Calgary Flames 2022–2023

  • 83 630
  • 314
Omasta mielestä pelkkä pudotuspeleihin pääsy vaatii jo Minnesotan tai Seattlen kovaa hyytymistä. Kesällä sit retool ja uusi yritys, paitsi eihän se onnistu koska kesällä lyötiin 8v laput hankinnoille.

Olisiko pitänyt jättää nuo sopimukset tekemättä? Minusta ei, vaikka etenkin Weegarin kausi on ollut pettymys.

Ja mitä retooliin tulee, niin kyllähän tuolla päätyviä sopimuksia ja hyvää kauppatavaraa riittää, joten siitä ei varmasti jää kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Sutterilla täytyy olla joku erittäin hyvä syy peluuttaa Markströmiä noin paljon. Ainakaan tavoitteena ei ole voittaa otteluita. Markström on ilmeisesti voittanut viimeisestä 11 startistaan kaksi kertaa. Tällä kertaa päästi vastustajan kaksi ensimmäistä laukausta maaliin ja on tällä kaudella päästänyt ekan laukauksen maaliin peräti seitsemän kertaa. Ei nyt tällä kertaa päästänyt mitään helppoja, mutta kiekkoa kuitenkin päätyy ihan liikaa maaliin ja on koko ajan se ottelun huonoin maalivahti. Eihän nyt Vladar ole myöskään mitenkään loistanut, mutta tarjoaa ainakin joukkueelle paremman mahdollisuuden voittaa matseja.

Eipä tuossa pelaamisessa nyt ole muutenkaan mitään kehuttavaa. Puolustus sekoilee ihan liikaa ja hyökkäys pistää hyvistä paikoista kiekkoa tolppiin ja kokonaan ohi maalin.

Tämän kauden otteiden seuraaminen on kyllä ollut pelkkää tuskaa. Onneksi pelit päättyvät runkosarjaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jos Sutter toivoo, että peluuttamalla Markströmiä noin paljon tämä pääsisi takaisin siihen flow -tilaan, jossa tämä oli viime kaudella? Aikamoinen optimisti Sutter olisi siinä tapauksessa.

Toivon koko ajan enemmän ja enemmän, että Flames jäisi pudotuspelien ulkopuolelle, koska tällaista räpiköintiä ei vaan jaksaisi katsella edes ensimmäisellä kierroksella. Joukkue tarvitsee herätyksen ja jos trade deadlinella ei sellaista saada, niin toivottavasti playoffien ulkopuolelle jääminen sekä tuleva kesä sellaisen herätyksen tulevat tarjoamaan. Tren ja Sutterin aika käy vähiin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tällä kaudella melko vähän on tullut otettua osaa keskusteluun, mutta mainitaan nyt sen verran, että varmaan 10/10 pelit mitä olen kyennyt osittain katsomaan ovat menneet siten, että TV:n päälle laittaessa Flamesilla on kahden maalin johto. Välittömästi tämän jälkeen vastustaja ensin kaventaa eron yhteen maaliin. Sitten tulee tasoihin. Lopulta peli päättyy vastustajan jatkoaikavoittoon. Tämä aamu ei tehnyt poikkeusta sääntöön. Jos pitää jotain positiivista hakea, niin tekeminen on tasaista (tasaisen huonoa).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos Sutter toivoo, että peluuttamalla Markströmiä noin paljon tämä pääsisi takaisin siihen flow -tilaan, jossa tämä oli viime kaudella?

No näin siinä nyt ilmeisesti sitten pääsi lopulta tapahtumaan. Pudotuspelien suhteen on vaan jo ihan liian myöhäistä. Tietysti noilla hyvillä suorituksilla voidaan vielä saavuttaa mahdollisimman huono varausvuoro.

Nuo kolme edellistä matsia kertovat kyllä kaiken oleellisen joukkueen tästä kaudesta. Erittäin hyvä Ottawa-matsi, mutta sitten kahta tankkausjoukkuetta vastaan vain yksi piste mahdollisesta neljästä.

Arizonaa vastaan joukkueen puolustuspeli oli aivan luokatonta. Arizonan ykköspuolustajalla ei ollut mitään mahdollisuutta päästä pelaamaan Sutterin joukkueessa. Toinen valmentaja murskaa itseluottamuksen ja toinen taas antaa mahdollisuuden.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Calgary Flames Hockey - 16th overall, täältä tullaan?

Välimäen kannalta en osaa kuin olla iloinen. Flamesin osalta sen sijaan odotan jo, että kausi päättyisi, ja toivon, että ensi kauden alkaessa siellä on taas päänupit tyhjennetty, ja organisaatiossa vallitsisi edes hieman vapautuneempi ja rennompi ilmapiiri kuin mitä tällä hetkellä. Muistaako kukaan, koska viimeksi Flames on voittanut jatkoajalla (enkä tarkoita tällä rankkarivoittoa)?
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ikävää, että ensi kaudesta alkaen mm. Huberdeaun palkka nousee roimasti. Mukavaa puolestaan on, että esim. Lucicin diili loppuu. Sen lisäksi, että liksa on tietysti turhan kova ollut hänellä, niin Sutterille on myös ollut äärimmäisen vaikeaa pistää Loochia vilttiin. Viime yönä tällainen erikoisuus kuitenkin nähtiin, ja vaikka Lucic kovin sympaattinen monsteri onkin, niin äijästä on kuitenkin aika jo jättänyt. Sen sijaan Walker Duehr on pelaaja, joka on varmaan enemmänkin NHL:ää seuraaville tuntematon, mutta mielellään tuota on joka kerta katsellut, kun on kokoonpanoon mahtunut. Yleensä täälläkin puhutaan noista kärkipelaajista, sekä heidän rooleistaan ja onnistumisistaan, mutta nostetaan nyt vaihteeksi tällainen alaketjujen nimi, jonka mielellään näkisin ihan vakioroolissa ensi kauden joukkueessa tuolla nelosketjussa. Mukavaa vaihtelua näihin lewiseihin ja luciceihin, kun on tuollainen kaveri, joka myös taklaa ja raataa, mutta osaa myös luistella.

Stars-pelit ovat olleet tällä kaudella joka kerta viihdyttäviä, sekä varmasti molempien joukkueiden valmentajille sellaisia ei niin kivoja kaitsettavia, kun virheitä ja maaleja on riittänyt molempiin suuntiin. Vaikka tässäkin pelissä Flames oli tietyissä osa-alueissa aika ajoin pihalla, niin paljon tuossa hyvääkin oli. Sikäli on sääli, että noita ripuliosaston jengejä vastaan on perseilty liikaa pisteitä, kuten myös varmaan historian paskin 3vs3-jatkoaikaosaaminen on maksanut hintaa (tosin viime yönä oli jopa jotain ideaakin, vaikka tukkaan ottivatkin jälleen). Muun muassa edellä mainittujen syiden takia playoffeihin ei näillä näkymin ole asiaa, mikä on valitettavaa, koska kaikenlaisista puutteista huolimatta uskon, että ilkeä vastus olisi Flames monelle lännen kärkijoukkueelle ollut.

Ja mikä tämä juttu näiden tolppien kanssa myös on ollut? En tiedä, löytyykö netistä mistään tilastoja tuosta, mutta muistaakseni jossain pelissä mainittiin, että oliko Flames tällä osastolla sarjan ykkönen... Viime yönä tuli neljä tolppaa. That's hockey baby.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sen sijaan Walker Duehr on pelaaja, joka on varmaan enemmänkin NHL:ää seuraaville tuntematon, mutta mielellään tuota on joka kerta katsellut, kun on kokoonpanoon mahtunut. Yleensä täälläkin puhutaan noista kärkipelaajista, sekä heidän rooleistaan ja onnistumisistaan, mutta nostetaan nyt vaihteeksi tällainen alaketjujen nimi, jonka mielellään näkisin ihan vakioroolissa ensi kauden joukkueessa tuolla nelosketjussa. Mukavaa vaihtelua näihin lewiseihin ja luciceihin, kun on tuollainen kaveri, joka myös taklaa ja raataa, mutta osaa myös luistella.
Tuon viestin jälkeen kaveri on jatkanut vielä paremmalla vireellä, ja on paraikaa käynnissä olevan Sharks-pelin paras Flamesin pelaaja. Kyllähän se tehtailu tuosta taas hyytyy hänelläkin, mutta piristävä valonpilkahdus tässä aika synkässä kaudessa. Ehdottomasti alaketjujen vakiokamaa seuraaville kausille. Jos verrokkeja haluaa Flamesin historiasta hakea, niin Garnet Hathaway ja David Moss tulevat mieleen. Kunpa muillakin pelaajilla olisi sama asenne pelistä toiseen.

Niin, ja hattua päästä Mikael Backlundille. 900. peli Flames-paidassa, joten edellä ainoastaan Iginla ja Giordano. Pelannut muutenkin ihan hyvän kauden, ja muistetaan myös, että oli viime playoff-keväänä varmaan Flamesin paras hyökkääjä Gaudreaun jälkeen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames signasi Coronaton 3v ELC-pahvilla, ja ei ainakaan Kings-peliin vielä ehdi, mutta sen jälkeen on käytettävissä, jos dino-Darryl niin haluaa. Ja näin meillä on jälleen kaiketi #19 paidan päällensä vetävä jenkki-Matthew.

Toinen jenkkiprospekti, kiekkoja kiinni koppaileva Dustin Wolf pelasi viime yönä AHL-uransa ja täten myös samalla aikuisuransa 100. runkosarjapelin. Kovilla statistiikoilla on vetänyt:

73 W - 19 L - 6 OTL
2,26 GAA
92,7 %
7 SO
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tuskainen kausi päättyy kuin päättyykin runkosarjaan Nashvillen voitettua Flamesin voittolaukauskisassa, joten edessä on pitkä ja toivottavasti suurten muutosten kesä. Rehellisesti sanottuna tästä kaudesta ei paljon positiivisia asioita jää käteen. Ruzicka, Duehr ja Pelletier pääsivät sentään pelaamaan ja väläyttivät osaamistaan myös pisteiden muodossa, mutta muuten oli hiljaista. Tai no, pelasihan Zadorov ainakin pistemäärissä yhden uransa parhaimmista kausista.

Suurimmat pettymykset ovat olleet Huberdeau (joka joutuu nostamaan tasoaan aika helvetisti, jotta tulevalla kaudella alkava uusi diili näyttäytyy hyvänä diilinä), Markström (joka vasta kauden lopussa alkoi pelaamaan viime kauden tyyliin), Weegar (jonka pistetili romahti viime kaudesta, mutta joka toisaalta osasi jonkin verran puolustaakin) sekä Mangiapane, joka ei vaan saanut taottua samanlaisia maalimääriä kuin viime kaudella. Painoiko Flamesin pelaajien peli-iloa alaspäin se, että Gaudreau ja Tkachuk häipyivät mennä kesänä joukkueesta? Voipi olla, mutta toisaalta syyttävän sormen voi osoittaa ihan rehdisti Sutterin suuntaan.

Sutter ei vaan toimi tällaisen joukkueen peräsimessä ja aikamoinen yllätys olisi, jos hän jatkaisi nykyisen sopimuksensa loppuun Flamesin valmentajana.

Toiveita tulevaksi kesäksi: 1) Lucicin voi päästää menemään, 2) Sutter vaihtoon, 3) lisää vastuuta nuorille ja 4) joitain fiksuja hankintoja, jotka parantavat joukkuetta.
 

Vuoho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tämä oli todellakin tuskainen kausi, joten hyvä, että se on viimein ohi, vaikka pari neppailupeliä on vielä jäljellä. Välillä joukkue väläytteli, mitä peli voisi parhaimmillaan olla, mutta suurin osa peleistä oli tervassa tarpomista, kun tulosta ei syntynyt. Mangiapane oli kesän aikana unohtanut, miten maaleja tehdään, eikä se maalinteko Lindholmillekaan maistunut, kun Gaudreau ei ollut enää tekemässä esitöitä.

Omasta mielestäni Weegar pelasi varsin kelvollisesti ja paransi koko ajan otteitaan, ottaen Hanifinin paikan ykkösparissa ihan ansaitusti. Huberdeau tuntui myös loppukautta kohden pääsevän paremmin peliin sisään. Jos muistatte, kuinka heikosti Gaudreau pelasi Sutterin astuttua puikkoihin, niin ei ole mikään ihme, että uusilla kavereilla ei peli kulkenut. Gaudreaulla oli sentään tutut ketjukaverit. Kadria pitäisin lopulta suurimpana pettymyksenä plus-miinus -tilaston ollessa koko joukkueen heikon -20. Pisteiden valossa häneltä ihan kelvollinen kausi kuitenkin.

Hyökkäyspään plussat menevät Toffolille, Bäcklundille ja Duehrille. Kaksi ensin mainittua nakuttivat henkilökohtaiset piste-ennätyksensä ns. vanhoilla päivillään. Bäcklund osoitti edelleen olevansa loistava kahden suunnan hyökkääjä ja todella vaarallinen alivoimalla ja Toffoli pystyy joka kausi tykittämään vähintään 20 maalia. Duehr toi osaltaan kaivattua liikettä ja energiaa muuten niin hitaaseen joukkueeseen. Lewisia ja Lucicia ei välttämättä ikävä tule, mikäli eivät joukkueessa jatka. Lucicin voisi toisaalta pitää ns. kovanyrkkisenä maskottina minimisopparilla. Pelillisesti hänellä ei ole juuri mitään annettavaa enää.

Puolustuksessa Troy Stecher oli hyvä hankinta. Toivoisin näkeväni hänet joukkueessa myös ensi kautena. Hyvä liike ja nousi hienosti tukemaan hyökkäyksiä. Gilbertin otteita oli myös mielenkiintoinen seurata.

Toivottavasti tolpat eivät kilisi yhtä paljon ensi kaudella. Se on oikeastaan ainoa toiveeni.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Edellä onkin aika pitkälti tiivistetty kauden onnistujat ja epäonnistujat. Ihan liikaa sai esim. Sutterin suosikkipojat Lucic ja Lewis vastuuta, kun parempiakin pelaajia olisi ollut käytettävissä (no Lewisilla toki oli omat av-vastuunsa). Siinä se Sutterin konservatiivisuus aika hyvin näkyi.
Calgary Flames Hockey - 16th overall, täältä tullaan?
Kyllähän se ensi yönä hoidetaan maaliin! Jos nyt jotain mielenkiintoista, niin AHL:n MVP-veska Wolf debytoi, kuten myös Coronato. Ritchiekin näköjään viltissä, joten taisi (toivottavasti) jäädä se helvetin Sutterin päähänpisto - Ritchien rankkariyritys hänen Flames-uransa viimeiseksi suoritukseksi. Duehr tehnee puolestaan tilaa Pelletier'lle. Coronato lennättää perhettään ja frendejään myös mestoille. Ketjukaverit vielä hämärän peitoss.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Flamesin kausi on ollut kyllä omia odotuksia heikompi. Mutta niin se vaan joskus menee, että etenkin tärkeiden paikkojen muutokset heittävät joukkueen kemiaa liikaa eikä paluuta nopeassa aikataulussa ole entiseen. Kyllä tuolla joukkueella olisi mielestäni pelaajamateriaalia katsoen silti kykyjä nähtyä parempaan ollut.

Saa nähdä kertoiko Trelivingin kaukalon laidalla oleminen aamutreeneissä jotain tulevasta? Eric Francisin mukaan tuollaista ei olla nähty hänen yhdeksän kautisen managerin pestinsä aikana.

Jos lähtee, niin en voi kuin toivoa, että tilalle tulisi joku hyvä manageri vetämään tätä joukkuetta -- surkea manageri on pahinta mitä olla saattaa. Kokemusta on. Tälläisen kauden jälkeen managerin asema voi olla uhattuna, vaikka ei tuo 93 pistettä huonostikaan ole. Ei ole vain riittävästi, ongelmiakin on ja syitä on varmaan monia.

Trelivingin kunniaksi on sanottava se, että hän ei lähtenyt panikoimaan siirtotakarajalla jollain lyhyen tähtäimen liikkeellä pelastaakseen oman perseensä, vaikka Flames taisi olla tuossa vaiheessa Läntisen konferenssin yhdeksäntenä ja tavoite oli tietenkin playoffeissa. Noitakin epätoivon liikkeitä on nähty.

Nuoret Wolf ja Coronato pelasivat ainakin hyvin debyyteissään. Lisäksi olen pitänyt Pelletierin pelaamisesta, vaikka pisteitä ei kauheasti olekaan tullut. Zary on pelannut farmissa hyvin ainakin noissa Abbotsfordia vastaan pelatuissa peleissä.

Mielenkiintoisia aikoja eletään/tullaan elämään Calgaryssa jo toista kesää putkeen jos valmentaja ja manageri lähtevät molemmat. Palikoita tuolla olisi ihan hyvin viedä joukkue pidemmälle, mutta se vaatisi sitten ainakin tuon kärjen onnistumista nyt nähtyä paremmin. Ehkä tuon aika on ensi kaudella kun ovat vuoden Flamesissa ehtineet olla? Lupaavan oloisia nuoria Flamesissa löytyy ainakin antamaan sitä taustatukea.

Miten te palstan Flames-tuntijat lähtisitte viemään tätä joukkuetta eteenpäin?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Miten te palstan Flames-tuntijat lähtisitte viemään tätä joukkuetta eteenpäin?
Flamesin ongelma tulevana kesänä on karmea cap hit -tilanne, jonka vuoksi joitakin pelaajia on pakko pistää lihoiksi. Yksi tällaisista pelaajista on Noah Hanifin, joka on vielä nuori pelaaja ja vasta lähestymässä parhaimpia pelivuosiaan. Hänestä voisi saada kohtalaisen hyvän vastikkeenkin, sillä hän pelasi varsin hyvän kauden.
Toinen pelaaja, jonka kaupittelemista voisin kokeilla, jos olisin GM, olisi Elias Lindholm, joka on puhjennut kukkaan Flamesissa. Toki tiedostan sen, että hän on joukkueen monipuolisin pelaaja ja tekee pisteitä lähes piste per peli tahdilla, joten hänestä voisi pyytää rohkeasti kunnon korvausta.
Muita nimiä, jotka näkisin treidilistalla, ovat Chris Tanev ja miksei myös Weegar. Ottawahan oli kiinnostunut hankkimaan Tanevin trade deadlinella, mutta tuo suunnitelma kariutui.

Valmentaja vaihtunee aika todennäköisesti ja näillä näkymin myös GM, sillä Trellä ei ole jatkosopimusta rustattuna. Valmentajaksi toivon jotain sellaista valmentajaa, joka antaa mahdollisuuden myös nuorille pelaajille eikä ole ihastunut vanhan ajan kiekkoon (vaikka sellaisesta kiekosta itse pidänkin). Pakko se on myöntää, että modernilla kiekolla pärjätään, vaikka toki sekä Blues että Capitals ovat osoittaneet, että vanhalla systeemillä on mahdollisuus voittaa mestaruuksia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Flamesin ongelma tulevana kesänä on karmea cap hit -tilanne, jonka vuoksi joitakin pelaajia on pakko pistää lihoiksi. Yksi tällaisista pelaajista on Noah Hanifin..Toinen pelaaja, jonka kaupittelemista voisin kokeilla, jos olisin GM, olisi Elias Lindholm,
Muita nimiä, jotka näkisin treidilistalla, ovat Chris Tanev ja miksei myös Weegar. Ottawahan oli kiinnostunut hankkimaan Tanevin trade deadlinella, mutta tuo suunnitelma kariutui.
No kyllähän noilla nimillä luulisi saavan jo hyvääkin vastinetta. Tuo Hanifin-Tanev oli maaliolettamassa koko NHL:n kolmanneksi paras (yli 100 minuuttia yhdessä) pakkipari 5v5 pelissä, Lindholm viime kauden Selke-kisan kakkonen ja Weegarilla on uskoakseni kykyjä parempaankin.

Näyttöjäkin noilla kaikilla on jo pidemmältä ajalta. Esimerkiksi tuo Tanev-Hanifin pelasi jo toissa kaudella muistaakseni 110 minuuttia päästämättä maaliakaan tasakentin ja ainakin jossain kohtaa oli silloinkin ihan NHL:n kärkeä edistyneissä tilastoissa.

Muutenkin tuo puolustus on sellainen, että näin saman divarin naapurina käy vähän kateeksi. Meillä on toki yksi supertähti-luokan pakki, mutta muuten. Tuolla NHL:n parhaat puolustajat -ketjussa kun on ollut vähän puhetta noista GSVA-malleista Bostonin Hampus Lindholmin kohdalla, niin Flamesilla on riveissään kolme pakkia jotka olivat viime kaudella sen mallin top10 joukossa (Hanifin, Andersson ja Weegar).

Että siinä mielessä jos nyt manageri lähteekin, on hän jättänyt ainakin sellaisen tilanteen seuraajalleen, että siellä voi olla aika hyviä pelimerkkejä tulossa mikäli noille kaupoille lähdetään. Joissain toisissa seuroissa on pakkeja, joita ei saa pois kirveelläkään vastaavissa tilanteissa.

Edit:

Löytyi vielä se artikkeli jonka joskus luin tuosta Hanifin-Tanev -parista.

 
Viimeksi muokattu:

Vuoho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flamesin ongelma tulevana kesänä on karmea cap hit -tilanne, jonka vuoksi joitakin pelaajia on pakko pistää lihoiksi. Yksi tällaisista pelaajista on Noah Hanifin, joka on vielä nuori pelaaja ja vasta lähestymässä parhaimpia pelivuosiaan. Hänestä voisi saada kohtalaisen hyvän vastikkeenkin, sillä hän pelasi varsin hyvän kauden.
Toinen pelaaja, jonka kaupittelemista voisin kokeilla, jos olisin GM, olisi Elias Lindholm, joka on puhjennut kukkaan Flamesissa. Toki tiedostan sen, että hän on joukkueen monipuolisin pelaaja ja tekee pisteitä lähes piste per peli tahdilla, joten hänestä voisi pyytää rohkeasti kunnon korvausta.
Muita nimiä, jotka näkisin treidilistalla, ovat Chris Tanev ja miksei myös Weegar. Ottawahan oli kiinnostunut hankkimaan Tanevin trade deadlinella, mutta tuo suunnitelma kariutui.

Valmentaja vaihtunee aika todennäköisesti ja näillä näkymin myös GM, sillä Trellä ei ole jatkosopimusta rustattuna. Valmentajaksi toivon jotain sellaista valmentajaa, joka antaa mahdollisuuden myös nuorille pelaajille eikä ole ihastunut vanhan ajan kiekkoon (vaikka sellaisesta kiekosta itse pidänkin). Pakko se on myöntää, että modernilla kiekolla pärjätään, vaikka toki sekä Blues että Capitals ovat osoittaneet, että vanhalla systeemillä on mahdollisuus voittaa mestaruuksia.
Ei kai cap-tilanne mitenkään karmea ole, vaikka isoja sopimuksia löytyy. Pelkästään Lucicista säästyy reilut 5 miljoonaa dollaria. Kaikki UFA:t mennee minimisoppareilla, mikäli jatkavat. Pakeista Taneville voisi sorvata jatkoa, sillä hän on yksi tärkeimmistä puolustajista ja tekee paristaan aina paremman. Kylingtonin pelaaminen on edelleen täysi arvoitus ja se varmasti vaikuttaa paljon siihen, mitä pakistossa tapahtuu.

En usko Sutterin lähtöön, ellei henkilökemioissa ole jotain todella pahasti pielessä. Olisi ehkä jopa hölmöä muuttaa heti peluutusta, kun uudet ukot on saatu ajettua systeemiin sisälle, joten sen valossa uskon, että ensi kausi vielä yritetään ja sitten joukkueessa annetaan mahdollisuudet nuoremmille ja Sutter saa palata ranchilleen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Yksi tärkeä kysymys, joka tulee ratkaista tänä kesänä, on Oliver Kylingtonin kohtalo. Hänellä on vielä ensi kauden ajan sopimus voimassa, mutta jos hän edelleen päättää olla pelaamatta henkilökohtaisiin syihin vedoten, niin Flamesin tulisi joko treidata hänet tai pitää hänet LTIR-listalla ja päästää hänet sen jälkeen menemään, jos hän ei halua tai pysty pelaamaan ensi kauden jälkeen. Tämä olisi suuri sääli ja varsin iso menetys (pelillisesti, ei niinkään taloudellisesti), sillä ei ollut sattumaa, että hän nousi viime kaudella pakistoon ja ohitti nokkimisjärjestyksessä Välimäen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Ymmärrän täysin näitä kahta pelaajaa, vaikka heidän mahdollinen lähtö tuleekin kirvelemään sitten aikanaan, kun se tapahtuu. Backlund ei enää nuorene ja hänelle soisin mielelläni mahdollisuuden päästä pelaamaan kannusta. Todennäköisyys sille, että se tapahtuisi Flamesissa, on aika olematon, sillä paljon pitäisi joukkueessa tapahtua, jotta Flames voisi tasaväkisesti kilpailla kaikkein kovimpien joukkueiden kanssa pudotuspeleissä.
 

ipaz

Jäsen
Ei kai cap-tilanne mitenkään karmea ole, vaikka isoja sopimuksia löytyy. Pelkästään Lucicista säästyy reilut 5 miljoonaa dollaria. Kaikki UFA:t mennee minimisoppareilla, mikäli jatkavat. Pakeista Taneville voisi sorvata jatkoa, sillä hän on yksi tärkeimmistä puolustajista ja tekee paristaan aina paremman. Kylingtonin pelaaminen on edelleen täysi arvoitus ja se varmasti vaikuttaa paljon siihen, mitä pakistossa tapahtuu.
18 pelaajaa sopimuksessa ja tilaa kattoon 1,25 miljoonaa taalaa. Vaikka Lucicin sopimus lähteekin ja palkkakatto nousee miljoonalla, niin pelkästään Huberdeaun ja Weegarin yhteensä 7,6 miljoonan palkankorotukset täyttävät tuon säästön ja ylikin. Kyllä sieltä on joku Zadorov tai Mangiapane treidattava pois että tulee tilaa toimia.
 
Nuoret Wolf ja Coronato pelasivat ainakin hyvin debyyteissään. Lisäksi olen pitänyt Pelletierin pelaamisesta, vaikka pisteitä ei kauheasti olekaan tullut. Zary on pelannut farmissa hyvin ainakin noissa Abbotsfordia vastaan pelatuissa peleissä.

Tuossa mainitut neljä nimeä ovat kaikki sellaisia, joilla luulisi ja pitäisi olla käyttöä ensi kaudesta alkaen Flamesissa. Kysymys onkin, että näkeekö Sutter käyttöä? Ja toisaalta onko Sutter sittenkään se oikea mies johtamaan tätä porukkaa?

Niin ja em. porukkaan lisäisin vielä Matthew Phillipsin, joka valittiin AHL:n tämän kauden tähdistöön. Joo pienihän se on ja on saanut muutamia mahdollisuuksia (no yhteensä jopa kolme matsia) ylhäällä, mutta ei kunnon saumaa näyttää. Myös Norjan "teinisensaatio" Mathias Emilio Pettersen olisi kiva nähdä ylhäällä, mutta hänen NHL-potentiaalistaan en ole ihan varma. Onhan tuossa joitain palasia tulevaisuuteen, mutta ei tuo pool kovinkaan leveä ole.
 

Kalju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Helsingin Jokerit
Brad Treliving ja Flames ovat "yhteisymmärryksessä" lähteneet eri suuntiin ja väliaikaisesti häntä paikkaa Don Maloney. Saa nähdä ketä hänen tilalle voitaisiin saada. Omasta mielestä samalla ovenavauksella olisi voinut poistua myös Sutter, ei sen takia että hän olisi huono päävalmentaja, vaan sen vuoksi että on aika uudistaa Flamesin pelaamista hyökkäysvoittoisempaan suuntaan. Saa nähdä mitä tapahtuu, mielenkiintoinen kesä tulossa jälleen Flames faneille.

EDIT: Lisäyksenä vielä, exit-keskusteluiden jälkeen Backlund ja Lindholm puhuivat kumpikin sen suuntaisesti, että heidän jatkonsa on kaikkea muuta kuin varma ensi kauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös