Chicago Blackhawks 2008-2009

  • 164 824
  • 633

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Sammutetut liekit, part 2!

No niinhän siinä kävi, että joulu tuli viikkoa aiemmin. Viimeisistä 16 mahdollisesta pojosta 15 plakkariin (allekirjoittanut käy tarkastamassa että kirjoittaa varmasti oikean joukkueen ketjuun) ! Vahvaa pelaamista koko joukkueelta, mitä nyt Buff kaatuili alvariinsa. Matsia katsoessa vilahti ruudulla statseja, joiden mukaan tehdyissä maaleissa kärkisijaa pitää hallussaan...rumpujen pärinää.. Chicago Blackhawks! Tähän vielä loistava puolustus paketti kun Sopulin peliaika saadaan minimoitua, ni avot. Matt Walker pelannut kyllä varsin solitisti, vaikkakin hänen pieni lapsus koitui Liekkien tasoitus-osuman alustajaksi.

Keeping the winning streak alive.. ;)

Edittiä: Ex-Hawk Rene Bourque pelasi varsin värikkäästi, ollen mukana molemmissa Flames-maaleissa. Näyttäisi poika sopeutuneen hyvin tuohon Calgaryn kokoonpanoon. Jarome Iginla saatiin pidettyä varsin hyvin nuhteessa, hienon ottelun pelanneen Keithin ansiosta. Herrat olivat jatkuvasti samaan aikaan jäällä. Bulin & Kipper pelasivat tasaisen varmasti molemmissa päissä.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jälleen upea tiukka vierasmatsi ja vielä heinompi loppuratkaisu ja 3-2 voitto Calgarysta!

Onko Duncan Keith jo arvokkaampi joukkueelle kuin Brian Campbell?
Entäpä Kanen maaginen laukaus ja 2-1 maali. Wiz lähetti myös muutaman kunnon pommin. Seabrook ja Walker pelaavat myös hienoa alivoimapeliä, eihän tässä jaksa edes kaikkia kehua. On tämä kausi vaan ollut niin harvinaista herkkua Blackhawks fanille.

Tässähän tulee vaan yksi valinnan vaikeus, kenen paidan hommaan kevään reissulta. Alla muutamia ehdokkaita listattuna.

Patrick Sharp on mielestäni yhä yksi NHL:n aliarvostetuin pelaaja, ja hänen paitansa kiinnostaisi, koska arvostan hänen monipuolisuuttaan ja huikeaa maalintekotaitoaan.

Vasta tällä kaudella Kane on noussut silmissäni erityiseksi pelaajaksi. Hän on monipuolistunut entisestään, junioreista tuttu viimeistely on tullut mukaan NHL-tasolle plus uskomaton mailankäsittelytaito ja peliäly jaksavat ihastuttaa.

Keithiä olen arvostanut aina suuresti hänen mahtavan liikkeensäkin ansiosta, eleetöntä ja virheetöntä peliä illasta toiseen.

Toews on kokonaisuutena kova paketti ja pystyy ratkaisemaan pelejä yksilötaidoillaankin, toki tämä kausi vieläkin hiukan alakanttiin. Ei käy moittiminen Toewsin jatkoaikaratkaisun väkisin maalille ajoa, mistä Keith pisti ratkaisun lähes tyhjään pömpeliin. Towsilta todellinen pelimiehen merkki hakea ratkaisua heti jatkoajan alettua.

Khabibulin on ollut aivan uskomaton tällä kaudella, kuten Sassonen artikkelista ilmeneekin. Miestä on osaksi parjattu turhaankin aiempina Chicago vuosina, sillä hänen edessään seisonut joukkue ja puolustus eivät häntä juurikaan auttaneet . Nyt kun puolustuksessa on materiaali ja pelisysteemi kunnossa, niin maalivahditkaan eivät jää niin yksin kuin vuotena muutamana.

Havlat hiukan alavireessä, hänet pitäisi vaan saada pelaamaan kädellisempien miesten vitjaan. Havlatin käsien ja peliälyn vaarallisuus näkyy erityisesti ylivoimissa kun tilaa on enemmän. Musta paita löytyy jo seinältä:)

Itse jatkaisin aktiivisesti Huetin kauppaamista, jos joku hullu tarttuisi tuohon ylisuureen sopimussyöttiin kiinni :)

Tim Sassonen artikkeli, jonka allekirjoitan täysin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Is this the Year?

Seitsemän tuli sitten täyteen viime yönä Canuckseja vastaan. Huet pelasi todella hyvän ottelun, vaikkakin jotenkin ihmeellisesti sähläsi ottelun alussa Vancouverin johtoon. Hyökkäyspäässä ratkaisijoina oli taas tutut nimet Kane, Sharp ja The Captain: Kanelta hallittu rystynosto maalinkattoon, Sharp tälläsi laataan reppuun kapteenin hienosta esityöstä ja Toews pääsi itse niittaamaan loppulukemat tyhjään maaliin.

Taidetaan olla liigan kovakuntoisin sakki tällä hetkellä, ja jos tätä rataa jatketaan, niin divisioonan kärkipaikka on täysin otettavissa, vaikkakin Detroit on yhä pelottavan kova. Hyökkäys toimii, puolustus toimii ja maalissa on kaksi voittavaa maalivahtia. On tämä kyllä jotain aivan uskomatonta. Kiitos Quenneville!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Viimeksi on voitettu putkeen yhtä monta peliä vuonna 1981 :() Joukkueena onnistuminen ruokkii myös yksilöiden itsetuntoa, ja nyt tappioasemaan jouduttaessa alkaa Hawks-vyöry painamaan päälle (varsinkin toiseen erään tultaessa). Näin niitä pelejä voitetaan, uskomalla omaan tekemiseen. Aikaisempina kausina jos vastustaja pääsi johtoasemaan, tiesi pelin olevan käytännössä ohi.

Tässä vähän omiin näkemyksiin perustavaa listaa "yli-, ja ali-suorittajista"

+ Eager & Ladd (Loistavaa kahden pään pelaamista höystettynä hyvällä luistelulla sekä maalivainulla & taklauspelillä)

+ Barker & Walker ( Hyvää, varmaa puolustuspään osaamista, fyysisyydellä höystetynä

+ Versteeg (Valtavasti potenttiaalia. Röyhkeyttä yhdistettynä ehkä jengin nopeimpiin käsiin. YV.llä varmasti jatkossa myös tehoja)

- Havlat (putoaa niukasti omalla listalla alisuorittajiin. Jatkuva pelote aina kiekon saadessaan hyökkäyspäässä, mutta tehoja tullut niukasti. Pysynyt kuitenkin onneksi ehjänä)

- Byfuglien (herran peli vaihtelee liikaa. Ei käytä kokoaan tarpeeksi hyödyksi, ja välillä tuntuu ettei edes pystyssä meinaa pysyä)

Kokonaisuutena paketti toimii juuri tällähetkellä hyvin, ja tehoja tulee joka ketjulle. Ollaan varmasti liigan kärkipäässä kaikilla osa-alueilla.

Nyt sitten viikon ajan levätään, ja sitten kohdataan Flyers himassa, ja Wild vieraissa. Sen jälkeen onkin sitten kahdesti Wings vastassa, joista Wrigley Field ensivuonna.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
The Hockey News Power rankings listauskin alkaa näyttää hyvältä. Mikäpäs tässä on Blackhawks fanin mättää kinkkua käkättimeen:)

Joten Rauhallista Joulua kaikille Blackhawks faneille !
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Back in business! Aamulla sitten lähdetään kaatamaan Flyersseja, ja pitämään voittoputkea yllä. Seuran kotisivun mukaan Johnson ei olisi enää IR-listalla. Näin ollen seitsemännestä D-positiosta tappelevat Walker & Sopel. Itse näkisin Walkerin pukevan ainakin Philly peliin(jos vaikka nähtäisiin pari myllyä). Näin pitkän levon jälkeen uskon että molemmat jengit tulevat kovalla työllä, ja moraalilla ensimmäiseen erään, jonka jälkeen (jos vanhat merkit pitävät kutinsa) alkaa Hawksit lyömään isompaa vaihdetta silmään. Philly on ollut jo pitkän aikaa Chicagolle erittäin vaikea vastustaja, joten nyt voisi olla hyvä paikka näyttää mistä tuulee. Ja ei muuta kuin kaikki reippaasti ylös 04.30 peliä väijymään ;)
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
W O W W W W W W W W... (tuon voittorivin kun lukee, niin wow!)

Un-effing-believable!! Kyllä on upeaa peli juuri tällä hetkellä. Flyers oli suurimman osan pelistä täysin pimennossa. Luistin kulkee, kiekko liikkuu & Hienoja maaleja syntyy.

Pienenä kuriositeettinä huomasin, että Kane sai syöttöpojon Campbelin yv osumaan, vaikka kiekko kulki pakkiparin välillä kahdesti ennen osumaa. Onko tämä tavallista änärissä, vai uusi tuttavuus? Ei siinä mitään, frendin kanssa on pieni betsi pääseekö Patrick syöttöpörssin top-5:n joukkoon kauden päätyttyä, ja tämä kyllä auttaa meikäläistä tuossa jahdissa.

Seuraavaksi sitten vieraissa Wild, jossa tavoitellaan sitten seura-historiaa!
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pienenä kuriositeettinä huomasin, että Kane sai syöttöpojon Campbelin yv osumaan, vaikka kiekko kulki pakkiparin välillä kahdesti ennen osumaa. Onko tämä tavallista änärissä, vai uusi tuttavuus?

Änärissä jostain syystä saa kolmaskin osapuoli syöttöpisteen(ainakin tällä kaudella), vaikka toinen pari olisi välillään hieronut kiekkoa tuon pari kertaa. Itse en ymmärrä miksi näin on, ja olen sitä ihmetellyt useasti NHL pelejä katsoessa. Joka kerta näistä on kuitenkin syöttöpiste sille kolmannelle pelaajalle jaettu, joten kaitpa tuo on ihan sääntöihin kirjoitettu. Yhtä dorkalta se kuitenkin itsestä joka kerta tuntuu, vaikka kuinka sen tiedostaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Änärissä jostain syystä saa kolmaskin osapuoli syöttöpisteen(ainakin tällä kaudella), vaikka toinen pari olisi välillään hieronut kiekkoa tuon pari kertaa. Itse en ymmärrä miksi näin on, ja olen sitä ihmetellyt useasti NHL pelejä katsoessa. Joka kerta näistä on kuitenkin syöttöpiste sille kolmannelle pelaajalle jaettu, joten kaitpa tuo on ihan sääntöihin kirjoitettu. Yhtä dorkalta se kuitenkin itsestä joka kerta tuntuu, vaikka kuinka sen tiedostaa.

Kyseessä on ns. Gretzky -syöttö, Suomessa ehkä paremminkin Litmas-syöttönä tunnettu. Ts. kaikki maalit lähtevät siitä, kun superstara koskee kiekkoon. Sillä ei ole suuremmin väliä, että vastustaja on sen "tilanteen käynnistäneen suorituksen" jälkeen koskenut kiekkoon ja tehnyt kolme maalia. Käytäntö perustuu kaaosteoriaan - perhosen siivenisku Afrikassa jne...

Eikä noita kakkossyöttöpisteitä nelosketjujen grindereille videonauhoilta etsitä. Kyllä selässä pitää lukea Thornton, Crosby tai vaikka sitten Kane.

edit: ja kyllä tuo käytäntö, kakkossyöttöjen etsiminen staroille, on siis ollut voimassa niin kauan kuin muistan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Putki jatkuu, hianoa ! Vielä Wild peli välissä ja sitten kaksi kertaa swedejä ja muita papparaisia vastaan taistelemaan centralin kärkipaikasta.

The Gazette artikkeli
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ensimmäinen erä takana Wildiä vastaan, ja tilanne 2-0 Hawksille. Byfuglien availi omia hanojaan tekemällä molemmat maalit. Kiva että Dustinkin onnistuu välillä. Hatrickin paikka tänään?

Erä oli päällisin puolin melkoista Hawk-myllytystä, mistä kertovat jotain myös laukaukset, jotka menivät Hawksille 15-4.

Itse yritin seurailla avauserää Justin.tv:n streamilta Atdhen ollessa jumissa, mutta kuva oli sen tasoista, että viereinen chattiboxi tuppasi liian usein viemään mielenkiinnon itse ottelusta, joten varmaankin parempi painua untenmaille, ja unohtaa Hawksit tältä yöltä.

Kaksi pistettä on meidän. Wild ja kaksi maalia kuulostaa liian vaikealle toteutuakseen.
 

Spanky#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Mahtiankat, Minnesota Wild, Sport
Wild ja kaksi maalia kuulostaa liian vaikealle toteutuakseen.

Ja kolme maalia jo suorastaan mahdottomalle. Näin toisen erän päätteeksi voi jo hyvinkin onnitella Blackhwaksia uuden ennätyksen johdosta. Joten onnea vaan!
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Historiallista !!

Seuran voittoputki-ennätys laitettiin uusiksi heikosti juuri tällä hetkellä pelaavan Wildin kustannuksella. Hawks teki tarvittavat maalit, mutta muuten pelin taso oli kyllä aika vaatimaton. Hienoa että Havlat onnistui, kun jo edellisessä Flyers pelissä uurasti hienosti. Kris Versteeg nappasi jälleen kasan pojoja, ja on hyvässä vauhdissa kohti Calderia..

..Nyt sitten annetaan Wingseille oikein isän kädestä ;)
 

chelios77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pari ekaa erää oli Wild aika yössä, eihän ne saaneet kuin yhteensä 9 laukausta ja niissäkään ei ollut oikeastaan pahoja joukossa. Kovaa menee Hawkseilla, puolustus on erittäin vahva aivan loistavan Duncan Keithin johdolla. Ja onhan se mukava katella, kun Wiz ja Seabrook tarjoilevat pikku pommeja vähän väliä.
Mukava että Buff sai myös vähän onnistumisia, vähän onkin iso nalle ollut unessa.
Detroitille seuraavaksi kyytiä, Winter Classicissa pannaan seuraennätys sitten 11 voittoon :)
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Putki katkesi sitten Detroitissa, 4-0 isännille. Videokoosteen perusteella paikkoja oli puoleen jos toiseenkin, mutta Hawkseille ei maistunut. Nooh, pieni pudotus maan päälle tekee varmasti hyvää, ja eikun uutta matoa koukkuun ja kaatamaan Wingsejä huomenna sitten uudella puhdilla jälleen. Hienoa iltaa odotellessa!

Edit:

Blackhawks captain Jonathan Toews said the team looked the same as it had during the winning streak but the quality of the opponent made the difference.

"We played the way we've played the past few games," he said, "but we played a better team."

Työtä riittää vielä, jos meinataan jo nyt varsin upeaa kauttaa jatkaa mahdollisimman pitkälle. Hiotaan sitä timanttia ;)
 
Viimeksi muokattu:

chelios77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tavallaan ihan hyvä aika hävitä, niin onpahan sitten nälkää Winter Classicissa, siellä maksetaan potut pottuina.

edit. lisätään vielä, että säätiedotus lupailee huomiseksi Chicagoon pikkupakkasta ja lumikuurot ovat mahdollisia. Ihan ok, mutta toivotaan ettei lunta tule kovin paljon ettei meni samanlaiseksi räpeltämiseksi kuin vuosi sitten Buffalossa.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tottahan putken piti joskus katketa ja ukkojen palata maan pinnalle leijumasta. Putken katkeaminen Detroitissa tarkoittaa vaan sitä, että Winter Classicissa on vaan yksi vaihtoehto ja se on kotijoukkueen voitto. Muuten dinosaurukset saavat turhan paljon kaulaa sarjataulukossa.

Voisinpa kokeilla Eageria Brouwerin tilalla Kanen ja Sharpin vitjassa. Kyllä Minnesota matsissa oli taas Brouwerilla hyviä paikkoja, muttei vaan saa puukäsi mistään sisään. Pitäisihän tuossa kentässä tulla enemmän maaleja vaikka silmät kiinnikin.
Eager toisi tilaa ja on osoittanut jonkinlaista viimeistelytaitoakin alemmissa ketjuissa ja maalannut maalin enemmän kuin Brouwer.

Lumisadetta ei kaivata, sillä uskon sen palvelevan enemmän Detroitin Dinoja:)
 

Blackie123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Omasta mielestäni peli detroitia vastaan oli oikeastaan aika hyvä. siinä oli paljon hyvääkin. Toki takkiin tuli aika selvin numeroin, mutta peliä mitä katsoin niin ei haukat olleet pulassa kuin vähän aikaa (alivoima). Mielestäni detroit ratkaisi pelin ihan muutamasta henkilökohtaisesta virheesta joita sattuu varmasti jokaiselle. Revanssi otetaan sitten heti tulevasta pelistä vai mitä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ollaanko me dinosauruksia?

Pitäähän rakkaalle viholliselle joku nimi antaa ja tuo vaan sopii teille aika hyvin. Eiköhän teidän rosterin keski-ikä kuitenkin ole änikän vanhimpia ellei vanhin. Ja hienoa nähdä että meitin loossissa vierailee myös Wings faneja.

Täten toivotan rehtiä matsia tälle illalle.

PS. Pitäisiköhän ruveta jo kasailemaan pientä suolaista tuota matsia varten.

Ja maalissa pelaa tänään HUET !
 
Viimeksi muokattu:

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Mielenkiintoinen peli edessä, ilman muuta kauden huippuhetkiä vaikkei omat suosikit jäällä viiletäkkään. Toivon kumminkin Chicagon vievän nämä skabat, ihan vaan kostona Chicken Wingsien tylystä tavasta pilata toisten ennätysjuoksu.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kaupungissa vallitseva sää, on aika bueno ulkoilmapelille, tollasta -5 astetta. Vielä muutama tunti, ja sitten mennään!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Kaksi kertaa putkeen nokkiin Detroitilta. Jos ei muuta, niin hyvä palautus maanpinnalle sekä pelaajille että meille muillekin, mutta mielumminhan nämä tappiot olisivat voineet tulla aivan joiltain muilta sakeilta kuin Red Wingsiltä.

Seuraavat 10 matsia (Flames(k), Coyotes(v), Avalanche(v), Predators(v), Predators(k), Sabres(k), Rangers(k), Blues(v), Wild(k), Blues(k)) ovat taas vastustajiltaan sellaisia, että niistä voisi periaattessa saalistaa vaikka täydet 20 pistettä, mutta tuskinpa tuollaista putkea saadaan päälle. 15 pistettä noista peleistä, niin voi olla aivan tyytyväinen.

Niin, ja harmi kun tuota Huetia ei taida kukaan huolia. Tyyriistä ja toivottoman pitkästä sopimuksesta tulee olemaan vielä paaaljon harmia. Sama toki koskee tänään Datsjukin pujottelukeppinä toiminutta Campbelliä. Eikä tuo Buff:kaan ihan mikään halpa kaveri ole. Ei tule olemaan hauskaa, kun Kane:lle, Toews:lle ja kumppaneille aletaan rustailemaan uusia papereita.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin, ja harmi kun tuota Huetia ei taida kukaan huolia. Tyyriistä ja toivottoman pitkästä sopimuksesta tulee olemaan vielä paaaljon harmia. Sama toki koskee tänään Datsjukin pujottelukeppinä toiminutta Campbelliä. Eikä tuo Buff:kaan ihan mikään halpa kaveri ole. Ei tule olemaan hauskaa, kun Kane:lle, Toews:lle ja kumppaneille aletaan rustailemaan uusia papereita.
On kyllä uskomaton tuo Chicagon maalivahtitilanne. Kaksi erittäin kallista, mutta ei niin-erinomaista maalivahtia samassa joukkueessa pitkillä sopimuksilla. Sen sijaan olen kyllä eri mieltä Campbellistä tämän päivän (Winter Classic) matsin perusteella. Toki miehen sopimus oli varmasti ylipalkattu, mutta kyllä mies tuossa ylivoimassa aika vakuuttava oli. Ihan tarkastamatta puhtaava arvauksena heitän että yllättäen Blackhawksin yv-prosentti on noussut selvästi viime vuodesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös