Bodomjärven kolmoismurhat

  • 205 259
  • 1 306

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Tämä on todella mielenkiintoinen tapaus. Koska surmista on aikaa vierähtänyt jo vuosikymmeniä, on poliisilla todella vaikeaa löytää vedenpitäviä todisteita NG:tä vastaan. Itse kuitenkin uskon Nissen syyllisyyteen. Jorma Palon kirjaa en ole lukenut, mutta minun on hyvin vaikeaa uskoa HA:n syyllisyyteen. Odotan suurella mielenkiinnolla oikeudenkäyntiä. Viranomaiset eivät varmasti lähde kovin helposti pidättämään yhtä oletetuista uhreista, ellei heillä olisi uutta ja raskauttavaa materiaalia Nisseä vastaan.

Onkohan sieltä vedenpuhdistus laitokselta löydetty jotain uusia todisteita? Siellähän aloitettiin joku peruskorjaus vähän aikaa takaperin.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti jesse72
En jaksanut selata vanhoja viestejä, eli en tiedä onko Jorma Palon kirjaa bodomin arvoitus käsitelty aikaisemmin.

En jaksanut lukea viestiäsi mutta veikkaan, että käsittelit siinä uudestaan asioita joita peräti yhdeksän sivua (9) pitkässä ketjussa on jo käsitelty jo ihan ensimmäiseltä sivulta asti.

Oletan että asiassa tapahtuu seuraavaa:

Gustafssonia vastaan ei löydy riittävästi pitäviä todisteita ,jotta syytettä nostettaisiin. Hänet vapautetaan ja hän haastaa valtion sekä osan lehdistöä vahingonkorvauksiin. Nämä hän voittaa. Kansan silmissä Gustafsson on merkitty mies ja "tiedetään" syylliseksi. Loppuelämänsä hän joutuu elämään hissunkissun peläten jotain. Toivottavasti tässä tapauksessa psyyke kestää eikä kohtaloksi tule oman käden kautta poistuminen. "Pako" Ruotsiin (ruotsinkielinen?) voisi olla myös ratkaisu. Salajuoniteoriat kihisevät ja voimistuvat. "Gustafssonia ei haluttu tuomita koska hän olisi voinut paljastaa hallituksen Stasi-kytkennät"...
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti jesse72
En jaksanut selata vanhoja viestejä, eli en tiedä onko Jorma Palon kirjaa bodomin arvoitus käsitelty aikaisemmin. Jokatapauksessa luin kyseisen kirjan tässä ohimennen. Ja jotenkin en jaksa uskoa tähän Palon teoriaan Hans Assmannista. Kaiken huipuksi Jorma-setä yhdistää myös Turkulaisen Sirkka-Liisa Waljuksen selvittämättömän murhan samaan mieheen ja vihjaa myös muutamaan Ruotsissa pimeään murhaan koska tämä Hans on myös siellä asunut..

Kaikin puolin kirja on epäuskottava meikäläisen mielestä. SAATOIHAN tämä kaveri olla Statsin tai vastaavan vakooja ja käyttäytyä oudosti, mutta että ihan sarjamurhaaja..
Ja tottakai myös työkaverin itsemurha oli Hans Assmannin syytä..


Tänään oli iltalehdessä Jorma Palon tulevasta kirjasta. Kiirettä on Assman pitänyt. Hän on syyllistynyt edellä mainittujen lisäksi ministeri Penna Tervon auto-onnettomuuteen, jossa ministeri kuoli. Hän kuulemma ajeli vahingossa Kyllikki Saaren yli ja lavasti sen murhaksi. Hänet on myös kytketty Tulilahden surmaan, Sirkka-Liisa Waljuksen murhaan ja Elli Immosen surmaan. Hän olisi myös tehnyt veritekoja Ruotsissa ja Saksassa. Kaiken lisäksi hän oli myös poliisin suojeluksen alainen. Poliisi suojeli Assmania ettei stasikytkennät tulisi julki. Kaipa seuraavassa Palon kirjassa ei Assmanille löydy alibia Dallasiin kohdistuneelle vierailulle vuonna 1963. Tai vierailuille Memphisiin ja Los Angelesiin vuonna 1968. ;)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Assman -> Illuminaatti...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Melkoinen pökkelö on, jos täytyy auto-onnettomuus lavastaa murhaksi. Toisinpäin olisi jotenkin loogisempaa.

Joka tapauksessa tuo kirja ei voi mitenkään pitää paikkaansa. Ei jokainen selvittämätön murha voi mitenkään olla saman hepun käsialaa. Ei mitenkään.

Seuraavassa osassa ilmeisestikin Palo selvittää Assmanin osuutta Olof Palmen, John F. Kennedyn ja Julius Ceasarin murhiin sekä Estonian uppoamiseen ja World Trade Centerin terrori-iskuun.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ottamatta sen enempää kantaa Assmannin syyllisyyteen muihin vanhoihin murhiin kuin sen enempää hänen mahdollisiin tunnustuksiinsa niin olemassa on Bodomin tapauksessa kahden henkilön todistus siitä, että kiistattomasti Assmannin näköinen tyyppi nähtiin murhayönä telttapaikalla. Toinen silminnäkijöistä sattuu olemaan syytetty Nils G.
Tähän kun vielä liitetään tohtori Palon vuonna 60 tekemät havainnot tyypistä niin ihmetyttää kummasti, että poliisi puhuu jostain alibista, että Assmann oli surmayönä ystävätterensä luona, ikään kuin nainen ei voisi valehdella.

Sitä haluaisi uskoa poliisin ainakin tänä päivänä tietävän kaikista parhaiten mitä todellisuudessa tapahtui. Kovin on kammottava ajatus, että mahdollinen kylmänsodan aikainen poliittinen ilmapiiri pitäisi nykypoliisia vielä kiinni "valheissa" ja salailussa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Eiköhän nuo Palon kirjoitukset Bodomin osalta voi jättää sillensä, toki Assmaninkin tarina voi rikoksia sisältää, mutta tuskin Bodom niihin kuuluu.

Itse olen ns. satavarma siitä, että NG on Bodomin tappaja ja että poliisi sen tietää. Oikeudenkäynti tulee aikanaan varmasti olemaan mielenkiintoinen jo sen takia, että ei ole edes oikeusoppineiden mielestä selvää, pitääkö oikeutta jakaa nykyisen vaiko vuoden 1960 lain mukaan. Myös tappo/murha käsite ja sen tulkinta nykytulkinnan tai vuoden 1960 tulkinnan mukaan on sinänsä vaikeaa.

Oma uskomukseni asiasta on, että poliisi pystyy sitomaan NG:n murhaan ja ilmeisesti myös poissulkemaan Nissen oman version tapahtuneesta. En usko verijäljen olevan poliisin ainoa todiste, varsinkin Nissen oman tarinan mahdottomuuden toteaminen tulee olemaan mielenkiintoista. Onko poliisi tutkinut vanhat röntgenkuvat Nissestä, onko nykytekniikalla voitu näyttää toteen jotain Nissen ns. vammoista? Onko vammat ollut liioteltuja? Onko niitä ollut ensinkään? Minä en ole mediassa nähnyt yhdenkään lääkärin tai poliisin vahvistaneen Nissen itsensä kertomia vammoja.

Se, onko NG elänyt rikoksen kanssa vai joko alusta asti tai myöhemmin sulkemaan tapahtuman täysin alitajuntansa ulkopuolelle, on myöskin mielenkiintoista. En usko hänen eläneen 40v. täysin tietoisena tekemisistään, vaan jonkunlaiseen asian "unohtamisen" on täytynyt tapahtua.

Eikös se syytteen nostaminen pitänyt heinäkuun aikana tapahtua, joten kohta tiedämme asiasta lisää, sillä en usko itse oikeudenkäynnin viivästyvän, sillä kummallakin osapuolella on ollut aikaa siihen valmistautua.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti magnum37
niin olemassa on Bodomin tapauksessa kahden henkilön todistus siitä, että kiistattomasti Assmannin näköinen tyyppi nähtiin murhayönä telttapaikalla. Toinen silminnäkijöistä sattuu olemaan syytetty Nils G.

Joista toinen taas oli likinäköinen poika, joka ei millään ole voinut nähdä kasvonpiirteitä selvästi, vaikka kuinka hypnotisoitaisiin. On arveltu, että Nissen (hypnoosi vasta paljon myöhemmin) ja onkijapojan hypnoosissa kertomat näköhavainnot pohjautuvat sittemmin mediassa olleeseen Assmannin kuvaan.

Kyllä minä ainakin tässä asiassa luotan Suomen poliisiin Assmannin syyttömyyden suhteen.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Murha ratkennut?

Viikonlopun Iltasanomat kertoo:

"Poliisin arvion mukaan syytekynnys ylittyy varmasti Bodomin murhissa.

Keskusrikospoliisi on jo saanut suullisesti tietää, että verinäytteiden analyysi brittiläisessä huippulaboratoriossa tukee niitä tietoja, joita poliisilla itsellään on kolmoismurhasta epäillyn Nils Gustafssonin, 62, osuudesta tapahtumiin.

Näytteitä on tutkittu Birminghamissa, Forensic Science Service -rikoslaboratoriossa.

Keskusrikospoliisin Bodom-ryhmä on hyvin optimistinen."

Taitaa Nisse päästä tiilenpäitä lukekaan. Tai sitten sen asianajaja tulkitsee teon tapoksi eikä murhaksi, joten on näinollen asia on ehkä vanhentunut.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Murha ratkennut?

Viestin lähetti Eino_Mies

Taitaa Nisse päästä tiilenpäitä lukekaan. Tai sitten sen asianajaja tulkitsee teon tapoksi eikä murhaksi, joten on näinollen asia on ehkä vanhentunut.

Fiilataan pilkkua sen verran että asianajan tulkinnoilla ei ole mitään merkitystä tuomion suhteen. Oikeushan sen päättää onko kyseessä murha vai tappo.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Re: Murha ratkennut?

Viestin lähetti Gellner
Fiilataan pilkkua sen verran että asianajan tulkinnoilla ei ole mitään merkitystä tuomion suhteen. Oikeushan sen päättää onko kyseessä murha vai tappo.

Ja kuten aiemmin todettua muistaakseni tässäkin ketjussa, oikeudellakin lisäpohdittavana sovelletaanko tekohetken vaiko nykypäivän oikeuskäytäntöä tapon/murhan määrittelyn osalta.

Hommahan on sinänsä helppo, jos esitutkinta osoittaa tekijän ensin tappaneen vaikkapa tämän miespuolisen uhrin ja sitten tapon todistajat, jolloin tämä jälkimmäinen teko voitaisiin tulkita murhaksi eli harkituksi teoksi tappaa todistajat.
 

lakimies

Jäsen
Re: Re: Re: Murha ratkennut?

Viestin lähetti Gags
Ja kuten aiemmin todettua muistaakseni tässäkin ketjussa, oikeudellakin lisäpohdittavana sovelletaanko tekohetken vaiko nykypäivän oikeuskäytäntöä tapon/murhan määrittelyn osalta.


Takautuva rikoslain tulkinta /säätäminen on täysin mahdotonta. Tämän kieltää perustuslaki 8 § ja euroopan ihmisoikeussopimus.

Vai miltäs kuulostaisi, jos vaikka rikolliseksi toiminnaksi säädettäisiin polkupyöräily, ja sääntöä sovellettaisiin takautuvasti 40 vuoden ajalta...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Re: Re: Re: Murha ratkennut?

Viestin lähetti lakimies
Vai miltäs kuulostaisi, jos vaikka rikolliseksi toiminnaksi säädettäisiin polkupyöräily, ja sääntöä sovellettaisiin takautuvasti 40 vuoden ajalta...

Tästähän ei ole kyse, vaan päinvastoin, siitä miten rikosoikeudellisesti määriteltiin murha/tappo tekohetkellä ja miten se määritellään nyt ja siitä onko teko vanhentunut. Tappona on, murhana ei.
 

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
Poliisi on tänään saanut jutun esitutkinnan valmiiksi ja lähettänyt esitutkinta-aineiston kommentoitavaksi asianosaisille. Aikaa aineiston kommentointiin on kuukauden päivät. Saa nähdä, saadaanko tähän juttuun lopultakin joku selvyys.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Re: Re: Re: Murha ratkennut?

Viestin lähetti Gags

Hommahan on sinänsä helppo, jos esitutkinta osoittaa tekijän ensin tappaneen vaikkapa tämän miespuolisen uhrin ja sitten tapon todistajat, jolloin tämä jälkimmäinen teko voitaisiin tulkita murhaksi eli harkituksi teoksi tappaa todistajat.

Luultavasti tuollaista näyttöä ei ole esitutkintamateriaalista millään saatavissa. Verellä ei ainakaan minun järkeni mukaan millään pysty todistamaan surmatöiden täsmällistä tekoaikaa eli missä järjestyksessä Nils G olisi asian hoitanut. Ja jos sellainen näyttö olisi ollut aikaisemmin saatavilla Nils G olisi jo tuomionsa istunut.

Jotakin konkreettista luulisi poliisilta silti löytyvän. Tuskin tälläistä ruljanssia olisi tehty, jos ei olisi näyttöä itse tekoon. Sen sijaa on vaikea uskoa murhan tunnusmerkistön toteennäyttämiseen näin monen vuoden jälkeen.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Irstailua

Vanha työtoverini totesi tämän jutun tullessa uudestaan esille jotenkin tähän tyyliin: "pantu, juotu ja petetty siellä on ainakin ihan varmasti".

Nythän lehtitietojen mukaan juuri tällaista toimintaa telttaretkellä on mitä ilmeisemmin harrasteltu. Viisas oli tuo työtoverini, vaikka silloin tuo kommentti kovasti naurattikin. Toisaalta oikein tarkasti kun ajattelee, niin olihan tuo ihan itsestäänselvä juttu.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Re: Irstailua

Viestin lähetti Rontti
Vanha työtoverini totesi tämän jutun tullessa uudestaan esille jotenkin tähän tyyliin: "pantu, juotu ja petetty siellä on ainakin ihan varmasti".

Nythän lehtitietojen mukaan juuri tällaista toimintaa telttaretkellä on mitä ilmeisemmin harrasteltu. Viisas oli tuo työtoverini, vaikka silloin tuo kommentti kovasti naurattikin. Toisaalta oikein tarkasti kun ajattelee, niin olihan tuo ihan itsestäänselvä juttu.

Hmmm...olisiko tuossa poliisille uusi epäilty? Tuo vanha työtoverisi, kun kerran tiesi salassapidettyjä tutkinnallisia asioita.

Että silleen...
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
www.muurala.com/bodom

Tuolta löytyy lisää keskustelua tästä tapauksesta. Jostain kumman syystä minua kiinnostaa vallan perkeleesti tämä keissi. Olen käynyt noilla sivuilla miltei päivittäin jo yli vuoden ajan. Sileltä löytyy vanhoja lehtileikkeitä, karttoja ym. kiinnostavaa. Itse olen varma, että NG on syyllinen tuohon teurastukseen. Kaikki ulkopuoliset tekijät on suljettu pois tästä tapauksesta ja poliisi pitää näyttöä kiistattomana, mikäli lehtiin (Ilta-Sanomat) on uskomista. Tiedän kyllä, että melkoista paskaa nuo lehdet nykyään kirjoittavat, mutta en usko, että he keksisivät tuollaisen uutisen omasta päästään.

Vierailkaa tuossa yllä mainitussa osoitteessa, mikäli tämä tapaus kiinnostaa. Siellä on muutamilla kirjoittajilla ihan hyviä teorioita tästä keissistä.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Viestin lähetti reds1897
www.muurala.com/bodom

Tuolta löytyy lisää keskustelua tästä tapauksesta. Jostain kumman syystä minua kiinnostaa vallan perkeleesti tämä keissi. Olen käynyt noilla sivuilla miltei päivittäin jo yli vuoden ajan. Sileltä löytyy vanhoja lehtileikkeitä, karttoja ym. kiinnostavaa.

Hmm, tuo kyseinen osoite avaa suoraan http://munkkiniemi.com/forum/ -sivun, josta ei hakemallakaan löydy tuota bodom -keskustelua. Muistan, että joskus männävuonna itsekin innostuneena luin noita bodomjuttuja, mutta sitten päivänä eräänä tosiaan tuo linkki ei enää toiminutkaan. Vinkkejä?
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ohhoh, no tämä on yllätys. Itse kuvittelin, että jos näyttöä oikeasti olisi, niin eihän tässä junnaamisessa nyt reilua vuotta olisi voinut mennä.

Syyllinen tai ei, mutta kyllä tässä nyt vähän käy sääliksi Gustafssonia. Veikkaan, että oikeuslaitos ja poliisi eivät kehdanneet jättää syytteittä kaiken kohun jälkeen ja Nisse vapautuu syytteistä joskus kahden vuoden päästä, kun on aikailtu tarpeeksi ja saatu asia "unohduksiin". Jos se oikeasti olisi syyllinen, niin eihän tähän näin pitkään olisi voinut mennä. Ja nyt tarkoitan tätä reilua vuotta, en 45 vuotta.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti Kuvernööri
Syyllinen tai ei, mutta kyllä tässä nyt vähän käy sääliksi Gustafssonia. Veikkaan, että oikeuslaitos ja poliisi eivät kehdanneet jättää syytteittä kaiken kohun jälkeen ja Nisse vapautuu syytteistä joskus kahden vuoden päästä, kun on aikailtu tarpeeksi ja saatu asia "unohduksiin". Jos se oikeasti olisi syyllinen, niin eihän tähän näin pitkään olisi voinut mennä. Ja nyt tarkoitan tätä reilua vuotta, en 45 vuotta.

DNA-tutkimusten tulokset saatiin Englannista odotettua hitaammin ja syyttäjät saivat näin aineiston tutkittavaksi odotettua myöhemmin. Heidän toimintansa on ollut yllättävän nopeaa. Todisteiden pitää olla lähes vedenpitäviä, jotta näin kovat syytteet on voitu lukea.
Mahdollisen murhaajan säälittelyä en tajua ollenkaan, mutta tapansa kullakin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Kuvernööri
Ohhoh, no tämä on yllätys. Itse kuvittelin, että jos näyttöä oikeasti olisi, niin eihän tässä junnaamisessa nyt reilua vuotta olisi voinut mennä.

Minua kyllä hieman ihmetyttää Gustafssonin puolustus: hän kiistää tehneensä veriteot, mutta sanoo myös, ettei muista yön tapahtumista mitään. Miten hän siis voi tietää, ettei ole syyllinen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös