Carolina Hurricanes (1.) – New Jersey Devils (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 23 738
  • 71

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Canes pelaa aivan älyttömän hyvin. Näillä loukkaantumisilla ja runkosarjan lopun esityksillä, en olisi aivan tällaiseen kliinisyyteen uskonut. Nostanut itsensä otteillaan ainakin omissa papereissani isoimmaksi mestarisuosikiksi tällä hetkellä. Tuolla pelillä ei heitä kyllä Devils, Leafs tai Panthers neljää kertaa päihitä.

Ja eiköhän tämän viestin jälkeen Devils voita loput neljä ja lähetä Canesit laulukuoroon.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Ehkä tässä nyt on kuitenkin kyse siitä, että Devilsin pelityyli sopii Carolinalle, kuin nenä päähän. Nopeaa hyökkäysvoittoista pelaamista, kuten Carolinallakin. Helpompi tuoda joukkueen vahvuudet esiin, kuin Islandersia vastaan, joka pelasi puolirikollista, väkivaltakiekkoa. Tosin sekin oli Carolinalle hyvä mittari, että pystyvät myös sellaiseen peliin sopeutumaan. Rags taas ei ollut hyvä testi Devilsille, kun joukkue oli huonosti roolitettu ja siten epäyhtenäinen. Sarjan voitto oli nuorelle joukkueelle tärkeä kokemus, mutta valmisti silti huonosti tähän sarjaan.

Haluaisin uskoa, että nyt Carolinan pelissä näkyy aiempien vuosien kokemus, mitä playoffs-sarjat vaativat, kuten Coloradolla viime keväänä. Toivottavasti menevät pitkälle. Devils on vasta keräämässä sitä kokemusta, kuten Florida viime keväänä. Kovia pelejä ja sarjoja. Ei näitä paperilla voiteta.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Manailin jo, miten Ruff perseili ekan maalin. Laittoi ekan erän vikan minuutin aikana Wood-Lazar-kaksikon jäälle Ahoa ja kumppaneita vastaan ja eikös vain tämä koohottajakaksikko saanut puppeloitua helpon kahdella nollaa vastaan oman alueen purun kiekonmenetykseksi, josta seurasi turha jäähy ja sitä kautta toisen erän ylivoimamaali.

Onneksi ei sitten tarvinnut harmitella tätä yhtä tilannetta enää toisen erän lopussa!

Carolina on niin hyvä, että hymyilyttää.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Carolina on kyllä yllättänyt minutkin täysin. Ajattelin, että New Jerseytä vastaan ei enää riittäisi, kun on niin paljon loukkaantumisia. No nyt on kaksi voittoa jo tilillä ja New Jersey vaikuttaa avuttomalta. Ehkä New Jersey käytti parhaan vireensä tuohon naapuriinsa ja nyt on vähän takki tyhjä. No onnistuivathan he senkin sarjan kääntämään yhtä huonossa tilanteessa, joten ei vielä kruunata Carolinaa voittajaksi.
 
Jos Luken avulla löydetään tähän sarjaan muutos, voidaan konferenssifinaaleissa ottaa kolmospelissä mukaan Holtz ja jatkaa yllätysten sarjaa. Finaaleissa sitten Nemec irti kesken kaiken.
Minusta Devils on siinä tilassa organisaationa, että kannattaa ilman muuta antaa edes jonkun verran peliaikaa näille juuri näissä kovissa peleissä. Siis tietysti yrittävät voittaa kannun just nyt, mutta jos (ja mitä todennäköisimmin "kun") se ei tällä kaudella onnistukaan, niin tämä nuorten superlupausten peluuttaminen tässä vaiheessa on kuin rahaa pankkiin laittaisi.

En minä heille mitään jättiminuutteja alkaisi antamaan, mutta sen verran, että voidaan sanoa, että ihan oikeasti ovat käyneet pelaamassa. Eikä tietenkään tarkoita, että jokaisen pitäisi joka pelissä pelata.

Sen lisäksi olen täysin luottavainen siihen, että esim. Hughes pystyy kyllä pelaamaan oman pelinsä vähintään melkein +/- 0, enkä ylläty yhtään, vaikka olisi ihan posiitivinenkin tekijä tuolla.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Minä olen ehdottomasti samaa mieltä siitä @Arto Kilponen kanssa, että Devilsin kannattaa ehdottomasti panostaa samalla tulevaisuuden kulmapaloihin eli Luke Hughesiin ja toivottavasti Akira Schmidiin vielä tämän kevään aikana. Vaikka Devils johtaisi 2-0 otteluvoitoin dominoituaan sarjaa olisin samaa mieltä asiasta. Nyt kun ei johdeta ja tuli sopivasti loukkaantuminen, niin kokeneen koutsin on helppo ottaa tämä riski tulokkaan kanssa.

Tässäkin viestiketjussa on todettu, että nämä joukkueet ovat menestysikkunoissaan hyvin eri vaiheissa. Devilsin hyvistä hetkistä, joita toivon näkeväni tässäkin sarjassa, huolimatta joukkueen kasvutarina sekä siihen liittyvät kasvukivut ovat olleet näkyvästi esillä. Ei finaaleihin pääsy tai mestaruudesta puhuminen ole realistisen Devils-kannattajan tai objektiivisen seuraajan vinkkelistä perusteltua tai todennäköistä. Sitä tehdään amerikan jatkoajassa, jossa mopo lähti keulimaan Rags-sarjan jälkeen. Nyt maksetaan oppirahoja, mutta se ei estä sitä, että Canes laitetaan koville etenkin Jerseyssä ja tehdään tästä kunnon sarja. Peleissä 6 ja 7 voi tapahtua mitä vain, jos sinne saakka Devils tiensä selvittää. Tulevaisuuteen ja tuleviin kulmapalasiin satsaaminen on lisäksi hyvin Devilsin nykyidentiteetin mukaista.

Samalla, kun vielä tulokas Hughesin parhaat peliominaisuudet ovat liikkeessä ja syöttöpelissä, niin liike on järkevä vaikkakin riskialtis. Ei siellä Carolinan peleissä 9-millin Dougie tai muut veteraanikumppanit ole loistaneet virheettömyydellään tai pelinavaamisellaan. Oikeastaan Severson on ollut tässä tasaisin ja lienee hyvä pari Luke Hughesille.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On kyllä mielenkiintoinen tämä sarja, kun tässä kohtaa nuo kaksi tämän hetken advanced stats -darlingia.

1.kiekalla NJD dominoi Rangersia xGoalsissa noin 57% tasolla.
1.kiekalla CAR hallitsi Islandersia xGoalsissa noin 52% tasolla.

Kaikki tilanteet huomioiden NJD oli xGoals 56,9% ja Carolina vain 50,7%.

Devilsin lukemat olivat NHL:n parhaat 1.kierroksen jälkeen.

Mutta niin vain Carolina vie nyt näitä lukuja keskinäisessä sarjassa. Heillä on siitä paljon pitempi vuosien historia. Tämä on riisunut Devilsin aseista täysin. Heillä ei ole mitään palaa, jos tuota maaliodottama-hallintaa ei ole. Eivät osaa pelata kiekottomana yhtään.

5 vs.5
Carolina, sarjassa tähän asti xGF% 56,0%
NJ Devils, sarjassa tähän asti xGF% 44,0%

All situations
Carolina, sarjassa tähän asti xGF% 62,7%
NJ Devils, sarjassa tähän asti xGF% 37,3%

Mutta NJD on nuori joukkue, playoff-kokemusta ei ole kuin tältä vuodelta, balanssi löytyy ajan myötä. Ei mitenkään yllättävää tämä. Carolina on päätänsä tähän samaan seinään hakannut jo vuosia, eikä siten yllätä, että he vievät tätä vääntöä nyt.

Carolinassa kyllä sykähdyttää nyt tämä, että selkeästi heillä on vahva pelitavallinen juttu, koska puutteet loukkaantumisissa tasoittaa aivan järkyttävästi loukkaantumisten osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils




Eieiei... Tuntuiki jo liian hyvältä ratkaisulta Ruffilta kun oli nostamassa Luken pelaavaksi puolustajaksi. Noh Smithin vakio kakkosta odotellessa. Eli 11 hyökkääjällä ja 7 puolustajalla lähdetään kauden tärkeimpään otteluun. Olisin itse pitänyt myös Akiran maalissa.

En lämpene itsekään tuolle 11/7 peluutukselle. Liittynee av-peluutukseen, kun sinne halutaan Smith käyttöön.



 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Carolina ja tuomarit todella surkeita. Kukaan kentällä pyörineistä kolmesta maalivahtista ei synnyttänyt kovinkaan kovaa luottamusta.

Vaikka yhden pelin perusteella ei kannata alkaa panikoimaan, niin Carolinan suunnalta toivoisin kuitenkin pientä herättelyä. MacEachern ja Ponomarev kentälle, Rees ehkä liian riskihaku playoffeihin. Pulju ja Stepan voisivat vaikka huilata, niin jaksavat sitten ratkaisupeleissä.

Jaccob Slavin ei ollut yhdenkään Devils-maalin aikana kentällä (+2). Alivoima normaalia. Jordan Martinook ajoittain ihan ok.

Devils oli parempi. Mielenkiintoinen 4.ottelu tulossa. Andersen ja Schmid maalilla?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Sinänsä pikanttina yksityiskohtana sellainen, että pelin ollessa 4-1 Devilsille, oli tolppakudit 3-0 Canesille… Eipä sillä, jokainen veskarihan tietää, että noita ei tarvitsekaan torjua!
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei finaaleihin pääsy tai mestaruudesta puhuminen ole realistisen Devils-kannattajan tai objektiivisen seuraajan vinkkelistä perusteltua tai todennäköistä.
Pitää tähän tarttua sen verran, että tää oli omalla kohdalla tilanne ennen pleijareita. En missään nimessä pidä kumpaakaan tässä vaiheessa epärealistisena, kun jäljellä on kahdeksan joukkuetta ja sarja Carolinaa vastaan on yhden pelin erolla vastapuolelle.

Miettii vaikka, miten Villikorttijengit Florida ja Seattle porskuttaa tällä hetkellä. Näen, että nää pleijarit on täysin auki.

Mä uskon, että Devils voi voittaa mestaruuden tällä kaudella. Sanonko, että niin käy? En. Pidänkö mahdollisena? Kyllä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Carolina ja tuomarit todella surkeita. Kukaan kentällä pyörineistä kolmesta maalivahtista ei synnyttänyt kovinkaan kovaa luottamusta.

Vaikka yhden pelin perusteella ei kannata alkaa panikoimaan, niin Carolinan suunnalta toivoisin kuitenkin pientä herättelyä. MacEachern ja Ponomarev kentälle, Rees ehkä liian riskihaku playoffeihin. Pulju ja Stepan voisivat vaikka huilata, niin jaksavat sitten ratkaisupeleissä.

Jaccob Slavin ei ollut yhdenkään Devils-maalin aikana kentällä (+2). Alivoima normaalia. Jordan Martinook ajoittain ihan ok.

Devils oli parempi. Mielenkiintoinen 4.ottelu tulossa. Andersen ja Schmid maalilla?
Raantakin saanee mahdollisuuden, kunhan vaan tervehtyy.
 

peikko#13

Jäsen
Olipahan värikäs ottelu ja ansaittu voitto Paholaisille. Ilmeisesti tuolla mennään vauhdin ja pelipäiden äärirajoilla ja ottelut voivat lopulta kallistua miten vain toisen aina luhistuessa hieman oudostikin. Toivottavasti tuo oli ainoa ohipeli, kun tuommoinen tulella leikkiminen johtaa nopeasti muuhunkin kuin vain pikkusormen tai koko käden menettämiseen.

Uskoa kuitenkin on että seuraavassa pelissä maalivahti saa jotain kiinnikin, eikä ainakaan kauho ohimeneviäkin syliinsä ja muni längistä sisään. Ja muutenkin koko joukkue on kyllä syytä ravistella taas valppaaksi toteuttamaan suunniteltuja plänejä. Voitto seuraavasta pelistä ja suunnitelma pitää.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sarja kaventui lukemiin 2-1 ja Devilsille ansaittu kotivoitto. Peli olikin sellainen, jota en muista kyllä pitkään aikaan nähneeni, etenkään pudotuspeleissä. Voinee kai sanoa, että tämä sisälsi kaikkea, huippusuorituksista aina täysiin fiaskoihin asti. Kun tämä ulottui tuomareihin asti, niin show oli aikamoinen ja Lindylle ja Rodille on tiedossa päänraapimista ja videosulkeisia.

Devils otti heti pelin alussa taidolla ja tuurilla momentumin itselleen, jonka se piti pääosan pelistä. Joukkue oli nälkäinen, nopea ja fyysinen ja nyt Canes näytti pääosan illasta siltä samalta peuralta ajovaloissa, kuin miltä Devils näytti pääosan kahdesta ekasta pelistä. Suoritus oli hyökkäyspäässä todella dynaaminen ja vastaukset ennen peliä olleisiin kysymyksiin vaikuttivat löytyneen, sen verran vaivattomasti tultiin hyökkäysalueelle. 5-1 ja 7-2 johdossa keskittyminen sitten herpaantui ja Canes iski heti, alivoimalla. Aikamoista sekoilua Devilsin viisikolta ja Vanecek on lisäksi pelottavan epävarma tällä hetkellä. Lopulta myös tähdet heräsivät ja kuparisia rikottiin Meierin ja Hischierin toimesta. Jack H oli toki pisteiden valossa kentän paras päästyään irti Staalista, mutta on hän myös vakuuttavammin esiintynyt kokonaisuutena. Luke H on NHL-valmis, siitä ei liene epäselvyyttä. Hän oli täsmälääkettä joukkueen avauspelaamisen ongelmiin ja kiekolliset kyvyt ovat kiistattomat. Kääntöpuolena sitten virheet, mutta mitä teki Ruff? Laittoi saman tien takaisin kentälle, tämä on sitä tulevaisuuteen satsaamista parhaimmillaan.

Canes puolestaan oli pääosan illasta todella sekava, hetkittäisiä purskeita lukuun ottamatta joukkue oli eksyksissä. Toki tolpilla voidaan jossitella ja varmasti joukkue koki tuomareiden puolesta enemmän vääryyttä, kuin kotijoukkue, mutta tuskin Rod B siihen selitykseen tukeutuu. Tässä sarjassa joukkue näytti ensimmäisen kerran todella haavoittuvaiselta ja ohuelta, kun kotiyleisön tuoma energia, vaihtoetu ja johdossa pelaamisen varmuus sekä energia puuttuivat. Siihen päälle heikot esitykset molemmilta veskareilta, niin illan sekametelisoppa oli valmis. Canes tulee olemaan valmis seuraavassa pelissä, olen siitä varma, mutta nyt heidänkin panssariin saatiin näkyviä jälkiä sekä osumia.

Vaikea ennakoida nelospeliä. Molemmat joukkueet kaipaavat solidia maalivahtipeliä ja uskon, että peliä lähdetään pelaamaan molempien toimesta hieman pienemmällä riskillä, mutta se miten tämä toimii ja etenee jää nähtäväksi. Kotivoitto tietysti tilauksessa, sillä 1-3 ja vieraspeli Carolinasssa vaikuttaa isolle kuopalle. Nyt Devils haistoi taas veren, kun mylly saatiin pyörimään ja Ragsille se tiesi ongelmia ja Canesille uskon samaa.

Edelleen olen sitä mieltä, että näen Devilsin pelissä liikaa vuoristorataa ja pelin avainalueiden suoranaisia heikkouksia siihen, että mentäisiin todella pitkälle. Haluan toki uskoa, että joukkue nämä haasteet selättää ja tähän mennessä joukkueen vieteri on aina heilauttanut joukkueen sen hetkisten haasteiden yli. Näiden esitysten jälkeen on todella vaikea analysoida joukkuetta, vaikuttaa että tämä on täysi kameleontti, joka pystyy kuitenkin voittamaan tavalla tai toisella. Katsotaan mihin saakka tämä riittää. Ymmärrän hyvin myös @NJEspoo pohdinnan.

Let's go Devils!
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Carolina ja tuomarit todella surkeita. Kukaan kentällä pyörineistä kolmesta maalivahtista ei synnyttänyt kovinkaan kovaa luottamusta.
Tulipa tämän kevään tuomarikeskustelut Liigassa mieleen, kun tätä matsia katseli.
Tuo nyt oli hieno haku, kun tuomarin edestä menee ensin kiekko, ja perässä kaksi pelaajaa. Heikompi kaatuu kontaktiin ja vahvempi saa jäähyn estämisestä.

Amatimies siellä raitapaidan sisällä, mutta ei näköjään päätoimisuus puusilmäisyyttä poista...
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Carolina ja tuomarit todella surkeita. Kukaan kentällä pyörineistä kolmesta maalivahtista ei synnyttänyt kovinkaan kovaa luottamusta.

Vaikka yhden pelin perusteella ei kannata alkaa panikoimaan, niin Carolinan suunnalta toivoisin kuitenkin pientä herättelyä. MacEachern ja Ponomarev kentälle, Rees ehkä liian riskihaku playoffeihin. Pulju ja Stepan voisivat vaikka huilata, niin jaksavat sitten ratkaisupeleissä.

Jaccob Slavin ei ollut yhdenkään Devils-maalin aikana kentällä (+2). Alivoima normaalia. Jordan Martinook ajoittain ihan ok.

Devils oli parempi. Mielenkiintoinen 4.ottelu tulossa. Andersen ja Schmid maalilla?
Joo! Pulju vois hyvin huilata ainakin ja tilalle vaikka tuo MacEachern joka pelasi todella pirteästi siinä debyyttiottelussaan.
Ja Jaccob Slavin on kuin rautavuori. Hemmetin hyvää peliä vaikka ympärillä galaksit räjähtelee.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Carolina ja tuomarit todella surkeita. Kukaan kentällä pyörineistä kolmesta maalivahtista ei synnyttänyt kovinkaan kovaa luottamusta.

Tässä pelissä näkyi se, mikä on näkynyt menneillä kausillakin: RBA:n systeemi tuottaa paikoittain dominointia, jota juuri mikään muu joukkue ei pysty esittämään. Toisaalta, jos rytmi ei pelaa ja Hurricanes joutuu vaikka tappioasemassa pelaamaan pienellä riskillä pitkän aikaa, lakoaa korttitalo joskus todella surkean näköisesti. Juuri jälkimmäinen kävi eilen ja aikaisemmin täysin vailla tilaa operoineet Devilsin tekijämiehet näyttivät lähes ihmettelevän, että mistä tätä aikaa yhtäkkiä tuli.

Ja tietysti myös kunnia sille, kenelle kunnia kuuluu. Devils paransi valtavasti kahdesta ensimmäisestä pelistä.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Yllättävän kovaa sai ottaa miestä. Devils ainakin hyötyi linjasta useaan otteeseen. Toki vastapainona se hassusti tuomittu rankkari. Jos kyseinen tuomio olisi ratkaissut pelin jatkoajalla, nämäkin tilanteet varmasti liitettäisiin osaksi videotarkistuksia.

Ahon ja Jackin tappelussa oli vain tunne, että ”ettei nyt vaan sattuis mitään”.

Haulalla ja Aholla oli koko pelin ajan kova kaksintaistelu. Siinä lopussa Haulalta virhe, kun ensin Aho taklaa Haulan nurin ja tästä tulistuneena Haula jyrää Jarvisin. Tämän seurauksena Noesen hyppää haastamaan Haulan tappeluun ja Erik lähti ulkopuolisen pelaajan haastoon turhaan mukaan, kun olisi voinut antaa siinä vieressä olleiden Smithin ja Bastianin painia. Jotain Ahoa tai Jarvisia vastaan olisin ymmärtänyt. Tulinen kilpailija kertakaikkiaan.

Edit: Toki en Noesenia pidä minään goonina häntäkään. Profiiliaan pakon edessä muuttanut taitopelaaja, joka erinomaisen kauden jälkeen päästettiin/päätti jostain syystä jättää Devilsin hienosti vedetyn Gibbons-Coleman-Noesen-kauden jälkeen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tässä pelissä näkyi se, mikä on näkynyt menneillä kausillakin: RBA:n systeemi tuottaa paikoittain dominointia, jota juuri mikään muu joukkue ei pysty esittämään. Toisaalta, jos rytmi ei pelaa ja Hurricanes joutuu vaikka tappioasemassa pelaamaan pienellä riskillä pitkän aikaa, lakoaa korttitalo joskus todella surkean näköisesti. Juuri jälkimmäinen kävi eilen ja aikaisemmin täysin vailla tilaa operoineet Devilsin tekijämiehet näyttivät lähes ihmettelevän, että mistä tätä aikaa yhtäkkiä tuli.
Kävi niinkuin sitä pelkäsi jo ensimmäisen ottelun jälkeen. Tai jo ennen sarjan alkua. Molempien joukkueiden pelitapa on haavoittuvainen, Canesin ehkäpä vielä enemmän. Yleensä homma on saatu sentään jossain vaiheessa ottelua jotenkuten kuntoon, mutta nyt sitä ei todellakaan tapahtunut.

Brind'Amourin sanomana: “We were no good. I’ve never seen us play like that.”

Devilsillä on kyllä ihan riittävästi taitoa käyttää tuollainen tilanne lopulta aika nöyryyttävänkin näköisesti hyödyksi.

Raantakin saanee mahdollisuuden, kunhan vaan tervehtyy.
Todennäköisesti saa. Oli jo eilen harjoituksissa mukana, mutta pelikunto selvinnee tietysti lopullisesti tänään. Andersen oli toki todella hyvä kolme ottelua, mutta tältä kaudelta tuttu ailahtelu ilmestyi sitten neljännessä. Siihen kun lisätään, ettei joukkue edessä auttanut yhtään, niin olihan tuo aika karmeaa katseltavaa.

----

Mainitaan nyt tähän ketjuun, kun ei jaksa kaivaa Carolinan ketjua esiin.

- Tänään ei aamujäitä ollut, mutta eilen tosiaan Raanta oli taas mukana.
- Skjei poissa kokonaan, joten de Haan tuurasi Pescen parina. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Skjei puuttui näiden playoffien aikana. Eikä edellisen pelin otteiden perusteella kovin paljon ihmetystä aiheuta, vaikka siellä jonkinlainen vamma olisi.
- Fast oli ottanut Puljun paikan 2.yv:ssä. Saattaa olla myös, että MacEachern nousee kokoonpanoon Puljun tilalle.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sarja 3-1 Canesille ylivoimaisen 6-1 voiton kautta. Pelin alku lupaili jotain aivan muuta, kun Devils jatkoi ensimmäiset 10-15 minuuttia vauhdikasta peliään ja Canes oli yhtä tiukilla, kuin kolmospelissä. Canes selvisi yhdellä takaiskulla parantuneen mv-pelin avulla ja Devilsin peliin hiipi huolimattomuus jo aikaisessa vaiheessa. Kotijoukkue menetti kiekkoja, vierasjoukkue ei. Kolmannessa erässä kiekonmenetystysten tilasto näytti lukemaa 20-1 ja pelin päätyttyä Devils oli menettänyt kiekon 26 kertaa! Etenkin toinen erä kotijoukkueen osalta oli täysi musta aukko, Canesin toisen maalin jälkeen näytti siltä, että Devils vain luovutti. Siihen vaikutti toki epäonnistunut maalivahtipeli, kuten vaikutti Canesilla kolmospelissä. Kun kotijoukkueen flow vietiin, niin peli näytti ja näyttää yleensäkin todella haluttomalta. Runkosarjassa vielä tehtiin comebackeja, mutta tänä keväänä siihen ei ole kyvyt riittäneet. Yrittämisen tasossa oli mielestäni iso ero joukkueiden välillä ja Canes yritti kovasti kolmospelissä, vaikka pelasi kaikin mittarein karmean pelin, Devilsistä ei voi sanoa samaa.

Devils oli täysin jekyll-hyde-tilassa, valitettavasti jälkimmäinen kesti vain 50 minsaa, joten kauden tärkeimmästä pelistä tuli pannukakku. Yksilöitä on turha nostaa tikunnokkaan, koko joukkue sukelsi toisessa erässä. Henkinen kypsyys ei vielä riittänyt tasaiseen suoritukseen useamman pelin jänteellä, kuten se riitti vielä ensimmäisellä kierroksella. Osa noista kiekonmenetyksistä ei ollut mitään prässin ja paineen alla tehtyjä, vaan ainoastaan huolimattomia virheitä. Virheet maksavat pleijareissa, tästä hyvä opetus nuorelle joukkueelle.

Canes pelasi odotetusti rutinoituneena huippujoukkueena ns. bounce back-pelin ja kesti alun rynnistyksen ja pikkuhiljaa eteni kuskin paikalle. Devils tarjosi avaimet niin helpolla, että ei tämän tason joukkue jätä niitä käyttämättä. Joukkue oli hyvä ja vakuuttava pelistä tuon 50 minsaa ja Andersenin panos pelin alkupuoliskolla oli tärkeä, kotijoukkueen 2-0 johto olisi voinut johtaa kolmospelin kaltaiseen tulokseen.

Vaikka miten asiaa ajattelen ja varmasti Devilsillä on vielä sanansa sanottavana, niin tämä vaikutti sarjan kulminaatiopisteeltä. Carolina tulee varmasti antamaan kaikkensa, jotta sarja katkeaa seuraavassa pelissä. Devilsin jännettä testataan nyt todella ja joukkue ei tule taipumaan uskoakseni tällä tavalla kuin nelospelissä, mutta voitto ja voitot tässä sarjassa edellyttävät jatkossa erinomaista maalivahtipeliä. Onko sitä saatavissa Devilsin veskareilta? Tästä en ole tässä kohdin varma. Aikamoinen vuoristorata on tämäkin sarja ollut.
 

Stigu

Jäsen
Devils oli täysin jekyll-hyde-tilassa, valitettavasti jälkimmäinen kesti vain 50 minsaa, joten kauden tärkeimmästä pelistä tuli pannukakku.
Joo, täytyy kyllä ihmetellä, miten jengin moodi vaihtuu pelistä toiseen ja jopa pelien sisällä. Ehkä tuo menee sen piikkiin, että joukkue on vielä nuori, eikä ns. rutiinitasoa ole saavutettu. Kyllä esim. 3-1 tilanteessa olin aistivinani tietynlaisen selkärangan napsahtamisen aika monellakin pelaajalla.

Carolinallahan on vähän sama ongelma, mutta itse näen että se on enemmänkin pelitavan seurausta: jos hyökkäykset hyytyvät, eikä joukkue pääse omalta puolustusalueelta pois, näyttää siltä kuin jengi olisi ns. köysissä. Positiivista Carolinan kannalta on, että ratkaisijoita alkaa löytyä alempia kentällisiä myöten. Varsinkin tuo Martinookin lento on hienoa katsottavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös