C-Lohkon ottelut

  • 18 423
  • 148

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Hielo
Ruotsi piti kiekkoa tietysti enemmän mutta pelasi suurimman osan peliä erittäin veltosti.

Tässähän tämän ottelun kaava lyhyesti, mutta kaiken kattavana. Ruotsilla ei kulkenut tänään luistin kuin ensimmäisessä erässä ja peli olisi hyvin voinut mennä myös toiseen suuntaan, mikäli Ukraina olisi onnistunut kolmannen erän läpiajosta. Ruotsilta ihmeen vaisua pelaamista etenkin toisessa erässä hyvän ensimmäisen erän jälkeen. Ehkä tämä ensimmäisen erän dominointi jätti sinikeltaisille sitten liiankin helpon kuvan ottelusta ja ensimmäisen erän kaltaista uskallusta ja liikettä ei saatu enää kaivettua takaisin.

Yksittäisistä pelaajista Alfredsson oli jälleen kerran maalipaikassa juuri silloin kun hänen joukkueensa sitä eniten tarvitsi ja teki hyökkäyksen suurimpana tähtenä sen, mitä häneltä odotetaan. Sedinit olivat tänään paria hajavaihtoa lukuun ottamatta vaisuja, mutta heidän kanssaan pelaava Mikael Samuelsson teki jälleen kerran töitä esimerkillisesti. Samuelsson tuntuu ajattelevan peliä hyvin pitkälle samalla tavalla kuin kaksoset ja uskon, että kolmikon hyvä kulmapeli tuottaa tehoja jatkossa.

Puolustuksesta Norström taklasi tuttuun tapaansa muutaman hurjan pommin ja pelasi jälleen kerran perusvarmaa peliään maalin ja kiekon välissä. Mies ei ole nopeimpia luistelijoita tai ei ainakaan näytä siltä, mutta hän osaa sijoittua isoonkin askiin hyvin ja hänen laidaltaan harvoin ylivoimahyökkäyksiä nähdään. Jatkossa miehen merkitys myös oman maalin edessä korostuu. Rohlin pelasi paljon ylivoimaa, vaikka olisin odottanut enemmän roolia Kronwallille. Rohlinilta kuitenkin hieno esityö Jönssönin maaliin. Muista puolustajista Bäckman nousi pari kertaa hyvin mukaan hyökkäyksiin aiheuttaen Ukrainan puolustukselle ongelmia.

Ruotsin erinomaiselle maalivahdille Lundqvistille aika hankala peli kun tilanteita tuli suhteellisen harvakseltaan ja monet näistä olivat nopeita hyökkäyksiä. Viisikkona Ruotsi menetti etenkin toisessa erässä keskialueella liikaa kiekkoja ja seisovat hyökkääjät valuivat nousevien puolustajien syliin. Pelin yksinkertaistamista ja luistelun lisäämistä kaipasin ensimmäistä erää lukuun ottamatta oikeastaan koko loppupelin, mutta taitotasossa selvästi heikompi vastustaja tekee usein pelistä juuri tätä keskialueen aluepeliä.

Ukrainan tunnustukseksi on sanottava tosin se, että se pelasi järkevästi ilman riskejä ja tukki hyvin syöttölinjat. Ruotsin olisi pitänyt laittaa kiekkoa keskialueelta enemmän kulmiin, mutta ehkä joukkue vähän karttoi Ukrainan mailapelin johdosta tätäkin vaihtoehtoa tässä vaiheessa turnausta ja jäi siksi seisomaan siniselle. Joukkue ei ollut tänään valmis maksamaan hintaa ja se näkyi tuskaisena pelinä.

Edit: Onko Hielolla tai kenelläkään toisella sinikeltaisten kiekkoa tarkasti seuraavalla tietoa, missä oli Axelsson? Ei kai ne Ikean alennusmyynnit vielä ole alkaneet?
 
Viimeksi muokattu:

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Viestin lähetti nuck
Edit: Onko Hielolla tai kenelläkään toisella sinikeltaisten kiekkoa tarkasti seuraavalla tietoa, missä oli Axelsson? Ei kai ne Ikean alennusmyynnit vielä ole alkaneet?
En mää kovin tarkasti ruotsalaisten otteita seuraa, mutta sen verta tiedän että Axelsson kärsii pahasta migreenistä tällä hetkellä. Olisiko tuosta ollut joko YLEn tai Maikkarin txt-tv:llä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Viestin lähetti Rattlehead
En mää kovin tarkasti ruotsalaisten otteita seuraa, mutta sen verta tiedän että Axelsson kärsii pahasta migreenistä tällä hetkellä. Olisiko tuosta ollut joko YLEn tai Maikkarin txt-tv:llä.

Kyllä, Axelsson on kärsinyt viime aikoina kovasta migreenistä. Siksi hän ei pelannut Ukrainaa vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Rattlehead
En mää kovin tarkasti ruotsalaisten otteita seuraa, mutta sen verta tiedän että Axelsson kärsii pahasta migreenistä tällä hetkellä. Olisiko tuosta ollut joko YLEn tai Maikkarin txt-tv:llä.

Kiitos kiitosta. Jotenkin mennyt ohi. Toivottavasti P-J palaa kuitenkin nopeasti. Miehen liike ja puolustuskäsitys ovat Ruotsille isoja avuja.
 

hokkineito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki ja jossain määrin Oulun Kärpät
No joo, oli kyllä taas niin surkee toi matsi Tanskaa vastaan, että alkaa huolettaa täysillä... ...että kuinkas sitten mahtaa käydä ku kovemmat joukkueet on vastassa. Tai sit peli senku paranee ja tulee lisää motivaatiota pelata. Tänään sitten Ukrainaa vastaan, tulossa varmasti tiukka peli, koska Ukrainakin on aina sillon tällön väläytellyt vaarallisia vastahyökkäyksiä. Ja keskiviikkona se varmasti tän lohkon odotetuin ja seuratuin matsi, kun Leijonia vastaan asettuu rakas naapuri. Ja nyt pidetään se johtoasema, ettei maine mee aivan täysin. Pakko voittaa!!!

Paska mäihä se Jokisen loukkaantuminen, näitä ei sais sattua. Mutta jään taustalle ja huudan tänään taas Leijonat voittoon sillä seurauksella, ettei huomenna lähde ääntä puhua...
 

janóz

Jäsen
Tänään Leijonat saa harjoitella YV:tä ja kunnolla. En jaksa uskoa, että Ukraina olisi ehtinyt toipuna kovasta Ruotsi-pelistä. Leijonien ei tarvi kun pistää hirveä höyry päälle niin Ukrainan pojilla tulee kiire ottaan koukkaamis- ja estämisjäähyjä. Jos Suomi onnistuu heti alussa saamaan pari maalia niin sitten nähdään lisää ukrainalaisjäähyjä tyylin huitominen ja poikittainen maila. Suomi voittaa 5-1, kolme YV-maalia.

Pahempi homma olisi se, että jos edellä mainittu visio haukkaa kakkaa niin on tulossa Tanska-pelin toisinto.. Siinä tapauksessa Suomelle nihkeä 2-0 voitto..

Ja sanokaapa vielä, että mikä näistä "huippujoukkueista" vakuutti ensimmäisen pelin jälkeen. Ei mikään! USA jätetään laskuista koska Slovenia on tämän vuoden Japani ja kuuluu jonnekin aivan muualle. Niinhän se on, että ekalla viikolla kannattaa hakea pitkävetoylläreitä, toinen viikko onkin jo eri asia..
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti hokkineito
No joo, oli kyllä taas niin surkee toi matsi Tanskaa vastaan, että alkaa huolettaa täysillä... ...että kuinkas sitten mahtaa käydä ku kovemmat joukkueet on vastassa.

Itse en jaksa niin kamalasti vaivata päätä tällä huonohkolla avauksella. Jos pitää olla huolissaan Suomen pelistä, niin miksei siinä samalla yhtä hyvin voisi juhlia, kuinka muut huippumaat ovat kusessa ennakkoon paljon heikompien maiden kanssa. Eivät Kanada, Tsekki, Slovakia, Venäjä ja Ruotsi, sekä seuraavaan kastiin kuuluva Saksa niin erikoisesti omista kisa-avauksistaan suoriutuneet, että Suomen tulos tästä jotenkin poikkeaisi. Joten mitkä ovat ne huippumaat joiden peli on pelottavan vaarallisen näköistä? USA (joka pelasi Slovenian hirmuja vastaan) vai kenties Kazahkstan joka pisti Saksan nippuun?

PS. ehkä vähän offtopicia mutta en viitsi viestiäsi kommentoida muihinkaan ketjuihin :P.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Saas nähdä miten Suomen hyökkääjät pärjäävät maalin edessä, kun ainakin Ruotsalaiset saivat kovaa kohtelua Ukrainan pakeilta. Ukrainan maalivahti on onnistuessaan aika kova pala myöskin.

Peli päättyy 3 - 3 ja Hagman tuhlaa n. 15 avopaikkaa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ukraina pelaa kyllä sellaista sumppupuolustusta, että oksat pois. Tästä voi tulla vaikea peli - varsinkin jos Suomi ei saa vapauttavaa avausmaalia pian. Ukraina saattaa iskeä vaarallisesti vastahyökkäyksistä noin kerran erässä, joten Bäckströmillekin on varmaan tulossa inhoittava ilta.

Veikkaisin kaikesta huolimatta 4-1 Suomelle.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Suomen pahin vastustaja tämän päivän pelissä taitaa olla kaukalon jää.
Huono jää suosii Ukrainan sumppupuolustamista, joten pelistä on tulossa hemmetin tylsä katsoa.
Jos kisojen järjestäjät ei saa jäätä kuntoon halleissa, niin loppuottelussa voi hyvinkin pelata itävalta ja sveitsi, koska taidolla ei ole enää mitään merkitystä.

Suomi voittaa tänään 4-1 ja O.Jokinen saa mailasta purukalustoon ainakin kerran.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Asia selvä - Ukraina pelaa avointa kiekkoa

Näin kertoo Kimmo Timonen päivän IL:ssä

"- Tanska vetäytyi kuoreen ja sitä oli aika paha murtaa. Veikkaan, että Ukrainaa vastaan nähdään avoimempaa peliä, Timonen puntaroi."

Ukraina? Avoimempaa peliä?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Suomi - Ukraina

Kyllä tämä peli on oltava selvä Suomen voitto tai sitten Suomen joukkueella on suuria ongelmia edessään. Eilisen myöhäisillan Ruotsi-Ukraina pelin on pakko painaa ukrainalaisten pohkeissa ja jos Suomi ei pysty luistelemaan tässä pelissä vastustajalta jalkoja alta niin ei sitten missään. Ilman huikeaa maalivahtipeliä ja Suomen täydellisen tehotonta hyökkäystä tämä peli ei missään nimessä voi olla edellisen Tanska-pelin tyylistä tervanjuontia vaan nyt verkkojen on pakko alkaa venymään ja itse uskon että niin myös tulee tapahtumaan.

Suomi voittaa siis jäähyjen täyttämän (Ukrainan on pakko rikkoa rajusti) pelin selkeästi ja Nikke jatkaa nollaputkeaan.

Tulosvetoon,
Suomi 7,8 ja 9 - Ukraina 0
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Juu, kyllä nyt on sellainen tunne, että Ukraina putoaa tänään kyydistä viimeistään 3.erässä ellei jo aiemmin. Ukraina taisteli eilen hyvin loppuun asti, ja lyhyen palautumisajan on pakko näkyä muutenkin hiukan kankean kaluston pohkeissa. Jos Suomi pelaa tasollaan ja tekisi vaihtelun vuoksi paikoista maalitkin, voi tuloksena olla rumat lukemat. Näkisin kuitenkin, että 3,4 - 0,1 lukemat ovat todennäköisimmät.
 

Battery

Jäsen
Suomi ketjut Ukraina otteluun:

Peltonen-Jokinen-Kallio
Karalahti - Timonen
---------------------------
Hentunen-Kapanen-Pärssinen
Nummelin - Niemi
---------------------------
Hagman-Hahl-Rita
Kukkonen - Väänänen
---------------------------
Ruutu-Pakaslahti-Eloranta
Saravo - J.Jokinen

Miksei Jussi pääse pelaamaan äijähän on todella hyvä.Kakkoskenttä rupesi heti toimimaan, kun Jussi tuli tähän.Tässä näkee, että Suomi peluuttaa omia suosikkejaan.Suomen valmennus johto pitäisi laittaa täysin uudeksi!Ja miksei Iso Lasse ole mukana kisoissa onko äijä liian hyvä Suomen maajoukkueeseen??
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Asia selvä - Ukraina pelaa avointa kiekkoa

Viestin lähetti SergeiK

Ukraina? Avoimempaa peliä?

Suhteellinen käsite. Avointa Suomen kenttäpuoliskolla, mutta ei keskialueella.

Suomen pitää vaan luistella hyvin ja uskaltaa. Bubkilla painaa tosiaan varmasti eilinen jaloissa ja väsy iskee jossain vaiheessa puseroon kun maiden välinen liiketaso on kuitenkin huomattava. Päivän avainsanana on kärsivällisyys. Ukraina tietää tilanteensa eilisen suhteen ja tullee pelaamaan jälleen passiivisesti, ehkä hieman väsyneenä vielä passiivisemmin kuin eilen.

Pelin kuva on selvä jo etukäteen. Keskialueella Ukraina pyrkii jälleen kiekon riistoihin ja vastahyökkäyksiin kuten Ruotsia vastaan. Suomen pitää laittaa lihamuuri rikki vaikka ristikulmakiekoilla ja uskaltaa mennä kirvesmetsälle kulmiin. Mikäli suorilla jaloilla pelaava Simchuk pelaa tänään, hänet pitää saada poikittaisliikkeeseen. Mies meni eilen jäihin harvemmin kuin Ukrainan puolustajat ja osaa pelata hyvin syvyyssuuntaan.
 

TK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, Mustat Elefantit HC
Toivotaan että maalihanat tosiaan tänään aukeavat. Itseveikkaan että 7-0 Suomelle on lähellä.

Kiinnittäkääpä huomio myös Ukraina #6 Andrei Sryubkoon.Hän on kolunnut pohjois-amerikan alasarjoja ja on toiminut siellä goonin tehtävissä. Eilisestä Ruotsi-Ukraina pelistä päätellen ainakin "mailapeli" onnistuu. Siinäkö Rudille tämän päivän iltapala. Tässä hieman tilastoja miehestä:

1996-97 Toledo ECHL 62 0+8 238
1997-98 Toledo S. ECHL 50 1+12 165
1997-98 Las Vegas IHL 13 0+0 57
1998-99 Port Huron UHL 22 2+2 78
1998-99 Las Vegas IHL 51 0+8 164
1999-00 Grand Rapids IHL 28 0+1 109
2000-01 Syracuse AHL 70 1+6 169
2001-02 Syracuse AHL 58 0+10 181

Siinä tärkeimmät kaudet pohjois-amerikasta. Koko uran saldot Venäjän sarjat mukaan lukien:
476 12+56=68 1396pim.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä se Ukraina tänään kaatuu 7-1 ja ketsuppipullo aukeaa. Olli Jokinen 2+2, Hagman 2+0, A-J Niemi 1+3, Karalahti 1+0, Jussi Jokinen 1+1, Timonen 0+3. Eiköhän se jotenkuten tälläin mee. Ukraina jäähyilee ja Suomi rokottaa paikoista. Ottelussa loukkaantuu Suomen joukkueesta Pärssinen tai Kallio, ainakin.
Ottelu on erittäin viihdyttävää hokia ja Suomipojan luistin liikkuu tänään mukavasti hyväkuntoisella jäällä. Westerlundilta saattaa päästä pieni hymyntapainen ilme kasvoilta pelin jälkeen. Taistele Suomi!
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jaaha, Ukrainan pojat vastassa. Homman nimihän on se, että jo ekan erän jälkeen voi sanoa, millainen peli tulossa. Mikäli tilanne 20minsan jälkeen tasan tai Ukrainalle, on tulossa vaikea iltapuhde, jossa pisteet eivät ole itsestäänselvyys. Jos taas johdetaan esim. 2-0 ensimmäisen erän jälkeen, on voitto käytännössä himassa. En usko, että Ukraina saa noin väsyneenä enää aikaan samanlaista hienoa kiriä kuin Ruotsi, vaan tänään se vetäytyy täysin kuoreensa, ja yrittää pitää pelin nollissa mahdollisimman kauan.

Homma hoituu tänään harvinaisen yksinkertaisesti, ja jopa sillä ainoalla pelityylillä jonka Suomi osaa. Jalat. Jalat. Ja jalat.

Toivotaan että pojat lähtevät kunnon asenteella peliin, ettei ensimmäisen erän jälkeen tarvitsisi enään niin kauhiasti jännittää.

Suomi - Ukraina 6-0

1-0 Nummelin yv
2-0 Kallio
3-0 Rita
4-0 Jokinen yv
5-0 Timonen
6-0 Pärssinen
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hmm, kiintoisa alku tuomarilla: kaatumisesta tulee jäähy kuin apteekin hyllyltä, mutta epäilemättä mailalla saa muuten hakata kuin viimeistä päivää.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jaahas. Pojat sitten haluaa antaa Ukrainalle väkisin voiton avaimet käsiin. Suomelle heti pari tyhmää jäähyä ottelun alkuun. Ei näin. Herätkää pojat. Ja samalla Karalahti pelastaa maaliviivalta kiekon. Ei tämän nyt näin pitänyt alkaa.

EDIT: Kuka oli Suomen ensimmäisen maalin tekijä!?
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Peli nyt taas on alussa mitä on, mutta kommentoidaan asian vierestä sen verran, että on sangen harmillista että Suomi pelaa kisoissa ottelutkin harjoituspaidoilla. Nuo vanhat Naganosta asti käytössä olleet paidat olivat jo perinteiset ja todella hienot noihin lakanoihin verrattuna. Yleensä yksinkertainen on kaunista mutta ei kyllä tässä tapauksessa.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomen peli

Suomihan on nyt liikenteessä jälleen sillä "kaikkien aikojen surkeimmalla" tiimillä, joten historiaan nojaten yllätysmenestys on ovella.

Muutama asia kyllä ihmetyttää Suomen joukkueessa. Ensinnäkin Antti-Jussi Niemi, voi vittu että tämä jätkä saa meikäläisen lähes itkuraivarin partaalle. Ukko on viimeinen jäänne vielä näitä Aravirran Karjalaturnaus-saunan jokeri-selänpesijä wadeimmosia ja lintufogeleita. Ja Pekka Saravo, näinkö vähänä oli vaihtoehdot maajoukkueeseen? Peruspakimpaa peruspakkia saa hakea Suomesta. Aivan sama vaikka Kimmo Lotvonen olisi tilalla.

Sentteriosastossa voi vaan ihmetellä, missä järjestyksessä passeja leimaillaan. Pakaslahti, onko joku jokeri-kiintiö-mies vai miten ihmeessä hän on päässyt luiskahtamaan MM-joukkueeseen? Aloittajana kyllä OK mutta muuten mies on pelkkä luotettava yleispelaaja, aivan samoin kuin joku Sakke Palsola tai Tinke Peltomaa. Tuskin MM-tasoa. Sitten vielä yhtä ketjua vetää höyryjyräosaston Riku Hahl. Ihmeelliselle tuntuu miten Viuhkolan taidolle ja juonikkuudelle ei Westerlund löydä käyttöä, kun kahdessakin ketjussa viuhtoo tämmönen perusjäärä sentterinä.

Laitahyökkääjäosastossa on sielläkin näitä rouhijoita ja perusjyriä melkein joka ketjuun, mutta Jokisen Jussi istuu viltissä. Näin Westerlund huolehtii siitä, että pelit pysyvät vähämaalisina, Jussihan on tunnetusti maajoukkueessa pelatessaan ollut melko tehokas jätkä. Pärssinen taas vähän puolitehoisena liikkeellä, mutta hänessä kyrsii jo etukäteen se, että hän hyytyy kun tosipelit alkavat. Ei Pärä tyhjästä ole saanut "Mr. Runkosarja" -nimitystä.

No, nyt mennään näillä. Aina on yllätyssaumat.

Jaha, katoppas kun juuri Karalahti jäi kaljat pystyyn Nikelle. Alkaakin jo epäilyttää voiko Nikelle maaleja tehdä ollenkaan. Eiköhän tilanne ole se, että vaikka Niklas pelaa miten hyvin tahansa, pistää Westerlund Norrenan maaliin tärkeässä pelissä ja se on hyvää yötä.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Sanoiko Antsa todellakin kun ukrainalaispelaaja purki kiekkoa että "Tämä purkautuu"?
 

WakaWanha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Ottawa Senators
Jere

Kiva huomata, että ne alienit, jotka vaihtoivat Jere Karalahden siihen kädettömään ja löysään ET-figuuriin, joka pelasi IFK:ssa menneellä kaudella, ovat palauttaneet oikean Jeren MM-kisoihin. Toivottavasti antavat kaverin pelata IFK:ssakin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Re: Suomen peli

Viestin lähetti Dave
Jaha, katoppas kun juuri Karalahti jäi kaljat pystyyn Nikelle. Alkaakin jo epäilyttää voiko Nikelle maaleja tehdä ollenkaan. Eiköhän tilanne ole se, että vaikka Niklas pelaa miten hyvin tahansa, pistää Westerlund Norrenan maaliin tärkeässä pelissä ja se on hyvää yötä.
Joo, ymmärrän että katsot Kärppä-laseilla, mutta ei se mikään väärys olisi vaikka Norre seuraavassa torjuisikin.

Bäckström otti kyllä upeasti tuon läpiajon kiinni, mutta muutaman kerran seikkaili aika kaukana omalta tontiltaan, ja maali oli tyhjänä. Mutta ihan hyvin on hommansa hoitanut tähän asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös