Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 458 091
  • 1 994

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Arvoisat Chicago ihmiset. Kuinka kaukana Ville Pokka on NHL-paikasta? Tunnetusti Pokka lukee peliä hyvin, onko se fysiikasta kiinni ettei paikkaa kokeilla ylhäällä ole vielä tullut?

Ihan rehellisesti sanoen, mahdotonta tietää. Vielä jokin aika sitten loukkaantuneina olivat sekä Keith että Rozsival ja silti ei tullut Pokalle kutsua ylös, vaan NHL:ssä pelasivat Svedberg ja Gustafsson (Seabrookin, Hjalmarssonin, Daleyn ja vanRiemsdykin lisäksi) Rundbladin pääasiassa kuluttaessa pop corn -osastoa. Tällä palstalla muistaakseni @Artturenos totesi, että Pokka epäonnistui pääasiallisessa näyttöpaikassaan harjoitusleirillä sen verran huolella, että jäi siis ainakin noiden loukkaantumisten aikana edellä mainitun ruotsalaisosaston taakse organisaation syvyyskartassa. Rundblad on kaikkien fanien mielestä aika pitkälti jo katsottu kortti - nimittäin musta pekka. Svedberg ei ainakaan allekirjoittanutta erityisemmin vakuuttanut. Majesteettisesta olemuksestaan huolimatta on pehmeä kuin lämmin pullataikina, todella hidas ja kiekon kanssa sanalla sanottuna surullinen, mutta toki ulottuvuudellaan ja sijoittumisellaan paikkaa osittain näitä puutteita. Gustafsson sen sijaan vakuutti lyhyellä komennuksellaan ylhäällä ainakin allekirjoittaneen mm. pelinavaustaidoillaan, joten ainakin itse toivoisin, että Daleyn loukkaannuttua hänet nostettaisiin ylös. En toki pistäisi pahakseni, vaikka Pokkakin saisi näyttöpaikkansa nyt. Valmentaja Q kuitenkin ilmoitti, että Daleyn loukkaantuminen ei ole vakava, joten vastoin ennakko-odotuksia kovin montaa peliä siellä ei puolustajan kokoonpanopaikka välttämättä ole auki.

Aikaisempina kausina Q on suosinut käytännössä yksinomaan veteraanipuolustajia ja edes AHL:ssä loistaneet kovat puolustajalupaukset eivät saaneet kunnon näyttöpaikkoja ylhäällä, vaan lähes koko puolustajalupausosasto (Glendening, Dahlbeck, Johns ja Paliotta) on kaupattu viimeisen vuoden sisään pois. Tällä kaudella tilanne näyttäisi tosin ehkä olosuhteiden pakosta hiukan muuttuneen ja useampikin AHL-hyökkääjä(lupaus) on saanut ihan rehellisen näyttöpaikan ylhäällä. Tästä näkökulmasta Pokalla saattaisi olla mahdollisuus päästä jossain vaiheessa kokeilemaan myös ylhäällä, jos AHL:ssä kulkee. Tulipahan kirjoitettua paljon, mutta sanottua vähän. Tämän organisaation tiet ovat etenkin näiden puolustajalupausten osalta niin arvaamattomat, että en lähde spekuloimaan sen enempää.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
David Rundblad pelaa Nashville matsissa ja Daleyn loukin ei tosiaan pitäisi Q:n mukaan olla vakava (day-to-day).

Edit:Coach Q totesi Winnipeg matsin olleen Big Hossin paras esitys tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Edit:Coach Q totesi Winnipeg matsin olleen Big Hossin paras esitys tällä kaudella.

Olen ehdottomasti samaa mieltä! Ensimmäinen peli kun Hossa näytti siltä viime kauden Hossalta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Muutoma mielenkiintoinen nimi leiritykseen on nyt julkaistu Suomessa pidettäviin U20 kisoihin, ja suurella todennäköisyydellä nämä myös kisoissa nähdään.

Chicago Blackhawks ‏@NHLBlackhawks 13h13 hours ago
#Blackhawks with a total of five prospects in the mix for WJC: Forsling (SWE) Olofsson (SWE) Tuulola (FIN) Bondra (SVK) Schmaltz (USA)

Kisoista tulee mielenkiintoiset seurattavat, sillä tuossa on valtaosa Chicagon tulevaisuuden lupauksista. Etenkin jo täällä mainostetun NIck Schmaltzin otteet ovat erityisen mielenkiinotoiset, taitoa on muille jakaa, mutta ilmeisesti fysiikan kanssa on kehitettävää.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Ihan rehellisesti sanoen, mahdotonta tietää. Vielä jokin aika sitten loukkaantuneina olivat sekä Keith että Rozsival ja silti ei tullut Pokalle kutsua ylös, vaan NHL:ssä pelasivat Svedberg ja Gustafsson (Seabrookin, Hjalmarssonin, Daleyn ja vanRiemsdykin lisäksi) Rundbladin pääasiassa kuluttaessa pop corn -osastoa. Tällä palstalla muistaakseni @Artturenos totesi, että Pokka epäonnistui pääasiallisessa näyttöpaikassaan harjoitusleirillä sen verran huolella, että jäi siis ainakin noiden loukkaantumisten aikana edellä mainitun ruotsalaisosaston taakse organisaation syvyyskartassa. Rundblad on kaikkien fanien mielestä aika pitkälti jo katsottu kortti - nimittäin musta pekka. Svedberg ei ainakaan allekirjoittanutta erityisemmin vakuuttanut. Majesteettisesta olemuksestaan huolimatta on pehmeä kuin lämmin pullataikina, todella hidas ja kiekon kanssa sanalla sanottuna surullinen, mutta toki ulottuvuudellaan ja sijoittumisellaan paikkaa osittain näitä puutteita. Gustafsson sen sijaan vakuutti lyhyellä komennuksellaan ylhäällä ainakin allekirjoittaneen mm. pelinavaustaidoillaan, joten ainakin itse toivoisin, että Daleyn loukkaannuttua hänet nostettaisiin ylös. .
Ok, kiitokset vastauksesta. Voi veikata epäonnistuneiden harkkapelien olevan tosiaan syy nykytilaan. Kun viime playoffseissa Chicago peluutti pääosin neljää pakkia puolustuksen kapeuden takia niin harmi ettei Pokka ole saanut koettaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ensi kauden asiaa ja kaukana vielä ollaan, mutta:

Elliotte Friedman @FriedgeHNIC
Range on salary cap given out, with high number of $74.5M.

Pierre LeBrun @Real_ESPNLeBrun
Salary cap ball park projection given to governors: $74.5 million for next season. That includes five percent inflator

Jos noihin lukemiin päästään, niin voi lohduttautua hieman. Nämä ovat siis arvioituja, muistetaan nyt.

Piti nyt kuitenkin yksi viesti lisää naarata Jatkoaika-tilastoihin.

EDIT: tosiaan @Bosco tuolla palkkakatto-ketjussa valotteli historiaa näiden suhteen, joten aika optimistinen on tuo $74,5 miljoonaa. Jätetään siis lainaamatta tätä viestiä, jookos? Aika turha lopulta.
 
Viimeksi muokattu:

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Anisimov, Dano treidi näyttää tällä hetkellä erinomaiselta. Saadilla ei mene nyt lujaa Columbuksessa, hän on Columbuksen neloskentässä.

Tuo jymykauppa saattoi todella olla kuolinisku Kekäläiselle, kun jopa lyhyellä tähtäimellä näyttää siltä, että Stan jäi niskan päälle. Lisäksi varmaankin konsensus ainakin tällä hetkellä on, että Dano on lupaavampi kuin Palliotta, joten ero Chicagon hyväksi saattaa jopa kasvaa. Oma ennustukseni ennen kautta oli, että Saad tekisi Columbuksessa enemmän pisteitä kuin Chicagossa, mutta +- tilasto näyttäisi huomattavasti rumempia lukemia kuin ehkä parhaassa kahden suunnan ketjussa koko liigassa. Ohiossa ei ole varaa pitää toista yli viiden miljoonan miestä neloskentässä, joten eiköhän Saad tuolta taas kärkikenttiin pääse.

tuolla palkkakatto-ketjussa valotteli historiaa näiden suhteen, joten aika optimistinen on tuo $74,5 miljoonaa. Jätetään siis lainaamatta tätä viestiä, jookos? Aika turha lopulta.

Vaikka kiellettiin lainaamasta, niin olisihan edes lähelle tuota 74,5m hyvä asia Chicagon kannalta. Toisi edes hiukan pelivaraa. Mestaruusjuhlien yhteydessä Rocky Wirtz totesi, että viime kauden päätyttyä toimistolla oli tehty erilaisia toimenpidesuunnitelmia riippuen siitä, mihin katto asettuu. Kaiken järjen mukaan toimivat myös tällä kaudella samalla tavalla ja suunnitelmat ovat valmiina, kävi miten tahansa.

Ilmeisesti Bettman oli sanonut, että palkkakatto asettuisi välille 71,5-74,5 m ja että osittain se, kasvaako katto, on riippuvainen Kanadan $:n (CAD) kehityksestä, jota voi vain arvailla. CAD on kuitenkin suhteessa jenkki $:iin (USD) painunut suhteellisen tasaisesti vuodesta 2011 ja kymmenenkin vuoden perspektiivillä CAD on suhteessa USD:iin ennätyksellisen alhaalla. Viime joulun optimistinen arvio palkkakatosta perustui oletukseen siitä, että CAD olisi 0,88 USD:tä ja joulukuun jälkeen CAD painui nopeasti alle 0,80 USD:iin.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
En muista, että tästä olisi täällä kirjoitettu, mutta oheisesta linkistä löytyy Panarinin bonukset:

$225,000 in Games Played bonuses in 2015-16. Games Played bonuses: $25,000 for 5 GP, $200,000 for 10 GP. $850,000 Schedule A bonuses, $1,725,000 in Schedule B bonuses in both 2015-16 and 2016-17. Schedule A bonuses (max $850,000): $212,500 for any of the following achievements - top 6 on team in ice time (total or average, min 42GP), 20 goals, 35 assists, 60 points, top 3 on team in +/- (min 42GP), 0.73 points per game (min 42GP), All Rookie team, All Star game, All Star game MVP. Schedule B bonuses (max $1,725,000): $1,725,000 for any of the following achievements - top 10 forward in the league in goals/assists/points/points per game (min 42GP), top 5 in league in Hart/Selke/Richard voting, NHL First or Second team all star, Conn Smythe

On siis jo ansainnut 225.000 $ bonuksia 20 pelatusta pelistä. On tällä hetkellä keskimääräisessä jääajassa seitsemäntenä ja yhteenlaskettuna kuudentena, kun top 6 kummassa tahansa kategoriassa oikeuttaa 212.500 $:n bonukseen. Tosin Keith nyt ainakin kauden mittaan tullee ohittamaan Panarinin yhteenlasketussa jääajassa sillä oletuksella, että kummatkin pysyvät terveinä. Nuo 20 maalia, 35 syöttöä, 60 pistettä, top 3 +/- tilastossa (tällä hetkellä kolmas) tai 0,73 pistettä (tällä hetkellä tasan 1,00) per peli eivät ainakaan tämänhetkisessä vireessä ole yksikään kovin kaukana ja tuskin on myöskään tuo All Rookie team. "Pahimmillaan" tämän kategorian bonuksia tulee maksettavaksi siis 850.000 $.

Lisäksi Panarin on tällä hetkellä top 10 sekä syötöissä että pisteissä. Jos on kummassakaan noista kategorioista kauden päättyessä top 10:ssä, laukeaa vielä 1.725.000 $ bonuksia maksettavaksi samoin kuin jos on top 10 maaleissa, pisteissä per peli tai top 5 Hart/Selke/Richard äänestyksessä taikka ykkös- tai kakkostähdistössä.

Realistinen ennuste tällä hetkellä on, että bonuksia tulee maksettavaksi 225.000 $ + 850.000 $ = 1.075.000 $.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hawks win!

Corey Crawford, yksinoikeutettu ykköstähti koko ottelussa. 4-1 voitto jälleen oman divisioonan joukkueesta, kun Nashville Predators kävi kääntymässä United Centerissä. Crawfordille 36 torjuntaa, jotka sisälsivät vähintään tusinan varmoja maalipaikkoja. Mieletön esitys.

The Mutt maali ja syöttö, Teräväiselle maali (suosittelen tsekkaamaan tuon laukauksen, käytä sitä nyt saatana enemmän) ja syöttö, Mr. Showtimen pisteputki jatkui jälleen tyhjällä maalilla. Samalla 600. piste, 604:ssä ottelussa. Kerta kaikkiaan huikea ukko. Dennis Rasmussen iski myös osuman uransa avausottelussa.

Rundblad syöttöpisteestä huolimatta aivan älyttömän huono. Tämä oli Rozsivalille kahdestoista ottelu tällä kaudella ja hän oli kuvissa useammin kuin kertaakaan aikaisemmin ja tiedämme mitä se yleensä automaattisesti tarkoittaa konkarin otteissa. Johtuiko Daleyn poissaolosta vai ei, mutta kyllä oli Rundblad surkea eikä se voinut olla näkymättä Michalin otteissa.

Ykköskenttä alkaa löytämään, nyt on putki pojilla päällä. Hossa oli joka paikassa tänään. Kakkosella on meneillään, tiedä johtuuko siitä, että Kanelle haetaan ennätyksiä. Vastustaja ottaa tarkasti ja varmaan siellä se ennätyksen parantaminen on takaraivossa, jolloin ratkaisuista tulee väkinäisiä. No mutta, kunhan menee putki katki, niin palataan arkeen. Toivotaan toki ettei mene, mutta diih.

Torstaina revanssi kantrikaupungissa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Corey kyllä pelasti illan, ja myöskin Rundbladin suuremmalta nöyryytykseltä. Varsinkin ensimmäisessä erässä Rundblad oli aivan kaamea. Noh jos kovin kannattaa Blackhawkseja, niin eräänlaisen elämyksen elämään tarjoaa myös Rundblad nimittäin jännitystä.

Samaa mieltä olen tuosta, että Kanen ennätys putki nyt häiritsee tuota kakkosen peliä. Jotenkin meno on hieman nihkeää, kun Kanen ennätykset vilkkuvat mielissä. Salaa hieman jo toivoin lopussa, että menisi putki poikki niin vapautuisi tilanne normaaliksi. Kuitenkin franchise ennätys on jo taskussa, enkä pidä kovin tyylikkäänä ratkaisuna vedellä putkea eteenpäin pelkillä tyhjään maaliin tehdyillä pisteillä. Ennätys on hieno joka jää historiaan, mutta en toivo historiaan jäävän putkea, jota venytettiin tyhjiin tehdyilla pisteillä väkisin hakemalla hakemalla useita otteluita putkeen.

Teuvo tarjosi tällä kertaa sitä mitä parhaiten osaa, eli syöttää ja laukoa. Laukoa voisi tosiaan enemmänkin, koska tuo veto ei ole koskaan ollut kovin huono, jos vain malttaa sitä käyttää. Keskiverto NHL-pelaajaa kovempi ja nopeampi veto, joka lähtee yllättävästi.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Pelkästään ensimmäisessä erässä kolme läpiajoa, joista Forsbergin veto taisi tosin mennä suoraan ohi. Nashville oli selvästi niskan päällä, mutta Crawford piti haukat pelissä mukana käytännössä aivan maagisella pelillä. CC teki pelissä yhteensä 10 torjuntaa vaarallisista vedoista per war-on-ice ja se on todella paljon se (vrt. Rinteellä kolme). Myös kolmannen erän jälkipuoliskolla alivoimalla Craw otti parikin erittäin tärkeää torjuntaa, kun Smashvillen ykkösylivoima rakensi hyvät paikat sekä Josille että Forsbergille ja takaa-ajolta katkaistiin niska. Ykköstähti täysin oikeutetusti ja suosittelen näitä Osgood-vertauksia tekeville esimerkiksi tämän pelin katsomista, sillä kyllä tämä mies osaa torjuakin, kun sille päälle sattuu.

Rotsi oli tosiaan surullisen huono. Montakohan kertaa menetti vaarallisesti kiekon hyökkäysalueellakin. Minun laskujeni mukaan ainakin 3-4 kertaa. Näistä tulleista vastahyökkäyksistä ei oikein Bambia voi syyttää, mutta eipähän tuokaan erityisemmin vakuuttanut, kuten jo todettiin. Kädet ristissä toivon, että tuota pakkiparia ei nähdä enää koskaan jäällä ainakaan intiaanipaidassa. Gustafsson ylös siihen saakka, kunnes Daley tulee takaisin kiitos.

Avausmaali lähti muuten Bickellin antamasta paineesta johtuneesta huonosta syötöstä. Laskeskelin, että BB antoi myös useammankin hyvän avaussyötön vain yhden jäädessä vastustajaan. Rasmussenilta myös ihan hyvä avauspeli. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ohjaus oli sanalla sanoen kaunis. Aloituksissa vielä tekemistä, mutta en jaksanut kaivaa tähän hätään, ketä vastaan aloitukset olivat. Mutulla ainakin kolme neljästä aloituksesta joutui ottamaan Gaustadia vastaan, joka taas on yksi liigan parhaita aloittajia. Rasmussen oli näkyvämpi kuin esim. Kero, joten antaisin ehdottomasti jatkoa.

Teuvolta ja koko ykköseltä hyvä peli. Teuvon no-look laukaus ylähyllylle yllätti Peksin täysin, odotti todennäköisesti syöttöä ja eipä siinä yhden kosketuksen syötössä, joka johti Shawn ylivoimamaaliinkaan ollut mitään vikaa. Ykköskenttä tuntui toimivan hyvin tässä koostumuksessa ja myös kakkosylivoima pyöritti mallikkaasti silloin, kun siinä ei pelannut Rozsival (!?!). Alkoi Teuvokin löytää itseään paremmin pelattavaksi hyökkäysalueella eikä juurikaan joutunut kulmakaivuuhommiin vaan kaivurikuskeina toimivat Hossa & Toews.

Kakkoskenttä on ollut tulikuuma alkukauden, joten mielestäni on vain täysin luonnollista, että näitä huonompiakin pelejä tulee. Olihan kakkoskentälläkin useampi hyvä paikka, mm. kun Panarin laukoi Kanen poikittaissyötöstä ohi maalin. Minua ei haittaa yhtään, että Kanen putkea jatketaan tyhjiin tehdyillä maaleilla. Aktiivipelaajista kovin pisteputki oli lähetyksen mukaan Crosbyn 25 peliä kaudelta 10-11, joten tuo on ihan realistinen ennätys rikottavaksi. Lisäksi haluaisin nähdä, että Kane voittaisi pistepörssin ja näyttäisi mm. hänen sopimustaan ja kesän vapaa-ajan tapahtumia kritisoineille närhen munat.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Yes, hieno voitto. Teuvo toimii nyt ykkösessä ja alkaa näyttämään heräämisen merkkejä myös pisteiden valossa. Upea maali tänään. Teuvolle lisäksi tosiaan tuo helperi Shawn PP-maaliin, jossa Mutt kyllä piiskasi hienon onetimerin pystyssä olleeseen kiekkoon ja etukulmasta sisään. Rasmussen pelasi ok matsin ja teki tietysti heti ekassa matsissa hienon uunin. Corey pelasi tosiaan myös hienon ottelun ja alusti voiton meille tänään.

Rundbladia ihmettelin yhdessä vaiheessa peliä, miten hyvältä peli näytti muutamassa vaihdossa. Sitten palattiin maanpinnalle ja suorittaminen olin tutun epätasaista. Ylivoimassa mies kuitenkin osasi kohtuu hyvin toimia. Syke nousee aina, kun ukko on askissa.

Kanen putkesta sen verran, että vaikka ukko hieman biooniselta vaikuttaakin, kun katsoo pisteiden määrää ja vertaa sitä koko uran aikana pelattuihin otteluihin, niin meikäläistä ei ainakaan emptynetterit haittaa lainkaan. Kuuluvat pelin henkeen ja ovat tärkeitä pisteitä/ maaleja niin yksilöllisesti, kuin jokkueellisestikin. Tämän lisäksi vielä tämmöiset omasta päästä luuditut laukaukset kuten tänään, ovat kaikkea muuta kuin helppoja pistää sisään nopeasta tilanteesta. Crosby vielä kiinni ja sitten riittää..
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Yes, hieno voitto. Teuvo toimii nyt ykkösessä ja alkaa näyttämään heräämisen merkkejä myös pisteiden valossa. Upea maali tänään. Teuvolle lisäksi tosiaan tuo helperi Shawn PP-maaliin, jossa Mutt kyllä piiskasi hienon onetimerin pystyssä olleeseen kiekkoon ja etukulmasta sisään. Rasmussen pelasi ok matsin ja teki tietysti heti ekassa matsissa hienon uunin. Corey pelasi tosiaan myös hienon ottelun ja alusti voiton meille tänään.

Rundbladia ihmettelin yhdessä vaiheessa peliä, miten hyvältä peli näytti muutamassa vaihdossa. Sitten palattiin maanpinnalle ja suorittaminen olin tutun epätasaista. Ylivoimassa mies kuitenkin osasi kohtuu hyvin toimia. Syke nousee aina, kun ukko on askissa.

Kanen putkesta sen verran, että vaikka ukko hieman biooniselta vaikuttaakin, kun katsoo pisteiden määrää ja vertaa sitä koko uran aikana pelattuihin otteluihin, niin meikäläistä ei ainakaan emptynetterit haittaa lainkaan. Kuuluvat pelin henkeen ja ovat tärkeitä pisteitä/ maaleja niin yksilöllisesti, kuin jokkueellisestikin. Tämän lisäksi vielä tämmöiset omasta päästä luuditut laukaukset kuten tänään, ovat kaikkea muuta kuin helppoja pistää sisään nopeasta tilanteesta. Crosby vielä kiinni ja sitten riittää..

Kannatti herätä taas. Hieno voitto CC oli jäätävä, Teuvolla alkaa putki kulkemaan ja pelirohkeus kasvaa peli-peliltä.
Hyvä juttu tuo Kanen pisteputki, mutta melkein toivoisin, että katkeais jo. Koska toki tänään oli tilanne 3-1 kun #88 kiekon tyhjään pörsään nakkasikin, mutta entä jos tilanne olisikin ollut 2-1 ja Kane olisi vetänyt kiekon ohi pitkäksi? ois tullu aika kuumottava loppu.

Jos jotain pitää kritisoida, niin minusta Toews ei ole likimainkaan parhaassa tikissä. Kapteenin peli näyttää vähän väkinäiseltä ja puskemiselta, en tiiä onko kukaan muu huomannu samaa? Kun taas Hossa on mielestäni tällähetkellä tuon ykkösketjun tärkein palanen. Aivan uskomaton kiekon suojaaja, väittäisin että yksi NHL:n parhaimmista ellei paras.

Kun Kanen pisteputki menee poikki (toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä) niin sitten saadaan jännittää Teuvon pisteputkea, että pistääkö paremmaksi :)
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Upea voitto ja uskaltaisinko sanoa että Corey Crawfordin uran paras ottelu. Juurikin Corey oli tämän matsin takuumiehemme, sen verran karmeita tilanteita hänen eteensä siunaantui muidenkin avustamana kuin suht surkean bambin.

@Antero Boston ia kompaten Toews on tällä hetkellä jopa ykkökentän heikoin lenkki. Hossa on lennossa pelin molempiin suuntiin ja Teuvo väläyttelee väliin hienoja otteita vaipuen taas epävarmempaan moodiin.

Tuo Kanen pisteputken jatkaminen tai sen jeesaaminen voi tosiaan näkyä jopa viisikon yhteispeliä heikentävänä tekijänä.
Hyökkäyskentälliset voisivat puolestani jatkaa hetken tässä kokoonpanossa, ne ovat nyt mielestäni aika hyvässä balanssissa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Corey Crawford on ilmoittautumussa jollain asteella jopa Vezina kisaan mukaan. Itse näkisin että on tällä hetkellä tyrkyttämässä itseään top5 maalivahtien joukkoon tilastoissa, Jos saa torjunta% nousemaan niin nousee myös kokonais maalivahti rankingissa, kun noita voittoja kumminkin tilille tulee hyvin. Realistisia mahdollisuuksia voittoon ei kuitenkaan ehkä ole, mutta on se top5 kuitenkin jo jotain.

Tässä mielestäni tämän hetken top7, eikä välttämättä paremmuus järjestyksessä.

Holtby 17 voittoa, 92,8%
Lundqvist 14 voittoa, 93,8%
Crawford 13 voittoa, 91,8%
Schneider 12 voittoa, 92,6%
Fleury 12 voittoa, 92,6%
Allen 12 voittoa, 92,6%
Ben Bishop 11 voittoa 92,9%

Edit- Tai no kyllä kun tarkemmin miettii torjunta% olisi noustava huomattavasti, että tuossa joukossa pärjäisi.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Corey Crawford on ilmoittautumussa jollain asteella jopa Vezina kisaan mukaan. Itse näkisin että on tällä hetkellä tyrkyttämässä itseään top5 maalivahtien joukkoon tilastoissa, Jos saa torjunta% nousemaan niin nousee myös kokonais maalivahti rankingissa, kun noita voittoja kumminkin tilille tulee hyvin. Realistisia mahdollisuuksia voittoon ei kuitenkaan ehkä ole, mutta on se top5 kuitenkin jo jotain.

Tässä mielestäni tämän hetken top7, eikä välttämättä paremmuus järjestyksessä.

Holtby 17 voittoa, 92,8%
Lundqvist 14 voittoa, 93,8%
Crawford 13 voittoa, 91,8%
Schneider 12 voittoa, 92,6%
Fleury 12 voittoa, 92,6%
Allen 12 voittoa, 92,6%
Ben Bishop 11 voittoa 92,9%

Edit- Tai no kyllä kun tarkemmin miettii torjunta% olisi noustava huomattavasti, että tuossa joukossa pärjäisi.

Kylläpä se niin on että Crawford ei ole koskaan juhlinut torjuntaprosentillaan noissa Top10 karkeloissa. Näkisin syyksi sen, että hänelle vaan on kaikilla kausillaan tullut noita heikkoja hetkiä mitkä tiputtavat sitten hänen prosenttiaan. Tasojen vaihtelut ovat olleet siis liian suuria. Mutta edellinen peli oli niin huikeaa työtä että en muista häneltä vastaavaa nähneeni.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Katsoin ihan huvin ja urheilun vuoksi kaudesta 12-13 tähän kauteen maalivahtien yhteenlaskettuja tilastoja (yli 70 pelattua peliä laitoin rajaksi) ja Crawford on sekä päästettyjen maalien keskiarvolla että torjuntaprosentilla mitattuna kahdeksantena. Jätin tarkoituksella tuon heikon 11-12 kauden pois laskuista :). On toki pelannut liigan parhaimpiin kuuluvien joukkuepuolustusten takana joukkueessa, joka hallitsee paljon kiekkoa, mutta ei tuo kovin huono suoritus mielestäni ole. Jokaiselle maalivahdille tulee parempia ja huonompia jaksoja, mutta mielestäni nuo tilastot kertovat, että Crawford on ainakin viimeiset 3,3 kautta pelannut hyvällä tai ainakin riittävällä tasolla. Pudotuspeleissä Craw taas on voittanut aika monta maalivahtitaistoa, vaikka ei kyseisten pudotuspelisarjojen tähti oliskaan ollut.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tuota maalivahtien hommaa kun tuli myös tutkittua, niin Blackhawks ei ole se aivan kaikista helpoin joukkue maalivahdille pelata. Vaikka Blackhawks yleensä hallitsee pelejä, niin maalipaikkoja Blackhawks päästää läpi omiin aika keskimääräisiä lukemia.

Otin Tuon @B4rre :n mainitseman kauden 12-13, ja siitä eteenpäin tarkasteluun. Tämmöisiä lukemia sain maalipaikoista Chicagoa vastaan vs muutoma esimerkki.

Blackhawks 4630kpl
Kings 4362kpl
Boston 4957kpl
Detroit 4282kpl

Kings Ja Detroit vaikuttavat joukkueilta, joissa maalivahdin pitäisi päästä suht helpolla töiden puolesta. Quick onkin mielestäni yksi yliarvostetuimista maalivahdeista NHL:ssä. Varsinkin Quickin viime kauden suoritus oli todella surkea.

Maalipaikkojen erotus muuten ennustaa aika hyvin menestystä kun katsoo näin laajalla otannalla kun kaudesta 12-13 tähän päivään, niin joukueet menevät kärjen osalta järjestykseen näin:

Kings +861kpl
Blackhawks +770kpl
Sharks +740kpl
Bruins +586kpl
Red Wings +487kpl
Blues +419kpl

Nämähän kyllä ovat aika identtisiä Corsi tilastojen kanssa.

Edit- Kenttä pelaajista Toews on tuonna samaisena aikana hankkinut kentällä olessaan maalipaikkojen erotuksen +435kpl. Huima lukema, jota ei sovi vähätellä. Paha se on Chicagoa ollut voittaa, jos Toews vetää vastustajan kärki jätkiä noin pahasti turpaan maalipaikoissa.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toisaalta etenkin aiempina kausina Blackhawks maalille on tullut lähes poikkeuksetta vähemmän vetoja kuin vastapäähän. Ja näkisin että meidän joukkuepuolustus on kuitenkin ollut liigan eliittiä jo useamman vuoden. Tämän kauden torjuntaprosenteissa Crawford on nyt sijalla 18 ja päästetyissä maaleissa 21. Joten parrannettavaakin löytyy, nyt onkin mielenkiintoista nähdä miten tämä huikea vire säilyy.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Täytyy ottaa sen verran takaisin, ettei se Quick nyt niin huono ole että surkea olisi ollut viime kaudella. Kuitenkaan ei mikään NHL:llän kärki maalivahti, eikä myöskään ole Crawford, siellä top10 ehkä hieman ulkopuolella majailevat molemmat omasta mielestäni. Kingsin sekä Blackhawksin maalivahtipeliä sinänsä mielekästä verrata, että kyseessä kaksi joukkuetta jotka yleensä hallitsevat pelejä, ja puolustavat viisikkona ihan hyvin maalivahdin edessä.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Täytyy ottaa sen verran takaisin, ettei se Quick nyt niin huono ole että surkea olisi ollut viime kaudella. Kuitenkaan ei mikään NHL:llän kärki maalivahti, eikä myöskään ole Crawford, siellä top10 ehkä hieman ulkopuolella majailevat molemmat omasta mielestäni. Kingsin sekä Blackhawksin maalivahtipeliä sinänsä mielekästä verrata, että kyseessä kaksi joukkuetta jotka yleensä hallitsevat pelejä, ja puolustavat viisikkona ihan hyvin maalivahdin edessä.

Tarkoitatko nyt viime kauden Quickia vai kokonaisuutena kun puhut top10 ulkopuolella olevat veskat? Viime kausi tosiaan ei niin hyvä,mutta mites ne edelliset? Ja ei se tämäkään kausi nyt ihan hirveän huonosti ole mennyt...
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tarkoitatko nyt viime kauden Quickia vai kokonaisuutena kun puhut top10 ulkopuolella olevat veskat? Viime kausi tosiaan ei niin hyvä,mutta mites ne edelliset? Ja ei se tämäkään kausi nyt ihan hirveän huonosti ole mennyt...

Tarkoitin tuolla viime kautta. Eikä tuo minusta tälläkään kaudella mitään top5 tilastoja vetele, torjunta% on sen verran alhainen, jopa alle Crawfordin.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tuota maalivahtien hommaa kun tuli myös tutkittua, niin Blackhawks ei ole se aivan kaikista helpoin joukkue maalivahdille pelata. Vaikka Blackhawks yleensä hallitsee pelejä, niin maalipaikkoja Blackhawks päästää läpi omiin aika keskimääräisiä lukemia.

Otin Tuon @B4rre :n mainitseman kauden 12-13, ja siitä eteenpäin tarkasteluun. Tämmöisiä lukemia sain maalipaikoista Chicagoa vastaan vs muutoma esimerkki.

Blackhawks 4630kpl
Kings 4362kpl
Boston 4957kpl
Detroit 4282kpl

Kings Ja Detroit vaikuttavat joukkueilta, joissa maalivahdin pitäisi päästä suht helpolla töiden puolesta. Quick onkin mielestäni yksi yliarvostetuimista maalivahdeista NHL:ssä. Varsinkin Quickin viime kauden suoritus oli todella surkea.

Tästä Crawfordin maalivahtipelaamisesta olisikin mukava lukea jotain syväanalyysiä. Muistan lukeneeni jotain analyysiä Raskin huippukausista, jolloin ainakin Bostonin takana oli maalivahdin hyvä olla, sillä vedot tulivat keskimäärin esim. Priceen verrattuna huonommista sektoreista. Nythän se on nähty, että tavallinen kuolevainen huonomman puolustuksen takana on tuo Raskin.

Lähtökohtaisesti Craw on kuitenkin pelannut käytännössä koko NHL-uransa aivan huippupuolustuksen ja joukkueen takana. Kun katsoo pääasiassa vain Chicagon pelejä, on hankala tehdä mitään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä, millainen Crawfordin kohtaamien laukausten laatu on. Mutulla kyllä arvaisin, ettei se laukausten laatu Chicagoa vastaan ainakaan mikään keskimääräistä pahempi voi olla.

Nyt kun saatiin vierailevia tähtiäkin (@Bourque#77) tähän keskusteluun mukaan, niin olen samaa mieltä, että Quick on yksi yliarvostetuimmista maalivahdeista, kun taas Crawford on yksi aliarvostetuimmista. Quick pelaa liigan parhaimman corsi-joukkueen takana ja joutuu agressiivisen torjuntatyylinsä takia ottamaan niitä highlight reel -torjuntoja enemmän kuin esimerkiksi Crawford. Ei sitä käy tietysti kiistäminen, etteivätkö ne Quickin spagaatissa tehdyt sivuttaisliiketorjunnat olisi hienoja. Aivan ylivoimaisesti aliarvostetuin maalivahti on muuten mielestäni Schneider, joka on vuodesta toiseen siellä ~ top 3:ssa sekä torjuntaprosenttilla että päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna, mutta ei ole ikinä saanut äänen ääntä Vezina-äänestyksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös