Colorado Avalanche 2013–2014

  • 231 687
  • 819

Ralph

Jäsen
Hihhei, Vezina-Varlamovin verran parempi oli Avalanche tällä kertaa. 3-1 voitto kelpaa, vaikka vastassa ennakkoon heikompi joukkue.

1-0 - Kolmoskenttä iskee vastahyökkäyksestä. Nathan MacKinnon vääntää luukulla, kiekko ajautuu Jamie McGinnille joka laukoo ja irtokiekon sutii sisään P.A. Parenteau.

2-0 - Marc-Andre Cliche pelaa viivaan, Nate Guanin laukoo ja Patrick Bordeleau ohjaa sisään.

3-1 - Tyhjä maali. John Mitchell taistelee kiekon pois omalta alueelta Paul Stastnylle joka ei tahdo avata maalitiliä tyhjään rysään, joten jatkaa P.A. Parenteaulle.

Nyt kahteen otteluun 12 hyökkääjää päässyt pisteille. Viimeksi yhdeksän avasi tilinsä, tänään Bordeleau, Cliche ja Stastny kasvattivat luvun kahteentoista.

Steve Downie riehui nyt itselleen kymmenen jäähyminuuttia, pelkillä kaksiminuuttisilla.
 

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy myöntää, että en ihan tällästä alkukautta osannut odottaa. Toki vasta kaksi peliä takana, mutta onhan tämä paras mahdollinen startti Roylle ja muulle joukkueelle. Harmi kun ei ehdi nähdä pelejä oikein. Ekassa matsissa oltiin vissiin välillä alakynnessäkin, mutta numeroiden valoissa vakuuttava voitto. Viime yön matsissa laukaukset ainakin Avs. Tästä on hyvä jatkaa Torontoon!
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Tuonko taas negailua ja kriittisyyttä mukaan? Tuon.

Mikä on, Duchene? Missä palo peliin, tunne, taistelu? Nyt on vain pikkuneppailua. Koko ajan oli katollaan ja pelasi huolimattomasti, esimerkiksi Nashvillen maalissa huolellisesti pelattuna kiekko olisi ollut Duchenen lavassa, eikä Gaustadin lavan kautta maalissa. Odotanko liikaa häneltä?

Ylivoima alkoi pyörimään vähän paremmin jo jossain kohdassa, se on hyvä. Myös tasakentällisin saatiin pidettyä kiekkoa Nashvillen alueella pitkään.

Kuka on Avalanchen kovin AV-pelaaja? MacKinnon tietysti. Siellä se pelaa alivoimaa koko ajan. Yksi kovimmista AV-miehistä oli Duchenen ja MacKin muodostama hyökkäyskaksikko hetken ajan. Siinä täytyy vastustajien puolustajien olla tarkkana.

Eipä tässä oikein muuta sanottavaa ole. Tiistain Toronto-matsi jää katsomatta. Pitäkää minut ajan tasalla.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nythän on joukkue näyttänyt parin matsin ajan siltä kun kuuluukin. Muutokset pariin aiempaan kauteen verrattuna on aika pieniä, mutta ilmeisesti oikeita. Jopa puolustus on näyttänyt ihan hyvältä ilman Wilsoniakin.
Kaksi varsin erilaista peliä, mutta täytyy olla tyytyväinen.
Seuraavaksi luvassa onkin Hockey-tour, kuten selostajakaksikko vieraskiertueen lanseerasi. Toronto ja Boston, jonka jälkeen Washington. Toivottavasti hyvä energia pysyy yllä vieraskiertueellakin.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Mikä on, Duchene? Missä palo peliin, tunne, taistelu?

Oli koko ykkösvitja Downiea lukuunottamatta aika näkymätön. Downie oli näkyvä, mutta maaleja ei tullut. Käsittämätön muuten se jäähyratkaisu Downien taklauksen jälkeen. En olisi kuuna päivänä uskonut että lopputulos on ylivoima.

Tanguay on kyllä mahtava nähdä taas Avs-nutussa.

EDIT: Niin, voihan se olla että viime kauden tutkaparin Parenteaun siirto MacKinnonin kenttäänkin vaikuttaa Duchenen peliin?
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Oli koko ykkösvitja Downeya lukuunottamatta aika näkymätön. Downey oli näkyvä, mutta maaleja ei tullut. Käsittämätön muuten se jäähyratkaisu Downeyn taklauksen jälkeen. En olisi kuuna päivänä uskonut että lopputulos on ylivoima.
Se on Steve Downie. Pakko oli pilkkua nusasta.

Omasta mielestäni Coloradon neloskenttä McLeod - Mitchell - Bordeleau on nyky NHL:än parhaita neloskenttiä. Bostonin vastaava laittaa jotenkin kampoihin tässä asiassa mutta kyllähän Avs nelonen on melkoista timanttia. Torontolla on tottakai erittäin fyysinen neloskenttä mutta ei pelillisesti yllä Coloradon tasolle. St.Louis Bluesilla myös hyvä alin kenttä joka pystyy myös pelaamaan myllytyksen ohella. Patrick Bordeleau liigan top-5 tappelija jos ei ihan jo top-3. Osaa myös pelata eikä todellakaan ketjun peli jää hänestä kiinni. McLeod omaa loistavat johtamistaidot ja pelaa aina tunteella illasta toiseen. Varmasti hyvinkin vittumainen kaveri jos ei omassa porukassa ole. Hanskaa myös kivan paljon vaikka ei osaakaan sitä hommaa kunnolla. John Mitchell loistava sentteri joka pystyy hyvään kiekolliseen peliin mutta hoitaa puolustustehtävät moitteettomasti.

Joten tuota koostumusta pitäisin hyvinkin onnistuneena kasauksena ja toivottavasti saa jatkaa yhdessä pitkään.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Muistin vielä yhden huomion pelistä. Kakkos- ja kolmosketjua vaihdettiin hiukan kolmannessa erässä, ainakin hetkeksi.

Jossain vaiheessa ketjut menivät näin:

Ykkönen
McGinn - Stastny - Parenteau
MacKinnon - Mitchell - Tanguay
Nelonen

Sitten taas tyhjän maalin aikaan kentällä oli Mitchell Stastnyn ja Parenteaun kanssa, mutta se saattoi vain olla keskenjäänyt vaihto. Sikäli tuo kolmonen olisi hyvä noin, koska Mitchell voittaa aloituksia paremmin kuin MacK, mutta kyllä kolmosen peli on näyttänyt sen verran hyvältä, että mielellään pitäisin alkuperäisenä.

Tietääkö kukaan, mikä sillä Landeskogilla on?
 

Ralph

Jäsen
Tietääkö kukaan, mikä sillä Landeskogilla on?

Jalkavamma. Ja antakaa nyt Duchenelle vähän aikaa, 2/82 ottelua pelattu ja ykköstähteä ollaan jo tuomitsemassa, varsinkin kun nämä kaksi peliä ovat tuottaneet jo avausmaalinkin.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Tietääkö kukaan, mikä sillä Landeskogilla on?

Tarkalleen ottaen ns. "puujalka". Ei sen kummempaa.

Mahtava startti on ollut ja ennen kaikkea se meidän vahvuus, eli hyökkäys, on kyllä onnistunut jo koko komeudessaan. Kuten joku tuossa ylempänä totesi, että 12 ukkoa hyökkääjistä jo pisteillä kahden matsin jälkeen. En halua luoda negailmapiiriä, mutta kyllähän tässä on jo muutaman vuoden ajan ollut tiedossa, että parhaillaan joukkue pystyy tällaisiin "pyörremyrsky"-esityksiin. Edellisiniä vuosina näitä on sitten seurannut monesti melkoinen taaperrus. Tietenkin kaksi voittoa kahdesta on hieno aloitus ja ei minunkaan pitäisi alkaa heti vertailemaan edellisiin kausiin. Tottakai tämä on alku, jonka koko uusi johto-organisaatio halusi sekä tarvitsi. Itse Pyhyys tuli myös eka matsissa aika makeasti heti framille "old style". Pleksit kaatuilivat ja mies näytti, että sydän on mukana. Hän on aina valmis puolustamaan omiaan, kuten jo pelaajaurallaan.

Erikoismaininta kahdesta ensimmäisestä pelistä myös Varlamoville. Joko se lahjakkuuden ja tekniikan edellyttämä taso löytyy tällä kaudella? Sanoin jo Caps-aikoina, kun näin hänet ensimmäisiä kertoja, että Varlamov tulee olemaan NHL:ssä kaikkien aikojen paras venäläismaalivahti. En vedä vielä sanojani takaisin. Hieno alku.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Joten tuota koostumusta pitäisin hyvinkin onnistuneena kasauksena ja toivottavasti saa jatkaa yhdessä pitkään.

Bordeleaun ja McLeodin paikat kokoonpanossa sementoituvat peli peliltä entistä enemmän. Colorado on nyt jo kahdessa pelissä kerännyt sen verran paljon uusia ystäviä joiden kanssa tullaan vielä pelaamaan lämpimiä otteluita, joten miehille tulee olemaan käyttöä.

"I take issue with that," Predators forward Paul Gaustad said. "He's one of those players who looks for the crowd to cheer him on or something like that. I don't know … it was a dumb hit and we know who did it. We play these guys several times this year."

Nashville wasn't happy over the hit by Downie, which Gaustad called “just a dumb hit,” while Preds coach Barry Trotz said he expects Downie to receive a suspension.

"We're trying to get all that out of the game, launching yourself with the head shots and stuff like that," Trotz said. "We're trying to get that out of the league."

Trotz vinkui jo ennen ottelua ja sama meno jatkuu näköjään ottelun jälkeen.

Mukava lukea Royn kommentteja pelaajistaan. Mies yrittää selvästi tuoda tunnetta joukkueeseen ja tähänä mennessä hän on onnistunut tehtävässään hyvin.

"That was a great hit," Avalanche coach Patrick Roy said in his postgame news conference. "I need to re-look at it, but I thought it was a fair check. What I like about Steve is he's a great leader right now on this team.

"He's playing hard. Everyone's rattled after him, but he stays composed. He stays focused. A lot of times, I'm not so sure that he is, but he says, 'Patty, I'm under control. I'm under control.' I say, 'OK, good Just keep going then.'"

Seuraavat kaksi ottelua on Torontoa ja Bostonia vastaan. Varmaankin lämpimiä kohtaamisia tiedossa.
 

Ralph

Jäsen
Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Torontossa nähdään kentällä sekä Gabriel Landeskog että myös Ryan Wilson. Hyökkäys menee odotetusti samaan kuin Anaheimia vastaan, mutta mitenkäs puolustus. Vezina aloittanee maalissa.

Ryan O'Reilly - Matt Duchene - Steve Downie
Gabriel Landeskog - Paul Stastny - Alex Tanguay
Jamie McGinn - Nathan MacKinnon - P.A. Parenteau
Cody McLeod - John Mitchell - Patrick Bordeleau

Ryan Wilson - Erik Johnson
Jan Hejda - Tyson Barrie
Andre Benoit - Cory Sarich

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Siinä minun ehdotus tulevalle kokoonpanolle.
 

PLK50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, HPK, Denver Broncos
Denverpostin mukaan Varlamov aloittaa Torontoa vastaan ja Jiggy saa vuorostaan kauden ensimmäisen starttinsa Bostonia vastaan torstaiyönä.

Ja todellakin kapteeni palaa Torontoa vastaan tutulle paikalleen "kakkos" ketjuun, Tangsin ja Stastnyn viereen.

Ja tuosta Ryan Wilsonista sain käsityksen, että mies on kunnossa mutta pitää päästä vielä fyysisesti pelikuntoon pitkähkön pelaamattomuuden jäljiltä, ja näin ollen ei tule ainakaan Torontoa vastaan pelaamaan. Voitte vapaasti korjata jos kuulostaa väärältä.
 

Ralph

Jäsen
Aivan, Vezina-Varlamov pelasi, torjui ja voitti jälleen, nyt Torontossa. Coloradolla kyllä hyvä tilanne, täysin terve rosteri eikä huolta huomisesta pelin suhteen. Patrick Roy on kokematon valmentaja, ei ole kokenut ainuttakaan tappiota NHL:ssä.

1-1 - Matt Duchene pörrää maalin taustalla häiritsemässä puolustusta. Pelaa Steve Downielle joka hakee nopea puolenvaihtoa joka sinäänsä epäonnistuu. Kiekko tulee Cory Sarichille joka tekee tilaa lämäriharhautuksella ja lopulta nostaa tarkalla ranteella pelin tasoihin.

1-2 - Nathan MacKinnon vääntää keskialueella kiekon laitaan Jamie McGinnille. Tilanteesta 2vs1 -hyökkäys, jossa läheltä maalivahtia syöttö P.A. Parenteaulle joka viimeistelee.

Täydellinen kauden alku, kolmeen peliin kolme voittoa. Seuraavaksi vastassa ylihuomenna hallitseva itäisen konferenssin kuningas, Boston Bruins. Muistaakseni edellinen kohtaaminen Bostonissa oli toissakauden alussa, kauden toinen ottelu. Bostonissa oltiin juuri nostettu viiri kattoon, mutta ottelun voitti Colorado 1-0. Milan Hejduk teki maalin sekä Semyon Varlamov otti ensimmäisen voittonsa ja nollapelinsä Coloradon paidassa.

Alkukauden tehokkaat, eli multipistemiehet:

1. P.A. Parenteau, 3+1
2. Jamie McGinn, 2+2
3. Nathan MacKinnon, 0+4
4. Steve Downie, 1+2
5. Alex Tanguay, 0+3
6. John Mitchell, 1+1
Matt Duchene, 1+1
Ryan O'Reilly, 1+1

Cory Sarich on minut yllättänyt positiivisesti, juuri avausmaali ja -piste, lisäksi tilastossa +5 koossa kolmeen peliin.

EDIT: Ryan Wilson totta kai puuttuu täysin terveestä kärkirosterista, mutta paluu tapahtuu tällä viikolla Bostonissa tai Washingtonissa. Bostonissa Cody McLeod pelaa uransa 400. NHL-ottelun.
 
Viimeksi muokattu:

Roy

Jäsen
Ennätyksellisen hienosti on alkanut kausi. Joukkue on esittänyt täysin erilaista luonnetta, mitä moneen vuoteen aikaisemmin. Joukkue on nyt johtonsa näköinen.

Toronto-pelissä, vaikka positiivista tietenkin voitto, niin ongelmia vielä on oman alueen pelaamisessa. Torontolla oli tukku loistavia maalipaikkoja, jotka tulivat nimenomaan Coloradon omista virheistä mm. pahoja kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä jne.

Kuitenkin peruspelaaminen on kunnossa, Varlamov huippuvireessä ja kun nuo (huolimattomuus)virheet joukkue saa vielä karsittua minimiin, on Colorado vaikea vastus kelle tahansa. Etenkin silmiinpistävää on hyökkäyspelin ja ketjujen hyvä koostumus: on taitoa, kovuutta ja hyvää rytmitystä sekä loistavasti luotuja maalintekopaikkoja.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jean-Sebastian Giguere tarjosi viime yönä aikamatkan n. 6-10 vuotta taaksepäin ajassa. Melkoinen suoritus veteraanilta.

Koko homman tietysti kruunasi, että penkin päässä Giggyn oppi-isä katseli, kuinka oppipoika "perhosteli" nollapeliin. Ei taida Giggyllä näitä pelejä kuitenkaan enää montaa varastossa olla, mutta viime yönä nähtiin eittämättä sitä parasta Giguereä.
 

Roy

Jäsen
Huikea voitto jälleen. "Honestly, we don’t really have expectations. We just want to surprise the world of hockey", Roy said.

Colorado pelasi koko ottelun todella energisesti, etenkin ensimmäinen erä ja tulo otteluun oli loistava. Toisessa erässä ja kolmannessa Boston pääsi peliin mukaan haastamalla Coloradon käsistään hieman hitaita pakkeja, mutta oikeastaan koko ottelussa Bostonilla ei ollut ns. tuhannen taalan paikkoja montakaan ja välillä hieman epävarmalta näyttänyt Giguere pääsi peliin kiinni ja "torjui kaikki". Ansaittu voitto.

Mitä enemmän tätä Royn Coloradoa katsoo, niin sitä enemmän siitä kyllä pitää. Joukkue pelaa erittäin hyvää energistä lätkää, jossa on taklauksia, viivelähtöjä ja nopeita hyökkäyksiä sopivassa "modernissa" suhteessa. Royn tiimi on selvästi perillä nykypelin lainalaisuuksista. Varsinkin nopeissa lähdöissä Avs pystyy hyödyntämään joukkueen suht. jalkavia pelaajia. Joukkueesta löytyy myös hyökkäyspäässä tekemään nopeita ja taitavia suorituksia, joista syntyy vieläpä maalipaikkoja.

Ongelmia on vielä omissa lähtöjen kanssa ja kun vastustaja pistää painetta, niin puolustajilla tekee töitä päästä omista ulos. Tuohon jos saisi vielä yhden kiekollisen pakin, niin helpottaisi kovasti...

Tässähän vanhakin fani ihan syttyy!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Jean-Sebastian Giguere tarjosi viime yönä aikamatkan n. 6-10 vuotta taaksepäin ajassa. Melkoinen suoritus veteraanilta.

Koko homman tietysti kruunasi, että penkin päässä Giggyn oppi-isä katseli, kuinka oppipoika "perhosteli" nollapeliin. Ei taida Giggyllä näitä pelejä kuitenkaan enää montaa varastossa olla, mutta viime yönä nähtiin eittämättä sitä parasta Giguereä.

Oli kyllä mahtava peli Giggyltä! Mies ei kovin sähäkästi siellä maalillaan liiku, mutta tuo sijoittautuminen on ihan omaa luokkaansa. Kaikki torjunnat näyttivät kovin helpoilta, eikä kiekko pomppinut juuri ollenkaan. Minä ainakin odotin tästä pelistä tappiota, sillä viime kaudella Gigueren näytti todella hitaalta maalillaan. Nyt kiekko jäi muutaman kerran pyörimään vaarallisesti maalin eteen, mutta pakit saivat siivottua ne onneksi pois.

Hyvin on kausi alkanut ja seuraavaksi on vuorossa Vezinan vanha joukkue vieraissa.
 

Ralph

Jäsen
Vezina-Varlamov sai palkinnostaan kilpailijan, Jean-Sebastien Gigueren. Hyvältä näyttää kyllä maalivahtipeli, kerrankin.

Matt Duchene 1+1 ja pirteä ottelu muutenkin. Tyhjään maaliinki tehty maali voi olla myös hieno, vei luistelukisassa Bruins-miehiä ihan kuus-nolla.

Joukkueen ongelma on valmentajan kokemattomuus. Hän ei ole kokenut urallaan ainuttakaan tappiota NHL-koutsina.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hyvin on kausi alkanut ja seuraavaksi on vuorossa Vezinan vanha joukkue vieraissa.

Tätä odotan kyllä.

Hienosti on kausi alkanut. Ne pelit mitä on viime kausina hävitty yhden maalin erolla, on tällä kaudella käännetty kotiin päin. Pienestä se on kiinni. Onko se Roy'n tuoma "I care for my players" -fiilis vai mikä se pieni ero on? Sama se, minä tykkään.
 

Ralph

Jäsen
Ryan Wilsonille tehdään tilaa kokoonpanoon, Matt Hunwick waivereihin. Jos joku ottaa vastaan, on tyhmä.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ryan Wilsonille tehdään tilaa kokoonpanoon, Matt Hunwick waivereihin. Jos joku ottaa vastaan, on tyhmä.

Joo, Good writtens vai miten se meni?

Guenin on ollut hyvä. Tai ei oo munannut mitenkään. Sarich ryssi ainakin Bostonia vastaan ehkä eniten. Pakisto on kyllä mysteeri. Yksi TOP4-pakki orkesteriin mukaan ja täällä oltaisiin tyytyväisiä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Onnittelut vielä hyvästä vieraspelistä Bostonissa.

Sitten tietämättömän kysymys: mikä on Avsin selostuskaksikko, toinen ainakin tuntui omaavan jotain Bruin-historiaa? Kohtuu hyvältä kuulosti myös vieraskannattajan korvaan, mitä mieltä kotikannattaja on äänistä/tyylistä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös