Boston Bruins 2009-2010

  • 121 481
  • 419

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Peli oli huono mutta oli siellä jotain positiivistakin:
+ Bergeron jatkaa vahvaa peliään.
+ Krejci palasi lonkkaleikkauksen jälkeen suoraan toimintaan.
+ Hunwick ei erottunut hyvässä eikä pahassa, olkoon se plussan arvoista.
+ Morris pelasi toivotulla tasolla.

Samaa peliä ollaan selvästi katsottu kun olin saman neljän kaverin kohdalle tulossa plussia raapustamaan. Loukkaantumisista kärsineet pelurit olivat nyt tosiaan kelpo pelipäällä, ja Morris tosiaan ilahdutti erityisesti noissa Ovechkinin tilanteissa. Bergeron valppaana alivoimalla ja siitä nätti uitto maaliin.

Mielestäni Washingtonin neljäs maali oli kuin ottelu pienoiskoossa. Huonoa keskittymistä, passiivisuutta puolustuspelissä, liikaa tilaa ja aikaa vastustajalle (vrt. Capitalsin puolustus, joka oli aktiivinen vähän samaan malliin kuin Bruins viime kaudella -> vähemmän tilaa). Arvasin siinä vaiheessa kun Caps ylitti siniviivan että nyt tulee maali, koska kentällisen lähestymistapa hyökkäykseen näytti selvältä. Jokainen Bruinsin pelaaja oli periaatteessa merkkaamassa miestään, mutta kukaan ei tehnyt mitään ennen kuin kiekko oli jo maalissa, peruutti vain.

Ykkösketju oli iso pettymys tässä pelissä. Savardillakin pomppi kiekko niin pahasti ettei usein näe. Kakkonen oli hyvä alussa mutta hyytyi. Neloselle tosiaan puhtaat paperit ja periaatteessa kolmosellekin. Recchi näyttää hitaammalta kuin viime vuonna, mutta toisaalta mies on ollut viime vuosina kevätpelaaja muutenkin enkä aio yhden pelin perusteella tuomita, niin kuin en tietenkään koko joukkuettakaan. Asenteen on kuitenkin muututtava, tuskin pelikirjaa on tuolla tavalla passivoitettu - saati sitten peliä edistävää kovuutta tahallaan vaihdettu turhaan kukkoiluun.

EDIT: vilpertti ja Pica, selvästi lähtökohtaisesti peluutettiin Bergeronin ketjua ja Chara-Morris -paria Capsin ykköstä vastaan. Kuitenkaan tästä peluutuksesta ei oltu mitenkään turhan tarkkoja, vaikka tuo porukka siinä parhaiten pärjäsikin. Eikä Ovechin sinänsä ollut mikään ongelma, vaan Bruinsin paketin rakoilu ja muu huono pelaaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tilastojen ja artikkelien perusteella asennekorjaus tapahtui saman tien. Erittäin hieno henkisen vahvuuden osoitus, etenkin kun vastassa oli kova joukkue.

Kuulemma jatkettiin Caps-pelistä tutulla linjalla sikäli, että Chara-Morris ja Bergeronin ketju pelasivat nyt Staalin vitjaa vastaan. Ihan järkevä käytäntö varmasti. Takuulla syö kuitenkin Bergeronin tehoja, niin vain on herra ajautunut kolmossentteriksi. Mutta mikäs siinä kun on siinä hommassa hyvä.

Ei kai tässä enempiä voi sanoa peliä näkemättä.
 

melon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Boston Bruins
Uutta uutista Bruinsin suunnasta pukkaa.

Lucic allekirjoittanut kolmen vuoden ja 12,25 miljoonan dollarin jatkosopimuksen

Aika paljon rahaa, mutta onhan kyseessä aika erikoinen pelimieskin. Lucicin kohdalla ei siis ensi kesänä tarvitse arpoa jatkosta ja sopimuksen päättymisenkin jälkeen mies on vielä RFA.

Myös joukkueen NHLPA-edustaja on vaihtunut. Ferencen tilalle nousi Mark Stuart, varamieheksi Dennis Wideman.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Lucic allekirjoittanut kolmen vuoden ja 12,25 miljoonan dollarin jatkosopimuksen

Aika paljon rahaa, mutta onhan kyseessä aika erikoinen pelimieskin. Lucicin kohdalla ei siis ensi kesänä tarvitse arpoa jatkosta ja sopimuksen päättymisenkin jälkeen mies on vielä RFA.

Todella paljon rahaa mielestäni. Vaikkeivät pisteet välttämättä ole Lucicin pelin ydin, niin kyllä tuolla sopimuksella pitää mielestäni hyökkäyspään tehojakin tulla muun suorittamisen ohessa.

Toisaalta jos sieltä alkaa säännöllisesti tulemaan lähemmäs 30 maalia ja 60 pistettä kaudessa tai jopa ylikin, mihin Lucicin käsillä ja päällä pitäisi olla edellytykset, niin sopimus voi lopulta olla Bruinsin kannalta jopa edullinen.

Silti ihmetyttää se, että Krejcin kanssa saatiin aikaan hyvä hintataso Bruinsnutussa viilettäville, Kesselin kohdalla siitä pidettiin kiinni ja nyt jo Lucicin kohdalla vähän lipsutaan ja maksetaan selvästi potentiaalista. Ehkä se sitten on sopivaa nykyisen Bruinsikonin kohdalla?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Todella paljon rahaa mielestäni. Vaikkeivät pisteet välttämättä ole Lucicin pelin ydin, niin kyllä tuolla sopimuksella pitää mielestäni hyökkäyspään tehojakin tulla muun suorittamisen ohessa.
Äkkiseltään ajateltuna hieman yli neljän miljoonan vuosipalkka vaikuttaa kovalta mutta Lucicin kaltaisia pelaajia en montaa liigasta löydy. Sopimus oli tehtävä ja Kesselin kaltaisesta RFA-jahkauksesta Chiarelli olisi ajettu kaupungista soihtujen ja heinähankojen kanssa. Tuossa Larzzon aiemmin käytti sanaa ikoni josta olen samaa mieltä ja itse olisin pistänyt 10+ vuoden pahvin suoraan.

Jos Lucic pysyy kahdessa ensimmäisessä kentässä sopimuksen ajan en pidä hintaa liian kovana. Neloskentässä pelatessaan meillä on liigan kallein spotpicker.

- - - - - - - - - - - - - - -

Sain viimeinkin katsottua Carolina-pelin, selostajakaksikko oli vierailijalta ja vaikutti erittäin asiantuntevalta. Tässä mielikuvia ottelusta:

+ Julien lupasi Caps pelin jälkeen että vastaavia otteita ei tulla näkemään, askissa oli täysin eri joukkue.
+ Ylivoima oli mainiota.
+ Nelosketju pelasi taas vahvan pelin, Steve Begin on yllättänyt positiivisesti.
+ Morrisia tuli taas seurattua ja pelasi hyvin.
+ Tilanteita oli lisämaaleihin mutta etenkin Ward venyi pariin otteeseen huipputorjuntaan.
+ Älä töni mun kaveria -mentaliteetti. Albertsin poikittainen Sturmin selkään sai hässäkän aikaiseksi, ensimmäisenä paikalla joukkueen ykkössentteri Savard ja Thornton kävi vielä myöhemmin AA:n noutamassa muistutukseksi.
+ Eric Staal on kova jätkä.

- Ykkösketjun kemiat ei vielä toimi mutta asia paranee peluutuksella.
- Colen loukkantuminen. En ymmärrä miksi Wideman lähti hakemaan isoa taklausta pari minuuttia ennen loppua 7-2 pelissä enkä purnaisi jos saisi parin pelin huilin (tilanteesta ei tullut jäähyä eikä tainnut mennä tutkittavaksi). Pelit pelataan aina loppuun asti mutta silti.
- Carolinan kavereita paikkailtiin jatkuvasti ja neljä vai peräti viisi kaveria sai tikkejä tai laastaria vaativia kolhuja.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Silti ihmetyttää se, että Krejcin kanssa saatiin aikaan hyvä hintataso Bruinsnutussa viilettäville, Kesselin kohdalla siitä pidettiin kiinni ja nyt jo Lucicin kohdalla vähän lipsutaan ja maksetaan selvästi potentiaalista. Ehkä se sitten on sopivaa nykyisen Bruinsikonin kohdalla?

Tämä minua vähän korpeaa tässä sopimuksessa. Bruins oli aika hyvin matkalla kohti tuota Wingsin tai Ducksin mallia nuorten pelaajien kanssa, eli että suitsitaan jonkun verran tässä vaiheessa olevien pelaajien sopimuksia ja saadaan organisaatioon sellainen ilmapiiri, että nuorukaiset katsovat tuon kuuluvan asiaan. Nyt tuosta sitten livettiin, mikä ärsyttää vielä jälkikäteen Kesselin tilanteenkin suhteen - ymmärrän kyllä miksi hänet heivattiin, mutta ehkä suurin tyytyväisyydenaihe tuossa siirrossa oli, että palkkarakenne pysyi johdonmukaisena ja maltillisena. Ei enää. Tosin selväähän on miksi Lucic piti käytännössä hinnalla millä hyvänsä pitää. Ja kuten Pica jo sanoikin, johto olisi lynkattu jos Lucic olisi jonnekin saatu ryssittyä.

Muuten tietysti olen hyvin tyytyväinen, että Looch jatkaa. Edellytyksiä pitäisi olla nakuttaa tuollaista 65 pinnaa ja jos siihen pystyy nämä kaudet ilman, että muut vahvuudet kärsivät, niin sopimus on hyvä.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Itsekin vähän samoilla linjoilla, tuo reilut 4 miljoona kaudesta on kyllä aika paljon nuorelle pelaajalle joka ei kuitenkaan vielä ole edes kehityksensä huipulla. Onko meillä nyt liigan kallein gooni/spotpicker (kuten tuolla tappeluketjussa osa porukasta hänet näkevät) vai yksi liigan parhaimmista voimahyökkääjistä seuraavat kolme vuotta?

Vaikea sanoa mikä olisi nyt toisaalta ollut se "oikea" summa, tuohan nyt on enemmän kuin Krejcillä mutta itse kyllä odotinkin että Lucic vähintään Krejcin tasoisen sopimuksen saa. Ainahan se on vähän riskipeliä nuorilla muutaman kauden NHL:ssä pelanneille monen miljoonan jatkopahvia tarjota, mutta Lucicia ei tosiaan varmasti haluttu päästää käsistä ja tämän vuoksi sopimus onneksi saatiin jo näin hyvissä ajoin valmiiksi. Jos Bruins olisi Lucicin laskenut pois, tämä olisi tosiaan ajanut johdon aika tukalaan paikkaan fanien edessä.

Kuten Pica kirjoittikin, jos Lucic kahdessa ylimmässä kentässä nähdään koko sopparin ajan ja paukuttaa n. 60 pinnan kausia pelaten samalla tyylillä kuin tähänkin asti niin ei voi kuin tyytyväinen olla. Ja tämän jälkeen 10 vuoden pahvi kouraan seuraavaksi.. Vielä saa ainakin seuraavat kolme kautta tyytyväisenä Bruinsin #17 paita päällä katsella pelejä.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Kerran tappeluketjussa on tullut kommentoitua Lucicia, niin pitäähän sitä uutta sopimustakin kommentoida. Ei liene yllätys, että 4 miljoonaa kaudesta tuntuu tääläkin kalliilta. Erityisesti sopimuksessa ihmetyttää sen tekoaika. Miksi tehdä Lucicille sopimus nyt, eikä vasta keväämmällä, kun näyttöjäkin on kerennyt kertymään nykyistä enemmän. Aika rohkealta tutuu olettaa, että lucicin kolmena edellisenä kautena tapahtunut kehitys jatkuu tulevaisuudessakin yhtä jyrkällä kulmakertoimella. Varmasti suuri pelko on myös Lucicin kohdalla ollut offersheetit ensi kesänä, jonka takia sopimuksen kanssa on pidetty kiirettä. Onhan Lucicilla myös maalien tekemisen ohella muita kykyjä, mutta silti 4 miljoonaa kaudessa on aivan liikaa 17 maalin meriiteille.

Eniten tämänkaltaisissa nuorten potenttiaalista maksamisessa vituttaa sen seuraukset muihin sopimuksiin. Varsinkin faneilla on odotukset pelaajien kehityksestä tutuvat aina olevan yltiöoptimistisia. Muutama vuosi sitten 3 miljoonaa kaudesta 56 maalin tekijälle tuntui hyvältä diililtä, mutta pari viimeistä kautta Cheechoo oli enää pelkkää painolastia. Michalekin sopimus puolestaan tuntui alusta alkaen kalliilta. Loppuen lopuksi kummankin pelaajan arvo hipoi nollaa ylihintaisten sopimuksten takia. Lucicin kohdalla sopimuksen riskejä tasapainottaa sen lyhyys 3 vuotta verrattunaa nykyään muodissaoleviin todella pitkiin sopimuksiin. Käytännössä tuntuu lähes mahdottomalta, että Lucic olisi missään vaiheessa uuden sopimuksensa aikana hintalaatusuhteeltaan edes kohtuullinen. Onkohan Lucicilla samanlainen tulevaisuus edessä palka suhteen, kuin Tkatchukilla. Tkatchukhan oli aina viimeisiin vuosiinsa saakka aina ylipalkattu.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tämän hetken tasolla ylihintaan sopimus allekirjoitettiin ja voi olla että Milan Lucicista ei koskaan tule kentällä täysin hintansa väärtiä mutta...

- Bostonissa Milan on kuitenkin uuden Bruinsin nousun kasvot ja muistelen jostain lukeneeni että otteluita myydään/hallilla julisteissa esiintyy pelaajista ainoastaan Chara ja Lucic.

- Lucic on fanien ykkössuosikki joka tuo ihmisiä katsomoon ja paita yms. kauppaan vauhtia.

- Boston Bruinsin organisaatio Chiarellin suulla, valmentaja Julien ja joukkuekaverit kaikki antavat pelkkiä kehuja Milanin otteista jäällä ja kentän ulkopuolella.



Pelillisenä ja tyylillisenä verrokkina tällä hetkellä voisi ehkä pitää Sharksin Clowea jonka cap hit on 3,625 kaudessa eli n.400k vähemmän. Clowe on kuusi vuotta vanhempi ja kehityksen jatkuessa Lucicista voi tulla selvästi parempi ja sen mitä Lucic tehoissa tällä hetkellä häviää korvaantuu selvästi muualla.

Hintaa jos mietitään niin kolme olisi liian vähän ja tuo hieman yli neljä on tämän hetken näytöillä pikkasen liikaa (uskon että Bruins ei olisi ainoa joukkue NHL:ssä joka tuon summan maksaisi vapailla markkinoilla, Vancouver etunenässä).

Jos Lucicin pelaa kahdessa ensimmäisessä ketjussa, tekee sen ~50 pistettä pelaten oma peliään ja pudotuspeleissä tahtia kiidyttäen niin maksan puolen miljoonan ylihinnan hetkeäkään miettimättä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Olipa huonot 40 minuuttia eilen Ducksia vastaan ja näyttäisi siltä että joukkueen ryhtiliike kesti tasan yhden pelin + erän. Tai sitten syy on minussa kun koitin taas katsoa pelin livenä kuten kauden avaustakin.

Valmentaja Julien ei ollut iloinen retkeilijä ottelun jäljeen mutta ei lähtenyt nimeämään ketään vaan sanoi että likapyykki pestään joukkueen kesken.

“When you’ve got to talk about the fourth line being your hardest working line all the time, then it doesn’t bode well for your hockey club,” said B’s coach Claude Julien. “I’m not going to start picking on individuals tonight because we had too many guys that were not going. I’ll just have to deal with the dirty laundry inside that dressing room.” Big Bad Blog


+ Nelosketjun kohdalla levy on jäänyt päälle, taas hyvää peliä. Toisessa erässä olisin tosin kaivannut toimia joukkueen herättämiseksi.

- Ylivoima tökki. Ainakin kaksi pitkää kiekkoa ja ansaitut vihellykset.
- Wideman ja Hunwick ei mielestäni ansaitsisi edes popkorneja sinne pressiboksiin. Boychuck lienee seuraavassa pelissä mukana.
- Missä on Milan Lucic?
- Thomas ei ole pystynyt kantamaan joukkuetta (Raskin kauden debyytti lähenee)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Yön ottelussa vastaan asettuu Islanders ja hienot nuoret pelaajat Tavares sekä Okposo. Bruins valmistautui otteluun harjoituksella joka sisälsi mies-miestä vastaan treeniä sekä perinteisesti huonon pelin jälkeen saatavaa, hymyt poispyyhkivää luistelua.

Boston Globe ennakoi muutoksia kokoonpanoon:
So look for Tuukka Rask in net tomorrow night when the Islanders come to town. Julien noted that Tim Thomas’s play was subpar, lumping him in with just about everyone else other than Rask (on gatekeeper duty) and the fourth line. Also pencil in rookie defenseman Johnny Boychuk, who probably could sub for any of the defensemen other than Zdeno Chara or Derek Morris. The Boston Globe
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Boychukille toivoisi onnistumista, sillä hän ratkaisisi melko hyvin Bruinspuolustuksen suurimman ongelma, eli pienuuden. Käytännössä Bruinsissa ei ole kuin kaksi pakkia, Chara ja Stuart, jotka pärjäävät painissa ketä hyvänsä vastaan. Loput ovat 180 senttisinä melko pieniä puolustajiksi ja jonkun Hunwickin säännönmukaisia kaksinkamppailuhäviöitä on alkanut vituttaa katsoa.

Lisäksi Boychuk pelaa rightilta, kun nyt Hunwick on joutunut pelaamaan oikeanpuolen pakkia leftinä ja se on tuottanut kiekonmenetyksiä sekä ongelmia hyökkäyssinisen pidossa.

Ei mitään Hunwickia vastaan, hyvä puolustaja silloin kun Bruins pystyy dominoimaan peliä, mutta omassa päässä vähän turhan heikko, joka näkyy nyt, kun joukkue ei pysty löysän asenteen vuoksi voittamaan kiekkoa ja pitämään sitä.

Tällaiset heikommat otteet kauden alussa olivat mielestäni vähän odotettavissakin. Joukkue pitää itseään turhan hyvänä hyvin menneen viime kauden jälkeen ja on unohtanut, että menestys tuli ja tulee jatkossakin vastustajaa kovemmalla luistelulla ja työnteolla.

Pican Lucic -kommenttiin sen verran. että kaksi edellistä peliä ovat varmasti olleen Loochille vaikeita, kun ajoittain on pelattu pitkiä jaksoja yli- ja alivoimaa. Lucic ei pelaa kumpaakaan ja on joutunut istumaan paljon penkillä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bruins-Islanders 4-3. Karmea peli, uskomaton tulos.
Hiukan käy sääliksi Saarelaisten nuorta porukkaa kun 54 minuttia viedään peliä ja sitten käy kylmät. Bruinsin peli hirveätä katsottavaa mutta momentum on jännä asia, se kun kääntyy niin mikä tahansa on mahdollista.

+ Raskin kauden ensimmäinen päättyi voittoon. Kaikki kolme maalia oli ns. mahdottomia yläpesiin, kaksi putken kautta.
+ Kaikkien suosikki Bitz maalasi, isolla miehellä toimii myös kädet.
+ Roloson esitti hyviä torjuntoja pitkin peliä mutta ei pystynyt voittamaan.
+ Tavares oli hyvä ja vuoden parin päästä pitelemätön.

- Bruinsin peli on sekaisin ja tarvittaisiin vieraskiertue että palattaisiin tiiviiseen puolustavaan peliin.
- Wideman loukkantui, olisiko mennyt ranne? On tosin pelannut sen verran huonosti että mielestäni vastuuta olisi pitänyt vähentää.
- Lucic on vahtanut suoraviivaisen pelinsä kiekolla ja ilman kikkailuun ja kurvailuun, meinataanko siitä leipoa Savardin korvaajaa ensi kaudelle? Turha keskialueen koukku josta ylivoimamaali. Yksinkertaista peliä Milan.
- Ryderin on oltava liigan huonoin 4 miljoonan hintainen pelaaja. Kiekkokontrolli ja peliäly tällä hetkellä miinuksen puolella ja silti pelaa ykkösylivoimaa yli minuutin per jäähy. Marchand hoitaisi samat hommat puolella miljoonalla. Hyödytön alemmissa ketjuissa joten toivottavasti tokenee.
- Tuomarit: Kolme kertaa ajettiin selkään Bruinseja laidan lähellä, jäähyt näistä kaikista tilanteista yhteensä: 2 min Bostonille.
Wheelerille 2+2 min alivoimalla, maila nousee keskialueella laukauksen jälkeen puolihuolimattomasti Streitin koppaan, tippa verta huulessa. Streit kuitenkin kentälle heti pelaamaan 5-3 tilannetta.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Miltei kaksi erää katsoin ottelua Avseja vastaan ja peli oli niin huonoa että päätin viettää loppuillan hyvän kirjan parissa.

Juuri kun työllä ja tuskalla oli peli tasoitettu 2-2:een niin Chara ottaa täysin turhan jäähyn josta kovalla teholla toiminut ylivoima kuittaa.
Ferencen haukkuminen on jo vanhanaikaista mutta olihan taas peliä voittomaaliksi jääneessä maalissa: viimeisenä miehenä hakee taklausta josta kaveri pääsee puolesta kentästä yksin läpi (alivoimalla?). Toivottavasti näkyy koosteissa hidastusten kanssa. Raskin olisi pitänyt venyä muutamaan gamesaveriin mutta ei tänään ja toinen maali oli Tuukan lahjoitus Hannanille.

+ Boychuck näytti ihan hyvältä, pelasi miehekkäästi, mm. Koci keräsi romppeitaan yrittäessään taklata Johnnya ja tehotilasto +2. Lisää peliaikaa ja vastuuta niin saadaan heivattua alakerrasta alisuorittajat pihalle. Boychuckin pelin myötä 3-6 pakkien pitää nostaa tasoaan muuten katsomo kutsuu.
+ Krejcistä näki että pelaaminen kiinnosti. Lonkkavaivat taitaa olla voitettu, kesti Islandersin shotit ja pyrki taklaamaan eilen aina kun paikkaa oli.
+ Pitkä kotiavaus lusittu ennakkoon nähden huonolla 2-3 saldolla. Peliä katsomalla pitää olla tyytyväinen että ei olla Toronton kaverina pohjalla. Nyt tien päälle ja peli kuntoon.
+ Avalanchen ylivoima. Siellä on muutamalla kaverilla toimii kädet ja pää, yhtäaikaa.

- Bruinsin alivoima, puolustus, peliäly, yritys, kuri. Voisiko tämän vuoden joukkueen palauttaa ja jatkaa viimevuotisella?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
+ Boychuck näytti ihan hyvältä, pelasi miehekkäästi, mm. Koci keräsi romppeitaan yrittäessään taklata Johnnya ja tehotilasto +2. Lisää peliaikaa ja vastuuta niin saadaan heivattua alakerrasta alisuorittajat pihalle. Boychuckin pelin myötä 3-6 pakkien pitää nostaa tasoaan muuten katsomo kutsuu.
+ Krejcistä näki että pelaaminen kiinnosti. Lonkkavaivat taitaa olla voitettu, kesti Islandersin shotit ja pyrki taklaamaan eilen aina kun paikkaa oli.

Näihin kahteen vahva sama, Boychuk oli mielestäni todella hyvä ja sai kivasti minuuttejakin. Vähän oli hukassa Svatosin ylivoimamaalissa, voisi jopa sanoa, että pelasi itsensä pihalle, mutta todella vahva laidoissa ja monta kertaa onnistui aika kovallakin riskillä pitämään viivan tai ottamaan irtokiekon keskialueella. Bruinsilla oli jo viime kaudella se ongelma, että kun peli ei kulkenut, eikä luottoa tekemiseen ollut, niin peli muuttui turhan passiiviseksi: vetäydyttiin helposti ja puolustajat ottivat varman päälle kaikki tilanteet. Niin on vähän nytkin, mutta Boychuk on piristävä poikkeus.

Krejciltä kauden ensimmäinen peli, jossa nähtiin viime kauden meininkiä. Hyviä syöttöjä ja agressiivista pelaamista. Tähän saakka Krejcillä on ollut vähän hakemista ja siitä on kärsinyt koko ketju.

Eiköhän joukkueen peli ala pikkuhiljaa kulkea. Ajoittain se kulkeekin kuin hurmiossa, mutta tällä kaudella on näkemättä vielä sellainen rutiinitaso, jossa systeemiin nojaten pystytään pelaamaan vähintään nollanollaa. Vähän on-off meininkiä ovat olleet nuo esitykset. Paljon puolustuspään virheitä ja heikkoa erikoistilannepelaamista, joiden seurauksena pitäisi pystyä tekemään puolentusinaa maalia tasavoimalla ottelun voittoon.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Paul Kellyn erottamisesta noussut kohu sai aikaan muutoksia Bruinsin NHLPA:n edustajissa. The Hockey News varmistaa huhun että Recchi olisi asettunut Ferenceä vastaan äänestykseen jonka olisi varmasti voittanut. Andy Ference luovutti paikkansa suosiolla ja Bostonin uusi edustaja on Mark Stuart, varalla Patrice Bergeron.
On tainnut olla, tai on edelleen, kireä tunnelma pukukopissa.
The Hockey News kirjoitti:
In other union news, Andrew Ference, a leader in the charge to fire Kelly, has effectively been ousted as the Boston Bruins player representative and will no longer be a member of the executive board. Ference will be replaced by Mark Stuart. The move came after Mark Recchi reportedly made it known to his teammates that he would contest Ference’s spot and run against him in a vote among the Bruin players. Patrice Bergeron was appointed alternate player rep.

A source said Ference realized he would not win the election and bowed out of the race to avoid the embarrassment of losing. Players say it is extremely rare for a player to be replaced as a rep unless he steps down on his own and another player replaces him.

Linkki uutiseen.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Milan Lucic on joko loukkaantunut tai sitten "loukkaantunut". NESN uutisoi seuraavaa: "Milan Lucic is sitting out with an undisclosed injury". Tilalle on nostettu Guillaume Lefebvre. Toivottavasti tämä hieman piristäisi joukkuetta tasaisempiin otteisiin. Käsittääkseni nyt on menty huono peli - hyvä peli -vuorottelulla.

Saa nähdä miten pitkään Ference tulee olemaan Bruinsin paidassa. Voi olla että huono menestys + riidat NHLPA-sopassa aiheuttaa kaupan jotta saataisiin henkeä paremmaksi ja sitä kautta varmempaa suoritusta. Toisaalta, mikä joukkue olisi valmis ottamaan Ferencen pukukoppiin jos siitä seuraisi ristiriitoja pelaajien välillä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Luciclla ilmeisesti murtui oikean käden etusormi Dallasia vastaan. Vamman vakavuudesta tai huilin kestosta ei ollut vielä tietoa.
Providencesta kutsuttiin korvaajaksi Guillaume Lefebvre jolla on kauden neljässä AHL-ottelussa yksi syöttö ja 25 jäähyminuuttia.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bruins ja Wild kaupoilla:
Chuck Kobasew Minnesotaan ja takaisin matkustaa laitahyökkääjä Craig Weller, vuoden 2011 toisen kierroksen varaus ja ruotsalainen laituri Alexander Fallstrom, tämän vuoden neljännen kierroksen varaus.

Kobasewista ei ole pahaa sanottavaa, yrittää kentällä aina täysillä mutta tulosta ei synny ihan samaan tahtiin. Ihan hyvä vaihto kun Providencessa on Sobotka ja Marchand joille toivoisi peliaikaa. Weller sopii Bruins-linjaan ainakin kokonsa puolesta, saa nähäd mihin rooliin ovat kaavailleet. Näyttäisi pelanneen kahden kauden ajan NHL:ssä Coyotesin ja Wildin paidassa 95 peliä joissa 4-10-14 tehot ja 127 jäähyminuuttia.

Itse en muista Wellerin otteita kentällä nähneeni mutta toivottavasti joku Wildiä seuraava (Saikka?) kommentoi lisää.
 
Suosikkijoukkue
Big and Bad & KalPa
Uutisia Beantownista...

Elikkäs Kobasew on treidattu Minnesotaan, Bostoniin 2011 draftin 2. kierroksen varaus, Craig Weller sekä oikeudet Alexander Fällström nimiseen nuorukaiseen.

Kobasew:n trade-uutinen

Lisäksi Lucic on siirretty pitkäaikaispotilaiden listalle ja Providencesta kutsuttu 3 miestä: Guillaume Lefebvre, Brad Marchand ja Vladimir Sobotka.

Lucic IR ja trion nostaminen Providencesta

Seuraavana koitoksena siis Nashville kotona keskiviikkona ja uskoisin, että joukkue alkaa pikku hiljaa näyttää kotonakin pelaamisen mallia, vastus ei ainakaan mielestäni ole se kovin mahdollinen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Itse en muista Wellerin otteita kentällä nähneeni mutta toivottavasti joku Wildiä seuraava (Saikka?) kommentoi lisää.

Weller on ihan kiva pelaaja. Fyysinen, diggaa tapella vaikka menestys on välillä vähän vaihtelevaa. Yhtenä päivänä on nyrkkeilysäkkinä Jared Bollille, toisena päivänä vääntää ihan tasaisesti Eagerin kanssa. Kiekollisena aika rajalliset taidot, välillä tosin hyökkäyspäässä pystyy käyttämään kokoa ja voimaansa hyväkseen ja pystyy kulmassa vääntämään ihan näppärästi. Viime kaudella pelasi jopa ylivoimaa maalin edessä kun Wildilla oli pientä loukkaantumissumaa, eikä se homma nyt miltään huonolta näyttänyt. Vaikea siirrettävä maalin edestä kyllä.

Kuvittelisin rooliksi healthy scratchina olemisen aika usein, fyysisempiä jengejä vastaan ihan mukiinmenevä kaveri.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Mielestäni tuo Kobasewin siirto oli hyvä liike. Ensinnäkin siksi, että hinta oli ihan hyvä. Svedujunnu on tiettävästi aika lupaava ja lisäksi tuli näillä näkymin toisen kierroksen alkupään varaus. Lisäksi saatiin katsomopelaaja, jolla voi olla tietyissä paikoissa käyttöä kentälläkin. Rymistelyvoimaa.

Toisekseen siksi, että Kobasewilla oli aika kova liksa ja koska farmissa on kypsiä pelaajia hänen saappaitaan täyttämään. Sobotkan tie ei enää oikein voi farmiin takaisin käydä. Nyt on raivattava paikka joukkueeseen, tai sitten edessä on siirto. Marchand taas on osoittanut olevansa vähän samantyylinen pelaaja kuin Kobasew, pieni pörrääjä, joskin ehkä paremmilla käsillä ja yläkerralla.

Kobasew täytti ruutunsa sen aikaa kun Bruinsissa vaikutti. Hyvä työmoraali, kovaa luistelua ja kohtuullinen veto, mutta kädettömyys ja heikohko peliäly olivat suurimmat esteet tiellä top-6 hyökkääjäksi. Nähty.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Aika mielenkiintoista, että Boston nykytilanteessaan vaihtaa noin hanakkaasti valmiita pelaajiaan draftivuoroihin. Viime kaudella näytti siltä että seura oli paria palaa vaille mestari, mutta nyt tunnutaankin valmistautuvat johonkin jälleenrakennukseen ja siirtämään mestaruusmahdollisuuksia 5+ vuodella eteenpäin. Voin toki olla väärässäkin ja kyseessä on ainoastaan cap-ajan pakkorako, ja Bruins pyrkii säilyttämään kilpailukykyisyyden mahdollisimman kovana pitämällä tulevaisuuden silti valoisana.

Olen kuitenkin sitä mieltä että eri ratkaisuilla Bruins olisi taistellut mestaruudesta 2010-14. Nyt tilanne näyttää siltä että ajankohta siirtyy jonnekin 2015 jälkeen, eikä sitä ennen tule mitään.
 
Aika mielenkiintoista, että Boston nykytilanteessaan vaihtaa noin hanakkaasti valmiita pelaajiaan draftivuoroihin. Viime kaudella näytti siltä että seura oli paria palaa vaille mestari, mutta nyt tunnutaankin valmistautuvat johonkin jälleenrakennukseen ja siirtämään mestaruusmahdollisuuksia 5+ vuodella eteenpäin. Voin toki olla väärässäkin ja kyseessä on ainoastaan cap-ajan pakkorako, ja Bruins pyrkii säilyttämään kilpailukykyisyyden mahdollisimman kovana pitämällä tulevaisuuden silti valoisana.

Vastaat jo tuossa viestissä itsellesi. Kyllä tuo oli mielestäni vähän pakkorako. Viittaat siis ilmeisesti Kesseliin ja Kobasewiin. Kesselin ja Krejcin väliltä piti tavallaan valita ja Krejciin päädyttiin kun molempiin ei ollut mahdollisuutta capin puitteissa. Lisäksi Kesselistä sai niin hyvän hinnan, että kauppa kannatti.

Kobasew oli jäämässä ehkä kuitenkin hieman ylimääräiseksi tuossa joukkueessa, siis top 6 -hyökkääjien ulkopuolelle. Sopimus ei ollut erityisen kallis, mutta ei halpakaan. Kuitenkin Bruins tarvitsee tilaa myös tuleville kausille, sillä hyökkäyksestä esimerkiksi Wheeleristä tulee RFA kauden jälkeen ja Lucicin arvokas sopimus astuu ensi kaudesta alkaen voimaan. Ja vielä lisäpotkuna Kobasewin treidaamiselle on se tosiasia, että Bostonilla on monta riittävän hyvää pelaajaa tälle tasolle farmissa. Ei varmaan yhtään Kobasewin tasoista, mutta riittävän hyvää ottamaan Kobasewin paikan kolmosketjun laidalta. Esimerkkeinä Sobotka, Marchand, Hamill, Lehtonen. Noista varsinkin kaksi ensimmäistä ovat ihan valmista kauraa.

Itse en näe, että Boston olisi näillä treideillä valmistautumassa mihinkään jälleenrakennukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös