Buffalo Sabres 2015–2016

  • 127 534
  • 407

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Yhden pelaajan takia ei olisi kannattanut tankata. Ei ainakaan tuohon tyyliin, millä Buffalo sen teki. Se jää aika surulliseksi osaksi NHL:n historiaan ja tankkauksesta puhuttaessa tullaan tulevaisuudessa aina mainitsemaan myös Buffalon nimi viitaten tähän kauteen. Toisaalta ei ne nykyisetkään huiput enää nykypäivän NHL:ssä kykene yksin joukkueitaan kannattelemaan, tuskin Eichelkaan Buffaloa.

No joo, itse kyllä epäilen Dissonanssin enemmänkin tarkoittaneen, että mieluummin yhden kauden rypeminen, josta palkintona Jack Eichel kuin yhden kauden keskinkertaisuus, josta palkintona joku ~10-15 vuoroilla varattu lauritukonen. Ei se Eichel joo yksinään kannakaan Buffaloa, mutta hyvältähän tuo tulevaisuuden core Sabresilla näyttää. Se on se sentterin paikka kuitenkin aika tärkeä paikka nyky-kiekossa, ja juuri se osasto on poikkeuksellisen hyvässä kuosissa ainakin upsidea silmällä pitäen. Ja kyllä, en muista hetkeen millään joukkueella olleen tällaista prospect-kermaa keskuskaistalla. Se on toki eri asia realisoituuko tuo potentiaali koskaan. Toisaalta, vaikka jostain bluechip-äijästä ei koskaan tulisi edes NHL-pelaajaa, on tuo silti ihan älytön talenttikokoelma.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Yhden pelaajan takia ei olisi kannattanut tankata. Ei ainakaan tuohon tyyliin, millä Buffalo sen teki. Se jää aika surulliseksi osaksi NHL:n historiaan ja tankkauksesta puhuttaessa tullaan tulevaisuudessa aina mainitsemaan myös Buffalon nimi viitaten tähän kauteen. Toisaalta ei ne nykyisetkään huiput enää nykypäivän NHL:ssä kykene yksin joukkueitaan kannattelemaan, tuskin Eichelkaan Buffaloa.

Totta helvetissä kannatti. Siinä olet toki oikeassa, että tuosta tullaan puhumaan tulevaisuudessa, mutta siinä on sitten kyse kateellisten panettelusta, kun osaa porukasta vituttaa Buffalon tuleva menestys.

Muutenkin ihmisillä tuntuu olevan ihmeellisen lyhyt muisti. Katsokaapa huviksenne taaksepäin kauteen, jonka jälkeen Islanders varasi Tavareksen. Se oli vähintäänkin saman tason tankkaamista.

Eiköhän se kerro jo tarpeeksi siitä, kuinka paljon jääkiekko-ihmisiä ihan oikeasti kiinnostaa se, oliko kausi surullinen vai ei, jos yksi liigan himotuimpia valmentajia on valmis katsomaan tarjonnan ohi "voittamisen kulttuuria" edustavan nykyisen joukkueensa, ja tulee ensimmäisenä vierailemaan "häpeälliseen" Buffaloon. Esim. Babcockia tuskin kiinnostaa minkään vertaa se, kuinka paljon on tankattu, kunhan hänellä vain on mahdollisimman hyvä materiaali käsissä.

Ja jos tosissaan joku elää siinä ajatuksessa, että Buffalon rebuild on nyt pelkästään Eichelin varassa, niin kannattaa perehtyä asiaan hieman paremmin.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Yhden pelaajan takia ei olisi kannattanut tankata. Ei ainakaan tuohon tyyliin, millä Buffalo sen teki. Se jää aika surulliseksi osaksi NHL:n historiaan ja tankkauksesta puhuttaessa tullaan tulevaisuudessa aina mainitsemaan myös Buffalon nimi viitaten tähän kauteen. Toisaalta ei ne nykyisetkään huiput enää nykypäivän NHL:ssä kykene yksin joukkueitaan kannattelemaan, tuskin Eichelkaan Buffaloa.
Täsmälleen samaa mieltä. Penguins-fanit häpeävät vieläkin sitä, kun saivat Lemiuxin riveihinsä. Tuon tankkauskauden aiheuttamaa tuskaa eivät helpota edes peräkkäin voitetut Stanley Cupit.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Oon sen ennenkin täällä todennut jo mut mun mielestä tossa ei ollut mitään väärää mitä Buffalo teki. Fiksuja siirtoja joilla joukkuetta saadaan vietyä eteenpäin selkeästi. Kaikki nykyisen systeemin rajoissa. Jos systeemi kusee niin ei se ole väärin että sitä käyttää hyväkseen. Kyllä mun mielestä toi pari kautta paskaa josta puristuu timantteja on huomattavasti parempi kuin sellainen ikuinen vellominen keskinkertaisuudessa. Mulla on kyllä ihan täydet sympatiat puhvelileirissä, mielenkiintoinen joukkue kasaantumassa. Lisäksi joukkuetta rakennetaan myös treideillä, mikä on aina ihan piristävä juttu nykyänärissä kun noita vaihtoja tapahtuu noin kolme kertaa vuodessa ja ne liikkuvat palasetkin ovat tyyliin ehdollinen 7. kierroksen vuoro AHL-jyrään.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Onkohan Buffalon leiristä muut seuranneet MM-kisoja ja USA:ta? Toivottavasti, sillä muutamia ehkä 4 erää lukuun ottamatta tuo Eichel on ollut kyllä ihan pöyristyttävä. Ei pienintäkään epäselvyyttä siitä, että olisi valmis NHL:ään jo ensi kaudella sentterinä. Eihän pelaaminen täydellistä ole ollut, mutta on kyllä jäätävän valmis pelaaja varaamattomaksi kaveriksi. Saanut eniten tai toiseksi eniten jääaikaa hyökkääjistä, ottaa aloituksia kovalla prosentilla ja pelaa luonnollisesti vastustajan parhaita vastaan. Pärjää kaksinkamppailuissa erinomaisesti. Puolustuspelaaminen ei ole vielä valmista, mutta olen yllättynyt, kuinka hyvin on siinä onnistunut. Sijoittuu pääasiassa hyvin ja aina omiin tullessa ottaa sen oman miehen oikeaoppisesti eikä vain juokse kiekon perässä.

Tuo koon, kiekonsuojaamisen, ulottuvuuden, taitotason, pelin näkemisen ja räjähtävyyden yhdistelmä on todella poikkeuksellinen. Noin isokokoinen pelaaja on erittäin harvoin noin dynaaminen kuin Eichel. Kritiikkinä tosin sanoisin, että tietyissä tilanteissa voisi olla itsekkäämpi, tietyissä tilanteissa hakee hieman liian näppärää ratkaisua ja toisinaan voisi olla hieman aktiivisempi kiekon kanssa. Viimeisellä tarkoitan sitä, että Eichel yleensä vahvan kiekonsuojaamisensa ansiosta odottaa vastustajan ratkaisua ennen kuin tekee itse ratkaisun. Tuolloin, jos vastustaja on todella passiivinen, niin peli hieman seisoo, vaikka silloin voisi hyvin itse nostaa sitä tempoa. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin naurettavan pienestä asiasta, kun puhutaan varaamattomasta pelaajasta.

Kaikkia pelejä en ole pystynyt katselemaan, mutta suurennuslasin alla Eichel on ollut. Mielenkiintoinen pelaaja ja juuri noita samoja asioita mitä luettelit tuli mieleen. Vielä ei tottakai nähdä sitä mitä häneltä voidaan odottaa, koska häntä ei tosiaan olla varattu ja nyt pelataan kuitenkin isommassa kaukalossa. Manitsemasi kiekonsuojaukset ja ulottuvuus tulee näkyviin pienessä kaukalossa, ja siitä ollaan jo nähty mallisuorituksia näissä kisoissa. Peliäly on kyllä hyvää luokkaa nuoreksi pelaajaksi ja se tottakai paranee ajanmyötä. Kun se on jo tuota luokkaa, niin erittäin kova pelaaja hänestä vielä saadaan. Puolustuspelaaminen ei varmaan kellään nuorella pelaajalla ole vielä huippuluokkaa tuossa iässä, ei tainnut muuan Crosbykaan olla ihan taivaallinen siinä tulokaskaudellaan, mutta meni siinä eteenpäin suuria harppauksia.


Valmennusprojekti on kyllä hyvin käynnissä ja on mukava kuulla, että siellä paiskitaan töitä, jotta saadaan paras mahdollinen penkin taakse. Babcock ja Mclennan ovat molemmat oman listani kärjessä, mutta todennäköistä on ettei Mclennan tänne tule. Babcockilla on vaihtoehtoja ja toivottavasti kääntää katseensa Buffalon suuntaan, vaikka Detroit ei ole missään tapauksessa poissuljettu. Hartaasti odotan kuka sieltä tulee, mutta tällekkin toivon mukaan saadaan päätös mahdollisimman pian.


Monilla on varmasti se ajatusmaailma mikä veli blue line:lla on, että Eichel on se minkä takia tässä ollaan tankattu. Kuitenkaan tuo tankkaaminen ei ollut mikään pieni prosessi eikä pelkästään tämän kauden sessio, jos jaksaa katsella hieman kausia taaksepäin. Sieltä ollaan varattu hyviä palasia tulevaisuutta ajatellen ja runkoa valmiiksi, nyt vain Eichel tulee hyvänä lisänä tuohon porukkaan ja on selkeä vahvistus. Kuitenkaan ei hänen tarvitse joukkuetta selkäänsä ottaa yksinään.


Saa nähdä onko Buffalo näiden eurooppalaisten pelaajien perässä. Paljon on huhuilta venäläisiä pelaajia sekä kahta suomalaista NHL:ään, ja mielestäni se olisi tässä vaiheessa riskitön veto lähteä hakemaan jotain. Zaitsevin nimeä on jo tuotu esille, myös siellä olisi kisoissa olevia pelaajia hyvin tarjolla. Buffalon ei kuitenkaan tarvitse lähteä tappelemaan noista pelaajista, koska siihen ei ole syytä, joukkue on hyökkäyspään osalta hyvällä mallilla eikä puolustuskaan välttämättä ketään tarvitse. Mutta kokeilemalla jotain venäläistätalenttia ei hävitä mitään.

Paljon on kysymyksiä ilmassa ennen seuraavaa kautta. Kuka valmentamaan? Pelaako Eichel ensi kauden joukkueessa? Saako Reinhart sellaisen boostin kesällä aikaan, jotta olisi valmis ensi kauteen? Tuleeko siirtoja ja kuka pelaa maalilla? Ollaanko hakemassa riskittömästi venäläistä?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuskin tuosta Eichelin pelaamisesta NHL:ssä enää mitään kysymysmerkkejä on. Eiköhän nuo otteet MM-tasolla ole se viimeinen sinetti sille, että mies pelaa Buffalossa ensi kaudella.

Palstalla tuntuu olevan aika trendikästä toivoa esim. jotain Kemppaista tai Donskoita omaan joukkueeseen, mutta en oikein näe Buffalon osalta heitä sopiviksi. Tuollaiset pelaajat sopivat hyvin tietynlaisiksi kokeiluiksi palkkakaton kanssa painivien joukkueiden kanssa, jotka pystyvät myös tarjoamaan pelipaikan.

Buffalon osalta tilanne on kuitenkin se, että palkkakatto-ongelmia ei ole, joten sikäli kokoonpanoslotin täyttäminen tällaisella pelaajalla ei välttämättä ole perusteltua, jos on mahdollista saada jo tasonsa NHL:ssä näyttänyt kaveri - kun sitä cappia maksaa useampi extramiljoona on. Murray myös varmasti juuri tämän takia tulee pelaamaan melko varman päälle, koska ensi kaudeksi tehtävät hankinnat olisi syytä onnistua hyvin. Joukkueessa on kuitenkin viime kädessä näillä näkymin vapaita paikkoja melko rajoitetusti, ellei sitten treidejä nähdä, mikä on hyvin todennäköistä.

***

Jos nyt lähtisi tässä hieman pyörittelemään ensi kautta tällaisella jäsentämättömällä ajatuksenvirralla.

Viime vuoden alussa itse epäilin, että tulevaisudestaan Buffalossa kamppailevat ikäänkuin toisiaan vastaan Ennis ja Hodgson sekä Foligno ja Larsson. Ensimmäisen osalta tämä taisto kyllä meni niin puhtaasti Ennisille kuin voi olla, ja epäilen Hodgsonin liikkuvan tavalla tai toisella muualle ensi kaudeksi. Folignon ja Larssonin osalta tilanne ehkä hieman muuttui siten, että asetelma on enemmänkin se, että Larsson ja Grigorenko ovat ne pelaajat, jotka kamppailevat samasta paikasta, ja jotka saattavat liikkue kesällä. Folignon osalta melko yllättävästi Murray teki täysin selväksi, että häntä ei olla liikuttamassa ja että hän oli koskematon jo treidineuvotteluissa koskien E.Kanea.

Kuten aikaisemminkin todettua, niin Murray aikoo olla nyt off-seasonilla omien sanojensa mukaan todella aggressiivinen. Hän oli julkisesti jo ilmoittanut tuon Islandersin 21th overallin olevan kaupan ja myös ilmoittanut osalle joukkueista ne nuoret pelaajat, joista hän on kiinnostunut.

O'Reilly nyt on selvä, eikä hänestä kannata sen enempää tässä jauhaa. Hänen lisäkseen ehkä seuraamisen arvoisia joukkueita ovat Kings ja Blues. Lombardilla ja Murraylla on jo historiaa treideistä ja Kings saattaa hyvinkin olla tilanteessa, jossa he joutuvat liikuttelemaan palasia. Pelaaja, jonka perässä Murray on ollut jo aiemminkin on Tyler Toffoli. Hänhän ei ole vielä tehnyt jatkoaan Kingsiin, ja Lombardi voi hyvinkin olla valmis kauppaamaan tämän, jos näkee että joukkue tarvitsisi hieman kokoa ja kahdensuunnan pelaamista, kun Pearson jo teki jatkon ja Gaborik on pitkällä pahvilla siellä. Mahdollista vastinetta en osaa sanoa, mutta eiköhän Buffalolla olisi pelimerkit olemassa.

St.Louisilla taas on luonnollisesti Patrik Berglund, jonka NTC astuu voimaan 1.7, eli hänet hyvinkin mahdollisesti kaupataan draftin aikaan. Samoin T.J Oshie voi olla hyvinkin kaupan, ja sopisi pelaajatyyppinä hyvin Buffaloon.

Uskoisin joukkueen rakennuksen lähtevän aika pitkälti siitä, kuka tulee valmentamaan joukkuetta ja eritoten, tuleeko Babcock vai ei. Onneksi tuo selviää jo ensi viikolla. Jos Babcock sattuisi tulemaan, joukkuetta varmasti muokattaisiin poikkeuksellisen paljon hänelle sopivaksi.

Jos lähdetään siitä, että Babcock tulisi, joukkueeseen suurella todennäköisyydellä hankittaisiin kahdensuunnan työteliäitä pelaajia. Tämä tarkoittaisi myös Hodgsonin lemppaamista johonkin ja Grigorenkon todennäköistä käyttämistä treidipalasena.

Buffalolla on paljon noita 2nd ja 3rd round pickeja, jotka ovat melko hyvää valuuttaa, kun tarkoitus on hankkia sellaisia syvyyspelaajia, jotka ovat sinänsä päteviä, mutta hieman ylipalkattuja tai joihin joukkueilla ei ole varaa capin takia. Hieman kuin Josh Gorges, joka on ehdottomasti pätevä kaveri, mutta hieman liian kallis. Uskoisin, että näitä palasia tultaneen käyttämään myös, jos hommataan muualta tällainen nuori co-starter jostain muusta jengistä. Murray on sanonut, että hän kävi jo deadlinella alustavia neuvotteluita tällaisen nuoren kassarin hommaamisesta, mutta eivät (luonnollisesti) treidiä vielä menneen kauden puolella tehneet.

Heitetään tähän hieman tällainen fantasia pyörittely siitä, millaisia liikkeitä ja millainen joukkue saatettaisiin ensi kaudella nähdä, jos sieltä Babcock sattuisi tulemaan.

Itse uskon, että Chad Johnsonin sopimus tullaan ostamaan ulos sekä Hodgson joko kaupataan halvalla johonkin (mahdollisesti pitämällä osa palkasta) tai pahimmassa tapauksessa sopimus ostetaan ulos.

Veikkaisin myös yhden RW laituriprospectin kaupattavan, kun tuo Rodrigues signattiin. Itse hieman veikkaisin tämän olevan hyvät playoffit pelannut Baptiste.

Puolustukseen tarvitaan yksi veteraani LHD. Sekera nyt olisi se nyrkki silmään, mutta voi olla, että jatkaa Kingsissa, jolloin täytyy joku muu hommata. Martin, Beauchemin, Oduya tai kunnon trollihankintana Ehrhoff takaisin. Toisaalta voi olla, että nähtäisiin tuollainen "Gorges-kauppa" esim. Carlen hommaamisena Tampasta.

Hyökkäykseen tarvitaan ainakin yksi kaveri (Eichelin lisäksi) tuonne top-6-osastolle, mieluiten sentterinä pelaamaan kykenevä (vapaista esim. Vermette tai Söderberg). Sitten mahdollisesti yksi RW, mutta realistisempaa lienee, että lisämiehet tulevat alempiin ketjuihin. Jokin Joel Ward sopisi erittäin hyvin Babcockin pelitapaan.

Maalivahtiosastolla voisin uskoa nähtävän kauppa, jossa joukkueeseen tulee se nuori co-starter sekä sitten muualta vielä yksi veteraani, jolloin ottelut menisivät about 50-30. Co-starter voisi sitten olla esim. Martin Jones, Robin Lehner, Calvin Pickard, John Gibson jne. Veteraani sitten Antti Niemi, Craig Anderson tai yllätyskorttina Ryan Miller takaisin, jos antavat Vancouverissa Läckille pitkän lapun. Kuitenkin maalivahtiosasto on se vähiten merkittävä. Tampa Baykin on vedellyt konffifinaaleihin, vaikka maalissa on ollut se huonompi veskari lähtökohtaisesti molemmissa sarjoissa.

Eli mitä nyt sitten voisi tapahtua?

Mike Babcock valmentajaksi, ja Detroitille Islandersin 3rd round pick 2016 kompensaationa.

Chad Johnsonin ulososto, Hodgsonin kauppaaminen johonkin korkeintaan melko vaatimatonta korviketta vastaan.

Ryan O'Reillyn hommaaminen Coloradosta Grigorenkoa, Baptistea ja 1st round pickia vastaan (olisi aikamoinen liikamaksu, mutta en kyllä rehelisesti sanottuna ihmettelisi yhtään).

Marcus Krügerin hankinta Chicagosta Minnesotan 2nd round 2017 ja Dallasin 3rd round 2016 pickeja vastaan.

Nuori co-starter St.Louisin 3rd round pickia 2016 ja Minnesotan 2nd round pickia 2017 vastaan.

Niemi vapaista agenteista (4,5 miljoonaa ja 2-3 vuotta) tai sitten Miller haluaa takaisin Buffaloon (hänellä käytännössä täysi NMC) nimellistä korvausta vastaan (esim. Montrealin 5th tai 7th round pick).

Sekera/Martin puolustukseen, caphit n. 6 miljoonaa ja vuosia riippuen kumpi tulee niin joko 2-3 tai sitten 5-6.

Oikeaan laitaan joko top-6-osastoon Joel Ward, Eric Fehr tai Michael Frolik tai sitten bottom-osastoon Lee Stempniak, Torrey Mitchell tai Daniel Winnik. Varaa olis helposti antaa sellainen jopa yli 4 miljoonan pahvi ensinmainitulle ryhmälle ja toiselle sitten yli 2 miljoonaa tarvittaessa.

Eli loppujen lopuks näyttäisi sitten vähän tältä:

Kane - O'Reilly - Girgensons
Moulson - Eichel - Ward
Foligno - Reinhart - Ennis
Larsson - Krüger - Gionta
Deslauriers/McCormick

Sekera/Martin - Bogosian
Gorges - Ristolainen
Zadorov - Pysyk
Weber

Niemi/Miller
Co-starter

Reinhartin vois laittaa sitten Rochesteriin, jos homma ei toimi ja Larsson ottaisi sitten paikan tarvittaessa keskeltä.

Tuohan hahmotelma on aikamoista fantasia-kamaa tietenkin, mutta periaatteessa tuollaiseen kyhäilmään pitäisi olla ihan realistiset mahdollisuudet. Tuohon olisi pääasiassa todella työntäyteinen, kahteen suuntaan pelaava, ja ennen kaikkea todella leveä hyökkäyksen osalta. Neloskenttäkin olisi oikeasti erittäin laadukas. Plussaa olisi myös se, että periaatteessa joka kentässä olisi yksi laituri, joka pystyy pelaamaan keskellä.

Puolustuksessa sitten paljon riippuisi miten nuo nuoret kaverit menisi eteenpäin, mutta jos kehitys jatkuisi nähdyn kaltaisena, olisi tuokin osasto hirvittävä parannus viime kauteen nähden.

Maalivahtiosasto sitten olisi täysin riittävä ykkösen osalta ja takana sitten muhittelisi potentiaalinen tulevaisuuden ykkönen samaan aikaan, kun Ullmark heiluu Rochesterissa.

Tuskin todellisuudessa nähdään yhtään mitään tohon suuntaistakaan, mutta ainakin tuon nyt pitäisi jollain tavalla havainnollistaa sitä, että sikäli kaikki mahdollisuudet tehdä isojakin muutoksia on olemassa ilman, että mitenkään radikaalisesti joudutaan tekemään mitään aukkoja mihinkään. Esim. tuo skenaario jättäisi vielä tuon 31st overallin itselle, joka olisi todella arvokas myös tämän tasoisessa draftissa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Eichelin otteet ovat kyllä NHL:n tasolla ja pystyy kyllä pelaamaan ylhäällä ensi kaudella, lähinnä mietin sitä että onko hän oikeasti pelaamassa vielä yliopistossa. Epäilen, mutta silti sekin ajatus käy takaraivossa.

O'Reilly tai joku muu ykkössentteri olisi ensi kautta ajatellen hyvä, jotta saadaan Eichel ja Reinhart tuotua ylös helposti. Kuitenkin tulevaisuuden kannalta mielenkiintoiseksi tekee se millaisella sopimuksella tuollainen pelaaja meillä pelaa, koska leveyttä on sitten niin paljon, että siellä joutuisi joku mainituista pelaajista pelaamaan jopa kolmoskentän roolia ja se tuntuu jo aika kovalta. Se näkyy toki sitten vasta paljon myöhemmin ja onhan ensi kautta varten hyvä saada tuohon O'Reillyn tyylinen kaveri.

Paljon saa tapahtua, jotta tuollainen fantasiamanagerointi tapahtuisi, siellä saa Murray tehdä töitä koko kesän. Hodgson tuskin kelpaa kellekkään tuolla sopimuksella, ellei tosiaan pidetä palkkaa, mutta vastineeksi ei saada mitään erikoista, joten onko siinä sitten järkeä? Palkkakattoon on sen verran matkaa, että ylipalkattu Hodgson voi tuossa ensi kaudella kyllä aloittaa ja parantaa otteitaan, jos vaikka arvo siitä nousisi. Ulosotto kuitenkin kuulostaa utopiselta tässä vaiheessa, vaikkakin CoHo on ollut suuri pettymys. Joukkue tulee paranemaan reilusti ensi kautta varten ja CoHo:sta voisi olla hyötyä kolmosessa, kunhan saa ne oikeat pelaajat vierelle. En lähtisi tekemään hätiköityä ratkasua hänen kohdallaan. Toki jos saadaan mehusteltua jotain parempaa niin ehkä sitten.

Kuten jo mainittua, niin joukkueessa on tuota leveyttä mukavasti ja taisteltu paikoista on kovaa, roolitukset tulee tehdä huolellisesti. Jotta saadaan pelaajista kaikki irti, niin en välttämättä näe nelosketjussa pelaavan Giontaa tai Larssonia. Se nähdään sitten ketä sieltä hankitaan, joten vaikeaahan tuota on vielä myssytellä, mutta johan se jo nähtiin että Larssonista ei ole mitään hyötyä pienellä peliajalla nelosketjun laidassa. Kapteeninkaan peluuttaminen nelosessa kuulostaa lähinnä vitsiltä. Mutta se onkin vasta kysymys, että ketä siellä sitten pelaisi. Deslauries on varma tapaus, mutta kuka on järkevää laittaa toiseen laitaan, ja onko muka McCormickista vielä joukkueen nelosensentteriksi, miksi ei. Ongelmaksi muodostuu pitkälti nuo alemmat ketjut. Sitten kun Murray on saanut hommattua uuden valmentajan, niin keskustelu uusista pelaajista ja roolituksista käy vasta kuumana ja ketä valmentaja haluaisi nähdä milläkin tontilla.

Toin vain esille noita eurooppalaisia pelaajia, mutta eihän niille tarvetta ole, kun ei paikkojakaan ole juuri vapaana. Juuri noille mainitsemallesi joukkueille, jotka tappelevat katon kanssa on hyötyä noille kokeiluille, kun ne eivät vie juuri tilaa. Eihän Donskoilla tai Kemppaisella olisi mitään asiaa tähän joukkueeseen.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Miltä Sam Reinhartin otteet näytti WHL:ssä? Pisteissä näyttäisi olevan jonkinmoinen pudotus edellisvuoteen verrattuna ja itseäni kiinnostaa että löytyikö Reinhartille jalkoja kun mielikuva Sabres-käynnistä oli että nopeus ei vielä riittänyt.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eichelin otteet ovat kyllä NHL:n tasolla ja pystyy kyllä pelaamaan ylhäällä ensi kaudella, lähinnä mietin sitä että onko hän oikeasti pelaamassa vielä yliopistossa. Epäilen, mutta silti sekin ajatus käy takaraivossa.

Eichel ei todellakaan vaikuta kaverilta, jota kiinnostaisi enemmän yksi lisävuosi bilettää verrattuna siihen, että pääsee pelaamaan maailman parhaimpia vastaan ja kehittämään itseään pelaajana. NCAA:lla ei ole pelillisesti enää mitään tarjottavaa. Kyllä se aikamoinen jättipommi on, jos tuo vielä jää höntsäämään edes vuodeksi Bostoniin. Mies menettäisi samalla myös todella monta miljoonaa.

O'Reilly tai joku muu ykkössentteri olisi ensi kautta ajatellen hyvä, jotta saadaan Eichel ja Reinhart tuotua ylös helposti. Kuitenkin tulevaisuuden kannalta mielenkiintoiseksi tekee se millaisella sopimuksella tuollainen pelaaja meillä pelaa, koska leveyttä on sitten niin paljon, että siellä joutuisi joku mainituista pelaajista pelaamaan jopa kolmoskentän roolia ja se tuntuu jo aika kovalta. Se näkyy toki sitten vasta paljon myöhemmin ja onhan ensi kautta varten hyvä saada tuohon O'Reillyn tyylinen kaveri.

Lyhyen aikavälin tarpeita ajatellen riittävää on se, että sinne saadaan yksi rutinoitunut ainakin top-6-tason sentteri jakamaan kuormaa. Girgensons-Eichel sikäli voisivat ihan hyvin olla sentterit, mutta kumpikaan tuskin jaksaa täyttä kautta vetää parhaimmalla tasolla, vaan niitä väsypiikkejä tulisi lähes 100% varmuudella. Silloin olisi tärkeää, että taustalla olisi kaveri, joka voi kantaa joukkuetta ainakin hetken tasaisen varmana suorittajana. Plussaa olisi myös se, että Girgensons voisi pelata laidalla ja olla varalla sitten sentterin tonttia varten, jos jostain syystä tarve olisi.

O'Reilly olisi kuitenkin todennäköisesti sentterinä sen 1-2 kautta, käytännössä siihen asti, kunnes Reinhart pystyy kantamaan kovaa kuormaa top-6-roolissa. Tässäkään tapauksessa Girgensonsin tai O'Reillyn ei tarvitsisi pelata kolmoskentässä, vaan kahdessa ensimmäisessä kentässä laidalla. Molempien peli siirtyy täysin vaivatta laidalle, ja jokaisen valmentajan unelma (eritoten Babcockin) on pystyä pitämään kahta sentterilaituria laidassa. Nuo pystyvät ottamaan aloituksia lefteinä (koska Eichel ja Reinhart ovat righteja) tarvittaessa, sekä tuovat keskelle hirvittävän määrän syvyyttä loukkaantumisten varalta. Se olisi ihan järkyttävä etu, jos vaikka Eichel ja Reinhart loukkaantuisivat, niin keskelle vaan voisi siirtää O'Reillyn ja Girgen ilman, että alempien kenttien keskustan tilanne muuttuu mihinkään.

Jos O'Reilly todellakin tulisi, niin todennäköisesti jatkaisi sitten jollain 6,5 - 7 miljoonan caphitilla. Se on paljon, mutta henkilökohtaisesti näen tuollaisia summia maksettavan mielummin "O'Reillylle" kuin jollekkin Bobby Ryanille. O'Reilly ja Girgensons ovat myös pelaajatyyppeinä sellaisia, joiden kanssa Babcock olisi satavarmasti valmis jopa rakastelemaan auringonlaskun alla threesomena.

Paljon saa tapahtua, jotta tuollainen fantasiamanagerointi tapahtuisi, siellä saa Murray tehdä töitä koko kesän. Hodgson tuskin kelpaa kellekkään tuolla sopimuksella, ellei tosiaan pidetä palkkaa, mutta vastineeksi ei saada mitään erikoista, joten onko siinä sitten järkeä? Palkkakattoon on sen verran matkaa, että ylipalkattu Hodgson voi tuossa ensi kaudella kyllä aloittaa ja parantaa otteitaan, jos vaikka arvo siitä nousisi. Ulosotto kuitenkin kuulostaa utopiselta tässä vaiheessa, vaikkakin CoHo on ollut suuri pettymys. Joukkue tulee paranemaan reilusti ensi kautta varten ja CoHo:sta voisi olla hyötyä kolmosessa, kunhan saa ne oikeat pelaajat vierelle. En lähtisi tekemään hätiköityä ratkasua hänen kohdallaan. Toki jos saadaan mehusteltua jotain parempaa niin ehkä sitten.

Harvoinhan mitkään tämän mittaluokan arvailut tai fantasioinnit osuvat kohdalle edes sitä vähää.

Cody Hodgsonin kohtalon määrännee pitkälti se, valmentaako joukkuetta Babcock vai ei. Jos valmentaa, Hodgson lähtenee lähes 100% varmuudella. Hänessä on aika paljon samaa kuin Detroitin Stephen Weississa, ja tämä löysi tiensä Babcockin koirankoppiin todella nopeasti. Uskon, että Hodgsonin kohdalla riski olisi todella suuri. Babcockin ehdottomia heikkouksia valmentajana on se, että hän ei oikein osaa/halua hyödyntää tuollaisia Hodgsonin ja Weissin tyylisiä pelaajia. Esim. jokin Mike Ribeiro olisi täysi turhake Babcockin alaisuudessa, vaikka on osoittanut pystyvänsä olemaan hyödyllinen pelaaja muunlaisten valmentajien alla.

Vaikka Hodgsonista saatava vastine olisi todennäköisesti erittäin heikko, olisi se silti parempi kuin jos Hodgson tosiaan löytäisi tiensä uudestaan koirankopista ja vetäisi toisen floppikauden. Tällöin tuosta sopimuksesta ei pääsisi käytännössä mitenkään eroon. Ongelmallista tämä olisi eritoten siksi, että pituus ylittyy yhden vuoden verran samalle alueelle kuin jolloin Eichelille ja Reinhartille todennäköisesti tullaan tarjoamaan ELC-sopimusten jälkeiset pitkät jatkot. Toinen ongelma on se, että yli 26-vuotiaiden pelaajien buyout-penalty on 2/3 caphitista, kun alle tuon hinnan se on vain 1/3 caphitista. Hodgson sattuu kuulumaan juuri nyt tuohon 1/3 piiriin, mutta ensi kesänä 2/3 piiriin.

Joukkueeseen on myös luotava tilaa pelipaikkojen osalta, jos sitä halutaan vahvistaa. Hodgsonille on yksinkertaisesti todella vaikea nähdä paikkaa Babcockin valmennuksessa.

Kuten jo mainittua, niin joukkueessa on tuota leveyttä mukavasti ja taisteltu paikoista on kovaa, roolitukset tulee tehdä huolellisesti. Jotta saadaan pelaajista kaikki irti, niin en välttämättä näe nelosketjussa pelaavan Giontaa tai Larssonia. Se nähdään sitten ketä sieltä hankitaan, joten vaikeaahan tuota on vielä myssytellä, mutta johan se jo nähtiin että Larssonista ei ole mitään hyötyä pienellä peliajalla nelosketjun laidassa. Kapteeninkaan peluuttaminen nelosessa kuulostaa lähinnä vitsiltä. Mutta se onkin vasta kysymys, että ketä siellä sitten pelaisi. Deslauries on varma tapaus, mutta kuka on järkevää laittaa toiseen laitaan, ja onko muka McCormickista vielä joukkueen nelosensentteriksi, miksi ei. Ongelmaksi muodostuu pitkälti nuo alemmat ketjut. Sitten kun Murray on saanut hommattua uuden valmentajan, niin keskustelu uusista pelaajista ja roolituksista käy vasta kuumana ja ketä valmentaja haluaisi nähdä milläkin tontilla.

Boldasin nuo oleellisimmat.

Kannattaa huomioida, että tuossa skenaariossa valmentajana tosiaan olisi Babcock. Tällöin kannattaa unohtaa kokonaan Ted Nolanin peluutukset tai tällaiset perinteiset käsitykset kentällisistä sekä niiden peliajoista ja rooleista. Babcockillahan karkeasti sanottuna alemmat kentät pelaavat ottelussa sen 10-15 minuuttia ja ylemmät 15-20. Muutenkin nykyajan liigassa on melko mahdotonta pärjätä, jos sitä leveyttä ei ole kunnolla. Tuo Giontan ja Larssonin kentällinen on lähinnä nimellisesti nelonen, mutta esim. puolustuspäähän se olisi tuossa hahmotelmassa joukkueen toiseksi varmin. Sillä kuitenkin on myös hyökkäyssuuntaan annettavaa. Viime kaudella Gionta pelasi Flynnin ja Mitchellin kanssa, joten pelikavereissa olisi jo viime kauteen nähden parannus. Se on sikäli yhdentekevää, missä kentässä nimellisesti pelaaja pelaa.

Muutenkaan Larsson tai Gionta eivät ole lähtökohtaisesti menestyvän joukkueen top-6-materiaalia. Ensi kautta ajatellen joukkuetta ei voida parantaa merkittävästi siten, että sinne hankittaisiin ihan eliittipelaajia muuta kuin ehkä se yksi (esim. O'Reilly) eikä tällöinkään sellaista ihan selväpiirteistä ykköskentän kaveria. Ainoa tapa siis on luoda leveyttä, ja siihen on erinomaiset mahdollisuudet koska capissa on tilaa ja rahalla juuri saa noita tuollaisia sikäli laadukkaita "täytepelaajia" (kuten Krüger ja Ward). Jos Babcock Buffaloon tulee, hän odottaa Murrayn tekevän kaikkensa, jotta Babcockilla olisi ensi kaudesta lähtien hänelle sopiva joukkue, joka olisi mahdollisimman kilpailukykyinen.

Tietenkin tarkkana täytyisi olla sopimusten pituuden kanssa, koska mitään pitkiä sopimuksia ei kannata antaa tuollaisille väliaikaisille ratkaisuille, kuten jollekkin Joel Wardille.

Pidän Deslaurierista pelaajana paljon, mutta hänellä on vielä todella paljon tekemistä pelaamisensa kokonaisvaltaisuuden kanssa. Täytyy myös muistaa, että niitä loukkaantumisia tulee ihan varmasti ja muutenkin on hyvä pitää mahdollisuus pyörittää pelaajia rotaatiossa. Tältä osin Deslauriers ja McCormick voivat ihan hyvin olla alustavasti reservimiehiä. Luovat kilpailua ja ovat sitten ihan paikkansa täyttäviä pelaajia, eivätkä mitään mattelliseja tai danielclearyja.

Toin vain esille noita eurooppalaisia pelaajia, mutta eihän niille tarvetta ole, kun ei paikkojakaan ole juuri vapaana. Juuri noille mainitsemallesi joukkueille, jotka tappelevat katon kanssa on hyötyä noille kokeiluille, kun ne eivät vie juuri tilaa. Eihän Donskoilla tai Kemppaisella olisi mitään asiaa tähän joukkueeseen.

Kyllähän siis esim. Kemppaisella sikäli voisi olla hyvinkin asiaa, mutta europelaajien kanssa on aina omat riskinsä, ja niitä riskejä ei ole Buffalon tapauksessa tarvetta ottaa. Esim. jokin Krüger (tai vaikka Mark Letestu) ovat tasonsa näyttäneitä ja sikäli pomminvarmoja kavereita - joskin heille täytyy myös maksaa enemmän. Joonas Kemppainen ei ole, mutta hänet saanee halvemmalla.

Jokin Joonas Donskoi olisi hyvä kiinnitys, jos olisi valmis menemään farmiin. Mutta minkä takia tuo Buffaloon tulisi Rochesteriin joutumisen riskillä, kun prospect pool on jo ihan pullollaan?

Se olisi eri asia sitten, jos tarjolla olisi jokin 100% varmasti paikkansa täyttävä kaveri, mutta sellaisia ei vain taida olla. En esim. tiedä olisiko tuo huhuttu Zaitsev edes sellainen. Toki jos esim. Pysyk päädytään kauppaamaan, niin siinä tapauksessa kokeilu voisi hyvinkin olla kannattava.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Miltä Sam Reinhartin otteet näytti WHL:ssä? Pisteissä näyttäisi olevan jonkinmoinen pudotus edellisvuoteen verrattuna ja itseäni kiinnostaa että löytyikö Reinhartille jalkoja kun mielikuva Sabres-käynnistä oli että nopeus ei vielä riittänyt.

Kootenayta en kamalasti seurannut otteluiden osalta kuluneella kaudella.

Kuitenkin ainakin pisteiden osalta tuli selkeä pudotus aika pian junnukisojen jälkeen. Tämä viittaisi siihen, että hän rupesi vasta junnukisojen jälkeen enemmän keskittymään siihen voimaharjoitteluun kauden ohessa. Murrayhan sanoi presserissä, jossa ilmoitti Reinhartin palaavan junnuihin, että odottaa tämän kauden ohella tekevänsä omatoimisia harjoitteita Buffalosta saamien ohjeiden mukaan siitä huolimatta, että Kootenayn valmennus ei siitä pitäisikään, koska se näkyisi otteluissa. Sanoi myös, että Reinhartin pistesaldot eivät häntä kiinnosta. Kauden loppupuolella antamassaan haastattelussa sanoi, että Reinhart on hänen tietojensa mukaan noudattanut niitä ohjeita. Toki on vaikea sanoa, mikä se todellisuus on.

Reinharthan pelasi myös kolme matsia Rochesterissa kauden lopussa ja teki niissä 0+3. Ei se nopealta sielläkään näyttänyt, mutta jotenkin se vain saatana niitä pisteitä tekee ja muutenkin pelaa vahvaa puolustuspeliä. Tuolloin hän myös mainitsi, että Kootenayssa oli melko haastavaa koittaa pelata mahdollisimman "pro-peliä", koska junnuissa on niin helppo "huijata" ja täten kaunistella omia tilastojaan.

Reinhartin osalta siis tuleva kesä on todella tärkeä. Itse ehkä vähän veikkaan, että hän ei sitä fysiikkaansa saa vielä kesän aikana niin paljoa petrattua, ja pelaa ainakin osan kaudesta Rochesterissa. Hän ei jotenkin vaikuta fyysisten ominaisuuksiensa osalta yhtä lahjakkaalta kuin jokin Eichel (joka veteli jo 16-vuotiaana isoilla kuormilla salilla), ja uskonkin, että hänellä tuo fysiikan kehittäminen tulee viemään oman aikansa.

Mutta jos jollain ilveellä tuo nyt saa pitkän kesän saattelemana kehitettyä tuota fysiikkaansa isoin harppauksin, niin hän saattaa olla iso jokeri-kortti ensi kauden osalta. Hän on kuitenkin pelaajana esim. Sean Monahania lahjakkaampi (joskin fyysisesti varausaikanaan huomattavasti raakileempi), ja Monahan on hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon tällaisen pelaajan panos voi merkitä joukkueen menestyksen osalta. Ja Buffalossahan tuo vielä pelaisi sitten todennäköisesti kolmossentterin roolia, jossa onnistuminen on vielä helpompaa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Eichel ei todellakaan vaikuta kaverilta, jota kiinnostaisi enemmän yksi lisävuosi bilettää verrattuna siihen, että pääsee pelaamaan maailman parhaimpia vastaan ja kehittämään itseään pelaajana. NCAA:lla ei ole pelillisesti enää mitään tarjottavaa. Kyllä se aikamoinen jättipommi on, jos tuo vielä jää höntsäämään edes vuodeksi Bostoniin. Mies menettäisi samalla myös todella monta miljoonaa.

Näinpä, asiaa ollaan kuitenkin käyty lävitse aiemmin, mutta oliko se sitten vain uutisankka. Murray on kyllä semmoinen velho, että kyllä hän Eichelin saa NHL:ään pelaamaan, tulipahan tuossa sitäkin vain ajateltua.


O'Reilly olisi kuitenkin todennäköisesti sentterinä sen 1-2 kautta, käytännössä siihen asti, kunnes Reinhart pystyy kantamaan kovaa kuormaa top-6-roolissa. Tässäkään tapauksessa Girgensonsin tai O'Reillyn ei tarvitsisi pelata kolmoskentässä, vaan kahdessa ensimmäisessä kentässä laidalla. Molempien peli siirtyy täysin vaivatta laidalle, ja jokaisen valmentajan unelma (eritoten Babcockin) on pystyä pitämään kahta sentterilaituria laidassa. Nuo pystyvät ottamaan aloituksia lefteinä (koska Eichel ja Reinhart ovat righteja) tarvittaessa, sekä tuovat keskelle hirvittävän määrän syvyyttä loukkaantumisten varalta. Se olisi ihan järkyttävä etu, jos vaikka Eichel ja Reinhart loukkaantuisivat, niin keskelle vaan voisi siirtää O'Reillyn ja Girgen ilman, että alempien kenttien keskustan tilanne muuttuu mihinkään.

Jos O'Reilly todellakin tulisi, niin todennäköisesti jatkaisi sitten jollain 6,5 - 7 miljoonan caphitilla. Se on paljon, mutta henkilökohtaisesti näen tuollaisia summia maksettavan mielummin "O'Reillylle" kuin jollekkin Bobby Ryanille. O'Reilly ja Girgensons ovat myös pelaajatyyppeinä sellaisia, joiden kanssa Babcock olisi satavarmasti valmis jopa rakastelemaan auringonlaskun alla threesomena.
Haistelin hieman pidemmälle, että kun Eichel ja Reinhart ovat sillä tasolla, jotta pystyvät pelaamaan vakituisesti kahdessa ensimmäisessä ketjussa, niin "O'Reilly" on vasta kolmosessa. Toki sitä pystytään muokkaamaan, kuten mainitsit hänen siirtämisestä laidalle. Mutta parempi mennä kausi pari kerralla ja pohtia tulevaa joskus myöhemmin, kun siihen on enempi aihetta. Kyllähän tuo sentteritilanne Sabresille on älytön, kun siellä voidaan heittää lähes ketä tahansa keskelle pelaamaan ja he pystyvät kuitenkin laidallakin pelaamaan, kuten Girge. Hän olisi varmasti optimaalinen laituri ainakin näin alkuun, mutta keskellä pelaaminenkin onnistuu erittäin hyvin ja pystyy pelaamaan kahteensuuntaan. Mutta faktahan on se, että hänestä saadaan enempi irti laidassa, kun keskellä pelaa Eichel/Reinhart.

Ei tuollaiset summat kirpaise, kuitenkin kyseessä ihan pelimies isolla P:llä, sekin sitten taas myöhemmän ajan murhe, kun sorvaillaan nuorille isompia lappuja. O'Reilly on vain lunastanut jo odotuksensa ja on tuollaisenkin lapun arvoinen. Jotta Avs faneja nyt ei ala ketuttamaan hirveästi tämä O'Reilly keskustelu, niin voisi siitäkin pitää matalampaa profiilia, tuo kuitenkaan ei mikään saletti ole. Mutta voidaan puhua tuon tyylisestä pelaajasta, jota kaivataan.


Pirun pettynyt olo vain, jos heitetään Hodgson romukoppaan, kuitenkin uskon hänessä olevan vielä ainesta pelimieheksi hyvillä ketjukavereilla. Tilanne on vain järin kinkkinen, kuten mainitsit. Valmentaja tulee ratkaisemaan merkittävästi ja myös tuo ulososto hinta, ja kyllähän noilla kriteereillä vaakakuppi näyttää enemmän ulosoton puoleen. Pelaajia tulee puolin ja toisin myös ohitse ja tuli sitä jo menneellä kaudella, siihen päälle tuo kova liksa vielä.

Kannattaa huomioida, että tuossa skenaariossa valmentajana tosiaan olisi Babcock. Tällöin kannattaa unohtaa kokonaan Ted Nolanin peluutukset tai tällaiset perinteiset käsitykset kentällisistä sekä niiden peliajoista ja rooleista. Babcockillahan karkeasti sanottuna alemmat kentät pelaavat ottelussa sen 10-15 minuuttia ja ylemmät 15-20. Muutenkin nykyajan liigassa on melko mahdotonta pärjätä, jos sitä leveyttä ei ole kunnolla. Tuo Giontan ja Larssonin kentällinen on lähinnä nimellisesti nelonen, mutta esim. puolustuspäähän se olisi tuossa hahmotelmassa joukkueen toiseksi varmin. Sillä kuitenkin on myös hyökkäyssuuntaan annettavaa. Viime kaudella Gionta pelasi Flynnin ja Mitchellin kanssa, joten pelikavereissa olisi jo viime kauteen nähden parannus. Se on sikäli yhdentekevää, missä kentässä nimellisesti pelaaja pelaa.

Muutenkaan Larsson tai Gionta eivät ole lähtökohtaisesti menestyvän joukkueen top-6-materiaalia. Ensi kautta ajatellen joukkuetta ei voida parantaa merkittävästi siten, että sinne hankittaisiin ihan eliittipelaajia muuta kuin ehkä se yksi (esim. O'Reilly) eikä tällöinkään sellaista ihan selväpiirteistä ykköskentän kaveria. Ainoa tapa siis on luoda leveyttä, ja siihen on erinomaiset mahdollisuudet koska capissa on tilaa ja rahalla juuri saa noita tuollaisia sikäli laadukkaita "täytepelaajia" (kuten Krüger ja Ward). Jos Babcock Buffaloon tulee, hän odottaa Murrayn tekevän kaikkensa, jotta Babcockilla olisi ensi kaudesta lähtien hänelle sopiva joukkue, joka olisi mahdollisimman kilpailukykyinen.

Tietenkin tarkkana täytyisi olla sopimusten pituuden kanssa, koska mitään pitkiä sopimuksia ei kannata antaa tuollaisille väliaikaisille ratkaisuille, kuten jollekkin Joel Wardille.

Pidän Deslaurierista pelaajana paljon, mutta hänellä on vielä todella paljon tekemistä pelaamisensa kokonaisvaltaisuuden kanssa. Täytyy myös muistaa, että niitä loukkaantumisia tulee ihan varmasti ja muutenkin on hyvä pitää mahdollisuus pyörittää pelaajia rotaatiossa. Tältä osin Deslauriers ja McCormick voivat ihan hyvin olla alustavasti reservimiehiä. Luovat kilpailua ja ovat sitten ihan paikkansa täyttäviä pelaajia, eivätkä mitään mattelliseja tai danielclearyja.

Niin, no en tiedä itse Babcockin peluutuksista juuri mitään, mutta jos se noin on niin se kyllä käy. Ei ainakaan kovia kuormia tule kahdelle ensimmäiselle ketjulle. Nimellinen nelonenhan tuo varmasti olikin, mutta sellainen Murrayn kaivattu kovuus puuttuu alemmista ketjuista, johon mm. Deslauries pystyy. Larssonia on toki mahdoton enää iskeä kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta minimissä menisi kolmoseen, jossa taistelisi Grigorenkon kanssa (jos nyt edes enää pelaa meillä ensi kaudella). Tuossa on kyllä sen verran tungosta, että jostain on luovuttava ja pakkokin jos meinataan "O'Reilly" tänne raahata. Gionta menisi varmaan hyvin kolmosketjussa myös. Näen ehkä hieman eri tavalla tuota koostumusta, mutta onhan meillä paletti hieman sekaisinkin vielä, niin tuota on vaikea määritellä. Rotaatio mielessä meillä on kyllä tosin heittää mccormickit ym. loukkaantumisten kannalta jäälle, mutta Deslauries oli menneelle kaudella sen verran kova yllättäjä, että olisi kova paukku jos jäisi poppareille kauden alussa.

Murray jättää kuitenkin varmasti ässän hihaan, jos Reinhart pelaa farmissa suuremman osan kaudestaan, niin hänen tilalleen on heittää pätevä kaveri. Hänen kesätreenien varaan ei kannata jättää.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ei tule Babcockia :(

No, kenet sitten haluaisi ja kuka tuohon sopisi. Osa nimistä HFBoardsien "haaveiluista" bongattu, osa ollut muutenkin esillä. Hitchcock, Julien, Bylsma, Richardson, DeBoer nyt ainakin mainittu. Näistä jos pitäisi oma mieluisuuslistaus tehdä, niin:
1. Richardson
2. Bylsma
3. Julien
-----
4. Hitchcock
5. DeBoer

Viivan alapuolisia en välittäisi Puhveleiden peräsimessä nähdä. No, kun nyt ei mitään randya tule.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei tule Babcockia :(

No, kenet sitten haluaisi ja kuka tuohon sopisi. Osa nimistä HFBoardsien "haaveiluista" bongattu, osa ollut muutenkin esillä. Hitchcock, Julien, Bylsma, Richardson, DeBoer nyt ainakin mainittu. Näistä jos pitäisi oma mieluisuuslistaus tehdä, niin:
1. Richardson
2. Bylsma
3. Julien
-----
4. Hitchcock
5. DeBoer

Viivan alapuolisia en välittäisi Puhveleiden peräsimessä nähdä. No, kun nyt ei mitään randya tule.

Olettaen, että Blashill päätyy Detroitin peräsimeen, niin Luke Richardson lienee aika varma nimi. Toki Ottawasta poispotkittu Paul MacLean voi olla yksi nimi, historiaa kun heillä on Ottawasta.

Ja kyllä se Richardson itselleni hyvin kelpaa, vaikka koko homman aikataulua voikin nyt ruuvata sitten monta viisarikierrosta taaksepäin verrattuna Babcockiin.

Julien, Hitchcock tai DeBoer laittaisi kyllä itkun puseroon, erityisesti keskimmäinen noista.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Richardson on aika kokematon kaveri isoissa ympyröissä ja vieläpä päävalmentajana. Olisi toisaalta hyvä haku, mutta kelpaisi ehkä kokeneempi kaveri tähän kohtaan.

Bylsma oli hyvä Pensseleissä ja hieman kahden vaiheilla hänen kanssaan. Voittamisenkulttuuria kuitenkin löytyy.

Julien jatkaa todennäköisesti Bruinsissa enkä välttämättä hänen naamaansa katselisi Sabresissa. Murray tuskin minulta kysyy, että miksei hänen naamansa kiinnosta.

Hitchcock ei ole ehkä vakuuttanut kuitenkaan Bluesissa, vaikka rosteri on ollut hyvä.

DeBoer ei ole valmentanut kertaakaan voittavassa ympäristössä NHL:ssä. Onko hänestä muka Sabresia nostamaan, en usko.

On tää vaikeeta...
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Richardson on aika kokematon kaveri isoissa ympyröissä ja vieläpä päävalmentajana. Olisi toisaalta hyvä haku, mutta kelpaisi ehkä kokeneempi kaveri tähän kohtaan.

Bylsma oli hyvä Pensseleissä ja hieman kahden vaiheilla hänen kanssaan. Voittamisenkulttuuria kuitenkin löytyy.

Julien jatkaa todennäköisesti Bruinsissa enkä välttämättä hänen naamaansa katselisi Sabresissa. Murray tuskin minulta kysyy, että miksei hänen naamansa kiinnosta.

Hitchcock ei ole ehkä vakuuttanut kuitenkaan Bluesissa, vaikka rosteri on ollut hyvä.

DeBoer ei ole valmentanut kertaakaan voittavassa ympäristössä NHL:ssä. Onko hänestä muka Sabresia nostamaan, en usko.

On tää vaikeeta...

Vähän epäilen Bylsman sopivuudesta Buffaloon, jossa kuitenkin tullaan menemään työnteon kautta.

Julien, Hitchcock ja DeBoer eivät taas ymmärrä modernin pelaamisen päälle juurikaan, vaan lähinnä operoivat sillä ysärisapluunalla. Jos joku noista nyt pitäisi valita, niin DeBoer, koska lienee kaikista muuntautumiskykyisin, kun ei ole millään tietyllä sapluunalla menestynyt kummemmin, eikä täten tuudittautunut sen toimivuuteen (ainakin näin voisi kuvitella....).
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Vähän epäilen Bylsman sopivuudesta Buffaloon, jossa kuitenkin tullaan menemään työnteon kautta.

Julien, Hitchcock ja DeBoer eivät taas ymmärrä modernin pelaamisen päälle juurikaan, vaan lähinnä operoivat sillä ysärisapluunalla. Jos joku noista nyt pitäisi valita, niin DeBoer, koska lienee kaikista muuntautumiskykyisin, kun ei ole millään tietyllä sapluunalla menestynyt kummemmin, eikä täten tuudittautunut sen toimivuuteen (ainakin näin voisi kuvitella....).

Niin, onhan tuo ollut erilainen ympäristö Bylsmalla ja pelikirjaa joutuisi muuttamaan. Ei hän kuitenkaan huono valmentaja ole, kun hyviä vaihtoehtoja ei liikaa ole. Lähdetään vaan siitä liikkeelle, ettei noista ketään kolmesta!

Nostamasi Maclean voi olla aika ässä, kuten mainitsit, hänellä on kemiaa jo Murrayn kanssa enkä pitäisi tätä mahdottomana vaihtoehtona. Joka tapauksessa, tämä kuvio pitäisi saada loppumaan, koska katseita olisi Murrayn laitettava jo draftiin sekä mahdollisiin siirtoihin/hankintoihin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei auttanut Eichel sitten tuomaan Babsia Buffaloon. Mielestäni ihan oikein puhveleille tämän kauden häpeällisen esityksen jälkeen.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sabres kun lähtee työnteko edellä porskuttamaan niin yksi (epätodennäköinen eikä varmasti mieluisa) nimi on Tortorella. Työnteko ja Tortorella sopivat yhteen kuin paita ja peppu, täälläkin peräänkuulutettua voittamisen kulttuuria löytyy ja bonuksena vielä yhteistä historiaa Sabresin kanssa vuosien takaa. Sitä en tiedä missä merkeissä Tortorella lähti apuvalmentajan paikalta maailmalle aikoinaan, mutta tuskin hän siltoja poltti takanaan ja jos polttikin niin siitä on niin kauan aikaa, että haavat ovat ehtineet jo umpeutua.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei auttanut Eichel sitten tuomaan Babsia Buffaloon. Mielestäni ihan oikein puhveleille tämän kauden häpeällisen esityksen jälkeen.

Eiköhän kantasi ole aika selväksi tässä tullut. Vai monta kertaa nyt aattelit vielä tästä tihrustaa kyyneliä?

Sabres kun lähtee työnteko edellä porskuttamaan niin yksi (epätodennäköinen eikä varmasti mieluisa) nimi on Tortorella. Työnteko ja Tortorella sopivat yhteen kuin paita ja peppu, täälläkin peräänkuulutettua voittamisen kulttuuria löytyy ja bonuksena vielä yhteistä historiaa Sabresin kanssa vuosien takaa. Sitä en tiedä missä merkeissä Tortorella lähti apuvalmentajan paikalta maailmalle aikoinaan, mutta tuskin hän siltoja poltti takanaan ja jos polttikin niin siitä on niin kauan aikaa, että haavat ovat ehtineet jo umpeutua.

Tämä nyt oli varmasti vitsi, mutta jos saattoi epäillä sitä, että olisiko Babcock ollut oikea kaveri nuoren porukan peräsimeen, niin Tortorellan kanssa sitä ei tarvitse epäillä - se on ihan varma asia.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Murray antoi reippaan 20 minuutin haastattelun WGR:lle eilisen puolella.

Totesi, että case-Babcock oli "great process", ja että mitään hampaankoloon ei jäänyt. Sanoi vitsillä, että siitä Babcock kyllä valehteli, että soitti vasta 11.33, kun lupasi soittaa 11.30. Vakuutteli myös, että mediatiedot eivät pitäneet paikkansa sen osalta, että sillä suunnalla oltaisiin oltu happamia Babcockin toimintaan tms. Totuus lienee jossain mediatietojen ja Murrayn sanomisten välissä.

Totesi myös, että valmentajan etsintä jatkui välittömästi. Mediatietojen mukaan Murray olisi pyytänyt lupaa neuvotella Bylsman kanssa, ja Murray suoraan kysyttäessä melko kaarrellen kielsi tämän, mutta oli sen verran vakuuttamaton, että eiköhän tieto paikkansa pidä. Ylipäänsä valmentajasta sanoi, että on avoin monille eri vaihtoehdoille, mutta vaatii työnteon tärkeyden hokemisen sijaan myös sitä, että valmentaja ymmärtää modernien tilastojen ja pelaamisen päälle. Hyvä juttu siis. Ilmeisesti tarkoitus olisi haastatella noin 8 kandidaattia, joista osaa ilmeisesti Rochesteriin. Jos Murray päätyy kokeneempaan kaveriin, ja jos Richardsonille ei aukene paikkaa ykkösenä NHL:stä, niin tulisikohan sitten Rochesteriin isolla palkalla. Ei olisi sekään hullumpi skenaario.

Bylsmaa tunnutaan nyt huutelevan, ja olisi nimenä sellainen, että en oikein tiedä miten reagoida. Ei aiheuttaisi hurraa-huutoja, mutta ei ranteen viiltelemisiäkään. Aika paljon riippuisi siitä, miten Bylsma on hoitanut tuon sapattivapaansa. Onko se mennyt nauttiessa Floridan tai Kalifornian lämmöstä vai sitten analysoimalla menneitä ja opiskelemalla nykyhetken NHL-kiekkoa. Jos jälkimmäinen, niin hänen signaukseensa voisi suhtautua jopa selkeällä toiveikkuudella, mitä tulee menestykseen tulevaisuudessa. Ehdotonta plussaa on se, ettei ole mikään pystysuunnan kiekkoon fakkiintunut jäärä.

Uskoisin tulevan valmentajan, eritoten tämän valmiustason, määrittävän sen, kuinka nopeasti rebuildissa edetään. Jos sinne tulee kokenut kaveri, voidaan vettä heittää kiukaalle enemmän kuin kokemattoman kaverin kanssa. Kokemattoman kaverin kanssa ei liene fiksua lähteä tekemään isoja satsauksia jo ensi kauteen, ja luoda nuorelle jengille ja kokemattomalle valmennukselle isoja paineita. Vähintään valmennuksen täytyisi olla valmis sellaiseen, jos halutaan satsata kunnolla.

Murray myös oli hieman tullut taaksepäin suunnitelmissaan draftia kohden. Aikaisemmin hän toi esille ainoastaan vaihtoehtona kaupata tuo Islandersin pick
osana pakettia valmiiseen pelaajaan, nyt vaihtoehdoksi nousi myös ylöspäin treidaaminen.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
DeBoer ei ole valmentanut kertaakaan voittavassa ympäristössä NHL:ssä. Onko hänestä muka Sabresia nostamaan, en usko.

Vähän myöhässä, mutta.... Vei se sentään Devilsin SC-finaaliin. Sen jälkeen ei sitten kyllä ole niillä voitoilla pahemmin juhlittu..
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Vähän myöhässä, mutta.... Vei se sentään Devilsin SC-finaaliin. Sen jälkeen ei sitten kyllä ole niillä voitoilla pahemmin juhlittu..
Hyvä huomio tosin, joka unohtui. Eihän DeBoerilla ole oikein koskaan ollut sellaista nippua, jolla voisi edes menestyä. Sikälikin ei tiedetä millaiseen lentoon hän saisi joukkueen, jolla voi selviytyä poffeihin vuosi vuodelta. Joka tapauksessa, en näe häntä tähän junaan.

Richardson tosiaan vaikuttaa kaverilta, joka olisi hieno saada seuraan, vaikkapa sinne Amerksiin, josta voisi nousta myöhemmin ylös. Epäilen kuitenkin, että Murray lähtisi sillä ensi kauteen, joukkue tarvitsee kunnon johtajaa penkin taakse.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En nyt tiedä voidaanko tuo yksi finaalikevät laskea kovin suureksi meriitiksi DeBoerille. Ei sitä toki sivuuttaa kannata, mutta sen takia miestä nyt ei missään tapauksessa pitäisi signata. DeBoerhan ei oikein Devilsissä tuntunut nuoriin luottavan, ja sellaista kaveria Buffaloon tarvitaan vielä vähemmän kuin Devilsiin. Onneksi DeBoerin nimi ei ole huhuissa juuri pyörinytkään.

Kyselin tuossa aiemmin sitä, että mitä Bylsma on tehnyt tämän sapattivapaansa ja aika nopeasti löytyikin sitten vastuas: Dan Bylsma enjoying studying, scouting the NHL - NHL.com - Five Questions With…

With time on his hands this season, former Pittsburgh Penguins coach Dan Bylsma has gone back to being a student of the game. His classroom is his living room. His desk is his couch. His teachers are the coaches and players in the NHL.

Tähän kun yhdistetään se, että mies ei muutamaan valmentajapestiin tarttunut, voisi päätellä, että halu ihan oikeasti kehittyä valmentajana ja oppia virheistä olisi olemassa. Tuo on ehkä se kaikkein tärkein asia valmentajalla, koska lähes kaikki valmentajat saavat potkuja ja epäonnistuvat joskus, oleellista on se, pystyykö tästä oppimaan.

Bylsman etuna voitaisiin juuri Sabresin joukkueen ikärakenne huomioiden pitää sitä, että kyseessä on ymmärtääkseni "player's coach", mikä sopisi luonnollisesti nuoreen porukkaan paremmin kuin jokin Tortorella. Samoin plussaa olisi se, minkä totesin aikaisemminkin, että lähestymistapa on kiekkokontrolliin suuntaava, vaikka eroja esim. juuri Babcockiin on selkeästi.

Ne suurimmat kysymysmerkit ovat sitten se, että osaisiko hyödyntää tuota Buffalon hyvin työteliästä kahteensuuntaan pelaavaa materiaalia. Millään puhtaan offensiivisella taitokiekolla Buffalo ei tule pärjäämään, vaan ydintekemisen on perustuttava enemmän likaiseen työntekoon ja kurinalaiseen tekemiseen.

Näissä asioissa Penguinsilla oli selkeitä puutteita Bylsman alaisuudessa, mutta eivät ne puutteet näyttäneet mihinkään häviävän, vaikka uusi kaveri tulikin tilalle. Tältä osin kyse voi olla ehkä vähän samasta kuin San Josessa, jossa suurimmat syyt heikkoon toimintakulttuuriin on muualla kuin valmennuksella. Ainakaan mielialasurffailijoiden kuten Malkinin pelaaminen omassa joukkueessa ei helpota valmentajan työtä, kun tarkoitus olisi playoffeissa pakettia tiivistää ja kurinalaisuutta lisätä.

Jos Bylsma on virheistään oppinut ja sapattinsa pelin opiskeluun tehokkaasti käyttänyt sekä kykenee pitämään vaatimustason korkealla, hän ei välttämättä olisi kovinkaan huono vaihtoehto tuolle nuorelle porukalle.

Toinen nimi on sitten Luke Richardson, josta itselläni ei kovin paljoa tietoa ole. Kuitenkin hänkin ymmärtääkseni ajattelee pelistä melko modernisti ja suosii sellaista high-tempo-pelaamista. Ottawahan tarjosi hänelle päävalmentajan paikkaa ennen Cameronia, mutta kieltäytyi tästä. Eli ainakin Ottawassa nähtiin hänet valmiiksi ja päteväksi kaveriksi päävalmentajaksi.

Hänen ehkä suurin plussa olisi se, että hän on näyttänyt osaavan käsitellä ja kehittää nuoria. Lähes kaikki Ottawan nuoret pelaajat ovat käyneet AHL-mankelin läpi ja täten olleet Richardsonin koulussa. Ja hyvinhän nuo ovat NHL:ssä vetäneet.

NHL on kuitenkin paljon muutakin kuin vain nuorten kehittämistä, ja ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa, kun AHL:ssä hyvin vetänyt kaveri ei lopulta ole lainkaan valmis NHL:ään.

***

Lisätään muutes vielä sellainen koskien tuota Murrayn haastattelua, että totesi siinä olleensa todella vaikuttunut ja innoissaan Eichelin otteista MM-kisoissa. Sanoi myös, että on saanut pari puhelua koskien tuota 2nd overallia, mutta keskustelut ovat olleet lyhyitä. Ei myöskään aio ottaa Chiarelliin yhteyttä treidatakseen ylöspäin McDavidia varten.

Eli 99,9999% prosentin varmuudella Eichel sieltä tulee, mikäli joku nyt muuta kuvitteli. Jätetään tuo häviävän pieni todennäköisyys jollekkin traagiselle tapaturmalle koskien ko. pelaajaa.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyselin tuossa aiemmin sitä, että mitä Bylsma on tehnyt tämän sapattivapaansa ja aika nopeasti löytyikin sitten vastuas: Dan Bylsma enjoying studying, scouting the NHL - NHL.com - Five Questions With…

Tähän kun yhdistetään se, että mies ei muutamaan valmentajapestiin tarttunut, voisi päätellä, että halu ihan oikeasti kehittyä valmentajana ja oppia virheistä olisi olemassa. Tuo on ehkä se kaikkein tärkein asia valmentajalla, koska lähes kaikki valmentajat saavat potkuja ja epäonnistuvat joskus, oleellista on se, pystyykö tästä oppimaan.

Bylsman etuna voitaisiin juuri Sabresin joukkueen ikärakenne huomioiden pitää sitä, että kyseessä on ymmärtääkseni "player's coach", mikä sopisi luonnollisesti nuoreen porukkaan paremmin kuin jokin Tortorella. Samoin plussaa olisi se, minkä totesin aikaisemminkin, että lähestymistapa on kiekkokontrolliin suuntaava, vaikka eroja esim. juuri Babcockiin on selkeästi.

Ne suurimmat kysymysmerkit ovat sitten se, että osaisiko hyödyntää tuota Buffalon hyvin työteliästä kahteensuuntaan pelaavaa materiaalia. Millään puhtaan offensiivisella taitokiekolla Buffalo ei tule pärjäämään, vaan ydintekemisen on perustuttava enemmän likaiseen työntekoon ja kurinalaiseen tekemiseen.

Näissä asioissa Penguinsilla oli selkeitä puutteita Bylsman alaisuudessa, mutta eivät ne puutteet näyttäneet mihinkään häviävän, vaikka uusi kaveri tulikin tilalle. Tältä osin kyse voi olla ehkä vähän samasta kuin San Josessa, jossa suurimmat syyt heikkoon toimintakulttuuriin on muualla kuin valmennuksella. Ainakaan mielialasurffailijoiden kuten Malkinin pelaaminen omassa joukkueessa ei helpota valmentajan työtä, kun tarkoitus olisi playoffeissa pakettia tiivistää ja kurinalaisuutta lisätä.

Jos Bylsma on virheistään oppinut ja sapattinsa pelin opiskeluun tehokkaasti käyttänyt sekä kykenee pitämään vaatimustason korkealla, hän ei välttämättä olisi kovinkaan huono vaihtoehto tuolle nuorelle porukalle./QUOTE]

Bylsman valinta olisi kyllä mielenkiintoinen nuorelle Buffalolle. Jälkikäteen Bylsman aikaa Penguinsissa katsoen, se jätti monia ristiriitaisuuksia: Penguins aikanaan Bylsman ollessa nuori ja kokematon valmentaja, jopa hieman paradoksaalisesti Bylsman yhdeksi suurimmaksi moitteen aiheeksi nousi kokemuksen arvostaminen nuorten pelaajien kustannuksella. Toinen asia mikä merkkasi varsinkin Bylsman viimeisiä aikoja, oli valtava kurittomuus. Vastapainoksi löytyy taas miehen Jack Adams -kausi, jolloin hän luotsasi ilman Crosbya ja Malkinia pelanneen Penguinsin melkoisen lentoon, jolloin joukkue pelasi todella työteliästä kiekkoa. Kuten mainitsitkin, nykyisten tietojen valossa voidaan miettiä kuinka paljon Bylsman aikaa merkanneista ongelmista johtui nimenomaan hänestä, kun meno on paikoin edelleen samannäköistä.

Buffalon tulevaisuuden kahdesta tärkeimmästä kantavasta voimasta, varsinkin Reinhart käsittääkseni hyvinkin työteliäs, molempiin suuntiin pelaava, ja ilmeisesti Eichelkinkään työmoraalissa ei pitäisi olla kysymyksiä? Nuoren joukkueen ollessa kysymyksessä, vaikeita aikoja on aivan satavarmasti tiedossa, ja mielenkiinnolla haluaisin nähdä miten Bylsma pystyisi käsittelemään niitä uuden jengin ruorissa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
En nyt tiedä voidaanko tuo yksi finaalikevät laskea kovin suureksi meriitiksi DeBoerille. Ei sitä toki sivuuttaa kannata, mutta sen takia miestä nyt ei missään tapauksessa pitäisi signata. DeBoerhan ei oikein Devilsissä tuntunut nuoriin luottavan, ja sellaista kaveria Buffaloon tarvitaan vielä vähemmän kuin Devilsiin. Onneksi DeBoerin nimi ei ole huhuissa juuri pyörinytkään.

Peter DeBoer ei tosiaan ole Sabresille sopiva koutsi, ainakaan tässä vaiheessa. DeBoer voisi tulla kyseeseen sitten, kun/jos joukkue on muutaman kauden kuluttua nuorten lahjakkuuksien läpimurron myötä vakiinnuttanut asemansa ja on valmis tavoittelemaan menestystä. DeBoer osaa luoda joukkueen peliin struktuurin ja pelikirjasta löytyy tarpeen tullen kansien ohella myös välilehtiä. Sen sijaan en pidä häntä oikeana valmentajana johtamaan joukkuetta nuorten pelaajien sisäänajon aikana, koska hänen vahvuutensa ovat ensisijaisesti valmiiden pelaajien hyödyntämisessä. Devilsissä homma toimi kaudella 2011-2012, koska pelaajamateriaali vastasi DeBoerin pelitavan tarpeita, Kovaltshuk ja Parise kantoivat joukkuetta harteillaan, eikä väheksyä sovi isähahmo Larry Robinsonin merkitystä joukkueen johtamisessa.

DeBoerilla ei ole erityisen hyvää mainetta nuorten pelaajien kanssa, mutta hänet on virheellisesti leimattu nuorten vihaajaksi. Kyllä hänkin lahjakkuudet tunnistaa ja hänen aikanaan esimerkiksi Devilsissä Adam Henrique, Jon Merrill ja Damon Severson ovat saaneet vastuuta. Devilsissä ja ymmärtääkseni myös Panthersissa ongelmiksi muodostuivat lähinnä one size fits all -lähestymistapa (case Larsson), pitkän aikavälin kehittämisen laiminlyönti ja taipumus vaatia pelaajilta vääriä asioita (case Josefson).

Jotta DeBoerista saataisiin täysimääräinen hyöty irti, valmennustiimissä täytyisi olla varsinkin Sabresin nykytilanteessa 1-2 pelaajien mentoroinnin erikoismiestä, koska nähdäkseni tämä on keskeisin DeBoerin toimintaa leimaava ongelma. Ja tästä päästäänkin sujuvasti kysymykseen, kannattaako tätä vaivaa nähdä DeBoerin takia.

Toisaalta, olisihan se riemukasta nähdä Sabres-fanien reaktiot, kun maalin takaa-ajoasemassa minuutti ennen loppua Eichel*, Kane ja Ennis purisivat penkin päässä tuppea ja Cody McCormick kyyristyy ottamaan hyökkäyspään aloitusta. En sano, etteikö DeBoer voisi oppia virheistään, mutta jotenkin minusta tuntuu, ettei tiikeri taaskaan pääse raidoistaan eroon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös