Dallas Stars - 2011-12

  • 139 759
  • 430

Kike Ice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, Die Mannschaft
Hicks out, Gaglardi in!

Olin lukevinani, että tänään pitäisi tapahtua jotain joukkueen myyntiin liittyvää!? Muistaakseni taisin itse vielä kirjottaa että 21pv ois lehdistö häsäkkää, joten...!? Noh, ans kattoo ny...

Niin Jatkoajan kuin yms. lähteiden sivuilta on saanut lukea, meillä on uusi omistaja!. Vajaan parin vuoden nitkuttelu päättyi eilen. Kieltämättä loppuun asti jaksoi toi myynnin aikataulu hämätä, kaupan virallistaminen tais aikaistua näin viime metreillä tuosta 21. pv eiliseen. Mut kauppa on nyt varma.

Muuta hyvää ei viime päivinä olekaan tapahtunut. Avsilta lättyyn 3-0 ja kaikki tökkii. Lehtonen oli jälleen hyvä, mut muuten aika hiljaista. Goligoski ja Burish molemmat ainakin kuukauden verran ulkona. Sviidu, mut näitä tulee. Nyt Gulutzanin pitää näyttää kyntensä.

Jos kuitenkin lopettais positiivisiin asioihin. M10:n mainitsema Fraser mättää maaleja AHL:ssä ja Vincour näyttää löytäneen maalijyvän. Lisäksi junnuissa viime draftin vitoskiekan varaus Matyej Stransky hakkaa tehoja yli pinna per peli tahdilla. Uus ryöstö à la Benn?
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Jokohan uuden omistajan myötä rupeaa rahakirstu pelaajien suhteen aukeamaan? Eikös siellä olla lähinnä taistelu nyt palkkalattiaa vastaan, vai muistanko väärin?

Ei sillä, että tarviis hellittää nyörejä, kun hyvin näyttää näinkin menevän!
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Stars 1 - Sharks 4

Nyt kun vitutuskäyrä on hieman laskeutunut, niin voisi jotain yrittää kommentoida viime yön pelistä. Viides tappio putkeen, mutta jotain hyvääkin oli. Nyt sentään oli jotain yritystä! Ja maaliton putkikin katkesi Ribeiron maalin myötä. On kyllä huikeeta viihdettä nää Stars - Sharks matsit. Ja Steve Ott on kyllä aina parhaimmillaan näissä peleissä :)

Eka erä oli täysin hallinnassa, mutta sitten tuli taas se pikkukakkonen muistaakseni Morrow'lle ja Sharks teki sitten siitä ekan maalin. Ihan älytön määrä on kyllä otettu noita jäähyjä. Ihan kärkipäässä ollaan siinä listassa. Souray ja Morrow vissiin molemmat ottaneet joku 15 kpl pikkukakkosia tällä kaudella. Gulutzanin pitäs huutaa ainaki näille jannuille et, NOU PENALTTIIS ENIMOOR! En tiiä sitte auttaisko sekään. Morrow on ainakin kuin varjo entisestään. Jos on jotain vammaa ni perkele kuntouttais ittensä täyteen kuntoon mieluummin ku et pelaa puolikuntoisena. Tai voihan nää olla jotain henkimaailman juttujakin. Mistä näistä tietää.

Muutama mukava tappelukin nähtiin pelissä. Barch tiputti hanskat pariinkin otteeseen. Ekat myllyt tällä kaudella! Tykkäsin etenkin tanssista Clowea vastaa. Clowe huitoi Robidasia raukkamaisesti käsille ja siitä ei Barch pitänyt. Barch vei sen myllyn kyllä satanolla. Juuri näin pitää toimia! Hyvää duunia Barch.

Seuraava matsi maanantaina kotona Oilerssia vastaan. Sama draivi päälle mikä oli avauserässä viime matsissa niin hyvä tulee. Tohon tahtiin kun toimittaa kiekkoa maalille, niin kyllä sieltä joskus se onnekas pomppukin menee sisää.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Juu, huippu alkukausi on muisto vain. Eihän tässä hätää ole mutta vituttaa.

Tomas Vincour nostettu Texas Starsista, ja ilmeisesti pelaa tiistaina kuten myös Larsen. Mielenkiintoista nähdä miten Vincour pelaa, voisi vaikka Morrowin laittaa poppariosastolle, niin on vaikeaa peli kapteenilla tällä hetkellä.
 

Klubbheads

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars.
Jokohan uuden omistajan myötä rupeaa rahakirstu pelaajien suhteen aukeamaan? Eikös siellä olla lähinnä taistelu nyt palkkalattiaa vastaan, vai muistanko väärin?
Oikein muistat, tosin taistelu palkkalattiaa vastaan helpottui Nyströmin hankinnan jälkeen. Uuden omistajan tulon jälkeen tosiaan rahaa olisi nyt enemmän käytettävissä, mutta Nieuwendyk on sanonut että pitää nykyisestä kokoonpanosta eikä ole suunnitellut pelaajahankintoja lähitulevaisuuteen. Jossain haastattelussa kuitenkin sanoi, että nyt kun rahaa on käytettävissä niin voi olla että muut joukkueet alkaa ottaa yhteyttä ja kysellä kaupoista. Eli katsellaan miten homma lähtee pyörimään.

Jotain tartteis nyt tehdä, tappioputki jatkuu ja tuntuu että takaiskun jälkeen (maali tai jäähy) peli-into loppuu tai ainakin vähenee joksikin aikaa. En usko että ketjulotto auttais paljoa, enkä Morrowia hyllyttäis tai ketään muutakaan. Morrow kuitenki yrittää herätellä fyysisellä pelillä joukkuetta, hetkittäin onnistuukin siinä. Se kapteenin johtajuus on kuitenkin jotenkin hukassa, tietty vaikea sanoa pukuhuone-elämästä jne mutta se johtaja-olemus saisi olla isompi...esimerkkinä Sourayn olemus ja läsnäolo ja miten se vaikuttaa muihin puolustajiin jne. Pitäis löytää se tekemisen meininki ja halu taistella, lennokkuus ja hyvä liikkuminen. Mutta miten? Onhan se helppo täältä valittaa mutta jotain pitäis keksiä ratkaisuksi että alkaa voittoja tulla. Eikä yhtään helpota tilannetta, että katsomot on tyhjillään. Yleisön tuki pitäisi saada takaisin.
 

M10

Jäsen
Aika kovaa tekstiä Gullylta San Jose-matsin jälkeisessä valmentajien haastattelussa. Ei siis mitään perus "we got to work harder"-jargonia, vaan suoraa puukkoa pelaajille, minkälaisia "cry babyja ja whinereita" he ovat. Mainitsi myös saman asian, jonka itsekin huomasin, että tappiotilanteessa joukkueesta tulee kuriton. Tulee jotenkin Tortorella mieleen tuosta Gullyn suorasukaisuudesta. Todella piristävää nähdä kovasanainen valmentaja Crawfordin jälkeen.

Kannattaa katsoa video tuolta Starsin sivuilta.

Nyt on Starsilla kova testi. Toivottavasti ylöskutsutut Vincour ja Larsen piristävät jengiä. Ja toivottavasti Benn/Eriksson-kaksikko palautetaan taas samaan ketjuun.
 

M10

Jäsen
Nyt on Stars-valtakunnassa taas kaikki hyvin. Tappioputki katkaistu vakuttavalla esityksellä ja mikä parasta, uusi omistaja Tom Gagliardi esitelty joukkueelle ja medialle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Saiko Stars Gagliardista oman Terry Pegulansa, vai millainen on uuden omistajan taloudellinen tilanne? Onko Nieuwyllä jatkossa vapaat kädet käyttää cappiin saakka rahaa vai mennäänkö edelleen jollain sisäisellä budjetilla?
 

M10

Jäsen
Saiko Stars Gagliardista oman Terry Pegulansa, vai millainen on uuden omistajan taloudellinen tilanne? Onko Nieuwyllä jatkossa vapaat kädet käyttää cappiin saakka rahaa vai mennäänkö edelleen jollain sisäisellä budjetilla?

Tuota kysyttiin aika suoraan (nimenomaan Pegula-vertaus) tiedotustilaisuudessa. Vastaus oli melko ympäripyöreä. Huoneentauluna tulee olemaan se, että voittava joukkue rakennetaan hyvän draftauksen ja omien prospektien kautta. Gagliardi kuitenkin sanoi, että organisaatio on tosissaan Stanley Cupin perässä ja jos Nieuwy näkee tarpeelliseksi käyttää rahaa hankintoihin, uusi omistaja tulee sallimaan tämän. Mistään sisäisestä budjetista ei ollut puhetta.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Tappioputki katkaistu hyvä hyvä! Uuden omistajan myötä sitä tietty odottelee hieman joitain hankintoja, mutta onko Starsilla oikeasti niin kova tarve millekkään paikalle? Ainoa mikä mulle tulee mieleen on stuntti Kärpälle. Raycroftista ei tuu lasta eikä paskaa eikä farmissakaan taida olla kovin hyvää veskaa? Niewy vois soitella Chiarellille ja kysellä Raskin perään =)
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Lehtonen - Rask kuulostais kyllä aika hyvältä :) No, Aina saa haaveilla..

Kings vastassa ensi yönä. Saapi nähä miten siinä matsissa käy. Semmonen mutu-tuntuma on, että aika heikko rekordi on viime vuosilta Los Angelesia vastaan. Toivottavasti Dallas jatkaa samaa vahvaa peliä, mitä pelattiin Oilersia vastaan, niin voitto voi hyvinkin napsahtaa tilille. Ja ei kiitos Raycrapia maaliin.

Stars without Morrow due to upper-body issue. Ihan hyvä vaan, että kapteeni saa vähän lepoa. Sen verran heikkoja ovat peliesitykset olleet viime aikoina. Viime matsissa tosin sai yhden syöttöpisteen raavittua kasaan ja saavutti 500 tehopisteen rajapyykin. Hieno saavutus ja toivottavasti Morrow saavuttaa vielä hienoja asioita Dallas-paidassa, vaikka tällä hetkellä kapteenin peli näyttää erittäin vaikealta. Vincour saa sitten näyttöpaikan huippuketjussa Ottin ja Ribeiron kanssa. Nyt voisi Vincourin poikakin alkaa tehdä tulosta. Kaverilla on kuulemma hyvä kuti, mutta ei vielä peleissä ole sitä päässyt juurikaan esittelemään. Ainakaan ylhäällä. AHL:ssä kaverihan on paukuttanut jo 10 häkkiä 15 matsiin. Eli kyllä sitä maalintekotaitoakin löytyy.

Ja linkki vie lukijan NHL:n virallisille kotisivuille.
 

M10

Jäsen
Huh huh mikä peli ja mikä voitto. Kertoo kyllä Kingsin tasosta paljon, että Stars pelasi erittäin hyvän ottelun jatkaen siitä mihin jäi Edmontonia vastaan. Dallas teki vain muutaman virheen koko ottelun aikana ja niin vaan Kings rokotti ja meinasi voittaa koko ottelun.

Mutta onneksi on Loui Eriksson ja Jamie Benn. On ne vaan hurja kaksikko, varsinkin yhdessä pelatessaan. Ja hieno oli tuo aloituskuvio ottelun lopussa ilman maalivahtia. Oli kakkoskoutsi viiksivallu Desjardinsin käsialaa. Täydet propsit myös Ottille, joka osoitti erinomaisuutensa aloitusympyrässä jälleen kerran. Ja toki sitten mies latasi voittomaalin JA:lla - toinen VM peräkkäisessä ottelussa putkeen muuten.

Vincour pelasi todella vahvasti läpi ottelun. Voitti kaksinkamppailuita ja pääsi tekopaikoille. En olisi vielä kovin huolissani vaikka tehoja ei tulekaan. Ei niitä tullut Louillekaan ekoilla NHL-kausilla, kunnes sitten räjähti.

Gully penkitti Ribeiron tokassa erässä muutaman vaihdon ajaksi, kun tämä meni valittamaan tuomarille jostain tuomiosta. Suoraselkäistä toimintaa Gullylta sanon minä!

Seuraavaksi vastassa Toronto ja heti seuraavana päivänä vierasmatsi Arizonassa. Kesseleitä vastaan tolppien välissä todnäk Raycroft, joten turpaan tulee.
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Huh huh mikä peli ja mikä voitto. Kertoo kyllä Kingsin tasosta paljon, että Stars pelasi erittäin hyvän ottelun jatkaen siitä mihin jäi Edmontonia vastaan. Dallas teki vain muutaman virheen koko ottelun aikana ja niin vaan Kings rokotti ja meinasi voittaa koko ottelun.
Kings matsi oli huikeaa viihdettä. Hyvä matsi Dallasilta kaikenkaikkiaan. Tasoitus ilman maalivahtia oli huikea! Ja Ottin jatkoaikamaalista iso kiitos Ribeirolle, joka otti Johnsonin pommin vastaan ja lähetti Robidas'n ja Otterin 2-1 hyökkäykseen. Onneksi ei käyny pahemmin ja Ribeiro pelasikin mainiosti myös viime yön matsissa Torontoa vastaan.

Seuraavaksi vastassa Toronto ja heti seuraavana päivänä vierasmatsi Arizonassa. Kesseleitä vastaan tolppien välissä todnäk Raycroft, joten turpaan tulee.
Kärppä sielä heilui viime yönäkin tolppien välissä. Vaikea matsi oli varmasti, sillä vetoja tuli suht harvakseltaan. Phaneufin maali meni mielestäni Lehtosen piikkiin. Ilman maskia tuleva lämäri ei sais mennä tollee läpi veskarista. Rankuissa sitten pysäytti Kesselin ja jonkun junnun. Lupul heitti sitten kiekon reppuun. Dallasilta ei kukaan onnistunut. Benn pääsi lähimmäksi tolppakudillaan. Btw Kärpällä surkea rekordi Torontoa vastaan uran aikana. 2 voittoa ja 7 tappiota.

Vähän sama kaava viime yön matsissa kuin Kings matsissakin. Dallas pelasi todella ehjän 60-minuuttisen, mutta niin vaan Toronto rokotti muutamista paikoistaan. Nyström jatkoi vahvoja otteitaan kahdella maalilla ja ei se kolmaskaan ollut kaukana. Huikea jannu tämä Eerikki. Dvorak myös päässyt viime aikoina pisteiden makuun. En kyllä ennen kauden alkua olisi uskonut, että Radekki voisi olla näin hyödyllinen kaveri Dallasille. Aattelin, että hakee viimeisiä dollareita ennen siirtymistä eurooppaan, mutta tuohan onkin ihan pelimies!

Kahtellaan jaksaako pojat painaa samanlaisella sykkeellä ensi yönä Phoenixia vastaan vai painaako back-to-back setti liikaa jaloissa. Jos jaksaa niin voitosta taistellaan ehdottomasti.
 

Klubbheads

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars.
Mitämitä, viimeyönä loppuun myyty halli ja katsojia 18,532!!! Hienoa!!!

Ei mitään muistikuvia pelistä, mutta erittäin tärkeä piste saatiin sentäs. Taklaukset näköjään menny Dallasille 42-29, lisäksi alkukaudesta huonot alotukset on nyt jo useammassa pelissä menny huomattavasti paremmin. Ei tota meidän GM:ää voi kun ihmetellä mistä se löytää näitä pelaajia, Eerikki ja Dvorak pelaa kyllä todella hyvää peliä ainakin omiin odotuksiin nähden. Lisäks Souray, jeij...

Morrow ei pelaa tänään eikä Coloradoakaan vastaan. Mike Heika epäili että Lehtonen ois maalissa tänään, varmuutta tähän en löytänyt vielä mistään.
 

M10

Jäsen
Morrow on tosiaan laitettu IR:lle, ja pelaa aikaisintaan viikon päästä. Kuulemma monenmoista vaivaa (lähinnä selkä). Vanhuus ei tule yksin.

Kyllähän Starsin kolmosketju Dvorak-Fiddler-Nystrom on ollut läpi kauden ihan käsittämättömän hyvä. Ja nyt ei siis puhuta mistään tehopisteistä vaan siitä energiasta mitä tuovat kentälle. Itse olen suorastaan rakastunut tuohon Fiddlerin pelityyliin. Voittaa aloitukset, kaksinkamppailut ja aina kauhea luistelu päällä. Ei ihme, että Dave Tippett oli julkisesti hajalla, kun mies lähti Phoenixista.

Heitän mutulla, että on korkeintaan 1-2 matsia tällä kaudella, joissa Stars on taklannut vähemmän kuin vastustaja. Onhan tuo pelityylin muutos ihan valtaisa Crawfordin ajoista.

Gullyn mukaan Lehtonen maalissa Phoenixia vastaan. Ensimmäistä kertaa back-to-back tällä kaudella hänelle. Veikkaan, että homma hoidetaan 2-4 ja Vincour tekee kaksi maalia.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Semmonen peli.. Toivottavasti ei käyny se mitä kaikki Stars-fanit pelkäävät eli Kärppä oli loukkaantunu torjunnan aikana.. Nivuset? Kusessa ollaan jos näin on. Raycrappiin ei ole yhtään luottoa. Farmissa Bachmann? Muutenki aika kusinen ottelu, Daley ja Fiddler myös jättivät ottelun kesken. Soittoa Chiarellille ja Raskin hintaa vois kysellä. Saattaa olla aika hikinen hinta, ja tuskin myyvät. Ei kai se Timppa Thomppa ikuisuuksia kuitenkaan enää pelaa.. Veskarimarkkinat muutenki aika tyhjiä ja samoilla apajilla on molemmat Stadin jengit ;)
 

Durable

Jäsen
Semmonen peli.. Toivottavasti ei käyny se mitä kaikki Stars-fanit pelkäävät eli Kärppä oli loukkaantunu torjunnan aikana.. Nivuset? Kusessa ollaan jos näin on. Raycrappiin ei ole yhtään luottoa. Farmissa Bachmann? Muutenki aika kusinen ottelu, Daley ja Fiddler myös jättivät ottelun kesken. Soittoa Chiarellille ja Raskin hintaa vois kysellä. Saattaa olla aika hikinen hinta, ja tuskin myyvät. Ei kai se Timppa Thomppa ikuisuuksia kuitenkaan enää pelaa.. Veskarimarkkinat muutenki aika tyhjiä ja samoilla apajilla on molemmat Stadin jengit ;)

Ylellä sanottiin että kiekko olisi osunut polveen.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Joo right knee on syy pelin keskeyttämiseen. Pelottaa vaan niin vitusti. Pakko hommaa joku kunnon veska. Eikä tuo hyökkäyskään nyt varsinaisesti säväytä. Ykkössentteri meiltä puuttuu vieläkin mun mielestä.

Miten Vincour pelasi?

Oliko peli edes tasainen vai veikö Phoenix ja Stars vikisi?
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Juu heikko ja väsynyt esitys Dallasilta. Back-to-back matsit on vaan hankalia, kun sitä virtaa ei vaan taho oikein löytyä miltään ketjulta. Ekassa erässä vielä tippui Daley pois, niin loppu mentiin sitten viidellä pakilla. Phoenix ei mitään ihmeitä esittänyt, mutta se riitti silti helppoon voittoon.

Gulutzan ainakin jutteli pelin jälkeen, että nivusvamma olisi Kärpän kohdalla kyseessä. Siltä se myös näytti pelitilanteessa. Morris laukoi sinisen jälkeen ja Lehtonen torjui kiekon kulmaan ja vasta sitten tuli vissiin se mikälie groin pull. Ei saatana. Nyt vaan sormet ristiin, että mahdollisimman lyhyellä huililla Kärppä saadaan kuntoon. Avs-matsissa maanantaina sitten Raycroft alottanee maalilla ja luukulle joku AHL-kaveri.

Nyt pukkaa loukkaantumisia sitten oikein kunnolla. Tällä hetkellä sivussa ilmeisesti ainakin Goligoski, Burish, Morrow, Lehtonen, Daley, Fiddler. Ryderillakin vähän polvi vääntyi Toronto-matsissa, mutta ainakin jotenkuten pystyi sätkimään Phoenixia vastaan. Nyt ois sitten Wandellilla ja muilla jämäminuuttijannuilla paikkaa näyttää, että isompaakin roolia pystytään ottamaan.

Ensi viikolla kolmen matsin rypistys (AVS, OTT, NYI). Maanantaina Coloradon vieraissa. Sieltä jos saadaan pistekkin varastettua, niin olen tyytyväinen. Torstaina ja lauantaina kotipelit Idän jengejä vastaan. Noista molemmista pitäisi kyllä voitot raapia. Vähintään neljä pistettä, jos saadaan noista kolmesta pelistä niin meitsi on tyytyväinen.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Ei osunut kiekko polveen, vaan Kärppä torjui kovan laukauksen kilvellään, mutta ilmeisesti väänsi polvensa pudottautuessaan torjunta-asentoon. Yhtään ei pystynyt varaamaan painoa jalalle, kun poistui kentältä. Ruma sana tähän.

Turhaa spekulointia sinänsä, mutta jäi mietityttämään, että mikähän oli merkitys sillä, että nyt ekaa kertaa Kärppää peluutettiin back-to-back -peleissä ja lisätään siihen vielä, että Stars saapui Phoenixiin vasta aamuyöstä noin 03.00 aikoihin. Mahdotontahan tuota on tietää, että jäikö lihashuollolle riittävästi aikaa ja oliko sillä mitään merkitystä tuossa loukkaantumisessa.

Ylipäätään joukkueella riitti virtaa 15 minuuttia ekassa erässä, jonka jälkeen virta loppui, lapaset putosivat käsistä ja Phoenix meni menojaan.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
Ja niin siinä kävi, Stars asetti Lehtosen injury reserveen, ja nosti AHL:stä Wathierin ja Bachmannin.
 

M10

Jäsen
Starsilla ollut kolmena peräkkäisenä viikonloppuna pe ja la ottelut - jokaisessa kuudessa matsissa tullut turpaan.

Todella pelottava juttu tuo Lehtosen loukkaantuminen. Eikä vähiten sen vuoksi, että kakkosveskana Raycroftin surkimus. Alkaa IR-lista näyttämään aika pahalta, kun siellä Lehtonen, Morrow, Goligoski ja Burish. Pirun tärkeitä miehiä kaikki omilla osaamisalueillaan. Ei hyvältä näytä juuri tällä hetkellä. Onneksi kauden aloitus oli huikea niin on edes vähän pinnoja varastossa.

Dallas ollut aina paska Pepsillä, joten pistekin olisi loistava saavutus.
 

Klubbheads

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars.
Okei, nyt sitten kun Reiska kusee seuraavissa peleissä ja R. Bachman tekee läpimurron...niin eikös Reiska ja Iginla treidi ois win-win!? No joo, ei tuu ikinä tapahtuu mut aina saa haaveilla. Niin ja Niewy sanonut ettei uutta molaria olla etsimässä, joten nämä Rask-haaveilutkin voi pitää vain haaveena.

Tulevat pelit on kyllä aikamoinen koitos ja haaste niin pelaajille, kuin varsinkin valmennukselle. Nyt sitten on se todella paha loukkaantumis-härdelli, tappioita alla ja varsinkin kapteenin ja ykkösmolarin puuttumiset. Saa nähä miten homma hoidetaan vai kaivetaanko kuoppaa syvemmälle. Illan ketjuja veikkaileevat varsin mielenkiintoiseksi loukkaantumisien johdosta:
Eriksson-Benn-Ryder
Ott-Ribeiro-Vincour
Nystrom-Fiddler-Dvorak
Dowell-Wandell-Petersen
Barch ehkä mukana, mikä sekottaa nelosketjua.

Souray-Robidas
Grossman-Pardy
Fistric-Larsen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös