Calgary Flames 2011-2012

  • 195 084
  • 593

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Scott Hannan kiinnitetty Flames puolustukseen (1-vuosi/1 milj.)

Täällä herättää ainakin erittäin positiivisia ajatuksia. Todella edullinen ja hyvä lisä puolustukseen.

Justiinsa olin tulossa samaa kirjoittamaan, mutta etteköhän te rotat ole tunnin nopeampia aina! Ilman muuta mahtuu porukkaan, tervetuloa vaan. Varma oman pään pakki on aina arvokas, varsinkin meille. Halvalla tuli kyllä.

Se tuossa vähän harmittaa, että kavereita Brodie, Mikkelson, Smith jne. tuskin nähdään, ellei silloin tällöin pelissä tai toisessa. Loukkaantumisia tulee kuitenkin, että siinä sitten enemmän.

Seitsemännen pakin rooliin Carson vai Butler? Carson todennäköisimmin, eiköhän Butler ole liigassa paikkansa lunastanut. Hmm. Voisi odottaa jotain pientä treidiäkin tässä vielä pakiston suhteen. Katsotaan, katsotaan.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Feasterilta todella hyvä hankinta ottaen huomioon palkkakaton. Hannan tuo varmasti miljoonan verran vastinetta ellei enemmänkin. Oli ihan odotettavissa, että Flames tekee ostoksensa myöhemmin kesällä, kun hinnat ovat laskeneet. Hannanin jatkoon ensi kauden jälkeen en taas usko vaan veikkaan tämän olevan vain yhden kauden panostus ja annetaan joukkueelle sitä kautta paremmat mahdollisuudet playoffeihin. Pakisto, miltä se voisi näyttää:

Hannan - Bouwmeester
Butler - Giordano
Sarich - Babchuk
(Carson - Mikkelson)

Kyllähän tuo jo ihan keskitason pakistolta alkaa jo näyttämään ja varamiehiä ihan mukavasti. Antoi pikkasen toivekkuutta ensi kautta kohti, että jos sittenkin olisi mahdollisuuksia jatkaa kautta runkosarjan jälkeenkin...
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Odotettu hankinta, sillä ilman yhtä top4-pakkia pakisto olisi ollut liian epätasapainoinen varsinkin Giordanon tai Bouwmeesterin loukkaantuessa. Giordano ja Bouwmeester pelaavat ykkösparin minuutteja noin 25 per luistinpari, Bouwmeester vähän yli ja Gio vähän alle. Sarich ja Babchuk ovat 16-18 minuutin nelos/vitospakkeja, joille peliajan nousu vaikuttaisi negatiivisesti pelaamiseen, ainakin Sarichilla tätä on huomattu. Hannan ei paikkaa Regehriä kolmospakin tasoa ajatellen vaan tasapainottaa pakiston peliaikarakennetta tuomalla varman 20 minuutin suorituksensa per peli.

Pidän Butleria potentiaalisempana kuin mitä Buffalo-fanit ovat antaneet ymmärtää. Lindy Ruff on tietääkseni varsin arvostettu valmentaja, joka tuskin peluuttaa sysipaskaa puolustajaa yli 25 minuuttia pelissä playoffeissa. Epätasaisuus lienee se Butlerin suurin ongelma, josta Buffalon fanit saivat kärsiä ja sitä kehittääkseen on parempi lähteä kolmosparin pakin peliminuuteista liikkeelle ja raivata tietä ylöspäin syvyyskartassa.

Feasterille sulka hattuun kesällä solmituista sopimuksista. Tanguay, Morrison, Babchuk, Butler ja Hannan yhteensä 9,5 miljoonalla dollarilla. Näiden kääntöpuolena oli Regehristä luopuminen, mutta sitä on enää turha valitella.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mukava soppari kaudeksi tuo Hannanin. Vähän jo odotinkin, että mikähän joukkue sen nappaa, sillä tuon tasoinen puolustaja pitäisi kyllä kelvata. Flames teki kyllä hyvän siirron, ja nyt puolustus näyttää teidän osalta ihan mukiinmenevää paremmalta. Regehr <--> Butler & Hannan, ihan kelpo korvaukset?
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Tulihan se veteraanipakki vihdoin. Feasterille kieltämättä iso kumarrus kun jaksoi kärsivällisesti odottaa ja sai tämän tason veteraanipakin todella edulliseen hintaan. Todellinen bargain, mikäli Hannan vain pystyy pelaamaan sen 20 minuuttia illassa hyvää oman pään peliä ja alivoimavaihtoja. Tämä toisaalta myös tarkoittaa sitä että TJ Brodie mitä ilmeisimmin jatkaa AHL:ssä ainakin vielä tämän kauden, sillä edellä on seitsemän yhden suunnan sopimuksella pelaavaa pakkia ja Mikkelson vielä suunnilleen samalla viivalla alhaalla. Tätä myöten joukkue lienee valmis ja näillä lähdetään alkavaan kauteen. Hyökkäykseen olisi vielä toivonut sitä shutdown sentteriä, mutta täytyy olla tyytyväinen tähänkin. Kyllä näillä ukoilla taistellaan pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain.
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Täysin samaa mieltä muiden kanssa Hannanin hankinnasta.
Vähän kehtasin jo tuskailla kun Colin White meni edullisesti Sharksiin, mutta huomattavasti parempi kaveri saatiin hankittua ja vieläpä samalla hinnalla jota Sharks Whitestä maksoi.

Uskon erittäin hyvään hinta/laatu suhteeseen. Hannanin kaltaisia varmoja hieman kettumaisia ja KOKENEITA kavereita ei kuitenkaan liikaa ole markkinoilla. Hirveitä tehoja tuskin kukaan Hannanilta odottaa, mutta ennenkaikkea rauhallista omanpään peliä ja vankkaa kokemusta tuohon puolustukseen vielä kaivattiin.

Nyt näyttää pakisto hyvältä. Jbo ja Giardiano kädellesiä viivapelaajia jotka pystyvät avaamaan hyvin peliä. Babchukin veto on erittäin vihainen, Sarich ja Hannan pelaavat varmasti oman pään ja Butler kehittyy niin erittäin toimivalta näyttää. Tämä tietenkin jos kaikki loksahtaa kohdalleen.

Hyökkäystä olen katsellut kaksijakoisin ajatuksin. Täytyy miettiä vähän jos ja jos mentaliteetilla sillä viimekaudella ei vaan palaset loksahtaneet kuin vasta loppumetreillä. Koko hyökkäys kulminoituu mielestäni siihen nouseeko joku noista kavereista selkeäksi ykkös-sentteriksi ja toimivatko ketjukoostumukset heti alusta.

Iginla ja Tanguay vakuuttivat viime kaudella enkä näe mielestäni yhdenkään yksittäisen pelaajan aiheuttaneen alkukauden konttausta vaan mielestäni ongelma kulminoitui enemmänkin siihen etteivät palaset yksinkertaisesti loksahtaneet kohdalleen. Jos viime kaudelta kuitenkin yhden tai kaksi hyvää asiaa hyökkäyspuolesta hakisin niin Tim Jackman jätti erittäin hyvän vaikutuksen tehtaillen pisteiden valossa parhaan kautensa ja pelaamalla tyylilleen uskollisesti sekä tietenkin Tanguayn tasonnosto oli hieno suoritus.

Kohti uutta kautta ja kiitos kaikille hyvistä jutuista palstalla.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Sopii puhua jo ryöstöstä, sen verran hyvän sopimuksen Feaster teki. Hannan on loistava lisä Flameksen ennestään melko keskinkertaiseen puolustukseen.
Mielenkiintoista nähdä miten pitkä kevät joukkueelle tulee.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Langkow läks sitten Phoenixiin - saas nähdä joutuiko Flames laittamaan jotain extraa kauppaan vai saivatko jotain takaisinkin. Toisaalta nyt vähän helpottaa Flamesin cappi tilanne. Huhuissa mainittu ainakin Stempniak tulevaksi Flamesiin.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Ei harmita yhtään. Palkkakattokaan ei ahdista päälakea enää niin pahasti. Näin ennakkoon tuntuu oikein hyvältä kaupalta. Senttereitähän meillä oli jo muutenkin liikaa, helpottaa peluutusjärkeilyä, eikä tartte joka toisen sentterin mosottaa laidassa. Langkow tuntuu olevan onnellinen kun matkaa Arizonaan, joten onnea miehelle.

Stempniak vaikuttaa hyvältä laiturilta, ja nhl.comin mukaan innoissaan että pääsee pelaamaan kiekkohullujen ihmisten silmien alle. 19 maalia viime kaudella, ja oli jokseenkin heikohko kausikin vielä kaverilla. Kakkos-kolmoskenttään, ylivoimaa ja miksei alivoimaakin, joku tietänee miehen av-kyvyistä paremmin. Tervetuloa vaan minunkin puolestani vaikka Suomesta huutelenkin.

Ehkä nyt Hannanin ja Stempniakin jälkeen annan vähän anteeksi sitä Regehr-kauppaa.
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Äärimmäisen hyvä treidi monestakin perspektiivistä.

Itse uskon että Langkown ura alkaa olemaan laskusuhdanteessa. Tuskin tekee enää Selänteitä vaikean viimekauden jälkeen.

Kuten jo mainittiin keskusta alkoi olemaan ylikansoitettu joten saatiin laituria tilalle joka menee varmasti vähintään 2-kenttään. Vielä rightilta ampuva kaveri joita ei ole koskaan liikaa.

Caphit tippui jälleen noin 2 milliä.

Stempniak on hyvä pelaaja. Nakuttaa takuuvarmasti sen yli 15 maalia ja eväitä tehdä helposti yli 20.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Olipa mukava yllätys nyt ennen kauden alkua. Ei oikein pysty kovin rautaista analyysia tekemään, mutta uskon Stempniakin olevan hyödyksi Flamesille. Nyt voi sitten mennä laituri-järjestys uusiksi, kun saatiin uusi 2-3 ketjun laituri mukaan kun niitä oli jo ennestään hyvin. Ainakin on kilpailua pelipaikoista. Etenkin tämä helpottaa hankalaa captilannetta, kun hieman ylipalkattu pelaaja vaihdettiin halvempaan. Toivottavasti Stempniak vielä syttyisi samaan maalitehtailuun kuin keväänä 2010 jolloin oli heti liekeissä, kun vaihtoi Torontosta Phoenixiin. Olen optimistinen ja sanon, että Stempniak voi yltää 20 maaliin.

Terveenä Daymond Langkow pystyy samaan kuin Stempniak ja tuo syvyyttä ja kokemusta Phoenixin keskustaan. Olihan Langkow kova hyökkääjä joskus muutama vuotta sitten, mutta ura alkoi lähteä hieman laskuun juuri silloin kun Langkowilta olisi tarvittu lisää tehoja. Kuten on jo tullut todettua, että sentteri-osaston syvyys on hyvää Flamesille ja joku maalintekoon kykenevä hyökkääjä olisi tarpeen. Luultavasti hyvä kauppa molemmille osapuolille.

Niin, ne ketjut...:

Tanguay - *Morrison - Iginla
Bourque - Jokinen - Stempniak
Glencross - Stajan - Moss
Hagman - Backlund - Jackman
(Kostopoulos, Leblond)

*= Morrison saattaa aloittaa kautensa sairastuvalla, joten joku muu voi saada mahdollisuuden pelata ykkösketjussa (Stajan, Backlund).

Jotain tuollaista siis, mutta vieläköhän kauppoja tulee, että saataisiin Hagman treidattua hieman nuorempaan ja halvempaa pelaajaan? Ilmeisesti myös Stempniakin kommentit vaikuttavat positiivisilta ja hän on innokas, että saa uuden alun uralleen Calgaryssä.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tanguay - *Morrison - Iginla
Bourque - Jokinen - Stempniak
Glencross - Stajan - Moss
Hagman - Backlund - Leblond

*= Morrison saattaa aloittaa kautensa sairastuvalla, joten joku muu voi saada mahdollisuuden pelata ykkösketjussa (Stajan, Backlund).
Mihis Iggy unohti Tim Jackmanin ja Tom Kostopouloksen? Itse näkisin että herroista on paljonkin hyötyä alemmissa kentissä. Jackman varsinkin on yksi liigan parhaita neloskentän vääntäjiä. Vai joko nykyään voidaan puhua kolmoskentän pelaajasta. Hagman hiuksista mettään ja Jackman tilalle. Sitten Kosto ja Leblo vaihtelevat toisella laidalla vastustajasta riippuen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mihis Iggy unohti Tim Jackmanin ja Tom Kostopouloksen? Itse näkisin että herroista on paljonkin hyötyä alemmissa kentissä. Jackman varsinkin on yksi liigan parhaita neloskentän vääntäjiä. Vai joko nykyään voidaan puhua kolmoskentän pelaajasta. Hagman hiuksista mettään ja Jackman tilalle. Sitten Kosto ja Leblo vaihtelevat toisella laidalla vastustajasta riippuen.

Eikun niin niitä pelaajia onkin aika paljon... :) Joskus tullee jotain unohtumaan. Vois korjata asian saman tien. Meinaa olla rosterissa aika paljon laajuutta ja Kosto voi joutua odottelemaan peliaikaa ellei sitten se Hagman treidata hänen tieltään.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Hyvä treidi Flamesilta. Stempniak tuo sitä, mitä Flames kipeästi kaipaa eli nopeutta, juonikkuutta ja taitoa sekä maalejakin kaveri osaa tehdä.
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Uskon kyllä että Hagman parantaa nyt väkisinkin. Käsittääkseni viimeinen kausi Niklaksen sopimuksesta menossa, joten ei ole mikään hullunkiire heittää äijää nyt väkisin mihinkään - varsinkin kun capissa on nyt vähän kikkailuvaraa jo.

Näkisin tilanteen samaksi kuin Stajanilla (sillä erotuksella että Stajanin sopimus ei lopu koskaan), että molemmat kyllä parantavat jonkunverran viime kaudesta. Ehkä reilustikin. Jos näin käy, niin trade-arvo nousee, ja sitten onkin vaihtoehtoja enemmän - vaikka niinkin että parantavat senverran että ei tarvitse edes kaupata. Nythän noista ei saa mitään, joutuisi taas antamaan varausvuoroja että joku onneton huolisi.

Mutta juum, saa nähdä meneekö Glen-Jokinen-Moss uusiksi ja lyödäänkö kauden alussa Moss vaikka keskelle taas vaihteeksi, kun BMo ei heti ole kehissä. Eiköhän tulevallakin kaudella nähdä aikamoiset ketjunrukkausjuhlat. Alex ja Jarome ykkösessä, muut painavat sitten missä sattuu. Jämerää kyllä, ei oikein voi ikinä sanoa mikä on kakkoskenttä ja mikä kolmoskenttä, eikä aina neloskentästäkään. Ykkösen jälkeen erilainen kasa kakkos-ja kolmoskenttiä milloin missäkin kokonaisuudessa. Toivottavasti Stempniak löytää paikkansa kohtalaisen pian, ja sitä mukaa vähän muutkin.
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Tässä suora lainaus hfboardsin cf osiosta:

Tanguay - Backlund - Iginla
Glencross - Jokinen - Bourque
Hagman - Stajan - Stempniak
Kostopolous - Moss - Jackman

Bouwmeester - Hannan
Giordano - Sarich
Butler - Babchuk

Kiprusoff

Minusta tuo näyttää erittäin mielenkiintoiselta, ainut mitä itse vaihtaisin olisi scoreface ja Stempniak keskenään.

Jos Backlund ei onnistu ykkösessä on siinä paikka Morrisonille tai jopa Jokiselle jos Ollin peli kulkee.

Ei lupaa hirveän hyvää prospecteille. Ensi kaudella sitten ellei tämän kauden aikana loukkaantumisien takia tule peliaikaa. Siellä on kuitenkin vielä 3L sekä Ivanans odottamassa että pääsevät pari erää tanssimaan sekä tietenkin vakipaikkansa kokoonpanossa ottava Morrison.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Uskon kyllä että Hagman parantaa nyt väkisinkin. Käsittääkseni viimeinen kausi Niklaksen sopimuksesta menossa, joten ei ole mikään hullunkiire heittää äijää nyt väkisin mihinkään - varsinkin kun capissa on nyt vähän kikkailuvaraa jo.

No joo... Olen joksenkin samaa mieltä, mutta se, että parantaako Hagman mm. tehokkuuttaan on hieman epävarmaa. Hänellä on ollut puolitoista kautta aikaa näyttää olevansa se 20 maalin tekijä, jota hänestä on myös odotettu, mutta tuloksena on vain 16 maalia 98 ottelussa Flamesissä. Eikä nyt näytä sen enempää roolia tulevan, kun monia noin saman tasoisia laitureita on moneen kenttään. Kuka onnistuu parhaiten niin saa myös enemmän vastuuta. Tuo on kyllä hyvä pointti, että Hagmanilla on nyt käytännössä NHL-tulevaisuutensa pelissä. Jos ei onnistu niin voi olla, että hän hakee ensi kaudeksi töitä euroopasta ellei aio pikkupalkalla lähteä hakemaan nostetta jonnekin muualle NHL:ssä.

Näkisin tilanteen samaksi kuin Stajanilla (sillä erotuksella että Stajanin sopimus ei lopu koskaan), että molemmat kyllä parantavat jonkunverran viime kaudesta. Ehkä reilustikin. Jos näin käy, niin trade-arvo nousee, ja sitten onkin vaihtoehtoja enemmän - vaikka niinkin että parantavat senverran että ei tarvitse edes kaupata. Nythän noista ei saa mitään, joutuisi taas antamaan varausvuoroja että joku onneton huolisi.

Ei tuo ollut Langkowinkaan treidiarvo kovin korkealla, mutta kuitenkin tuli ihan hyväkin vastine takaisin. Stajania tuskin tullaan treidaamaan juuri tuon sopimuksensa takia. On riski, että hän jää rasitteeksi cappiin pidemmäksi aikaa, kun mm. Langkowin saa poistettua heti kauden jälkeen jos homma ei luista.

Mutta juum, saa nähdä meneekö Glen-Jokinen-Moss uusiksi

Minun mielestäni Jokinen ansaitsisi paremmat laiturit joita myös olisi nyt tarjolla. Bourque ja Stempniak pystyvät osumaan verkkoon paremmalla tahdilla kuin Glencross ja Moss. Glencross taas tarvitsisi toisen huippukauden ennen kuin alkaisin pitämään häntä top-6 tason pelaajana. Kuitenkin Bourque - Jokinen - Stempniak voisi olla mielestäni varsin tehokas kakkosketju, mutta eipä sitä nyt tässä vaiheessa kautta vielä tiedä mikä toimii ja mikä ei.

Ei lupaa hirveän hyvää prospecteille. Ensi kaudella sitten ellei tämän kauden aikana loukkaantumisien takia tule peliaikaa. Siellä on kuitenkin vielä 3L sekä Ivanans odottamassa että pääsevät pari erää tanssimaan sekä tietenkin vakipaikkansa kokoonpanossa ottava Morrison.

En usko, että prospecteille olisi edes tarkoitus antaa isompaa vastuuta tällä kaudella. Kuitenkin vanha runko pysyy kasassa ja on muutenkin ihan vielä laatua jäljellä. Eiköhän sitä vielä kerran yritetä playoffeihin päästä mukaan ja sitten ensi kausi on luultavasti se rebuild-kausi. Pitäähän sitä olla muutenkin laajuutta nipussa jos tulee loukkaantumisia, ettei koko paketti romahda.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Bourque ja Stempniak pystyvät osumaan verkkoon paremmalla tahdilla kuin Glencross ja Moss..

Milläs tavalla tämä ilmenee? Siis tuo Stempniakin parempi osumistahti kuin Glencrossilla tai Mossilla?

Siinä kun sekä Glencross että Moss ovat rikkoneet 20-maalin rajan viime kausilla (Glencross 10-11, Moss 08-09) niin Stempniak on tuon tehnyt urallaan kerran (06-07). Ei tuo oikein laukaisuprosenteissakaan näy, kun 10-11 kauden prosentit ovat aika päinvastaiset (Stempniak 9,5 %, Moss 13,4 %, Glencross 16,1 %).

Edit. On siellä toinenkin 20-maalin kausi Stempniakilla 09-10 Toronto-Phoenix akselilla.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Milläs tavalla tämä ilmenee? Siis tuo Stempniakin parempi osumistahti kuin Glencrossilla tai Mossilla?

Siinä kun sekä Glencross että Moss ovat rikkoneet 20-maalin rajan viime kausilla (Glencross 10-11, Moss 08-09) niin Stempniak on tuon tehnyt urallaan kerran (06-07). Ei tuo oikein laukaisuprosenteissakaan näy, kun 10-11 kauden prosentit ovat aika päinvastaiset (Stempniak 9,5 %, Moss 13,4 %, Glencross 16,1 %)

Sulta jäi selvästi laskematta yhteen Stempniakin 14 maalia Toronton paidassa ja 14 maalia Phoenixin paidassa toissakaudelta. Eli teki 28 maalia tuolla kaudella.

Mitä tulee Stajaniin, niin tulevalla kaudella Stajan tienaa 4.5 milliä. Aika vaikea saada kaupaksi tämän kauden aikana, tai ainakaan ennen trade-deadlinea. Mutta kahdella viimeisellä kaudella Stajan tienaa 2.5 milliä kaudessa. Kohtuullinen hinta Stajanin kaltaisesta pelaajasta, olettaen että nousee edes Toronto-vuosien tasolle. Eli ensi kesänä kyllä luulisi viimeistään menevän kaupaksi.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Milläs tavalla tämä ilmenee? Siis tuo Stempniakin parempi osumistahti kuin Glencrossilla tai Mossilla?

Siinä kun sekä Glencross että Moss ovat rikkoneet 20-maalin rajan viime kausilla (Glencross 10-11, Moss 08-09) niin Stempniak on tuon tehnyt urallaan kerran (06-07). Ei tuo oikein laukaisuprosenteissakaan näy, kun 10-11 kauden prosentit ovat aika päinvastaiset (Stempniak 9,5 %, Moss 13,4 %, Glencross 16,1 %).

Niin, Glencrossilla ja Mossilla on kummallakin urallaan vain yksi yli 20 maalin kausi. Bourque ja Stempniak ovat olleet urallaan aiemminkin tehokkaampia hyökkääjiä kuin Glencross ja Moss. On pitkälti myös Jokisen ansiota, että kumpikin pääsivät urallaan noin ennätystasolleen viime kaudella. Mossin maalitehot putosivat juuri tuon kauden 08/09 jälkeen 20 maalista 8, juuri kun odotettiin parannusta useilta vähemmän nimekkäiltä pelaajilta, kun Mike Cammalleri karkasi Montrealiin tuona kesänä. No joo, Stempniakin ja Glencrossin välillä ei nyt taida olla kovin suurta tasoeroa, mutta katotaan nyt miten jampat pelaa ensi kaudella.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Thanks for the memories Langks.
Hyvä kauppa Calgaryn kannalta, feaster sanoi ennen kauppaa, että senttereitä on hieman liikaa. Morrison, Jokinen, Stajan, Backlund ja Moss pystyy pelaamaan sentteriä. Moss olisi viime kaudella pelannut sentterinä, mutta loukkaantui harjoituskaudella ja Morrison hankittiin pakon edestä ja se kokeilu jäi siihen.

Tällä tehtiin myös tilaa sille, että Backlundia ei jouduta peluuttamaan laidalla ja hän saa riittävästi peliaikaa.

Tanguay - Morrison - Iginla
Glencross - Jokinen - Moss
Stempniak - Stajan - Bourgue
Jackman - Backlund - Kostopoulos
PLLL ja Ivanans jos toipuu. (hänen toipumisensa on ilmeisesti sevästi edennyt)

Ei tuossa kyllä ole oikein Hagmanille paikkaa, hänen täytyy olla selvästi parempi training campilla kuin Stempniakin muuten ei paikkaa ylhäällä tule. Nämä muut nelosen pelaajat ovat täysin eri roolin pelaajia, Kosto ja Jackman saivat viime kaudella paljon kehuja valmennukselta ja feasteriltä.

Tehdessään sopimusta Morrisonin kanssa Feaster ajatteli hänelle tuota Ykkösketjun sentterin paikkaa.

Minun mielestäni juuri tuo ketju toimi erittäin Jokisen kanssa ja en lähtisi sitä ihan heti rikkomaan. Morrison terveys on vielä kysmysmerkki, jos hän ei pysty alkukaudesta pelaaamaan, niin Moss siirtyy nelosen sentteriksi.

Tuolla rosterilla jos Hagman lähtee farmiin tai kaupataan jonnekkin, (mitä en usko)
niin cappiin jää noin 6,5miljoonaa tilaa. Antaa mahdollisuuden tehdä kesken kauden koviakin pelaaja hankintoja, ja flamesiltä loppuu monta sopimusta tähän kauteen jolloin sopimuksen jatkuminenkaan ei ole ongelma.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Erikoiselta tuntuisi jos tuota OMG-ketjua tai ainakaan GlenX-OJ -akselia lähdettäisiin rikkomaan. Vaikka Olli on mielestäni paljon mainettaan parempi pelaaja, niin uran varrella kertyneen "todistusaineiston" perusteella on vaikea kiistää etteikö hänellä olisi vaikeuksia saada peliään kulkemaan monien laadukkaidenkin ketjukavereiden kanssa. Kun tuollainen toimiva koostumus on löytynyt niin mielestäni siitä kannattaa tämän pelaajan kohdalla pitää kiinni.

Ja voisipa tuon melkein väittää olevan ihan yhtä tärkeää Glencrossillekin.

Mitä Hagmaniin tulee, niin eipä hänelle tosiaan oikein tilaa löytyisi kaikkien ollessa terveenä. Jos ei hän kelpaa kenellekään ennen kauden alkua, niin Morrisonin puuttuminen kauden alusta voisi tarjota Hagmanille tilaisuuden antaa näyttöjä niin Flamesille kuin muillekin.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Muuton takia ei tätäkään vielä ehtinyt kommentoimaan, mutta Langkow todellakin lähti tiuhaan käytetyllä Phoenix-Calgary-Phoenix -lennolla aavikolle ja takaisin tuli Lee Stempniak. Alkufiilikset tästä kaupasta olivat positiiviset ja nyt tuntuu entistä paremmalta nimenomaan Flamesin näkökulmasta. Langkow:n pitkä loukkaantuminen toki pitkälti taustalla, mutta samaan hengenvetoon täytyy sanoa että Langs on mennyt alaspäin viime vuosina kovaa vauhtia, enkä oikeen jaksa uskoa enää tällä iällä tasonnostoon. Toki terveenä ollessaan ja riittävällä peliajalla Langkow on edelleen varma 2-3 sena jolta sopii odottaa ~40 pisteen kautta. Phoenix sai siis kaupassa myös pelimiehen ja todellisen taistelijan (Masterton kanditaatti menneeltä kaudelta) Stempniak taas lienee samantyyppinen pelaaja Hagmanin kanssa. Molemmat ovat parhaimmillaan 20+ maalin miehiä, mutta todella epävarmoja suorittamaan. Sopii varmasti Flamesin kolmosketjuun ja on jälleen yksi ex-leafs joukon jatkoksi. Mikä parasta miehen caphit todellakin on 1.9M (2.3M $). Täytyy toivoa että Stempniak (ja Hagman) nostavat tasoaan sopimuksen ollessa katkolla tulevalla kaudella.

Kokoonpanosta sen verran, että Backlund ja Morrison lienevät ainoat vaihtoehdot tutkaparin Iggy-Tangs vällin, vaikkakin ilmeisesti myös Moss saattaa olla jokerikorttina tuolle paikalle. Itse en pidä Mossin siirtämisestä keskelle yhtään. Mielummin olisin hankkinut todellisen puolustavan sentterin organisaation ulkopuolelta nelosketjuun ja pitänyt Mossin laiturina. Harkkaleirillä saattaisi olla myös enemmän merkitystä nyt kuin parina viime kautena sillä esim. Hagman ja myös Stempniak voivat olla liipasimella mikäli esim. Baertschi lyö kaikki ällikältä.

Tanguay-Backlund(Morrison)-Iginla
Glencross-Jokinen-Bourque
Hagman-Stajan-Stempniak
Kostopoulos-Moss-Jackman
P3L

Mikäli loukkaantumisia ei tule niin Morrisonin kuntoutuessa tulee positiivinen ongelma hyökkääjien suhteen. Backlundia en haluaisi nähdä enää katsomossa vaikka pojan pelit eivät aivan putkeen kauden alussa menisikään. Bourquen paikalla voi pelata myös Moss ja varmasti näinkin tulee tapahtumaan sillä Sutter sekoittaa ketjuja perinteisesti kauden aikana reippaasti. Moss myöskin ansaitsisi enemmän peliaikaa mitä nelosketjun vaihdot tavallisesti antavat. Ivanans toivottavasti heivataan hiuksista (jos miehellä niitä vielä löytyy?)...
Yksipuolinen tappelija + vaikea aivotärähdys = ura ohi (toki nostaa vielä liksat ensi kaudelta).

Bouwmeester-Hannan
Giordano-Butler
Sarich-Babchuk

Pakeista sen verran että Hannanin pariksi olisi mukava saada hieman nopeampi puolusta (Gio/Bouw). Pakkiparit eivät noudata numerokaavaa vaan peliajat ovat 5vs5 -pelissä aika samanlaiset. Babchuk-Sarich oli viime kauden lopussa erinomainen pari erityisesti omassa päässä enkä menisi sitä hajottamaan. Butler on suurin kysymysmerkki itselleni ja Sabresin fanien mielipiteet miehestä myös vaihtelivat reippaasti. Seiskapakiksi Carson tai Mikkelson, Brodielle iso vastuu Abbotsfordissa.

Langsille paljon onnea aavikolle ja kiitos vuosista liekkipaidassa. Iso hatunnosto mikäli vielä palaa 20+ maalin mieheksi tuon todella vaikean loukkaantumisen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös