Carolina Hurricanes (1.) – New Jersey Devils (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 23 739
  • 71

Itäpuu

Jäsen
Jos paineistaa niin kovaa, että on joka kiekossa ensin, ja kaikki tila ja aika vastustajalta pois, niin on syytä tehdä muutamat maalit siitä, ennen kuin virta loppuu. 60 minuutin paine on toiminut viimeksi Tamin puheissa ja kentällä ei koskaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sarja 3-1 Canesille ylivoimaisen 6-1 voiton kautta. Pelin alku lupaili jotain aivan muuta, kun Devils jatkoi ensimmäiset 10-15 minuuttia vauhdikasta peliään ja Canes oli yhtä tiukilla, kuin kolmospelissä. Canes selvisi yhdellä takaiskulla parantuneen mv-pelin avulla ja Devilsin peliin hiipi huolimattomuus jo aikaisessa vaiheessa. Kotijoukkue menetti kiekkoja, vierasjoukkue ei. Kolmannessa erässä kiekonmenetystysten tilasto näytti lukemaa 20-1 ja pelin päätyttyä Devils oli menettänyt kiekon 26 kertaa! Etenkin toinen erä kotijoukkueen osalta oli täysi musta aukko, Canesin toisen maalin jälkeen näytti siltä, että Devils vain luovutti. Siihen vaikutti toki epäonnistunut maalivahtipeli, kuten vaikutti Canesilla kolmospelissä. Kun kotijoukkueen flow vietiin, niin peli näytti ja näyttää yleensäkin todella haluttomalta. Runkosarjassa vielä tehtiin comebackeja, mutta tänä keväänä siihen ei ole kyvyt riittäneet. Yrittämisen tasossa oli mielestäni iso ero joukkueiden välillä ja Canes yritti kovasti kolmospelissä, vaikka pelasi kaikin mittarein karmean pelin, Devilsistä ei voi sanoa samaa.

Devils oli täysin jekyll-hyde-tilassa, valitettavasti jälkimmäinen kesti vain 50 minsaa, joten kauden tärkeimmästä pelistä tuli pannukakku. Yksilöitä on turha nostaa tikunnokkaan, koko joukkue sukelsi toisessa erässä. Henkinen kypsyys ei vielä riittänyt tasaiseen suoritukseen useamman pelin jänteellä, kuten se riitti vielä ensimmäisellä kierroksella. Osa noista kiekonmenetyksistä ei ollut mitään prässin ja paineen alla tehtyjä, vaan ainoastaan huolimattomia virheitä. Virheet maksavat pleijareissa, tästä hyvä opetus nuorelle joukkueelle.

Canes pelasi odotetusti rutinoituneena huippujoukkueena ns. bounce back-pelin ja kesti alun rynnistyksen ja pikkuhiljaa eteni kuskin paikalle. Devils tarjosi avaimet niin helpolla, että ei tämän tason joukkue jätä niitä käyttämättä. Joukkue oli hyvä ja vakuuttava pelistä tuon 50 minsaa ja Andersenin panos pelin alkupuoliskolla oli tärkeä, kotijoukkueen 2-0 johto olisi voinut johtaa kolmospelin kaltaiseen tulokseen.

Vaikka miten asiaa ajattelen ja varmasti Devilsillä on vielä sanansa sanottavana, niin tämä vaikutti sarjan kulminaatiopisteeltä. Carolina tulee varmasti antamaan kaikkensa, jotta sarja katkeaa seuraavassa pelissä. Devilsin jännettä testataan nyt todella ja joukkue ei tule taipumaan uskoakseni tällä tavalla kuin nelospelissä, mutta voitto ja voitot tässä sarjassa edellyttävät jatkossa erinomaista maalivahtipeliä. Onko sitä saatavissa Devilsin veskareilta? Tästä en ole tässä kohdin varma. Aikamoinen vuoristorata on tämäkin sarja ollut.
Hyvä kooste pelin annista.

Mä nyt kuitenkin nostan Vanecekin tikun nokkaan, vaikka sinänsä oon samaa mieltä, että takkiin tuli kollektiivisen löperön pelaamisen takia. Toisen erän puolivälin musta viisiminuuttinen on joukkueen yhteinen häpeä. Toki takaiskumaaleissa oli mukana vähän huonoa tuuriakin, kuten nuo Seversonin ja Siegenthalerin puolittaisista syötönkatkoista tarjottimelle tulleet namupalat.

Uskon kuitenkin, että Devils olisi pystynyt palautumaan 1-3-tilanteesta ja pelaamaan ottelun voitosta. Tähän olisi tarvittu sitä runkosarjassa nähtyä Vitekiä, jonka ohi ei mene helppoja. Nyt ei kuitenkaan saatu sellaista maalivahtipeliä, jolla ottelu olisi voitu vielä kääntää. Mackenzie Blackwoodia on tullut suolattua kauden aikana peleistä, joissa hän ei ole pystynyt kannattelemaan joukkuettaan huonoina hetkinä, vaan on päästänyt toistuvasti sen 1-2 maalia väärillä hetkillä, niin tulkoot shittiä samalla perusteella myös Vanecekille.

Otteluna tämä muistutti paljon kaudella 2021-2022 toistunutta kaavaa, joissa Devils aloitti hyvin, muttei saanut etsikkoaikoinaan värkättyä kuin yhden osuman. Vastustajan päästessä pelin päälle takaiskut kumuloituivat mustiksi hetkiksi, joissa ottelut hävittiin muutamassa minuutissa otteen kirvotessa totaalisesti, vaikka pelaaminen muuten saattoi olla hyvää, eikä vastustaja useinkaan ollut mitenkään ylivoimainen.

Aina voidaan osoitella sormella valmennusta ja puhua joukkueen valmistamisesta otteluihin, mutta lopulta mahalaskun syyt löytyvät katsomalla peiliin. Oikeastaan kaikkia kuutta takaiskua edelsi pieni Devils-pelaajan huolimattomuus, niitä pieniä vähän sinne päin pelaamisia, joista useimmiten selviää pälkähästä, mutta nyt nämä lipsahdukset päätyivät poikkeuksetta tulostaululle. Tympii, mutta nämä ovat samalla tarpeellisia oppitunteja oikein tekemisen kulttuurista, jota Devils edelleen opettelee.

Tulossa on taas uusi paskamainen luku muistojen kirjaan Hurricanesin kohtaamisesta pudotuspeleissä. Pidän voittona pelkästään sitä, että Devils toisi sarjan vielä kerran Newarkiin. Käykööt muuten miten tahansa, kunhan eivät päätä kauttaan tussahdukseen torstain ja perjantain välisenä yönä.
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Positiivista Carolinan kannalta on, että ratkaisijoita alkaa löytyä alempia kentällisiä myöten. Varsinkin tuo Martinookin lento on hienoa katsottavaa.
Tuo on se jota Canes juuri tarvitsee, koska poissaolijalista ratkaisusektroista on melkoisen iso, eli leveyttä ratkaisuntekoon ja se on onnistunut mielestäni yllättävänkin hyvin. Ja hyvä niin. Martinook on syttynyt kenties elämänsä liekkiin näissä pudotuspeleissä! Ukkohan laukoo ku mikäkin snaipperi! Tasainen n. 20 pisteen pelaaja on tehnyt nyt pudotuspeleissä kymmenessä pelissä yhdeksän pistettä!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Näin näyttää käyvän. MacEachern hyppää siis Puljujärven tilalle.

Eikä pelkästään hypännyt, vaan oli jälleen paljon parempi tuossa neloskentän roolissa. Puljulle halutaan antaa mahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä näkisin mielelläni MacEachernin kokoonpanossa. Kaiketi tässä kuitenkin pääasiassa joukkueen menestystä ollaan hakemassa.
 
Eikä pelkästään hypännyt, vaan oli jälleen paljon parempi tuossa neloskentän roolissa. Puljulle halutaan antaa mahdollisuuksia, mutta tällä hetkellä näkisin mielelläni MacEachernin kokoonpanossa. Kaiketi tässä kuitenkin pääasiassa joukkueen menestystä ollaan hakemassa.

Joo ehdottomasti. Jos tilanne on se, että joukkue on parempi MacEachernin kanssa ja ilman Puljujärveä, niin sitten mennään sillä. Nyt pelataan niin isoista asioista, että parhaat pelaa.
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Joo ehdottomasti. Jos tilanne on se, että joukkue on parempi MacEachernin kanssa ja ilman Puljujärveä, niin sitten mennään sillä. Nyt pelataan niin isoista asioista, että parhaat pelaa.

Joo ilmanmuuta. Ei tässä vaiheessa kautta voi antaa ilmaispaikkoja!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tulevana yönä olisi edessä sarjan vitospeli ja Devilsin kannalta pelin henki on selvä, voitto tai kotiin. Momentum on vahvasti kotijoukkueella, joka on ollut sarjassa selkeästi edellä ja kotonaan erityisen vahva. Jos oikein optimisesti ajattelee, niin molemmat voivat lähteä pelaamaan paineetta, sillä Canesilla ei ole selkä seinää vasten ja tuskin juuri kukaan Devilsin kopin ulkopuolella uskoo enää voittoon. Mitä siis enää menetettävää, kun odotukset on jo ylitetty ja on nähty, että paras riittää kyllä voittoon? Siinä olisi teoreettisesti hyvä lähtökohta sarjan parhaalle ja tasaisimmalle pelille. Todellisuudessa shakkia muistuttava kyttäily tai retkahdus suuntaan tai toiseen on todennäköisempi vaihtoehto.

Devilsin osalta on paljon kiinni päivän henkisen kunnon lisäksi maalivahtivalinnasta sekä siinä onnistumisessa. Valintaa ei ole vahvistettu, mutta Vanecek se ei ole, itseasiassa en usko, että hän edes pukee peliin. Eväät tältä kaudelta on syöty ja mies on lyöty, piste. Loogisesti valinta on Schmid, vaikka Blackwoodin kehiin tuloa on myös hieman spekuloitu. Viimeksi ratkaisupelissä Palat, McLeod ja Haula ottivat ratkaisijan viittaa ja vähän odottaisin sieltä vastuunkantoa noilta kahdelta veteraanilta ainakin. Hughes on ja pysyy Staalin taskussa tasakentällisin, näin valitettavasti ennustan. Veikkaan, että palataan 12-6 systeemiin taas. Devilsin toivo on siinä, että joukkue on surkean pelin jälkeen useammin ponnahtanut taas huippusuoritukseen, kuin vajonnut entisestään - näiden pudotuspelien avauspelit poislukien. Odotan Devilsiltä sarjan parasta ja tasapainoisinta peliä, riitti se voittoon tai ei.

Canesilla näytti olleen aamujäillä samat kentät, kuin nelospelissä. Ymmärrettävää ja järkevää. Harmi Jessen(ja Devilsin, hymiö) kannalta, mutta peli ja itseluottamus kyllä näyttää olevan niin lukossa, että kotijoukkueen kannalta parempi näin. Se on Canesin vastustajan kannalta kieltämättä veemäistä, että poissaoloista huolimatta sieltä nousee joku nimihirviö tai 'nobody' aina tilalle, joka pelaa kuin veteraani. Tästä kiitos oikeasti erittäin vahvalle systeemille, jolle Canesin peli rakentuu. Toivon kokeneelle joukkueelle pientä mukavuudentunnetta tai henkistä ajattelua siitä, että tässä ei vielä tarvitse voittaa. Kokemus ja vahva perussysteemi sekä erinomainen valmennus toki laskee todennäköisyyksiä tälle.

Heitetään nyt veikkaus, jotta voidaan naureskella aamulla. Canes vie Devilsin jo kuilun reunalle ja johtaa jossain vaiheessa kahdella maalilla, mutta Devils tekee pudotuspelien ensimmäisen comebackin ja pakottaa sarjan takaisin Newarkiin.

Let's go Devils, do or die!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Eiköhän Jordan Martinook iske ensi yönä tehot 1+2 tms. ja nosta ottelusarjan (= 5 peliä) saldonsa lukemiin 4+8. Sitten Devils-voiton jälkeen hän palaa loppukevään ajaksi Islanders-sarjasta tuttuihin 0+0 lukemiin.

Devils-fanina Martinookin, Fastin jne. suonenveto on turhauttava asia, kun ottaa huomioon, miten onnetonta Hurricanesin secondary scoring oli Islandersia vastaan. Dom L. 16 Statsissa:

"8. Before the second round began I noted that a big problem against the Islanders was Carolina’s depth scoring. With Sebastian Aho on the ice, the team scored 4.9 goals per 60 at five-on-five, but without him that dropped to 1.1. Safe to say that hasn’t been a problem against the Devils.

In 48 minutes the Hurricanes have scored 3.8 goals per 60 with Aho on the ice in the second round, but without him they’ve scored 4.7 goals per 60 in 151 minutes. That’s night and day from Round 1. Thank Jordan Martinook for that first and foremost — he somehow has nine points against New Jersey with six coming at even strength."

Pistetään samasta jutusta myös Slavin-ylistykset:

"7. Yes, Leon Draisaitl has a lot of goals in these playoffs and has the highest Offensive Rating of any player for that reason. But the highest Net Rating? That actually belongs to the aforementioned Jaccob Slavin. He may only have five points in 10 games, but no player has a larger 200-foot impact than Slavin who has been Carolina’s rock this postseason. With Slavin on the ice, the Hurricanes have earned 64 percent of the expected goals while outscoring teams 13-2 at five-on-five. The Hurricanes generate the second-most chances with him on the ice and allow the fourth-fewest goals against. In 27 short-handed minutes, the Hurricanes have outscored teams 2-1 with Slavin on the ice.

Slavin may not be the flashiest player, but his value to Carolina is immense. He’s the team’s MVP so far as the Hurricanes sit one win away from an appearance in the final four."

Mutta jos unohdetaan Hurricanes-kehut, niin oikeastihan tässä käy niin, että Devils ottaa ensi yönä 3-1 voiton ja kaventaa ottelusarjan 3-2 lukemiin. Ensi viikon alussa sitten sarja seiskapelissä Devilsille pakettiin. Varma juttu, sillä mikään aikaisemmissa matseissa ei ole viitannut siihen, että Hurricanes olisi ollut tässä ottelusarjassa parempi. (köh)

 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Anteeksi, mutta en ole nähnyt pelejä ja olen ollut tulostaulun ja maalikimaran varassa, mutta missä on Sebu (pisteet siis)? Onko ihan hyvin vetänyt vai voiko olla jotain loukkia?
 

ipaz

Jäsen
Anteeksi, mutta en ole nähnyt pelejä ja olen ollut tulostaulun ja maalikimaran varassa, mutta missä on Sebu (pisteet siis)? Onko ihan hyvin vetänyt vai voiko olla jotain loukkia?
Devils pimensi Ahon hyvin. Viiteen peliin 1+2. Kuitenkin toiseksi eniten (17:36) peliaikaa Canes-hyökkääjistä Seth Jarvisin (18:04) jälkeen. Brind'Amour peluuttaa neljää ketjua hyvin tasaisesti.

Devils sarjassa astui toinen porukka esiin ja viidessä ottelussa Jordan Martinook 3+7, Jesper Fast 3+3 ja kapteeni Jordan Staal 2+4.
 
Viimeksi muokattu:

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katsoin kanssa Youtuben 9 minuutin koosteen enkä nähnyt siinä Ahoa missään kohtaa. En edes lopussa, kun koko joukkue ryntäsi jäälle ja tulin tänne katsomaan, miksi oli sivussa. Ei sitten näköjään ollut ja pelannut vielä isot minuutit.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sarja päättyi siis voitoin 4-1 Hurricanesille ratkaisevan 3-2 jatkoaikavoiton myötä. Eilen kirjoittama ennustus ja toivomus ei nyt täysin metsään mennyt, saatiin tasaisin ja ehkä jääkiekkopelinä laadukkain ottelu. Toki ottelusarjasta tutut elementit, vahvuuksineen ja heikkouksineen oli nähtävillä ja ajoittain molemmista näkyi pelin panokset hermostuneisuutena. Canes oli kuitenkin kokonaisuutena tässä pelissä, kuten koko sarjassa sen verran edellä, että voitto oli ansaittu. Devilsin peli oli ehkä parhaiten tasapainossa sarjan otteluista(koko kentän osalta), vaikka oltiin välillä pinteessä ja huolimattomuutta esiintyi ja se lopulta maksoi ottelun jatkoaikajäähyn myötä.

Devilsillä oli paikat päästä tukevasti kuskin paikalle toisen erän jälkipuoliskolla, mutta 6-8 minuutin painostusjakso jossa vedot olivat 13-1 ei johtanut 3-1 maaliin. Useampi paikka siihen oli ja Meierin tyhjä maali tietysti kruununa. Pari muutakin hyvää paikkaa siunaantui ja tilastoja näkemättä arvioisin, että vaaralliset maalipaikat pelin aikana menivät lähes tasan. J Hughes pelasi loukkaantuneena, mutta rakensi yv-maalin ja pohjusti myös tuon Meierin em. paikan, hienoa taistelua artistilta.

Canes pystyi tai halusi tässä pelissä karvata ja prässätä aggressiivisesti vain ajoittain, silloin tosin pelin painopiste pysyi tukevasti vierasjoukkueen alueella. Jatkoajalla näin Canesin valmiimpana ja halukkaampana ottamaan jatkoaikavoiton ja palkkio tuli lopulta Devilsin huolimattoman kiekonpurun seurauksena ylivoimalla. Pelin ja momentumin kannalta oikea-aikaiset maalit joukkueen selkärankapakeilta Slavinilta ja Burnsilta. Isot pelaajat nousevat tärkeissä paikoissa esille, hyvä osoitus tästä.

Jos ottelusarjaa tiivistää yhteen, niin muutamia ratkaisunpaikkoja olivat Canesin kahden ensimmäisen pelin kokonaisvaltainen dominointi, joka antoi tukevan selkänojan tähän sarjaan. Lisäksi nelospelin ensimmäinen erä ja yhdellä takaiskulla selviäminen oli Canesin voiton kannalta todella tärkeä hetki sekä tämän viitospelin toinen erä, jossa Canes pysyi iskuetäisyydellä ja toi pelin tasoihin erän lopuksi. Vaikka Canes oli kokonaisuudessa edellä isomman osan sarjasta, niin edellä mainittu osoittaa, että kyllä Devilsillä oli kuitenkin iskunpaikat. Nyt joukkueen kypsyys ja huolellisuus ei vielä hyödyntämiseen riittänyt ja Canes käytti viileästi omat iskunpaikat hyväkseen. Yksittäisistä pelaajista tämän sarjan osalta on pakko nostaa esille Slavin, mikä pelaaja hän onkaan ja peruskivi joukkueelle. Kun siihen lisätään Martinookin kaltainen kerran elämässä-tarina (tehojen puolesta), niin Canesilla on pullat hyvin uunissa ja joukkue otti ansaitusti seuraavan stepin tarinassaan. Epäilen, että joukkue etenee kovin monta sarjaa ilman Ahon tehoja, mutta nyt siihen tuli tarvittava tuki taustalta ja uskon, että Floridaa(tai Torontoa) vastaan Aho näkyy taas tehotilastossa.

Onnittelut Canesille ja menestystä jatkoon! Organisaatio on osoittautunut Devilsille 2000-luvulla todella veemäiseksi vastustajaksi ja pettymyksiä on saanut sietää, kuten tänäkin vuonna. Haluan kuitenkin uskoa, että Devils antoi pienen myrskyvaroituksen Canesille ja muille Metron joukkueille tällä kaudella tulevia kausia silmälläpitäen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Lopulta Devils oli suupala Carolinan käsittelyssä, itse odotin New Jerseyn porukalta enemmän, parempi meni todellakin jatkoon ja siitä onnittelut Hurricanes faneille.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Olen kyllä hämmentynyt, että Carolina voitti. Ajattelin, että eivät vaan enää noiden loukkaantumisten kanssa pääse jatkoon, kun vastaan tulee New Jerseyn laadukas joukkue. Sieltä vaan kuitenkin nousi uusia ratkaisijoita ja homma viidessä pelissä pakettiin. Tämä oli New Jerseylle oppirahojen maksamisen vuosi. Ensi kaudella kokeneempana uuteen yritykseen.
 

Stigu

Jäsen
Hyvä kiteytys LGD:lta.

Omaan silmääni NJD pelasi liian epätasaisesti sarjan eri peleissä sekä jopa pelien sisällä. Mielestäni joukkueen maksimitaso on Carolinaan verrattavissa, mutta tuo maksimitaso pitäisi vain pitää yllä sen 60 minuuttia. Tai tarvittaessa tietysti pidempäänkin. Hyvä , mielenkiintoinen ja viihdyttävä jengi silti Devilsillä on.

Carolinasta taisin jo todeta aiemmin että joukkueesta alkaa nousta uusia ratkaisijoita, mikä on todella positiivista jatkoa ajatellen. Puljujärvelle en kyllä näe mitään käyttöä jatkossakaan, nämä Martinookit ja Fastit ovat osoittaneet, että voivat olla arvokkaita pelaajia jengilleen, vaikka eivät oletusarvoisesti mitään pistelinkoja olekaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Omaan silmääni NJD pelasi liian epätasaisesti sarjan eri peleissä sekä jopa pelien sisällä. Mielestäni joukkueen maksimitaso on Carolinaan verrattavissa, mutta tuo maksimitaso pitäisi vain pitää yllä sen 60 minuuttia. Tai tarvittaessa tietysti pidempäänkin. Hyvä , mielenkiintoinen ja viihdyttävä jengi silti Devilsillä on.
Laatuero joukkueiden välillä syntyi pitkälti tästä. Canes oli alusta asti todella hyvin valmistautunut ja kolmospeliä lukuun ottamatta suoritusvarmuus oli ihan eri luokkaa kuin Devilsillä.

Lisäisin täydennykseksi vielä sen, että Devils ei pystynyt käyttämään omia paikkojaan alkuunkaan riittävän tehokkaasti, että sarja olisi pysynyt edes vähän tasaisempana. Tämäkin on karua kertomaa joukkueiden välisestä tasoerosta, kun Devilsiltä olisi vaadittu todella kliinistä viimeistelyä, että se olisi pysynyt kelkassa.

Onnittelut vielä palstan Hurricanes-kannattajille!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari sanaa vielä ottelusarjasta omaa ennakkoarviotani vasten.

Tuli aliarvioitua Hurricanesin pakistoa ja yliarvioitua Devilsin pakistoa. Etenkin Slavin-Burns -kaksikko oli selvästi parempi kuin yksikään Devilsin pakkipari. Siellä ei myöskään ollut samalla lailla heikkoja lenkkejä kuin Devilsillä (tai ehkä olisi ollut, jos Devils olisi pystynyt tarjoamaan samanlaista karvauspeliä kuin Hurricanes).

Siitä huolimatta nostan koko sarjan isoimmaksi eroksi Carolinan vahvan systeemin ja viisikkopelaamisen varmuuden. Brind'Amourin luoma kone jauhoi kolmosmatsia lukuun ottamatta tasaisen tappavaa tahtia, eikä taso heitellyt otteluiden sisällä tai välillä juuri ollenkaan. Pakko arvostaa, miten hyvin hän saanut myytyä joukkueelle tuon systeemin ja siinä pysymisen. Koko joukkue paahtaa kentällä sata lasissa, eikä fuskausta sallita. Hyvä opetus nuorelle Devils-joukkueelle, mitä pudotuspeleissä pärjäämiseen vaaditaan.

Ja olivathan nämä Hurricanesin jokerikortit täysin odottamattomia. Kuka olisi uskonut, että Martinook heittä 10 pinnaa viiteen peliin ja Fast säestää vierellä lähes yhtä hyvin. Tuota secondary scoringia tuli ihan mukavasti myös Kotkaniemieltä, joka tuntuu pelaavan muutenkin Devilsiä vastaan aina parasta kiekkoaan.

Onnea Hurricanes-faneille Floridaa vastaan. Kiinnostava ottelupari kyseessä, kun kaksi kovaa karvaavaa joukkuetta vastakkain.

Tulevina vuosina sitten taas Hurricanes-Devils -uusintamatseja ottamaan.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Vasta nyt ehdin jälkilähetyksen kyytiin.

Ei Carolina tässä sarjassa varsinaisesti vaarallinen tai terävä joukkue ollut yksilöiltään, mutta pelitapa oli hämmästyttävän tuhoisa Devilsille. Sitten heittivät viivalta ihmismassan läpi laasereita verkkoon tai hyödynsivät Devilsin sekoilua. Tänäkin vuonna toivon heille jatkoon menestystä ja toivottavasti loukkaantumiset eivät ole se ratkaiseva tekijä tulevissa finaaleissa.

Harmi, että jatkoaika ratkesi Tatarin ns. omaan maaliin. Miksi ihmeessä pudotti alas ainoalle puolustajalle, jolla on kaksi karvaajaa edessä? Mitä odotti tämän tekevän?
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari sanaa vielä ottelusarjasta omaa ennakkoarviotani vasten.

Tuli aliarvioitua Hurricanesin pakistoa ja yliarvioitua Devilsin pakistoa. Etenkin Slavin-Burns -kaksikko oli selvästi parempi kuin yksikään Devilsin pakkipari. Siellä ei myöskään ollut samalla lailla heikkoja lenkkejä kuin Devilsillä (tai ehkä olisi ollut, jos Devils olisi pystynyt tarjoamaan samanlaista karvauspeliä kuin Hurricanes).
Hyvä nosto ja myöntö Toby Dammitilta tuo Canesin aliarviointi. Minäkin voin nostaa käden pystyyn virheen merkiksi ja myöntää, että Rangers-sarjan voitonhuumassa ja Canesin nihkeähkön Isles-sarjan perusteella, johon yhdistettiin vielä Teräväisen loukki jo entuudestaan loukkaantumisista johtuvaan kapeaan ratkaisurintamaan, aliarvioin Canesin kokonaisuutena ja yliarvioin Devilsin.

Ei pitäisi niin tehdä koskaan, kun huomioidaan vahva pelillinen identiteetti sekä sen päälle jo vuosien ajan rakennettu pelisysteemi. Lisäksi pakiston merkitys usein nousee menestymisessä merkityksellisemmäksi, kuin hyökkäyksen ja tämä näkyi tässä sarjassa selkeästi. Selkein poikkeus tähän lienee viime vuoden Avalanchen mestaruus, jossa mentiin hyökkäyspeli edellä.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Todettakoon loppuhuipennuksesta vielä, että harmillisesti ohjaaja ei kättelyjonosta poiminut Haulan ja suomalaisten kohtaamisia. Noesenin ja Devils-tuttujen lämpimät terveiset sentään löytyivät.

Rodi varmaan totesi Lindylle, että "one more year" ja Ruff takaisin, että "v*tutti kun olit vastustajan ykkössentterinä, eikä susta näköjään päässyt vieläkään veemäisen hyvänä vastustajana eroon".
 

peikko#13

Jäsen
Tulevina vuosina sitten taas Hurricanes-Devils -uusintamatseja ottamaan.

Tartutaan kärsällä vaikka tähän, kun peleistä ja sarjasta on olennaisimmat jo sanottu. Kaiken järjen mukaan uusintoja tullaan joukkueiden välillä näkemään lähivuosina, joskin teidän häiriintyneillä naapureilla on varmasti oma sanansa sanottavana Metron herruuteen. Eikä vanhoja mestareitakaan voi kokonaan uloskirjoittaa tulevaisuudesta, ellei nyt Sidney hingu meille ja Aleksanteri teille viimeisiin todellisiin kannujahteihin. Ja toki Kekäläisetkin saattavat ilmoittautua mukaan mähinöihin melko nopeastikin. Pahnan pohjimmaisten ylösnousemus vaatisi sitten jo Hartilta Hartin veroista työskentelyä.

Cha, cha, chaa! Maailmaa, elämää ja tulevaa ei ole syytä pelätä, vaikka pullat eivät olisikaan uunissa kuin Pahoilaisilla lämpiämässä. Jos sattuu olemaan jo syntyjään oikein itsevarma ja primitiivinen apina, niin täällähän rehottaa rahulit puissa ja paraatimusiikkikin soi, töttöröö!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös