Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 458 101
  • 1 994

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Niin mielestäni Hossan peruspelaamisessa ei ole mitään erityistä moitteen sijaa. Edelleen riittää bensaa ja nopeutta siihen tunnolliseen kahden suunnan pelaamiseen eikä tuolta härältä kiekkoa edelleenkään suojauksesta kovin helposti pois oteta jne.

Näin juuri. Edelleen top 6-hyökkääjä varsinkin joukkueessa, jossa toinen oikea laitahyökkääjä on muuan Patrick Kane sekä Hossa muodostaa Toewsin kanssa niin hyvän kaksikon (joka on näkynyt jo alkukauden otteluissa, mutta ei vielä pistesarakkeessa, koska koko joukkue on tällä hetkellä slumpissa, kyllä koko joukkue), että Quenneville tietää mitä nuo saavat aikaan, kunhan se oikea kolmas lenkki löytyy. Edelleen, tässä mennään alkukautta. Vuosi sitten oli täsmälleen sama tilanne.

Olen oikeastaan yllättynyt siitä kuinka kevytjalkaiselta Hossan meno näyttää lyhyen kesän jälkeen, vaikka tiedossa on kuinka kovakuntoinen kaveri se Hossan poika on. Sarakkeessa olisi varmasti enemmän pisteitä, jos tuo ylivoima toimisi edes puolittain niin hyvin kuin ykkösylivoima, joka sekään ei ole toiminut, mutta se on taas sitä toistoa monelta sivulta tästäkin ketjusta.

Viime kaudella ja nyt kuluvalla kaudella viimeistelyn taso on kuitenkin ollut heikkoa, tästä ei liene täälläkään erimielisyyttä? Se on sitten hyvä kysymys, mistä tuo viimeistelyn tehottomuus johtuu. Näin mutulla sanoisin, ettei ainakaan paikkojen laadusta.

Näkisin itse syyksi sen, ettei Hossa jostain syystä enää pysty laukomaan riittävän nopeasti, jolloin maalivahti ehtii haastamaan Marianin riittävän hyvin, jolloin ratkaisu näyttää heikolta juurikin maalivahdin paremmuuden vuoksi. En tiedä sitten mistä tämä johtuu, voiko ikä sitten olla ratkaiseva tekijä?

Olisin huolissani vasta sitten, kun Marian ei paikkoja enää saa. Ei Hossa ole ketjun tärkein lenkki, mutta täydentävä pala kokonaisuutta, kunhan siihen löydetään se kolmas palanen, joka täyttää Saadin saappaat edes osittain. Täytyy myös ottaa huomioon se, että tuo ketju edelleen pelaa niitä vaikeita minuutteja ja minä katson ihan tyytyväisenä sitä, kun pojat myöhemmässä vaiheessa kautta voittavat match-uppinsa myös valotaululla, kun vaikka Marko Dano on ottanut paikkansa tuosta ketjusta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Toivotaan tosiaan, että porukka täällä on oikeassa ja Hossa tulee viellä. Omaankin silmään luistelu ja kaikki muu on näyttänyt erittäinkin virkeän oloiselta. Onhan tuo joukkueen menestykseen yksi tärkeimmistä tekijöistä, ja viime kaudella oikeastaan ykkönen oli se syy miksi Chicago edes pelasi playoffeja. Siellä muutoman kerran kävi ykkönen hakkaamassa vastustajien parhaat kanveisiin, ja hankivat kukin aivan jäätävän kovat +/- lukemat rooliinsa nähden, Toews +30, Saad +7 ja Hossa +17.

Nyt ei ole alkanut Hossalta ollenkaan niin hyvin ja -4 ei ole hyvä aloitus.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tracey Myers ‏@TramyersCSN 9s9 seconds ago
Dano recalled, Bickell reassigned to Rockford. #Blackhawks

Tätä onkin jo odotettu!

Noniin, kaikki ne mielenkiintoiset pelaajat on nyt ylhäällä, joita tuli peräänkuulutettua kesällä. Harmi homma, että Bickellille nyt kävi näin (lähinnä uran kannalta), mutta eipä sureta ollenkaan, jos ja kun Marko ottaa kokoonpanopaikkansa turvin roolia ylhäällä. Toivottavasti pelaa jo tänään!
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Noniin, kaikki ne mielenkiintoiset pelaajat on nyt ylhäällä, joita tuli peräänkuulutettua kesällä. Harmi homma, että Bickellille nyt kävi näin (lähinnä uran kannalta), mutta eipä sureta ollenkaan, jos ja kun Marko ottaa kokoonpanopaikkansa turvin roolia ylhäällä. Toivottavasti pelaa jo tänään!

Juu toivottavasti pelaa. Ihan mukavasti on Dano Rockfordissa pelaillut 8gp, 1+5 ja +6. Hienoa ja toivotaan, että ylhänä se paikka nyt myös vakiintuu.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mark Lazerus ‏@MarkLazerus 19s19 seconds ago
#Blackhawks lines: Panarin-Toews-Garbutt Teravainen-Anisimov-Kane Dano-Kero-Hartman Desjardins-Kruger-Shaw

Dano pelailee aamujäiden perusteella. Vaikka tuo kolmonen näyttää aika junnu kentältä, niin silti jotenkin itsellä luotto tuohon. Saas nähdä kuinka nuo top6 osaston muutokset toimivat. En nyt ole aivan varma mitä mieltä olen, mutta ok kokeiluna ja saatetaan nähdä peli missä Q sekoittelee kenttiä aika tiuhaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hienoa, näytä niille Dano! Uusi kolmonen on varsin mielenkiintoinen. Garbuttillekin toivoisi jo osumaa, sen verran on paikkoja herrallakin ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vaikka tuo kolmonen näyttää aika junnu kentältä, niin silti jotenkin itsellä luotto tuohon.

Pojat vetelivät Rockfordissa juuri tuossa koostumuksessa, joskin välillä Hartmanin tilalla oli myös Jeremy Morin. Kemiaa ainakin löytyy, toivottavasti saavat siirrettyä sen myös NHL:n puolelle. Kero on siihen jo pystynyt, Hartman on ollut energinen ja Danolta on lupa odottaa pre-seasonia parempia otteita.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ensimmäinen voitto lännen joukkueista!

Yksi tämän hetken NHL:n kuumimmista joukkueista kaatui United Centerissä, kun Blackhawks nappasi juuri äsken päättyneestä ottelusta 4-2 kotivoiton Los Angeles Kingsistä. Nämä matsit ovat ollaat viihdearvoltaan viime vuosina poikkeuksellisen hyviä eikä tänäänkään saanut pettyä, vaikka molemmat joukkueet pelasivat älyttömän tarkasti, pudotuspelikiekkomaisesti. Yksilötaidon merkitys alkoi kolmannessa erässä sitten nousta siihen totuttuun arvoonsa, kun Patrick Kane huudatti kotiyleisöä ensin omalla maalillaan ja pian perään maagisella syötöllä, josta "Finnish Cold" viimeisteli ottelun voittomaalin. Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Artem Anisimov ratkaisi ottelun tekemällä alivoimamaalin jälleen, tää jätkä vois opettaa mm. Hossaa sekä Panarinia tekemään läpiajoista. On niin tyly kaveri noissa paikoissaan jotka saa.

Crawford 33 torjuntaa, kakkostähti. Patrick Kane maali ja syöttö, ykköstähti.

Varsin tasainen ottelu, joskin vieraat olivat niskan päällä näennäisesti ja varsinkin toisessa erässä. Kolmannessa erässä toki voittivat myös laukaukset, mutta maalit 3-0 kotijoukkueelle, joten nuo laukausmäärät nousivat huomattavasti takaa-ajon seurauksena, kun vetoja alkoi sadella käytännössä jokaisesta mahdollisesta paikasta. Crawford on ollut koko NHL:n top-5 maalivahteja koko alkukauden ja esitys oli jälleen vakuuttava.

Ihailen kyllä Gustafssonia, oli jo kesällä high hopes kaveria kohtaan ja on kahden ottelun perusteella ylivertainen Bambiin nähden. Kiekolliset taidot samaa luokkaa Rundbladiin verrattaessa, mutta erona on se, että Erik tekee ratkaisut nopeammin NHL-tyyliin sopien ja se peruspelaamisen taso on loistava. Itseluottamus tuntuu olevan katossa ja osaa avata peliä nopeilla sekä tarkoilla syötöillään ja lisäksi yksi suurimmista eroista mitä olen huomannut maanmieheensä nähden on se, että Gustafsson käyttää kroppaansa hyödykseen ja vaikuttaa olevan varsin vahva kaveri. Välillä itse kukin kentällä kaatuu kontaktitilanteissa, mutta jos verrataan Bambiin, niin Erik vie tässäkin osa-alueella Davidia sata nolla.

Ensimmäisen erän alun perusteella ketjut toimivat erittäin hyvin, kaikki olivat hyvällä jalalla liikenteessä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, alkoivat vieraat myös saavan otetta ottelusta, joten välillä ketju kuin ketju oli vaikeuksissa, mutta noin kokonaisuutena jäi varsin positiiviset fiilikset näistä koostumuksista. Kehutaan kun aihetta on, mutta Teräväinen vaikutti paremmalta kuin Panarin nyt tuohon kakkosketjun laidalle ainakin tämän illan perusteella ja Artemi puolestaan näytti heti olevansa pelimies Toewsinkin kanssa eikä ole mennyt alkukautta vain Kanen vanavedessä.

Marian Hossa palannee keskiviikkona ja itse scratchaisin Hartmanin tai Desjardinsin (kumpikaan ei ole huonosti pelannut, mutta Hossalle tilaa joku kuitenkin tulee tekemään), jolloin Hossa ottaisi kolmosketjusta paikan Danon sekä Keron seurana. Garbutt pelasi loistavan matsin pl. lopun jäähy, joten antaisin hänen vetää ykkösessä Bluesia vastaan, mutta eipä haittaa, jos Panarin sekä Toews saavat #81:n vierelleen.

Kiitos ja anteeksi lyhyehköstä raportista, nyt hoitamaan aamutoimia.

Hawks win!
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@Lico heitti osuvan raportin.

Nyt ollaan tärkeiden asioiden äärellä, kun ollaan lähellä löytää Toewsille paria tehoiluun. Panarin pelaa sen verran hyvin laitojen vierellä, että tähän menessä näkemistäni pelaajista ylivoimaisesti paras tuohon ykköseen. Kane hoitaa homman himaan nyky vireellään vaikka yksin, ja vaikka Teuvo on aste heikennys Panariniin, niin balanssi ketjujen välillä on parempi näin. Garbutt parantaa vain, ja en nyt ottaisi heti häntä pois ykkösestä tekee niin arvokasta työtä tuossa kentässä. Gustafsson tosiaan näyttää hyvältä, ja etenkin avauspelaaminen on napakkaa.

Risuja ottelusta lähtee Seabrookille, joka koomaili 2-1 maalissa. Hartman on toinen vitsan saaja, kun ei tahtonut saada puolustusalueelta helppoja syöttöjä ulos. Kero ja Dano näyttivät hyviltä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Artem Anisimov ratkaisi ottelun tekemällä alivoimamaalin jälleen, tää jätkä vois opettaa mm. Hossaa sekä Panarinia tekemään läpiajoista. On niin tyly kaveri noissa paikoissaan jotka saa.

Varsin tasainen ottelu, joskin vieraat olivat niskan päällä näennäisesti ja varsinkin toisessa erässä. Kolmannessa erässä toki voittivat myös laukaukset, mutta maalit 3-0 kotijoukkueelle, joten nuo laukausmäärät nousivat huomattavasti takaa-ajon seurauksena, kun vetoja alkoi sadella käytännössä jokaisesta mahdollisesta paikasta. Crawford on ollut koko NHL:n top-5 maalivahteja koko alkukauden ja esitys oli jälleen vakuuttava.

Ihailen kyllä Gustafssonia, oli jo kesällä high hopes kaveria kohtaan ja on kahden ottelun perusteella ylivertainen Bambiin nähden. Kiekolliset taidot samaa luokkaa Rundbladiin verrattaessa, mutta erona on se, että Erik tekee ratkaisut nopeammin NHL-tyyliin sopien ja se peruspelaamisen taso on loistava. Itseluottamus tuntuu olevan katossa ja osaa avata peliä nopeilla sekä tarkoilla syötöillään ja lisäksi yksi suurimmista eroista mitä olen huomannut maanmieheensä nähden on se, että Gustafsson käyttää kroppaansa hyödykseen ja vaikuttaa olevan varsin vahva kaveri. Välillä itse kukin kentällä kaatuu kontaktitilanteissa, mutta jos verrataan Bambiin, niin Erik vie tässäkin osa-alueella Davidia sata nolla.

Ensimmäisen erän alun perusteella ketjut toimivat erittäin hyvin, kaikki olivat hyvällä jalalla liikenteessä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, alkoivat vieraat myös saavan otetta ottelusta, joten välillä ketju kuin ketju oli vaikeuksissa, mutta noin kokonaisuutena jäi varsin positiiviset fiilikset näistä koostumuksista. Kehutaan kun aihetta on, mutta Teräväinen vaikutti paremmalta kuin Panarin nyt tuohon kakkosketjun laidalle ainakin tämän illan perusteella ja Artemi puolestaan näytti heti olevansa pelimies Toewsinkin kanssa eikä ole mennyt alkukautta vain Kanen vanavedessä.

Marian Hossa palannee keskiviikkona ja itse scratchaisin Hartmanin tai Desjardinsin (kumpikaan ei ole huonosti pelannut, mutta Hossalle tilaa joku kuitenkin tulee tekemään), jolloin Hossa ottaisi kolmosketjusta paikan Danon sekä Keron seurana. Garbutt pelasi loistavan matsin pl. lopun jäähy, joten antaisin hänen vetää ykkösessä Bluesia vastaan, mutta eipä haittaa, jos Panarin sekä Toews saavat #81:n vierelleen.

Panarin on ollut tosiaan aika monta kertaa läpiajossa tai puolittaisessa sellaisessa kauden aikana, tänäänkin kaksi kertaa, ja muistikuvieni mukaan joka kerta ratkaisuna on ollut laukaus. Voisi tosiaankin kuvitella, että noilla käsillä voisi joskus yrittää harhauttaakin, kun nuo vedot ei tunnu uppoavan. Ykköskenttä oli tänään vaarallinen ja kuten arvata saattaa kpt vakava kannattelee jälleen joukkuetta, kun sille tilausta on. Viisi maalia viiteen peliin ja pulinat siitä, mikä Toewsiä vaivaa, ovat tainneet loppua kuin seinään.

Anisimov on viimeistellyt tällä kaudella niin jäätävällä prosentilla, että tuo ei voi pidemmän päälle jatkua, mutta otetaan vastaan. Itseluottamus on ainakin tapissa. Kakkoskentän peli rullasin nyt myös Teuvon pelatessa Panarinin paikalla pääasiassa erittäin mallikkaasti. Teuvolta mielestäni erinomainen peli. Pari hyvää syötönkatkoa, maali, karvasi energisesti ja teki pääasiassa oikeita peliä edistäviä ratkaisuja kiekon kanssa sekä laukaisi, kun sen paikka oli (3 vetoa maalia kohden + yksi tolppa). Lisäksi esim. @Artturenos rakastamat Corsit plussalla. Onhan tuo Kane vaan aikamoinen taikuri. Toki tällaisia syöttöjä, joita Kane Teuvon voittomaaliin antoi, on nähty parikin tällä kaudella jo NHL:ssä, mutta vain harvat näihin pystyvät.

Crawford oli jälleen kerran eliittitasoa ja voitti maalivahtitaiston. Crawford piti joukkuetta pystyssä etenkin Kingsin lopun mylläköissä torjuen mm. pari todella pahaa laukausta olkapäällä sekä avopaikan maalinedustalta.

Itsekin pidän Gustafssonia selkeänä parannuksena Bambiin verrattuna, vaikka häntä ei ole erityisemmin tullut seurattuakaan. Svedberg taas oli tänään huono etenkin kiekon kanssa. Pelasi kerran todella pahasti itsensä ulos ja kiekollinen pelaaminen oli onnetonta. TvR oli mielestäni taas erinomainen.

Kolmoskentästä muutama sananen. Hartman oli tänään ehdottomasti kentän heikoin lenkki mm. @Artturenos mainitsemista syistä. Junnukenttä joutui aika usein pyöritykseen omassa päässä, joten varsinaista hyökkäyspeliä ao. kentältä ei juurikaan nähty. Saattoi johtua ainakin osaksi siitä, että hävisivät lähes kaikki aloituksensa (7/9). Danoa haluaisin kuitenkin ehdottomasti nähdä lisää, sillä hän kyllä mm. suojasi kiekkoa erinomaisesti sen saadessaan. Kärkikenttiin ei kuitenkaan Danolla taida olla vielä asiaa etenkään, kun Hossa tulee takaisin, sillä Garbutt oli suorastaan erinomainen tänään ykköskentän laidalla.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Todella hyvä tilanne Hawkseilla tällä hetkellä, kun saadaan vielä Hossa mukaan peliin. Toews löytänyt vireensä, Kane kovassa iskussa ja pikkuhiljaa alkaa löytyä toimivia ketjukoostumuksia. Ongelmana edelleen bottom6:n tehottomuus, mutta toivottavasti Hossan palaaminen auttaa tähän asiaan. Dano-Kero-Hossa voisi olla erinomainen 3.ketju, jolla on myös pistepotentiaalia paljonkin. Hartman tosiaan oli huono LA:ia vastaan, joten pudottaisin hänet ensimmäisenä kokoonpanosta. Samalla löytyisi kolme ketjua, jotka pystyvät maalintekoon, sekä nelonen, joka pelaa niitä vaikeita minuutteja vastustajan kovimpia ketjuja vastaan. Olen vieläkin ihmeissäni, miten Hawkseilta löytyy nuoria pelaajia paikkailemaan kokeneempien poistumisia vuodesta toiseen.

Garbutt on ollut pari viime viikkoa aivan loistava, joten ansaitsee todellakin paikkansa tuossa Panarinin ja Toewsin kanssa. Maalinteossa saisi olla hieman terävämpi, mutta Toews on tällä hetkellä niin liekeissä, ettei tarvinne huolestua ollenkaan. Vielä kun saataisiin peli toimimaan myös vieraskentillä...
 
Hartman tosiaan oli huono LA:ia vastaan, joten pudottaisin hänet ensimmäisenä kokoonpanosta. Samalla löytyisi kolme ketjua, jotka pystyvät maalintekoon, sekä nelonen, joka pelaa niitä vaikeita minuutteja vastustajan kovimpia ketjuja vastaan. Olen vieläkin ihmeissäni, miten Hawkseilta löytyy nuoria pelaajia paikkailemaan kokeneempien poistumisia vuodesta toiseen.

Kyllä mä olen sitä mieltä ollut aina, että jos nuori pelaaja nostetaan ylös niin ei yhteen matsiin vaan saa jättää näytönpaikkaa. Luo aivan karseat paineet pelaajalle (pelaajille) muutenkin tiukassa paikassa. Toki Hartmanilla on "jo" 5 peliä NHL:n puolella takana, ettei tämä ole ensimmäinen kerta Showssa, mutta silti mielestäni organisaation toiminta pitää olla sellaista, että jos kerran NHL jäille pistetään, niin se mahdollisuus pitää olla pidempi kun 9:19 jääaikaa yhdessä ottelussa.

Toki Hawks on onnellisessa asemassa ja contender joukkue, tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että omiin nuoriin pitää panostaa ja heille pitää antaa kunnolliset näytönpaikat silloin kun näytönpaikka suodaan. Hawks on mielestäni toiminut ihan ok kärsivällisesti noiden näytönpaikkojen kanssa, eikä karmeata pomputtelua ole nähty. Kings on sitä paitsi todella kova vastus, erityisesti Hawksille tuo joukkueen pelityyli on todella kuluttava ja vaikka voitto onnistuttiinkin kaivamaan oli matsi todella tarkkaa ja fyysistä pelaamista suurelta osin.

Pidin erittäin paljon tästä nuorisoketju kokeilusta, eikä junnut pahalta näyttäneet tuolla. Enemmän vaikeuksissa tuntui olevan Krugerin kenttä (toki varmasti vaikeammat minuutit).

Minulle ainakin olisi organisaation "junnu" pelaajana helvetin iso juttu jos organisaatio kykenee pitämään selkeätä linjaa junnujen näytönpaikkojen suhteen, ja tuo linja on tosiaan enemmän kun yksi peli ja takaisin farmiin. Lätkässä on niin iso osa hyvää suoritusta mentaalipuolen jutut, että tietty varmuus ja luoton osoittaminen omiin pelaajiin on mielestäni ainoa oikea tapa toimia.

Tämän sanottuani, on mielestäni hyvä, ettei niitä näytönpaikkoja jaella nimen perusteella tai "toivotaan toivotaan" tapauksissa. Toinen juttu mistä en pidä yhtään on, että nuorta pelaajaa roikutetaan jatkuvasti poppareilla kun on NHL:n ja AHL:n "välissä", joskus tälle ei voi mitään jos ei farmiin voida lähettää, mutta pelaaminen on paras kehitys keino siitä huolimatta. Antaa vanhusten lepäillä lehtereillä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Täytyy sanoa että alekirjoitan @TweetyLeaf tekstin täysin. Silloin kun nuori pelaaja nostetaan ylös on hänelle annettava kunnon paikka näyttää oikea tasonsa.

Tämä Kings on myös tosiaan Hawkseille todellista myrkkyä. @B4rre otti esiin nuo Corsit tarinoidaan nyt vähän siitä, niin Kings on joukkue joka vuodesta toiseen dominoi tätä tilastoa koko NHL:ssä. Tähän on selvä syy kun Kings puolustaa niin tiivistii keskustaa, ettei vastustaja selkeästi vain pääse nopeasti kääntämään peliä vaarallisesti vastaan, eli juuri sitä mitä Hawks tykkää tehdä. Kings heittelee paljon laukauksia hakien paikkoja ripareista, johon kieltämättä tuo Kingsin rosteri on omiaan, paljon vahvoja pelaajia vääntämään kiekkoja sisään. Pelottava joukkue näin Hawks vinkkelistä, kun tietää ettei Hawks helposti pääse halitsemaan peliä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
@TweetyLeaf ja @Artturenos totean, että aina tuo useamman pelin näyttöpaikan antaminen ei ole mahdollista. Kun siellä on näyttöjä antamassa myös mm. Dano, Kero, Teuvo ja Tikhonov, niin vaikea tuohon pelaavaan kokoonpanoon on enää Hartmania mahduttaa etenkään, jos Garbutt jatkaa hyvin toimineessa ykköskentässä. Samalla tavalla Dano sai vasta yhden pelin alle ja käytännössä aivan väkisin jompaa kumpaa kaksikosta Dano ja Hartman on istutettava, kun Hossa palaa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@TweetyLeaf ja @Artturenos totean, että aina tuo useamman pelin näyttöpaikan antaminen ei ole mahdollista. Kun siellä on näyttöjä antamassa myös mm. Dano, Kero, Teuvo ja Tikhonov, niin vaikea tuohon pelaavaan kokoonpanoon on enää Hartmania mahduttaa etenkään, jos Garbutt jatkaa hyvin toimineessa ykköskentässä. Samalla tavalla Dano sai vasta yhden pelin alle ja käytännössä aivan väkisin jompaa kumpaa kaksikosta Dano ja Hartman on istutettava, kun Hossa palaa.

Niin varmasti näinkin. Perjaatteena en vain tykkää tämmöisestä.

Tuosta Hawks pakistosta, niin tilanne näyttää aika hyvältä Keithin palattua. Svedberg on varmasti hyvä kolmospariin, nyt vastuuta ja peliaikaa on hieman liikaa. Rundbladia ei nähdäkseni enää jäällä nähdä ja toivoisin pakiston näyttävän tältä.

Keith-Seabrook
Hjalmarson-TVR
Svedberg-Daley/Gustafsson

Alkaa myös näyttää siltä, että Daley ei lunasta odotuksia, ja paikka ei välttämättä ole edes aina pelaavassa rosterissa. Rundbladin voi heittää minun puolesta Rockfordiin, ja mielelläni näkisin tuon seitsikon ylähänä. Rozivalia toivottavasti ei nähdä myöskään ja Svedberg hoittaa hänen roolinsa taatusti.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Jos Minnesotaa vastaan oli alusta asti sellainen fiilis että tänään tulee pataan, niin Kingsiä vastaan fiilis oli sitten ihan päinvastainen. Jotenkin alusta asti peli vaikutti siltä, että tänään on oikeesti tultu asenteella voittamaan ja olihan peli ensimmäiset kaks erää ihan playoffs lätkää. Todella tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta, eikä paikoille päästy kovin helpolla. Edes Kingsin tehdessä 2-1 maalin ei usko ainakaan itseltäni loppunut hetkeksikään vaan jotenkin oli varma asenne että takaa tullaan ja lujaa. Ja niinhän sitä tultiin.

Mielestäni ketjut varsinkin kahden kärkikentän osalta toimivat mallikkaasti. Ykköskenttä varsinkin tuntui olevan hyvin tasapainossa kun jokaista tärkeää elementtiä saatiin kentälle mukaan. Toews johtajana teki tärkeän avausmaalin, Garbutt oli pirteä ja teki tärkeää työtä kovalla intensiteetillä ja Panarin toi kenttään sitä kaivattua vaarallisuutta ja taitoa. Voisin nähdä tuon kentän jatkavan koostumuksessaan pidempäänkin. Garbutt ei vieläkään onnistu saamaan kuteja verkkoon, mutta jos muuten peli on tuolla tasolla niin homma toimii tarpeeksi hyvin. Jakeli hyviä passeja ketjukavereilleen ja voitti kaksinkamppailuita. Todellinen asennepelaaja, vaikka olenkin kaverille vähän risuja aiemmista näytöistään jakanut.

Kakkoskentästä tykkäsin myöskin, eikä tarvinnut pelätä niin paljon omiin kun Panarinin tilalle oli laitettu Teräväinen. Mielestäni Anisimovin ja Teräväisen vahva kahden suunnan pelaaminen antoi tilaa Kanelle pelata niillä omilla vahvuuksillaan; pitää kiekkoa ja keskittyä hyökkäämiseen. Tänään se toimikin upeasti, josta osoituksena maaginen ranne pakin jaloista ylämummoon ja sitten kaksi jakelua Teukalle, joka pistikin toisesta kiekkoa pussiin. Teuvo oli tänään selvästi paremmalla pelipäällä ja itseluottamuskin näytti olevan kohdillaan. Kanen ja Anisimovin kanssa on kyllä varmasti mukava pelata kun viereltä löytyy niin paljon taitoa, että riittää kun löytää itsensä oikealta paikalta oikeaan aikaan. Ja siinä jos missä Teuvo on hyvä. Eli sopii mielestäni hyvin tuohon kenttään taitavalla pelinlukutaidollaan, jos häviääkin muilla osa-alueillaan ketjukavereilleen. Anisimovista pitää vielä hehkuttaa että on kyllä helkkari sentään kylmäpäinen kaveri kun pääsee tekopaikkaan. Näyttää toi maalinteko niin helpolta kun kaveri veivailee veskaria pelistä toiseen poppareille. Vielä kun Panarin uskaltaisi käyttää noita vikkeliä käsiään enemmän, eikä luottaisi niin vahvasti vetoonsa (joka on kyllä kaikinpuolin ihan hyvä).

Rookiekenttä ja nelonen olivat puolestaan tänään eniten vaikeuksissa. Nelosen pelistä en olisi niin huolissani, kun kaverit on tottuneet pelaamaan kovia minuutteja omassa päässä ja alivoimalla. Puolustuspelaaminen on tuttua ja saavat tarvittaessa vietyä paineen vastustajan päätyyn ja hommattua hyökkäyspään aloituksia. Eli turha tuota kenttää on lähteä sorkkimaan, kun on ollut kauden mittaan kaikista tasapainoisin kenttä omassa roolissaan. Olkoonkin rooli sitten pelata vaikka nollanollaa.

Rookiekenttä kaipaisi lisää vahvuutta ja kykyä pitää kiekkoa. Nyt oli melkoista flipperikiekkoa, eikä päästy oikein tekopaikoille. Tuohon olisikin hyvä istuttaa arvon herra Hossa vaikkapa Hartmanin tilalle. Osaa hyvin lukea peliä, sijoittua kentällä ja suojella kiekkoa. Tuo sitä tarvittavaa aikaa ja malttia tuoda kiekko rauhassa hyökkäysalueelle. Siellä sitten voi vikkelät nuorukaiset lähteä jylläämään kiekkoa kulmiin, joka on tähän Chicagon sapluunaan oikein hyvä juttu. Saadaan lisää pidettyä peliä hyökkäysalueella ja hyökkäysalueen aloituksia, joista tällä hetkellä melkoisessa nosteessa olevat kärkikentät pääsee jatkamaan myllytystä.

Puolustajista ei mun silmiin kukaan erottunut sen kummemmin. Perusvarmaa pelaamista ja kiekkoja hoidettiin hyvällä prosentilla pois pahimmista tilanteista. Gustaffson on ollut hyvä ja kun tuohon saadaan vielä Keith mukaan, niin siinä on osa-alue josta ei tarvitse olla huolissaan.

Crawford ihan loistava ollut koko alkukauden. Vielä kun Darling saisi pari hyvää peliä alle ja itseluottamusta takaisin niin siinä olisi duo, jolla voisi luottamuksen kanssa taistella voitosta jokaisessa ottelussa.

Nyt näyttää homma taas valoisammalta ja mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa kohtaamista väkivahvaa nuottipaitojen joukkuetta vastaan.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Minä näen saman ongelman kuin @B4rre hetki sitten kirjoitti. Olen melko varma ettei Q lähde sekoittamaan tuota nelosketjuaan, sillä se on kuitenkin onnistunut omassa roolissaan totutun hyvin. Parannettavaa on, mutta ei niin paljoa, että tuo pitäisi rikkoa (vaikka Q ketjulotosta tykkääkin). Hyökkääjistä taas Toews, Hossa, Panarin, Anisimov ja Kane ovat täysin varmasti kokoonpanossa. Silloin jaettavana on 4 paikkaa pelaajille Teuvo, Kero, Dano, Tikhonov, Garbutt ja Hartman. Pakostakin jää siis joku nuorista pelaajista pois, varsinkin kun Teuvo, Kero ja Garbutt ovat melko varmasti mukana.

Tässä tilanteessa valinta kohdistuu siis siihen, pidetäänkö kokoonpanossa Dano vai Hartman. Dano pelasi paremmin, joten tällä perusteella ansaitsee paikan ainakin seuraavassa ottelussa. Eihän tämä ideaalitilanne ole, mutta toisaalta jokainen tilaisuus pitää ansaita, jolloin kilpailutilanne säilyy.

EDIT:

Korostetaan vielä, että jos minä saisin päättää, niin laittaisin Desjardinsin ainakin yhdeksi peliksi sivuun ja pitäisin Hartmanin kokoonpanossa. En kuitenkaan pidä realistisena, että jokainen kolmikosta Hartman-Kero-Dano pysyvät kokoonpanossa sen jälkeen kun Hossa on taas kokoonpanossa.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Alkaa myös näyttää siltä, että Daley ei lunasta odotuksia, ja paikka ei välttämättä ole edes aina pelaavassa rosterissa. Rundbladin voi heittää minun puolesta Rockfordiin, ja mielelläni näkisin tuon seitsikon ylähänä. Rozivalia toivottavasti ei nähdä myöskään ja Svedberg hoittaa hänen roolinsa taatusti.

Ensinnäkin pojilta hyvää keskustelua ja nähdäkseni kaikki on tuotu esille niin viime yön ottelusta, kenttäkoostumuksista sekä junnujen peluutuksista, joten tartun vain tähän lainaamaani kohtaan.

Mielenkiintoista nähdä mikä tuo Rozsivalin tilanne on lopulta, pidetäänkö häntä LTIR:ssä kuinka pitkään ja mitä se sitten tarkoittaa jonkun hyökkääjän kohdalla (kahdeksaa puolustajaa ylhäällä ei pidetä, mutta olisi sekin periaatteessa mahdollista). Tietysti Rundblad on myös yksi vaihtoehto sinne AHL:ään, jonne kyllä kuuluu.

Uskon, että jos ja kun Rozsival pystyy pistämään luistimet jalkaan ja stunttaamaan satunnaisesti, tulee Svedberg olemaan se, joka vahvuudesta poistuu alakertaan. Varsinkin, jos Gustafsson jatkaa nähtyjä otteita. En tarkoita ettäkö tämä ratkaisu olisi oikeutettu, mutta perusteltu, koska tuskinpa Daley oikeasti poppareilla tulee istumaan. Johnny Oduyan ensimmäisen kausi Chicagossa oli aivan hirveä ensimmäiset nelisen kuukautta, kunnes alkoi löytymään tatsi ja sisäistämään pelityyliä toden teolla. Loppu onkin historiaa.

En sinänsä allekirjoita täysin väitettä siitä, etteikö Daley olisi lunastanut odotuksia. Tosin varsinkin lainaamani käyttäjä sekä tuli sitä itsekin asetettua Trevorille kovia odotuksia hyökkäyspelin suhteen, mutta ei hän mielestäni nyt niin perseestä ole ollut, vaikka pistetehtailu on jäänyt vähäiseksi. Uskon, että Daley tulee vielä ja haluaisin saada hänelle joko Hjalmarssonin tai Seabrookin pariksi.

Jossain kohtaa näin?

Keith - van Riemsdyk
Gustafsson - Hjalmarsson
Daley - Seabrook
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Blackhawkseilla on tosiaan nyt positiivinen ongelma tämän nuorten invaasion myötä. Siellä on nyt hyökkäyseen ketällinen NHL-valmista nuorta pelaajaa odottamassa paikkaa, ja puolustuksessa muutoma vanhempi turhake ylimääräisenä. Danault vielläpä saattaa olla se kovin kortti Rockford pelaajista, kun kuntoutuu loukkaantumisesta.

Nyt olisi Bowmanilla tilaisuus tehdä järkeviä siirtoja tällä kaudella, ja purkaa vähän "ylimääräistä" sumaa pois. Pelaajia ei Chicago tarvitse, mutta olis mielenkiintoista nähdä ensi kesan draftiin vähän lisää vuoroja. Esimerkiksi Pokka, Rundblad, Hartman, Hinostroza ja Tikhonov vaikuttaisivat jäävän Chicagossa aika pahasti pussiin urallaan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hieno tiukan ottelun vääntäminen voitoksi viimeisessä erässä. Nyt pitää saada vain vieraspelit ja YV-rullaamaan entistä paremmin.

@TweetyLeaf paukuttaa jälleen täyttä asiaa. Annetaan kolmosen olla tuossa kuosissa seuraavassakin matsissa, uskoisin että peli vaan paranee vaikkakin tässä matsissa olivat purjeissa useampaan otteeseen. Nuorista jermuista Gustafssonilla ei ole puntti tutissut, varmat otteet pitävät hänet kokoonpanossa bambin istuessa poppareilla.
TVR on myös osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen suuremmillakin minuuteilla. Odottelen edelleen koska Daley alkaa lämmetä pelaamaan, hänenhän piti tuoda myös rutkasti tehoja hyökkäyspäähän.

Nyt jos pitäisi rankkareihin peluri valita, niin vaikea olisi Anisimov korttia jättää katsomatta. Upeaa viimeistelykykyä on tuo kaveri osoittanut muun hyvän suorittamisen jatkoksi, eikä Artem höntyile joutavia.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Nyt pitää saada vain vieraspelit ja YV-rullaamaan entistä paremmin.

Ne muuten studiossa kävivät läpi tuota yv-kuviota toisella erätauolla. Siinä tartuttiin juuri siihen ongelmaan, että Shaw jököttää maalin edessä kuin tatti. Kuvio on on se, että kane yrittää syöttää neliön läpi Panarinille, jos tämä ei onnistu niin maalin kulmalle Toewsille. Nyt kun Shaw seisoo kivipatsaana kokoajan maalinedessä, niin A ei tulee tilaa syöttää kunnolla neliön läpi suoraan Panarinille, ja B jos kiekko syötetään Toewsille, niin Shaw tekee suman jonka läpi ei pääse taaskaan syöttämään. Käytännössä tuo Shawin jökötys maksaa nyt sen, ettei kunnolla päästä syöttämään läpi mistään kulmasta, vaan ainoa toimiva syöttösuunta on viiva ja sieltä vetoa maalille.

En tiedä kenen vika tämä on valmennuksen vai Shawin? Epäilisin että kummankin tasapuolisesti. Itse lähtisin yrittämään Anisimovilla tuossa maskissa, jos hänellä olisi hieman enemmän silmää tuohon maalinedus pelaamiseen.

Edit- Toinen vaihtoehto tosin olisi heittää Toews pelaamaan keskustaa(maskimieheksi) ja heittää Teuvo Toewsin paikalle maalinkulmalle. Tämä varmasti olisi myös toimivampi kuvio, koska Toews olisi jatkuva vaaratekijä keskellä ja avaisi peliä läpi syötöille. Shawin tapainen maskipelaaminen on liian yksipuolista, ja tällä hetkellä on se ongelma.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ketjut tänään treeneissä samat kuin eilen ja yön ottelussa pl. Seabrook viettää vapaapäivää, Bambi paikkaa. Marian Hossa ei pelaa huomenna, joten Hardman jatkanee jos ei ihmeitä tapahdu.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Nyt olisi jo aika ottaa ensimmäinen voitto Keskisen divisioonan joukkueesta. Näistä peleistä ei kertakaikkiaan ole enää varaa ottaa nollaa pistettä.

En tiedä kenen vika tämä on valmennuksen vai Shawin? Epäilisin että kummankin tasapuolisesti. Itse lähtisin yrittämään Anisimovilla tuossa maskissa, jos hänellä olisi hieman enemmän silmää tuohon maalinedus pelaamiseen.

Edit- Toinen vaihtoehto tosin olisi heittää Toews pelaamaan keskustaa(maskimieheksi) ja heittää Teuvo Toewsin paikalle maalinkulmalle. Tämä varmasti olisi myös toimivampi kuvio, koska Toews olisi jatkuva vaaratekijä keskellä ja avaisi peliä läpi syötöille. Shawin tapainen maskipelaaminen on liian yksipuolista, ja tällä hetkellä on se ongelma.

Tästä aiheesta on jauhettu jo vuosikausia eikä mitään muutosta siihen tunnu tulevan. Kun miettii, ketä tuossa ylivoimassa ovat pelanneet, niin tulos on lähinnä surullinen ja syyllistä pitäisi mielestäni etsiä lähinnä valmennuksesta. Viimeiset neljä kautta yhteenlaskettuna Chicagon ylivoima on ollut liigan 11:nneksi huonointa ja sijoitus oli viime kaudella täsmälleen yhtä huono. Tämä kausi on vielä alussa, mutta toistaiseksi ylivoima on toiminut vähän paremmalla prosentilla kuin aikaisempina kausina. Ainakin Teräväisen ja Hossan ylivoimamaalit sekä yksi Kanen yksilösuoritusmaali Floridaa vastaan ovat kuitenkin olleet aivan jonkun muun kuin hienon yhteispelin tai ylivoimakuvion tuottamia, joten kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä en vielä lähtisi tekemään.

Itse olen sitä mieltä, että kuvio on liian yksipuolinen eikä kunnon poikittaissyöttömahdollisuuksia vain tuolla kuviolla avaudu, joten jotain muutosta siihen olisi saatava. Shaw ei lisäksi mielestäni ole mikään erityisen hyvä ohjaamaan kiekkoja sisään, joten hän on tuossakin mielessä väärä mies tuohon ylivoiman maskimieheksi. Nyt kun Seabrook on pelannut tuossa ykkösylivoimassa, laukaukset ylivoimalla ovat pääasiassa tulleet hänen toimesta viivasta ja kohtuullisen hyvällä prosentilla vedot ovat menneet maalille asti ja jopa maaliin. Huolestuttavaa kuitenkin on, että tuo laukaus viivalta tai Kanen yksilösuoritukset tuntuvat olevan lähes ainoat toimiva variaatiot tuolla kuviolla ja se ei pidemmän päälle voi tuottaa kovalla prosentilla tuloksia. Katselin vielä muistin virkistämiseksi kaikki tämän kauden ylivoimamaalit ja tasan yksi maali on saatu aikaiseksi neliön läpi tulleesta poikittaissyötöstä suoraan syötöstä vedetystä laukauksesta (Teräväinen -> Seabrook). Yhtään maalia ei ole saatu aikaiseksi myöskään takakolmion kautta kierrätetyllä suoraan syötöstä vedolla. Nämä ovat kuitenkin ne variaatiot ylivoimalla, jotka kovimmalla prosentilla käsittääkseni tuottavat tulosta. Viime aikoina on nimittäin ollut paljon puhetta niin sanotuista "kuninkaallinen tie" -yrityksistä (Royal Road attempts) ja jos kiekko saadaan pelattua tuon kuninkaallisen tien yli, maalintekoprosentit kasvavat huomattavasti. Esimerkiksi viime kaudella hyvin toimineen Philadelphian ylivoiman tekemistä maaleista 37 % tuli "kuninkaallisen tien" ylittävistä poikittaissyötöistä lauotuista laukauksista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös