-6. Tasaisessa läntisessä konferenssissa siihenkin oli täydet mahdollisuudet. Joukkueelta nähtiin kuitenkin ajoittain ihmeellisiä heittelyitä pelaamisen tahon suhteen. Välillä Nashville otti isonumeroisesti turpiin taulukossa selvästi alempana olleilta jengeiltä. Ja pudotuspelipaikan varmistuminenkin meni heillä todella tiukille ja vasta viime hetkillä he pystyivät vääntämään pakkovoittoja.

Oletan tuon ailahtelevuuden johtuvan siitä, että pukukopista poistui suuri määrä johtajuutta. Kimmo Timonen ja Tomas Vokoun pitkään joukkueessa pelanneina pystyivät luultavasti olemuksellaan rauhoittamaan pelaajistoa. Nyt nuorempien kavereiden on täytynyt astua esiin ja tarttua härkää sarvista.

9.8. 2007: "Siinä missä keskinkertainen joukkue ei pysty parin hankinnan voimin kampeamaan itseään Cup-haastajaksi, pystyy erinomaisen rungon omaava joukkue jatkaamaan tasollaan muutamasta menetyksestä huolimatta. Etenkin, jos nuo menetykset voidaan paikata ja kompensoida heikkouksia muilla pelin osa-alueilla."

Kuitenkin Nashvillen tasosta kertonee jotain se, että tällä kaudella he tekivät lännen joukkueista neljänneksi eniten maaleja. Kaikista viime kesän menetyksistä huolimatta. Viime kauden lukemista he pystyivät kohentamaan rahtusen myös omaa maalia kohti lauottujen vetojen määrässä. Nyt kuteja kertyi 29,8 ottelua kohden kun viime vuonna vastaava luku oli 31,2. Heidän täytyi keskittyä uutterampaan puolustamiseen yltiöpäisen hyökkäämisen sijasta. Maalien estämisessä he onnistuivatkin riittävän hyvin pudotuspeleihin yltääkseen. Maalivahtipelissä Nashville oli liigan keskitasoa ja yhtä hyvä kuin Calgary (2,73 päästettyä maalia per matsi).

Mutta viime kaudella nähtiin se ainoa heikkous, eli puolustajat eivät kestä fyysisten hyökkääjien agressiivista karvaus- ja taklauspeliä. Eikä sitä oikeastaan kestä yhdenkään joukkueen puolustus. Se on oikeastaan ainut ase, millä Red Wingsin voi voittaa.

Jos kiekkoa ei saada omasta päädystä tarpeeksi nopeasti liikkelle, niin nykysäännöillä isokokoinen ja fyysinen hyökkäyskalusto on täysin mahdoton pideltävä puolustajille, koska he eivät voi enää tehdä mitään. Jos peli jää pyörimään omaan päähän ja vastustajan isot kaverit osaa pitää kiekkoa, niin siitä pyörityksestä tulee joko jäähy tai maali.

Tästä olen samaa mieltä. Suurinta myrkkyä Detroitia vastaan ei ole fyysinen peli vaan nopeus. Sovellettuna nimenomaan karvauspelissä.

Valmentaja Mike Babcock on perinteisesti onnistunut joukkueen psyykkaamisessa niin hyvin, että heitä ei pudotuspeleissä voinut syyttää yrityksen puutteesta. Mutta mikäli Red Wings ei välittömästi onnistu maalipaikoista, ottelu voi hyvinkin kääntyä Nashvillelle suosiolliseksi. Luulen, että Predators vie jommankumman Detroitissa pelattavan ottelun, mutta kokonaisuudessa he eivät kykene horjuttamaan Red Wingsin etenemistä seuraavalle kierrokselle.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Tästä olen samaa mieltä. Suurinta myrkkyä Detroitia vastaan ei ole fyysinen peli vaan nopeus. Sovellettuna nimenomaan karvauspelissä.

Valmentaja Mike Babcock on perinteisesti onnistunut joukkueen psyykkaamisessa niin hyvin, että heitä ei pudotuspeleissä voinut syyttää yrityksen puutteesta.



Nopeuden lisäksi peräänkuulutan vielä tuota fyysisyyttä viime kauden pleijareista. Detroit oli eniten vaikeuksissa Anaheimia vastaan juuri Getzlafin ja Perryn karvatessa ylhäältä ja poikien pyöriessä Hasekin maalin takana. Samoin kun San Josen Big-Joe näytti olevan aivan pitelemätön parissa ekassa matsissa. Tuntuikin että kyseiset herrat pääsivät ajamaan maalille aina kun huvitti? Nämä kaksi sentteriä (+ Anaheimin todella ikävästi iholle käyvä Perry) tuottivat Babcockille paljon harmaita hiuksia. Calgary oli taasen viime vuonna täysin hampaaton sekä puolustuspäässä että hyökkäyspäässä. Johtuen hyvästä Detroitin kiekollisesta pelistä jossa Flamesia vietiin kun pässiä narussa. Yksi syy myös Calgaryn hampaattomuuteen lienee se että, joukkueella ei ollut/ole Getzlafin ja Thorntonin tasoisia isoja miehiä jotka eivät kaadu mistään ja pistävät namisyötön oman pelaajan lapaan... Toisaalta eipä noita ole paljon muillakaan.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Getzlafin ja Thorntonin tasoisia isoja miehiä jotka eivät kaadu mistään ja pistävät namisyötön oman pelaajan lapaan... Toisaalta eipä noita ole paljon muillakaan.

Niin, vastaat tässä juuri omaan toitotteluusi. Eipä se liene Detroit ainoa joukkue, joka tollaisten pelimiesten kanssa saattaisi välillä olla helisemässä. Voisiko tää jääkiekkoa "seuraava" maailma jo lopettaa tuon "Detroit ei pärjää fyysisyydessä eikä ole koskaan pärjännyt" -läpän, kun ei se vaan niin ollut mestaruuskausilla eikä nyt parina viime kautena.

Jos esim. Detroitin ruotsalaisuuspitoisuus aiheuttaa automaattisen neitijoukkue-analyysin (näin toki kukaan ei ole ääneen tässä ketjussa väittänyt), niin pyytäisin vastapalloon osoittamaan minulle esimerkiksi kaikki ne suomalaispelaajat, jotka ovat Holmströmin ja Franzénin tasoisia maskipelaajia.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Niin, vastaat tässä juuri omaan toitotteluusi. Eipä se liene Detroit ainoa joukkue, joka tollaisten pelimiesten kanssa saattaisi välillä olla helisemässä. Voisiko tää jääkiekkoa "seuraava" maailma jo lopettaa tuon "Detroit ei pärjää fyysisyydessä eikä ole koskaan pärjännyt" -läpän, kun ei se vaan niin ollut mestaruuskausilla eikä nyt parina viime kautena.

Jos esim. Detroitin ruotsalaisuuspitoisuus aiheuttaa automaattisen neitijoukkue-analyysin (näin toki kukaan ei ole ääneen tässä ketjussa väittänyt), niin pyytäisin vastapalloon osoittamaan minulle esimerkiksi kaikki ne suomalaispelaajat, jotka ovat Holmströmin ja Franzénin tasoisia maskipelaajia.

Heh, tarkoitus ei ole kuumentaa tunteita tai mollata Detroittia neitijoukkueeksi vaan analysoida tässä omalla pienellä hokkitietämykselläni mikä meni viime kaudella mönkään. Itse kannatan aina Detroittia kun, Hasek maalilla torjuu tai makailee.
 

WingSurffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Niin, vastaat tässä juuri omaan toitotteluusi. Eipä se liene Detroit ainoa joukkue, joka tollaisten pelimiesten kanssa saattaisi välillä olla helisemässä. Voisiko tää jääkiekkoa "seuraava" maailma jo lopettaa tuon "Detroit ei pärjää fyysisyydessä eikä ole koskaan pärjännyt" -läpän, kun ei se vaan niin ollut mestaruuskausilla eikä nyt parina viime kautena.

Jos esim. Detroitin ruotsalaisuuspitoisuus aiheuttaa automaattisen neitijoukkue-analyysin (näin toki kukaan ei ole ääneen tässä ketjussa väittänyt), niin pyytäisin vastapalloon osoittamaan minulle esimerkiksi kaikki ne suomalaispelaajat, jotka ovat Holmströmin ja Franzénin tasoisia maskipelaajia.

Tulee jotenkin mieleen Detroit vs. Philadelphia vuonna 1997 kun Red Wingseillä ei pitänyt olla mitään jakoja Phillyn fyysisyyteen, no mites kävikään tylytettiin oikein kunnolla Legion of doomit + sun muut ja jyrättiin fyysisyydellä. Tosin nyky joukkue ei ole samalla tasolla kovuudessa vuoden 97 joukkueeseen, mutta ei ole mikään muukaan tämän päivän NHL-joukkue (sorry vaan Anaheim fanit). Summa summarum, ei pitäisi fyysisyyteen kaatua cup run.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Ensimmäinen peli siis ensi yönä. Totta, että Detroitin tie pitäisi olla helppo tässä sarjassa, mutta kuten viime vuosina on nähty, niin ei se välttämättä niin helppoa ole. Mutta uskon kuitenkin, että jatkoon mennään. 4-1 voitoin.
Toivottavasti Zetterberg ja Datsyuk on vireessä, mutta eiköhän ne ole. Hasek on aikoinaan ollut ja on vieläkin hyvä maalivahti, mutta silti jotenki pelottaa. Mutta eiköhän sekin ole turhaa. No ensi yönä saadaan hiukan esimakua siitä, mitä tulevan pitää. Tsemppiä vaan Detroitille :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
MLive tarjoaa ottelun ennakoidut kokoonpanot:

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/04/samuelsson_is_in_the_lineup_la.html

Update from the morning skate: Coach Mike Babcock said right wing Mikael Samuelsson will be in the lineup tonight in Game 1 vs. Nashville, after missing five games with a sore groin. Babcock said the only decision he still has to make is whether to use Darren McCarty or Aaron Downey at right wing on the fourth line. Defenseman Brad Stuart will return after missing eight games with a broken finger.

Here's the expected line combinations:

Datsyuk - Zetterberg - Holmström
Filppula - Franzén - Cleary
Hudler - Draper - Samuelsson
Drake - Hartigan - Downey
(or McCarty)

Out: Abdelkader, Helm, Maltby (injured), Kopecky (injured)

On defense:

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lilja - Chelios

Out: Lebda, Meech.

Babcock indicated on Thursday he might occasionally split up Kronwall and Stuart to provide more of a physical presence on two different pairings. In that case, Kronwall would play with Chelios and Stuart with Lilja.

Here's the expected combinations for Nashville:

Jan Hlavac - Jason Arnott - J.P. Dumont
Martin Erat - Radek Bonk - Alexander Radulov
Vern Fiddler - Scott Nichol - Jerred Smithson
Brandon Bochenski - Rich Peverley - Jordin Tootoo

On defense:

Dan Hamhuis - Greg de Vries
Ryan Suter - Marek Zidlicky
Greg Zanon - Shea Weber

Forwards Steve Sullivan (back), Martin Gelinas (knee) and Jed Ortmeyer (knee) are out. Predators coach Barry Trotz said center David Legwand (bone bruise in left foot), who has resumed practicing but won't play tonight, is doubtful for Game 2.

*********

Siinähän sitä oikeastaan kaikki kokoonpanoista, mitä tarvitsee tietää. Hasek aloittaa Detroitilla maalissa, Predatorsilla Ellis. Mielenkiintoista Detroitin osalla on se, että käytännössä jarrukenttää ei ole, kun Draperin laidoilla on Hudler ja Samuelsson. Toki jokainen kenttä osaa puolustaa hyvin, ehkäpä se onkin Johan Franzén, joka ottaa Arnottin erikoisvartiointiin.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Avausvoitto!

3-1 kaatui siis viimeyönä Nashville. Tärkeästä avausvoitosta huolimatta peli oli kumman tahmeaa.

Ellis torjui 37 kertaa ja oli hyvä torjuen muutaman todellisen haamun. Toki välillä oli tolpatkin miehellä kavereina.

Hasek torjui 19 kertaa ja oli myös hyvä vaikka tuo TooToo:n maali/ohjaus upposikin kaukaa.

Samuelsson siis palasi kehiin ja oli mielestäni todella hyvä. Pari vaarallista laukausta sai aikaiseksi ja yhteensä mies laukoi pelissä kohti maalia 8 kertaa. Mies järjesteli myös muutaman maukkaan maalintekopaikan ketjukavereilleen.

Myös ottelun 2 tähdeksi valittu ja avausmaalin tehnyt muuli oli todella hyvä. Muutaman kerran mies todella vain rynni väkisin Nashvillen maalille puolustajien ollessa täysin voimattomia.

Kronwall oli pakkien paras tänään. Jakeli loistavia taklauksia ja avauksia. Toki otti myös aivan turhan jäähyn Detroitin ollessa YV:llä taklaten kyynärpäällä todella kovaa Nashvillen pelaajaa.

Ottelun parhaaksi valittu Zeta oli mielestäni 2 maalista huolimatta suhteellisen vaisu. OK teki voittomaalin mutta jotenkin eilisen pelin perusteella jäi sellainen kuva tuosta 1 ketjusta että mahtoivatkohan olla kaikki 3 kaveria vielä playoff tunnelmissa. Toivottavasti 1 ketju herää sitten Game 2:n.

Rafalski oli aivan luokaton!!!!! Tämä oli ylivoimaisesti huonoin peli minkä mies on Detroitissa pelannut tällä kaudella. Kiekko poltti miehen lavassa oikein urakalla ja virhesyöttöjä tuli mieheltä jatkuvasti. Lisäksi painetilanteessa olevat kiekon purkamiset omalta alueelta eivät onnistuneet millään. Tämän lisäksi mies hukkasi YV:llä pari kertaa kiekon aivan turhaan. Toivottavasti mies parantaa koska eräs A Liljakin oli tänään Rafalskia parempi!

Downey , Abdelkader ja Lebda olivat terveet raapukset ja ovat yhä edelleen näin veikkaisin koska tuskin lauantain klo 21 alkavaan peliin kokoonpano muutoksia tulee.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Rafalskin tahmaus otti kyllä silmään pahasti. Filppulalla oli kanssa hieman vaikeuksia kiekon lavassa pysymisen kanssa mutta ei hazardeja sattunut kuitenkaan. Hieman jäykältä näytti yleiskuva mutta eiköhän se tästä lähde paranemaan voiton myötä.

EDIT: Vielä tuohon Rafalskiin, jälkikäteen aiheuttaa hieman hymyilyä YV-tilanne josta olisi auennut hyvä vetopaikka viivalta mutta "kokemattomat" herrat Lidström ja Rafalski törmäilivät toisiinsa ja pyöritys kuivui kasaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Samoja havaintoja mitä Dominatorilla. Tuntui että nuo loukkaanetuneena olleet kaverit (Samuelsson, Draper, Holmström) olivat joukkueen parhaimmistoa ja kirmasivat kuin sonnit ekaa kertaa kevätlaitumella. Ukot näyttivät olleen kunnossa ja pelituntuma tästä vaan paranee.

Mutta Datsjuk ja Zetterberg vaikuttavat yllättävän vaisuilta, etenkin Datsjuk. Jossakin oli huhua, että mies olisi pelannut kuumeisena ja se voisi selittää tuota. Zetterberg pelasi yksilönä ok, mutta jotenkin kärsi tuosta Pavelin vaisuudesta. Hienon gamewinnerin äijät kuitenkin jäkkäsivät. One-timerilla on aina kaunista upottaa.

Rafalski on kyllä todella surkea, herranjumala kun äijä näytti syöttävän lähes puolitahallaan yhdessä vaiheessa Nasvillen alivoimakaverin läpiajoon. Onneksi Lidström pelaa vierellä ja paikkaa noita virheitä.

Johan Franzén todellakin jatkaa siitä mihin runkosarjassa jäi. Väkivahva Muuli tulee ja runnoo kiekon itselleen, uskaltaa pitää sitä ja painaa aina suoraan maalille. Todella mahtavaa ja yleensä tuhoa aikaan saavaan pelaamista. Eilen maali ja tolppa.

Brad Stuartkin uskalsi laukoa ja pelasi ylivoimaakin, joten sormi on todennäköisesti aika hyvässä kunnossa.

Tästä on hyvä parantaa, ei todellakaan paras peli Wingsiltä, mutta ruutiini kantoi voittoon asti.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Aika odotettu Game 1. Red Wings ei ollut loistava, muttei paskakaan. Rutiinilla 3-1 voitto ja karavaani kulkee.

Franzen on ihan päällikkö. Mies, joka tuon valtaisan ruhonsa kanssa pyörähtelee tulitikkuaskin kokoisella alueella niin hyökkäys- kuin puolustusalueella. Itseluottamusta mieheltä ei ainakaan puutu ja kun vielä kerran per peli osuu tolppien väliin niin mikäs siinä.

Filppulalta heikko ilta. Kiekko ei pysynyt ei sitten millään lavassa ja homma näytti todella rookietason räpellykseltä. Omassa päässä Flip, teki kuitenkin ihan ok työtä.

Rafalski oli surkea, siis todella surkea. Käsittämättömiä avauksia ja kiekonmenetyksiä tuon tuostakin. Piti ainakin pakkiparinsa Lidaksen hyvin hereillä. Ei enää näitä Raffy.

Kronwallin niitti oli karmee. Kunnon vauhdinkelaus ja sitten kädet ylhäällä kaveriin ja kyllähän jysähti. Näytti ihan Rudin tai Prongerin touhuilta. Ois vaan saanu jättää ne kädet alhaalle.

Pakollinen fyysisen pelin analyysi. Nääh, ei mitään hätää. Taklauksia oli molemmilla joukkueilla ihan kohtuullisesti ja mitään yliotetta kumpikaan ei saanut.

JLA:lla tuntui olevan hyvä meininki heti ekasta pelistä. Toivottavasti sama fiilis jatkuu koko kevään. Ei tietysti mitään Montrealia vastaavaa menoa, mutta kivasti mölyä. Huomattavasti enemmän kuin runkosarjassa.

Game 2 sitten lauantai-iltana Canalilta klo 21.

EDIT: Kronwallin taklaus löyty sportsnetin koosteesta http://www.sportsnet.ca/video/hockey/20080411_NHL_Highlights_DET_3_NSH_1
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Game 2 sitten lauantai-iltana Canalilta klo 21.

Canalin ohjelmatiedoissa luki että klo 22, mutta väärässä taas vaihteeksi ovat. Onneksi tajusin laittaa vamuuden vuoksi tallennuksen alkamaan jo aiemmin. Baariin joutuu lähtee kattoo. 2:00 PM Easternia tuo alkaa, joten se on klo 21.

Red Wings ei lähde Babcockin mukaan kokoonpanoa muuttelemaan, eli Maltby ei ainakaan vielä ole lasaretin puolelta tervehtynyt. Ja ilmeisesti McCartynkin otteisiin oltiin tyytyväisiä.

Predatorsin kannalta huono uutinen on se, että Scott Nichol mursi peukalonsa avausmatsissa, eikä pysty enää pelaamaan ottelusarjassa. Hyvä jarruketjun mies ja alivoimapelaaja on vaikea korvata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös