Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 458 135
  • 1 994

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Minun mielestä tässä esityksessä ei ollut oikeastaan mitään muuta vikaa kuin, että viimeistely ontui. Peli suurimmaksi osaksi ihan hallussa ja paikkojakin oli, mutta ei maistunut ja Neuvirth pelasi hyvin. Välillä käy näin. Eikä tuossa avauspelissäkään nyt mitään megalomaanisia virheitä tapahtunut.

Ykköskentällä jotenkin tukkoista edelleen. Kakkoskenttä taas alati vaarallinen. Teuvo ainakin on pääsääntöisesti hyvin pelattavana keskikaistalla ja selvästi ohje on pelata suoraviivaista peliä ja taisi Teuvon ylöstuomista suorista hyökkäyksistä 4/5 tms. päätyä Teuvon omaan laukaukseen.

Edit: Tuolle ykköskentälle tulisi kyllä tehdä jotain. Mikään kokeilluista vaihtoehdoista (Teuvo, Garbutt, Tikhonov) ei ole erityisemmin tuntunut toimivan. Olisiko aika kutsua Dano ylös? Pojalle on varmasti jo mennyt viesti perille.

Onko tuota riippakiveä (Bickell) ihan oikeasti pakko peluuttaa? Viimeiset 24 peliä ilman maalia ja nyt taas tuntuu sama vanha surffailu jatkuvan. Bickelliä ei oikeasti näytä kiinnostavan pätkän vertaa. Minä en kertakaikkiaan jaksa uskoa, että pelaajan, jonka ainoa kontribuutio joukkueelle tuntuu olevan turhat taklaukset, olisi mitään hyötyä peluuttaa. Ei ole ikinä pelattavana ja kun joku erehtyy syöttämään, niin eihän tuo saa noilla täysvartalohalvauskäsillään kiekkoa ikinä edes haltuun.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Totta ei tuo mikään katastrofi ollut, ja varsin tasainen peli kokonaisuudessaan. Nyt kun vähän on pahimmat pettymyksen höyryt päästelty, niin tuntemukset nämä.

Ykkösylivoima on fantasitinen, siinä on nyt luovuttu siitä Shawin maskimiehen paikasta kokonaan. Kuviona käytetään juuri tuota 1-3-1, jota Washingtonkin käyttää. Se pyörii fantastisesti, ja kun siihen löydetään viellä jostain ne ratkaisut. Nyt maalinedeus kaipaisi tosin vähän enemmän häirintää, Ja syöttökuviot jatkuvat liiallisuuksiin asti, mutta tuo toimii kuitenkin.

Kakkosylivoima on taas aivan kaamea, lähdöistä lähtien on iso ongelma. Syötöt ovat huonoja, viisikko ei pelaa vauhdilla yhteen. Kuviossa on nyt käytännössä kaksi maskimiestä Shaw ja Anisimov, jotka näköjään kumpikin pelaa viellä vanhoilla ohjeilla voimakkaasti maalia kohden kokoajan.

Hossa on tosiaan on allekirjoittaneella yksi suosikki pelaajia. Kuitenkin tässä tullaan kohta sellaisen ongelman etteen, ettei Hossa saa mistään paikoista sisään. Hossa luo kyllä itselleen hyvin paikkoja ja jalka liikkuu ihan pirteästi, mutta viimeistelyn terävyys on ollut kadoksissa jo viime kaudelta lähtien. Milloin tuo on viimeksi tehnyt maalin suoralla laukauksella? ja Hossalla niitä lakauisu paikkoja on ollut kyllä paljon. Vaikka Hossa pelaa mainiosti noin muuten, mutta ajatuksena on käynyt semmoinen, että olisiko Hossa kohta syytä erottaa Toewsista. Vai ottaisiko se liikaa Hossan egolle joutua pelaamaan bottom6 osastolla, mutta rehellisyyden nimissä minusta voisi kyllä koittaa jossain pelissä uudenlaista viritelmää ykkösestä. Pienempi peliaka pitäisi Hossan terävämpänä pelin ajan, ja ehkä jopa vaikuttaisi positiivisesti hänen pelaamiseen. Lisäksi Hossa edelleen on kova pelaaja, joka toisi balanssia kokoonpanoon esimerkiksi kolmosessa. Ongelma vain on ettei Chicagolla ole ketään heittää nyt ykköseen Hossan tilalle, joten turha ajatus.

Jos Dano jossain välissä murtautuu kokoonpanoon, niin siitä saataisiin jollain tapaa variaatioita. Nyt tuo variaatioiden määrä on aika rajallinen kakkosta turha hajottaa, ja ykköseen ei ole ketään realistisia vaihtoehtoja.
 
Viimeksi muokattu:
Aivan karmeata tuo Chicagon ylivoima. Kolme jätkää alhaalla, ainoastaan yksi puhdas syöttölinja laiturilla.

Molemmat laiturit siis seisovat maalilinjalla, yksi kaveri maalin edessä ja pakit ns. normaali paikoilla. Kiekon ollessa esim. Kanella, niin mitään liikettä ei mihinkään suuntaan ja ainoa syöttölinja on pakille. Missään vaiheeessa tuolla ei ole syöttölinjaa "boxin läpi" oli kiekko kenellä tahansa.

En muista NHLää seuratessani nähneeni yhtä karmeaa YV kuviota. Chicago pystyisi helposti rakentamaan liikkuvan, syöttölinjoja avaavan kuvion tuonne, mutta ei.

"Hockey is a game of momentum" ja meidän oma ylivoima tappaa meidän momentumin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

Ja tie vie waivereihin samantien, kuntoutus edelleen kesken. Eiköhän pelaa taas Rockfordissa, tuskin on se puuttuva palanen kuusikosta. Ainakaan toivottavasti.

@TweetyLeaf :n kanssa samoilla linjoilla tuosta ylivoimasta sekä varsinkin momentumin tappamisesta. Kelatkaa nyt kun se olisi myös kunnossa ja 5vs5-peli olisi samaa tuttua kauden tärkeimmillä hetkillä. Tsiisus. Mutta tämä on tämä kuuluisa ikuinen keskustelunaihe tässä ja muissa Chicagoa koskevissa ketjuissa enkä sen enempää jaksa asiaan puuttua.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
88 sai kuulla kesän toilailuistaan, Flyers fanit buuasivat aina kun Kane oli kiekossa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kauden ensimmäinen tappioputki sai alkunsa eilen Philadelphian kaatessa Blackhawksin puhtaasti 3-0 eikä tänään nähty sen parempaa lopputulosta, kun kotijoukkue Washington Capitals nappasi voiton lukemin 4-1 vieraista. Taas semmoista vähän niin ja näin, maaleille ei voinut oikein Darling mitään ja kun noita maaleja katsoo, niin ei siinä Blackhawks hirveän isoja virheitä mielestäni tee. Kallistun enemmän omaan tehottomuuteen kun syitä tappioille haetaan, taas muutamia huippupaikkoja sekä kilahduksia putkista, mutta kun ei niin ei.

Svedbergille uran ensimmäinen, edelleen Kane, Anisimov, Panarin sekä Teräväinen ainoat maalintekijät hyökkääjistä. Garbutt oli tänään scratchina, Baun pelasi muutaman vaihdon koko ottelussa. Tikhonov on hyvä syvyyspelaaja ja pystyy kyllä stunttaamaan ylemmissä ketjuissa, mutta ei ole optimaalinen kaveri siihen kuitenkaan.

Mitäpä tästä enempää sanoisi. Viihdyttävä ottelu kaikin puolin, kotijoukkue oli hyvä. Lauantaina puetaan Saadin paita päälle, kun poika tulee vierailulle Ryan Johansenin johdolla United Centeriin. Orastava tappioputki katkeaa silloin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Onneksi seuraavasta vastustajasta saadaan momentummia takaisin. Columbus nyt pitäisi olla surkealla vireellään helpompi vastus, niin eiköhän tuosta joukkue saa takaisin itseluottamustaan.

Svedberg alkaa olla joukkueen johtohahmo! Karlssonin kädet, Charan kroppa ja jälki on murhaavaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nostellaas toiselle sivulle pudonnut ketju uutisella:

Mark Lazerus ‏@MarkLazerus 28 min28 minuuttia sitten
#Blackhawks recall Vincent Hinostroza, send Kyle Baun to Rockford.

Jos ei muuta niin kiekollista taitoa tuli lisää, vakuutti ainakin meikäläisen harjoituskaudella. Mielenkiintoista nähdä miten pärjää NHL-vauhdissa, tuskin nostettiin poppareille.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Bickell - Toews - Hossa
Breadman - Anisimov - #88
Teräväinen - Hinostroza - Garbutt
Desjardins - Shaw - Krüger

Keith - Hjalmarsson
Svedberg - Seabrook
Daley - van Riemsdyk

Crawford

Rozsival veti treeneissä joukkueen mukana ensimmäistä kertaa.

Welcome back to United Center, Brandon Saad!
 

Jey-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chigaco Blackhawks
Quenneville kyllä rohkeasti sekoittaa ketjuja heti ottelun alusta asti, jos näyttää että homma ei pelaa. Tuttua hommaa eikä noista nyt kovin suuria johtopäätöksiä voi tehdä. Kane veti vaihtoja Hossan tilalla ykkösessä, mutta todennäköisesti Toews-Hossa ja Panarin-Anisimov-Kane lenkit ovat sellaisia, joita ei tulla rikkomaan. Tikhonov on mielestäni sellainen pelaaja, jota näkisin mieluusti ykkösessä. Tekee paljon hommia ja pelaa suoraviivaisesti kohti maalia.

Teuvo pelasi mielestäni ihan hyvän pelin, vaikka -2 lopulta tehosarakkeeseen tulikin. Teräväisen paikka mielestäni olisi ykkösen laiturina, mutta tilanne on tällä hetkellä se, ettei kaksi viimeistä ketjua ole missään formissa. Teuvoa on melkein pakko peluuttaa kolmosen keskellä, että sekin koostumus saisi jotain aikaan. Shawn kanssa homma näytti hyvältä ja toivon, että miehet pelaavat Columbusta vastaan samassa ketjussa, jos Teuvo kolmoseen laitetaan.

Ylivoimasta on puhuttu paljon ja Washington pelissä nähtiin taas parikin erilaista koostumusta. Quenneville tekikin saman vaihdoksen, jonka itse olin päässäni miettinyt, eli vaihtanut Shawn Hossan tilalle.

Shaw
Panarin Toews Kane
Keith

Keith pystyy aivan hyvin hallitsemaan itse viivan, jolloin Shawnin preesensi saadaan hyödynnettyä maalinedustalla. Sillä ei vain ole mitään väliä, kuinka näppäriä syöttöjä syötellään, jos vastustajan maalivahti näkee kaikki laukaukset ilman minkäänlaista häirintää.Toews monipuolisena pelaajan pystyy pelaamaan kaikkia rooleja ylivoimassa. Hänet näkisin mieluusti keskellä tuollaisessa toisen aallon maskimiehen roolissa. Samanlainen systeemi on käytössä esimerkiksi Minnesotalla, jossa Mikko Koivu pelaa tuota roolia.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
On kyllä mielenkiintoista nähdä tuo Hinostroza. Muutoma todellinen väläytys häneltä jäi tuosta preseasonilta mieleen, mutta saas nähdä kuinka nyt kulkee kun on tosi kyseessä. Ainakin ajatuksena hyvän oloinen pelaaja kolmoseen kiekollisena pelaajana. Queneville laittoi ilmeisesti tuon yhden Washingtonin maalin pitkälti Teräväisen piikkiin, kun sen jälkeen käytännössä penkitti Teräväisen ja siirsi laitaan. En ole itse niin tarkkaan tuota viellä katsonut, ehkä siinä oli pientä höntyilyn makua.

Nyt sormet ja varpaat pystyyn, että Hinostroza esittäisi hyviä otteita, se olisi iso asia kannujahtia ajatellen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Anisimov, Teräväinen, Hossa sekä tyhjä maali Kanerille. 4-1 kotivoitto Saadin paluuottelusta United Centeriin. Ei tässä voi olla muuta kuin iloinen, upea kotiesitys. Hinostroza on vikkelä kaveri ja vaikuttaisi ihan kivalta tapaukselta, toivottavasti saa seuraavassakin ottelussa jatkaa. Trevor van Riemsdyk osoitti olevansa joukkuepelaaja, kun ottelun lopussa ensin Jacketsien Proutilta suli naama ja lähti Hinostrozan perään ja kahinoissa Kerby Rychel löi kaksi kertaa Teräväistä pään seutuville, joka riitti van Riemsdykille. Ei siinä kummoista hippasta saatu aikaan, mutta selätysvoitto ja joukkuekavereilta taputukset olalle. Loistava reagointi.

Crawfordin nolla meni vähän helpohkon näköisesti, mutta voitto kuin voitto. Orastava tappioputki katkesi, ensi viikolla vasta torstaina ottelu Floridaa vastaan. Tuntuu hyvältä!

Pahoittelen etten laajempaa raporttia jaksa kirjoitella, tiivistän kuitenkin yhteen lauseeseen: Blackhawks näytti kriisijoukkueelle kuka määrää United Centerissä.

Hawks win!
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tuo kolmonen tosiaan saattaa toimia noin. Hinostroza vaikuttaa ihan vikkelältä ja näppärältä veijarilta, joka saattaa pystyä riittävään kiekolliseen peliin. Hossa maali!! Tärkeä asia joukkueelle, että Hossa saadaan mukaan talkoisiin. En kuitenkaan usko mihinkään mullistavaan parannukseen Hossan osumis tarkkuuden suhteen, mutta hyvä että sai pään auki. TVR oli kyllä hyvä, ja tuo loppu oli vain kruunu hyvälle pelille.

Columbus kyllä vastuksena oli aika huono. Roikkui kyllä tiettyyn pisteeseen hyvin mukana, mutta huono itseluottamus näkyy ja selkärankaa joukkueella ei enää ole yhtään. Chicagon ensimmäinen maali jotenkin näkyi heti Columbuksen pelaamisessa. Panarin ja Kane mässäilevät maalipaikoilla, Kane jopa hieman ylimielisen näköisesti ottaa tilanteet, ja se näkyi tänään viimeistelyssä. Vähän tappamisen meininkiä viimeistelyyn ja viimeisiin syöttöihin, niin taululla olisi ollut paljon rumemmat lukemat Columbuksen kannalta.

Vaikka kakkosylivoima teki tänään maalin, niin sisääntulot näyttävät edelleen ihan hirveille. En ymmärrä miksi Hossaa pitää käyttää tuossa kuskaajana, koska Hossalla on suuria vaikeuksia saada kunnon ensimmäinen syöttö alueella aikaseksi. No en tiedä olisiko kukaan muu sen parempi, mutta voisi sitä edes kokeilla. Olisi ihan piristävä poikkeus, jos sieltä saisi edes kerran tuokin koostumus kiekon alueelle kontrollissa. Ensimmäinen koostumus on todella hyvä, jos vaan laukoisi joskus, nyt siellä pyöritään niin kauan ilman laukauksia, että tahtoo mennä näpräämiseksi.

Seuraava vastus Floridasta onkin sitten astetta kovempi, ja vaikeampaa peliä voisi jopa heikoilla selvännäkinjän kyvyillä ennustaa. Suurin jännitytys momentti tuossa pelissä on tietenkin Jaromir, ja hänen takapiiskan uusi tuleminen. Sen verran vähän tullut nyt Floridan pelejä katsottua ettei oikein osaa viellä sanoa varusteiden alta, että millä kuulla Jagr oikein on.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Teuvoltakin parempi peli. Maali oli toki tuuria, mutta kaikki lasketaan Lisäksi hyvää suorittamista kaikin puolin muutoinkin. Pari hyvää jakoa, joista maukkaimmasta etenkin Hinstroza olisi voinut tehdä uransa avausrysän.

Ykköskenttä edelleen täysin unessa. Hossa sai sentään yhden täpän aikaiseksi. Ehkä kannattaisi jatkossakin vetää alas, kun vedossa ei enää vain samalla tavalla voimaa ole kuin aikaisemmin. Bickell pystyy onnistuneesti omalla löysäilyllään ja onnettomalla sijoittautumisellaan ym. sekoittamaan kentän kuin kentän pelin. On tuo käsittämätöntä, että pitää sotkea joukkueen peliä vain siksi, että tämä riippakivi saataisiin joskus kaupattua. Eiköhän tuo nyt ole jo selvää, ettei tule tapahtumaan - Rockfordiin kiitos. Kun pelaaminen alkaa taas kiinnostaa, saa tulla kokeilemaan ylös, kuten muidenkin kohdalla on tilanne.

Kakkoskenttä toimii kuin junan vessa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ykköskenttä edelleen täysin unessa. Hossa sai sentään yhden täpän aikaiseksi. Ehkä kannattaisi jatkossakin vetää alas, kun vedossa ei enää vain samalla tavalla voimaa ole kuin aikaisemmin. Bickell pystyy onnistuneesti omalla löysäilyllään ja onnettomalla sijoittautumisellaan ym. sekoittamaan kentän kuin kentän pelin.

Bickell tosiaan on sama Bickell kun edellis kaudella, saattaa jonkun pelin näyttää yritteliäältä ja paremmalta, mutta ei tuo isommassa kuvassa mihinkään muutu. Bickell ei kertakaikkiaan pysty pelaamaan hänen tyylistään peliä enään omilla vahvuksillaan, ja vahvuuksilla tarkoitan kaksikamppailuja. Bickell häviää sentään fyysiseksi pelaajaksi törkeän paljon kaksinkamppailuja, ja jos ei Bickell pysty noita hoitamaan ei tuosta paljon käteen jää. En sitten tiedä mikä on, mutta ilmeisesti pelaajat ikääntyvät jokainen erilailla, ja Bickell ehkä alkaa jo olla lyhyen uransa ehtoopuolella.

Sieltä vain Danoa tai Ti(k)honovia sisään kokoonpanoon kauden edetessä ja Bickellille Rockfordia osoitteeksi. Voihan tuon sitten viimeisenä vaihtoehtona ostaa ulos ensi kesänä.

Onhan tuo ykkönen sinänsä muutenkin ollut aika yössä. Hossa ollut jonkinlaisissa ongelmissa kiekollisena hieman liikaa ja Toews viellä jonkinlaisessa kesäterässä myös. Kane oikeastaan ainoa pelaaja mestareista, joka palannut kesälomilta jopa paremmassa vireessä mihin viime kausi jäi. Tuossa ykkösessä nyt kierrätetty vaikka ketä pelaajia vuoron perään floppaamassa, eikä tuo ole yksin niiden vika jotka siellä on käynyt pyörimässä, kun Hossa ja Toews eivät viellä selvästikkään ole selvinneet kesästä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Muiden joukkueiden onneksi tuon ykkösen peli ei oikein toimi. Toews ja Kane omissa kentissään ja nyt kun tuosta Kanen kentästä näyttäisi muodostuvan tämän kauden "triplets" Hawksille niin olisi aika kova top 6, kunhan tuo Saad saataisiin paikattua.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Bickell tosiaan on sama Bickell kun edellis kaudella, saattaa jonkun pelin näyttää yritteliäältä ja paremmalta, mutta ei tuo isommassa kuvassa mihinkään muutu. Bickell ei kertakaikkiaan pysty pelaamaan hänen tyylistään peliä enään omilla vahvuksillaan, ja vahvuuksilla tarkoitan kaksikamppailuja. Bickell häviää sentään fyysiseksi pelaajaksi törkeän paljon kaksinkamppailuja, ja jos ei Bickell pysty noita hoitamaan ei tuosta paljon käteen jää. En sitten tiedä mikä on, mutta ilmeisesti pelaajat ikääntyvät jokainen erilailla, ja Bickell ehkä alkaa jo olla lyhyen uransa ehtoopuolella.

Sieltä vain Danoa tai Ti(k)honovia sisään kokoonpanoon kauden edetessä ja Bickellille Rockfordia osoitteeksi. Voihan tuon sitten viimeisenä vaihtoehtona ostaa ulos ensi kesänä.

Onhan tuo ykkönen sinänsä muutenkin ollut aika yössä. Hossa ollut jonkinlaisissa ongelmissa kiekollisena hieman liikaa ja Toews viellä jonkinlaisessa kesäterässä myös. Kane oikeastaan ainoa pelaaja mestareista, joka palannut kesälomilta jopa paremmassa vireessä mihin viime kausi jäi. Tuossa ykkösessä nyt kierrätetty vaikka ketä pelaajia vuoron perään floppaamassa, eikä tuo ole yksin niiden vika jotka siellä on käynyt pyörimässä, kun Hossa ja Toews eivät viellä selvästikkään ole selvinneet kesästä.

Bickellin osalta kaikki näkevät, että se 2013 pudotuspeli-Bickell ei ole tulossa takaisin. Nyt muun joukkueen ja lupausten kustannuksella (pelillisesti) tuota täytyy tuolla peluuttaa, jos se vaikka sattuisikin saamaan jotain aikaan ja se saataisiin kaupattua. Tähän liittynevät myös nuo Q:n kehut. Eihän se nyt ole kertakaikkiaan yhtään mitään saanut aikaan. Häviää järjestään kaksinkamppailutkin, kuten totesit, ja vaikuttaa kertakaikkiaan haluttomalta kaukalossa. Painaa varmaankin tilastojen vuoksi taklauksia, joilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä, kun nopeus ei riitä antamaan ihan aikuisten oikeasti painetta. Chicagon pidemmän tähtäimen intresseissä toki olisi, että Bickell saataisiin myytyä, vaikka jouduttaisiinkin pidättämään se maksimi eli pari miljoonaa per vuosi, jolloin palkkakattoon ei jäisi roikkumaan niitä häntiä vielä tuon sopimuksen päättymisen jälkeenkin. Ajatus siitä, että Bickell saataisiin kaupattua, on kuitenkin lähinnä utopistinen, jos Bickellin matkassa ei lähetetä tyyliin Danoa. Pelillisesti joukkue hyötyisi siitä, että Bickell olisi katsomossa/Rockfordissa ja tilalla oikeastaan kuka tahansa.

Ei tosiaan ole toiminut mikään kombinaation ykköskentässä. Toisaalta tuota kakkoskenttää ei mielestäni edelleenkään kannata alkaa rikkomaan. Toews normaalisti tekee kaikista, ketä hänen rinnallaan pelaa, huomattavasti parempia ja on luonnollisestikin tuon ykköskentän dynamo. Kun Toewsin peli yskii, tilanne ei muutu vaihtamalla siihen kenttään laituria. Toewsilläkin on pitkä kausi ja lyhyt kesä takana ja Toews on edellistenkin mestaruusvuosien jälkeen aloittanut vähän hiljaisemmalla tahdilla (kummallakin mestaruuden jälkeisellä kaudella 2+2 ensimmäiseen kahdeksaan peliin), joten vielä ei ole mielestäni mitään syytä huoleen. Kyllä se Toews tulee sieltä vielä ja Hossallakin putki kulkee, vaikka viimeistelyn laatu onkin heikentynyt selvästi sitten parhaiden vuosien. Toki ykköskenttään pitäisi lisäksi saada joku kolmas palanen, joka klikkaisi. Mikäli tehdään päätös, että Teuvo pelaa vielä tällä kaudella laidalla, niin mielestäni oikea paikka olisi tällöin se ykköskentän vasen laita, vaikka siinä kasvukipuja olisikin. Toinen vaihtoehto on nostaa Dano ylös ja kokeilla häntä. Teuvon pelissä on tapahtunut muutos suoraviivaisempaan suuntaan ja hän on omaksunut "laukaise ensin" -mentaliteetin. Tällä hetkellä toiseksi eniten vetoja maalia kohden koko joukkueesta 14 minuutin peliajalla. Aivan hyvin häntä voitaisiin vielä kokeilla ykköskentässä, vaikka tämä kokeilu ei ensimmäisissä peleissä toiminutkaan.

Ei ole täällä tainnut olla puhetta vielä maalivahdeista, jotka ovat aloittaneet kauden mielestäni ihan mukiinmenevästi. Yhtäkään tappioista ei voi ainakaan laittaa maalivahtien piikkiin. HFB:llä oli puhetta Crawfordin uusista mustista patjoista ja ainakaan toistaiseksi
tämän artikkelin ennustus ei ole käynyt toteen :)
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Täytyy taas kaivaa vähän väliin tilastoa. Kuuden pelin otanta on hieman pieni, mutta jotain väli tarkastelua voidaan tehdä. Itseäni kiinnostaa kaksi tilastoa yli muiden Corsi ja maalipaikat. Corsi kertoo pelin virtauksen, ja maalipaikat kuinka tuota virtausta pystytään hyödyntämään vaarallisesti maalia kohden. Toki näissä vaikuttaa kaikki peluutukset ja muut asiat.

Maalipaikkojen erotusta pelaajan kentällä ollessa kun tarkastellaan, niin hyökkääjistä kärjestä löytyy yllättävä nimi Tihonov(+14). Sinänsä yllättävää, että tämä kaveri sitten löytää itsensä ensimmäisenä popcorn puolelta, ehkä valmennus sitten näkee hänessä piileviä katsomovalmentaja kykyjä, kun istuu siellä ennemmin kuin vaikka Bickell. Toisena tilastossa Teräväinen(+13), ja tämäkin yllättävää koska ensimmäiseen kuuteen peliin on mahtunut todella huonoja pelejä. Panarin ja Kane myös vähemmän yllättävistä nimistä tukevasti plussa merkkisiä lukemia tähän tilastoon. Negatiivisista lukemista sitten myös silmällä havaittavissa ollut Toews(-6), Toews vaikka pelaa kovia minuutteja yleensä on selvästi plussan puolella näissä.

Sitten kun mennään henkilökohtaisiin maalipaikkoihin, niin kaksi kaveria erottuu aika selvästi.

Teräväinen 17
Panarin 15

Kokonaismäärä Teräväisen maalipaikkojen suhteen hänen kentällä olessaan oli 33 niin tarkoittaa tuo 17, että Teräväiselle siunaantuu yli 50% kentänsä maalipaikoista. Panarinille tullut 15/46, joka sekin on paljon. Mitä näistä voi päätellä, niin ainakin että Teräväinen ei ole päässyt mukavuus alueelle jakamaan maalipaikkoja, ja ajautunut hieman enemmän viimeistelijän tontille.

Nämä olivat siis 5vs5 pelistä, kun erikoistilanteet vääristävät tilastoja.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Maalipaikkojen erotusta pelaajan kentällä ollessa kun tarkastellaan, niin hyökkääjistä kärjestä löytyy yllättävä nimi Tihonov(+14). Sinänsä yllättävää, että tämä kaveri sitten löytää itsensä ensimmäisenä popcorn puolelta, ehkä valmennus sitten näkee hänessä piileviä katsomovalmentaja kykyjä, kun istuu siellä ennemmin kuin vaikka Bickell. Toisena tilastossa Teräväinen(+13), ja tämäkin yllättävää koska ensimmäiseen kuuteen peliin on mahtunut todella huonoja pelejä. Panarin ja Kane myös vähemmän yllättävistä nimistä tukevasti plussa merkkisiä lukemia tähän tilastoon. Negatiivisista lukemista sitten myös silmällä havaittavissa ollut Toews(-6), Toews vaikka pelaa kovia minuutteja yleensä on selvästi plussan puolella näissä.

Sitten kun mennään henkilökohtaisiin maalipaikkoihin, niin kaksi kaveria erottuu aika selvästi.

Teräväinen 17
Panarin 15

Kokonaismäärä Teräväisen maalipaikkojen suhteen hänen kentällä olessaan oli 33 niin tarkoittaa tuo 17, että Teräväiselle siunaantuu yli 50% kentänsä maalipaikoista. Panarinille tullut 15/46, joka sekin on paljon. Mitä näistä voi päätellä, niin ainakin että Teräväinen ei ole päässyt mukavuus alueelle jakamaan maalipaikkoja, ja ajautunut hieman enemmän viimeistelijän tontille.

Tämän nyt on nähnyt silmälläkin, että Teuvo on tietyllä tavalla joutunut itse tekemään ratkaisuja, kun niitä avoimia syöttölinjoja ei ole. Toisaalta ohjeet valmennukseltakin ovat varmasti olleet sen tyyliset, että mielummin veto kuin jonkun kuningaslätyn hakeminen, josta vastustaja kääntää vastaan. Peliaikaan suhteutettuna Teuvolla on eniten maalipaikkoja. Kyllä näistä aina joku uppoaa tai vähintäänkin paluukiekosta joku pääsee iskemään.

Toews sen sijaan on normaalisti vahva kiekonhallintapelaaja ja nyt neloskentän hyökkääjien (Shaw + Kruger) kanssa samoissa lukemissa Corsi/Fenwick jne. Tämä taas luonnollisesti vaikuttaa siihen, että Chicago ei ole alkukauden peleissä joukkueenakaan hallinnut kiekkoa samalla tavalla kuin aikaisempina kausina. En kuitenkaan vielä olisi huolissani edellisessä viestissäni mainitsemistani syistä. Tuskin Toews on kesän aikana pelaajana heikentynyt, vaan kyse on jaksamisesta/motivaatiosta/lievästä loukkaantumisesta tms., jotka uskon kapteenin laittavan kohdilleen. Kun hän on kuitenkin kokoonpanossa, niin odotusarvo on, että esitykset ovat jotain aivan muuta kuin näissä ensimmäisissä peleissä on nähty huomioiden, että ao. herra lohkaisee 15 % joukkueen palkkakatosta.

Kane todellakin on kääntänyt negatiivisen (harjoittelemattomuus + kohu) positiiviseksi ja näyttää jäällä närhen munat kaikille epäilijöille, joiden mukaan Kane olisi joukkueelle enemmän taakka tai voimavara. Itsekin taisin tämän suuntaisia viestejä kirjoittaa, jos oikein muistan, joten täytyy rehellisesti myöntää, että olin väärässä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Toews sen sijaan on normaalisti vahva kiekonhallintapelaaja ja nyt neloskentän hyökkääjien (Shaw + Kruger) kanssa samoissa lukemissa Corsi/Fenwick jne. Tämä taas luonnollisesti vaikuttaa siihen, että Chicago ei ole alkukauden peleissä joukkueenakaan hallinnut kiekkoa samalla tavalla kuin aikaisempina kausina. En kuitenkaan vielä olisi huolissani edellisessä viestissäni mainitsemistani syistä. Tuskin Toews on kesän aikana pelaajana heikentynyt, vaan kyse on jaksamisesta/motivaatiosta/lievästä loukkaantumisesta tms., jotka uskon kapteenin laittavan kohdilleen..

Itse en epäile myöskään Toewsia yhtään! Kaveri tulee enemmin tai myöhemmin, jos ei sitten muuten niin väkisin. Nyt vaisumpi alkukausi on todennäköisesti monen tekijän summa, joka koostuu ehkä lyhyestä kesästä, pätevän kolmannen lenkin puutteesta kenttäänsä ja hieman alavireisestä Hossasta.

Tämä lyhyt kesä varmasti vaikuttaa jollain tapaa näihin viime kauden joukkueen pelaajiin. Jostain pitää tinkiä, kun treenaamiseen ja lepoon käytettävä aika lyhenee. Chicagolla on viellä ollut tapana vetää ylitöiksi aika useanakin vuonna, niin pitkällä jänteellä näillä Chicagon vastuunkatajilla on ollut poikkeuksellisen vähän aikaa latailla akkuja.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä kapu ei ole pelannut alkukaudesta lähellekään omalla tasollaan mistä tuo sitten johtuneekaan. Trevor Daleyllä hakee myös hieman vielä. Bickell on pelannut pari viime peliä jopa paremmin kuin aikoihin, joskaan markkina-arvo tuskin noista esityksistä vielä tulee nousemaan. Yksi ylitse muiden on ollut Artemi Panarin. Kyllähän tuota taidon määrä on pakko arvostaa kuten myös sitä, että hän on uudessa maassa ja pienessä laatikossa pelaten silti jo nyt noin hyvin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Scott Powers ‏@ESPNChiPowers 30 min30 minuuttia sitten
Duncan Keith underwent surgery to repair a right knee meniscal tear. He's expected to be out 4-6 weeks.

Katsotaan mitä tapahtuu, signataanko joku halvalla sopimuksella vaiko annetaanko Pokalle tai Gustafssonille reilu mahdollisuus. Mielenkiintoinen kuukausi tulossa, tämä voi ratkasta jopa osittain divisioonan tilannetta. Otan tämän uutisen positiivisena myös siksi, että nyt selviää varmuudella tuleva kuudes puolustaja, koska siellä saa joku uusi nimi Svedbergin lisäksi mahdollisuuden.

Ja jottei nyt kukaan luule, että tämän uutisen vain positiivisena otan, niin onhan tämä huono uutinen tähän paikkaan. Avaa kuitenkin mahdollisuuksia kokeiluille, kun mr. Norris on poissa.

Treeneissä tänään Garbutt ykkösketjussa ja Bickell kolmosessa, Tikhonov edelleen ulkopuolisena hyökkääjänä.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Keith käynyt oikean polven operoinnissa ja sivussa toimista nyt sitten 4-6 viikkoa. Onko Pokkaa?
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Onko Pokkaa?

Katsotaan mitä tapahtuu, signataanko joku halvalla sopimuksella vaiko annetaanko Pokalle tai Gustafssonille reilu mahdollisuus.

Pokalla on ilmeisesti alkanut huonosti AHL:ssä, joten mielenkiintoista nähdä, ketä sieltä nostetaan. Columbuksen ketjusta voi käydä lukemassa, millainen markkinatilanne pakkien osalta tällä hetkellä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös