Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 145 182
  • 616

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Eka erä tuossa pysyttiin vielä mukana ja Bedard teki hienon maalinkin, mutta se sitten hylättiin, ah aina niin ihanan, paitsiokelailun jälkeen. Kai se AA sitten sentin verran oli paitsiossa, kun kiekko tuotiin alueelle, vaikka varsinaisesti maalin syntyyn tuolla ei ollut mitään merkitystä. Pitkään jo toivonut, että näihin paitsiohaastoihin saataisiin jotain järkeä.

Toisesta erästä eteenpäin Bruins ei kyllä jättänyt mitään saumaa. Hallitsi kiekkoa ja peliä, sai pitkiä hyökkäysmyllyjä ja väsytti siten Hawksin aika täysin. Oma hyökkäyspeli jäi siten ihan piippuun, kun hyökkäyksiä saatiin lähinnä yritettyä väsyneenä.

Nuoriso varmasti tekee virheitä, mutta välillä hieman enemmän pelillistä johtajuutta odottaisi veteraaniosastolta.

Puolustuksessa Connor Murphy on edelleen aivan pommi - jotain käsittämätöntä sekoilua tapahtuu melkein joka pelissä. Tinordi ja Zaitsev ovat miehiä, joiden ei pitäisi pelata NHL:ssä. Sääliksi käy Kaiseria, voisi olla jopa parempi mennä Rockfordiin. Se yksi tasapainoisempi veteraanipakki tuohon olisi kyllä mahtunut.

Hall ei ole kauheasti ehtinyt vielä vakuuttaa, mutta etenkin nyt kun hän on pois, niin hyökkäykseen sitten jää nuorison tueksi vain tuollaisia 3-4 ketjun tasoisia pelaajia.

Joukkueen taso oli kuitenkin aikalailla tiedossa jo ennen kauden alkua, että ei tässä mitään yllättävää sinänsä ole. Tulee vaan vielä tylymmin esiin, kun vastustajat ovat lähes poikkeuksetta näitä NHL:n laadukkaimpia joukkueita.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Bruins on kyllä niin hyvin valmennettu joukkue, että ei ihme, ettei meidän hampaaton hyökkäys saanut mitään aikaan. Swaymanin riparikontrollikin oli niin jäätävällä tasolla, ettei maalinkaan eteen päästy lapiohommiin. Hallin poissaolo näkyi nyt tosi paljon, kun joukkueesta puuttui kiekollista osaamista. Kurashev tuli takaisin, mutta ei saanut mitään aikaan. Foligno näytti syttyvän entistä joukkuettansa vastaan, mutta silti tuo uusi ykkönen oli aika onneton. Ylivoima oli taas surkeaa. Aloituksissa oltiin sentään vähän pirteämpiä ja alivoima oli hyvää.

Kaudesta on tulossa viime vuoden toisinto, vaikka rankan otteluohjelman takia todellinen taso verrokkijoukkueisiin on vielä näkemättä. Eihän tässä mitään yllättävää todellakaan ole. Pitkä matka on vielä menestykseen. 60p ylitys olisi tälle joukkueelle varsin realistinen tavoite ja sillä taas uusi lottokuponki vetämään, jos saataisiin varattua toinenkin iso kala Vancouverista.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy




Ian Mitchell waivereihin. Bostonia pidettiin Mitchelille ihan hyvänä mahdollisuutena, mutta ei kauheasti kuitenkaan yllätä, että näin lopulta käy. Saa nähdä, poimiiko joku miehen pois. Rightin kätisyys ja joskus puhuttu potentiaali voi ehkä jotakuta kiinnostaa.

Samaan aikaa toisaalla Kekäläinen mitä ilmeisemmin yrittää kaupata Adam Boqvistia.

Jossain vaiheessa Chicagossa odotettiin molemmista isoja juttuja, mutta ei ole mennyt kummallakaan odotetusti.

Onhan molemmilla tietysti vielä aikaa, vaikka nyt ei kovin lupaavalta näytä. Hyvä muistutus kuitenkin tähän rebuildin keskelle, että melko harva prospekti sitten lopulta sen toivotun potentiaalin saavuttaa.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ian Mitchell waivereihin. Bostonia pidettiin Mitchelille ihan hyvänä mahdollisuutena, mutta ei kauheasti kuitenkaan yllätä, että näin lopulta käy.
Mahdollisuus oli tosiaan tyrkyllä. Vaikkei mies isossa kuvassa huonosti pelannut, niin turhan virhealtis oli rooliinsa nähden.

Mikäli ei poimita, niin en aivan täysin sulkisi pois syvyysroolin kilpailusta kauden mittaan kuitenkaan.
 
Mikäli ei poimita, niin en aivan täysin sulkisi pois syvyysroolin kilpailusta kauden mittaan kuitenkaan.

Jep. Syvyysrooliin hankittiin ja sellaista roolia on saanut eli pari peliä sieltä ja täältä. Varmasti jatkaa samassa roolissa, vaikka välillä lähteekin ihan fiksusti AHL:ään pelaamaan isompia minuutteja.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jep. Syvyysrooliin hankittiin ja sellaista roolia on saanut eli pari peliä sieltä ja täältä. Varmasti jatkaa samassa roolissa, vaikka välillä lähteekin ihan fiksusti AHL:ään pelaamaan isompia minuutteja.
Niin, lähinnä tahtoi sanoa, että selkeä seiskatontti lähtökohtaisesti ei niin vahvan kutosen (Shattenkirk) takana oli peräti tarjottimella otettavissa ainakin alkukaudeksi, mitä todellakin pitäisin Mitchellin tilanteessa ja Blackhawks-vuosien historialla hyvänä mahdollisuutena kuten @Petr T. kirjoitti. Kuitenkin vaikea nähdä, että Mitchell olisi tähänastisilla otteillaan tuota roolia suorastaan lukinnut itselleen, vaikkei mitään "no niin tämä kaveri on nähty"-osaston settiä esittänytkään, vaan lienee jatkossa yksi vaihtoehto muiden joukossa. Laskeeko nuo sitten samaksi rooliksi.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Muutaman tunnin päästä kiekko jäähän Vegasissa. Suuria odotuksia ei ole, mutta jos edes hieman edellisestä kohtaamisesta pystyttäisiin parantamaan.

Richardson ei ollut tosiaan kovin tyytyväinen viime ottelun kamppailupelaamiseen, joten eilen treeneissä vedettiin sitten kamppailudrillejä. Saa nähdä, onko noista ollut apua. Tykkään kyllä, että vaatimustaso on ylhäällä ja huonoihin tuloksiin ei vain tyydytä.

Itse en kyllä silti ole kauheasti yrityksen puutetta kentällä nähnyt. Tämä rosteri ei nyt vaan pitkälle riitä eikä välttämättä kykene toteuttamaan Richardsonin haluamaa pelisysteemiä.

Muutama lyhyt:

- Colton Dach toipunut pelikuntoon ja lähti saman tien Rockfordiin
- Rockfordin kausi on alkanut nihkeästi 2 tappiolla ja yhdellä voitolla, tänä yönä myös Hogsit pitkästä aikaa askissa
- AA eilisten treeniketjujen perusteella tänään katsomossa
- Ketjut näytti mun silmään aika erikoisilta ja en povaa noille koostumuksille kovin pitkää ikää; esim. Reichel tarvitsisi mielestäni laidoilleen vauhtia, niin nyt sitten pelaa Dickinsonin ja Raddyshin kanssa
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Hieno ryöstöretki Vegasiin. Ja ihan ansaittu voitto, ei mikään roikkumalla ja sumputtamalla saatu, vaan oltiin rehellisesti parempi joukkue. Uudet ketjut olivat alussa vaikeuksissa, mutta sitten alkoi yhteinen sävel löytyä. Vakuuttava nousu vaikean alun jälkeen. Varsinkin kun Vlasic tippui toisessa erässä ja mentiin puoli peliä viidellä pakilla. Silti pystyttiin pitämään todella laadukas vastustaja kurissa. Ensimmäinen ylivoimakin saatiin vasta jatkoajalla. Näyttää voittavalta kaavalta, kun ei tarvinnut varsinaisella keskittyä sen surkeuteen. Kurashev oli sisuuntunut vaisusta ekasta pelistään ja oli nyt hyvin pelin päällä. Muutenkin joukkue näytti vastanneen hyvin RIchardsonin avautumiseen. Tätä lisää!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nick Folignolta löytyy kädet. Se jäi tuosta mieleen.

Kurashev ainakin ensimmäisen matsin perusteella jatkoon Bedardin kanssa. Sveitsiläinen jaksaa pörrätä kiekon perässä vaikka pienempi yleensä onkin kuin vastustajan puolustaja.

Bedard sortui ensimmäisessä erässä jälleen kerran kiekon näpräilyyn, mutta jälkimmäisellä puoliskolla alkoi näkymään jo kiekosta luopumista aikaisemmin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ilmeisesti tosiaan Richardson osasi vedellä oikeista naruista ja saatiin kova suoritus joukkueelta. Alku näytti pahalta, mutta onneksi joukkue ei siihen katkennut, vaan oli about 50 minuuttia parempi joukkue.

Parjaamani ketjukoostumukset myös toimivat aivan asiallisesti. Kurashev on ollut hyvä lisä kokoonpanoon - tuo vauhtia ja kiekollisuuttakin. Toivotaan, että tällä kaudella alkaa löytyä aiempaa enemmän myös tehoja. Potentiaalia siihen nähdäkseni on.

Harmillisen pitkäksi on venähtänyt Reichelin kuiva kausi. Toivoisin mahdollisimman pian onnistumisia hänelle, koska kyllä Hawks Reichelinkin tehoja kaipaisi.

Loppujen lopuksi 3-5 recordi tästä menneestä otteluohjelmasta on kyllä varsin hyvä suoritus. Jännä nähdä, miten Hawks sitten suorituu alemman kastin porukoita vastaan. Tai no toki olihan tuossa se Montreal peli jo, mutta se oli aikalailla ohipeli syystä tai toisesta.

Foligno on kyllä upea äijä. Syöttö Bedardin maaliin oli taidetta. Itse Bedardinkin pelaamista on toki hienoa katsoa, vaikka sinme vielä junnumaista pelaamista mukaan mahtuukin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Hieno alku pelille Korchinskin ja Bedardin toimesta ja taisi siinä olla Bedardin ketjulla pari muutakin hyvää pyöritystä sen jälkeen. Arizonan tasoituksen jälkeen, yllätys yllätys, joukkueen huonoin puolustaja Connor Murphy sekoilee itsensä boksiin, 2-1 ja peli karkasi käsistä. Karmeaa puolustamista ja Arizonalta tylyä viimeistelyä. Ihan kauheasti en Söderblomia syyttäisi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Historiallinen kyykkäys aavikolla. Siellä vissiin oli katottu otteluohjelmaa ja ajateltu, että onpa ollut raskas alkukausi. Nyt voi ottaa rennosti, kun vastassa "vain" Arizona. Ei muutako 8-1 turpaan ja aasinhattu päähän.

Olihan kojootit tappavan tehokkaita paikoissaan ja Söderblom olisi voinut olla terävämpi, mutta ei viisikkopuolustaminen voi olla noin heikkoa. Koko ajan ukkoja vapaana takatolpalla. Athanasiou takaisin kokoonpanoon ja heti -3 tauluun.

Aloitukset sentään voitettiin ekaa kertaa tälle kaudelle ja Mäkinen on yhden maalin lähempänä pyöräretkeä Helsinkiin, mutta ei paljon lohduta. Tästä voi mennä vain ylöspäin.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Mikähän meni coyotesin vieraspelissä pieleen?Aika hurjan näköiset maalilukemat tässä pelissä
Muoks.edellinen kommentti vastasi jo
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Matsin aloitus oli todella vahva Blackhawksilta ja ajattelinkin, että no nyt päästään vähän näyttämään taitoja hyökkäyspäässä. Peli oli aika avonaista ja ihan kuin pelattaisiin samaa lajia isommassa kaukalossa.

No, se ajatusmaailma mureni nopeasti eikä sieltä enää noustu. 8-1 neppariin.

Reichel Bedardin kanssa samaan ketjuun tai sitten farmiin. Ei tapahdu mitään tällä hetkellä.
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Pakko kirjoittaa välillä tännekin jotain että saa happea IFK-osion penoista.

On muuten mahtavaa lukea analyysejä aina aamuisin matsien jälkeen, kun on osaavaa porukkaa ruudun takana!

Hawksin touhuista sen verran, että Bedardista tulee vielä kova seppä ja kyllä se Reichelillakin lähtee, jahka saa vähän röyhkeyttä lisää peliinsä ja pääsee keskushyökkääjän paikalta pois.

Puolustus taas Korchinski&Vlasic kaksikkoa lukuunottamatta aika ripulia. Varsinkin Murphyn koomailut huolestuttavat. 9.5 miltsin turhakkeesta ei edes viitsi aloittaa, mutta onneksi hänellä on sentään hyökkäyspäähän ja avauspeliin jotain annettavaa. Tinordi/Zaitsev ihan hmv-ukkoja molemmat.

Maalivahdit ovat olleet positiivinen yllätys kauden alussa. Myöskin päärynälle voi antaa kehuja, kuten Folignolle. Hienoja sotureja molemmat.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Mun pitää kyllä olla vahvasti eri mieltä S Jonesista. On täysin eri asenteella ja jalalla ollut liikkeellä, kuin edelliskauden. Puolustamiseen tullut jämäkkyyttä ja selkä ei suoristu alaspäin polkiessa. Myös numerot tukevat tätä eli 25min peliajalla tehotilastatossa +-0, mikä on hieno lukema tällähetkellä ja tässä jengissä. 4p oikeuttaa myös sisäisessä pörssissä jaetulle 3. sijalle, mikä ei tietenkään ole kauden hyväjuttu, mutta puoltaa Jonesin kohtuu onnistunutta alkukautta. Suosikistani Murphystä pakko olla samaa mieltä, tuntuu että se hieman vajaavainen liikekin on vielä heikentynyt kesän aikana, olisiko ollut jotain vammaa ja nyt vedetään pelaamalla kuntoon ?
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Suosikistani Murphystä pakko olla samaa mieltä, tuntuu että se hieman vajaavainen liikekin on vielä heikentynyt kesän aikana, olisiko ollut jotain vammaa ja nyt vedetään pelaamalla kuntoon ?
Murphylla tuntuu myös sakkaavan kiekollinen peli. Näyttäisi että ratkaisuissa kestää aivan liian kauan. Ei toki ole koskaan ollut mikään Bobby Orr.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Seth Jones on tosiaan aloittanut ihan hyvin. Etenkin Vlasic-Jones pari oli jopa loistava omassa päässä. Korchinskin kanssa on sitten enempi joutunut paikkaamaan puolustuspäässä ja omiinkin on tippunut enemmän. Ei hän varmaan koskaan tuon 9,5 miljoonan arvoinen tule olemaan, koska pelipää ja kädet eivät kyllä riitä tuottamaan tarpeeksi tehoja hyökkäyssuuntaan. Pystyy kuitenkin pelaamaan isoja minuutteja ykkösparissa.

Murphy on sitten selkeästi pettymys. Kun pitäisi olla luotettava oman pään luuta, niin on ihan kaikkea muuta. Tehotilasto -10 ja edistyneet tilastotkin näyttää, että olisi Hawksin kenties heikoin pelaaja, tai ainakin nyt ollut. Joka pelissä tulee joku ihan älytön sekoilu tai ylipelaaminen. Kaatuu, ryntää ohi tai menettelee kiekkoja - kaikki näyttää olevan mahdollista.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tänä yönä taas pienen tauon jälkeen pelataan. Ihan mielenkiintoisia seurattavia asioita pitäisi tässäkin olla.

Reichel laiturina. Saapa nähdä vapauttaako tuo hyökkäyssuuntaan ja saataisiinko kauden ensimmäinen tehopiste taululle. Tätä ainakin toivon melkeinpä eniten.

Taylor Hall on myös kuntoutunut. Toivottavasti nyt pysyy myös pelikunnossa. Hall pelaa varmasti ykkösylivoimassa, mutta tasakentin istutettu Dickinsonin ja T. Johnsonin vierelle. Näin ollen Bedardin ketju pysyy muuttumattomana.

Jännä nähdä, miten Bedardin ketju pärjää Barkovin ketjua vastaan. Kovia matchupeja on kyllä toisensa perään.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Näin sitä pestään kasvoja kylvetyksen jälkeen. Eka erä ehkä parasta haukkaa tällä kaudella. Tosin tuon erän voi nähdä myös Floridan kauden huonoimpana. Sen verran paljon kupit kääntyivät pelin edetessä ja pelaaminen meni selviytymiseksi. Mrazek oli onneksi toisen erän jumalamoodissa ja johto piti, vaikka kolmannessa sai jo vähän huolestua, sulaako haukat samaan tahtiin kuin lumi täällä Oulussa.

Reichel laiturina. Saapa nähdä vapauttaako tuo hyökkäyssuuntaan ja saataisiinko kauden ensimmäinen tehopiste taululle.
Rahkeet ei vielä riitä sentteriksi NHL:ssä, mutta laidalla homma näyttää yhden pelin otannalla toimivan. Selvästi kauden paras peli ja eka pistekin taululle. Toinen suuri onnistuja oli kolmen tehopisteen Kurashev, joka silloin tällöin näyttää merkkejä potentiaalista, jota ollaan aika kauan odoteltu. Toivottavasti saisi tämän vireen pysyväksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kurashev vetää kyllä hyvin. Ei ehkä ole kahden ensimmäisen ketjun laituri pitkässä juoksussa, mutta on kiekollisesti tällä hetkellä erittäin hyvä ja tekee paljon töitä.

Bedardille se pakollinen, kauden viides. Taitaa olla aika hyvä prosentti laatupaikoista nyt viime matseissa. Vähän on varjojen mailla ja sortuu liialliseen kiekon omimiseen, mutta se tulee varmasti.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jones oli loistava ja mv pelissä iso ero. Silmä harittaa myös aina vanhoja Ifk pelaajia ja täytyy ihmetellä, mitä Lundellille on tapahtunut ? Pyörii pelin ulkopuolella ja ekat potkut, kuin hidastetussa filmissä. Myös ajoitukset ketjulla ihan yössä. Eilisestä myönnettävä myös, että tuomaripeli valui meidän laariin.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Bedardille se pakollinen, kauden viides. Taitaa olla aika hyvä prosentti laatupaikoista nyt viime matseissa. Vähän on varjojen mailla ja sortuu liialliseen kiekon omimiseen, mutta se tulee varmasti.

Joo Bedard oli tosiaan ensimmäisissä ehkä viidessä pelissä näkyvämpi mitä nyt viimeisimmässä viidessä pelissä, vaikka nyt on sitten joka peliin onnistunut maalin tekemään. Hyvältähän tuo kuitenkin pääosin näyttää ja hienoa, että suurimmat paineet maalinteon suhteen ovat selkeästi hävinneet. On nyt paljon itsevarmemman oloinen vetopaikoissa, eikä toisaalta yritäkään joka paikasta ampua. Maaleja tulee tekemään, kun paikoille pääsee. Eiköhän hän myös tule oppimaan paremmaksi siinä, milloin luopua kiekosta nopeasti ja milloin pitää kiekkoa pidempään. Toisaalta se kiekon pitäminen ja haastaminen hänen peliinsä paljolti kuuluu. Sisältäen välillä hyviä asioita ja jonkin verran kiekonmenetyksiä.

Ketjuista ja etenkin Bedardin ketjukavereista sanoisin, että Folignon ja Kurashevin kanssa on tapahtunut ihan hyviä juttuja, mutta en oikein silti näe tuota kovin pitkäaikaisena koostumuksena. Jotenkaan en näe tuossa mitään erityistä yhteispeliä. Jos/kun Reichel jatkaa laidalla, niin mielellään näkisin hänet jossain kohti Bedardin vierellä. Tai sitten nostaisin mahdollisimman pian Hallin takaisin Bedardin ketjuun. Kurashev voisi vielä toisella laidalla jatkaa, mutta mikseipä myös voisi Reichel-Bedard-Hall trioa kokeilla. No, nämä varmasti tässä vielä elävät ja eiköhän kaikenlaisia viritelmiä päästä vielä näkemään.

Hallista puheen ollen, niin hän jäi kyllä eilisestä pelistä positiivisimmin mieleen. Todella onnistunut paluu kaikin puolin ja maalikin palkinnoksi.

Joukkuetasolla 3-0 maaliin asti oltiin pelin päällä ja sen jälkeen Mrazekin huippupelin siivittämänä selviydyttiin.

Vlasic palaa näköjään tänä yönä kokoonpanoon. Hieno homma, hän ollut alkukauden suurimpia onnistujia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo Bedard oli tosiaan ensimmäisissä ehkä viidessä pelissä näkyvämpi mitä nyt viimeisimmässä viidessä pelissä, vaikka nyt on sitten joka peliin onnistunut maalin tekemään. Hyvältähän tuo kuitenkin pääosin näyttää ja hienoa, että suurimmat paineet maalinteon suhteen ovat selkeästi hävinneet. On nyt paljon itsevarmemman oloinen vetopaikoissa, eikä toisaalta yritäkään joka paikasta ampua. Maaleja tulee tekemään, kun paikoille pääsee. Eiköhän hän myös tule oppimaan paremmaksi siinä, milloin luopua kiekosta nopeasti ja milloin pitää kiekkoa pidempään. Toisaalta se kiekon pitäminen ja haastaminen hänen peliinsä paljolti kuuluu. Sisältäen välillä hyviä asioita ja jonkin verran kiekonmenetyksiä.

Bedardin kiekollisessa pelaamisessa on vielä aivan liikaa junnumaneereita, mutta niistä nuorukainen varmasti oppii kyllä aikanaan pois. On myös huomannut ettei NHL:ssä enää samat kikat pure ja tuntuu olevan välillä vähän ihmeissään tästä. Vielä siis aivan liikaa sellaista pakottamista kiekollisena ja esimerkiksi tuossa viime yönä tappioon päättyneessä pelissä Devilsiä vastaan Connorin yritys syöttää hyökkäysalueella rystyltä poikittain oli todella huolimaton ratkaisu, jonka johdosta hetken kuluttua kolisikin sitten omissa kolmannen kerran. Taisi havahtua itsekin nopeasti tehneen huonon ratkaisun siinä kohtaa.

Hienoa, että täällä on edelleen aktiivinen kannattajakunta jalkeilla. Oma tulokulmani nykytilanteeseen on se, että tässä mennään nyt rebuildin ensimmäistä kautta. Viime kausi ja sitä edeltänyt kesä oli lähinnä koneiden lopullista alasajoa. Joukkue ei vaan ole vielä riittävän laadukas, mutta Richardsonin alaisuudessa varmasti sisukas taistelemaan illasta toiseen, paitsi ehkä Arizonassa. Kaikesta huolimatta tämän kauden joukkue on huomattavasti mielenkiintoisempi versio kuin mitä se oli vielä edellisenä kaudella. Välttämättä kovin paljon laadukkaampi se ei kyllä vielä ole. Malttia ja kärsivällisyyttä kaivataan vielä kosolti tämän joukkueen kasvun seuraamisessa.

Kenties positiivisin yllätys on ollut Petr Mrazek, joka on tällä hetkellä selkeä ykkösvahti. Söderblomilla on ollut hetkensä, mutta vielä taso heittelee liikaa pelien sisällä. Valitettavasti Mrazekin nivuset eivät kestä kovaa rasitusta ja liian suurta kuormaa hänelle ei voi antaa. Alex Vlasic on tosiaan ollut myös erityismaininnan arvoinen alkukaudesta. Toki hän on pari/kolme vuotta Kaiseria ja Korchinskia vanhempi ja viime kausi isossa roolissa Rockfordissa kantaa nyt selvästi hedelmää.

Jossain kohtaa, kun on aikaa ja motivaatiota voisi tehdä lyhyen läpileikkauksen Blackhawksin prospektien otteista eri sarjoissa. Todettakoon nyt kuitenkin, että yliopiston puolella mm. Nazarin ja Mooren otteet ovat olleet nyt ainakin odotusten mukaisia. Martin Misiak ja Gavin Hayes ovat tehoilleet mukavasti OHL:ssä ja Drew Commesson farmiura on alkanut vähintäänkin lupaavasti. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Blackhawks-Devils-pelin sympaattisimpia hetkiä oli kun Devilsin järkälemäisin puolustaja Bahl nojasi Bedardiin ja poikahan siitä vetäisi mukkelis makkelis. Eihän Bedard sille mitään voi, kun vielä vähän pakostakin kaatuu näiden mörköjen hönkiessä kiinni.

Hyvä siitä kuitenkin tulee, jos vain pelihuumori pysyy kunnossa omaa tasapainoa ja kypsymistä odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös