Darts

  • 172 020
  • 1 699

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Osaako joku oikeasti sanoa onko Littlerillä parempi tekniikka Crossiin verrattuna?

Cross näyttää heiluvan kropasta enemmän. Voisi ajatella, että vakaudesta on etua.
Mun kaksisenttinen: Cross tekee pirusti töitä olkapäällä eikä se ole yleensä suositeltava tekniikka. Näyttää usein runttaavan tikan ihan voimalla. Eli olen samaa mieltä kanssasi Crossista. Mutta hankala sitä on kritisoida, kun pystyy tuolla tasolla viskomaan. Littlerin tekniikka perustuu enemmän rytmiin ja on tavallaan aika kaunis. Mä itse tosin inhoan a) pitkäteräisiä tikkoja b) sitä, kun ne jäävät vinoon heittoviivasta katsottuna. Irrotustekninen juttu tuo tikkojen asento taulussa, ei tekniikkavirhe.

Taktiikassa, mikä kulkee myös nimellä board management, Cross on edellä. Littlerillä on välillä show-miehen elkeitä optimaalisen taktiikan kustannuksella. Heittää vaan niin pirun nopeasti, etten aina pysy mukana, tuliko taktinen virhe vai ei. Ehkä tiukassa paikassa valitsisi hiukan toisenlaisia reittejä. Ei ole vaan sellaiseen vielä joutunut.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Kumman tahansa Luken matkasta voisi kyllä kirjoittaa helposti kirjan tai pari - kävi finaalissa kuinka tahansa.

Cool Hand löysi tällä kaudella heittonsa aivan uudelleen ja osansa tässä oli varmasti tuolla elintapamuutoksella ja lähes 30 kilon painonpudotuksella. Matka finaaliin ei ole ollut helppo eikä putoaminen toisessa ottelussa Pikachulle tai kolmannessa Cullenille todellakaan ollut kaukana. Tämän jälkeen eteneminen on kuitenkin ollut pelkkää paraatimarssia.

Tässä vielä polku finaaliin:
(92) Lee Evans 3-0
(39) Ricardo Pietreczko 4-3
(14) Joe Cullen 4-3
(11) Dave Chisnall 5-1
(52) Scott Williams 6-0

Kebab-Luken tarina taas on jotain aivan ennen näkemätöntä, kun suoraan koulun penkiltä meinaa voittaa kaiken mahdollisen ja nousta rankingissa sijalta 167 top kymppiin. Ottelutulosten puolesta Littler ei ole vielä joutunut kunnon painakattilaan turnauksessa; sellaistahan se on, kun heittää heti otteluiden alusta lähtien aivan helvetin hyvin. Crossia vastaan sentään jäi ensimmäistä kertaa edes seteissä perään, mutta eipä tuokaan näyttänyt poikaa hetkauttavan. Marssi finaaliin on ollut vakuuttavaa ja matkalla on tippunut myös kaksi aikaisempaan maailmanmestaria:

(91) Christian Kist 3-0
(20) Andrew Gilding 3-1
(57) Matt Campbell 4-1
(29) Raymond van Barneveld 4-1
(28) Brendan Dolan 5-1
(8) Rob Cross 6-2

Välierässä Littlerin keskari oli 106 ja tuplat löytyivät 47%:n tarkkuudella (tuplat ylipäätään koko turnauksessa lähemmäs 50%!). Eiliseltä Humphriesin keskari 108.75 ja tuplat 60%. Tonsin lopetuksia 6 kpl, mukaan lukien 170 kertaalleen. Aivan poskettomia lukuja näin finaalin kynnyksellä.

Ennen välieriä olisin ollut valmis laittamaan rahat likoon Littlerin puolesta. Huphriesin peli on kuitenkin parantuntunut läpi turnauksen ja eilinen suoritus nosti miehen hienoiseksi ennakkosuosikiksi finaaliin. Tasainen vääntö joka tapauksessa odotettavissa, jota kertoimet 1,67 – 2,20 myös kuvastavat.

Eeppinen finaali siis odotettavissa – mikä tahansa muu olisi pettymys eilisten näyttöjen jälkeen. Omissa haaveissa olisi täysi kolmentoista setin näytös ja jos nuo keskarit sekä tuplaprosentit pitävät, ei vuodentakaisen nine-darterin uusinta mikään varsinainen ihme olisi. Tarinankerronnallisesti haluaisin olla Littlerin puolella, mutta Cool Hand tavallaan kyllä ”ansaitsisi” mestaruuden viime kuukausien näyttöjensä perusteella – Littlerhän ehtii ja tulee näitä titteleitä kahmimaan useampiakin tulevina vuosina.

Veikataan nyt kuitenkin 7-5 Littler.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jätän analysoinnit viisaammille ja nautin illan finaalista mutta tämä vähän nauratti.
 

Liitteet

  • IMG_4464.jpeg
    IMG_4464.jpeg
    407,8 KB · kertaa luettu: 142

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Itselläni ei ole suosikkia finaaliin vaan toive on, että molemmat heittäisivät sitä omaa A peliään jotta saataisiin huikea näytös finaaliin.

Humphries on omissa papereissani pieni suosikki finaaliin ihan vain kokemuksensa ansiosta. Ja jotenkin tuo Humphriesin tarina vaikka vielä nuori hänkin on niin herättää kunnioitusta kaverissa. Paini mielenterveys ongelmien kanssa aiemmin. Päätti pudottaa painoa jotta jaksaisi paremmin heittää pidempiä otteluita. Tiputti painoa vaikka ilmeisesti vallalla oleva käsitys kokeneemmilta oli, että se vaikuttaa heti heittoon. Meinasi tippua jo kahdesti tässä turnauksessa ja se oli todellakin todella lähellä... Siinä on kyllä aikamoinen tarina myös takana.

Littlerille ihan samalla tavalla voiton suo ja on heittänyt aivan jäätävän hyvin asti. Nuori kaveri joka omilla otteillaan on ansainnut finaalipaikan. Ei mitään jossitteluja jos mestaruuden voittaa. Huikea kaveri nuori kaveri on joka tapauksessa kyseessä jolla on varmasti kirkas tulevaisuus dartsin parissa.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hyvä finaali toivottavasti edessä ja toivottavasti viime vuoden Smith-MvG tasoa. Tuskin toista samanlaista legiä tulee kuin viime vuonna, jossa MvG heitti ensi 8 täydellistä tikkaa ja 9. ohi ja Smith samaan legiin perässä 9-tikkaisen. Näissä kisoissa ei taida vielä 9-tikkaista olla heitetty? Taitaa olla nyt neljännet Allypallyt mitä on tullut seurattua todella aktiivisesti. Koukuttava laji :)
Kumpikin voittonsa ansaitsee, siitä ei ole epäilystäkään.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Sinällään ihan hauskaa katsella tuota studio-osuutta kun tuntee Viljasen Kimin ”siviilissä”, vaatimaton fiksu kaveri, ja tässä kontekstissa ihan kunkku!
 

Zohan

Jäsen
Noh, 2 settiä vasta heitetty. Voi käydä vielä miten vain.
Toki kirjoitin tuohon "vielä" jos huomasit :) Ei se eka setti mennyt niin mallikkaasti.

Joo ei ollut mikään henkilökohtainen hyökkäys! Ihan aiheesta on Littleriä kohtaan epäilyjä, kuinka kasetti kestää. Vaikka ei toki ole mitään syitä siihen vielä antanut.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Huikea matsi menossa kyllä. Molemmat vetävät hyvällä tasolla kyllä.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Kyllähän toi Littlerin 20 T19 T19 - transitio on toimiva! Ja suosikkitupla Teemu samaisella tavalla kun Price.

Mahtava matsi ollut tähän asti!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä toi Littler on aikamoinen kone. Hämmentävää. Teini, jonka tunteensäätelykeskus on vielä perin vaillinainen. Hankala ymmärtää, miten tämä on mahdollista. No, toki hänet on valjastettu tai hän muutoin vain on synnynnäisesti ollut valmis siihen, että hän on darts.
 

Nick Neim

Jäsen
Humphries tuskailee nyt tuplienkin kanssa. Nopeasti on jo myöhäistä jos ei pian kurssi käänny.

Ja samantien big fish kun ehtii sanomaan :D
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kyllä toi Littler on aikamoinen kone. Hämmentävää. Teini, jonka tunteensäätelykeskus on vielä perin vaillinainen. Hankala ymmärtää, miten tämä on mahdollista. No, toki hänet on valjastettu tai hän muutoin vain on synnynnäisesti ollut valmis siihen, että hän on darts.
Teini on mielestäni haukkumasana tässä yhteydessä.

Sekä tunteensäätelykeskus, eli aivot, ja tunteiden säätely sekä keskittyminen ovat maailmanluokkaa.

Etenkin, kun Littler näyttää tunteensa, eikä ole mikään täysin eleetön kone.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös