Carolina Hurricanes 2009-2010

  • 175 666
  • 567

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Alkuviikon huhuille saatiin nyt vahvistus.
Tim Gleasonin vahva kausi on noteerattu myös Ron Wilsonin toimesta; Gleason ottaa loukkaantuneilta Paul Martinilta ja Mike Komisarekilta vapautuneen paikan USA:n olympia-joukkueessa. Sen verran kun on Gleasonin otteita kaudella seurannut, niin tuntuu täysin oikeutetulta valinnalta.

Linkki uutiseen

Gleason on tämän kauden perusteella ollut paljon Komisarekin yläpuolella joka tapauksessa. Ilman jälkimmäisen loukkaantumistahan tätä ei olisi missään nimessä tapahtunut, mutta ainakin se myöhäinen kutsu meni oikeaan osoitteeseen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Oli kyllä todella hienoa kuulla Gleasonin (viimein) päässeen mukaan jenkkien joukkueeseen. Staal, Gleason ja muutama suomalainen - ihan mukava edustus.

Mitäs muuta...

Jiri Tlusty lähetettiin Albanyyn pelaamaan olympialaisten ajaksi.

Ruutu saattaa olla uusien tietojen mukaan pelikunnossa jo lauantaina. Cole edelleen mahdollinen jo tämän päivän peliin. Myös Alberts on kunnossa.

Ja sitten se ehkäpä suurin uutinen eli Nici Wallinin siirtyminen muualle. Määränpäänä on hyvin todennäköisesti San Jose. JR totesi eilen illalla, että kauppa toteutunee seuraavan 24 tunnin aikana. Toki täytyy muistaa, että Wallinilla on NTC, joten viimeinen sana löytyy sieltä.

Asiasta lisää mm. CanesCountrysta. Chuck Kaiton oli maininnut, että tällä hetkellä Wallinin agentti neuvottelee jatkosopimuksesta GM Wilsonin kanssa. Nähtävästi Sharks haluaa ainakin 2-vuoden sopimuksen Nicin kanssa. Ja Carolinaan saattaisi olla puolestaan tulossa 2.kierroksen varausvuoro (HUH!). Vaikka Chuck K:lta löytyykin vankka kokemus, niin täytyy muistaa, että tavallaan huhupohjalla ollaan edelleen liikenteessä. Odotellaan...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja aamu-uutisia: Nici Wallin mukana harjoituksissa. Cam Ward loukkaantunut (ylävartalo) -> Justin Peters matkaa Carolinaan ja Wardo Raleighiin jatkotutkimuksiin. Lisäksi Chip kertoilee twitterissään, että myös Zach Boychuk olisi tulossa Albanysta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tosiaan erittäin hieno homma, että Gleason sai kun saikin ansaitsemansa paikan olympialaisissa. Vielä kun eräs Jokisen Jussi saisi saman mahdollisuuden... Olympialaisia katsoen on hieno juttu sekin, että Ruutu saa muutaman pelin alle ennen niitä karkeloita.

Toivottavasti saadaan Buffalon puolustukseen reikiä sen verran, että pari pistettä kostuttaisiin. Ja uudelle kapteenille tietenkin toivotaan pisteputken jatkumista, 10 peliä putkeen on jo hyvin. Mikä on muuten Carolinan seuraennätys?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja uudelle kapteenille tietenkin toivotaan pisteputken jatkumista, 10 peliä putkeen on jo hyvin. Mikä on muuten Carolinan seuraennätys?

Mike Rogersin 18 ottelun pisteputki taitaa olla ykkösenä...

Tarkistan vielä Media Guidesta...

EDIT: Jep, 18 ottelua kaudelta 1980-81 (19+20). Lisäksi edellisellä kaudella 1979-80 Rogersilla oli 17 ottelun pisteputki (12+17).
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Eli matkaa vielä on, muttei mahdotonta kuitenkaan. Corey Perryllähän oli "rogersmainen putki" kauden alussa, vaikka Ducks hävisi pelejä. Mutta ei nyt mennä asioiden edelle, vaan katsotaan :)
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Ottaapa päähän. Viikonloppupelit pitäisi nähdä, mutta läppäristä on netti kateissa. No toivoa on vielä, nyt kun olisi vielä paljon symppaamani Sabres vastassa. Vastustajan puolustuspeli on erittäin organisoitua ja muutenkin joukkue vakuuttaa tasaisen varmoilla suorituksilla.

Meilläpän onkin huippuvireiset Staal ja Jokinen, joista ensimmäisen pisteputkea on tosiaan jännä seurata. Sitä tosin tietää kuinka yleensä käy, kun siitä alkaa paljon puhumaan...;) Boychuk on taas vaihteeksi ylhäällä ja toivottavasti saa käyttää hyökkääviä vapauksia tällä kertaa, mikä toisi miehestä parhaat puolet esiin. Myös toista peliä ylhäällä pelaavaa Goertzenia olisi mielenkiintoista seurata. Onko Cole ja pitempään odotettu Corvo jo pelikunnossa?

Timmylle onnittelut paikasta olympiaryhmässä. Yksi surkean alkukauden positiivisesti tasaisimpia suorittajia ja kova oman pään taistelija ja johtaja. Martinin puolesta toki vähän harmittaa, joka joutuu NJ:ltä jättämään olympiaturnauksensa väliin. Mutta niinhän se on, toisen ilo on toisen harmi... Onpahan Canesista nyt olympiaedustusta oikein neljän miehen voimin.

Niciähän on oltu nyt viemässä SJ:hen ja Chicagoon ainakin. Aina koneen avatessa on jännitystä pinnassa, milloin JR on tehnyt jotain suurta ja mullistavaa, mutta se on antanut ainakin vielä odottaa.... Myös Cullen ja Wizard ovat siirtopyörityksen kohteena.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jatkuihan se Staalin pisteputki komeasti 1+1 tehoilla. Jokis-Jussi säesti maalilla ja syötöllä hänkin tässä kertakaikkiaan omituisessa ottelussa. Avaruudesta maaliin tipahtanut kiekko lienee sarjassa "kauden kummallisimmat osumat?" Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin, kun Juice nolasi Millerin kolmannen erän loppupuolella.

Boychuk teki mahdottomasta mahdollista ja syötti Aaron Wardin maalintekoon hyvältä sektorilta. Tämä jos joku kertoisi selvää kieltään siitä, että poika on NHL-valmis.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eli Carolinalla on ollut todennäköisesti valmiit kaupat niin Losin kuin San Josen kanssa, mutta Whitney ja Wallin eivät ole saaneet sopivaa sopimusta ja näin ollen käyttäneet JR:n lahjoittamia NTC-pykäliään. No ehkäpä tämä rajoittaa tulevaisuudessa edes vähän 'Canesin NTC-jakeluita. Ainakin toivoisi rajoittavan.

Näin se joukkueen uudelleenrakentaminen sujuu. Onneksi siirtorajaan on vielä aikaa...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
'Canes päätti vieraspelinsä 3-1-voittoon NY Islandersista. Ottelun hahmo oli NHL-debyyttinsä tehnyt Justin Peters 34 torjunnallaan. Albanyn poijaat pelasivat muutenkin erittäin hyvin. Staalin 11 ottelun pisteputki puolestaan katkesi, ja näin ollen ennätys Carolinan aikakaudelta jäi edelleen jakoon Cory Stillmanin kanssa. Mutta kyllähän se Rogersin 18 ottelua on kuitenkin seuran ennätys.

Wardon ongelmana on jälleen selkä. Vamma ei kuitenkaan ole sama, mikä vaivasi viime kauden playoffeissa Pittsburghia vastaan tai syksyllä Kanadan leirityksellä. Maanantaina Wardo menee tarkempiin tutkimuksiin, joten sen jälkeen tiedetään sitten enemmän. JR käytti vammasta kuitenkin sanoja "very concerned". Eli todennäköisesti Peters ja Legace saavat nyt pelata ainakin muutaman peli. Lisää asiasta täältä.

Chip kirjoittelee, että 'Canes ja Sharks neuvottelevat edelleen Wallinista. Nici on nyt kuitenkin jo kahdesti estänyt siirron San Joseen. Ensimmäisen kerranhan tämä tapahtui jo pari vuotta sitten. Eli jatketaan odottelua...
 
Viimeksi muokattu:

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jahas, nyt se Wallin sitten liikkui. Kauppa: Wallin + 5:s varausvuoro (SJ:lta saatu) San Josen toisen kierroksen varausvuoroon. Aika win-win-treidi tämä, ihan tyytyväinen olen ainakin itse.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Raporttien mukaan kyseessä olisi Buffalon 2nd 2010. Sharks muistaakseni omastaan luopui Heatley-kaupan yhteydessä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
NICLAS WALLIN

Huhut kävivät toteen ja Niclas Wallin kaupattiin yhdessä ensi kesän 5.kierroksen varauksen (oma, Nashvilleltä saatu jäi vielä) kanssa San Joseen, mistä tilalle tuli Buffalon 2.kierroksen varaus. Vaikka Carolinan varaushistoria onkin aika surkeaa luettavaa, niin täytyy silti todeta, että enpä olisi uskonut Wallinin olevan 2.kierroksen arvoinen.

Nicin kommentit kaupasta -> http://hurricanes.nhl.com/club/news.htm?id=516736

Carolina varasi Niclas Wallinin vuonna 2000 4.kierroksella. Wallin siirtyikin heti seuraavana syksynä Pohjois-Amerikkaan ja vakiinnutti paikkansa NHL:ssä. Iso ruotsalainen on ollut joukkueen mukana niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Stanley Cup 2006, finaalit 2002 sekä viime kevään idän finaalit nousevat varmasti mieleen, kun Wallin joskus uraansa miettii. Lopulta saldoksi Carolinassa jäi 517 runkosarjaottelua pisteillä 18+51 sekä 69 playoff-peliä pisteillä 3+5. Nuo 517 ottelua oikeuttavat Wallinin Hartfordin/Carolinan pelatuissa otteluissa sijalle 8. Sami Kapanen jäi sitten kuitenkin 520 pelillään organisaatiossa eurooppalaisten ykköseksi.

Wallinilla on myös yksi organisaation ennätys hallussaan, sillä kaikki kolme playoff-maalia ovat tulleet jatkoajalla. Näistä playoff-sankaruuksistaan Wallin on myös saanut lempinimensä "The Secret Weapon".

Laitetaan nyt muutamat videot Wallinin Carolina-urasta...

60 Seconds with Nic Wallin

Overtime game winner (NJ,2006)

Molson Miracle (2002)

Sekä vielä eräs muistoihin ikuisesti jäänyt ei-niin-hyvä tapahtuma...
Niclas Wallin own goal

Nyt kuitenkin Carolinassa päättyi yksi aikakausi. Toivotetaan kaikkea hyvää Wallinille San Joseen sekä muutoinkin elämään. Kiitos Nic!

Wallin on ikuisesti 'Cane!
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Kyllä Nici on itselleni aina se sympaattinen ruotsalainen. Seurauskollisuutta on Canesia kohtaan mieheltä löytynyt paljon ja olisi kaiketi mielellään lopettanut uranasakin Carolinassa. Kuitenkin nuorennusta ja tulevaisuuden joukkuetta lähtiessä muodostamaan, joutuvat vanhukset niihin siirtyjän rooleihin. Muutenkin voi yhtyä paljolti canesin edellä kirjoittamaan tekstiin. Paljon hienoja hetkiä löytyy vuosien takaa. Kiitos Nici, varmasti on juuri omassa roolissa hyötyä San Josen tämän kauden cup-jahdissa. Tuo kokemusta ja varmuutta aina pääsääntöisesti pleijareissa rämpivälle hailaumalle. Onkos tällä kaudella pelejä vielä Sharksia vastaan. Saattaisi tulla ottelun aikana se kuuluisa hassu tunne....

Ruutu on näköjään palannut kokoonpanoon ja Boychuk tiputettu farmiin. Vahvan kuvan mies jälleen jätti itsestään. Kärkiketjujen miehiä ensi kaudella.

Ketjut näyttäisivät nyt menevän näin.

Whitney - Staal - Jokinen
Samsonov - Cullen - Kostopoulos
Dwyer - Sutter - Ruutu
Goertzen - Brindy - Yelle

Gleason - Corvo
Pitkänen - Ward
Carson - Alberts

Maalissa jatkanee Peters tai Legace. Petersiä olisi vielä kiva nähdä ennen Wardon paluuta. Olisi suhteellisen kypsän oloinen jo ensi kauden kakkoseksi, joka voisi tarvittaessa lepuuttaa Wardoa. Sitä kautta Murphy taas voisi kasvaa ensi kaudella AHL:n ykkösveskana.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Omistaja Peter Karmonos piti tänään lehdistötilaisuuden (löytyy sieltä valikosta), jossa pääasiat olivat kauden avaus Suomessa, farmijoukkueen todennäköinen siirto Charlotteen, All Star-pelin mahdollinen saaminen Raleighiin 2011 sekä yleisesti talousasiat ja tämä surkea kausi.

Carolina avaa siis ensi kautensa Helsingissä Minnesotaa vastaan. Harjoituspeli puolestaan pelataan joko Suomessa tai Moskovassa. Euroopassa aloittaneet joukkueet ovat yleensä pelanneet aika huonon alkukauden, mutta Karmanos totesi, ettei se nyt enää paljon huonommin voi alkaa kuin tällä kaudella.

Charlotte pitää huomenna oman lehdistötilaisuuden, missä siis todennäköisesti kerrotaan Carolinan farmijoukkueen siirrosta. Onko Albany River Rats sitten se seura, joka siirtyy Charlotteen?

Ruutu odotetusti pelaa tänään Floridaa vastaan. Legace puolestaan aloittaa maalilla. Peters kuitenkin saanee pelata vielä ennen taukoa.

Colen pelaamiseen on tullut takapakkia ja Colesy nähtäneen kentällä sitten olympialaisten jälkeen. Myöskin LaRosen ja Walkerin tervehtyminen vie vielä aikaa.

Onko Wardon selkävamma pahempi kuin mitä luultiin? No ainakin Wardo menee lääkäriin uudestaan 2 viikon päästä, jolloin selvinnee sitten leikkauksen tarpeellisuus. Toivottavasti menisi ohi huilaamalla, mutta huolestuttavalta tilanne näyttää. Ehkäpä vähän tasaisempi peluutus maalivahtien kesken tulee tulevaisuudessa toteutumaan...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Carolina jatkaa edelleen vahvaa menoaan, kun Florida kaatui kotona 4-1. Kasassa nyt viimeisestä 9 ottelusta 7 voittoa. No kunhan eivät pelaa itseään taas runkosarjan yhdeksänneksi, niin ei kai tässä voi kovin paljoa valittaa. Toki se top5-varaus tulisi tietysti tarpeeseen (ja arvonnassahan voi vaikka käydä säkä), mutta onhan se mukavampi aina voittaa. Taitaa olla jo toistoa havaittavissa näissä kommenteissa?

Kisujen voittaminen on toki aina yhtä hienoa, vaikka siellä ei enää Martin tai OJ olekaan "sukeltelemassa".

Suomalaiset tekivät kissoja vastaan hattutempun, eli jokaiselle yksi maali. Jokinen kasvatti samalla pisteputken 7 ottelun mittaiseksi. Myös Tim Gleason teki oman hattutemppunsa: piste, tappelu ja kiekko naamaan. Tällä kertaa tikkejä tuli kylläkin "vain" 12. Niinpä niin...mutta Timmy on mahtava äijä, joka kyllä on ansainnut olympiapaikkansa. Matt Cullenin tehot 1+2 on tietysti myös huomioitava.

Manny Legace oli maalillaan vakuuttava, mutta kyllähän Carolina myös puolusti erittäin hyvin. Joukkueen puolustuspelaaminen näyttäisikin tarkentuvan aina silloin, kun joku muu kuin Wardo on torjuntatöissä.

Ja Ruudun paluu oli tietysti todella tärkeää Carolinalle. Onhan Tuomo kuitenkin pelaaja, jota on erittäin vaikea korvata. Varsinkin kun poissa ovat myös Cole, Walker ja LaRose...eli juuri ne muut pelaajat, jotka tuovat edes hieman sitä energisyyttä joukkueen pelaamiseen.

Vielä ennen taukoa kotipelit Buffaloa ja itse Paholaisia vastaan.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kuten tässä onkin jo huhuiltu, niin ECHL-joukkue Charlotte Checkersin omistaja Michael Kahn on ostanut Albany River Ratsin ja näin ollen Carolinan farmijoukkue pelaa ensi kaudella Charlottessa eli huomattavasti lähempänä "isoveljeään". Albanyn vielä nykyinen omistaja Walter Robb pitää kuitenkin itsellään mm. River Ratsien nimen, joten ensi kaudellakin AHL:ssä saattaa pelata seura nimeltä Albany River Rats. Toki se tarkoittaisi jonkun nykyisen AHL-joukkueen siirtymistä Albanyyn.

Tämähän on tietysti loistava uutinen Carolinalle, sillä nyt sen farmijoukkue sijaitsee samassa osavaltiossa. Toivottavasti tämä tuo myös lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta Pohjois-Carolinan jääkiekkopiireihin.

http://www.newsobserver.com/sports/nhl/canes/story/331193.html
http://www.albanyriverrats.com/news/latest/index.html?article_id=2036
http://blogs.newsobserver.com/canes/former-rats-react-to-move-to-charlotte
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mielestäni tämä ottelu Floridaa vastaan oli kauden parhaita huolimatta siitä, että CWard maalilta uupuikin. Koko joukkue pelasi puolustuksellisesti lähes täydellisen pelin Joni Pitkäsen puolen tunnin esityksen maaleineen ollessa esimerkkinä. Staal pelaa kuin todellinen supertähti, niin kuin pitääkin. Huomaa kyllä, että paikat ja itsetunto ovat tikissä.

Jussi "Ei sopivaa roolia olympiajoukkueessa" teki kauden 21:n maalinsa jakaen siis suomalaisten maalipörssin ykkössijan Niklas Hagmanin kanssa.

Carolinan peliä on tällä hetkellä ilo katsella!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Legace aloittaa tänäänkin maalilla ja Peters saa torjuntavastuun sitten Devilsiä vastaan. Walker oli jo tänään mukana normaalisti harjoituksissa, Cole liikkeellä edelleen "keltaisella paidalla" ja Rosie luisteli harjoitusten jälkeen. Siinä kai ne tärkeimmät harjoituksista.

Jos nyt puhutaan siirtouutisista, niin Cullen on noussut niissä Carolinan ykköseksi. JR taisi tuossa todeta, että Cullenin siirtyminen ennen olympialaisia on kuitenkin todennäköisempää kuin Whitneyn. Toki näissä asioissa voi tapahtua lähes mitä tahansa. N&O:sta löytyykin sitten Cullenin haastattelu kyseisestä aiheesta. Cullen kertoilee myös, että hän on valmis palaamaan Carolinaan ensi kaudella, jos vain löytyy molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Jos halvalla tulee, niin ei muuta kuin takaisin vaan.
 

ZwIs

Jäsen
Mitäs nyt on tapahtumassa, Carolina pelaa hyvää kiekkoa vaikka majaileekin viimesillä sijoilla omassa konfferenssissään. Onko liian optimististä haaveilla playoffpaikasta? 92-95 pistettä riittänee playoffeihin ja se olisi ehkä saavutettavissa Canesin oma tavoite selviännee ennen trade deadlinee. Eli rupeavatko myymään pelaajia ja satsaan ens kauteen vai hankitaanko ehkä joku pelaaja vielä vahvistamaan kokoonpanoa, lyödään isompaa vaihdetta silmään ja katsellaan riittääköö rahkeet pleijjareihin. 22 peliä jäljellä ja 19 voitolla tällä hetkellä melko kovakuntoinen joukkue suuntais poffeihin. Se vaatinee hieman yli 1.9 piste per peli tahtia ja tällä hetkellä viimeset 10 peliä Canes on painanut 1.6 pisteperpeli keskiarvolla.

Edit. Juu en taas oikein katellu mitä saanu vastauksis, vähän turhan kiihkossa kirjottelin tai tylsä sm-liigan 3 pisteen järjestelmä sekottanut pään.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
22 peliä jäljellä ja 14 voitolla tällä hetkellä melko kovakuntoinen joukkue suuntais poffeihin. Se vaatinee hieman yli 1.9 piste per peli tahtia ja tällä hetkellä viimeset 10 peliä Canes on painanut 2.4 (!) pisteperpeli keskiarvolla.

Hetkinen, 2,4 piste/peli -keskiarvolla?! Minä luulin että NHL:ssä voitosta saa 2 pistettä, joka rajoittaisi teoreettiseksi ylärajaksi 2pistettä/peli -keskiarvon.

Rikkoakseen 90 pistettä Carolinan pitäisi voittaa 19/22 lopuista peleistä. Tänä vuonna idässä saattaisi päästä playoffeihin vähän pienemmälläkin määrällä, mutta alle 85 pisteellä on joka tapauksessa turha haaveilla playoff paikasta. 85 pisteeseen (joka saattaisi ehkä riittää, jos kaikki muut rämpivät), Carolina tarvitsisi 16 voittoa seuraavasta 22 pelistä. "Varmaan" playoff-paikkaan Carolina tarvitsisi käytännössä sen 20 voittoa 22:sta, joka on kyllä - kaikella kunnioituksella - melkoinen Mission Impossible.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Olen herkutellut asiasta, kun Carolina onnistuu kuitenkin nostamaan runkosarjasijoitustaan niin että Mikael Granlundin varaaminen olisi mahdollista. Kyllä olisi suorastaan upeaa, kun yksi lempipelaajista siirtyisi lempijoukkueesta toiseen lempijoukkueeseen, jossa pelaa jo nippu suosikkipelaajia (Staal, Ward, Ruutu). Mutta se kuka sitten sieltä putkahtaa, niin se on sitten joukkueen oma asia, mutta peukut pystyyn Granlundin puolesta mikäli Canes on draftissa sijoilla 6-10.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eli rupeavatko myymään pelaajia ja satsaan ens kauteen vai hankitaanko ehkä joku pelaaja vielä vahvistamaan kokoonpanoa, lyödään isompaa vaihdetta silmään ja katsellaan riittääköö rahkeet pleijjareihin.

Carolina pelaa toki tällä hetkellä kauden parasta peliään, mutta on silti edelleen koko NHL:n kolmanneksi viimeinen. Ja aivan kuten laskeskelit, on tuo playoff-paikka aika epätodennäköinen. Kun siihen lisätään vielä Wardon loukkaantuminen, niin kaksikolla Legace/Peters (vaikka hyvin ovatkin pelanneet) ei välttämättä pystytä tarvittaviin suorituksiin.

Joten Carolina on jo pitkään ollut myyntipuolella. Playoffien salainen ase eli Nici Wallin lähti jo. Seuraavaksi lähtenee Cullen tai Whitney, ja lisäksi löytyy iso kasa vähemmän arvokkaita pelaajia. Joukkuetta kasataan siis kahden pelaajan harteille (Staal & C.Ward), siihen kun lisätään Gleason, Sutter ja Ruutu, niin saadaan jo ihan hyvä pohja. Lisäksi JR ei varmasti ole kauppaamassa Jokista tai Pitkästä, mutta jos joku maksaa extraa, niin ehkä silloin.

Tosin kaupattiinhan Wayne Gretzkykin, joten...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kuten jo tuonne kauppaketjuun kirjoittelin, niin N&O:n Chipin twitterissä lukee mm. seuraavaa:

"Word has it Matt Cullen will be traded today. Should be official in a few hours."

"Canes expected to get another high draft pick, but not first-rounder."

"Cullen trade expected to be only transaction today by Canes."

"Not sure yet of Cullen's new team. Will not be the Sabres."


Niinpä niin...eiköhän sitä voida Chipiin tietoihin luottaa...

Jos saadaan hyvä korvaus, niin hieno asiahan tämä on tulevaisuutta ajatellen. Mutta vaikka tämä mahdollisuus on ollut tiedossa jo pitkään, niin eipä se ainakaan täällä kyllä kovin paljoa riemua herätä. Cullen on kuitenkin pelaaja, josta kaikki pitävät. Ja turha kai alkaa kertomaan, kuinka tärkeä pelaaja Matt on ollut Carolinalle...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eli Ottawa oli lopulta se seura, mihin Cullen matkaa. Vaihdossa tuli 24-vuotias pakki Alexendre Picard sekä Ottawan 2.kierroksen varausvuoro ensi kesälle. Picardia voidaan kaiketi kutsua kiekolliseksi pakiksi, joka on vasta pääsemässä siihen "puolustajan ikään". Siirto Carolinaan helpottaa varmasti vähän, aivan kuten aikoinaan teki myös Corvon kohdalla. Ihan hyvä korvaus Cullenista. Eihän Picard mikään sateentekijä ole, mutta nyt ainakin loppukaudesta luulisi tulevan näyttöpaikkoja kohdalle.

'Canesillä on nyt sitten jo kolme 2.kierroksen varausvuoroa, ja jäljellä olisi vielä esim. Whitney ja Corvo. Eiköhän JR keksi osalla näistä vuoroista jotain käyttöä.

Aivan kuten Wallinin kohdalla, niin kiitämme tietysti myös Matt Cullenia Stanley Cupista ja monista muista hienoista hetkistä. Ja ehkäpä näemme Cullenin vielä 'Canes-paidassa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös