Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 145 251
  • 616

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Jossain kohtaa, kun on aikaa ja motivaatiota voisi tehdä lyhyen läpileikkauksen Blackhawksin prospektien otteista eri sarjoissa. Todettakoon nyt kuitenkin, että yliopiston puolella mm. Nazarin ja Mooren otteet ovat olleet nyt ainakin odotusten mukaisia. Martin Misiak ja Gavin Hayes ovat tehoilleet mukavasti OHL:ssä ja Drew Commesson farmiura on alkanut vähintäänkin lupaavasti. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Hienoa! Sama ollut itselläkin mielessä, mutta jätän suosiolla meidän Hawks-osion johtavalle prospektianalytiikolle tämän.

Lyhyesti jos kuitenkin Nazarista, koska häneltä olisin ehkä odottanut vähän enemmänkin. Vaikka tuo PPG-tahti varsin hyvä onkin, niin on vähän jäänyt hierarkiassa muiden Michiganin NHL-prospektien taakse. Ajattelin Nazarin kuitenkin olevan Michiganin ykkösheppoja, mutta nyt on käynyt jopa kolmossentterinä asti ja ollut joukkueen miinuskunkku. Viime pelissä näytti kuitenkin nousseen takaisin kakkosen keskelle ja viimeiset 3 peliä ovat tuottaneet 1+5=6, joten suunta on paranemaan päin. Saattaa olla, että se viime kauden lonkkaleikkauskin on vielä näytellyt jonkinlaista roolia.

Bedardilta tosiaan eilisessä pelissä tuli tuo kolmanteen maaliin johtanut tötöily hyökkäysalueella, mutta nähdäkseni oli myös toisessa maalissa pikkuisen osasyyllinen. Siinäkin vähän pakotti peliä keskelle, josta seurauksena tuli se pomppiva kiekko viivaan Korchinskille, asettaen hänet tuollaiseen haastavaan tilanteeseen. Korchinskin olisi toki pitänyt lopulta se pelata vähän järkevämmin, ettei tuota läpiajoa olisi syntynyt. Mutta näitä nyt sattuu näille nuorille, niin Bedardille kuin muillekin.

Kovasti siellä kyllä yritetään vaatia ja pitää rimaa korkealla niin valmennuksen kuin veteraanienkin johdolla. Eilisen pelin jälkeen nimittäin taas palaveerattiin ja muisteltiin millaisia arvoja joukkueessa halutaan vaalia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hienoa! Sama ollut itselläkin mielessä, mutta jätän suosiolla meidän Hawks-osion johtavalle prospektianalytiikolle tämän.

Kiitosta vaan, mutta en koe olevani tässä mikään johtava, että antaa mennä vaan mikäli paukkuja riittää.

Nazarin kohdalla varmasti tuo melkein koko viime kauden verottanut lonkkaleikkaus laittoi takapakkia kehitykselle, mutta kuten viestissäsi mainitsit on kolmen pelin pisteettömän jakson jälkeen tehoja alkanut taas mukavasti ropisemaan. Toivotaan nyt vaan ehjää kautta Nazarille, se potentiaali ei ole mihinkään päässyt katoamaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Olipas vahva vierasesitys Tampassa.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää, mutta kovalla työllä ja pienellä onnellakin Blackhawks siirtyi erätauolle johdossa. Toisessa erässä tasaista vääntöä ja loppunumerot 3-5-kavennuksen jälkeen.

Bedardille pari erilaista maalia, joka lupaa kyllä hyvää kun mietitään mistä niitä maaleja myös joutuu tekemään. 2+2 Bedardille ja melkein piste per peli tahdissa.

Korchinskille myös uran ensimmäinen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Upea vierasvoitto äideille 5-3!
Harvoin noin purjeissa ollut joukkue siirtyy johtoasemassa erätauolle ensimmäisen erän jälkeen ja vielä selkein numeroin 4-2.
Bedard alkaa lämmetä ja oikeastaan jotain tämän tyyppistä on ollut jo odotettavissakin.
Korchinskin avausmaali oli myös hieno etappi hänen uransa osalta.
Ja jälleen voittava maalivahti Petr Mrazek oli hirveässä vireessä.

Mutta aina pitää olla jotakin miinustakin, näyttää siltä että menetettiin yksi kädellinen pelaaja jälleen loukkilistalle kun Taylor Hall talutettiin pukukoppiin kesken pelin. Tällä kertaa näytti jalka vääntyvän vaarattomassa tilanteessa polven kohdilta.

Athanasiou, Raddysh ja Rechel ovat kavereita joilta odotan reippaasti enemmän hyökkäyksen osalta näin kahdentoista pelin jälkeen. Tämän kolmikon kuuluisi olla sisäisen pistepörssin TOP5 sijoilla. Veteraanit ovat onnistuneet pistemielessäkin hyvin, sillä Perry on kakkonen, Foligno kolmonen ja Donato nelonen joukkueen pistepörssissä.
Kurashev nakuttelee piste per peli tahdissa paluunsa jälkeen mutta hän saisi edelleen olla itsekkäämpi ja ampuakin.

Blackhawks pistepörssi
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Aina vaikea Tampa vieraissa ja sieltä vain voitto kairattiin. Kuuden pelin tappioletku poikki tuossa ladossa. Haukkaäidit tosiaan paikalla todistamassa. Ehkä sieltä tuli tarvittavaa tsemppiä, jolla vaikea alku käännettiin voitoksi. Tylyn tehokasta viimeistelyä vähistä paikoista, Bedard liekeissä ja Mrazek hoiti loput. Kurashevin ja Bedardin välille on syntymässä hyvin kemiaa. Korchinskille uran eka. Hienosti kuittasi aikaisemman virheensä Tampan toisessa maalissa. Välillä näitä junnuvirheitä häneltä nähdään, mutta nyt niitä toisaalta kelpaa tehdä ja niistä oppia, kun odotustaso on alhaalla. Vlasic jatkaa vakuuttavaa marssiaan NHL-puolustajaksi. Taas hieno peli häneltä. Tuohon varteen kun saa lisää massaa, niin meillä on melkoinen timantti tulossa.

Hallin loukkaantuminen tosiaan ainoa särö muuten hienossa illassa. Ei hänen epäonnelleen näytä tulevan loppua. Jos tulee pitempi poissaolo, niin katse kohdistuu minullakin samoihin miehiin kuin @reme llä. Pitäisi alkaa jo tapahtua asioita. Atshiu nyt on aina ollut sähäkkä nallipyssy ja Raddysh silloin tällöin väläyttelevä yleismies Jantunen, mutta Reichelilta odotan enemmän. Taas meni ihan pelin ulkopuolella eikä saanut mitään aikaan. Työkalut pitäisi olla olemassa nähtyä parempaan.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eipä edellä mainittuihin pointteihin ole mitään lisättävää. Viihdyttävä peli, jossa alussa näytti tulevan selkään oikein isän kädestä, mutta niin vain yhtäkkiä Tampan ensimmäisen erän dominoinnin jälkeen taululla 2-4 haukoille. Onnea ja kotijoukkueen virheitä tarvittiin mukaan matkaan Mrazekin huippuvireen kanssa, Mrazekin otteet on kyllä lyönyt allekirjoittaneen positiviisesti ällikällä ihan totaalisesti. Se osa-alue, jota pidin ennakkoon hiekoimpana onkin ollut tämän joukkueen suurin vahvuus alkukaudesta.

Connor Bedardilta luonnollisesti kauden paras peli. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja Bedardin otteista alkoi selvästi näkymään rentoutta sitä kautta. Nyt pitää toivoa Reichelille pian samaa, koska uskoisin pahimman jumin olevan nuorukaisen pään sisällä. Työkaluja tuloksen tekoon pitäisi kyllä löytyä.

Raaka on ollut Blackhawksin alkukauden ohjelma ja nyt seuraavaksi sunnuntaina Florida pääsee hakemaan revanssia kotonaan ja torstaina kotihallissa uusinta Tampaa vastaan, että ei tässä nyt mitään helpotusta sikäli ole nähtävissä. Kaiken kaikkiaan Chicagon aloitus tähän kauteen on ollut omakohtaisia odotuksia parempi. Isoja päänahkoja on onnistuttu saalistamaan ja 10 pistettä ensimmäiseen 12 otteluun on tälle nipulle vähintäänkin tyydyttävä saldo.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Nyt pitää toivoa Reichelille pian samaa, koska uskoisin pahimman jumin olevan nuorukaisen pään sisällä. Työkaluja tuloksen tekoon pitäisi kyllä löytyä.

Tämä se on isosti toiveissa. Vaikka Reichelin pelistä ei ole vielä muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta nähnyt, että pisteet ovat tulossa, niin kyllä hän jotakin hyvää kuitenkin saa aikaiseksi. Athleticin jutusta poimittuna Corey Sznajderin dataa ennen viime yön ottelua:

One of the things he already does at a high level is enter the offensive zone. He leads the Blackhawks in zone entries, carry-ins, entries with passes and entries with chances. That last category is especially important because a lot of Bedard’s offense is created off the rush. He has 15 chances created off carries. He’s followed by Lukas Reichel at 10 and Nick Foligno with eight. Andreas Athanasiou is tied for second with Reichel with 28 carry-ins, but Athanasiou only has three carries for chances.

Reichelin vahvuuksia on nimenomaan tuo pelin kääntäminen ja kiekon tuonti hyökkäysalueelle sekä niistä maalipaikkojen luonti. Ollut siis Bedardin jälkeen tällä osa-alueella paras.

Jotenkin tuntuu, että Reichel on myös kärsinyt ketjukavereistaan. Aika usein jää yksin, jos saa kiekon tuotua alueelle. Athanasiou on ollut todella heikko ja en kyllä vaan tykkää myöskään Raddyshista, jonka kanssa Reichel on pääosin pelannut. Raddysh on hidas ja ei pysty juuri ollenkaan tekemään peliä. Hyökkäysalueella voisi jossain määrin toimia palopostina maalin edessä, mutta muuten ei oikein riitä. Hänet pitäisi pudottaa Bottom 6:een ja alkaa tehdä hänestä puhtaasti puolustavaa hyökkääjää.

Epäilin tuon Kurashev-Bedard-Foligno ketjun toimivuutta, mutta olihan upea peli nyt heiltä. Jos tuo jatkaa noin hyvin, niin seuraava prioriteetti olisi yrittää rakentaa Reichelin ympärille toinen tuloksentekoon kykenevä ketju. Jos Hall selvisi säikähdyksellä, niin hän voisi olla hyvä ketjukaveri, mutta kuka sitten kolmanneksi? Luottaisiko, että Athanasiou pysyisi koohotuksen sijasta näiden mukana vai laittaako Reichel takaisin keskelle Hallin ja vaikka T. Johnsonin kanssa?

Reichelilta itseltään toivoisin enemmän suoraviivaisuutta ja halukkuutta mennä likaisille alueille. Kamppailupelaamisessa pitäisi tavalla tai toisella olla parempi. Kiekollisen pelaamisen uskoisin parantuvan itseluottamuksen kautta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuo on kyllä aivan totta, että Reichelin pelaamisessa ei ole ollut sellaisia elementtejä näkyvissä, jotka antaisivat odottaa tehopatojen avautumista hetkellä minä hyvänsä. Pelin kääntäminen ja kiekon tuonti ovat kivoja juttuja, mutta kyllä häneltä on lupa odottaa paljon enemmän hyökkäyspäähän. Ei nyt välttämättä mitään ppg-tahtia, mutta huomattavasti parempaa kuin nykyinen.

Jos Reichel on ollut nyt vähän tuhnu ja pettymys, niin Kurashev on taas pelannut vallan mukavasti. Todella hyvää kokonaisvaltaista pelaamista ja toistaiseksi sveitsiläinen painaa ppg-tahdilla menemään. Toki otanta on vielä suhteellisen pieni, mutta kuitenkin pirteää tekemistä häneltä. Olen myös tykännyt MacKenzie Entwistlen pelaamisesta. Hänen tehtävänsä ei ole tietenkään tehdä tulosta, mutta muuten on ollut mies paikallaan alaketjuissa sekä av:lla. Omaan silmään luistelu on parantunut viime kaudesta ja muutenkin meno on päättäväisempää. Ja kun aina hehkutellaan näitä nuoria pelaajia, niin onhan tuo Seth Jones vaan aikamoinen kone fyysisesti. Tampaa vastaan kellotti kevyet 31:46 minuuttia peliaikaa. On ylisuuri sopimus ja kaikkea eikä täydellinen pelaaja missään nimessä, mutta paljon mainettaan parempi kiekkoilija kuitenkin.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Muutama one liner Florida pelistä. Upea 3. erä, se oli varmaan lähellä tän hetken maximia. Jones yksi harhasyöttö, mutta varsinkin loppu tuli todella dominoivasti. Korchinski ja Vlasic alan tykkäämään näistä pojista aina vaan enemmän. Bedardista tuli lähetyksessä jo kaikki moneen kertaan ja eipä niihin ole lisättävää. Aika hyvin se veto ykkösellä lähti siinä lopun mylläkässä, joten ei ehkä niin huono, kun annetaan ymmärtää. Lempiaiheeni Soderblom, tänään ihan ok, mutta en vaan pysty luottamaan. Pelaa jatkuvasti yli, kuten Heleniuskin toi esiin. Ihan hyvä kokonaisuus. Folignolle vielä iso plussa, hieno matsi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Itselle jäi tuosta @viaplayn lähetyksestä jotenkin paska fiilis. Chicagoa ja Bedardia dissattiin jo tarpeettomankin paljon sekä Nemon ja Mäkisen toimesta. Mäkisen olisi hyvä keskittyä pelin selostamiseen eikä jatkuvasti toisen joukkueen dissaamiseen pelin keskelläkin. Oli pakko TAAS vaihtaa EN-selostukselle ja siellä oli meno aivan toisenlaita, pystyivät jopa Bedardia kehumaan useaan otteeseen eikä pelkästään kaivelemaan mitä hän ei osaa.

Totta kai nuo kaksi jengiä ovat paperilla ihan eri tasolla mutta viikon sisään Chicago voitti Pantterit 5-2 ja hävisi nytkin vain maalilla. Niin mun mielestä Chicago on tarjonnut ihan kohtuu vastuksen vaikkei siellä ole ketään eikä ne osaa mitään.
Onhan tuo junnu aivan mahtava, meno vaan kovenee peli peliltä ja ratkaisukyky on jäätävällä tasolla. Ja puolustuksen junnut ovat ylittäneet myös kaikki odotukset. Virheitä sattuu mutta ei pitä unohtaa että niitä sattuu yhtälaila kaikille muillekin kaikissa joukkeissa.

@letiss samaa mieltä Söderblomista tuo ylipelaaminen on näkyvää ja hän on jäänyt selkeästi kakkoseksi Mrazekin jalkoihin alkukaudesta.
Chicagolta lopulta hyvä rutistus lopussa ja Bedard piti meidät taistelussa mukana yksilösuorituksillaan.

YV-valmentajille kriisipalaveria kehiin, emme saa YV:stä mitään irti.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ottelu tuli myös Subilta, jossa Jani Alkio selosti ja Olli Jokinen oli kommentaattorina. Luonnollisesti OJ:n kommenteista heijastui edelleen lämpö Floridaa kohtaan ja "Tsikakon" todettiin roikkuneen lähinnä tuloksessa kiinni, vaikka Florida teki kaiken paremmin. Onhan tuossa tietysti osa totuuttakin varsinkin ensimmäisen ja toisen erä osalta.

Bedardin yksilösuorituksia muistettiin kyllä kehua ja Jokinen oli huvittavasti sanomassa ennen junnun ensimmäistä maalia, että ei taida uskaltaa mennä laitojen vierelle. Ei kuitenkaan ehtinyt sanoa, kun #98 riisti sitä ennen kiekon ja nosti sen maalin kattoon.

Molemmat totesivat kyllä useaan otteeseen, että iltapäiväpeli ei tarjonnut tällä kertaa laadukkainta jääkiekkoa, mutta viihdettähän tuossa oli runsaasti ainakin maalien muodossa.
 

Eastoni

Jäsen
Koska ottelu tuli Subilta, niin näin ekaa kertaa #98 ottelun. Täytyy sanoa, että tekemistä vielä on. Kaverihan oli ihan hukassa omassa päässä, siis käsittämättömän huono puolustussuuntaan, oli monessa tilanteessa pahasti myöhässä. Ei saanut koko pelin aikana kiekkoa juuri ollenkaan, maalipaikatkin taisi tulla omista riistoista. YV peli oli jotain mitä en ole ikinä nähnyt, siis niin huonoa häseltämistä koko Chicagon porukalta että ihan hävetti. Ihmettelen myös #98 ketjukavereita, esim. Foligno ei sovi tohon mitenkään, se venäläinen on taitava mutta liian heikko fyysisesti. Kahta-kolmea syöttöä peräkkäin eivät saaneet pelin millään osa-alueella omille. Mutta siis #98 on kyllä näppärä kaveri kun saa maalintekopaikan. Sellanen jämäkkyys ja kaksinkamppailuvahvuus varmasti suurimmat kehityskohteet.
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
#98 on kyllä puolustussuuntaan todella heikko, mutta silti valovuoden edellä esimerkiksi Kanea… muistan varsinkin viime kaudella kun #88 vähän puolusteli. Bedardista huomaa että yrittää puolustaa, mutta ei oikein hahmota mihin pitäisi omissa sijoittua.

Hyökkäyspäässä taas on aivan uskomaton kaveri ja kun saa 3-4kg lisää massaa ja voimaa niin tulee olemaan pitelemätön.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Itselle jäi tuosta @viaplayn lähetyksestä jotenkin paska fiilis. Chicagoa ja Bedardia dissattiin jo tarpeettomankin paljon sekä Nemon ja Mäkisen toimesta. Mäkisen olisi hyvä keskittyä pelin selostamiseen eikä jatkuvasti toisen joukkueen dissaamiseen pelin keskelläkin. Oli pakko TAAS vaihtaa EN-selostukselle ja siellä oli meno aivan toisenlaita, pystyivät jopa Bedardia kehumaan useaan otteeseen eikä pelkästään kaivelemaan mitä hän ei osaa.

Totta kai nuo kaksi jengiä ovat paperilla ihan eri tasolla mutta viikon sisään Chicago voitti Pantterit 5-2 ja hävisi nytkin vain maalilla. Niin mun mielestä Chicago on tarjonnut ihan kohtuu vastuksen vaikkei siellä ole ketään eikä ne osaa mitään.
Onhan tuo junnu aivan mahtava, meno vaan kovenee peli peliltä ja ratkaisukyky on jäätävällä tasolla. Ja puolustuksen junnut ovat ylittäneet myös kaikki odotukset. Virheitä sattuu mutta ei pitä unohtaa että niitä sattuu yhtälaila kaikille muillekin kaikissa joukkeissa.

@letiss samaa mieltä Söderblomista tuo ylipelaaminen on näkyvää ja hän on jäänyt selkeästi kakkoseksi Mrazekin jalkoihin alkukaudesta.
Chicagolta lopulta hyvä rutistus lopussa ja Bedard piti meidät taistelussa mukana yksilösuorituksillaan.

YV-valmentajille kriisipalaveria kehiin, emme saa YV:stä mitään irti.
Hyvin samoja mielipiteitä sekä Viaplayn lähetyksestä että Söderblomista. Toki valitettavasti Viaplayn tekemisessä ei ole mitään uutta. Samanlaista kuraa saavat vuorollaan McDavid, Eichel, PK Subban, Jack Hughes ja muut jotka ovat lähtökohtaisesti hyökkäyspään pelaajia ja/tai "kilpailevat" jossain määrin suomalaisten pelaajien kanssa milloin mistäkin. Kyllähän Nieminen ja Mäkinen eilen hehkuttivat esim Barkovia osittain täysin aiheesta, mutta myös täysin aiheettakin. Esimerkiksi joku vaihto, jossa Bedardin puolustuspeliä haukuttiin, tuotiin esiin, että on sinänsä epäreilua kun joutuu kamppailemaan Barkovin kanssa maalin edustalla. Huomaamatta tosin jäi, että vaihto oli Bennetin ketjua vastaan ja Bedard pelasi puolustuspäässä laiturin roolissa Folignon hoitaessa painihommat.

Suurimmat kehityskohteet Bedardilla on toki puolustuspelissä ja aloituksissa, niin kuin monella muullakin tulokaspelaajalla vuosien varrelta. En kuitenkaan ole tästä huolissani, sillä jo Florida pelin nopeissa 2vs2 hyökkäyksissä Bedard pystyi tekemään korjauksia pelaamiseensa. Ensimmäisen erän Lundellin hukkaaminen kuitattiin toisessa erässä vastaavassa 2vs2 vastahyökkäyksessä, jossa Bedard puolusti luistelemalla niin, että lopputuloksena oli tuhnu laukaus Söderblomin syliin. Eihän se nyt tuossakaan mennyt ihan oppikirjan mukaan kun Bedardin miehellä oli maila vapaana, mutta pikkuhiljaa paranee.

Bedardin kohdalla sanoisin tuon Florida pelin jälkeen saman minkä kuulin kerran erään torontolaisen toimittajan sanottavan Auston Matthewsista; "If player scores 60 goals, I don't care what he can't do." Jos Bedard on muuten aivan näkymätön, mutta saa ensimmäiseen kahteen erään kaksi laukausta ja saldona on 2+0 niin aivan sama jos Bedardilla on hieman ongelmia puolustuspelissä. Joukkuehan on täynnä näitä romuluisia, kokeneita ja puukätisiä kahdensunnan hyökkääjiä, joten eiköhän Bedardista koulita aika nopeasti sellainen pelaaja, joka on vähintäänkin siedettävä puolustuspäässä ja takoo siinä sivussa +40 maalia joka kausi.

EDIT: Loppuun vielä, että Riku Helenius on kyllä parasta mitä Viaplay voi tarjota. Todella analyyttistä, mutta kuitenkin ymmärrettävää puhetta maalivahdeista jokaisessa lähetyksessä. Itse en esimerkiksi tuosta Reinhartin maalista nähnyt muuta kuin, että hieno ohjaus ja mahdoton veskarille, mutta niin vain Helenius sieltä kävi hienosti läpi, että maali johtui myös osittain Söderblomin ylipelaamisesta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
EDIT: Loppuun vielä, että Riku Helenius on kyllä parasta mitä Viaplay voi tarjota. Todella analyyttistä, mutta kuitenkin ymmärrettävää puhetta maalivahdeista jokaisessa lähetyksessä. Itse en esimerkiksi tuosta Reinhartin maalista nähnyt muuta kuin, että hieno ohjaus ja mahdoton veskarille, mutta niin vain Helenius sieltä kävi hienosti läpi, että maali johtui myös osittain Söderblomin ylipelaamisesta.
Joo tämä unohtui mainita Helenius, todella miellyttävä ja asiantunteva palanen tuohon tiimiin ja myös neutraalimpi vaihtoehto. Toiset kommentaattorit mistä olen tykännyt ovat Ossi Väänänen ja tietty Ika Lehkonen.

Bedardista ei tule myskääjää, eikä varmaan Selke Trophynkään voittajaa mutta näyttää vahvasti siltä että hänestä tulee meille kova pelaaja. Ja hän pystyy aiheuttamaan monelle puolustukselle ja maalivahdille vielä harmaita hiuksia vuosien vieriessä.

Kun hänen tekemiään puolustuksen virheitä innolla listaillaan niin on hyvä muistaa että Florida matsin maalit mitä hän teki olivat aikalailla hänen omaa tuotantoaan eivätkä onnistu valtaosan pelaajien käsillä. Kiva että hän on meillä eikä muilla.

Folignolle plussaa tuosta Bedardin kohtaaman kovan niitin muistutuksesta, se oli ammattimaisesti hoidettu.

 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On se kumma, kun junnuliigasta tullut 18-vuotias ei ole vielä valmis paketti! Huumoria. Connor Bedard ei tosiaan tule taistelemaan koskaan Selkestä ja hänen paras puolustus tulee aina olemaan hyökkäys. Ei ole taidettu hänen kohdallaan keskittyä juniorisarjoissa puolustuspelaamiseen ja kenties tuo nyt sattuu hieman näkymään? Patrick Kaneen tosiaan jos verrataan, niin ei niittänyt Kanekaan mainetta puolustuspelaamisella. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että Bedardin keskushyökkääjänä pitää opetella puolustuspelaamista väkisinkin ja en ole lainkaan huolissani siitä, etteikö työ tekijäänsä opeta. Tällä hetkellä nuorukainen painaa yli 50 maalin tahdissa, mikä on aika kova juttu tuon ikäiselle pelaajalle NHL:ssä. Tuskin tulee aivan tuota tahtia jatkamaan, mutta tuntuu nyt saaneen enemmän ja enemmän kiinni juonen päästä hyökkäyspään pelaamisesta. Parin vuoden päästä, kun on hieman kokeneempi ja ympärillä toivottavasti laadukkaampia pelaajia, voi vain kuvitella, mitä tuollainen lahjakkuus voi saada aikaan. Vähän malttia nyt saatana.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
#98 on kyllä puolustussuuntaan todella heikko, mutta silti valovuoden edellä esimerkiksi Kanea… muistan varsinkin viime kaudella kun #88 vähän puolusteli. Bedardista huomaa että yrittää puolustaa, mutta ei oikein hahmota mihin pitäisi omissa sijoittua.

Hyökkäyspäässä taas on aivan uskomaton kaveri ja kun saa 3-4kg lisää massaa ja voimaa niin tulee olemaan pitelemätön.
Kyllähän Bedardista pitää tulla paljon parempi pelaaja kokonaisvaltaisesti kuin Kane. Tässä on odotukset kuitenkin siellä Crosby-McDavid jatkumossa. Nyt jo tehoilee kunnolla ja parin kauden päästä pitäisi olla suhteellisen kokonaisvaltainen paketti kasassa. Vielä ei pidä tuomita huonoa puolustamista vaan voi iloita, että kykenee 18-vuotiaana tehoilemaan. Kova on junnu.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
On se kumma, kun junnuliigasta tullut 18-vuotias ei ole vielä valmis paketti! Huumoria. Connor Bedard ei tosiaan tule taistelemaan koskaan Selkestä ja hänen paras puolustus tulee aina olemaan hyökkäys. Ei ole taidettu hänen kohdallaan keskittyä juniorisarjoissa puolustuspelaamiseen ja kenties tuo nyt sattuu hieman näkymään?

Hassuja juttuja kyllä. Luulisi vaikkapa siellä Viaplayn studioissakin olevan jo ymmärrystä näistä asioista. Vaan ei, mennään nyt sitten negan kautta, vaikka 18 vuotiaana on yli 50 tehdyn maalin tahdissa.

Niin se vaan menee, että Kanadan junnusarjoissa tai vaikkapa USA:n kehitysohjelmassa lähestytään peliä vähän eri tavalla. Huippulupauksille annetaan vapauksia ja pyritään entisestään vahvistamaan heidän vahvuuksia, jotta myös ylemmällä tasolla sitten erottuvat niiden ansiosta. Puhutaan nimenomaan hyökkäyspään taidoista. Peli on tuolla melkolailla avoimempaa ja peleissä tulee paljon toistoja esim. maalipaikoissa. Tämä kyllä mielestäni näkyy positiivisesti pohjois-amerikkalaisten pelaajien kyvyissä ratkoa noita tilanteita.

Enkä nyt toki tarkoita, että kaikki tuolta tulevat olisivat huonoja kahden suunnan pelureita, mutta usein sen opettelu jää tällaisilla hyökkäyspään taikureilla aikuisten tasolle.

Näen tuon kuitenkin ihan hyvänä asiana. Kyllä se puolustuspelaaminen on kuitenkin osa-alue, jota on verrattain helpompi kehittää myöhemminkin parempaan kuntoon. Näin uskon myös Bedardin tapauksessa käyvän, mutta aikansa se tulee ottamaan ja maltti on valttia. Nyt ei ole vielä mitään tarvettakaan olla puolustuspäässä huippuosaaja.

Patrick Kane vertauksiin vielä. On hurjan aikaista puhua näistä 13 pelin jälkeen, mutta on se varmasti sanottava yhtään Kanea väheksymättä, että Bedardin kohdalla odotusarvo on vielä kovempi. Enkä nyt tarkoita, että voittaisi kolmen cupin sijasta neljä, vaan ihan henkilökohtaisella tasolla. Yksi syy tähän tullee olemaan, että Bedardista tulee vielä kokonaisvaltaisempi pelaaja.

Patrick Kane on kuitenkin joka tapauksessa aivan huikea jamppa ja ratkaisija, vaikka puolustuspelaaminen ei onnistunut tai kenties edes paljoa kiinnostanut.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kyllähän Bedardista pitää tulla paljon parempi pelaaja kokonaisvaltaisesti kuin Kane. Tässä on odotukset kuitenkin siellä Crosby-McDavid jatkumossa. Nyt jo tehoilee kunnolla ja parin kauden päästä pitäisi olla suhteellisen kokonaisvaltainen paketti kasassa. Vielä ei pidä tuomita huonoa puolustamista vaan voi iloita, että kykenee 18-vuotiaana tehoilemaan. Kova on junnu.
Ei kai nyt heti unohdeta myöskään Kanen saavutuksia, tämä on meinaan hyvin paljon sanottu. 3 x Stanley, Calder, 4x tähdistöön, Conn Smythe, Hart memorial, Art Ross, 451maalia, yli 1200p jne.
 

Haywire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Ei kai nyt heti unohdeta myöskään Kanen saavutuksia, tämä on meinaan hyvin paljon sanottu. 3 x Stanley, Calder, 4x tähdistöön, Conn Smythe, Hart memorial, Art Ross, 451maalia, yli 1200p jne.
Juu itekki puhusin Bedardista ja McJesuksesta sitten vasta samassa lauseessa Kanen kans, kun ovat samalla tavoin ratkoneet mestaruuksia ja johtaneet edestä kuten Kane ja Toews mestaruusvuosina johtivat. Sen verta kannunvoittamisorientoitunut sarja NHL on.

Yksilötaitoa varmasti on nuorilla staroilla yllin kyllin, mutta ilman voittamista ne on vain sirkustemppuja.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Patrick Kane on kuitenkin joka tapauksessa aivan huikea jamppa ja ratkaisija, vaikka puolustuspelaaminen ei onnistunut tai kenties edes paljoa kiinnostanut.
Kyllähän se Hossa opetti Kanelle, miten takakarvataan, ja siinä Kane paransi ainakin hetkittäin...

Korchinski, Vlasic ja tietysti Bedard on ollut mukavaa seurattavaa tähän asti, vaikka kaikki tekevät niitä junnumokia, mutta se kuuluu kasvutarinaan, mitä tässä mielenkiinnolla seurataan...
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Juu itekki puhusin Bedardista ja McJesuksesta sitten vasta samassa lauseessa Kanen kans, kun ovat samalla tavoin ratkoneet mestaruuksia ja johtaneet edestä kuten Kane ja Toews mestaruusvuosina johtivat. Sen verta kannunvoittamisorientoitunut sarja NHL on.

Yksilötaitoa varmasti on nuorilla staroilla yllin kyllin, mutta ilman voittamista ne on vain sirkustemppuja.

Mä oon aina ajatellut, että Duncan Keith oli aikansa parhaita puolustajia, mutta olikin vain Patrick Kanen taakse piiloon päässyt Darnell Nurse. Oliko Marian Hossakin lopulta vain Zach Hyman huonommalla iholla?
 

Haywire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Mä oon aina ajatellut, että Duncan Keith oli aikansa parhaita puolustajia, mutta olikin vain Patrick Kanen taakse piiloon päässyt Darnell Nurse. Oliko Marian Hossakin lopulta vain Zach Hyman huonommalla iholla?
Ei mitään Keithiltä eikä Hossalta pois, puhumattakaan esim. Crawfordista kuinka tärkeitä palasia olivat mestarijoukkueessa. Kummasti sen aikasissa mestaruusjoukkueissa joka pelipaikalle nousi maailman huippuja. Junnu Teräväinen onnistuu voittamaan finaalien pistepörssin. Joku Rundblad muistoissa edellee iha saatanan kova pakki mut oliki vain ihminen ku Kärppiin tuli.

Onhan siellä lerssillä Bouchard marinoitumassa ja vaikka RNH/E.Kane heittää verrokiksi Hossalle. Aivan hyvin nämä voisi nousta maailman kärkinimiksi jos joku raahaisi vain Oilerssin kannulle asti.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ei mitään Keithiltä eikä Hossalta pois, puhumattakaan esim. Crawfordista kuinka tärkeitä palasia olivat mestarijoukkueessa. Kummasti sen aikasissa mestaruusjoukkueissa joka pelipaikalle nousi maailman huippuja. Junnu Teräväinen onnistuu voittamaan finaalien pistepörssin. Joku Rundblad muistoissa edellee iha saatanan kova pakki mut oliki vain ihminen ku Kärppiin tuli.

Onhan siellä lerssillä Bouchard marinoitumassa ja vaikka RNH/E.Kane heittää verrokiksi Hossalle. Aivan hyvin nämä voisi nousta maailman kärkinimiksi jos joku raahaisi vain Oilerssin kannulle asti.
Tai vaihtoehtoisesti tuo Chicagon taustatuki (voidaan varmaan keskustella siitä, että Hossa ja Keith olivat merkitykseltään Toewsin kanssa suunnilleen samaa luokkaa) oli useampaa pykälää kovempi kuin Edmontonissa.

Patrick Kane oli 25 ja Jonathan Toews 26 viimeisellä mestaruuskaudella. Sen jälkeen loppui kiinnostus, kun ei enää edestä johtamalla voittanut yhtään pudotuspelisarjaa niinä kertoina kun sinne asti ylipäänsä tuli päästyä? Kanekin keskittyi lähinnä omien pistesaldojensa paranteluun ku mikäkin sirkusponi.
 

Haywire

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Tai vaihtoehtoisesti tuo Chicagon taustatuki (voidaan varmaan keskustella siitä, että Hossa ja Keith olivat merkitykseltään Toewsin kanssa suunnilleen samaa luokkaa) oli useampaa pykälää kovempi kuin Edmontonissa.

Patrick Kane oli 25 ja Jonathan Toews 26 viimeisellä mestaruuskaudella. Sen jälkeen loppui kiinnostus, kun ei enää edestä johtamalla voittanut yhtään pudotuspelisarjaa niinä kertoina kun sinne asti ylipäänsä tuli päästyä? Kanekin keskittyi lähinnä omien pistesaldojensa paranteluun ku mikäkin sirkusponi.
Ei se Crosbykaan ole voittanut kuin yhden playoff-sarjan kolmannen mestaruutensa jälkeen, joten kyllä se kylläisyys voi iskeä kenelle vain.

Edelleenkään ei mitään Hossalta eikä Keithiltä pois myöskään johtajuudesta, mutta 2017 Draft-tilaisuudessa Toews talutti sirkusponin lavalle kun tulivat drataamaan Henri Jokiharjun. Ei siellä sillon Hossaa eikä Keithiä näkynyt.

Ja mitä innolla odotan on tämä uusi sukupolvi, saako Bedard samanlaisen tukijoukon ympärille kuin silloin Cpt. Seriousilla oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös