Carolina Hurricanes 2008-2009

  • 114 273
  • 401

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
On mennyt aiemmin ohi, mutta näköjään Josef Melichar läpäisi waiverit eilen. Kotisivuilla ei taida olla asiasta mitään, mutta onneksi meillä on John Forslund: http://www.wralsportsfan.com/rs/blogpost/3946460/
Lähteekö Melichar sitten Albanyyn vai takaisin Eurooppaan. No kävi miten kävi, niin se miljoona meni ihan hukkaan, aivan kuten pelättiinkin.

-----

Jos 'Canes ei ole pelannut hyvin, niin samaa voidaan sanoa Albanysta. 12 ottelusta saldona 2 voittoa ja 7 pistettä. Manzato ja Peters eivät ole Leightonin tasoisia maalivahteja ja maalinteko tuottaa edelleen tuskaa. Enää ei tule edes niitä Leightonin pelaamia 1-0-voittoja. Sisäistä pistepörssiä johtavat 8 pisteellä Jakub Petruzalek (4+4) ja puolustaja Mark Flood (2+6). Kovia miinuksia lähes kaikilla, vakioryhmästä ainoastaan tulokas Nick Dodge on plussalla (+4). Toinen tulokas Stefan Chaput on kahdessa viime otteluissa noussut mukavasti esille, tehden molemmissa tehot 1+1. Tervehtynyt Jerome Samson samoissa peleissä pisteet 1+3.

Eli Albanysta on turha odottaa apua...

Poimintoja muista omista varauksista juniori- ja yliopistosarjoista:

LW-Drayson Bowman (WHL): 17ott. 9+10=19
C-Zach Boychuk (WHL): 9ott. 5+3=8

LW-Chris Terry (OHL): 17ott. 12+10=22
D-Michal Jordan (OHL): 17ott. 2+11=13
G-Mike Murphy (OHL): 16ott. (11-3-2), 1.92, 94.3% OHL:n ykkönen niin päästetyissä maaleissa kuin torj.%:ssa.

D-Jamie McBain (NCAA): 10ott. 3+9=12
RW-Zac Dalpe (NCAA): 10ott. 6+3=9
D-Kyle Lawson (NCAA): 9ott. 2+4=6
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Vote for Wallin! No Nici ei enää ole +/-:n ykköspaikalla, mutta siltihän miestä voi äänestää, kun kerran näin hieno sivukin on sitä varten tehty...

Justin Williams eilen ensi kertaa jäällä! Eli näyttää siltä, että Willy voisi olla pelikunnossa jo tammikuun aikana.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=392185

Ja tsn kertoilee, että JR sanoi viime vuoden elokuussa Torontolle EI. Kukapa sitä nyt Torontoon lähtee, kun voi olla Carolinassa? Kaliforniasta lähdön Torontoon voi kyllä jo ymmärtää... :)
http://tsn.ca/nhl/story/?id=255743&lid=headline&lpos=topStory_nhl

Tänään vastassa sitten jälleen Atlanta. JR avasi jo suunsa ja muistutti mikä oli seuraus viime vuonna huonosta marras-joulukuusta. Pelaajat ovat ainakin puheiden mukaan ottaneet itseään niskasta kiinni, miten se näkyy sitten kentällä selviää tänään. Kaksi edellistä peliä joukkue ei ole pelannut, vaan enemmänkin katsonut kun toiset pelaavat. Staal ja Samsonov saisivat alkaa tekemään jo jotain hyödyllistä hyökkäyspäässä, sillä alkukausi on menty ilman näiden miesten apua. Kentälliset selviää sitten ottelussa. Whitney ei ainakaan eilen ollut harjoituksissa mukana ja pelipäivänä 'Canes ei uuden tyylin tapaan harjoittele vaan matkustaa vasta pelipaikalle. Wardo kaiketi maalilla, sillä Leighton ei ollut loistava edellisessä ottelussa.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
THRASHERS-CANES 3-2

Kauanko JR haluaa katsella joukkueensa taaperrusta ennen kuin alkaa tekemään muutoksia?

Atlanta oli kyllä tuon verran parempi, joten tulos on ihan oikeutettu. Aikamoista neitikiekkoa molemmilta, taklauksia en ainakaan montaa havainnut ja tilastot kertovat samaa. 'Canes tarvitsee jostakin fyysisyyttä roimasti lisää.

Turhautuminen on sana, jolla joukkueen peliä voisi kuvata. Kun mikään ei onnistu, niin jotakin on tehtävä. Onko ratkaisu sitten pelaajakaupat vai Lavin lähtö? Kahteen edelliseen peliin verrattuna 'Canes sentään ajoittain esitti jotakin taistelun tapaistakin. Kuten Scotty Walker sanoi N&O:ssa: "We didn't lose all the battles."

Wardo teki muutaman todellisen haamupelastuksen, mutta sekään ei nyt riittänyt. Ensimmäinen meni vähän helposti, mutta kaikki Atlantan maalit tulivat oikeastaan 2-1-tilanteesta. Jopa 5-3-ylivoimamaali. Tuo kyseinen ylivoima tuli kyllä todella helposti. Samsonovin huitomisjäähy oli pelkkä vitsi ja Wallin suuttui kun paria sekunttia ennen sitä jäi selvä Atlantan jäähy huomaamatta. Valitettavasti se ratkaisi sitten osaltaan ottelun. Sutter ja Ruutu selvästi 'Canesin parhaimmistoa, kunpa muutkin tekisivät yhtä paljon töitä... No menneitä on turha murehtia. Katse eteenpäin, sunnuntaina vastassa Tampa uudella päävalmentajalla.

-----

Jotakin positiivistakin pitää löytää, eli Mike Murphy on aivan uskomaton Bellevillessä! Eilen jälleen 50 torjuntaa Ottawaa vastaan, mutta siitäkin huolimatta tappio tuli rankkareilla 2-1. Murphyn edellisen kauden torjuntoja löytyy täältä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
HURRICANES-LIGHTNING 3-2 SO

Eilen tapahtui sitten kaksi asiaa, joita yleensä ei pääse kokemaan. 'Canes voitti rankkarikisan ja Wade Brookbank teki maalin. No joskus niitä ihmeitä tapahtuu sitten tuplana...

1.erä: 'Canes tuli otteluun ihan erilaisella ilmeellä kuin edellisiin kotipeleihin. Pitkästä aikaa pelissä oli myös tunnetta mukana. Myös Tampa halusi näyttää uudelle päävalmentajalle ja heitti fyysisyydellään sopivan haasteen peliin. Tähän peliin kasattu Whitney-Brindy-Walker kenttä oli erän parasta antia, mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy. Ja sitten Tampa iski vastaiskusta (St.Louis Vrbatan syötöstä). Näitä 2-1 tai 3-1 -hyökkäyksiä on tullut viime peleissä liian paljon. Pitkänen yllättävästi seikkali/ryntäili hyökkäyspäässä ja aiheutti näin osaltaan tilanteen.

2.erä: 'Canes pääsi erän alkuun ylivoimalle. Heti perään hyppäsi kuitenkin liikaa miehiä kentälle (linjamiehet tarkkoina!) ja Tampan päästessä ylivoimalle soi sitten omissa. Lecavalier hyppää kentälle, kiekko osuu kentältä poistuvaan Prospaliin ja sitten paitsiossa olevaan Lecavalieriin. Liikaa miehiä kentällä? Paitsio? Ei vaan peli jatkuu ja Lecavalier tekee maalin! Eikä Prospal saanut edes syöttöpistettä! Samalla vasta huomasin, että Brad Watson tuomaroi peliä...no sittenhän tämä onkin normaalia. Vajaa kuusi minuuttia ennen erän loppua iski sitten 'Canesin nelonen. Sutter laukoi pienestä kulmasta, Smith tiputti kiekon ja Brookbank iski irtokiekon maaliin. Brookbankin edellinen maali tuli helmikuun 16.päivä eli ei ihan jokapäiväistä herkkua miehelle. Toisaalta yksikin maali on enemmän kuin Samsonovilla ja Eavesillä yhteensä tällä kaudella. Maali herätti niin joukkueen kuin yleisön ja reilua minuuttia myöhemmin peli oli tasan Brindyn kauden seitsemännellä.

3.erä: Ottelun selvästi heikoin erä. 'Canes sai aikaiseksi vain yhden laukauksen maalia kohti, osittain omien jäähyjen takia. Toisaalta myös Tampa oli aika heikko hyökkäyspäässä muutamaa loistavaa paikkaa lukuunottamatta. Wardo ja tolpat kuitenkin pelastivat. Ja kun tuomarit olivat kerran päättäneet pitää tarkkaa lukua kentällä olevista 'Canes-pelaajista, niin tulihan sieltä vielä toinen too many men/ice -jäähy vain 15 sekunttia ennen loppua.

Jatkoaika: Tampa oli lopulta aika heikko ylivoimalla. Ja vaikka sen jälkeen molemmilla oli paikat ratkaista ottelu, niin tie vei rankkareihin. 'Canesin alivoimapelaaminen on muuttunut aika selkeästi ainakin yhdellä osalla. 5-3&4-3-alivoimissa ainoana hyökkääjänä on joko Sutter tai Staal. Vielä viime kaudella Brindy olisi pelannut koko alivoiman. Kovaa luottoa nuoreen Sutteriin.

Rankkareista ei osannut odottaa muuta kuin tappiota, joten lopputulos tuli täytenä yllätyksenä. Toisaalta Lavilla oli helppo valita laukojat. Ketkähän ovat tehneet maaleja viime aikoina...Ruutu ja Brindy. (Tosin Samsonov olisi ollut se kolmas laukoja.) Tuomo onnistui, Wardo torjui Lecavalierin, Kapteeni onnistui ja Jokinen iski tolppaan. Mitä ihmettä tapahtui?! Voitto!

Joukkueen peli on menossa parempaan suuntaan ja Lavi sai varmasti lisäaikaa. Paljon pitää kuitenkin vielä parantaa, sillä nyt ei voida enää laittaa loukkaantumisten piikkiin heikkoja otteita. Ainoastaan Williams ja Kaberle poissa.

Sitten pitää kyllä vielä ihmetellä noita Tampan selostajia... Mistä ihmeestä nuo on kaivettu? Aivan ihme touhua koko pelin ajan, varsinkin tältä kommentaattorilta. Radio olisi tietysti ollut yksi vaihtoehto, mutta otin riskin ja selvisin siitä hengissä...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
CAROLINA-MONTREAL 2-1

Canesin yksi parhaista, ehkä jopa paras peli koko kaudella. Ja tällä kertaa joukkue todella ansaitsi voiton.

1.erä oli täysin Canes erä. Montrealin pakit olivat aivan hukassa ja menettivät kiekon aina, kun vastustaja tuli paria metriä lähemmäksi. Mutta maali jäi uupumaan. Staal laukoi ylivoimalla tolppaan ja Price onnistui torjumaan Babchukin avopaikan. Laukaukset 18-8.

2.erä alkoi Montrealin ylivoimalla ja pitkästä aikaa myös maalin merkeissä. Lang teki harjoitellun kuvioinnin jälkeen ottelun avausmaalin. Tämän lisäksi Canes otti erässä viisi jäähyä. Ruudun hieno taklauskin toi lopulta jäähyn estämisestä, vaikka Tuomo yritti vain laittaa porukkaa vaihtoaitioon. ;) Yleisön RUUUUUU-huudot saivat kuitenkin muutamasta hyvästä taklauksesta jälleen lisävoimaa. Muutoinkin tuomareilta tuli kyllä muutamia käsittämättömiä päätöksiä. No Canesin alivoima kesti ja ei voi taas muuta kuin kehua Brandon Sutteria. Poika on alivoimalla kuin kotonaan. Laukaukset 10-12.

3.erä oli jälleen Canesin erä. Kolmen minuutin kohdalla nähtiin sitten jotain uutta tälle kaudelle. Samsonoville kauden ensimmäinen osuma! SAMMY! Nyt olisi sitten korkki auki ja apina pudonnut selästä. Kolmisen minuuttia myöhemmin Whitney suti ylivoimalla ottelun voittomaalin ja Montreal oli aseeton enää nousemaan. Harvoista paikoista jompi kumpi Kostitsyn tosin laukoi tolppaan ja Seids löi irtokiekon pois Wardon selän takaa. Lopussa Canes pakotti ilman maalivahtia pelanneen Montrealin syöttelemään lähinnä omalla kenttäpuoliskollaan ilman ainuttakaan laukausta Wardoa kohti. Laukaukset 20-9.

Kokonaisuudessaan hyvä ja vauhdikas peli. Valitettavasti molempien joukkueiden maalinteko tökkii, varsinkin Canesin. Viimeiset seitsemän peliä ja kertaakaan ei olla tehty kahta maalia enempää! Kuten Whitney totesi ottelun ja Samsonovin maalin jälkeen: “Our next one is to get the big boy going.” Big boy eli Staal on kuin varjo edelliskauden lopusta tai jopa tämän kauden alusta. Tosiasissa kaikkien hyökkääjien pitää pystyä paljon parempaan hyökkäyspäässä, samoin kuin puolustuksesta Corvon ja Pitkäsen. Ei kahdella tehdyllä maalilla kovin montaa ottelua voiteta.

Pitkänen oli peliajasta huolimatta Canesin heikoin pakki. Muutama paha kiekonmenetys ja hyökkäyspäässä omituisia ratkaisuja lähes aina. Pari ensimmäistä peliä olivat Jonilta loistavia, mutta sen jälkeen loukkaantuminen, ja taso on laskenut. Ylivoimallakin pakkien peliajat ovat muuttuneet.
Tässä pelissä:
Seidenberg 4:53
Corvo 3:48
Babchuk 3:03
Pitkänen 1:58

No toivottavasti Pitkänen vielä nousee ja eihän Colekaan ole onnistunut Edmontonissa...Lohduttavaa?

Muutoin heikkoja suorituksia ei nähtykään. Wardo oli vuorostaan jälleen vakuuttava. Seids ja Gleason puolustuksen parhaimmistoa. Uudet kenttäkoostumukset tuntuvat toimivan paremmin. Walker pelasi kipeästä kädestä huolimatta parhaan pelinsä, LaRose oli myös tutun energinen, Ruutu jatkaa edelleen loistavaa peliään ja Sutter oli jälleen alivoiman kuningas. Kunhan saadaan vielä maalinteko edellisten kausien tasolla, niin Lavi saanee pitää työpaikkansa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pitkänen oli peliajasta huolimatta Canesin heikoin pakki. Muutama paha kiekonmenetys ja hyökkäyspäässä omituisia ratkaisuja lähes aina. Pari ensimmäistä peliä olivat Jonilta loistavia, mutta sen jälkeen loukkaantuminen, ja taso on laskenut.

Kuulostaa muuten aika tutulta. Noista omituista hyökkäyspäänratkaisuista puhuttaessa, niin vieläkö se Joni tekee niitä ajoja viivalta nollakulmaan ja yrittää sieltä laukausta. On muuten todella turhauttavaa katsella Pitkästä pelistä toiseen, kun siitä näkee niin selvästi, että tuossa voisi olla todella pätevä kaveri, mutta silti kuitenkin se ei vaan jostain syystä osaa.

Tuo Seidenbergin onnistuminen kuitenkin lämmittää. Seids oli Phillyssä vielä aika raakile, mutta näyttäisi kehittyneen ihan varteenotettavaksi (hyökkääväksi) NHL-puolustajaksi Canesissa.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
On kyllä tuo Carolinankin tekeminen melkosta vuoristorataa. Viime lauantaina 'canes83 olit jo manaamassa joukkuetta tyystin ja joka ukon olit lähes tulkoon vaihtamassa pois.Vähän samanlaista suorittamista kuin Atlantalla ensin 2-7-1 saldolla sitten viisi voittoa putkeen.

Mikä tuolle Staalille on tullut, onko noussut uuden rahakkaan jatko-sopparin myötä ns. "kusi päähän"? vai onko hyvää yritystä ilman tehoja. Siis ilman tasoon nähden hyviä tehoja, onhan tuo 5+5 kin ihan ok. Hyvä, että huomasin miestä Atlanta pelissä, muuten kuin joskus Carolinan YV:llä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kuulostaa muuten aika tutulta. Noista omituista hyökkäyspäänratkaisuista puhuttaessa, niin vieläkö se Joni tekee niitä ajoja viivalta nollakulmaan ja yrittää sieltä laukausta. On muuten todella turhauttavaa katsella Pitkästä pelistä toiseen, kun siitä näkee niin selvästi, että tuossa voisi olla todella pätevä kaveri, mutta silti kuitenkin se ei vaan jostain syystä osaa.

Ainakin muutaman kerran olen huomannut tuon saman nollakulmasta laukaisun. Lisäksi tulee näitä "hienoja" syöttöjä, kun vaan joku olisi joskus edes lähelläkään siellä minne Joni syöttää.

Tietysti kyseessä edelleen nuori kaveri. Mutta jos seuraavan kahden kauden aikana ei Carolinassa lopullista läpimurtoa tule, niin sitä tuskin enää sen jälkeen kannattaa odottaa.

Tuo Seidenbergin onnistuminen kuitenkin lämmittää. Seids oli Phillyssä vielä aika raakile, mutta näyttäisi kehittyneen ihan varteenotettavaksi (hyökkääväksi) NHL-puolustajaksi Canesissa.

Seids on ollut loistava. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan yksi parhaimmista ja erittäin kovassa kunnossa. Ei tee virheitä kiekon kanssa ja omaa hyvän peliälyn. Whitney totesi jo syyskuussa ennen campia eräässä haastattelussa, että Seids tekee läpimurron tällä kaudella...on se Wizard näköjään lempinimensä veroinen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
On kyllä tuo Carolinankin tekeminen melkosta vuoristorataa. Viime lauantaina 'canes83 olit jo manaamassa joukkuetta tyystin ja joka ukon olit lähes tulkoon vaihtamassa pois.Vähän samanlaista suorittamista kuin Atlantalla ensin 2-7-1 saldolla sitten viisi voittoa putkeen.

En sanoisi ihan vuoristoradaksi. Koko alkukausi oli tasaista alisuorittamista ja voittoja tuli peleistä, joista niitä ei välttämättä oltaisi ansaittu. Toki mukaan mahtui muutama ihan ok-suoritus, ei kuitenkaan yhtään hyvää. Mutta kotona kaksi täydellistä pohjakosketusta ja JR avasi suunsa. Siitä pystyi päättelemään, että Lavin takamukseen alkaa kohta piirtymään kengän kuva, jos homma ei ala pian toimimaan. Kaikillehan tulee tietysti heikkoja jaksoja jossain vaiheessa kautta. Mutta kun lähes 20 ottelua, eikä yhtään hyvää suoritusta, niin silloin voi jo manata?

Atlantaa vastaan oli sitten pelissä jo jotain hyvääkin, Tampaa vastaan ajoittain jo tuttua Carolinaa ja eilen joukkue esitti ensimmäistä kertaa yhtenäisen esityksen. Mutta jos maalintekoa ei saada toimimaan paremmin, niin pian ollaan jälleen tuskastumassa omaan taaperrukseen.

Mikä tuolle Staalille on tullut, onko noussut uuden rahakkaan jatko-sopparin myötä ns. "kusi päähän"? vai onko hyvää yritystä ilman tehoja. Siis ilman tasoon nähden hyviä tehoja, onhan tuo 5+5 kin ihan ok. Hyvä, että huomasin miestä Atlanta pelissä, muuten kuin joskus Carolinan YV:llä.

Tähän tuskin tietää vastausta edes Mr.Staal itse. En usko, että kusi on noussut päähän, sillä se ei sovi Staalin olemukseen. Ja yrityksestäkään se ei jää puuttumaan, jo 78 laukausta kertoo sen. Kuitenkin eräänlainen terävyys niistä laukauksista on puuttunut. Voisiko olkapäässä olla sittenkin ainakin osittain syy? Ensimmäiset 5-6 peliä Staal oli kuitenkin kentän paras pelaaja...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Oho, hyvä kun löysi enää koko ketjua...

Kauden parhaan pelin (Montreal) jälkeen voitettiin keskivertopelillä ja Staalin hattutempulla Phoenix 5-2, hävittiin kauden heikoimmalla esityksellä Nashvillelle 5-2 ja sitten vielä Floridalle 3-2. Eli Montreal-ottelun esitys olikin vain vahinko?

Tänään vastassa sitten Philly, jota vastaan pelataan seuraavan 16 päivän aikana kaikki kauden neljä ottelua. Muutoinkin vastustajat ovat lähiviikkoina eri luokkaa kuin nämä joille juuri hävittiin. Eli kovia aikoja edessä. Tänä vuonna ei näköjään sitten edes voiteta oman divisioonan otteluja, tai no Tampa ollaan sentään voitettu jatkoajalla ja rankkareilla...

Nashvilleä vastaan loukkaantuivat Gleason ja Eaves (jälleen), Floridaa vastaan puolestaan Pitkänen. Viimeisten tietojen mukaan Pitkänen kuitenkin pelaa tänään, mutta Gleason, Kaberle ja Eaves ovat edelleen poissa. Eavesin tilalle Albanysta nostettiin Florida-otteluun jo Pat Dwyer.

Williamsin paluu lähestyy puolestaan yllättävänkin nopeasti. Alunperin Willyn piti olla poissa 4-6kk, nyt on mennyt vasta vähän yli 2kk ja mies on mukana harjoituksissa ilman keltaista paitaa. Kunhan ei kiirehdi liikaa, niin kyllähän tuon tason kaveri on aina tervetullut. Pitkä on kuitenkin Willyn tauko peleistä, joten tuskin miehestä sitä "pelastajaa" saadaan. Toisaalta Williams on Staalin lisäksi ainoa pelaaja, jolla on potentiaalia iskeä 40 maalia kaudessa tai edes ne 30. Ja Staal ja Brindy tarvitsevat kyllä molemmat apua, sehän on tullut selväksi.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tappio tuli kiitos olemattoman maalinteon ja surkean ylivoiman. Eli ei mitään uutta tällä rintamalla. 1.erässä kukaan kotijoukkueesta ei halunnut pelata, mutta Lavin puhuttelun jälkeen toiseen erään tuli aivan uusi joukkue. Loppupelissä oltiin sitten ihan hyvin mukana, mutta kun maalit ratkaisevat.
Edellisten 11 ottelun maalimäärät:
2-2-2-1-2-2-2-5-2-2-1
Mistähän johtuu, ettei 'Canes voita? Kertooko nuo luvut kenties jotain? Tuo Phoenix-pelin 5 maalia selittyy Staalin hattutempulla. Muutoin poika ei maaleja olekaan tehnyt.

LaRose teki maalin nyt kolmannessa peräkkäisessä pelissä, kasassa siis yhteensä jo 7 maalia. Samaan ovat päässeet Ruutu, Brindy ja Whitney, Staalilla kasassa 8 maalia. Joe Corvo pelasi kyllä 'Canes-uransa fyysisimmän pelin ja olikin jälleen yllättävän hyvä myös puolustuspäässä. Kun vielä saataisiin Rosien ja Tuomon tekemä työmäärä tartutettua muihinkin...

Ja ainakin lisää vammoja saatiin pelaajille. Walker loukkaantui ja ei palannut enää peliin. Staal, Samsonov ja Wallin sen sijaan palasivat lyhyen huoltojakson jälkeen. Kaberle tosin poistettiin ennen ottelua IR-listalta, joten Frank saattaa olla jo perjantaina mukana.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tänään vastassa Ducks kauden toisessa kohtaamisessa. Ensimmäinen päättyi lokakuussa 'Canesin 3-1-voittoon, kiitos Michael Leightonin vahvan pelin. Perjantaina loukkaantuneen 'Canesin "ykköspakin" Seidenbergin pelaaminen on epävarmaa, kuten myös edelleen Walkerin ja Gleasonin. Williamsin paluu lähenee vauhdilla. Ehkä jo ensi viikolla?

Perjantaina siis katkaistiin kolmen pelin tappioputki jatkoaikavoitolla Phillyssä. Patrick Dwyerille uran ensimmäinen NHL-maali. Samsonoville tärkeä maali ja Staal oli parempi kuin mihin viime viikkoina on totuttu. Wardo oli maalillaan kuitenkin suurin tekijä, miksi kaksi pistettä lähti Carolinaan. Maalivahdin on oltavakin hyvä, kun maaliteko tökkii noin pahasti. Ylivoima edelleen surkeaa, toivottavasti Ducks ei ota jäähyjä...

Heitetään tähän vielä muutamia lukemia viime kaudella tulleista pelaajista. Ruutua lukuunottamatta on tehot hieman laskeneet...

Samsonov
07-08: 38ott. 14+18=32, +6
08-09: 24ott. 2+6=8, -6
Corvo
07-08: 23ott. 7+14=21, +4
08-09: 24ott. 3+6=9, +2
Ruutu
07-08: 17ott. 4+7=11, +1
08-09: 21ott. 8+6=14, -1
Eaves
07-08: 11ott. 1+4=5, -2
08-09: 18ott. 0+3=3, +3
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tappio tuli jälleen. Marraskuu piti olla kuin tehty 'Canesille kaikkine kotiotteluineen, mutta todellisuus oli kaukana siitä mitä odotettiin. Joukkue on tällä hetkellä aika surkea kotonaan (6-7-0) ja yleisön buuaukset kolmannessa erässä kertovat kaiken. Tosiasissa ei 'Canes Ducks-pelissä nyt hirveän huono ollut, mutta tässä vaiheessa ei enää kohtalainen peli riitä. Pisteitä pitäisi kerätä, varsinkin kotona. Mutta en nyt ala pelkän maalikoosteen ja radion perusteella analysoimaan peliä sen syvällisemmin. Tämä oli kuitenkin jo 10. peli putkeen, kun vastustaja tekee ottelun ensimmäisen maalin. Lisäksi ylivoima on viimeisissä 8 ottelussa saanut aikaan yhden maalin (1-34).

LaRose pelasi itselleen hurjat 20:04 ja hyökkääjistä eniten. Samalla Staalin peliaika on tippunut selvästi viime peleissä. Wardo loukkasi itsensä 1.erässä ja Leighton pelasi loput kaksi. Siinä meni sitten ykkösmolari? Wallinilla oli kuulemma jonkinlaista pahoinvointia havaittavissa taklauksen seurauksena (aivotärähdys?). Niciä ei olisi enää vara menettää, sillä Seids ja Gleason ovat jo poissa. Samalla kun Babchuk on heikko ja Melichar surkea. Ja Kaberlekin vasta palannut pitkältä sairaslomalta...niin jäljelle ei jääkään kuin Pitkänen ja Corvo.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jatketaan yksinpuhelua...

Ainakin tämä viikko ollaan sitten Michael Leightonin torjuntojen varassa. Wardon loukkaantumisen takia myöskin Justin Peters pääsee ensi kertaa mukaan NHL-kuvioihin. Albanyn viime peleissä Peters on jo näyttänyt siltä, mitä 2.kierroksen varaukselta odotettiin.

Justin Williamsin paluu tapahtunee loppuviikosta. 4-6 kuukauden parantuminen tarkoittaa JW:n kohdalla näköjään reilua kahta kuukautta. Onko nopeassa paluussa sitten riski? Pitkästä pelitauosta (about vuosi) huolimatta Willystä odotetaan joukkueen pelastajaa. Ei välttämättä tehollisesti, mutta ehkäpä joukkue (varsinkin Staal ja Brindy) kaipaa juuri tällaista piristystä. Toisaalta samaan aikaan muita tärkeitä pelaajia poistuu kokoonpanosta loukkaantumisten takia. Gleason ja Walker eivät ole vielä luistelleet jalkavammojen jälkeen, mutta vielähän tässä on aikaa torstain peliin. Seidenberg todennäköisesti pelaa jo loppuviikosta.

Surkeaan ylivoimaan yritetään tietysti löytää ratkaisua. Ja todennäköisesti sitä ratkaisua etsitään taas toimiston puolelta. Sillä eiköhän sieltä Ronnie Francis tule "opettamaan" pelaajille ylivoiman hienouksia. Eikä taitaisi olla edes ensimmäinen kerta...
 

M@thieu

Jäsen
Laviolettelle potkut...

... ja tilalle Paul Maurice! Toukokuussa Torontosta kenkää saanut valmentaja palaa näin vanhalle työmaalleen. Huonostihan Canesilla on tämä alkukausi mennyt, eikä Lavioletten potkuja ihan valtavana yllätyksenä voi pitää. Korvaajaksi kuitenkaan tuskin kukaan odotteli Mauricea.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
IT'S A TRAP!

Maurice -> Laviolette -> Maurice ...siinä 'Canes-historian valmentajat.

Tämä nyt oli pikemminkin pahin pelko, mutta toisaalta JR:n tavat tuntien ei lopulta kovinkaan suuri yllätys. Joukkuettahan tässä yritetään herätellä ja Lavin lähtö oli helpoin keino siihen. Valitettavasti. Eiköhän Lavi löydä pian itsensä jonkun NHL-seuran valmennusryhmästä...

Tarjolla olisi varmasti ollut parempiakin vaihtoehtoja kuin Maurice. Mutta JR ja Mo ovat sen verran hyviä kavereita (potkuista huolimatta), että joukkue saa "tyytyä" tähän. Maurice ei aio muuttaa joukkueen pelityyliä, mutta edellisen valmennusjakson aikainen trap tulee varmasti näkymään. No toivottavasti se toisi edes niitä voittoja.

Ronnie Francis hommasi itselleen jälleen yhden tittelin lisää, kun miehestä tulee apumies myös valmennuspuolelle. Onko Ronnie sitten tulevaisuudessa sekä joukkueen valmentaja että GM?
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Valmentajanvaihto ei yllätyksenä tule mutta Mauricen nimeä ei kai kovin moni osannut etukäteen kuvitella, vaikka Hurricanes omistaan huolta kovasti pitääkin. Muista suunnilleen saatavilla olleista valmentajista olisi lähinnä kiinnostanut Nolan tai Tortorella, mutta samantyyppisinä valmentajina kuin Laviolette eivät olisi oikein toteuttaneet sitä muutostarvetta, mikä tässä taustalla taitaa olla. Tom Rowelle olisi myöskin suonut ihan ehdan näyttöpaikan loppukauden ajaksi josko AHL-opit olisivat sovellettavissa isoon show'hun.

Lavi on vaativa kaveri, jonka yleinen trendikäyrä näyttää Isles- & Canes-keikkojen perusteella kestävän noin parin-kolmen kauden ajan plussan puolella kunnes kova tyyli vaatii veronsa ja joukkue pikku hiljaa joko ei vain jaksa noudattaa raskasta pelijärjestelmää tai muuten vaan 'tunes out the coach'. Nyt hyvää vauhtia kolmatta kautta jatkuvan alisuorittamisen jälkeen on kuitenkin ilmeistä ettei Laviolette nauti joukkueen luottamusta. Kiitokset mestaruudesta, kovin moni muu jamppa ei sitä tuolla sulun jälkeisellä rungolla olisi saanut hoidettua. Kovin kauaa Lavin tarvitsee tuskin uutta jopia odotella ja toivottavasti palkanmaksu Hurricanesin taholta jatkuu vain siihen asti kun soppari on allekirjoitettu.

Hyvä puoli tässä on se, että Maurice on perinteisesti tuntunut saavan valmentamistaan joukkueista hieman enemmän irti kuin ennakkokaavailujen mukaan voisi odottaa. Miten mahtaa vastata haasteeseen nyt kun käytössä on ihan vilpittömästi playoff-tason jengi?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Eilinen peli Pittsburghia vastaan meni kuten edelliset pelitkin. Maalinteko tökkii ja karmeat puolustus/maalivahtivirheet ratkaisevat ottelun. Seuraaviin peleihin voidaan ehkä jo sitten odotella jotain pieniä muutoksia Maurice&Francis kaksikolta. Ja ainakin pelipäivän aamutreenit olivat jo tehneet paluun.

Jotain positiivistakin oli, sillä Matt Cullen teki yv-maalin. Tuomo nousi sisäisen maalipörssin kärkeen kauden 9.osumallaan. Parasta oli kuitenkin Justin Williamsin paluu lähes vuoden sairaslomalta. Peliaikaa reilut 13 minuuttia ja olosuhteet huomioon ottaen JW pelasi ihan hyvän pelin. Frank Kaberle loukkasi jälleen itsensä ja saattaa liittyä Seidenbergin, Gleasonin, Walkerin ja Wardin seuraksi loukkaantuneiden listalle.

-----

Tänään alkoi sitten jo tapahtumaan jotain. Josef Melichar ja Patrick Dwyer lähetettiin Albanyyn, ja tilalle tulivat Casey Borer ja Tim Conboy. Melichar on ollut surkea, joten tämä oli toivottu siirto. Dwyerin vahvuudet ovat av:llä, mutta siihen löytyy kyllä riittävästi hyökkääjiä. Borerin tämä kausi on alkanut selvästi heikommin kuin mihin viime kaudella totuttiin. Toisaalta takana on myös vaativa polvileikkaus viime keväältä, joten alkukausi on osittain mennyt pelikuntoon palautuessa. Tim Conboy on puolestaan juuri sellainen pelaaja, mitä 'Canes tarvitsee. Vihdoinkin saahan vähän elämää joukkueen peliesitykseen. Conboy on normaalisti (AHL:ssä) puolustaja, mutta on NHL:ssä pelannut suurimmaksi osaksi 4.kentässä. Pelipaikkaan vaikuttaa Kaberlen huominen kunto.

-----

Junioreista Drayson Bowman näyttää tänä vuonna mahtuneen mukaan USA:n joukkueeseen. Zach Boychuk on puolestaan hyvin todennäköinen Kanadan paitaan, ehkä jopa sen ykköskenttään. Sen sijaan Mike Murphy ei näköjään mahdu Kanadan maalivahtikolmikkoon. Harmi sillä Murphy on tällä hetkellä aivan uskomattomassa vedossa. Nyt takana 24 ottelua (17-3-4) torjuntaprosentilla 94.4 ja päästettyjä maaleja/ottelu 1.96. Ja olihan Murphy jo viime kaudella OHL:n vuoden maalivahti.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Jahas, se olisi sitten taas Philly vastassa. Tosin viikon takaisiin peleihin 'Canes on muuttunut suuresti. Ykkösmaalivahti on poissa, puolustuksesta poissa kolme pakkia (Seidenberg, Gleason ja Kaberle) ja hyökkääjistä Walker. Williams on tehnyt paluun ja Borer&Conboy kaksikko tekee kauden ensiesiintymiset. Lisäksi penkin takana pyörii Lavin sijasta Maurice ja Francis. Jo pelkästään Tim Conboyn takia tulee matsi varmaan seurattua. Onkohan Gratton Phillyn kokoonpanossa, sillä kaverilla oli muutama ihan hyvä "halailu" Brookbankin kanssa.

'Canesin tod.näk. kentälliset. Williams saa varmasti peliaikaa myös muissa kentissä.

Samsonov-Staal-Ruutu
Whitney-Brind'Amour-LaRose
Bayda-Cullen-Eaves
Brookbank-Sutter-Williams

Pitkänen-Wallin
Corvo-Babchuk
Borer-Conboy

Leighton
Peters
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Onkohan Gratton Phillyn kokoonpanossa, sillä kaverilla oli muutama ihan hyvä "halailu" Brookbankin kanssa.
Josh Gratton lähetettiin takaisin farmiin kun Riley Cote palasi takaisin kaukaloihin loukkaantumisen jäljiltä. Mutta kyllähän Flyers joukkueesta tanssikavereita Carolinan miehille löytyy. Asham, Cote, Alberts jne jne jne
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Josh Gratton lähetettiin takaisin farmiin kun Riley Cote palasi takaisin kaukaloihin loukkaantumisen jäljiltä. Mutta kyllähän Flyers joukkueesta tanssikavereita Carolinan miehille löytyy. Asham, Cote, Alberts jne jne jne

No sitten kyseisten kavereiden uusinnan uusintaa ei nähdä. Mutta totta, eiköhän sieltä kaveri löydy, jos Brookbank nyt haluaisi hanskata. Conboyn pelaaminen puolustajana saattaa puolestaan vaikuttaa Timin innokkuuteen. Tosin Conboylla on tunnetusti aika lyhyt pinna...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tappio tuli kuten normaalisti. No saatiin sentään piste. Ja eiköhän se voittokin sieltä joskus tule. Nici Wallin voidaan vuorostaan lisätä pakkien loukkaantumislistalle. Kukahan nyt kutsutaan Albanysta? Melichar takaisin vai kenties Carson tai Rodney?

Kapteenin +/-saldosta taitaa tulla aika karmea. Ja onhan se sitä jo nyt. -22!! Lukema on myös ylivoimaisesti NHL:n heikoin. Muutama miinus voidaan tietysti huonon tuurin piikkiin, mutta enpä olisi uskonut tällaiseen menoon. Joukkueen toiseksi heikoin lukema on muuten Whitneyn -10. Ja onhan joukkueessa edelleen muutama plussallakin. Staalin +8 on vakuuttava, vaikka pisteitä ja maaleja ei tulekaan. Muut pluspelaajat ovat Bayda (+6), Eaves (+3), Cullen (+1) ja Gleason (+1).
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Ja Brett Carson on se mies, joka tulee Albanysta.
http://hurricanes.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=396707
Cam Ward siirrettiin tieltä IR:ään. Carsonille illan Caps-peli on samalla ensiesiintyminen NHL:ssä. Mielenkiintoista nähdä miten 'Canes pärjää, kun joukkueesta puuttuvat ykkösmaalivahti ja neljä top6-pakkia.

Hitto, tässähän alkaa kohta ensi kesän draftikin kiinnostamaan enemmän.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kapteenin +/-saldosta taitaa tulla aika karmea. Ja onhan se sitä jo nyt. -22!! Lukema on myös ylivoimaisesti NHL:n heikoin. Muutama miinus voidaan tietysti huonon tuurin piikkiin, mutta enpä olisi uskonut tällaiseen menoon.

Tuo on kyllä todella järkyttävä luku. Sillä eihän siitä nyt kauhean kauaa kuitenkaan ole kun Brindy nappasi Selke Trophyn. Alkaakohan luistin vain pikkuhiljaa teräsmiehelläkin painaa?!?

Tosin sama juttu näyttää olevan toisella entisellä Selke voittajalla Draperilla - 10.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tuo on kyllä todella järkyttävä luku. Sillä eihän siitä nyt kauhean kauaa kuitenkaan ole kun Brindy nappasi Selke Trophyn. Alkaakohan luistin vain pikkuhiljaa teräsmiehelläkin painaa?!?

No nyt se luku on "enää" -20. Tietysti ikääkin on jo ihan miehekkäästi kertynyt ja nuorempien (Staal) pitää ottaa osa kapteenin peliajasta. Kevään iso polvioperaatio ja juuri ennen kauden alkua tullut korjausoperaatio ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet peliin. Aloituksissa kuitenkin edelleen NHL:n parhaimmistoa.

-----

Eilinen peli toi jälleen uusia ihmeellisyyksiä esiin. 'Canes teki ottelun ensimmäisen maalin! No eihän siinä mennytkään kuin 12 ottelua, kun vastustaja onnistui ensimmäisenä. Ja kyllähän voittoakin voidaan pitää ihmeenä, varsinkin kun vastustaja oli omasta divisioonasta. Vielä kun saatiin aikaiseksi enemmän kuin kaksi maalia, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Voitosta suurin kiitos kuuluu Michael Leightonille. Leighton on taas palannut alkukauden tasolleen viimeisessä kahdessa pelissä (jos unohdetaan Phillyn jatkoaikamaali). Hyvä niin. Lisäksi hyökkäyspäässä ratkaisijat olivat juuri ne, joilta sitä odotetaankin, eli Whitney ja Staal. Kapteenille muuten saldoksi +2. Ja 1.NHL-ottelunsa pelanneelle Brett Carsonille peliaikaa reilut 22 minuuttia. Carson oli vakuuttava, kuten olivat muutkin AHL-pakit (Borer ja Conboy).

Paul Mauricen kommentti ottelun jälkeen kuvaa loistavasti joukkueen puolustuksen tilannetta tällä hetkellä.
“The most dangerous job in America is playing defense for the Carolina Hurricanes right now, guys are dropping all over,” Maurice said.
Eilen Gleasonin, Seidsin, Kaberlen, ja Wallinin seuraan liittyi Babchuk. Ja alkukaudesta 8 pakkia tuntui liialta, vaan ei enää. Nyt jäljellä siitä ryhmästä ainoastaan Corvo ja Pitkänen. Onneksi seuraavaan peliin on sen verran aikaa, että kai sieltä joku ehtii parantua jo pelikuntoon...ennen kuin seuraava poistuu...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös