Calgary Flames 2011-2012

  • 195 080
  • 593

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Muistelen aikoinaan, kun Glencross vielä pelaili Oilerseissa ja jo tuolloin hän teki minuun vaikutuksen kovilla pommeillaan, yllättävän kovilla tehoillaan sekä tietenkin nopeudellaan. Hyvä, että aikoinaan saatiin Curtisin nimi paperiin ja vielä parempi, että Flamesin pelisysteemi tuntuu sopivan hänelle kuin nakutettu. Varakapuainesta?
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Internetti kuoli, en ehtinyt pelin jälkeen tulla heti tänne huutelemaan.

Tosiaan juu, huonolla pelillä tuli pisteet, mutta tulipahan kuitenkin. NJ:n päässä suhisi imuri huolella ja omassa päässä sitten ei. Hienoja maaleja Devils teki, onneksi Miikka sai aika monta kiinni. Toinen ja kolmas erä oli kamalaa katseltavaa, pelotti sisimmässä suolen päästä.

Wilson/Brodielle kiitosta taas. Brodie nyt on jo kehuttu, mutta Wilson ihan kelvollinen yv-pakki ollut Gion/Smithin poissaollessa. Kipru onneksi kohtalaisen tasaisesti vetää taas.

Ei muutakuin tänä yönä sitten Anaheim vastassa. Kovaan vireeseen päässyt, en ota yhtään helppona tätä peliä. Tai mitään muutakaan. Itseluottamuksella tulee senverran taitavia koijareita että kyl.

Gio voi muuten pelata Calgary Heraldin mukaan jo yön ottelussa. Sutter katsoo miten aamujäät menee ja miltä vaikuttaa touhu. Gio itse sanoo olevansa aikalailla valmis.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Rene Bourque ainakin ilmeisesti Habseihin.

edit. Rämö, 5 varaus Calgaryyn ja Montrealiin Holland ja 2013 vuoden kakkos kiekka.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Voisi pitkästä aikaa kommentoida vähän Flamesin tilaa. Tällä kaudella on tullut edellisiä kausia vähemmän livenä pelejä katsottua, mutta toisaalta eipä niissä vähissä peleissä ole mitään uutta näkynytkään. Flames junnaa ~samassa tilassa missä ollaan useampi vuosi nyt menty. Toissa kaudella toimi puolustus, viime kaudella toimi hyökkäys, tällä kaudella toimii kotipelaaminen ja ensi kaudella varmaankin ollaan hirveässä vierasvireessä. Tasaisuutta otteisiin kiitos.

Tosin tuo ensi kauden veikkaus ei tule tapahtumaan sillä jos Flames ei itseään tällä kaudella kampea pudotuspeleihin on Sutterin pää samantien pölkyllä. Itsehän olisin miehen monottanut jo aikaa sitten, mutta näyttää nauttivan jostain käsittämättömästä syystä Feasterin luottamusta, ainakin toistaiseksi.

Pelaajista Jokinen on ollut pirteä ja todella positiivinen yllätys. Edelleenkin tosin hankintalistalla pitäisi olla puolustava sentteri, joka pimentää vastustajan ykkösvitjaa. Ollin ei pitäisi missään nimessä tätä hommaa hoitaa vaikka ihan kohtalaisesti on siinä onnistunutkin. Glencross myös jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi ja on tällä hetkellä joukkueen MVP. Pelaa kaikkia erikoistilanteita, tuo tunnetta peliin, ei kaihda fyysistä peliä, tekee pisteitä ja kaikki tämä 2.5M palkalla!

Iloista on myös että vihdoin annetaan aikaa ja paikkoja Abbotsfordin pelaajille. Brodie oli odotettu veto puolustukseen, mutta Derek Smith tuli kyllä aivan puskista. Horak näytti jo harkkaleirillä olevansa valmis pelaamaan änärissä ja pientä suvantovaihetta lukuunottamatta täyttänyt paikkansa hyvin. Toki virheitä sattuu nuorille pelaajille välillä turhankin usein, mutta se on osa prosessia.

Negatiivisella puolella on Mikael Backlund. Ei poika saa jäällä mitään aikaan ja alkaa näyttää siltä ettei tämäkään entinen top prospect tule koskaan olemaan top6 hyökkääjä isossa liigassa. Myöskään herrat Jackman ja Kostopoulos eivät ole hoitaneet tonttiaan viime kauden malliin.

Suurin aasi on kuitenkin penkin takana. Sarichin tökkääminen koirankoppiin oli jotain aivan käsittämätöntä. Ok mies pelasi alkukaudesta huonosti, mutta niin pelasi koko joukkuekin. Bouwmeester pelaa aivan liikaa minuutteja ja se alkaa näkyä otteissa. Vieraskiertueella otti varmaankin noin ~10 miinusmaalia kontolleen. Muutenkin välillä peluutusratkaisut ovat vähintäänkin kyseenalaisia.

Cammallerin paluusta sen verran että puhtaasti valuena mielestäni Flames voitti kaupassa reilusti. Bourque on hyvin samanlainen mitä eräs Wolski isossa omenassa. Isohko, laiska, yksiulotteinen. Toki tuo (silloin kun nappaa) fyysisyyttä ja maalintekotaitoa Habsin pienikokoiseen hyökkäykseen. Maalit/syötöt suhde myös kertoo paljon miehen pelisilmästä. Cammalleri on tuttu mies suurelle osalle pelaajista ja oppii varmasti kuviot nopeasti. Toivottavasti saa uutta virtaa seurasiirrosta ja pistää saman vaihteen silmään mikä oli viimeksi Calgaryssä pelatessa.

Sitten syy miksi kauppa oli mielestäni karmea Flamesille. Kuuden miljoonan caphit tämän kauden lisäksi vielä kahdelle seuraavalle kaudelle. Tämä kauden jälkeen piti olla "SE" paikka uudistaa joukkuetta rankalla kädellä, kun vihdoin oli paljon sopimuksia katkolla. Tämä diili kyllä rajoittaa kesän hankintoja. Toki mikäli Stajan pukataan farmiin...
Varausvuoron vaihtaminen ei muuten haittaa pätkääkään allekirjoittanutta tuntien Flamesin varaushistorian. Ykköskiekasta pidetään kiinni kynsin ja hampain ja loput sitten nakataan mihin huvittaa. Kärkiosaamista tuolta prospecteista puuttuu, ei syvyyttä.

Kaikenkaikkiaan siis Nothing new under the Dome.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Ajatukset kaupasta ja samassa Puukallolle pientä mielipiteenvaihtoa.

Hyvää:

- No, Cammalleri. Takuuvarma top6-äijä, voi mahdollisesti sopia säkällä joskus jopa keskelle, mutta eiköhän laiturina selkeästi lähde. Ylivoimaan tuonee kipeästi järkeä, munaa ja pisteitä. Tykkäsi olla Calgaryssa. Iggyn kanssa toimi.
- Rämö on hyvä maalivahti. En näe Flamesilla Rämön oikeuksiin tosin mitään tarvetta, ja todennäköisesti sellainen osa, josta Montreal halusi eroon.
Kipper ja (näyttää siltä että) Irving hoitavat nämä hommat. Rämö kuitenkin vetää hienoa kautta Venäjällä, ja oikeuksiaan voi käyttää kauppatavarana tulevaisuudessa - tai sitten luotettavana, kokeneena kilpailuhenkisenä backupina, mikäli organisaatio kauppaa mahdollisesti tradearvoa enemmän omaavan Irvingin johonkin.
- Saatiin P3L:ään mennyt varausvuoro (mikäli oikein muistan) takaisin.

Huonoa:

- Holland lähti, hyvä WHL-prospekti ja olisin tykännyt nähdä Flames-paidassa. Laitureita kuitenkin alkaa olla, ja Montrealin kannalta uskoisin että hyvä homma. Montrealissa muuten Hollandia ei sano kukaan lyhyeksi.
- 2.kierroksen varausvuoro. Aijai. Tämä kirpaisee. Puukallolle vastaan senverran, että viimeisessä kahdessa draftissa Flames on tehnyt hyvää jälkeä - ainakin näyttäisi siltä. Eritoten toissa kesän draftissa, jossa ei kärkikierroksilta päästy varaamaan ollenkaan. Uskon että suunta on muuttunut scouttauksen ja senkin osalta, millaisia pelaajia Flames aktiivisesti etsii. Ehdottomasti harmittaa tämä.

Että että. Olisiko win-win? Aina sekavat tunteet näistä asioista.

-----------

Cammallerin palkasta en jaksa vinkua. Se on mitä on, ja ainakin jossainmäärin Flames tietää mitä saa, eli Top6-hyökkääjän joka teki uransa parhaat pinnat NIMENOMAAN Calgaryssa.
Muistetaan nyt että Bourquen poistuvan palkan lisäksi kesällä poistuu palkkakuluista Hagmanin puolipalkka, Stajan on tiensä päässä täällä 4.kenttäläisenä/loukkaantuneena, Morrison on iällä, Sarichista voidaan pyrkiä eroon, Comeaulla ei tuolla hinnalla ole asiaa jatkoon...sopimus on katkolla perhanan monella äijällä - ja muistetaan nämä meidän nuoret tämänkauden AHL-nousijat jotka jatkanevat vielä kohtalaisen pienellä hinnalla. En itke yhtään rahasta tässä, eikä harmita.


------------

Itse ottelusta ANA:a vastaan senverran, että no. Tarkkaa oli. Vetoja maalille asti Flames ei montaa saanut, mutta onneksi sentään maalintekopaikkoja huomattavasti kamalaa NJ-peliä enemmän, eikä housuun kustu ja alettu pelkäämään odottavasti. Ei viihdyttänyt varmasti useimpia, itsehän viihdyin eläimen lailla kytätessäni kaikkia pieniä asioita. Voitto tästä pelistä huomattavasti enemmän ansaittu kuin viimeisestä, mutta ei silti vielä ansaitsemalla ansaittu. Oikeudenmukaista että ratkesi vasta jatkoajalla.

Pelaajista semmoisia ajatuksia, että:

Miikka oli taas, hooh. Epävarmuutta vähän siellä ja joskus täällä, pari hylättyä maalia, mutta silti monta hienoa pelastusta. Ensimmäisenä muistuu mieleen Perryn kolmannen erän rystyvääntö, jonka patjalla sukelsi torjumaan. Hiller oli varmaotteisempi, mutta kyllä Kiprusoffia pitää rakastaa. Aina jännittää mukavalla tavalla kun mies pelaa, viihdyn totaalisesti.

Oletteko huomanneet kuinka kuningas Brodie on omassa päässäkin? Täysin kuningas. Giordanolla vähän haki, tottakai, mutta siellä se vaan maalia oli rakentelemassa. Babchukista en vielä osaa sanoa mitään. Hirveä tykkihän sillä on, josta YV:llä olisi periaatteesta käyttöä, mutta toisaalta ei YV:llä sitten mitään muuta osaakaan ja kaverin vedot arvataan. Muuten, Bouwmeester ei ollut paska. Ei ollut.

Jonesista pidin heti ensimmäisessä pelissään, hieno 3-4. kentän nopea, voimakas, fyysinen, kovaa laukova jässikkä. Eli sellainen, jota esim. Stajan ei ole.
Jokinen hukkasi pari paikkaa, mutta pariin niistä pinkoi ja runttasi ihan itse. Todella monipuolinen sentteri meillä tässä jonka peliin on tullut uusia ulottovuuksia vaikka pisteet eivät sataa lähentelekään. Ai perhana jos olisi vielä aloitusspesialisti tuohon päälle, niin 5+ miljoonaa/kausi ja 39 vuoden sopimus.
Backlundista alkaa hissukseen muodostua mielikuvaa, millainen olettaisin hänen roolinsa olevan luonnollisimmillaan. Sanoisin, että ihan NHL:n yleisellä tasolla kolmoskentän sentteri. Kaverihan pelaa periaatteessa tosi järkevää peliä ja puolustusvelvoitteita ei unohda. Joukkuepelaaja, jolta puuttuu tehot. NJ-peli ja tämä ottelu oli mieheltä hyvä. Ei sitä ikinä tiedä mihin mies pystyy vielä, mutta aletaan ottamaan Backlundia sellaisena kuin se on, eikä hyväillä enää niitä ajatuksia 1-2.kentän tulevaisuuden pistelingosta.

Puuh, mitäs tässä enempää. Koitan sulatella vähän ja ihmetellä.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mitenköhän ketjut nyt muodostuvat, kun Cammy tuli takaisin? Olisi ikävää mennä rikkomaan ykkösen kemiaa, koska homma näyttää toimivan ja pisteitä on kertynyt runsaasti viimeisten pelien aikana.
Tuoreessa muistissa on toki Cammyn ja Iggyn liki maaginen yhteistyö, jota haluaisin taas nähdä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Mitenköhän ketjut nyt muodostuvat, kun Cammy tuli takaisin? Olisi ikävää mennä rikkomaan ykkösen kemiaa, koska homma näyttää toimivan ja pisteitä on kertynyt runsaasti viimeisten pelien aikana.
Tuoreessa muistissa on toki Cammyn ja Iggyn liki maaginen yhteistyö, jota haluaisin taas nähdä.

Sanos muuta, kaikkihan tuota nyt järkeilee. Jokinen/Glencrossin pitäisin yhdessä jos lähdettäisiin Cammya Iginlan kanssa peluuttamaan. Hmm. Perhana, heitetään pieni oma ketjufantasia tähän (kaikki terveenä-skenaario):

Cammalleri-Jones/Backlund-Iginla
Glencross-Jokinen-Moss/Tanguay
Moss/Tanguay-Jones/Backlund-Stempniak
kakkapylly X / pyllyhousu Y / housukakka Z


...enkä nyt väitä että se noin tulisi menemään (ei tule), mutta pointtina se että Jonesin/Cammallerin myötä meillä on oikeasti mahdollisuus kolmeen tasapainoiseen kenttään, joissa kaikissa on riittävästi hyökkäystaitoa, tiettyä kovuutta/vääntöä, puolustusmoraalia yms.
Comeauta, joka on hyökkäävä pelaaja, en edes tunkenut kokoonpanoihin, saati Byronia.

On tämä heti taas astetta mielenkiintoisempi palapeli.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Kertokaas Flames-fanit sensuroimaton versio siitä, millainen pelaaja Rene Bourque oli Calgaryssä? Näyttäis 3 yv-maaliakin tehneen, pelasiko ylivoimaa, alivoimaa vakituiseen? Keiden kanssa pelasi pääsääntöisesti tasakentällisin?
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Onko Jones todellakin ykkösketjun kamaa?

Jermain Frankin TSN:ltä tiesi kertoa, että Brent on kaavaillut ainakin toistaiseksi säilyttävän nykyisen ykkösen ja heittävänsä Cammyn aina ykkösylivoimalle Iggyn kanssa. Myöhemmin voisi tulla kysymykseen Cammyn nostaminen ykkösketjuun, jossa keskellä pörräisi OJ.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kappas vain. Kauppaa sitä tuli ja olikin kerennyt sitä odotellakin. Mukavat fiilikset tuli, kun teksti-tv:ltä luki Cammallerin palaavan Flames-paitaan. Yleensä koitan katsoa kriittisemmin Flamesin liikkeitä, mutta nyt tuli todella hyvä tunne. Itselläni ei ole kuin hyviä muistoja Cammysta muutaman vuoden takaa. Onneksi sentään Bourquesta päästiin eroon, koska en olisi enää halunnut nähdä sitä surffailevaa mielialapelaaja Flamesissa. Bourque on parhaimmillaan 25 maalin ja 50 pisteen pelaaja, muttei tule tällä kaudella pääsemään niihin lukemiin. Tilalle saatiin sitten astetta kovempi tekijä. Kuten Tempura sanoi, että Cammalleri pelasi uransa parhaan kauden Calgaryssa, joten toivottavasti tutussa ympäristössä taas kaikki osuu kohilleen. Rämön uraa en ole sen kummemmin seurannut, mutta ainakin ilmeisesti hän on hyvä KHL-maalivahti (ainakin hyvät tilastot on siellä koonnut) ja ajatuksena on ilmeisesti, että hänet tuodaan ensi kaudeksi amerikan mantereelle. Flamesilta puuttuu hyvä kakkosmaalivahti ja sellainen voi Rämöstä tulla. Ensi syksynä ainakin on kilpailua maalivahti-paikoista. Holland meni toiseen suuntaan, mutta itseäni ei pahemmin kirpaissut, vaikka hän onkin Flamesin parhaita WHL-prospecteja. Ihan hyvin hän on kehittynyt parin viime vuoden aikana ja voi joskus myös olla NHL-pelaaja, mutta matkaa on paljon silti. Ainoa asia mistä itse en pidä on tämä Flamesin varauksien heittely kauppojen kylkeen. Ehkä 2nd rounder oli hieman liikaa, koska uskon hyvän varaamisen olevan pitkällä tähtäimellä oikea tapa rakentaa joukkuetta. Ehkä Feaster koettaa ottaa eri linjaa joukkueen rakentamiseen. Ei Cammalleri kuitenkaan ole vielä iällä pilattu ja hänestä on myös jatkossa hyötyä. Jos Cammy onnistuu Calgaryssa, niin tätä kauppaa voi ihan hyvällä ajatella. Nyt ainakin löytyi taas lisää mielenkiintoa Flamesin peleihin. Kentistä en osaa nyt mitään sanoa, mutta itse pitäisin kasassa toimivan ykkösketjun, mutta todennäköisesti Cammya kokeillaan Iginlan kanssa. Jokinen - Glencross paria ei kannata hajottaa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Onko Jones todellakin ykkösketjun kamaa?

Jermain Frankin TSN:ltä tiesi kertoa, että Brent on kaavaillut ainakin toistaiseksi säilyttävän nykyisen ykkösen ja heittävänsä Cammyn aina ykkösylivoimalle Iggyn kanssa. Myöhemmin voisi tulla kysymykseen Cammyn nostaminen ykkösketjuun, jossa keskellä pörräisi OJ.

Kyse ei ole siitä onko Jones ykkösketjun kamaa (ei ole, muuten), vaan siitä että pystyykö omalla pelillään hyödyttämään Cammy-Iggya edes vähän olematta paljoa tiellä. Näkisin että voi lyödä melkein mihin tahansa. Tuohan oli vaan oma fantasiani tosin eikä sen enempää. Kyllä, ajattelen Jonesista turhan suuria ja revin sitä mukaan joka keskusteluun, en voi sille mitään. Käsitän että olen harhainen, joten suonette anteeksi, siat.

Jos ykköskenttä säilyy ennallaan, hyvänä kakkosena tulisi sitten mahdollisesti Tanguay-Backlund/Jones-Cammalleri, olettaen että Cammy ei oikeaa laitaa kaihda. Oletan että Cammalleri-Backlund-Stempniak olisi tänään ns. kakkonen, vaikka JONES toisi siihen hieman runnomamunaa ja voimaa.

JONES.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kertokaas Flames-fanit sensuroimaton versio siitä, millainen pelaaja Rene Bourque oli Calgaryssä? Näyttäis 3 yv-maaliakin tehneen, pelasiko ylivoimaa, alivoimaa vakituiseen? Keiden kanssa pelasi pääsääntöisesti tasakentällisin?

Kuvittele Sami Salo hyökkääjänä. Bourquen kanuuna ei ole samaa tasoa, mutta rannelaukaus on huomattavasti parempi ja kaula on paksumpi. Kohtalaisesta koostaan huolimatta varsin loukkaantumisherkkä "power"forward. Maalit tulevat ryppäinä, syötöt silloin tällöin. Ollessaan kuuma pelaaja Bork viiletti toisinaan ykkösessä, useimmiten kakkosessa. YV-aikaa hän sai kohtalaisesti. Kaipa hän jotain jämäminuutteja alivoimassakin vietti.
Yritän jossain vaiheessa kaivaa jotain tilastoja pelikavereista. Ihan hyvä pelaaja, joka on vähän laiska, mutta silti hyödyllinen. Ja caphit on potentiaalin nähden jopa edullinen.

Onneksi treidattiin hänet juuri Habseihin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onkos Brodie lähetetty farmiin, kun TSN ennustaa yön pakistoksi seuraavaa:

Butler - Bouwmeester
Giordano - Babchuk
Wilson - Sarich
Hannan

Brodie ollut omaan silmään selvästi paras pakki jo jonkun aikaa, joten sinällään tuo olisi yllättävä veto lähettää hänet farmiin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Onkos Brodie lähetetty farmiin, kun TSN ennustaa yön pakistoksi seuraavaa:

Butler - Bouwmeester
Giordano - Babchuk
Wilson - Sarich
Hannan

Brodie ollut omaan silmään selvästi paras pakki jo jonkun aikaa, joten sinällään tuo olisi yllättävä veto lähettää hänet farmiin.

Flamesin viralliset sivut ainakin ennakoivat että Brodie-Sarich olisi pakkipari. Brodie on tosiaan ollut kova, omassakin päässä aivan tajuton vääntäjä ja melkein aina voittaa laitakamppailun. Wilson hyökkäyspäässä ok-hyvä, omissa ei ole Brodien tasolla ollut. Saa nähdä, saa nähdä. 3,5 tuntia enää, puuh.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Onko Jones todellakin ykkösketjun kamaa?

Ei ole, enkä näe häntä edes hyödyksi ykkösen keskellä. Kyllä oikean ykkössentterin pitää pystyä hyödyttämään koko ketjun peliä eikä yrittää vain olla "mahdollisimman vähän haitaksi". Jokinen on tämän porukan ykkössentteri ja muut ovat vain lähinnä tasoa välttävä tällä hetkellä. Morrison ei ole enää kakkossentterin tasoa, vaikka hänen puolustuspelinsä ja aloitustaitonsa ovat hyödyllisiä. Backlundille pisteiden teko on välillä lähes mahdotonta ja sitten taitaa olla enää Jones, Horak, Byron&kumppanit. Kyllähän tuo Jones kuitenkin on minimisopparillaan ihan hyvä vahvistus korvaamaan loukkaantumisia.

Flames kuitenkin hävisi viime yönä Darryl Sutterin valmentamalle Los Angeles Kingsille. Vierailijat ottivat pisteet 4-1 lukemin. Ei nyt varsinaista "paskaa" ollut Flamesin peli, vaikka samat ongelmat jatkuvat maalipaikkojen tuhlauksessa. Toki Quick oli hyvä Kingsin maalilla, mutta vastassa taisivat olla tuhlaajapojat Comeau ja Backlund. Cammalleri teki maalin paluuottelussaan. Juuri maaleja häneltä odotetaan, mutta ei vielä vakuuttanut ja keräsi myös -2 tehotilastoon. Ensimmäisessä maalissa jäi mieleen Giordanon epävarmuus, kun pompotteli kiekkoa ja Mike Richards pääsi tunkemaan avausmaalin Kingsille. Ei saisi joukkueen paras pakki tehdä tuollaisia virheitä, vaikka voi olla vielä pelituntumassa hakemista. Kentät olivat sitten tällaista:

Glencross - Jokinen - Iginla
Cammalleri - Backlund - Stempniak
Comeau - Bouma - Jones
Kostopoulos - Horak - Jackman

Bouwmeester - Butler
Brodie - Sarich
Giordano - Babchuk

Loukkaantumiset ovat verottaneet kunnolla syvyyttä etenkin hyökkäyksestä, mutta miksi eivät alemmat kentät anna tukea maalintekoon? Ei se nyt aina ole tuurista kiinni, mutta aina, kun ykkösketjulle saattuu tehottomampi ilta niin Flames häviää, kun taustatukea ei näytä tulevan. Vähän myös näyttää etteivät tulokkaat, kuten Byron, Bouma ja Horak näytä auttavan Flamesia tällä hetkellä.

Darryl Sutteria on haukuttu "epäpäteväksi" valmentajaksi tämän päivän NHL:ään, mutta silti hän on kääntänyt Kingsin kurssin kohti playoffeja. Viimeiset 10 ottelua heillä on mennyt 6-1-3, ei kovin huonosti ja lisäksi hyökkäys näyttää löytäneen uutta puhtia.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Pakko ihailla Jay Feasterin positiivisuutta. Vaikka asiat menisivät kentällä niin poskilleen kuin mahdollista, näkee Jay aina jotain hyvää tässä jengissä. Tällaista GM:ää Flames kaipaa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Ei ole, enkä näe häntä edes hyödyksi ykkösen keskellä. Kyllä oikean ykkössentterin pitää pystyä hyödyttämään koko ketjun peliä eikä yrittää vain olla "mahdollisimman vähän haitaksi".

Tottakai, älä nyt väärin ymmärrä. Cammalleri-Iginla olisi kuitenkin tuossa skenaariossa varsinainen tutkapari ja kentällisen ydin. Ideani Jonesista/Backlundista perustui ihan siihen ettei seuraavan kentän taso laske turhan paljoa - ja siihen että pidän Ollia+Glencrossia selvänä parina. Jones on nopea, ampuu kovaa, ja hyvä kamppailija, eikä haudo kiekkoa. Iginla+Cammalleri tarvitsevat kiekkoa toki aina kohtalaisen paljon.

Sutter oli osan aikaa 50% samaa mieltä, välillä peluutti Backlundia Cammyn/Iggyn kanssa, välillä Jokista siinä välissä, ja välillä ykköskenttää tähänastisessa kokoonpanossa. Eiköhän ottelussa menty aika monta ketjukoostumusta läpi. Kolmas erä oli silsaa, kaksi ensimmäistä - vaikkakin sekavaa - niin parempaa ja maalipaikkoja oli. Parhaat paikat Backlundilla (2), Glencrossilla, Iginlalla ja Bouwmeesterilla. Quick oli todella kova, ja meidän pojat eivät osanneet toisaalta laittaa tyhjiinkään.

Kiprulla ei ollut tuuripäivä. Ensimmäinen Gion kämmistä läpiajon päätteeksi puikoista, toinen vähän löysä veto mutta hyvästä maskista (omiakin edessä) ja kolmas Butlerin jalan ja Kopitarin lavan kautta. Huonosti ei pelannut, Quick varasti vaan veskarishown.
Irvingin vuoro alkaisi olla taas kohta.

Sekavasti lähti, ketjuvammailu voi aikansa kestää tulevissakin peleissä. Eiköhän se tästä johonkin suuntaan kehity.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Tottakai, älä nyt väärin ymmärrä. Cammalleri-Iginla olisi kuitenkin tuossa skenaariossa varsinainen tutkapari ja kentällisen ydin. Ideani Jonesista/Backlundista perustui ihan siihen ettei seuraavan kentän taso laske turhan paljoa - ja siihen että pidän Ollia+Glencrossia selvänä parina. Jones on nopea, ampuu kovaa, ja hyvä kamppailija, eikä haudo kiekkoa. Iginla+Cammalleri tarvitsevat kiekkoa toki aina kohtalaisen paljon.

Kyllä minä tajusin pointin viestistäsi. Omasta näkökulmastani sentteri on kuitenkin ketjun tärkein hyökkääjä ja Jones olisi suurinpiirtein huonoin ykkössentteri koko NHL:ssä. Olisihan se hieno ajatus jos olisi jokin tutkapari, joka voisi vetää ketjua eteenpäin, mutta sen pitäisi suunnilleen olla Stamkos - St. Louis tasoa, että joku vapaamatkustaja sopisi siihen väliin. Ei Flamesilla tällä hetkellä ole sellaista tutkaparia, joka kannattelisi ketjun/joukkueen peliä omilla tehoillaan. Kuitenkin ketjun tehokkuus perustuu myös paljon koko kolmikon yhteispeliin. Jännä juttu sikäli, että Cammalleri tuntuu vain sekoittavan entistä enemmän pakkaa. Outu juttu sikäli myös ettei Flames osaa hankkia tarpeeksi hyviä senttereitä vaan jossain aina näyttää olevan vikaa.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Kyllä minä tajusin pointin viestistäsi. Omasta näkökulmastani sentteri on kuitenkin ketjun tärkein hyökkääjä ja Jones olisi suurinpiirtein huonoin ykkössentteri koko NHL:ssä. Olisihan se hieno ajatus jos olisi jokin tutkapari, joka voisi vetää ketjua eteenpäin, mutta sen pitäisi suunnilleen olla Stamkos - St. Louis tasoa, että joku vapaamatkustaja sopisi siihen väliin.

Tuossa ollaan sitten eri mieltä vähän, mutta ei se mitään, rikastaa keskustelua. Itsehän lähden siitä, että Olli ja Glencross tulisi pitää yhdessä, ja jos se tehdään ykköskentässä, muiden kenttien taso voisi laskea turhan paljon - vaikka käsitän toki että Olli on menestyksellä ykkösessä kohnannut jo hyvän aikaa eikä meille kuningassenttereitä tällä välin ole lisää tullutkaan. Sutter vaan tuntuu hakevan kenttiin tasaisuutta, että joka kentässä olisi voimaa, taitoa, vääntöä ja puolustusmielialaakin. Mielelläni olen myöskin väärässä, ettei siinä mitään. Olisihan se vammaista jos ihmiset aina samaa mieltä olisi, ei vängätä tästä.

Cammallerista, kuten sanoit, niin sotkeehan se toki. Kun Tanguay tulee takaisin, se vasta sotkeekin, ja eiköhän Mossiakin vielä johonkin viritellä. Morrison ei ole hetkeen pelannut, saa nähdä miten käy. Eiköhän tämä ole kuitenkin positiivinen ongelma, ettei Byronit ja kumppanit joudu olemaan niinkin runkomiehistöä mitä nyt ovat olleet.

Backlund hukkaili kyllä paikkoja eilen, mutta sevästi pirteämpi ollut viimeisessä neljässä ottelussa mitä hetkeen. Annan vielä saumaa pitkänkin aikaa ennenkuin tuomitsen. Comeauta alan jo vähän tuomita. Onhan sillä jalkaa, mutta pelinäkemystä ei tunnu paljoa olevan. Ei haittaisi jos istuisi pelin tai pari. Joka tapauksessa, eiköhän nähdä taas vähän erinäköisiä kentällisiä ensi ottelussa.

ps. JONES!
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Kiitokset Tempura ja alwahla tiedoistanne! Ehdottomasti hyvä siirto kummankin joukkueen kannalta ja johan Cammalleri teki ekassa pelissään heti maalinkin, joten varmasti on hänestä hyötyä Calgarylle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös