Chelsea FC 2023–2024 – New Era Part II

  • 83 085
  • 1 141
Tyler Adamsin jo lähes varma siirto onkin sitten ohi

Ymmärrän tottakai tuon, että nyt keskitytään Caicedon diiliin, mutta itse olin ehtinyt jo innostua Adamsistakin. Ja koko ajan on puhuttu, että Adams ei ole mikään suunnitelma b, vaan molemmat diilit halutaan viedä maaliin. Toivottavasti tämä on siis ikäänkuin holdissa eikä kokonaan kuopattu.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Chelsea-Caicedo saaga herättää kyllä itsessä jo aikas vakavaa epäluottamusta seuran toimintaa kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kauden avauspeli kolkuttelee puolentunnin päässä ja aika paljon turbulenssia joukkueen ympärillä. Toivottavasti Poch on saanut joukkueen keskittymään olennaiseen. Näillä ukoilla startti, Bergström penkillä! Poch lähtee kolmella topparilla ja neljä debytanttia aloituksessa

Sanchez; Disasi, Thiago Silva, Colwill; James, Enzo, Chukwuemeka, Gallagher, Chilwell; Sterling, Jackson.


 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Huhhuh! Olipa monee vuoteen eka nautinnollinen 90min. Ei tarvinnut vääntää veriripulia avauspotkun jälkee.

Jackson on härkä.
Enzo on maaginen.
Colwill on mun uusi man crush.
Sanchez on uhkaavan näköinen järkäle maalilla.

Toivottavasti Riisi Jamesi ei loukannu itseään. Gusto ei vakuuttanut. Chukwulla oli kans vaikeeta pallollisesti, mutta Poch luottaa. Gallagher oli alussa aivan jäässä, mutta taisteli itsensä kasaan. Caicedo taitaa viedä paikan. Sterling ihan positiivisen aktiivinen.

Hitto kun Mudryk olisi vielä onnistunut, nii lähtisin torille. Hyvällä mielellä eteenpäin!
 
Huomasi, että kausi on alussa kun paljon pientä huolimattomuutta näkyi syötöissä ja sijoittumisessa. Mut voi pojat se mikä huolellisuudessa hävittiin, se asenteella paikattiin. Noin hyvällä asenteella pelaavaa joukkuetta ei olla ainakaan vuoteen nähty. Myös fysiikka näytti kestävän aiempaa paremmin eikä suotta Pochia ole tästä jo edellisissä pesteissään kiitelty. Kesällä on kyllä juostu.

Pelaajista olisi helpompi nimetä ne, jotka eivät onnistuneet, sillä onnistujia oli iso liuta. Enzo oli uudessa vapaammassa roolissaan kentän kuningas. Täydellistä syöttötyöskentelyä, johtajuutta ja halua ratkaista. Laitapelaaminen Jamesin ja Chilwellin toimesta oli timanttia niin ikään. Hyökkäyksessä Jackson vakuutti ja jatkoi siitä mihin preseasonilla jäi. Myös Gallagher on pakko nostaa onnistujiin. Sillä jätkällä on asennetta ja näytti silti kuin halusi näyttää koko maailmalle, että minusta ette muuten luovu. Toppareista Silva oli totutun varma. Disasi vaikutti alkuun hieman hasardilta, mutta toisaalta teki maalin ja toi uudenlaista uhkaa erikoistilanteisiin. Colwillin alku oli hapuileva (ymmärrettävää, debyytti kotistadionilla), mutta paransi toisella jaksolla. Chukwuemekaan pätee oikeastaan samat sanat. Alku oli etenkin sen kortin jälkeen varovaista ja pallo poltti jaloissa, mutta paransi kovasti pelin edetessä. Sterling ei ole se sama Sterling mitä joskus oli. Silti täytti kyllä paikkansa ja näytti paremmalta kuin viime kaudella.

Sanchezista ei jäänyt mitään käteen paitsi se yksi huono avaus, mikä oli johtaa maaliin. Ei silti tuntunut samalla tavallla epävarmalta jalalla kuten vaikkapa Mendy oli. Paljoahan Sanchezia ei kokeiltu kun vedot suuntautuivat rimaan tai ohi.

Vaihtureista Gusto pelasi kuin mies eikä pahemmin näkynyt, että siinä 20-vuotias pelasi elämänsä ensimmäistä peliä Valioliigassa. Mudryk oli hyvässä ja pahassa oma itsensä. Pari turhaa pallonmenetystä, mutta toisaalta sitä tuttua räjähtävyyttä, mikä oli johtaa voittomaaliin. Maatsen vaikutti hieman kevyeltä, mutta aikaa on. Ugochukwu pelasi lisäajan minuutit ja blokkasi hyvin sen Nunezin vedon.

Kyllä tästä vaan on kiva jatkaa seuraaviin peleihin. Viikon päästä aina paha West Ham vieraissa ja sen jälkeen Luton kotona.

Katsotaan jaksanko tällä kertaa yllä pitää tätä syksyä pidemmälle, mutta yritetään. Liverpool-pelin tähdet:
*** Enzo Fernandez
** Conor Gallagher
* Reece James / Ben Chilwell (molemmille yksi tähti, sillä kumpaakaan ei voinut jättää pois)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Chelsealla on nyt eittämättä koko sarjan kovin pohjakaksikko, mitä tulee pallon liikuttamiseen ylöspäin ja ylipäätään kontrolloimiseen. Caicedo ja Enzo ovat molemmat ball retention -jättiläisiä, eliittiä syöttelemään (joskin hieman eri tavoilla) ja ennen kaikkea sopivat pelinopeina pelaajina nykyfutikseen saumattomasti. Kuka tahansa ottaisi tämän kaksikon keskikentälleen (mutta harvalla on heittää se 230 miljoonaa puntaa kahteen pelaajaan).

Caicedo pelannee alemmassa roolissa, sillä on näistä kahdesta se parempi taklaaja, syötönkatkoja jne. Enzo on puolestaan maailman parhaita pelaamaan nousevassa roolissa ns. second phase -peliä. Enpä ole nähnyt yhtä hyvin palloja kohti hyökkäyskolmannesta potkivaa keskikentän pohja- tai keskustapelaajaa ihan hetkeen. Joku Modric nyt tulee mieleen, mutta hänkin pelaa tavallaan ylempää roolia.

Mitä sudenkuoppia, tai vastustajan näkökulmasta mahdollisuuksia, tämä kaksikko jättää? No, ainakin se on melko selvää, että ohitukset Chelseassa tekee joku muu kuin tämä kaksikko, joka yrittää ohituksia määrällisesti varsin vähän. Enzon ja Caicedon pelaamisen edistäminen perustuu toisin sanoen syöttelyyn, ja ohitukset tehdään laidoilta. Siihenhän Chilwell ja James ovat täsmätyökaluja.

Vaikka sekä Enzo että Caicedo ovat varsin prässinkestäviä, kova prässi tulee olemaan selkein keino näitä pelaajia vastaan. Heidän eristämisensä laidoille suuntautuvista syötöistä tulee olemaan keskeistä, ja niin ikään vastustajien täytyy pystyä pysymään hyökkääjien lähellä, jotta tarkat pystysyötöt voidaan pelata pois tehokkaasti. Kuinka moni vastustaja uskaltaa pelata kovalla prässillä ja korkealla puolustuslinjalla nopeaa Chelseaa vastaan? Veikkaan, että vain harva, ja siksi Chelsea tulee olemaan tällä kaudella vaikea vastustaja erittäin monelle.

Toinen keino on pudottaa muoto alas ja yrittää riistää pallo syvällä Chelsean hyökkäysalueella. Joukkueen heikoin lenkki on mielestäni ehdottomasti hyökkäyspelaajisto, jota vastustajan kannattaakin yrittää houkutella syvään. Nopeat suunnanmuutoshyökkäykset voivat aiheuttaa Chelsealle hankaluuksia kahdesta syystä: 1) Hanakasti nousevien laitapakkien takana on tilaa ja 2) Enzo ja Caicedo eivät ole parhaita irtopallojen voittajia. Paljon tulee ratkeamaan siihen, miten saumattomasti laitimmaiset topparit pystyvät pelaamaan yhteen Enzon ja Caicedon kanssa. Ison tilan hallinta tuleekin luultavasti olemaan Disasin ja Colwillin suurin koetinkivi etenkin isoja ja laitavahvoja joukkueita vastaan.

Mutta joo, onpahan ihan helkkarin kovaa ja mielenkiintoinen joukkue siellä kasassa.
 

lugufani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Tampa Bay Lightning, Chelsea
Nuori lupaus Roméo Lavia ilmeisesti tulossa Chelseaan, mikäs tämmönen kaveri on? Liverpool fanit käy kuumana kun eka viedään Caicedo ja nyt myös Lavia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös