Calgary Flames 2007-08

  • 69 008
  • 286

jncx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TSN:llä juttua, että Iginlalle olisi tehty sopimukseen neljä tai viisi vuotta jatkoa noin seitsemän miljoonan vuosikorvauksilla.

http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=212413&hubname=

Olettaen tämän olevan totta niin aivan loistava juttu. Onpahan tämä sitten pois ensi kesältä niin jää aikaa niille muille, esimerkiksi Kipperin, sopimuksille.

Flamesia seuranneena on aika mahdoton nähdä Iggya minkään muun joukkueen pelipaidassa. Aivan loistava pelaaja, ja lisäksi vielä todella arvostettu ja pidetty myös jään ulkopuolella. Toivottavasti samanlaista franchise-uraa tulossa kuin Sakicilla ja Yzermanilla.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä juttu, että Iginlan kanssa on tehty sopimus. Kyseessä on kuitenkin hyvin monipuolinen pelaaja - maalintekijä, syöttelijä, taklaaja ja yv- ja av-pelaaja. Ennen kaikkea hän on kuitenkin Flames-ikoni ja joukkueen kapteeni, minkä takia hänen jatkonsa on äärimmäisen tärkeää. Ilman Iggyä voisin helposti kuvitella jengin romahtavan heti pudotuspelien ulkopuolelle.

Tulevia kausia ajatellen pidän jopa Kiprusoffin signausta tärkeämpänä (jos pitäisi valita) kuitenkin Dion Phaneufin jatkosopimusta. Kahisevaa palaa siinäkin, mutta toisaalta hän on puolustuksen kulmakivi jo nyt ja tulevaisuudessa hänestä on omaksi Chris Prongeriksemme. Pitkää, vähintään neljän vuoden pahvia lähtisin hakemaan.
 

ipaz

Jäsen
Alkaa olemaan melko vahva tuo Calgaryn pakkiosasto. Regehr, Phaneuf, Aucoin, Warrener, Sarich, Hale. Sitten vielä nuoret Giordano ja Ramholt kärkkymässä. Hamrlik varmasti saa mennä mutta kunpa saisivat Stuartin pidettyä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Hamrlik varmasti saa mennä mutta kunpa saisivat Stuartin pidettyä.

Veikkaan kyllä että Sarichin sopimus tarkittaa että Stuart ei jatka. Hänen pitämisensä vaatisi varmasti jotain 4-5 M useamman vuoden sopimuksella. Mikäli sellainen tehtäisiin olisi kaudelle 08-09 Flamesilla puolustajia seuraavilla palkoilla, Aucoin 4, Stuart 4-5, Sarich 3.6, Warrener 2.5, tämän lisäksi Regehrin ja Phauneufin sopimukset loppuvat kesällä 2008 ja kummallekin varmasti pitää maksaa 4-5, mahdollisesti enemmänkin. Eli 08-09 olisi Flamesilla aika paljon rahaa kiinni pakeissa, plus vielä Kipperin uusi sopimus.

Toki jos suunnitelmissa olisi esimerkiksi Regehrin kauppaaminen niin tilanne voi muuttua. Kuitenkin tuskin on mahdollista/järkevää tuota koko kalustoa kaudelle 08-09 pitää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Alkaa olemaan melko vahva tuo Calgaryn pakkiosasto. Regehr, Phaneuf, Aucoin, Warrener, Sarich, Hale. Sitten vielä nuoret Giordano ja Ramholt kärkkymässä. Hamrlik varmasti saa mennä mutta kunpa saisivat Stuartin pidettyä.

Eiköhän Aucoin tullut stunttaamaan Hamrlikia ja Sarich Stuartia. Melkoinen jyräpakisto se on jälleen, kiekollisesti selvästi edelliskautta heikompi.
 

TKH

Jäsen
Sentteri Mikael Backlund lienee Irvingin jälkeen Flamesin lahjakain varaus. Backlund takoi U18 MM-kisoissa kuudessa pelissä tehot 6+1 voittaen samalla turnauksen maalikuninkuuden. Tästä hyvin luistelevasta ja peliä rakentavasta maalikoneesta on ehkä tuleva Flamesin ykkössentteri? Ainoa isompi huoli on viime talvena kärsitty polvivamma, mutta junnu itse väittää kuntoutuneen leikkauksesta täydellisesti.

Backlund tuli valituksi vuoden 2006 Mac's Midget turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, joka järjestään vuosittain Calgaryssä.

Tuota polvivammaahan on veikattu syyksi miksi Backlund putosi noinkin alas, ennen kuin kukaan otti sitä. Flamesikin jopa treidasi varaustaan alemmaksi, koska ilmeisesti tiesi kaverin olevan edelleen vapaana alemmallakin numerolla. Vuosi pari sitten kaverin on sanottu olleen lahjakkuudessaan Ruotsin parhaimpien tasolla, parempia lahjakkuuksia on pitänyt etsiä Zetterberg:n, sedinien ja kumppanien joukoista. Tiedä sitten, viime kauden nelosvarauksen tasolla (Nicklas Backstrom) se ennen loukkaantumistaan kuulemma ainakin oli.

Kelowna muuten varasi sen NHL Draftin jälkeen, tuskin sitä kuitenkaan koskaan CHL:ssä nähdään. Kaiken kaikkiaan luulen, että Flames onnistui hyvin tämän vuoden ykkösvarauksessaan. Ainakaan yhtä huonosti tämän kaverin kanssa tuskin käy kuin edellisen ruotsalaisen ykkösvarauksen kanssa.

Ohessa juttua Calgaryn uudesta ykkösvarauksesta.
http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=318469
 

TKH

Jäsen
Saa nähdä miten Keenanin tulo vaikuttaa Lombardin ja myös Huseliuksen peliaikaan ja pelaamiseen. Oletuksena voisi varsinkin Lombardille ennakoida vaikeuksia.

Sutter neuvottelee tiiviisti Iggyn ja Regehrin kanssa sopimusten jatkoista, ja raporttien mukaan jatkot ovat lähellä toteutua molempien kanssa, mutta mitään ei vielä ole paperilla. Kipperin kanssa Sutter ei ole ollut yhteydessä, se kun on ilmeisesti koko kesän Suomessa. Sutter kun haluaa neuvotella mieluummin kasvokkain samassa pöydässä.

Primeaun jatkaminen Calgaryssä oli odotettua, vaikka se se Ufa olikin. Tai paremminkin olisi tullut muutaman päivän päästä ufa -pelaajaksi. Sopii hyvin Flamesiin ja uskoisin Keenanin tulon myötä sen roolin jopa vähän kasvavan.

Aucoin on mielenkiintoinen hankinta. Sen kaksi viimeistä kautta ovat olleet suuria pettymyksiä ja loukkaantumisten vaivaamia, ja lisäksi se täyttääkin juuri 34. Se mikä hankinnasta tekee mielenkiintoisen on se, että se juuri Keenanin alaisuudessa pelasi parhaimmat kautensa. 1998-99 se paukutti 23 maalia, joista 18 ylivoimalla. Toisekseen se oli hyvä pakki aina NY:n viimeiseen kauteen 03-04, jolloin se keräsi 44 pinnaa ja pelasi keskimäärin 26,5 minuuttia. Ei olisi aivan odottamatonta, että se tekisi vielä hyvän comebackin Keenanin alaisuudessa. Kunhan vain pysyisi terveenä, niin se voisi olla aika kova pakkipari Phaneufin kanssa ylivoimalla. Lisäksi Aucoin oli yksi NHL:n eniten alivoimaa pelanneista pelaajista viime kaudella. Se pelasi Chicagossa yhtä paljon alivoimaa kuin Regehr Calgaryssä.

Toinen pakkihankinta Sarich on ihan OK peruspakki, jostain Regehr ja Warrenerin välimaastosta. Palkka tosin hiukan yllätti, Sutter maksaa sille pyöreesti kaksinkertaista palkkaa sen viime kauteen verrattuna. Sarich sopii kuitenkin hyvin Calgaryyn ja Keenanin alaisuuteen. On hyvä alivoimapelaaja, joita Calgary tarvii, ja myös uhrautuvasti kiekkoja blokkaava pakki, jotka ovat aina arvokkaita. Sarichin kaltaisten pakkien kanssa yleensä myös voi hyvin tehdä pitkiä sopimuksia, niiden pelitaso kun tuskin hirveästi ainakaan putoaa.

Harmlikin ja Stuartin häipyminen nostanee Giordanon osakkeita. Ensi kaudella se saattaisi olla jopa Calgaryn kakkospakki kiekollisella puolella. Toivottavasti se kiekkollinen kakkospakki olisi kuitenkin Aucoin, mutta kyllä Giordanolla paikkansa olisi lyödä itsensä läpi Calgaryn TOP 4 pakistoon ja/tai ykkösylivoimaan. Harmlik:han pelasi muuten keskimäärin noin 5 minuuttia ylivoimaa, eli siinä riittää muille korvaamista. Tätä vartenhan Aucoin varmaakin osaksi hankittiin, mutta viime kaudella Aucoin pelasi Chicagossa vain yhtä paljon ylivoimaa kuin Giordano pelasi Calgaryssä, eli 2.40. Tämä on yllättävän vähän Aucoinin tyyppiselle pakille.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Voisikohan Miikka Kiprusoffille sorvata myös jatkosopimusta tyyliin 5v ja $6m kaudessa, sopimusaika 2008-2013. Aika jännä juttu, jos joukkueen tärkeimmän pelaajan törkeä vähättely jatkuu sopimuspuolella. Itse Miikkana odottelisin korkeintaan heinäkuun loppuun arvoni mukaista jatkosopimustarjousta Calgarylta. Sen jälkeen en suostuisi enää edes keskustelemaan uudesta sopimuksesta Calgaryn kanssa ja pelaisin jossain muualla kaudella 08-09 markkinahinnalla eli tekisin "Brieret".
 
Kelowna muuten varasi sen NHL Draftin jälkeen, tuskin sitä kuitenkaan koskaan CHL:ssä nähdään. Kaiken kaikkiaan luulen, että Flames onnistui hyvin tämän vuoden ykkösvarauksessaan. Ainakaan yhtä huonosti tämän kaverin kanssa tuskin käy kuin edellisen ruotsalaisen ykkösvarauksen kanssa.

Käsittääkseni jos tulee varatuksi CHL:ään, niin silloin on jo sopimus taskussa sinne suuntaan. Ei ainakaan eurooppalaisia varailla CHL:ään ihan muuten vaan jos vaikka pelaajaa sattuisi kiinnostamaan. Näin ollen veikkaan, että Backlund tosiaan pelaa WHL:ää jo ensi kaudella.
 

TKH

Jäsen
Käsittääkseni jos tulee varatuksi CHL:ään, niin silloin on jo sopimus taskussa sinne suuntaan. Ei ainakaan eurooppalaisia varailla CHL:ään ihan muuten vaan jos vaikka pelaajaa sattuisi kiinnostamaan. Näin ollen veikkaan, että Backlund tosiaan pelaa WHL:ää jo ensi kaudella.

Käsittääkseni kaveri on itse sanonut pelaavansa Ruotsissa ensi kauden, enkä muutenkaan ymmärrä miksi ihmeessä se CHL:ään lähtisi pelaamaan, paremmin se Ruotsissa kehittyy. En usko sen CHL:ään siirtyvän, mutta ehkä Kelowna tietää/luulee jotain muuta.
 

TKH

Jäsen
Owen Nolan olisi ollut suuri kaappaus vielä joitakin vuosia sitten, mutta nyt se on jo 35. Sen pistemäärät on olleet tasaisesti laskussa viime vuosina, mutta teki se kuitenkin kohtuulliset 40 pinnaa viime vuonnakin. Tiedä vaikka Keenan saisi siitä irti vielä yhden kohtuullisen hyvän kauden, olihan Nolan viime kaudella kuitenkin umpisurkean Phoenixin toiseksi paras pistemies.

Ei huono hankinta kun hintaakin on vain 1,75 milliä. Onnistuessaan voi tehdä kakkosketjusta tosi kovan, ja vaikkein huippukautta tulisikaan, niin täyttää todennäköisesti ruutunsa kolmosessakin hyvin. Fyysisenä duunarina ja kulmavääntäjänä/maalineduspelaajana se sopii hyvin Calgaryyn ja Sutterin ja Keenanin suunnitelmiin.
 
Viimeksi muokattu:

TKH

Jäsen
Mikäli tuo raportti pitää paikkansa, niin aika halvalla Regehr jatkoon suostuu. Vertailun vuoksi mainittakoon, että esim. Hamrlik saa 5,5 milliä kaudesta Montrealissa ja Sarich:lle Calgary maksaa suunnilleen/melkein saman verran. Varmahan tuo sopimus (tai sopimuksen arvo) ei tosin vielä ole, mutta hieno homma, että hyvältä näyttää. Regehr;n ja Phaneuf varaa on hyvä puolustusta rakentaa tuleviksi vuosiksi, varsinkin kun Sarich:kin sopimus oli viisi vuotinen.

http://tsn.ca/nhl/news_story/?ID=212567&hubname=
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mitä on tapahtunut Brad Ferencelle?
Onko hän edelleen UFA vai onko ukko siirtynyt muualle?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
NHL.com:n mukaan Flames olisi tehnyt sopimuksen Grant Stevensonin kanssa. Tätä ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu joukkueen puolesta. Anyways, pienikokoinen hyökkääjä on kyseessä. Saas nährä, että pääseekö pelaamaan ylhäällä ja kuinka hyvin hän sopeutuu sutterimaiseen tyyliin.
 

M.K.M. 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames, Suomen maajoukkue, Pelicans
Voisikohan Miikka Kiprusoffille sorvata myös jatkosopimusta tyyliin 5v ja $6m kaudessa, sopimusaika 2008-2013. Aika jännä juttu, jos joukkueen tärkeimmän pelaajan törkeä vähättely jatkuu sopimuspuolella. Itse Miikkana odottelisin korkeintaan heinäkuun loppuun arvoni mukaista jatkosopimustarjousta Calgarylta. Sen jälkeen en suostuisi enää edes keskustelemaan uudesta sopimuksesta Calgaryn kanssa ja pelaisin jossain muualla kaudella 08-09 markkinahinnalla eli tekisin "Brieret".


Vaikuttaisi vähän siltä, että jonkin asteisia alustavia neuvotteluja on jo käyty, mutta:

(CalgarySun, 2/7/07)
... A deal for Kiprusoff will likely take longer, Sutter said, but not because of any acrimony.

"Miikka's in Finland and my preference is always to be able to talk to those guys," he said.

"You can make a lot of headway when everybody's in the same room. We'll make progress there, too, but that might be one that takes until Kipper's back here."
...

Eli ennen syksyä tuskin voi odottaa paljoakaan tapahtuvaksi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Anders Eriksson Flamesiin

Lisää kokemusta takalinjoille ruotsalaisen isokokoisen jässikän muodossa.
TSN:n mukaan sopimus on 2-vuotinen.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Erikssonin tulo taitaa kyllä tarkoittaa Warrenerin lähtöä, Hän on Depth chartissa joukkueen vitospakki ja tienaa 2,5 miljoonaa. Giordano pystyy pelaamaan ylhäällä ja Hale on ok seiska pakki. Samalla raivattaisiin tilaa Phaneufin ensi kauden sopparille. Eikä ensi kauteen todellakaan lähdetä 8 pakilla.

Minun mielestä myös Huselius on todennäköinen lähtijä tai voisi lähteä Warrenerin kanssa samassa kaupassa. Hän tulee tämän kauden jälkeen Ufaksi ja jos hän pelaa samanlaisen kauden kuin viime kaudella, tulee hänestä liian kallis, jos taas hän joutuu keenanin koiran koppiin hän lähtee myös.

Nyt puolustus olisi

Regehr-Aucoin
Phaneuf-Sarich
Warrener-Giordano
Reservissä:
Eriksson-Hale

Hyökkays:
Tanguay - Langkow - Iginla
Huselius - Conroy - Lombardi
Nolan - Taratukhin - Moss
Nilson - Yelle - Primeau

Lisäksi Dustin Boyd ja Brandon Prust kyttäävät paikkaa ylhäällä.
 

Ferris

Jäsen
Erikssonin tulo taitaa kyllä tarkoittaa Warrenerin lähtöä, Hän on Depth chartissa joukkueen vitospakki ja tienaa 2,5 miljoonaa. Giordano pystyy pelaamaan ylhäällä ja Hale on ok seiska pakki. Samalla raivattaisiin tilaa Phaneufin ensi kauden sopparille. Eikä ensi kauteen todellakaan lähdetä 8 pakilla.

Mitenkäs Warrener pelasi viime kaudella? Jos on kolmospakkipariin vajoamassa, niin onko tämä luettava niin ettei kaveri ole oikein kotiutunut uuden NHL:n sääntöihin?

Jos Warrener olisi todellakin kaupan, niin mitä Calgary mahdollisesti haluaisi takaisinpäin?
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Mitenkäs Warrener pelasi viime kaudella? Jos on kolmospakkipariin vajoamassa, niin onko tämä luettava niin ettei kaveri ole oikein kotiutunut uuden NHL:n sääntöihin?

Jos Warrener olisi todellakin kaupan, niin mitä Calgary mahdollisesti haluaisi takaisinpäin?

En niin paljon pelejä nähnyt viimekaudella, että voisin tehdä kattavan analyysin mutta lukemani perusteella uusi NHL ei ole sopinut Warrenerille.

Ennen erikssonin hankkimista odotin, että sutter olisi vaihtanut vain halvempaan, se on ollut sutterin tapa (Lydmankin sai aikanaan lähteä liian kalliina). Palkat ovat n. 45 miljoonaa, muutama pelaaja tosin vielä tarvitaan joten todellisuudessa ollaan n.47 miljoonassa.

En ole mistään lukenut, mikä on joukkueen palkkabudjetti eli saadaanko mennä cappiin asti vai tuleeko joukkueen budjettivastaan. Joukkue teki 2000 luvun alussa tappiota joita saatiin paikattua finaali vuonna, mutta parin viime vuoden taloudellista tilannetta en tiedä.

Nyt en näe että mikään osa-alue olisi täysin hunningolla. Nyt meillä on tosin kaksi ykkössentteriä mutta ei selvää piikkiä. Eniten odotan kakkoskenttään oikeaa laituria, Owen Nolanista ei siihen minun mielestä ole. Voihan olla että sutter jättää tilaa loppukauden budjettiin ja hankkii varausvuoroja joita voi sitten vaihtaa trade deadlinilla.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Flamesin sentteriosasto ja nimenomaan ykkössentteri eivät valitettavasti ole liigan terävintä kärkeä - Stanley Cup -tasoa. Melko iäkäskin vielä. Ribeiro, Cammalieri ja Parise esimerkiksi, jotka ovat RFA tällä hetkellä, eivät taida kuitenkaan mahtua nykyiseen joukkueeseen.

Toivottavasti Conroy, joka lienee "ykkössenterimme" ja pelannee ykkösketjussa Iginlan kanssa, onnistuu ja tekisi ainakin sellaiset 70-80 pistettä. Tanguay iskee maaleja vasemmalla laidalla.

Kakkosketju on hyvissä uomissa; Langkow on tasainen ja hyvä suorittaja ja muodostaa hyvän duon Huseliuksen kanssa. Kolmantena lenkkinä Lombardi tai miksei Nolankin, pelimies on kuitenkin aina pelimies. Katsoo nyt.

Puolustus näyttää Liekeillä olevan kunnossa, mutta kysymys on, kuka tekee ne maalit, jotka jäivät viime kaudella puuttumaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Flamesin sentteriosasto ja nimenomaan ykkössentteri eivät valitettavasti ole liigan terävintä kärkeä - Stanley Cup -tasoa. Melko iäkäskin vielä. Ribeiro, Cammalieri ja Parise esimerkiksi, jotka ovat RFA tällä hetkellä, eivät taida kuitenkaan mahtua nykyiseen joukkueeseen.

Tähän täytyy nyt tarttua jälkikäteen ja mainita että jos Stanley Cup-tasosta puhutaan, niin en minä ainakaan henkilökohtaisesti pitäisi parhaan kautensa pelannutta Langkowta paljon Andy McDonaldia heikompana, kyllähän Calgarylla kelpo sentterit on, homma oli kyllä muusta kiinni viime keväänä kuin sentterien laadusta. Tottakai joka joukkueeseen yks Thornton mahtuisi (paitsi Rangersiin, jossa mahdollisen avautuvan 1-2 -ketjun paikan vie Immonen) mutta en valittaisi silti yhtään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toivottavasti Conroy, joka lienee "ykkössenterimme" ja pelannee ykkösketjussa Iginlan kanssa, onnistuu ja tekisi ainakin sellaiset 70-80 pistettä. Tanguay iskee maaleja vasemmalla laidalla.

Conroy on pahasti hyytymään päin. Vielä 2003-04 mies oli 32-vuotiaana huipputasolla, mutta sen jälkeen mennyt tasaisen varmaa alamäkeä. Edellisissä pudotuspeleissä mies oli mielestäni yksi suurimpia Flamesin epäonnistujia ja Langkow syrjäyttikin miehen ykkössentterin tontilta aivan ansaitusti.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pelasiko Primeau sitten enemmän laitaa vai sentteriä Flamesin kevään aikana? En nähnyt kuin pari matsia. Siellä on kuitenkin yhteensä ainakin kuusi-seitsemän jätkää jotka voivat pelata sentterinä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös