Dallas Stars 2023–2024 – jatkuuko lento?

  • 197 845
  • 883

Ostaako Stars Ryan Suterin ulos sopimuksestaan?

  • Kyllä

    Ääniä: 27 52,9%
  • Ei

    Ääniä: 24 47,1%

  • Äänestäjiä
    51
  • Poll closed .

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
ketkä ovat 30-vuotiaan Dallas Stars-historian TOP-5 suosikkipelaajat, perusteluineen?
Tää todella on vaikea ja monta mieletöntä peluria ei saa nyt kyllä ansaitsemaansa kunniaa, mutta yritetään nyt jotain raapustella.

1. Jamie Benn
Modernin pelin viimeisiä yksisarvisia. Voimahyökkääjä, jota omat rakastavat ja naapurit rakastavat vihata. Pistepörssin voitto ensimmäisenä Starsina huikean eeppisen pelin jälkeen Predatorsia vastaan oli kuin sadusta, kun viimeinen ratkaiseva piste tuli viimeisten sekuntien aikana.

2. Brenden Morrow
Tyylikäs kapteeni ja taistelija, joka laittoi kaikkensa likoon tähti paitojen puolesta. Starsin onneksi Morrowin uran parhaimmat kaudet sattuivat juuri Dallasiin.

3. Sergei Zubov
Käsittämätön kyky löytää hyökkääjän teippi pitkillä syötöillä. Sellaista en ole Zubovin jälkeen useasti päässyt todistamaan.

4. Steve Ott/Antoine Roussel
Nämä kaksi agitaattoria saivat vastujat, vastujan fanit ja miksei omatkin välillä täysin raivon partaalle. Vähän kaipaisin tämän tyylin kavereita nykyiseenkin Stars rosteriin.

5. Miro Heiskanen
Uran toisesta vaihdosta lähtien tuli fiilis, että tästä tulee jotain suurta. Uskomaton luistelija täydellinen puolustaja ja nyky Starsin paras pelaaja.
 

M10

Jäsen
On kyllä vaikeaa, jopa inhottavaakin valita vain viisi all-time suosikkia Starsista, kun fanitus jatkunut kuitenkin niin pitkään, vuosikymmeniä. Hienoja kokonaisia joukkueita on aika vähän, ehkä muutamia, ja sitten on sitäkin enemmän ihan kamalia jengejä floppihankintoineen. Aloitetaan listaamalla suosikkipelaajien "honorable mention" -osasto, mikä pääsi lähelle top vitosta ja sijoittuisi seuraaville sijoille 6. - 20.

Loui Eriksson, Sergei Zubov, Mike Modano, Derian Hatcher, Jamie Langenbrunner, Joe Pavelski, Jarkko Varvio, Joe Nieuwendyk, Brad Richards, Todd Harvey, Guy Carbonneau, Mike Keane, Ed Belfour, Antoine Roussel, Mike Ribeiro (vaikka oli täysi idiootti).

Ja sitten se TOP-5

1. Brenden Morrow
Täydellinen kapteeni, joka jätti kaikkensa jäälle joka ilta. Puolusti omiaan aina viimeiseen saakka. Mieleen jäänyt syksyn 2009 Dal-Car ottelu, missä Morrow meni ensimmäisessä vaihdossa haastamaan Tim Gleasonin tappeluun. Taustalla oli kaukalon ulkopuoliset asiat; Gleason oli kesällä käynyt "vieraissa" Steve Ottin vaimon luona.

Morrow'n pelaamisen lahjat oli hyvät, siitä kertoo 1. kierroksen varaus ja uralla tehdyt vajaat 600 tehopistettä. Parhaalla kaudella 74 pistettä (07/08). Tulokaskausi numerolla #45 oli ikimuistoinen ja poika murtautui kivikovan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon päästen vain kahden voiton päähän Stanley Cupista. Kun Morrow sai kapteenin nauhan 2006, mies nousi aivan uudelle tasolle. 07 ja 08 pudotuspelit ei unohdu koskaan. Morrow oli kuin eläin noina keväinä. Taklasi, tappeli ja teki maaleja. Tuli valituksi täysin ansaitusti Kanadan hurjaan 2010 olympiajoukkueeseen, mikä kertoo paljon miehen silloisesta arvostuksesta.

Morrow on tehnyt yhden Dallas Stars-historian ikimuistoisimmista maaleista, keväällä 2008 Jevgeni Nabokovin taakse neljännellä jatkoajalla. Tuo syöttökuvio Modano, Ribeiro, Robidas --> Morrow on tatuoitu mieleen pysyvästi. Mutta niin on myös samassa (!) ottelussa tullut Dallas Stars-historian kovin taklaus. Täysin puhdas, mutta lähes väkivaltaisen kova taklaus.

Vaikka Stars-paidassa on ollut liuta taitavampia pelaajia, Morrow on itselle kaikkien aikojen suosikkipelaaja.

2. Miro Heiskanen
Miro on pelannut "vasta" 420 ottelua Dallas-paidassa, mutta on silti näin korkealla omalla listalla. Syy on selvä; Heiskanen on aivan poikkeuksellinen pelaaja Starsin historiassa. Ei olisi väärin väittää, että seurahistorian paras pelaaja jo nyt. En silti tuota vielä sano, koska Mike Modanon saavutukset ja teot ovat täysin kiistattomat. Mutta Heiskanen on kovaa vauhtia matkalla sinne.

Suomalaispuolustajan taitotaso sekä kiekollisena että kiekottomana hakee vertaistaan ja kun muistaa mikä on pelin vaatimustaso nykypäivän NHL:ssä, voi vaan olla onnellinen, minkä kultakimpaleen Stars sai aikanaan 2017 draftissa. Heiskanen on 24-vuotiaana Dallasin kiistaton MVP ja osoittanut jo tasonsa myös NHL:n pudotuspeleissä, joista tilillä on jo 66 ottelua (sekä visiitti Stanley Cup-finaaleihin).

Heiskasen pelaaminen on kuin taidetta. Sulavaa, helpon näköistä, murhaavan varmaa sekä kiireetöntä. Ne pienet peliä edistävät liikkeet kiekollisena, paineen alla, erottavat Heiskasen muista huippupakeista. Ällistyttävä taito. Ei voi kun hykerrellä ajatuksesta, millaisen uran Miro tulee Dallasissa vielä pelaamaan. Mies tulee voittamaan kannun Dallasin paidassa, oli se sitten kahden tai seitsemän vuoden päästä. Hyvin mahdollisesti myös joukkueen kapteeni tulevaisuudessa.

3. Jamie Benn
Tavallaan hyvin paljon samaa mitä Morrow'ssa; Kapteenin perikuva, kova kuin kivi. Upea power forward ja Dallas Starsin pitkäaikaisin kapteeni. Kasvanut ujosta vitoskierroksen varauksesta supertähdeksi. Siinä missä Morrow oli eläimellinen taistelija, Benn on enemmän taitopelaaja. Fyysinen sellainen. Vanhan ajan visiiritön pelaaja, mikä on pikkuhiljaa kuolemassa sukupuuttoon. Tapellut paljon urallaan, mutta jättänyt ne vähemmälle uran ehtoopuolella. Benn voitti Art Rossin, mikä on aivan jäätävä saavutus. Siihen ei edes Modano pystynyt aikanaan. Benn on todella harvinainen yhdistelmä silkin pehmeitä käsiä ja äärimmäistä kovuutta. Itse asiassa ei tule hirveän montaa verrokkia mieleen NHL:stä tuolla kombolla.

Bennillä oli tuossa vuosina 2013 - 2018 vaihe, että häntä voi ihan helposti kutsua yhdeksi NHL:n parhaista pelaajista. Pisteitä tuli vain se ~75-90p / kausi, mutta se fyysinen presenssi lisättynä tehopisteisiin erotti miehen monesta muusta supertähdestä. Kuten Morrow, myös Benn valittiin arvostettuun Kanadan Olympiajoukkueeseen (2014), missä esiityi Perryn ja Getzlafin vierellä erinomaisesti.

Viime kausi oli yllättävän hyvä ja tuotti lähes 80 tehopistettä nuoren Wyatt Johnsonin mentorina kolmosketjussa. Bennin paita nostetaan taatusti AAC:n kattoon joku päivä. Upea, upea ura Dallas Starsissa ja 1000 tehopistettä menee toivottavasti vielä rikki.

4. Jere Lehtinen
Tarvitseeko Jerestä täällä hirveästi kirjoittaa? Yksi isoimmista kulmakivistä 1999 mestaruusjoukkueessa. Legendaarisessa finaalien game kutosessa tehot 1+1 (peli päättyi 2-1). Vuosien tinkimätön työ joukkueen eteen ja ykkösketjun liimapelaaja. Teki Mike Modanosta ja Brett Hullista paremman pelaajan, toki varmasti toisin päinkin. Kyllähän tuo #26/#9/#22 on Stars-historian paras vitja, piste. Lehtinen suoritti virheetöntä tekemistä vuodesta toiseen, tärkeitä maaleja ja vielä tärkeämpää kiekotonta pelaamista. Vahva kuin härkä, ei juuri hävinnyt kaksinkamppailuja. Tämän lisäksi älykäs peluri ja hyvä rannelaukaus "high glovelle".

Kolme Selke Trophyä, kuusi ehdokkuutta (top-3). Ken Hitchcokin sanoin "Zero Maintenance player", jota ei tarvinnut koutsata. Paita AAC:n katossa, mikä kertoo kaiken.

5. Grant Marshall

Marshall oli oma ykkössuosikkipelaaja Dallasissa vuodet 1996-2000. Neloskentän energiapelaaja, rouhija, joka jätti kaikkensa aina jäälle. Kokoisekseen (185cm/90kg) yksi NHL:n kovimmista tappelijoista ysärin lopulla. Tappeli ketä vastaan vaan, vaikka Bob Probertia, ja pärjäsi aina ällistyttävän hyvin isompiaan vastaan. Ei roikkunut, vaan aina toe-to-toe. NHL-historian viihdyttävimpiä tappelijoita, joka ei hätkähtänyt kovistakaan osumista. Tyrmäsi Tie Dominkin kerran ja pärjäsi hienosti Marty McSorleylle ja muutamalle muulle heavy weightille.

Marshall vs Cummins

Marshall vs Buchberger (Tämän tappelun Tuff Guys-lehti nimesi kauden 97/98 parhaaksi NHL:ssä)
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Mukava nähdä, että Lian Bichsel on näinkin nopeasti jäillä kevään akillesjänne vamman jäljiltä. Samalla tuli huomattua, että Bichselille on annettu pelinumeroksi #6.



Paras numero, nimittäin meikäläisen onnennumero :) Sopii hyvin yhteen että tuli mun lempijoukkueeseen toisesta lempijoukkueesta (Leksand). Todella kovat odotukset Bischeliä kohtaan. Uskon että tulee tulevaisuudessa olemaan yksi Stars-puolustuksen kulmakiviä.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Dallasin Traverse Cityyn matkaavat pelaajat. Ben Berard, Keaton Mastrodonato, Jacob Murray, Ben Zloty ja Bryan Thomnson ovat varaamattomista pelureista mukana.




Laitetaan vielä kiinnostuneille Starsin otteluohjelma turnaukseen:

Thursday, Sept. 14

5:30 p.m. - Stars vs. Red Wings (Suomen aikaa klo 1.30)

Friday, Sept. 15

5:30 p.m. - Stars vs. Maple Leafs (Suomen aikaa klo 1.30)

Sunday, Sept. 17

10:00 a.m. - Stars vs. Blue Jackets (Suomen aikaa klo 18)
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Ensimmäinen ottelu Traverse Cityn Prospect turnauksessa päättyi Starsin 4-2 voittoon Detroitista.

Muutamia huomioita joukkueen ja pelaajien otteista turnauksen ensimmäisessä ottelusta.

Ensiksi miinukset:
-Tristan Bertucci oli ajoittain kovissa vaikeuksissa. Ensi kausi Flintissä tulee olemaan isossa kuvassa pojan kehityksen kannalta. Lisää voimaa runkoon ja mailan puristusta pois, niin voi tulla ihan hyvä. Aihiota kuitenkin löytyy.
-Christian Kyrou pääsi nauttimaan parhaimman pakin kanssa pelaamisesta. Bichsel paikkasikin muutaman Kyroun hasseista.
-Antonio Stranges oli varsin näkymätön. Osa syy oli varmasti siinä, että peli oli alusta asti hyvin fyysinen.
-Oscar Bäckin loukkaantuminen Punnettin taklauksen myötä.

Nyt plussien vuoro:
+Oli hieno nähdä Starsin junnujen pelaavan DeBoerin aktiivista kiekkoa, jossa pakit pinchaavat aktiivisesti ja suorat hyökkäykset yritetään päättää laukaukseen.
+Remi Poirier pelasi varsin vakuuttavasti Stars maalissa. Varsin rauhallista torjunta työskentelyä ja otti tarvittavat huippu kopit Starsin voiton viimeisenä lukkona. Tulee antamaan varmasti painetta takaa Cedar Parkilla sille toiselle Matt Murraylle.
+Lian Bichsel viime kevään loukin jäljiltä. Bichsel oli puolustuksen todellinen isäntä. Pelasi kovaa ja ilkeästi, mutta samalla kiekko ja tennarikin liikkui oikein mallikkaasti. Tulee antamaan pientä pähkinää purtavaksi training campilla Nillille ja DeBoerille.
+Bourque ja Stankoven, vaikka eivät hirveästi tehoilla päässeet mässäillemään, niin tekivät ketjukavereistaan huomattavasti parempia luoden paljon hyviä tilanteita itselleen ja muille.
+Artem Grushnikov oli Starsin toiseksi paras puolustaja pelissä. Pakko oli syttyä, kun kävi hakemassa Punnettin Bäckin taklaamisen jälkeen, vaikka saikin nenilleen tanhu hommissa. Grushnikov pelasi muutenkin hyvin, luistin liikkui ja antoi hyviä peliä edistäviä syöttöjä.
+Angus MacDonell ja Brad Gardiner pelasivat nelosessa varsin mallikkaasti.
+Matej Blümel pelasi hyvän pelin. Tulee olemaan Kivirannan mahdollinen paikkaaja alaketjuissa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tämän illan Maple Leafs kamppailua. Muutamilta herroilta vielä tasonnostoa, niin hyvä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Kiitos Pedretti. Koitin itsekin valvoa yöllä, mutta ei lopulta silmät pysyneet auki.

On todella mielenkiintoista nähdä, minkä haasteen Bichsel ja Grushnikov antavat DeBoerille training campin jälkeen. Uskon vahvasti, että viime kaudella miehissä pelannut Bichsel kolkuttelee jo NHL:n portteja, mutta Nillin tyyliin laitetaan varmasti kasvamaan korkoa Texas Starsiin.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Dallas pääsee pudotuspeleihin jälleen. Joukkueessa ei ole yhtään huippupelaajaa, joka vie pidemmälle. Tämä siis minun mielipiteeni.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Dallas pääsee pudotuspeleihin jälleen. Joukkueessa ei ole yhtään huippupelaajaa, joka vie pidemmälle. Tämä siis minun mielipiteeni.
Ei yhtään huippupelaajaa? Heiskanen, Hintz, Pavelski, Robertson ja Oettinger ovat ainakin minun papereissa heittämällä huippupelaajia.

Mm. Wyatt Johnston, Lian Bischel ja Logan Stankoven voivat olla tulevaisuuden huippupelaajia. Starsin prospect pool on yksi sarjan laadukkaimmista.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Traverse Cityn turnauksen toinen ottelu Maple Leafsia vastaan päättyi Starsin rumaan 5-1 tappioon. Allekirjoittanut lopetti kolmannen erän puolessa välissä katsomisen. Oli nimittäin sen verta huonoa pelaamista koko joukkueelta.

Dallasin pelaamisen suurimmat vaikeudet tulivat jo omista lähdöstä, kun pakit erityisesti Bertucci menetteli kiekkoja ja pelasi huonosti oman maalin edustan, josta Toronto pääsi räppäämään ainakin kolme maalia Bertuccin ollessa kentällä. Toivottavasti Grushnikov palaa pyhänä edes kokoonpanoon, jos se vaikka selkeyttäisi edes vähän Starsin pelaamista omissa.

Jos jotain posia haluaa etsiä, niin Starsin viime kesän vapailta markkinoilta hankkima Chase Wheatcroft teki toisessa pelissä putkeen maaliin. Muutoin ottelusta ei jäänyt oikein lapsille kerrottavaa.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Minä kyllä jotenkin tän viikonlopun aikana tykästyin erityisesti tähän Chase Wheatcroftiin, joka nakutti yhden maalin joka pelissä. Kyseessä siis varaamaton 21v hyökkääjä, joka varmaan pelaa tämän kauden Texas Starsissa, mutta vaikuttaa joka tapauksessa semmoselta pelaajalta, jolla on potentiaalia murtautua vielä tulevaisuudessa änärimiehistöön, kunhan saa kokemusta aikuisten peleistä.

Dallas siis todellakin voitti äsken päättyneen turnauksen päätöspelin Columbusta vastaan 6-3 ja vedotkin tais olla tyyliin 40-28 meidän pojille. Viimenen erä Starsille 4-0 ja tänään nähtiin Dallasilta niin ylivoima- kuin alivoimamaali.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Ilman kärkiukkojaan pelannut Columbus kaatui selkein 6-3 lukemin. Starsilla oli selkeä etu eilen illalla pelanneeseen Blue Jacketsin joukkueeseen. Luistin liikkui rivakammin mitä vastuksella, niinkuin pitääkin pidemmän levon jäljiltä.

Vapaana agenttina kesällä Starsiin sainannut Chase Wheatcroft oli kyllä turnauksen aikana hyvin pirteä ilmestys päästen joka ottelussa maalin makuun.

Näistä turnauksessa esiintyneistä pojista training campille lähdettäessä pitäisin Lian Bichseliä lähimpänä paikkaa ylhäällä ennen Matej Blümelia, Mavrik Borqueta ja Logan Stankovenia. Cedar Parkillekin jää myös seurattavaa mm. Grushnikovin, Kyroun, Seminoffin ja Wheatcroftin muodossa.

Turnauksen suurin pettymys itselle oli Starsin tämän kesän kärkivarauksen Tristan Bertuccin edesottamukset. Kaikki avut löytyisi hyväksi kiekkoilijaksi, mutta jotenkin tuntui puristavan nyt mailaa ihan liikaa jokaisessa pelissä.

Ensi torstaina alkaa sitte training campit ja heti sunnuntaina pelataan ensimmäinen virallinen reeni peli Coyotesia vastaan. Äkkiä vaan se kesä meni ja lokakuun alku koittaa.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Muutamia nostoja Starsin training camping aloitus pressistä.

Kaikkien pitäisi olla terveitä nyt, kun training camp alkaa. Mukaan lukien Lian Bichsel traverse cityn polven vääntymisen jäljiltä. Per Jim Nill





Lisäksi Nill kertoi, ettei halua roikottaa Mavrik Bourqueta tai Logan Stankovenia 13-14 hyökkääjinä NHL rosteriin mukana, jos näin käy. Haluaa pojille ennemmin paljon peliaikaa Cedar Parkilla. Nill toivoo kuitenkin poikien asettavan haasteen DeBoerille valintoja tehdessä.


 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Sean Shapiro oli kirjoittanut Lian Bichselistä hyvän jutun EP-rinksideen teemalla, että ollaan edellä NHL aikataulua. Luistelun kanssa tämä isopoika on tehnyt kovasti töitä ja se on alkanut kantaa hedelmää.

Muutamia lainauksia Shapiron kynästä: "Bichsel is big, he plays nasty, and he’s got some skill that made him a first-round selection, No. 18 overall, in 2022. He’s also already got a bit of an injury history, he broke his ankle this past spring and dealt with a knee tweak in the prospects tournament that limited him to one game.

But in that one game, there was a ton to like about the future for Bichsel and Dallas. The Detroit Red Wings prospects overwhelmed most of the Stars in that game, but Bichsel was a calming force, controlled all three zones, and showed off a mix of precision and physicality. At one point he drew “boos” from Detroit fans watching the game, I’ve never seen anything like that in a prospect tournament and I’ve been covering them since 2016."

"Bichsel’s game is built on confidence he says he found over the past couple seasons. His skating, by his own admission, was bad before his draft year. He worked hard on it, both with the coaching staff at Leksands and with an individual skills coach."


Koko juttu siis EP-rinksidesta maksumuurin takaa:
 

M10

Jäsen
Lundkvist hankkinu kesän aikana vajaa 7 kiloa lisää painoa ja DeBoer kertoi, että Nils on ollut kovimmassa tikissä Starsin kuntotesteissä. Lupaa hyvää tätä kautta ajatellen.




Olisiko siinä pakkipari Heiskaselle? Itse niin mielelläni näkisin Miron vasemmalla puolella, minkä oikealta ampuva pakkipari mahdollistaisi.

Todella mielenkiintoista myös seurata, minkälaisen training campin Bichsel vetää. Onko meillä käsissä Hedmanin ja Hatcherin hybridi!?
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Dallasin training campille osallistuu 60 peluria(33 hyökkääjää, 20 puolustajaa ja 7 maalivahtia).Christopher Gibson on myös Suomalaisista leirillä mukana. Siinä on Jimille ja kumppaneille palapelia kerrakseen.

Ja kuitenkin avauspäivän rosterista löytyy lopulta juuri ne 23 nimeä, jotka osaisi jo nyt nimetä.

F (14):
Benn, Dadonov, Dellandrea, Duchene, Faksa, Hintz, Johnston, Karlström, Marchment, Pavelski, Robertson, Seguin, Smith, Steel


D (7):
Hakanpää, Hanley, Harley, Heiskanen, Lindell, Lundqvist, Suter

G (2):
Oettinger, Wedgewood

…no ehkei tilanne ole ihan noin yllätyksetön.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Jääryhmät on julkaistu. Näistä voi vähän päätellä jo kentällisiä ja ketä on lähellä opening night rosteriin pääsyä kuten @Mängimies vähän viittasikin jo.

Ryhmä A:
Mason Marchment
Matt Duchene
Tyler Seguin
Sam Steel
Riley Damiani
Ty Dellandrea
Francesco Arcuri
Oscar Bäck
Curtis McKenzie*
Chase Wheatcroft
Solag Bakich*

Ryan Suter
Miro Heiskanen
Joel Hanley
Lian Bichsel
Jordie Benn*
Tristan Bertucci
Jacob Murray*
Jerad Rosburg

Jake Oettinger
Remi Poirier
Christopher Gibson*

Ryhmä B:
Jason Robertson
Roope Hintz
Joe Pavelski
Matej Blümel
Radek Faksa
Craig Smith
Nick Caamano
Brad Gardiner
Matthew Seminoff
Justin Ertel
Keaton Mastrodonato*

Esa Lindell
Nils Lundkvist
Gavin Bayreuther
Alex Petrovic
Artem Grushnikov
Gavin White

Scott Wedgewood
Bryan Thomson*

Ryhmä C:
Jamie Benn
Wyatt Johnston
Evgenii Dadonov
Fredrik Karlström
Mavrik Borque
Logan Stankoven
Antonio Stranges
Scott Reedy
Kyle McDonald
Angus MacDonell
Ben Berard

Thomas Harley
Jani Hakanpää
Derick Pouliot
Christian Kyrou
Michael Karow*
Ben Zloty*

Matt Murray
Brandon Halverson*

* merkityt tryouttilaisia


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös