Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 458 188
  • 1 994

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Sitten jos joukkue kärsii tehottomuudesta, niin en kyllä näe mitään järkeä tuossa Teräväisen poppari komennuksessa. Minusta on aika ilmiselvää, että Teräväinen tuo kuitenkin joukkueeseen enemmän offensiivista uhkaa kuin Bickell. Käytännösä Hawks pystyy tällä hetkellä maalaamaan yhdellä kentällä, ja tällä ratkaisulla se on oli yhä selkeämmin niin. Loput voi lukea sitten tilastoista ja Winnipeg peluutti ansiokkaasti tuon Chicagon ainoan maaleja tekevän kentän pois, mutta tosin myös Quenevillen ylipeluutuksen avustuksella. Tätä on luvassa sitten, jos Blackhawks ei saa muita kenttiään toimimaan.

Veikkaan, että popparikomennus johtui puhtaasti vastustajasta. Jets on kuitenkin todella fyysinen joukkue, joten olettaisin Q:n hakeneen hieman fyysisempää laituria tuohon Teuvon tilalle. Toki ongelmana on se, ettei Bickell ole mikään fyysinen pelote, oikeastaan päinvastoin. Bickell kuitenkin jakoi 3 taklausta, eli jonkinlaista ideaa tässä vaihdossa oli. Eri asia sitten, oliko tuosta mitään merkittävää hyötyä, mutta joku logiikka sentään.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Veikkaan, että popparikomennus johtui puhtaasti vastustajasta. Jets on kuitenkin todella fyysinen joukkue, joten olettaisin Q:n hakeneen hieman fyysisempää laituria tuohon Teuvon tilalle. Toki ongelmana on se, ettei Bickell ole mikään fyysinen pelote, oikeastaan päinvastoin. Bickell kuitenkin jakoi 3 taklausta, eli jonkinlaista ideaa tässä vaihdossa oli. Eri asia sitten, oliko tuosta mitään merkittävää hyötyä, mutta joku logiikka sentään.

Juu näin se varmasti menee. Itse en vain ikinä ole ymmärtänyt tätä logiikkaa, kun monesti käytetään juuri tätä perustelua. Ei hawks kuitenkaan pärjää Jetseille fyysisyydessä, niin onko tuossa mitään järkeä. Päinvastoin olisi syytä iskea aivan toisella tapaa, ja yrittää kiekkoa liikuttamalla väsyttää Jetsin raskas materiaali. Bickell kun pelityyliltään pelaaja jota Jets rakastaa, ei osaa syöttää, ratkaisut ovat hitaita ja roiskii jolloin Jets pääsee tuota fyysisyyttään käyttämään.


Kymmenen peliä pelattuna, ja joukkueen tilastot 5vs5 pelistä tehopisteiden osalta näyttävät tältä.


Kakkonen:
Kane 2+4
Panarin 2+4
Anisimov 2+1

Ykkönen:
Hossa 0+1
Toews 0+2
Tikhonov 0+0

Kolmonen
Garbutt 0+0
Teräväinen 1+0
Bickell 0+0

Nelonen:
0+0

En sitten tiedä, mutta itse näen jonkin sortin ongelmaa. Ykkösen ainoa 5vs5 maali on Teräväisen tekemä, joten se maali ei ole tämän nykyisen ykkösen, ja muuten ainoa kenttä joka on onnistunut maalinteossa on kakkonen. En minä tiedä, mutta vastustajana minun olisi aika helppoa pimentää tämä joukkue 5vs5 pelin osalta.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Se on täyttä totta, että nykyisen Chicagon saa pimennettyä pitämällä kakkoskentän pois tehoilta. Viimeitelyn tehokkuus on toki ollut kaikilla kentillä heikkoa eikä noin kymmenellä hyvällä maalintekopaikalla, kuten tässä pelissä, normaalisti tulla jäämään yhteen tehtyyn maaliin. Uskon, että muutos parempaan tulee jo ihan tilastollisestikin väkisin, mutta siitä huolimatta muutoksia olisi tehtävä.

Nyt alkaa jo näyttämään vahvasti siltä, että Hossa on jo pudonnut tai ainakin putoamassa jyrkänteeltä. Ei saa kertakaikkiaan yhtään mistään sisään, vaikka paikkoja on ollut muille jakaa. Tämä viimeinen peli vain yhtenä esimerkkinä. Kaikki bensa menee kahden suunnan pelaamiseen ja maalintekopaikoissa jäätyy tai laukausten laatu on heikko. Tikhonov on neloskentän pelaaja eikä hänen paikkansa ole tulosvastuukentässä, sanokaa mitä sanotte. Minä sanon, että Tikhonov ei ole se ratkaisu tuohon ykköskenttään, piste.

Nyt Q se pää ulos perseestä ja ykköskenttän vasemmalle laidalle on ajettava sisään joko Teuvoa, Keroa tai sitten on nostettava Dano ylös riippuen siitä, miten organisaatio ao. pelaajien tulevaisuudessa näkee. Ihan yksi lysti, pelaavatko nuorukaiset silloin tällöin yhden tai parikin huona peliä. Kuuluu asiaan, että nuorilta puuttuu tasaisuus. Kuriositeettina mainittakoon, että myöskään Saad ei ollut sieltä tasaisimmasta päästä suorittajana. Se nyt on tullut jo selväksi, että Chicagolla ei ole varaa peluuttaa Tikhonoveja, Garbutteja tai Bickelleitä sun muita kädettömiä oravia tuossa ykköskentässä, vaan se on tavalla tai toisella saatava toimimaan myös hyökkäyssuuntaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ei nyt huolestuta vielä turhaan, vaikka kritisoida täytyy kun siihen aihetta on. Muistan erään syksyn noin vuosi sitten, kun samanlaisen ongelman kanssa painittiin eikä kukaan muu kuin Kane saanut pisteiden muodossa aikaan juuri mitään. @Artturenos :n tilastot pisteiden osalta tasaviisikoin näyttävät huolestuttavilta, mutta jos tilanne on sama vielä joulukuussa, painaisin paniikkinappulaa. Paikkoja nuo saavat lähes jokainen ketju enemmän tai vähemmän, olisin enemmän huolissani jos esimerkiksi Hossa ei niitä paikkoja saisi ollenkaan.

Myönnetään, että on todella luottavainen olo omalta osaltaan mestaruuden jälkeen, joten suhtaudun tähän ongelmaan viime kautista optimistisemmin. Tämä ei tarkoita sitten sitä, että mestaruutta täällä odotellaan, mutta luottavainen olo on aina, kun Chicago pelaa. Ennenkin ne ongelmat on selätetty, en näe syytä miksei se onnistuisi nyt.

Älkää ymmärtäkö väärin, kritisoikaa, niin minäkin teen. On vain edelleen hyvä olo viime keväältä, vaikka kesä olikin vaikea.

Kommentoin vielä Tikhonovia sen verran, että siis tosiaan on ollut paras vaihtoehto ykköseen kokoonpanopelaajista juurikin siksi ettei parempia vaihtoehtoja ole ollut. Optimaalisessa tilanteessa Viktor pelaa kolmosketjussa ja on mielestäni riittävän hyvä siihen, ettei ihan nelosketjun kaveri kuitenkaan ole, vaikka Blackhawksissa ei ole olemassa oikeastaan nelosketjua. On joutunut ykkösketjussa pelaamaan erittäin vaikeita minuutteja eikä vielä ole päässyt useampaa ottelua putkeen pelaamaan samojen kavereiden kanssa. Sieltä se kiekollinen puoli varmasti vielä tulee esille.

Eilisen matsin perusteella ketjut voisivat olla ensi yönä tämmöiset:

Kero - Toews - Hossa
Breadman - Anisimov - #88
Tikhonov - Teräväinen - Garbutt
Desjardins - Krüger - Shaw

Gustafsson bambin tilalle myös.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ihan hyvä peli, mutta tehottomuus vaivaa. Toki on sanottava, että laatupaikat menivät varmaan lopulta aika tasan, vaikka Chicago hallitsi kiekkoa. Selkä näytti katkeavan lopullisesti tuohon 3-1 maaliin. 5-5 pelissä ei maaleja ole nyt tehty lähes 240 minuuttiin, onhan tässä jotain ongelmaa siis olemassa. En silti ole ihan hirvittävän huolestunut, koska hallinta on useimmissa peleissä ollut kuitenkin Chicagolla ja maalipaikkojakin taidetaan luoda ihan riittävästi.

Teuvon penkitys ei ollut peliesitysten perusteella suuri vääryys, sillä hän on enimmäkseen tuhonnut kiekollista peliä, vaikka välillä väläyttelee taitojaan.

Hossa ei tosiaan saa mistään sisään. Tätähän se on oli jo viime kaudella, nyt näyttää vielä pahemmalta. Kuitenkin myös Toews on ollut todella, todella vaisu. Ykkösen vasen laita on ongelmallinen, ja edellisen kirjoittajan tapaan toivoisin siihen nyt Teuvolle tai Danolle näytönpaikkaa. Onhan Tikhonovkin saanut jo tuossa yrittää, mutta ei mun mielestä riitä.

Kakkosketju on vaarallinen, joskin kaipaisi välillä suoraviivaisuutta. En tiedä onko järkeä, mutta voisihan Kanea ja Panarinia kokeilla eri ketjuissa. Nämä sankarit kun pystyvät yksinkin kiekon kanssa tekemään ihmeitä. Riskinähän tuossa on tietysti se, että sitten ei toimi edes se yksi ketju. Tosin Toews-Kane on varmaan aika turvallinen valinta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Joukkuelajeissa suorittaminen on paljon muutakin kun peliväline hallussa, tai aktiivista kaksinkammpailu suorittamista. On pelaajia jotka eivät näy välttämättä mitenkään positiivisesti lähellä kiekkoa pelissä, mutta omalla pelaamisellaan tekevät paljon oikeita ratkaisuja kiekon ja kuvan ulkopuolella tukevissa toimissa, ohjaavat peliä kulmiin, täyttävät aukkoja puolustus muodostelmissa, paikkaavat nousevia puolustajia, ja tämmöisiä pieniä juttuja. Voi tuntua pieniltä, mutta nuo ratkaisevat hyvin paljon kentän onnistumista. Nämä pelaajat ovat niitä, jotka saavat muut pelaajat jollain kummallisella tavalla näyttämään paremmilta ikäänkuin tekemättä mitään näkyvää.

Bryan Bickell on äärimmäinen esimerkki pelaajasta, joka saattaa itse näyttää hyvältä ja aktiiviselta, mutta tekee muista huonompia olemattoman peliälynsä takia. Teuvo Teräväinen on esimerkki pelaajasta, joka tekee muista parempia paikkalemalla muiden sijoittumista kentällä. Jos pakki lähtee nousemaan tai ongelmissa viivalla voi olla lähes varma jos Teräväinen kentällä on, että Teuvo on se pelaaja joka tilanteen on haistanut ensimmäisenä ja on paikkaamassa niin, että on ensimmäisenä puolustamassa syntynyttä aukkoa viisikossa.

Teuvo on ollut huono, mutta Bickell Teuvon tilalle ei ole mikään ratkaisu jos halutaan voittaa pelejä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
#Blackhawks recall forward Ryan Hartman from the Rockford IceHogs of the American Hockey League

Puhelimella en saa kopioitua koko twiittiä, jossa on twiittaajan nimi, mutta Tracey Myershan se. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu kokoonpanon suhteen, ketään ei tarvitse lähettää alas.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Vein tätä tilastokatsausta taas vähän pidemmälle, ja otin viime kauden mukaan tähän että saadaan isompi otanta. Listaan pelaajan ja vaaralllset maalipaikat ja siihen sitten maalit 5vs5 pelistä.


Andrew Shaw: ----pelit 102, paikat 102, maalit 10 ja hyödyntämis % 9,5
Marian Hossa: ----pelit 105, paikat 82, maalit 13 ja hyödyntämis % 15,8
jonathan Toews: --pelit 104, paikat 80 ja maalit 20 Ja hyödyntämis % 25
Patrick Kane: -----pelit 84, paikat 69 ja maalit 27 Ja hyödyntämis % 39,1
Markus Kruger: ---pelit 104, paikat 65 ja maalit 9 Ja hyödyntämis % 13,8
Teuvo Teräväinen:-pelit 52, paikat 30 ja maalit 7 Ja hyödyntämis % 23,3
Bryan Bickell: -----pelit 98, paikat 44 ja maalit 10 ja huödyntämis % 22,7

Tästä voi päätellä että Shaw tekee paljon asioita oikein, että pääsee noin paljon paikoille, kun vain saisi nuo maaliin useammin. Marian Hossan % on kärkikenttien maalintekijälle aivan liian alhainen. Kane on huikea kaveri hyödyntämään paikat, ja ongelmana enemminkin ettei pääse niille paikoille tarpeeksi usein. Kruger on neloseen ihan ok kaveri, mutta kärkikenttiin ei alle 15% hyödyntämisellä ole asiaa. Teräväinen taas selvästi on joukkueessa ylempää keskikastia myös laittamaan kiekkoa reppuun paikan tullen, vaikka on selvä pelinrakentaja. Bickell pistää ihan ok laattaa reppuun paikasta, mutta ei pääse paikoille.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Gustafsson in, Teräväinen in, Hartman in, Kero still in ja Darling aloittaa. Safe to say, että Rundblad istuu, mutta ketkä kaksi hyökkääjää? Selvinnee ottelun alla sitten.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Gustafsson in, Teräväinen in, Hartman in, Kero still in ja Darling aloittaa. Safe to say, että Rundblad istuu, mutta ketkä kaksi hyökkääjää? Selvinnee ottelun alla sitten.

Hienoa! Veikkaisin, että Bickell ja Tikhonov poppareilla.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Minnesotapeli oli ensimmäinen jota en jaksanut katsoa alusta loppuun. Jotenkin tuntui haukkojen peli alkupuoliskolla niin aneemiselta, että tuntui alusta asti jotenkin siltä että tänään tulee pannuun. Toisaalta asiaan vaikutti myös varmasti melkoinen krapulaväsymys jossa ottelu tuli tapitettua. Kelailtua matsia eteenpäin selvisi että peli olikin 4-4 ja pääsi taas jännittämään. Onneksi pelaajilla riitti enemmän luottamusta kuin mulla. Valitettavasti tuota luottamusta ei tällä kertaa palkittu ja Wild kaarasi pisteet mukaan numeroin 4-5.

Vaikka tänään menikin viisi omiin niin kyllä edelleen tuo maalinteko tuntuu olevan se suurin ongelma. Positiivinen juttu että Toews alkaa selvästi löytää virettään, mutta onnistumisia tarvittaisiin muiltakin kuin Toewsilta ja kakkoskentältä. Montakohan kertaa esimerkiksi Garbutt on päässyt tälläämään vähintään kohtalaisesta maalintekopaikasta tällä kaudella?

Nyt alkais olla sille kuuluisalle secondary scoringille kipeästi tarvetta, jos meinataan pelata playoffeissa tästä lohkosta.

Gustafssonilta muuten ihan jäätävä passi tohon Anisimovin läpiajomaaliin.

Vähän enemmän tuuria mukaan niin alkaa Garbuttinkin kudit uppoomaan ja siinä vaiheessa kun se tapahtuu, pyöritellään vastustajia ihan miten halutaan. Vetoa en kuitenkaan Garbuttin kadonneen maalivainun löytymisen puolesta löisi, on kuitenkin pelityyliltään niin perisuomalaisen koohottajan näköinen kaveri.

Mutta joo, ei tässä vielä parane huolestua. Niin pienistä jutuista kiinni nämä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Oikeaan se @B4rre osui, Viktor Tikhonov sekä Bryan Bickell söivät popcornia katsomon puolella, kun Ryan Hartman teki kauden debyyttinsä sekä Teräväinen palasi kolmosketjun vasemmalle laidalle. Rundblad sitten vähemmän yllättäen piti pojille lehtereillä seuraa.

Kauden toinen ottelu oman divisioonan joukkuetta vastaan eikä tästäkään saatu kotiinviemisiksi pisteen pistettä, kun aamuyöstä kotijoukkue Minnesota Wild voitti maalirikkaan ottelun lukemin 5-4. En ole kotosalla Turussa, vaan porukoiden crappy kone käytössä erittäin epämukavassa paikassa, joten analysointi sekä raportointi jää jälleen astetta köyhemmäksi. Nopeasti kuitenkin voin analysoida, että kyllä oli kotijoukkue aivan eri jalalla liikenteessä ja Blackhawks käytännössä riisuttiin aseista jo ensimmäisistä vaihdoista alkaen. Niin kovin hitaalta se pelaaminen näytti, vaikka toisessa erässä vieraat aavistuksen niskan päällä olivat, joka tukee edelleen sitä faktaa ettei nuo pelaajat mitään robotteja ole.

Vaikea jakso meneillään, mutta nostetaan esille pari positiivistakin asiaa. Erik Gustafsson pelasi varsin mallikkaan ottelun, ensimmäinen vaihto oli tunnusteleva, mutta on kyllä kiekollisilla lahjoilla varustettu pää ylhäällä-pelaava puolustaja, joka ei yrittänyt liikaa eikä liian vähän. Mahtava syöttö tuohon Anisimovin maaliin. En hirveästi pystynyt täällä porukoilla kiinnittämään huomiota yksittäisten pelaajien otteisiin mm. puolustuspelin suhteen, muttei Gustafsson sillä vähäisellä peliajalla ainakaan Bambia huonommin omissa suoriutunut.

Tanner Kero näyttää NHL-pelaajalta, lyhyesti ja ytimekkäästi. Kolmantena positiivisena mainittakoon Toews ja hänen herääminen, yritti ottaa joukkuetta reppuselkään, mutta tällä kertaa neljä tehtyä maalia ei riittänyt. Kaksi kaappia Kapteenille, kiva nähdä putken kulkevan.

Marian Hossa loukkaantui ilmeisesti toisessa erässä, en ole tarkistanut, mutta ainakaan ottelun yhteydessä ei tarkempaa lisäinfoa annettu, lower-body injurysta oli puhe. Darlingilta ehkä uran heikoin ottelu, joskin äärimmäisen vapaasti nopea Wild-lauma pääsi paikoille koko ajan, varsinkin jokaisen erän alussa. Oikeastaan koko puolustukselta pl. Daley (sekä Gustafsson) aiempia esityksiä heikompi ottelu, joskaan eivät ne hyökkääjätkään välillä auttaneet ollenkaan. Varsinkin tuo kakkosketju oli aivan kassalla lähes jokaisessa vaihdossa, tuota ketjua voisi nyt pohtia uudestaan, koska eivät ole sen alun höyryämisen jälkeen saanut yksittäisiä tilanteita suurempaa aikaan, joka oli jo pääteltävissäkin. Tuntuu, että tuon neppailun vastustaja osaa jo pelata pois ja jos nyt rehellisiä ollaan, niin ei mikään ketju niin vapaasti voi kiekkoa hallita enää tässä vaiheessa kautta miten avausotteluissa, vaikka kauden alkua edelleen eletään.

Maanantaina sitten Kings vierailulle United Centeriin, orastava tappioputki katkeaa tuolloin. Ei huolestuta vielä, samanlainen slump oli tähän aikaan myös vuosi sitten.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Turpaan tuli, mutta eipä tässä oikein mitään voi. Darlingilta tosiaan heikko peli, eikä puolustus muutenkaan toiminut erityisen hyvin. Sentään nyt Hawks sai niitä maaleja aikaan, joten eiköhän peli tuosta jatkossa parane.

Pakko sanoa, että tykkäsin tuosta kolmosketjusta, jossa Teuvo-Kero-Hartman vetivät hyvällä nuoruuden innolla. Maalipaikkoja oli, mutta tällä kertaa ei valitettavasti mennyt sisään. Garbutt taas tuhlaili oikein urakalla, enkä siksi pitäisi miestä tuossa ykkösketjussa. Noista vaan on yksinkertaisesti pakko laittaa sisään... Seuraavaan peliin lähtisin vähän sekoittamaan pakkaa, jotta tuosta ykkösketjusta saataisiin vähän enemmän irti. Tosin pitää ensin katsoa mikä on Hossan tilanne.

Panarin - Toews - Hossa
Tikhonov - Anisimov - Kane
Teräväinen - Kero - Hartman
Desjardins - Kruger - Shaw

Jos taas Hossa on poissa:

Garbutt - Toews - Teräväinen
Panarin - Anisimov - Kane
Tikhonov - Kero - Hartman
Desjardins - Kruger - Shaw

Puolustuksen pitäisin entisellään. Gustafsson pelasi hyvän debyytin ja varmasti parantaa vielä jatkossa. Ja edelleen, kunhan Bambi on katsomssa, niin hyvin menee.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tässäpä on harjoituksissa nähty kokoonpano.

Panarin-Toews-Garbutt
Teravainen-Anisimov-Kane
Bickell-Kero-Hartman
Desjardins-Kruger-Shaw
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tässäpä on harjoituksissa nähty kokoonpano.

Panarin-Toews-Garbutt
Teravainen-Anisimov-Kane
Bickell-Kero-Hartman
Desjardins-Kruger-Shaw

Tämä on mielenkiintoinen juttu, kuinka kokoonpano muodostuu ilman Hossaa. Melkein jopa itse toivoisin, että Hossa joutuisi huilaamaan muutoman pelin, ja valmennus joutuisi miettimään tuota ykköstä uusiksi. Hossa-Toews kaksikko ei ole toiminut tällä kaudella viellä yhtään ja Toewsin peli on ollut heti parempaa, jos vierellä ei ole ollut Hossa.

Tikhonovia näkisin itse mielelläni kokoonpanossa, ainakin jos siellä pyörii Bickell. Tikhonov vaikka ei ole saanut mitään aikaan tehopisteiden valossa on pelannut muiden tilastojen valossa hyvin Corsi 57,14 ja vaarallisten maalipaikkojen erotus kentällä olessaan +13. Tikhonovilla on siis tältä osin joukkueen parhaat lukemat hyökkäyksestä.

Jos tuota kakkosta lähdetään hajoittamaan, niin itse näkisin parhaana vaihtoehtona, että Venäläis kaksikko tuotaisiin ykköseen. Näin:

Panarin-Toews-Tikhonov
Teravainen-Anisimov-Kane
Garbutt-Kero-Hartman
Desjardins-Kruger-Shaw

Jos tämä toimisi niin, sitten Hossa tuotaisiin tuohon Hartmanin paikalle kolmoseen kuntoutuessaan.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tikhonovia näkisin itse mielelläni kokoonpanossa, ainakin jos siellä pyörii Bickell. Tikhonov vaikka ei ole saanut mitään aikaan tehopisteiden valossa on pelannut muiden tilastojen valossa hyvin Corsi 57,14 ja vaarallisten maalipaikkojen erotus kentällä olessaan +13. Tikhonovilla on siis tältä osin joukkueen parhaat lukemat hyökkäyksestä.

Tikhonovin ongelma on ollut se, että hän ei ole saanut hyökkäyssuuntaan mitään aikaiseksi. Ei Tikhonov ainakaan noita vaarallisia maalipaikkoja ole luonut tai ollut itse päättämässä. On kuitenkin pelannut puolustussuuntaan vastuullisesti ja on vahva jässikkä laitaväännöissä. Tästä syystä näkisin Tikhonovin paikan ilman muuta bottom 6:ssa enkä missään ykköskentässä.

Bickellin hintalappu kuitenkin sanelee osittain näitä kokoonpanovalintoja, sillä pelillisillä ansioilla hän olisi ollut jo aikapäiviä sitten Rockfordissa. Kohta BB kolkuttelee 30 pelin rajaa ilman maalin maalia ja tehopisteittäkin jo 13 peliä putkeen. Lisäksi ei ole viimeiseen 14:ään peliin ollut plussalla.

Kun koko joukkueen ongelmana on ollut tehottomuus, niin kyllä minä täyttäisin kärkikentät herroilla Kero & Teräväinen ilmiselvien valintojen (Toews, Kane, Anisimov, Panarin) lisäksi. Shawn voisi laittaa tarvittaessa sitten kolmosen sentteriksi. Keskisessä divisioonassa kaikki joukkueet tuntuvat kulkevan voitosta voittoon, joten jollain tavalla Keithin & Hossankin ollessa poissa näitä pelejä olisi pystyttävä voittamaan.

Jos tämä toimisi niin, sitten Hossa tuotaisiin tuohon Hartmanin paikalle kolmoseen kuntoutuessaan.

Todella vaikea uskoa, että Hossa palaisi mihinkään kolmoskenttään, vaikka ykkönen klikkaisin kuinka ilman häntä.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tässä kun ketjuja lottoillaan, niin minusta voisi olla hauskaa kokeilla ns. venäläiskenttää Panarin-Anisimov-Tikhonov. Toinen tulos kenttä sitten Hossan poissaollessa Teräväinen-Toews-Kane. En kyllä mielelläni tuota kakkosta sotkisi, mutta kait sitä jotain on ruvettava tekemään, kun muut kentät ei vain toimi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Todella vaikea uskoa, että Hossa palaisi mihinkään kolmoskenttään, vaikka ykkönen klikkaisin kuinka ilman häntä.

Hossa pelasi jo edellisessä ottelussa kolmosta ennen kun jätti kentän. Itse en pitäisi ihmeenä vaikka näin olisi, kun ei ole kymmeneen peliin tuo kenttä mitään saanut aikaan.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Hossa pelasi jo edellisessä ottelussa kolmosta ennen kun jätti kentän. Itse en pitäisi ihmeenä vaikka näin olisi, kun ei ole kymmeneen peliin tuo kenttä mitään saanut aikaan.

Seison korjattuna. Minulta jäi tuo edellinen peli katsomatta ja jälkilähetyksenä en jaksanut katsoa, kun tulos oli jo spoilattu. Jos noin käy, niin tämä Hossan taantuminen tuli odotettua nopeammin ja aikaisemmin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Itse en vielä hätääntyisi Hossasta. Vanha lämpenee hitaammin, viime kaudella startti oli myös hidas ja maaleja ei syntynyt millään. Mutta kauden päätteeksi Hossalla oli 22 kaappia, mikä oli yksi vähemmän kuin Saadilla samassa ketjussa ja pisteitä 61 mikäli oli yhdeksän enemmän kuin Saadilla.

Suurin ongelmamme meillä on nyt ollut ykkösen vajaatehon lisäksi ns. secondary scoring osasto, joka ei ole saanut maaleja aikaan. Kolmos-neloskentissä pyörineillä hemmoilla ei ole muilla maaleja kuin Teuvolla nuo kaksi. Useampi noistakin on vielä viilettänyt vuorollaan ykkösessäkin.

Nyt on kyllä mielenkiintoista nähdä nuo uudet kentälliset.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Seison korjattuna. Minulta jäi tuo edellinen peli katsomatta ja jälkilähetyksenä en jaksanut katsoa, kun tulos oli jo spoilattu. Jos noin käy, niin tämä Hossan taantuminen tuli odotettua nopeammin ja aikaisemmin.

Siinä mielessä kun katsoo statistiikkoja viime kaudelta, niin väistämättä tulee mieleen, että Toews ja Saad kannatttelivat Hossaa jo tuolloin. Nyt sitten kun Saad on pois on kenttä ongelmissa.

Runkosarjan maalimäärät viime kaudelta 5vs5 pelistä.

Brandon Saad 19
Jonathan Toews 16
Marian Hossa 11

Kyllä minä osasin arvata, että Saad oli merkittävä pala tuota ykköstä, mutta en kyllä ihan näin isoon vaikutukseen uskonut. Selkeästi nyt näkyy Saadin poistuminen.

Panarinin pelaamisesta sen verran, että kaverin pitäisi alkaa pelata enemmän maalia kohti, eikä aina Kanea kohden. Näkee näistä nuoremmista kokemattomista pelaajista, että näitä nimiä kumarretaan liikaa, kun suunta on aina näille maalin sijaan. Sama vaivaa Teräväistä, Nyt vain se rohkeus pelata itse se ratkaisu, kun taitoa on Panarinilla etenkin laittaa itse kiekko reppuun.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itse en vielä hätääntyisi Hossasta. Vanha lämpenee hitaammin, viime kaudella startti oli myös hidas ja maaleja ei syntynyt millään. Mutta kauden päätteeksi Hossalla oli 22 kaappia, mikä oli yksi vähemmän kuin Saadilla samassa ketjussa ja pisteitä 61 mikäli oli yhdeksän enemmän kuin Saadilla.

Suurin ongelmamme meillä on nyt ollut ykkösen vajaatehon lisäksi ns. secondary scoring osasto, joka ei ole saanut maaleja aikaan. Kolmos-neloskentissä pyörineillä hemmoilla ei ole muilla maaleja kuin Teuvolla nuo kaksi. Useampi noistakin on vielä viilettänyt vuorollaan ykkösessäkin.

Nyt on kyllä mielenkiintoista nähdä nuo uudet kentälliset.

Hossalla on paljon erikoistilanne maaleja, ja 5vs5 pelissä Saad oli selkeästi se kantava voima. Nuo erikoistilanne maalit hieman vääristävät Hossan peruspelaamisen tasoa viime kaudelta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nuo erikoistilanne maalit hieman vääristävät Hossan peruspelaamisen tasoa viime kaudelta.

Kaikki nämä tilastot joita esität vääristävät Hossan peruspelaamisen tasoa viime ja tältä kaudelta. En haluaisi edes osallistua tähän keskusteluun jälleen kerran, mutta nyt piti kun annettiin mahdollisuus.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Niin mielestäni Hossan peruspelaamisessa ei ole mitään erityistä moitteen sijaa. Edelleen riittää bensaa ja nopeutta siihen tunnolliseen kahden suunnan pelaamiseen eikä tuolta härältä kiekkoa edelleenkään suojauksesta kovin helposti pois oteta jne. Viime kaudella ja nyt kuluvalla kaudella viimeistelyn taso on kuitenkin ollut heikkoa, tästä ei liene täälläkään erimielisyyttä? Se on sitten hyvä kysymys, mistä tuo viimeistelyn tehottomuus johtuu. Näin mutulla sanoisin, ettei ainakaan paikkojen laadusta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hyvä hyvä, että saadaan erilaista näkökulmaa. Tosi juttua täällä tulee, ettei pidä lukea liian tarkasti jotain yksittäisiä 5vs5 tilastoja, ainakaan ilman silmämääräistä arvioita. Hossan tehottomuus kyllä näkyi silmällä jo viime kaudellakin, että ihan puhdas pelkkä tilasto harha tuo ei ole.

Ja juuri Hossan pelaaminen on muuten hyvää, jos ei oteta tehottomuutta huomioon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös