Calgary Flames 2023–2024

  • 17 967
  • 75

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Koska kukaan muu ei näytä olevan halukas aloittamaan uutta ketjua Liekkipaidoille, vaikka kiekko putoaa jäähän vain muutaman päivän päästä, on näköjään minun niin tehtävä.

Sopimustilanteet tällä hetkellä:

Sopimustilanne:

MV

Jacob Markström $6,000,000, UFA 2026
Dan Vladar $2,000,000, RFA 2025
P
Mackenzie Weegar $6,250,000 UFA 2031
Noah Hanifin $4,950,000 UFA 2024
Rasmus Andersson $4,550,000 UFA 2026
Chris Tanev $4,500,000 UFA 2024
Nikita Zadorov $3,750,000 UFA 2024
Jordan Oesterle $925,000 UFA 2024
Dennis Gilbert $762,500 UFA 2024

H
Mikael Backlund $5,350,000 UFA 2026
Blake Coleman $4,900,000 UFA 2027
Elias Lindholm $4,850,000 UFA 2024
Andrew Mangiapane $5,800,000 UFA 2025
Dillon Dubé $2,300,000, RFA 2024
Yegor Sharangovich $3,100,000 UFA 2025
Matthew Coronato $925,000 UFA 2025
Walker Duehr $825,000 UFA 2025
Dryden Hunt $775,000 UFA 2025
AJ Greer $762,500 UFA 2024
Adam Ruzicka $762,500 2024
------------------------------------------------------------------
LTIR
Oliver Kylington $2,500,000 UFA 2024
------------------------------------------------------------------
Injured reserve
Kevin Rooney $1,300,000 UFA 2024

Lähde: Calgary Flames Salary Cap, Draft Picks, and Player Contracts - CapFriendly - NHL Salary Caps

---

Jatkossa kaikki tätä alkavaa kautta koskevat keskustelut voidaan käydä tässä ketjussa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Koska kukaan muu ei näytä olevan halukas aloittamaan uutta ketjua Liekkipaidoille, vaikka kiekko putoaa jäähän vain muutaman päivän päästä, on näköjään minun niin tehtävä.
Heh, enpä edes tajunnut, että viime kauden ketjuun meni kaikki preseason-kirjoittelut.

Ensi yönä siis taas mennään. Enää ei ainakaan tarvitse muistutella sitä avausotteluiden tappioputkea, koska se meni viime kaudella vihdoin poikki. Saapa nähdä, miten homma lähtee liikkeelle, ja etenkin se on tässä kauden edetessä kiinnostavaa, että miltä koko poppoon kehonkieli yms. näyttää. Viime kaudella se järjetön tuska oli ainakin havaittavissa jo aika hyvissä ajoin. Tässä toki osasyynä myös niin monet tiukat tappiot, joten eipä tuon seuraaminen helppoa ole, koska syy-seuraussuhde näissä on aina olemassa, mutta tuohon kylkeen ne kaiken maailman uutiset ja koppihuhut päälle, niin jotain riidejä varmaan saa. Tällä haen siis lähinnä sitä, että miltä esimerkiksi Huberdeaun tekeminen näyttää, koska Sutterin vanhan liiton mankeliin ainakin viime kauden jälkeen näissä monesti vedottiin, kun oli niin vaisua laajalla rintamalla. Huskaa on kehuttu aika lailla päinvastaisena tapauksena Sutteriin nähden, josta loistaa läpi empatia ja ulospäinsuuntautuneisuus, joten nähtäväksi jää, miten hyvin joukkue ostaa uuden systeemin, ja mitä kaikkea tämä uusi systeemi viime kauteen nähden tuo tullessaan. Oletettavaa ainakin on, että vaikka kyseessä on edelleen joukkuepeli, jonka varaan tietenkin Calgaryssa edelleen luotetaan, niin yksilötasolla eri pelaajien käyttö olisi enemmän sellaista, joka sopii kunkin yksilön ominaisuuksiin. Viime kaudella kun totuttiin siihen, että kaiken maailman lucicit ja lewisit rouhivat suht samanarvoisina menemään Sutterin tiukkaa pelitapaa toteuttaen, kuin kuka tahansa kärkipelaaja (+ se Sutterin perinteinen, että milloin oli joskus joku Brett Ritchie Gaudreaun laituriparina edellisellä kaudella, ja milloin testattiin jotain toista jämähyökkääjää tähtien rinnalla). Tähän ainakin uskon ja toivon tulevan muutosta, ja sitä kautta esimerkiksi peliaikajakauma menisi enemmän siten, kuin se kuuluukin mennä.

Greer lienee ihan tervetullut syvyyspelaaja Flamesiin. Itse asiassa ihan hauska tuossa on se, että Milan Lucic korvasi joltain osin AJ Greerin ruudun Bruinsissa, ja vastaavasti Greer on jonkinasteinen Lucic-replacement Flamesiin. Lucic oli eittämättä jonkun sortin fan favourite sen kaiken olemuksensa ansiosta, mutta fakta on kuitenkin se, että hänen sekä Lewisin kaltaiset pelaajat nelosessa ei juurikaan mitään hyvää viime kaudella tuottanut. Greerin edistyneet tilastot näyttävät tuon roolin pelaajaksi ihan hyviltä, ja jotain se on ainakin viime kaudella oikein tehnyt, kun on pelannut kivikovassa Bruinsissa valtaosan kaudesta. Mitään sateentekijää tämän profiilin pelaajasta on tietenkin ihan turha odottaa, mutta jalkava ja energiaa joukkueelle tarjoava pelaaja on ihan tervetullut lisä neloseen, kun sellaista ei oikeastaan entuudestaan löytynyt pl. Duehr (sitä nelosen kolmatta hyökkääjää tuli tuossa preseason-jutustelussa varmaan kaikkein eniten pyöriteltyä sen jälkeen, kun Pelletier tippui loukkiosastoon). Jos pääsee lähelle sitä, mitä Garnet Hathaway tarjoili Calgaryssa aikoinaan, niin menee posin puolelle. Hinnan puolestakaan tuossa hankinnassa ei juuri mitään riskiä/haittaa ole, kun hintaa on $762,500. Eli Greer & Duehr pitäisi olla upgrade viime kauden Luciciin ja Lewisiin, vaikkei tuo osasto neulaa liikaa heilautakaan.

Ensi yön osalta vahvistettiin jo, että Markström on tolppien välissä. Kokoonpano noin muuten lienee tässä muodossa:

Huberdeau - Lindholm - Dubé
Sharangovich - Kadri - Coronato
Mangiapane - Backlund - Coleman
Greer - Ruzicka - Duehr

Hanifin - Andersson
Zadorov - Weegar
Oesterle - Tanev

Markström
Vladar

E: Jep, ylläolevalla mennään. Lisäksi tuli tieto, että Coronato ykkösylivoimassa Huberdeaun, Kadrin, Lindholmin ja Anderssonin kanssa, joten se kuulostaa hyvältä. Kakkosyv taisi olla Dubé-Backlund-Ruzicka-Hanifin-Mangiapane. Tykkäisin kyllä itse enemmän Weegarista kuin Hanifinista tuossa.
 
Viimeksi muokattu:

Onza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Pojat, Calgary Flames
Kausi aloitettu Saddledomella kotivoitolla! Peli oli jännittävä alusta loppuun saakka, ja ratkaisut jäivät viime minuuteille. Laukaukset Jetsille 38-22, maalit Flamesille 5-3.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Vähän outo peli, jos peilataan viime kauteen. Flames hävisi laukaukset ja maalipaikat aika selvästi, Flamesin maalivahti pelasi paremmin, ja Flames oli tehokkaampi maalipaikoissa, ja kaiken kukkuraksi lopun tasatilanteessa tehdään lopussa voittomaali. No, tämä toki viime kauden tyyliin nähden maistuu kyllä, mutta parannettavaa tuossa toki on vielä paljon.

Kehut:

- Markström-Mangiapane-Lindholm-Zadorov. Jaakoppi oli maalilla sitä parin kauden takaista Markströmiä, eikä viime kauden. Hyviä torjuntoja tuli paljon, ja vaikka esimerkiksi tuo Connorin maali olisi ollut torjuttavissa, niin ei auta pahemmin syyttää, kun hoiteli pahempia tilanteita monia. Mangiapane oli kenttäpelaajien MVP, joka kulminoitui tuohon Lindholmin voittomaalin avustukseen. Lindholm oli todella vahva muun muassa kahden suunnan pelaamisessa sekä alivoimissa, ja niittasi vielä kaiken kukkuraksi voittomaalin. Zadorov pääsee kehulistalle todella näyttävien ja sytyttävien pommien ansiosta. Tuossa ehkä näyttävin:

Muutenkin ainakin ekassa pelissä tykkäsin hänen ja Weegarin parista.

Moitteet:

- Oman pään sekoilut. Joukkue on vaihtanut alakerran puolustussysteemiä enemmän aluepuolustuksen suuntaan, ja se selittänee vielä osittain tuota epäselvyyttä PAPP:ssa. Osittain omassa päässä pyörimiset selittyvät myös heikoilla kiekollisilla ratkaisuilla, joka oli varmasti osittain myös Jetsin paineen ansiota, mutta liian usein haettiin jotain vaikeaa syöttöä, kuin nöyrempää kiekon viskomista omista ulos. Kolmannessa erässä oman pään pelaaminen oli jo parempaa, kun Flames pelasi hieman varmistelevammin, mutta siinäkin tuo Scheifelen tasoitukseen johtanut tilanne oli huonoa tekemistä.

Oesterlen tekeminen ei edelleenkään vakuuta, vaikka siinä rinnalla Tanev häärääkin. Nelosketju oli energinen, ja Greer meinasi tehdä heti Flames-uransa ekalla laukauksella maalin hyvän hyökkäyksen päätteeksi, muttei tällä kertaa napsunut. Yhden pelin otannalla ei ole ikävä sitä viime kauden nelosta. Muista ketjuista ja pelaajista Kadri aloitti mielestäni varsin hyvin, mutta loppua kohden katosi vähän kuvasta. Sama pätee Coronatoon, jonka laukaisuaktiivisuudesta ylivoimalla tykkään paljon. Omassa päässä ehkä hänelläkin ne isoimmat ongelmat, mutta eiköhän se tuosta lähde, kun pääsee vauhtiin. Kakkosylivoimalle toivoisin edelleen sitä Weegaria Hanifinin paikalle. Vaikka Andersson on varmaan suurelle yleisölle se Flamesin ykköspakki, niin kyllä kokonaisvaltaista peliä katsoessa tuo Weegarin tekeminen vaikuttaa erittäin hyvältä, ja jos noista viime vuoden kesän Tkachuk-Gaudreau -ulostuksista jotain positiivista hakee, niin nähdäkseni ainakin Weegar on pirun hyvä palanen täksi ja tuleviksi vuosiksi tekemällään sopparilla.

Hyvä oli myös nähdä juuri tuo, että nuo onnistumisia kaipaavat kaverit saivat sellaisia heti. Huberdeaullekin välittömästi parin pisteen peli, vaikka olisi se sen tyhjiin voinut itsekin naulata tolpan sijaan. Mangiapane saanee jatkaa hänen ja Lindholmin kanssa jatkossakin, kun vaihdettiin kesken pelin Mangi siihen, ja kävivät sitten ratkaisemassa pelin. Sharangovichin osalta voisi sanoa, että tuollaiset pienet, näkymättömät ratkaisut kentällä olivat liki järjestäen hyviä, joista moni Flamesin suora hyökkäys lähti liikkeelle. Aika näkymätön isossa kuvassa, mutta varovainen peukku tässä kohtaa.

Eli korjattavaa ja parannettavaa löytyy vielä rutkasti, mutta mukavalla voitolla tässä Chris Snow'n muistopelissä päästiin liikenteeseen, ja varmasti hyvällä fiiliksellä kohti viiden matsin idän road trippiä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ensi yönä starttaa vieraskiertue Pittsburghissa, ja näillä mennään:

Huberdeau - Lindholm - Mangiapane
Ruzicka - Kadri - Dubé
Coleman - Backlund - Coronato
Greer - Sharangovich - Duehr

Hanifin - Andersson
Zadorov - Weegar
Gilbert - Tanev

Markström
Vladar

Eli Mangiapane aloittaa odotetusti Hubin ja Lindyn vierellä. Lisäksi Oesterlen huonouteen reagoitu tuomalla Gilbert ineen, ja voipi olla, että näytönpaikan saadessaan voi jotain myllyäkin hakea. Lisäksi Sharangovich siirretty sentteriksi neloseen, ja Ruzicka saa offensiivisten välähdystensä myötä näyttöpaikkaa Kadrin rinnalta, joka on ihan mielenkiintoinen kokeilu. Coronato siirretty Mangiapanen paikalle kahden suunnan luottoheppujen ketjuun, mikä on myös ihan looginen muutos ekan pelin jälkeen, joten nämä muutokset voinee kokonaisuudessaan allekirjoittaa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Gilbert tuo kyllä ryhmään kokoa ja näköä, mutta eipä juuri muuta. Taitaa olla niin, että Kylingtonilta jäänee tämäkin kausi väliin, ellei ihmeitä tapahdu. Tiedot hänen poissaolonsa syystä ovat hyvinkin heikot, joten Flamesin alakerran kiekollinen osaaminen on ainakin toistaiseksi varsin rajallista erityisesti alemmissa pareissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Gilbert tuo kyllä ryhmään kokoa ja näköä, mutta eipä juuri muuta. Taitaa olla niin, että Kylingtonilta jäänee tämäkin kausi väliin, ellei ihmeitä tapahdu. Tiedot hänen poissaolonsa syystä ovat hyvinkin heikot, joten Flamesin alakerran kiekollinen osaaminen on ainakin toistaiseksi varsin rajallista erityisesti alemmissa pareissa.
Joo, no vaikkei tuolla mitään franchise-pakkia ole, niin Andersson ja Weegar kantavat kyllä parin ekan parin kiekollista viittaa ihan hyvin, eivätkä nuo heidän paritkaan mitään ihan huonoja ole (Zadorovilla ehkä enemmänkin sen laukaisu-uhan kuin minkään muun jutun kautta). Mutta toki tuo kolmas pari on sitten ihan stay@home-osastoa.
 

Harvey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Ensi yönä starttaa vieraskiertue Pittsburghissa, ja näillä mennään:

Huberdeau - Lindholm - Mangiapane
Ruzicka - Kadri - Dubé
Coleman - Backlund - Coronato
Greer - Sharangovich - Duehr

Hanifin - Andersson
Zadorov - Weegar
Gilbert - Tanev

Markström
Vladar

Eli Mangiapane aloittaa odotetusti Hubin ja Lindyn vierellä. Lisäksi Oesterlen huonouteen reagoitu tuomalla Gilbert ineen, ja voipi olla, että näytönpaikan saadessaan voi jotain myllyäkin hakea. Lisäksi Sharangovich siirretty sentteriksi neloseen, ja Ruzicka saa offensiivisten välähdystensä myötä näyttöpaikkaa Kadrin rinnalta, joka on ihan mielenkiintoinen kokeilu. Coronato siirretty Mangiapanen paikalle kahden suunnan luottoheppujen ketjuun, mikä on myös ihan looginen muutos ekan pelin jälkeen, joten nämä muutokset voinee kokonaisuudessaan allekirjoittaa.
Coronato pelasi preseasonilla hyvin Backlundin seurassa, joten odotan kovasti ensimmäisen maalin tulevan ensi yönä.

Btw. Uniquewnilta loistavaa analyysia Albertan ykkösjoukkueesta kaudesta toiseen. Joko perustetaan Flamesille euro fan club?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Parin erän jälkeen näytti ihan hyvältä, mutta kolmannen erän alettua ei enää. Niitä puolustusalueen sähläilyjä kiekon kanssa sekä merkin osalta nähtiin etenkin tuossa viimeisessä erässä, joten savottaa on vielä paljon. Nimilistahan on pakiston osalta ihan kelvollinen, ja siihen päälle tuo sentterikolmikko Lindholm-Kadri-Backlund, niin pitäisi ruveta toimimaan, mutta kehitettävää siis vielä löyty. Aikaa tuolle nyt pitääkin varmaan osata antaa, kun tarkoituksena on aika paljonkin muuttaa pelitapaa viime kaudesta. Muutenkin oli ehkä vähän enemmän sellainen viime kauden kaltainen tämä peli vrt. Jetsiä vastaan avauspeli, koska laukauksia saatiin suht paljon, muttei nyt mitään huipputontteja liikaa (=tehtiin vastustajan maalivahdista hyvä). Coronato sai onneksi sen uransa ensimmäisen (tuota laukausta tarvitaan jatkossakin), ja Huberdeaullekin pomppi avausmaali tuurilla, mutta siinä oikeastaan ne posit tuosta. No joo, toinen erä varsinkin oli ihan hyvää pelaamista, mutta tuo kolmannen erän alun nukkuminen oli kyllä tässä pelissä katastrofaalinen. Markström pelasi jälleen mielestäni riittävällä tasolla, joten sinne päin ei auta sapiskaa antaa.

Aikaa siis tässä tarvitaan, muttei noita viime yön kaltaisia nyt liikaa auta nähdä. Seuraavana ennakkoon Pensiä heikompi Caps vastaan, mutta sielläkin on kyllä maalintekovoimaa kuitata, jos oman pään töhöilyt jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vaikuttaa vähän siltä, että tästä(kin) kaudesta on tulossa aika raskas Flames-faneille. Jos Vladarin tavoite on tehdä itsestään koko ajan mahdollisimman pieni, niin on kyllä onnistunut siinä erittäin hyvin. Markström on pelannut paremmin, kuin viime kaudella, mutta vieläkin paremmin pitäisi pelata, jos joukkue haluaa päästä pudotuspeleihin. Andersson oli nyt sivussa ensimmäisen pelinsä ja aika sekaiselta tuo puolustus vaikutti sen seurauksena.

Aika mahdoton tuota Kylingtonin tilannetta oli ennakoida, mutta jälkiviisaana on helppo todeta, että joukkueen olisi pitänyt valita Välimäki Kylingtonin sijaan. Sen lisäksi joukkueen viime kauden ylivoimaisesti tehokkain pelaaja vaihdettiin nelosketjulaiseen.

Kadri on tehnyt kuuteen matsiin 0+1 ja tehotilasto on lukemissa -8. Huberdeau on puolestaan aivan varmasti liigan historian näkymättömin +10M pelaaja. Hyvin käytettyä palkkakattotilaa.

Hanifinin jatkosopparin suhteen on ilmeisesti jotain kehitystä ollut. Itse olisin ehdottomasti toivonut, että Hanifin treidataan, mutta katsotaan mitä tapahtuu. Ei varmasti tule ikinä olemaan sen sopparin arvoinen pelaaja.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesin tuntien voinee odottaa, että vaikka kausi menisi täysin penkin alle, niin ykkösvarausta ei joukkue tule "voittamaan". Jos nyt jonkinlaista arviota tästä kaudesta voisi näiden muutaman ottelun perusteella esittää, niin pudotuspelit tullevat jäämään haaveeksi loppusijoituksen ollessa hitusen heikompi kuin viime kaudella. Vaikea uskoa, että tätäkään joukkuetta räjäytetään atomeiksi, vaikka tilanne olisi kuinka paha tahansa, vaan kituutellaan siellä keskitasoa heikompien joukkueiden massassa kauden loppuun ja katsotaan viimeistään sitten, mitä tehdä seuraavaksi.

Hanifinille en toivo jatkoa, koska jos tyypillä on motivaatio-ongelmia pelata joukkueessa, niin tuskin ne ainakaan näillä tuloksilla paranevat. Myös Kylingtonin suhteen alkaa toivo olla mennyttä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
En usko itse siihen, että Hanifinilla on motivaatio-ongelma joukkueessa, mikäli haluaa Calgaryssa jatkaa. Jos taas ei halua, niin sitten eri.

Olisin Hanifin jatkon kannalla, jos joukkueen rakenne olisi eri. Siinähän on suht takuuvarma TOP4-pakki vuosiksi eteenpäin mille tahansa NHL-joukkueelle. Mutta kun näyttää siltä, että varsinkin Kadriin käytetyt rahat valuvat viemäriin, eikä edellä mainittu Huberdeaukaan ole pelannut lähelläkään kymppimiltsin tasolla ikinä Flames-nutussa, niin tilanne taitaa olla vuosiksi eteenpäin aika surullinen. Näistä ankkuridiileistä voi ehdottomasti syyttää Trelivingiä, mutta kun mennään ajassa taaksepäin, niin eihän näiden signausten ja treidien hetkellä kukaan tiennyt, että Huberdeaun taso suhteessa Tkachukiin ottaa näin radikaalin käänteen heti, ja että Kadrikin on noin huono ja haluttoman näköinen (ainakin itse odotin tulisieluista ja työteliästä laatusentteriä).

Kausi on toki vasta alussa, ja Huberdeau ainakin mielestäni yrittää ihan tosissaan, mutta eipä se kovin hyvältä näytä suhteessa odotuksiin. Jos nykytilannetta miettii pelkän alkukauden sekä viime kauden rippeiden jäljiltä, niin ehdottomasti Hanifinista ja Lindholmista kaikki mahdollinen irti, mitä treideillä saa. Toisaalta sekin on helpommin sanottu kuin tehty, eikä Conroy varmastikaan mitään paniikkinappulaa rupea hakkaamaan kuuden pelatun runkosarjapelin jälkeen. Se on ainakin selvä, että vaikka Conroyn ja Huskan kautta uudet tuulet Calgaryssa puhaltaa, niin fanien osalta vittuuntuminen lienee jo toden teolla alkanut, vaikka otoskoko on vielä hyvinkin pieni. Jos yhtään sama meno jatkuu seuraavina viikkoina, niin aukeaisikohan siellä omistajaportaassakin pikku hiljaa silmät sille, että se rebuild, minkä kannalla valtaosa faneistakin on jo pidempään ollut, olisi ehkä kuitenkin ollut paikallaan.

Loppuhuomiona muuten todettakoon, että Vladar on ollut pelaamassaan kahdessa ottelussa surkea, vaikkei nyt viime yön esitys pelkästään hänen kontolle menekään. Markström tällä hetkellä selvästi parempi maalivahti.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eiköhän se ole jo tullut selväksi, että joukkueella ei ole sarjan tason edellyttämää ykkösketjua, eikä niitä pelaajia, jotka omaa high end -ratkaisutaidot, kun niitä tarvitaan. xG:n ja hyökkäysalueajan voittaminen ei edellä mainitusta syystä riitä, ja viime yönä siitä nähtiin malliesimerkki. Hyvä eka erä ja peliin tulo valui viemäristä tehottoman viimeistelyn, ylivoiman sekä vastustajan tehokkaan ylivoiman ansiosta, ja pelin viimeinen maali lurahti liian helposti Markströmin selän taa. Sinällään peli näytti monessa kohtaa ihan hyvältä, mutta kun se kärkiosasto on vaan liian tylppä. Jos haluaa jossitella, niin viime yön pelissä Zadorovin kevyehkö jäähy johti voittomaaliin, ja vastaavasti Vesey kävi telomassa Ruzickan telakalle aika selkeällä laitataklauksella, josta ei pilli soinut. Toki jos olisi soinut, niin eipä Flames-yv mitään maalia siitä olisi aikaiseksi saanut.

Nyt, kun poissaololistalta löytyy pelikiellossa olevan Anderssonin ohella Ruzicka ja Pelletier, niin mielestäni olisi korkea aika nostaa Connor Zarya ylös, koska kausi AHL:ssä on lähtenyt häneltä niin lujasti liikkeelle. Sama pätee Poirieriin, joka taitaa olla vielä liian raakile. Eipä tuoltakaan nyt voi odottaa sellaista kaveria, jota Flames eniten kaipaisi, mutta olisi nyt edes vähän mielenkiintoa tähän taaperrukseen. Fox sai jälleen viime yönä buuauksia osakseen historiansa ansiosta, ja kieltämättä tuli mieleen hänen ilmoituksensa jättää signaamatta Calgaryyn, sekä nämä muut huippupelaajat, jotka ovat Calgarysta poistuneet, ja joiden ansiosta tämä paketti on niin tasapaksu. Conroy sai osakseen kyllä melkoisen perinnön, ja jossei mitään ihmettä tapahdu, niin tässä taitaa olla vuosiksi eteenpäin luvassa sitä, mihin me olemme tämän organisaation kanssa tottuneet.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Bluesia vastaan yksi paskimmista esityksistä, mitä muistan. Yleisökin buuasi ottelun lopussa. Ainoa ketju, joka saa edes jotain aikaiseksi, on tuo Mangiapane - Backlund - Coleman. Muuten ketjulotto pyöriikin sitten aika tiuhaan joka pelissä, mutta mikään ei klikkaa. Tällä hetkellä tämä poppoo näyttää viime kauttakin aika selkeästi huonommalta. Ylivoima on ihan karmeaa. Jos omistajaportaassa ei suostuta millään rebuildiin, vaan halutaan playoff-rahaa, niin tällä hetkellä näyttää siltä, että sillä ei ole merkitystä, koska joukkue ei muutenkaan tule pärjäämään. Jos ja todennäköisesti kun näin käy, niin toivottavasti eivät rupea sitten napsimaan pinnoja, kun playoff-saumat ovat menneet. Tällaisen suorittamisen myötä Conroyn on ihan turha painaa seuraavana jobina Lindholmille ja Hanifinille pitkää jatkolappua kouraan (ellei jostain syystä tulisi halvalla), vaan koittaa saada paras mahdollinen vastine irti molemmista.

Tulee mielenkiintoinen ulkoilmapeli, kun molemmat Albertan joukkueet kyntävät.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Toffolin lähtö näyttää lyöneen joukkueelta ilmat pihalle, sillä hän oli niitä harvoja pelaajia, jotka pystyivät tuottamaan tulosta lähes illasta toiseen. Taitaa olla taas yksi niistä masentavista kausista meille faneille edessä, kun jokainen ottelu on yhtä tervanjuontia ja unelma pudotuspeleihin selviytymisestä tuntuu pikemminkin fantasialta. Onneksi sentään Huberdeau ja Kadri pelaavat sopimustensa tasoista kiekkoa, jonka vuoksi toimistolla ollaan varmasti tyytyväisiä heille annettuihin dollareihin, vuosia unohtamatta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toffolin lähtö näyttää lyöneen joukkueelta ilmat pihalle, sillä hän oli niitä harvoja pelaajia, jotka pystyivät tuottamaan tulosta lähes illasta toiseen. Taitaa olla taas yksi niistä masentavista kausista meille faneille edessä, kun jokainen ottelu on yhtä tervanjuontia ja unelma pudotuspeleihin selviytymisestä tuntuu pikemminkin fantasialta. Onneksi sentään Huberdeau ja Kadri pelaavat sopimustensa tasoista kiekkoa, jonka vuoksi toimistolla ollaan varmasti tyytyväisiä heille annettuihin dollareihin, vuosia unohtamatta.
Onneksi noista pääsee nopeasti eroon. Vain vuoteen 2029 ja 2031.

Harva olisi kauppa-/hankintahetkellä uskonut ihan noin nopeaan tasonlaskuun.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Calgaryllä ei mene kyllä vahvasti. Ihan jo Tkachukin, Gaudreaun ja Toffokin menettäminen, sekä Kylingtonin ongelmat, että myös Bennetin uusi tuleminen Floridassa heikentää joukkuetta ja heikottaa kannattajia. Mutta kaiken tuon lisäksi siihen päälle vielä nuo ihanat Weegarin, Huberdeaun ja Kadrin sopimukset, niin ei voi muuta kuin hattua nostaa Backlundille, että jäi jopa loppu urakseen tuota roskispaloa kaitsemaan.

Niin ja eiköhän tuo Lindholmikin tuolta viimeistään kesällä kävele pois.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Myös fanit ovat panneet merkille nihkeän alun ja päättäneet äänestää jaloillaan. Saas nähdä, missä vaiheessa alkaa jotain tapahtua toimiston puolella. Eipä kauheasti käy kateeksi Conroyn asema tällä hetkellä. Positiivinen asenne ja hyvä flow, joka joukkueessa vielä oli ennen kauden alkua uusien raikkaiden tuulien vuoksi on muuttunut joksikin ihan muuksi.
Toivottavasti tämä on vain ohimenevä vaihe.
 
Harva olisi kauppa-/hankintahetkellä uskonut ihan noin nopeaan tasonlaskuun.

Ei ainakaan Huberdeaun kohdalla. Kadrin kohdalla sen sijaan mielestäni varoitusvalojen olisi pitänyt palaa, ainakin himmeästi. 50 pinnan sentteristä kasvoi kaudessa 90 pinnan sentteri Coloradon mestarijengissä. Okei ei tietysti kukaan hänestä 90 pinnan sentteriä Flamesiin odottanut, mutta se sama vanha 50 pinnan huonon joukkueen kakkossentteri ja hyvän joukkueen kolmossentteri sieltä löytyi. Eli suunnilleen se mitä hän urallaan oli ollutkin. Ikää kuitenkin sopimuksen tekohetkellä 32 vuotta ja pitkää sopimusta kouraan. Muistelenko ihan oikein, että Kadri oli UFA-markkinoilla melko pitkään ilman sopimusta, mutta sai lopulta haluamansa pitkän lapun Flamesista. Oletettavasti muualta sellaista ei ollut pöydällä.

edit: ja siis toki Kadri oli UFA-hankinta ja jo sopimuksentekohetkellä tiedossa, ettei tuo sopimus vanhene hyvin, kuten niin usein vastaavissa sopimuksissa. Kyllä mä uskon, että Kadrilta pari hyvää kautta on mitattavissa, mutta sen jälkeen näyttää pahalta.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei ainakaan Huberdeaun kohdalla. Kadrin kohdalla sen sijaan mielestäni varoitusvalojen olisi pitänyt palaa, ainakin himmeästi. 50 pinnan sentteristä kasvoi kaudessa 90 pinnan sentteri Coloradon mestarijengissä. Okei ei tietysti kukaan hänestä 90 pinnan sentteriä Flamesiin odottanut, mutta se sama vanha 50 pinnan huonon joukkueen kakkossentteri ja hyvän joukkueen kolmossentteri sieltä löytyi. Eli suunnilleen se mitä hän urallaan oli ollutkin. Ikää kuitenkin sopimuksen tekohetkellä 32 vuotta ja pitkää sopimusta kouraan. Muistelenko ihan oikein, että Kadri oli UFA-markkinoilla melko pitkään ilman sopimusta, mutta sai lopulta haluamansa pitkän lapun Flamesista. Oletettavasti muualta sellaista ei ollut pöydällä.

edit: ja siis toki Kadri oli UFA-hankinta ja jo sopimuksentekohetkellä tiedossa, ettei tuo sopimus vanhene hyvin, kuten niin usein vastaavissa sopimuksissa. Kyllä mä uskon, että Kadrilta pari hyvää kautta on mitattavissa, mutta sen jälkeen näyttää pahalta.
Joo, Kadrin kohdalla odotin itsekin paria hyvää kautta, minkä jälkeen soppari tulee muuttumaan vähitellen riippakiveksi. Mutta jo tämä toisen Flames-kauden alku on ollut aikamoinen sukellus. Ja Huberdeau oli totta kai se suurempi yllätys, ettei taso pysynyt lähelläkään sitä mitä se oli Panthersissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Calgaryllä ei mene kyllä vahvasti. Ihan jo Tkachukin, Gaudreaun ja Toffokin menettäminen, sekä Kylingtonin ongelmat, että myös Bennetin uusi tuleminen Floridassa heikentää joukkuetta ja heikottaa kannattajia. Mutta kaiken tuon lisäksi siihen päälle vielä nuo ihanat Weegarin, Huberdeaun ja Kadrin sopimukset, niin ei voi muuta kuin hattua nostaa Backlundille, että jäi jopa loppu urakseen tuota roskispaloa kaitsemaan.

Niin ja eiköhän tuo Lindholmikin tuolta viimeistään kesällä kävele pois.
Tuossa Weegarin sopimuksessa ei ole mitään vikaa, mutta jälkimmäiset kaksi mainittua vaikuttavat kunnon ankkureilta. Ja mikäli Lindholm kävelee kesällä pois, niin hommat on vedetty totaalisen vituiksi. Eiköhän jatkosopimus tai treidi ole ne ainoat vaihtoehdot tässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös