Country-musiikki

  • 14 907
  • 81

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Etsin postaukselle sopivaa ketjua ja löytyihän sellainenkin, viime vuosikymmeneltä.

Viime vuosina olen tykästynyt muutamaan naisartistiin, Kacey Musgraves, Miranda Lambert ja tämä Margo Price, jonka uutta kappaletta tulin levittämään. Miehistä Sturgill Simpson on kanssa tehnyt kiinnostavia juttuja. Ehkä nämä nyt ei ihan juuripuhdasta kamaa ole, mutta onko mikään enää. Alt country, post country, americana mitä näitä nyt on.

Vanhemmasta kamasta uppoaa tietenkin lähinnä Highwaymenit, yhdessä ja erikseen.

Mitähän muuta tässä postien välissä on tullut, Ken Burnsin dokkarisarja oli ainakin erittäin mainio (no yllari).


 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Viimeksi muokattu:

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Townes van Zandt. Melko traaginen ja pahasti alkoholisoitunut hahmo. Tuotanto suurimmaksi osaksi täyttä timanttia. Kun Townesilta taannoin kysyttiin, että miksi kaikki hänen laulunsa ovat surullisia, niin vastaus oli; "I don't think they're all that sad. I have a few that aren't sad, they're like... hopeless".

Hieno biisi hienosta country-aiheisesta elokuvasta:




Tässä ollaan kyllä aitojen asioiden äärellä :D

"now i'm out of prison
i got me a friend at last
he don't steal or cheat or drink or lie
his name is codeine
and he's the nicest thing i've seen
and together we're gonna wait around to die"


Gram Parsonsia, tuota kosmisen amerikkalaisen musiikin esi-isää on tullut myös kuunneltua ahkerasti. Kun miettii hänen uraansa, niin melkoisilla klassikkoteoksilla on diskografiansa siunattu.

International Submarine Band - Safe at Home
The Byrds - Sweetheart of the Rodeo
Flying Burrito Brothers - The Gilded Palace of Sin
Flying Burrito Brothers - Burrito Deluxe
Gram Parsons - GP
Gram Parsons - Grievous Angel

Traaginen on kyllä myös Parsonsin tarina aina 26 vuotiaana tapahtuneesta yliannostuskuolemasta ruumiin varastamiseen lentokentältä sekä polttamiseen Joshua Treen erämaassa.

Mun mielestä tämä on kenties kaikkien aikojen hienoin countrybiisi. En vaihtaisi pois ainoatakaan nuottia:





Eikä tämäkään kauas jää:





Tuo tulkinta on jotain niin ainutlaatuista ja kuulostaa aidosti siltä, että se tulee suoraan sydämestä. Toki soolotuotannossa ei pidä väheksyä myöskään Emmylou Harrisin suorastaan ihanaa vokalisointia. Ne pari viimeiseksi jäänyttä albumiahan ovat miltei duettoja.

No, linkitetään nyt tasapuolisuuden nimissä myös Emmylou versioimassa Townes van Zandtia <3


 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
75 levyä. Se on jo sellainen suoritus ettei voi ku hattua nostaa. Ja laulukin toimii yhä.
Niin se vaan Willie on yhdeksänkymppinen ja vielä laulu kulkee...uskomaton suoritus. Ehkä tässä on kaikille pilven polttajille esimerkki, että voi sitä elää pitkän ja tuotteliaan elämän vaikka kaikennäköistä pahetta on varmaan tullut harrastettua elämän aikana? Hattu päästä.

Tuo yllämainittu Gram Parsons taitaa edustaa enemmänkin country-rockia kuin puhdasta countrya, mutta kai sekin tämän ketjun otsikon alle mahtuu. Vähän surullisen kuuluisia lauluja maailman onnellisin kansa on taas postaillut, mutta näillä mennään. Nim. "Amarillo by morning"
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tuo yllämainittu Gram Parsons taitaa edustaa enemmänkin country-rockia kuin puhdasta countrya, mutta kai sekin tämän ketjun otsikon alle mahtuu.
Juuri näin. Byrdsin Sweetheart of the Rodeo ja Flying Burrito Brosin debyytti taitavat olla ensimmäisiä vähänkään tunnettuja levyjä, jotka toivat kantrin ja rockin yhteen. Tässä on nimenomaan Parsonsilla iso vaikutus. Todellinen pioneeri genressään.





Meinasin mainita myös toisen Byrds-hahmo Gene Clarkin soolotuotannon, mutta se menee ehkä jo liikaa ohi aiheesta vaikka selkeästi country-vaikutteista musaa onkin. Oli miten oli, No Other on yksi hienoimmista ja sulavasti eri genrejä yhteen tuovista albumeista kautta aikojen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös