Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 145 109
  • 616

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Nythän siellä olisi Jacob Bernard-Docker tyrkyllä, mutta en tiedä onko Davidsonin kiikarissa lisätä enempää nuoria puolustajia kokoonpanoon? Kenties joku kokeneempi sotaratsu olisi mieleen mikäli sellainen on saatavilla. Voihan olla, että tuo Zaitsev valitettavasti saa vielä mahdollisuuden. Oli kuulemma kesän vedellyt uusilla harjoitusmetodeilla ja halua on olla parempi tulevalla kaudella. Onko kykyä on toinen kysymys, mutta eipä siihen nyt kauheasti toisaalta tarvita.

Näin itsekin epäilen ja toivoisinkin, että poimittaisiin joku vähän kokeneempi puolustaja. Mielellään tosiaan sillä rightin kätisyydellä tai muuten oikealla puolella hyvin pelaamaan pystyvä. Pitäisi olla upgrade lähinnä Zaitseviin verrattuna, mutta katsellaan, putoaako tuollaista saataville.

Bernard-Dockerissa mielenkiintoa herättää lähinnä tuo ykköskiekan status, mutta twitter-skouttauksen perusteella hän ei taida olla NHL-tason puolustaja.

Eipä tosin ole Zaitsevkaan, ellei nuo uudet treenimetodit ole tehneet ihmeitä. Jos nyt haluttua lisäystä ei löydy, niin toki voi antaa vielä näyttää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vielä yksi harkkamatsi ennen runkosarjan avausta.




Aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ei joukkue St.Lousiin matkaa. Tässä kohtaa voidaan siis todeta kuitenkin, että Bedard onnistui ensimmäisessä tavoitteessaan ja sai paikan joukkueesta. Huumori sikseen ja kyllä tuosta kaverista on vielä paljon iloa kunhan vaan pysyy terveenä. Lahjakkuudesta huolimatta hänelläkin tulee olemaan vielä paljon opittavaa ja hyppy juniorisarjasta suoraan NHL:ään ei tule olemaan helppo. Matkalle mahtuu varmasti vaikeita jaksoja, mutta jo nyt nähdyn perusteella Bedardin tulevaisuuden voi ennustaa olevan valoisa. Blackhawks sekä Bedard tulevat tarvitsemaan vielä lisää laadukkaita tukivoimia rinnalleen, jotta tuo potentiaali saadaan realisoitua jatkossa parhaalla mahdollisella tavalla. Edelleen kannattaa nyt muistaa esimerkiksi Jack Hughesin kehityskäyrä, jonka tulokaskausi tuotti 61 ottelussa 21 pistettä ja sitä seuraavalla 56 ottelussa 31 pinnaa. No ainakaan asenteesta se ei jää kiinni:





Erittäin mielenkiintoista nähdä Blackhawksin viimeiset leikkaukset. Kovin nuorella puolustuksella ollaan nyt lähdössä, mikä on toki samalla mielenkiintoista että piristävää, mutta toisaalta vähän pelottavaakin. Hyökkäyksen viimeisten tonttien jako on myös jännä nähdä. Colton Dach esimerkiksi on vielä kisassa mukana:



 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Lahjakkuudesta huolimatta hänelläkin tulee olemaan vielä paljon opittavaa ja hyppy juniorisarjasta suoraan NHL:ään ei tule olemaan helppo. Matkalle mahtuu varmasti vaikeita jaksoja, mutta jo nyt nähdyn perusteella Bedardin tulevaisuuden voi ennustaa olevan valoisa. Blackhawks sekä Bedard tulevat tarvitsemaan vielä lisää laadukkaita tukivoimia rinnalleen, jotta tuo potentiaali saadaan realisoitua jatkossa parhaalla mahdollisella tavalla. Edelleen kannattaa nyt muistaa esimerkiksi Jack Hughesin kehityskäyrä, jonka tulokaskausi tuotti 61 ottelussa 21 pistettä ja sitä seuraavalla 56 ottelussa 31 pinnaa. No ainakaan asenteesta se ei jää kiinni:

Vähän myös vetäisin jarruja noihin useisiin "40+40" tyylisiin arvioihin. Preseason on preseason, mutta on sen näissäkin nähnyt, että vastustajat ottavat Bedardia tarkasti ja opettelemista on. Kieltämättä välillä yliyrittämisen puolellekin mennyt. Olen kuitenkin varma, että näin fiksu ja kovan työmoraalin omaava pelaaja oppii käyttämään taitojaan optimaalisesti myös NHL:ssä, kenties hyvin nopeastikin. Jack Hughes on näissä aina erinomainen nosto, vaikka fyysisesti vähän Bedardia raakileempana liigaan tulikin. Joka tapauksessa ja pistemäärästä huolimatta Bedardinkin kehittymiselle kannattaa antaa aikaa, eikä vaikeimmista jaksoista kannata hirveästi huolestua. Kova poika se on ja mitä tuleekaan olemaan muutaman vuoden päästä.

Alkaa tosiaan näyttää siltä, että Dachilla on hyvä mahdollisuus päästä aloittamaan ylhäällä. Onhan hän myös hyvin pelannut ja tuonut omia vahvuuksiaan pöytään. Tänään Dachille tarjotaan näyttöpaikkaa Reichelin ja AA:n kanssa. Se näyttää selkeästi parhaalta ketjulta illan rosterissa:



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
St.Louis vei viimeisen harkkapelin maalein 5-3. Blackhawksilta maalinteossa onnistuivat Lukas Reichel, Joey Anderson sekä Mackenzie Entwistle, joka mielestäni on vahvasti kiinni viimeisissä hyökkäyksen pelipaikoissa. Ottelua en nähnyt kuin kohokohtien osalta, mutta raporttien mukaan esimerkiksi Zaitsevin uudet harjoitusmetodit eivät näkyneet jäällä ainakaan positiivisesti:





Bedardista ja Hughesista vielä sen verran, että kyllä sillä ympäröivällä joukkueella on myös vaikutuksensa. Hughesin tulokaskaudella New Jerseyn paras pistemies oli Kyle Palmieri 45 pisteellä ja toisena oli heti pisteen päässä Nikita Gusev. Tietty Hughes otti myös kehitysloikkia ja oppi pelaamaan NHL:n vaatimalla tasolla, johon myös laadukkaampi ympäristö auttoi yhtälailla. Kunhan Bedard oppii muokkaamaan pelityylinsä miesten peleihin ja luopumaan joistakin junnumaneereista samalla, kun vierelle saadaan tasokkaampia pelikavereita niin voidaan alkaa odottaa noita 40+40 tehoja. Nykyisessä ympäristössä pidän lähes mahdottomana moiseen yltävän.

Onneksi joukkueessa on muitakin nuoria mielenkiintoisia pelaajia, joiden kehitystä ja otteita saa tulevalla kaudella seurata. Lukas Reichel hyökkäyksessä ja puolustuksessa Kevin Korchinski, joka todennäköisesti tullaan lähettämään takaisin junnuihin kauden edetessä. Alakertaan jää kuitenkin monta nuorta pelaajaa Vlasicin, Kaiserin ja mahdollisesti jopa Phillipsin johdolla. Ja kukaties Allan tai Del Mastro saavat kasteensa kauden aikana? Eteenpäin.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy




Kyllä se tosiaan siltä alkaa tuntua, ettei Zaitsevissa paljon muuta positiivista ole kuin rightin kätisyys.

Viimeisistä paikoista taistelevat Katchouk ja Entwistle olivat esiintyneet ilmeisesti positiivisesti. Mielestäni molemmat olivat jo ennen tätä ottelua vahvoilla rosteripaikan suhteen, etenkin Entwistle. Vaikka on mokaillut maalipaikkoja, niin hänen ollessa kentällä on kuitenkin tapahtunut enemmän hyviä asioita. Erittäin sympaattinen kaveri on muuten myös!

Lähettäisin lopulta Colton Dachin isoon rooliin Rockfordiin. Tulee kyllä kauden aikana saamaan sitten mahdollisuuksia myös ylhäällä.

Puolustuksen osalta Kaiser ja Vlasic näyttäisivät sementoineen paikkansa rosterissa. Kaiserin pelaamisessa näen vähän semmoisia Duncan Keith -vivahteita. Vlasic sitten taas on solidin oloinen oman pään luuta.

Olen kyllä tykännyt myös Korchinskista. Kyllä hänelle NHL-pelejä kannattaa antaa tässä alussa, mutta sitten ehkä lopulta Seattleen takaisin. Olisi myös hauska nähdä hänet dominoimassa U20-kisoissa. Tähän vaikuttaa tosiaan myös se, että tuossa tulee joka tapauksessa olemaan se kolme nuorta puolustajaa. Isaak Phillips on vähän unohdettu nimi, mutta on esiintynyt myös ihan edukseen. Allan ja De Mastro tulevat myös antsaitsemaan mahdollisuuksia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Siinä se nyt sitten on! Avauskokoonpano mallia 2023-24. Harjoituksissa on vedetty näillä koostumuksilla:





Mrazek aloittaa Pittsburghissa ja Söderblom Bostonissa. Phillips sai viimeisenä passituksen farmiin ja Dach laitettu IR:n puolelle nilkkavamman vuoksi. Kovasti on nuoremmalla Dachilla ollut vammoja tässä viime kausien aikana. Myös Colin Blackwell sekä Kurashev ovat vammojen vuoksi IR-listalla. Murphy ja Jones kantavat vakituiseen A:ta rinnassa ja Folingo sekä Perry vuorottelevat varakapteenin roolissa.

Kevin Korchinski aloittaa ainakin NHL-ympyröissä ja katsotaan sitten miten siellä onnistuu pysymään.


 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hawks win! Hawks win!

Vakuuttava vierasesitys, todella hyvällä ilmeellä läpi matsin. Paikkoja tuli molempiin päihin läpi ottelun, Pingviinit pääsivät 2-0 johtoon ihan ansaitusti, mutta tekemisen meininki ja energia riitti kääntämään matsin.

Mrazekilta erittäin vahva startti kauteen ja mun oma pelaajasuosikki tänään oli Kevin Korchinski. Vakuuttava avausmatsi tulokkaaksi.

Ja tuo meidän nelonen päärynäkorin kera on ihana jo nyt.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävi Chicagon pojat näyttämässä Pittsburghissa mitä joukkuepeli on. Olipa upea esitys. Bedardilla jäi vielä piippuun, vaikka paikat oli tehdä hatullisen verran.

Foligno ja Perry olivat aivan helvetin hyviä. Ihan kun Folignokin olisit nuorentunut vähintään 5 vuotta. Ja Mrazek tottakai ryösti erityisesti Guentzelin tänään useamman kerran ja ilman hänen huipputorjuntoja peli olisi voinut ekan puolen tunnin aikana revetä kotijoukkueelle. Korchinski pelasi myös ennakkoluulottomasti ja hänestä tulee olemaan Chicagolle paljon iloa tulevaisuudessa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Voitto! Jatkettiin siitä mihin viime kaudella jäätiin, eli hyvällä taisteluilmeellä eikä paremmille jengeille anneta yhtään löysiä. Richardson tekee kyllä jotakin oikein tämän joukkueen kanssa.

Nuoret pakit kyllä vakuutti. Tottakai siellä tulee vähän virheitäkin, mutta kyllä joka poika noista pelasi kokonaisuudessaan hyvän pelin. Korchinski ei ole vielä antanut mitään syytä, miksi lähtisi takaisin Seattleen.

Bedard paransi mun mielestä selvästi preseasoniin nähden ja olihan hän Hawksin näkyvin hyökkääjä, lähestulkoon aina kiekon saadessaan tapahtui jotakin. Oppii kokoajan paremmin NHL:n tavoille ja jossain vaiheessa nuo laukauksetkin alkaa upota. Se varmasti helpottaa pojan pelaamista vielä lisää. Aloitukset paranee sitten kun paranee.

Reichelin ketju ei näyttänyt kovin toimivalta. Toivottavasti Kurashev ja Athanasiou saadaan pian takaisin hänen vierelleen - sillä ketjulla on potentiaalia olla todella hyvä.

Mrazekilta myös aivan loistava peli.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Miten voi olla noin valmiin näköistä eka matsissa ? Olipa upea startti kauteen Mrazek todella antoi mahdollisuuden voittaa. Omat nostot MV:n lisäksi Foligno, Donato, Perry ja Dickinson. Kaiserin ollessa kentällä oli usein aika turvaton olo. Oli kyllä hienoa katsoa matsia, kun oli printattuna kokoonpanoluettelo nenän edessä :) Pitää vielä sanoa, että luotto siihen, että meillä on hyvä koutsi pitkäksi aikaa vahvistuu kokoajan. Jätetään Bedard vielä tämän kirjoituksen osalta rauhaan, eiköhän siellä ole kulman takana pelejä, että niitä oikeitakin suparlatiivejä tarvitaan. Sellainen huomio "pojasta", että kiima voittaa/menestyä on kova, kehonkieli / ilmeet oli just niitä, mitä kaipasin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Mahtava alku kauteen. Todella raikas fiilis joukkueesta. Laukaisuyrityksiä hulppeasti eikä omassa päässä ollut samanlaisia paniikkivaihtoja kuin viime kaudella. Nuoret pakit Korchinski ja Vlasic todella vakuuttavia. Kaiserilla vähän maila tärisi.

Perry on varmasti monen vihalistalla, mutta tämän perusteella kaivattu lisä joukkueeseen. Aika tuntui pysähtyvän, kun hänellä oli kiekko, mikä rauhoitti tekemistä. Tehojakin voidaan odottaa. Tuo nelonen sytytti muutenkin. Positiivinen startti, hei!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Ei varmaan kannata äijän itsensä ihan kauheasti noita mediajuttuja katsella. Ei voi sipuli kestää kenelläkään muuten, jos noille rupeaa huomiota antamaan. Ihan kiva, että et ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä (siis tämän videon julkaisun aikaan) ja sinusta tehdyssä hypevideossa pyörii jo michaeljordaneita, waynegretzkyja, tombradyja ja lebronjameseja.

Rima "hieman" korkealla. Huippu-urheilu osaa olla aika sairas maailma myös.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On toi hype kyllä hupaisaa. Jokaisen Chicagon maalin jälkeen kuvattiin melkein heti vaihtopenkillä virnistävää Bedardia maaliin osallistuneiden tuuletusten sijasta.

Ja kohta Suomessakin iltapäivälehdet tekee nettijutun otsikolla "NHL:n tulevan supertähden joukkue voitti avausottelunsa – Katso Bedardin reaktio voittomaaliin"
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kakkos(räkä)syöttö ja media antaa ymmärtää, että Bedard vei joukkueen voittoon. Hohhoijaa!

No voi höh ja harmitus!

Hienon pelin teki tuohon maaliin ja oli ihan Hawksin parhaimmistoa. Onnistuneeksi avausotteluksi voi huoletta sanoa.

Ihan kiva, että et ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä (siis tämän videon julkaisun aikaan) ja sinusta tehdyssä hypevideossa pyörii jo michaeljordaneita, waynegretzkyja, tombradyja ja lebronjameseja.

Rima "hieman" korkealla. Huippu-urheilu osaa olla aika sairas maailma myös.

Juu, hulluahan tuo myllytys on ollut ja tulee olemaan. Noussut Bedardin kohdalla nykymedian myötä vielä uudelle tasolle, jos aiempiin superlupauksiin vertaa. Tuollaisista videoista ja muusta voi olla montaa mieltä, yleisöllehän ne toki suunnataan.

Onneksi varsin tervepäiseltä pojalta vaikuttaa ja ei taida hirveästi tuollaisista hypevideoista välittää. On tuossa kaikessa muussakin toki 18 vuotiaalle kestämistä, mutta hyvin tuntunut handlaavan tilanteen.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Yllätävän hyvä eka peli. Hitto sitähän joutuu katsomaan taas pelejä tällä kaudella . Vaikka laukaisut maalia kohden ei välttämättä kerro kaikkea, pidän erittäin tärkeänä että pysytään pelin sisällä. Toki maalivahdin täytyy ansaita liksansa, mutta päällään seisomisella ei matseja voiteta pitkässä juoksussa.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Eka peli ja eka voitto! Nuoret esiinty kyllä edukseen ja tykkään kyllä työstä mitä Richardsson tekee joukkueeen kanssa. Pelin rytmit yllättävän hyvin joukkueella jo hallussa ja viime kaudella paljon parjattu PAPP oli paljon parempaa. Toki NHL:ssä tulee viellä paljon erillaisia joukkueita vastaan missä sitten mitataan tuota PAPPin kestävyyttä ihan oikeesti. Pittsburgh on joukkueena aikalai täysi vastakohta kuitenkin tän kauden haukkalaumalle.

Nuorista pakko nostaa täälläkin jo paljon kehuttu Korchinski ja Vlasic. Hyvää pelaamista koko 60min, siellä täällä pari heikkoa syöttöä. Eikä ihme kun vastassa on Crosbya, Malkia jne. Kyllä siinä omatkin tumput hiukan saattaisi täristä välillä. Lisäksi pakko nostaa nelosketju, joka on oman joukkueen fanien suosikki, mutta tuskin tosta kentästä kauheen monessa muussa seurassa tykätään. Bedard oli odotetun hyvä. Hiukan vois media antaa tosiaan nuorelle miehelle tilaa, mutta hyvin hän tuntuu tän kaiken käsittelevän. Guttman pelas myös hyvän pelin ja teki maalinkin. Hyvä preseason sai jatkoo hyvällä ekalla pelillä. Listaa ois helppo jatkaa Mrazekilla yms mutta jätetään tähän. Tässä on vielä ainakin 81-runkosarjapeliä edessä. Lets go Hawks!!
 
Onneksi varsin tervepäiseltä pojalta vaikuttaa ja ei taida hirveästi tuollaisista hypevideoista välittää. On tuossa kaikessa muussakin toki 18 vuotiaalle kestämistä, mutta hyvin tuntunut handlaavan tilanteen.

Sehän Bedardista tekeekin erityisen, että aivan ilmiselvästi pystyy kantamaan tuon kaiken hypen. Kyllä se sipuli olisi jo osoittanut hajoamisen merkkejä jos sellaisia olisi. Tervepäinen kaveri ja sen lisäksi aika hemmetin hyvä pelaamaan jääkiekkoa.

Supertähteys on paljon muutakin kuin ne pelitaidot.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Hyvä taistelu taas Bostonissa. Hommaa vaikeutti Hallin tippuminen pois toisessa erässä. Dickinson istui myös kolmannen erän pitkälti boksissa, kun lähti kouluttamaan Bruinsin Beecheriä rumahkon laitataklauksen jälkeen.

Söderblomilta aivan loistava peli ja piti joukkueen tuloksessa kiinni. Samoin Bedard jälleen joukkueen paras hyökkääjä ja tulihan se avausmaalikin sieltä. Paikkoja oli useampaankin. Muut ketjut vähän niin ja näin, parin erän jälkeen näytti tältä:



 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Toka yö arkena putkeen oli mulle liikaa, joten koosteilla mentiin. 2 matsin jälkeen oma suurin huolenaiheeni maalivahdeista ei ole konkretisoitunut vaan molemmat meidän ykköshevoset on pelanneet hienon pelin. Edelleen se on mulle suurin hätä, mutta toivotaan, että nähty taso säilyisi. Toi ylläoleva statsi (Bedardin vaikutus) on hämmentävä, ei missään nimessä sellainen, minkä haluaisi nähdä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Harmittavasti huomasi kyllä, että toinen matsi heti putkeen näkyi jaloissa, jonka lisäksi kaksi poissaoloa (Hallin loukkaantuminen ja Dickinsonin game misconduct) korosti sitä. Toivottavasti treeni on kesällä maistunut ja tämä oli vain alkukankeutta.

Bedardille tärkeä osuma, mahtavaa. Korchinski jatkaa mun vakuuttelua ja Söderblom oli todella hyvä. Kaiserilla tänään vähän vaikeampaa.

Mä tykkään tavasta hyökätä, maalia kohti yritetään paljon, mutta paljon ajoitusten kanssa tekemistä ja tosta nyt toki puuttuu pari napsun taitavampaa kaveria vielä.

Reichelilla ei ole vielä lähtenyt, siirtäisin jo itse Bedardin laidalle kaverin varsinkin jos Hallin saikku kestää. AA tykkää kiekosta vähän liikaa, joka mielestäni ei sovi Bedardin kanssa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Ei makeaa mahan täydeltä alkukauteen. Vähän odottelin, että alussa oltaisiin oltu parempia, kun peli alla ja Bruins vasta aloitteli. Mutta kävikin päinvastoin ja eilinen näytti tuntuvan jaloissa. Toisaalta ensivaikutelma Bruinsista oli parempi kuin Pensistä. Pelikirjassa paljon enemmän järkeä ja puolustus toimi paremmin. Sikäli ei ollut häpeä hävitä. Reippaasti on vielä matkaa haastamaan näitä etukäteen parempia pelistä toiseen.

Lopulta paras asia, mikä jäi käteen oli tuo Bedardin avausmaali. Siitä asiasta ei päässyt nyt muodostumaan apinaa selkään eikä medialle narratiivia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös