Calgary Flames 2023–2024

  • 17 964
  • 75

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ensi yönä sitten se talviklassikko. Katotaan saadaanko seuraava naula arkkuun. Noh, ainakin tyylikkäät outfitit olivat jostain kaivaneet, huh:



Ketjulotto pyöräyttänyt tällä kertaa seuraavaa (eiköhän taas sotketa kesken pelin, kun on pakka sekaisin):

Huberdeau - Kadri - Coronato
Hunt - Lindholm - Dube
Mangiapane - Backlund - Coleman
Greer - Sharangovich - Duehr

Hanifin - Weegar
Solovyov - Tanev
Zadorov - Gilbert

Markstrom
Vladar

Ykkösessä on potentiaalia olla todella onneton kahteen suuntaan, jos veteraanikaksikko ei kaiva pallejaan esille. Ja onhan tuokin aika rujoa, että Lindholmin vierellä Hunt ja Dubé...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kai se pitää itsekin lopulta myöntää, että ei tällä joukkueella vaan ole mitään mahdollisuutta menestyä. Paperilla joukkue on ihan kunnossa, mutta todellisuus on jotain ihan muuta. Sutterista oli pakko päästä eroon, jotta pelaajat olisivat tyytyväisiä. Ainoa ero on kuitenkin se, että Huskan alaisuudessa pelaajat suorittavat entistäkin huonommin.

Treliving ei jättänyt uppoavaa laivaa, vaan upotti itse sen laivan ja lähti sen jälkeen.

84M Huberdeau on vetänyt Flamesin paidassa 0,68 pistettä per ottelu tahdilla. Viimeiset neljä kautta menivät Floridan riveissä 1,21 pistettä per ottelu tahdilla.

Monahan Habsien riveissä 0,74 pistettä per ottelu. Kadri Flamesissa 0,64 pistettä per ottelu.
Yksi kausi Monahania oli vaan pakko ostaa ulos kovalla hinnalla, jotta saadaan Kadrin roskasopimus sisään.
On mielenkiintoista seurata, että kuinka korkea vuoro sitten lopulta menetetään.

Omistajat eivät varmasti lähde rebuildiin, mutta onneksi pelaajat tekevät sen omatoimisesti. Pitää vaan toivoa, että deadlinen aikaan joukkue olisi jäänyt tarpeeksi kauas playoff-junasta, jotta myyjän rooli olisi varma asia.
Pitää myös toivoa, että siinä vaiheessa Hanifinilla ja Lindholmilla ei olisi myöskään taskussaan sitä ylihintaista jatkosopparia.
 
Päivän posi: Connor Zary on nostettu ylös.

Joukkueen otteista ei juuri positiivista kulmaa ole löydettävissä, mutta Zaryn debyytti oli omaan silmään oikein mallikas. Tietysti uran avausmaali heti ensimmäisessä erässä ensimmäisellä laukauksella oli tähtiin kirjoitettua, mutta muutenkin vahvaa kiekollista peliä. Näytti olevan ihan kotonaan NHL-kaukalossa. Toinenkin maali oli enemmän kuin lähellä kolmannessa erässä tultuaan kiekon kanssa koko kentän läpi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Piti käydä tarkistamassa eilisen pelin statistiikat ja toden totta, myös Huberdeau oli kaukalossa. Peliaikaa "ykköshyökkääjälle" kertyi niukasti yli 20 minuuttia, jonka aikana hän onnistui laukomaan peräti kerran maalia kohti. Oettinger torjui kyseisen yrityksen ja tälläkin kertaa Huby poistui kaukalosta vailla tehopisteitä.
 
Piti käydä tarkistamassa eilisen pelin statistiikat ja toden totta, myös Huberdeau oli kaukalossa. Peliaikaa "ykköshyökkääjälle" kertyi niukasti yli 20 minuuttia, jonka aikana hän onnistui laukomaan peräti kerran maalia kohti. Oettinger torjui kyseisen yrityksen ja tälläkin kertaa Huby poistui kaukalosta vailla tehopisteitä.

Jonkun fanin kommentti eiliseen peliin meni suunnilleen niin, että Zary näytti siltä mitä Huberdeaun piti olla, mutta ei olla kertaakaan nähty.
 

Vuoho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Peli näytti hyvältä ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuli sellainen fiilis, että joukkue saattaisi vielä voittaa ottelun. Pakit eivät nyhränneet kiekkojen kanssa, vaan saivat sen nopeasti liikkeelle ja jopa omille. Zary vaikutti erittäin hyvältä ja tuntui sytyttäneen Kadrinkin, joka hääräsi enemmän omana itsenään. Täytyy toivoa, että pelissä nähty energia ja tempo näkyy myös tulevissa peleissä. Tässä pelissä oli sitä, mitä on odotettu.

Huberdeau tuntuu saavan kaiken paskan niskaansa, vaikka koko joukkue on alisuorittanut. Huberdeau ei ole Gaudreau, eikä pysty yksin ajamaan peliä maalille vastaavalla vauhdilla. Esimerkiksi Dube oli Dallasia vastaan ihan yhtä näkyvä kuin aiemmissakin peleissä - tosin nyt hän ei ollut edes kokoonpanossa. Lindholmilla peräti yksi blokattu laukaus tähän mennessä ja maaleja huimat kaksi kymmeneen peliin. Siitä vaan 9,5 milj x 10 vuotta -lappua kouraan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Wranglerista vaan väkeä ylös, kun näyttää siltä, että ovat parempia kuin Flames, heh. Pospisil ekaan peliin eka NHL-maali, kuten Zarylla edellisessä pelissä, ja hänkin taas tehoilla. Lisäksi DeSimonelle uran eka piste. Seuraavaksi vielä Solovyovia, Coronatoa ja Klapkaa takaisin ylös + Poirieria, jahka tervehtyy, sekä voittamaton ja vakuuttavasti torjunut Wolf + kaiken maailman Hubidubiduut, Kadrit ja Lindholmit vilttiin, niin kausi kääntyy?

Mangiapane saanee seuraavaksi kakkua tuosta poikkarista McCannin niskan seudulle. Katsotaan, paljonko laitetaan. Bennin astetta vielä rajumpi poikkari playoffeissa Stoneen tuotti kaksi peliä + Bennin possutteluhistoria, jota Mangiapanella ei ole, niin saa nyt nähdä.

Seattlea vastaan tuli nyt toinen peliesitysten kannalta pirteä esitys, ja voittokin siitä pitkästä aikaa irtosi. Toisaalta tässä olisi nyt varmaan parempi vaan hävitä... Saa nähdä, onko hieman vapautuneempaa tiettyjen yksilöiden peli, kun esimerkiksi Backlund sai nyt onnistumisia, vai meneekö taas väkinäisemmäksi. Huberdeau-tunnelin päässä ei vieläkään valoa näy, ja Lindholm on myös ollut varsin pihalla. Kadri on ehkä vähän piristynyt, eikä vähiten Zaryn ansiosta, joka on sekä Kadria, että Sharangovichia saanut hereille. Zary on kyllä parin pelin perusteella noussut omaksi suosikikseni tässä harmaudessa selvänä valonpilkahduksena.

AHL:ssä tosiaan vain yhden pisteen menetys tähän asti, joten Wranglers jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Coronato teki AHL-avauksessaan pelin ainoan maalin ja Wolf torjui nollapelin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Muutama peli putkeen jo parempaa. Zary on herättänyt Kadrin, ja tuo ketju Sharangovichilla höystettynä on klikannut hienosti. Nyt on siis jo pari toimivaa ketjua, kun Backlund ja Coleman toimii hyvin, Mangiapanella ja myös Pospisililla so far. Mangiapanea voisi koittaa taas Lindholmin vierellä, ja tuolle Huberdeaulle ei sitten olekaan käyttöä, jossei tuon kaksikonkaan kanssa tule mitään tapahtumaan. Hubidubiduu pistettiin Predatorsia vastaan vilttiin kolmannessa erässä, ja tilastoista voi käydä katsomassa, että mikä efekti sillä oli.

Voi toki olla, että Pospisil lähtee kohta alas, mutta hän Backsin ja Colemanin kanssa näyttää ihan hyvältä. Mun puolesta saisi Zaryn tavoin jatkaa, ja neljänneksi yksiköksi sitten vaikkapa Ruzickan, Duben ja Duehrin kolmikko, vaikkei Greerin nelosketjupelaamisessakaan sinällään mitään moitittavaa ole. Jos peliotteita katsoo, niin melkeinpä Huberdeaun pitäisi olla poppareilla näiden miesten sijasta, jolloin vaikkapa Ruzickaa voisi koittaa Mangin ja Lindyn kanssa, mutta saa nähdä. Joka tapauksessa olen tykännyt siitä, että pelin sisällä nimi selässä ei merkitse Huskalle mitään, jos peli ei kulje.

Hanifinilta ja Zadorovilta tullut myös hyviä näyttöjä mahdollisia treidejä ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Noniin, Wolf nostettu nyt ylös. Saa nähdä onko jotain muutakin jännää veskapuolella, vai meinaavatko kolmea roikottaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Zadorov on virallisesti lähtökuopissa. Määränpää on toistaiseksi tuntematon.
Kuulemma isoa kissaa kiinnostaa mm. juuri Toronto, jossa löi tuon klipin sekä maalin muodossa näyttöjä tiskiin. Calgaryssa on Zadorovin lisäksi Hanifin sekä Tanev, jotka ovat Trelivingin roudaamia, joten saa nähdä, painaako Leafs-GM nappia jonkun näiden osalta. Viime yönä TOR veteli kuudella leftin pakilla. joka ei ole kyllä pitkässä juoksussa kovinkaan hyvä juttu (ihan yhden käden sormilla on laskettavissa pakit, jotka osaavat "väärällä" puolella pelata hyvin, ja toki sieltä Leafsista yksi näistä löytyykin). Siihen peilattuna Tanev rightin pakkina olisi varmaan paras fit, mutta toisaalta sieltä puuttui nyt kaksi rightin pakkia, joten varmaankin tuo kätisyys ei kaikkea tässä ratkaise.

Calgaryn kannalta Tanevin treidaaminen olisi mielestäni kiireellisyyslistalla ylimpänä, koska muuten se hajoaa taas ennen kuin ehditään myymään. Zadorovin ilmoitus on tietenkin ikävää, koska on kaikkien haastatteluidensa, Venäjä-kannanottonsa sekä yllä nähtyjen kaltaisten avojäätaklausten osalta ollut viihdyttävä pelaaja. Toisaalta Flamesin pitäisikin nyt olla myyjänä, joten sikäli tuo ilmoitus on tervetullut, vaikka ehkä vähän outona ajankohtana Z:n agentti tämän läväytti ilmoille.

Zary on ollut pisteillä tähän asti jokaisessa NHL-ottelussa, jonka lisäksi Pospisil iski jälleen maalin, ja oli myös kertaalleen läpiajossa. Viime yön peli oli kyllä todella villi, ja ottelu olisi voinut päättyä myös nollaan tai kahteen pisteeseen, mutta koko pelin kuvaa ajatellen tuo piste taisi olla ihan hyvä suoritus. Ensi yönä sitten nähtäneen Wolf maalinsuulla, joten siinä sen pelin kiinnostavin asia.
 
Kadri on ehkä vähän piristynyt, eikä vähiten Zaryn ansiosta, joka on sekä Kadria, että Sharangovichia saanut hereille. Zary on kyllä parin pelin perusteella noussut omaksi suosikikseni tässä harmaudessa selvänä valonpilkahduksena.

Zary on tosiaan tullut hienosti sisään. Ei koko joukkueen peli yhden rookien vaikutuksesta muutu, vaikka siltä se kieltämättä on näyttänyt, että numero 47 on herättänyt koko joukkueen. Mutta siis Zaryn tulon myötä Kadrin ketjun peli on klikannut hienosti ja tehoja on tuolta ketjulta saatu. Siten koko joukkue näyttää yhtäkkiä paljon paremmalta.

Tuskin tarvitsee Zaryn enää alas lähteäkään. Viime yönäkin yhden maalin lisäksi kilautti ainakin kerran tolppaa. On vain ajan kysymys kun tehoja alkaa myös ylivoimassa tulla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Canucksia vastaan näytti aika hyvältä tekeminen, joskin siinä oli paljon rasittuneempi joukkue vastassa. Mm. Huberdeau näytti ihan NHL-pelaajalta.

Tässä vielä seuraavat muutama peliä voi mennä ihan passelisti, kun ei mitään mahdottomia vastuksia ole, mutta hyvä asia mahdollisen rebuildin kannalta on se, että marraskuun viimeisen viikonlopun ja joulua edeltävän viikon välissä saadaan sellainen otteluohjelma, että tuskin sen jälkeen toimistollakaan haikaillaan enää pudotuspelien perään. Kyseinen 13 ottelun putki pitää sisällään seuraavat kohtaamiset: Stars x2, Avalanche x2, Golden Knights x2, Wild x2, Canucks, Hurricanes, Devils, Lightning ja Panthers. Toki valtaosa noista kotona, mutta koko kauden kuvaa pohtiessa peliotteiden pitäisi parantua roimasti, jos tuon letkun jälkeen ovat realistisesti jahtaamassa pudotuspelipaikkaa...
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
^ Toki väsynyt Canucks sai Chris Tanevin hetkittäin näyttämään nuorukaiselta, mutta olihan Canucks pelillisesti jyrän alla lähes koko ottelun ajan. Ei näyttänyt Calgary ollenkaan häntäpään joukkueelta. Leveyttä riittää, vaikkei samanlaista hyökkäyksen kärkeä olekaan kuin muutamilla muilla Tyynenmeren joukkueilla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei näyttänyt Calgary ollenkaan häntäpään joukkueelta. Leveyttä riittää, vaikkei samanlaista hyökkäyksen kärkeä olekaan kuin muutamilla muilla Tyynenmeren joukkueilla.
Näinhän sitä ajatteli, ja ajattelee vieläkin. Bottom5-materiaali tuo ei ole millään eikä varmaan bottom-10:kään, mutta tasapaksuus sekä joukkueen rakenne on sellainen, ettei kannujahtia voi pitää realistisena, joten vaikka voittopelejä on aina kivempi katsoa, niin ei ole väärin toivoa, etteivät runaa sinne "lähellä playoff-paikkaa" -asetelmiin hieman ennen deadlinea. Siinä mielessä surkea kauden alku on ollut jopa hyvä asia, koska jos joukkue olisi playoff-asetelmissa tai lähellä sitä, niin toimistolta voisi odottaa taas sellaisia temppuja, jotka eivät palvele joukkueen tulevaisuutta. Tai no, Flamesin historian tietäen mikään 100 % -luotto futures-treideihin Lindholm-Tanev-Hanifin-Zadorov -akselin kohdalla ei ole, mutta ainakin se on todennäköisempää, jos joukkue on kauden edetessäkin riittävän alhaalla taulukossa. Tuon nelikon lisäksi myös Markström saisi olla kauppatavaraa, koska on taas pelannut lähempänä parin kauden takaisella tasolla, ja jos Jaakoppi on valmis siirtymään (NMC löytyy sopparista), niin voisi kuvitella, että kiinnostusta joiltain joukkueilta löytyy. Toivottavasti tuo olisi osittain avannut myös silmiä draft pick-/prospekti-treideihin, että nämä AHL:stä nostetut nuoret suorittavat ihan yhtä hyvin siinä missä konkarit, paikoin jopa paremmin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Zaryn ja Pospisilin otteet jaksavat kyllä edelleen lämmittää. Kadrin kanssa ihan pirun hyvä ketju, eikä mitään syytä laittaa kumpaakaan enää takaisin farmiin, ellei sitten taso tipu nykyisestä paljon. Myös Huberdeau on alkanut näyttämään pelimieheltä - pisti pari sellaista syöttöä, joita ei oikein muilta näe, ja sellaiset ihmeelliset kiekonmenetykset ja harhasyötöt ovat nyt jääneet vähemmälle. Tuntuu vähän siltä, että sellainen Panthers-aikainen Hubi välähtää aina silloin tällöin, mutta vielä ei kuitenkaan sillä tasolla ole oltu, ja joku käsijarru siellä edelleen on päällä.

Eli jos tästä nyt jotain sanoo, niin viihdyttävää ja mukavaa katseltavaa tuo on jo jonkin aikaa ollut, joten pelejä on ollut kiva katella. Rankkareissa on tullut 3/3 kertaa takkiin, eikä kukaan muu kuin Sharangovich osaa niissä iskeä kiekkoa rysään. Sikäli siis sama teema kuin viime kaudella, että jatkoaikapeleihin hävitään koko ajan lisäpisteitä. Tosin jatkoaikoja on viime kauteen verrattuna nyt myös harjoiteltu, ja 3vs3-pelaaminen onkin huomattavasti parempaa kuin Sutterin aikakaudella, mutta eipä ole lisäpisteiden muodossa realisoitunut.

Tuo coren loistottomuus näkyy mm. siinä, että yv% laahaa lukemissa 12,7 %. Alivoima on ollut hyvää, 85,7 %, mutta erikoistilannepelaamisen yhteenlaskettu prosentti 98,4 on miinusmerkkinen, ja maksaa myös pitkässä juoksussa pisteitä, ellei käännöstä parempaan tule.
 

Mars_Lumo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja tulihan se voitto sieltä! Seattlelle ei vaan ois mielelläön sitä yhtä pistettä antanu, vaikka kyllä ne sen ansaitsi. Toisessa erässä oltiin aika purjeessa, mutta hyvää tsemppausta kolmannessa. Hubidubiduun diesel näyttää ilahduttavasti lämpenevän hiljalleen, jospa se siittä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Flamesin seuraavat 15 peliä ovat kauniisti sanottuna kohtalaisen haastavia, sillä vielä tämän kuun aikana joukkue tulee kohtaamaan Dallasin, Coloradon, Las Vegasin ja toistamiseen Dallasin. Joulukuussa tarjolla ei ole yhtään helpompaa ohjelmaa, joten aikamoisen ihmeen joukkue joutuu tekemään, jos mielii pärjätä playoff-kisassa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Vaikka tappioita tässä on järkevämpi toivoa kuin voittoja, niin kyllä mua ainakin siinä määrin vitutti tuo Predsin kolmas maali ja sen jälkiseuraukset, että pelin loppupuoli tuli aika pikapikaa kelailtua läpi. Käytännössähän tuon tilanteen jäljiltä olisi pitänyt tulla Flamesille ylivoima tilanteen ollessa 2-1, mutta lopputulemana oli 3-1 -tilanne ja Predsin ylivoima, johtuen Flamesin epäonnistuneesta haastosta (koska tuomareilta meni ohi Forsbergin jäähyn arvoinen suoritus, mutta "missed stoppage" ei toteutunut, koska tämän Forsbergin kiekon sulkemisen ja heiton jälkeen ensimmäisenä kiekkoon koski Flames-pelaaja).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Viimeiset 10 matsia 6-2-2 saldolla ja järkyttävän huono kauden alku on muisto vain. Tuo UFA-ongelma tosin vaan vaikeutuu, jos joukkue on hyvissä asemissa deadlinen aikoihin. Ei joukkue ainakaan tule menestymään pudotuspeleissä tuolla mv-pelillä. Markström on kyllä tehnyt tällä kaudella isoja torjuntoja, mutta ihan liikaa menee noita heikkoja maaleja. Vladar on puolestaan ollut pelkkä vitsi.

Alkuun tuo Toffoli-treidi vaikutti vähän huonolta, mutta Sharangovich on kyllä parantanut sen jälkeen reilusti pelaamistaan. Zary on puolestaan vetänyt 10 matsiin 3+6 tehot. Zaryn draft-kuviot olivat kyllä yksi Tren parhaista suorituksista seuran riveissä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Viimeiset 10 matsia 6-2-2 saldolla ja järkyttävän huono kauden alku on muisto vain. Tuo UFA-ongelma tosin vaan vaikeutuu, jos joukkue on hyvissä asemissa deadlinen aikoihin. Ei joukkue ainakaan tule menestymään pudotuspeleissä tuolla mv-pelillä. Markström on kyllä tehnyt tällä kaudella isoja torjuntoja, mutta ihan liikaa menee noita heikkoja maaleja. Vladar on puolestaan ollut pelkkä vitsi.
Zadorov on tainnut puhua itsensä ulos jatkosopimuksesta, mikä ei oikeastaan minua pahemmin haittaa. Toivottavasti hänet saadaan treidattua ennen trade deadlinea, koska mielellään sitä näkisi jonkinlaista vastinetta hänestä saatavan.

Myöskään Hanifinin ja Lindholmin jatkojen suhteen en ole kovinkaan optimistinen. Kummatkin ovat parantaneet peliään viime aikoina, mikä toisaalta parantaa reilusti heidän vaihtoarvoaan ja kummatkin ovat vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan.

Kylingtonin ura taitaa olla taputettu, ainakin Flamesissa. Harmin paikka, mutta joskus se vaan menee näin.

Greenille voisi hyvin antaa pari vuoden jatkosopimuksen, sillä hän on löytänyt paikkansa rosterista ja osoittanut olevansa ihan kelvollinen alempien ketjujen jyrä.

Nuorisosta ei voi olla kehumatta Pospisilia ja nimenomaan Zarya. Kummatkin ovat osoittaneet olevansa jo NHL-tason pelaajia ja toivon mukaan heistä tulee olemaan iloa pitkäksi aikaa liekkipaidoissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös