Bluesin valmennus 2007–2008?

  • 114 907
  • 459

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Mikäs itsestäänselvyys se on, että Heikkilän jatkaessa meillä olisi nyt nuo listaamasi pelaajatyypit?

Toki voisi olla vaikka parempiakin pelaajia. Vaikka valmentaja pelaajavalintoihin varmasti vaikuttaakin, on ne kuitenkin mielestäni kaksi eri asiaa.

Ilmeisesti HIFK matsissa Blues pelasi hyvin, joten kuten aikaisemmin sanoin annetaan Matikaiselle näyttöpaikka ja olen erittäin ilmoinen jos valmentaja-riski-kortti osoittautuukin ässäksi (ja junnu-riskikortti, Osala, Miettinen, Lehtonen... siinähän olisikin neljä ässää :))

- tapio
 

molari

Jäsen
5 peliä liigaa takana ja ihan kohtuu aloitus uudelta valmentajakaksikolta (ja koko jengiltä), paha tässä vaiheessa on mitään syväluotaavaa analyysia tehdä, mutta aikasen selkeä ero pelityyliin on tullut verrattuna Heikkilän aikaan.

Omalla puolustusalueella (pakit) syöttelevät keskenään, mikä tekee pelistä aika riskialtista, varsinkin, kun viisikkopeli ei oikein toimi, eikä kiekkoa saada liikkeessä olevalle hyökkääjälle, vaan usein joudutaan kuitenkin lyömään kiekko päätyyn tai nostamaan paniikkilätty keskialueelle (kuten ennen).

En oikein ole perillä, mitä valmennus tällä kuviolla hakee, ilmeisesti tarkoitus on lyhyillä syötöillä saada peli kontrolliin ja hakea avaussyöttöjä liikkeessä oleville hyökkääjille ja mahdollisia läpisyöttöjä/ylivoimahyökkäyksiä.

Toivottavasti homma alkaa toimimaan ja tulosta nähdään, nyt homma on hemmetin riskialtista, kun vastustajalla on mahdollisuus (useamman kerran) kiekonriistoon hyökkäysalueella.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Nostellaanpa tätä ketjua. Ensin täytyy sanoa, että kausi on mennyt huomattavasti paremmin kuin veikkasin. Matikaisen ansioksi voitanee laskea selkeä pelitapa (tai pelikirja, kumpi vaan), nuorten kehittyminen vastuun ja mestiskierron kautta sekä muutaman pelaajan ns. "uusi kevät".

Nyt seilataan kahdeksan ottelun voittoputkessa liigan 2. parhaalla pistekeskiarvolla. Maaleja on päästetty vähiten koko liigassa. Rutiinisuoritustaso on varsin korkealla kuten myös pelaajien itseluottamus. Hyvin siis menee, mutta menköön. Itselläni, ikuisella pessimistillä, herää tässä kuitenkin pieni huoli. Onko kunnon ajoitus oikea? Riittääkö joukkueen jätkämäisyys pudotuspeleissä? Riittääkö valmennuksen osaaminen loppukaudella? Viime keväänä Kake kyykytti huomattavasti kokemattomampaa Uramaa isännän ottein, vaikka Tappara sijoittui runkosarjassa paremmin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvältä näyttää, mutta kuten tiedetään, mitään ei ole vielä voitettu. Jäitä siis hattuun ja samalla meiningillä eettepäin. Usko on kyllä kova, ei siinä mitään (ja tällä kertaa siihen ei tarvita lakanoita).

Sen verran täytyy iloita, että katsokaas arvon Blegistiveljet tuota Jatkoajan peliohjelmaa Bluesin osalta (sitä, jossa voitot/tappiot on värikoodattu). Aika hienon näköistä, vai mitä?
 

Woland666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Chelsea, New York Jets
Onnittelut Petulle!

Petri Matikainen täyttää tänään 41-vuotta, onnittelut lienevät paikallaan...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
oikea syy miksi eräs Bluesin 1.kentän pelaajalla "oli" vähän nilkan kanssa ongelmia (totuus on se, että poltti siltansa Matikaisen kanssa ja heidät haluttiin pitää hetken erollaan, ettei muun joukkueen tilanne kärsisi, pelaaja jättää seuran kevään aikana)."

Oliko tämä "ykköskentän" pelaaja Arto Kuki vai kenestä gurusta lienee kyse?

Kuka noista tietää - ehkä tuo pitää paikkansa, ehkä ei. Niin kauan kuin menestys on nähdynlaista, ei sillä ole mitään väliä. Muutaman kymmenen miehen työyhteisössä eivät kaikki koskaan voi tulla täysin toimeen toistensa kanssa, joka ikinen päivä vuodessa. Se vaan ei toimi niin.

Eli "screenshot or it didn't happen". Ja evvk perään.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Aika kovaa tekstiä ilman mitään todellista toetopohjaa asioista. Itselläni on ollut hieman toisenlainen kuva toiminnasta.
Joo, vähän sama fiilis. Pitää varmaan joku päivä käydä katsomassa aamutreenit ja haistella ilmapiiriä.

Olisi mielenkiintoista tietää koska tämä väitetty välien katkeaminen on tapahtunut. Ilvestä vastaan ainakin peli kulki. Kukas tämä ykkösketjun sälli on ollut? Lehtonenko? En nyt muista, kuka siellä on "potenut nilkkaansa".

Muutenkin tämä Matikaisen väitetty palkankorotusvaatimus kuulostaa aika oudolta tässä vaiheessa kautta. Voisin ymmärtää sen kauden jälkeen, jos ollaan menestytty. Ainakin Matikaisen "keskitytään olennaiseen" lausunnot viittavat tämän olevan ankka.

Kuuluvatko kirjoituksessa mainitut nimimerkit edes BB:iin? Vai onko joku vaan käynyt eb.net:ssä kalastamassa nimimerkkejä? Tähän olisi kiva saada tietoa joltain BB:n edustajalta.

Kyllähän tämä vähän HIFK-fanilta haiskahtaa.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Internet on niin ihmeellinen paikka. Siellä on niin helppo käydä mm. kirjoittelemassa toisten nimillä tai nimimerkeillä kaikenlaista paskaa esim. juuri Iltalehden keskustelupalstalle. (Kuka sitäkin lukee?)
Ja voin siis vahvistaa, ettei kukaan BB:n jäsenistä ole ko. viestin takana.
 

Länäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tuo koko teksti on täyttä paskaa. Sillä ei ole mitään tekemistä BB:n kanssa ja yhdelläkään noista väitteistä ei ole minkäänlaista totuuspohjaa.

Joukkueen ilmapiiri on oikeasti aivan helvetin hyvä. Kysykää vaikka Jimmyltä!
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Heh, tuo Iltapulun keskustelupalsta on muutenkin vitsi. Kuka tahansa voi kirjoittaa, millä tahansa nimimerkillä - moderointi on olematonta. Mutta pakko sen on kai on olla totta, kun se on internettiin kirjoitettu. Me ollaan jätkät hävitty tää kausi. Mutta onneksi on Jatkoaika.

Myöhästyneet onnittelut Petrille!
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Kannattaa jättää asia omaan arvoonsa. Aina on varmasti pieniä kiistoja kuten Juhaht sanoi. Niitä on jokaisessa joukkueessa ja työyhteisössä. Kyllä yleinen ilmapiiri on Bluesissa kunnossa. Sen ovat jo tuloksetkin näyttäneet.

Matikaisen sopimustilanteesta kuullaaan varmasti kauden jälkeen lisää. Sopimus on ihan oikeasti kaksivuotinen. Saattaa kuitenki olla, että siihten tulee vuosi pidennystä. Se nostaa varmasti myös ensi kauden tuloja.

On hienoa, että Bluesilla on hyvin toimiva valmennus. Siitä kiitos koko valmennustiimille. Onko eräs palstalainen jo valmis bisset tarjoamaan?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse olen vielä valmis katsomaan tämän välimallin valmennusratkaisun ja toivomaan tulosta siitä. Jos sekään ei kanna hedelmää, niin sitten en näe enää muuta mahdollisuutta kuin karkottaa kaikki mannet Espoosta takaisin Helsinkiin ja lopettaa lätkänpeluu täällä kokonaan.

Eli vielä saavat mannet Shaynen Espoossakin asustella, vai? :P

Tämä ketju on nyt kohta vuosi perustamisensa jälkeen mielenkiintoista luettavaa. Positiivisesti vastaanotettiin jo tuolloin uusi valmennus näemmä, yleisesti siis. En moista muistanutkaan.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Sama.

Faktat kuntoon, ennen kuin julistat mitään väärää.

Niin mitä pitää oikaista?
Tämä nimimerkkien taakse piiloutuminen mahdollistaa sen, että oikeastaan kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä kukin milläkin nimellä kirjoittaa.
Mistään faktoistahan ei missään vaiheessakaan ole ollut kyse, joten ei tässä mitään korjaamistahan tuossa ei sinänsä ole...

edit: olkoon, en rupea tästä sen enempää kinaamaan, oli miten oli
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Aika metkaa, että tässä eletään jo helmikuuta eikä mitään hämminkiä ole ollut. Yleensä tähän mennessä valmentaja on saanut kenkää (2 kertaa) ja joku johtaja on vetänyt jotain muuta johtajaa tagamaigerilla päähän kesken treenien, pelaajat ovat paenneet maihin, joissa "aurinko paistaa korkeammalta" ja joku on pannut markkinointiassaria edestä ja takaa.

Koputetaan puuta. Ollaan hiljaa, tulee kalaa. Ja Petulle 2-vuotinen jatko ensi kauden perään, ennenkuin Virmanen tarjoaa 150 miljoonaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Lada lähtee toivottavasti Matikaiselle on jo tehty parin vuoden jatko. Peli on ollut parasta koskaan Bluesissa ja Petri tulee toimeen pelaajien kanssa. Toivotaan, toivotaan.
 

stones

Jäsen
Lada lähtee toivottavasti Matikaiselle on jo tehty parin vuoden jatko. Peli on ollut parasta koskaan Bluesissa ja Petri tulee toimeen pelaajien kanssa. Toivotaan, toivotaan.

Ennemmin minä olisi huolissani kuitenkin tuon Marjamäen perään... Hänen a- junnuissa kehittämällä ja hyväksi havaitulla systeemillä tuo liigajengi nykyisin pelaa, joten Laurille pitkää pahvia käteen ennekuin se oikea "timantti" viedään käsistä.
 

Brashear

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues,Toronto maple leafs
Käsittääkseni Petulle ja koko valmennustiimille on sorvattu yksi vuosi lisää aiempaan sopimukseen (asiaan kuuluvilla palkankorotuksilla tietenkin). Turha tulla tapiontorille kivittämään, jos ei pidäkkään paikkansa.

Matikaisen jatko kuulostaa hyvinkin luontevalta. Kaksi kautta vielä meillä ja sitten jos menestystä tulee, niin isompiin ympyröihin. Omassa visiossani Marjamäki voisi hyvinkin olla tämän jälkeen valmis vastuun kantajaksi. No...aikahan sen sitten näyttää.

Kumma juttu. Yleensä tässä vaiheessa vuotta ensi kauden joukkue kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin kuluvan kauden. Mukavaa vaihtelua etten sanois :)
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Hyvä jos Brashearin tieto pitäisi paikkansa. Kyllä koko valmennustiimi on näyttänyt hyvin osaamistaan. Toki tärkeimmät pelit ovat tältä kaudelta vielä edessä, toivottavasti myös pudotuspelit onnistuvat. Marjamäki on ehdottomasti tulevaisuuden valmennusnimiä Suomessa. Voisi olla mielenkiintoista nähdä hänet myös nuorten maajoukkueen mukana, uskon että sopisi siihen hommaan hyvin.
 

Kapo

Jäsen
92 pinnaa kaudella kasassa, sivuten Bluesin ennätystä viimekaudelta. Odotan Bluesin saavan jäljelläolevista yhdeksästä ottelusta ainakin yhden pisteen jolloin Petu on Bluesin historian menestyksekkäin valmentaja runkosarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös