Bluesin alkukausi

  • 39 734
  • 259

Alonzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Joo hyvin on pelit lähteneet käyntiin. Kaikki tuntuu sujuneen hyvin: maalivahtipeli, puolustus, hyökkäys...

Ainoana pettymyksenä on ollut ylivoimapeli, joka senkin on kuulema parantunut viimepeleissä, tosin en itse paria viime peliä ole päässyt katsomaan.

Hyvältä näyttää jatkoa ajatellen.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Kucera kirjoitti:
9. Mäkinen-Kalto 1 (12-10) Mäkinen ei nauttinut saarisen vastuuta, silti pisteiden valossa edellä. Tasaista.

Onko nämä ukot mielestäsi edes vertailukelpoisia,jos Kalto pelasi 40 matsia ja Mäkinen 55????

Kannattaisi ehkä perehtyä tarkemmin tilastoihin jos alkaa tämänkaltaista analyysiä tekemään.....
 

Kucera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Chiefs
jani#31 kirjoitti:
Onko nämä ukot mielestäsi edes vertailukelpoisia,jos Kalto pelasi 40 matsia ja Mäkinen 55????

Kannattaisi ehkä perehtyä tarkemmin tilastoihin jos alkaa tämänkaltaista analyysiä tekemään.....

Tota joo. Jos Kalto olisi pelannut ne 55 ottelua ja jatkanut samaa tahtia pisteiden suhteen kuin 40 pelaamassaan ottelussa olisi 55 ottelun jälkeen hänen pisteensä olleet n. 13-14 pojoa.

Eikö tämä juuri tarkoita, että pisteiden valossa kaverit ovat tasaisia??

Jos tämä tähän menee, niin katsoppa huvikses Vertalan pisteet 04-05 (Jokerit ja Tappara)
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Espoolle on helppo povata hyvää kautta. Paketti toimii hyvin ja pelkällä peruspelaamisella saadan paikka kuuden joukossa ilman pienintäkään ongelmaa. Eritoten puolustussysteemi on kaunista katseltavaa: vastustaja pakotetaan reunaan ja kulmiin, isot miehet luutivat maalinedustan tyhjäksi ja pitävät ohjaajien mailat kiini ja maalivahti nappaa suorat kudit. Vastustaja saa erittäin harvoin selvän, avoimen maalipaikan.

Puolustajista Thomas (Tuomas? Tomas?) Heinrichs tulee varmasti nousemaan hiearkiassa ylöspäin jo tänä vuonna, ja tässä olisikin tulossa seuraava Kari Haakana. Varmoja purkuja lähtee ja kokoa löytyy.

Hyökkäys ei vielä toimi kovin hyvin, mutta ei hätää. Jos päästetään yksi, niin aina pari räkämaalia saadaan aikaiseksi. JA SITTEN kun nimimiehet pyörityksen lisäksi alkavat tekemään kunnolla maaleja niin on pullat hyvin uunissa.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tenkanen kirjoitti:
Puolustajista Thomas (Tuomas? Tomas?) Heinrichs tulee varmasti nousemaan hiearkiassa ylöspäin jo tänä vuonna, ja tässä olisikin tulossa seuraava Kari Haakana. Varmoja purkuja lähtee ja kokoa löytyy.

Tänään pojalla oli aika vaan aika heikko ilta. Pari kakkosta ja penkitys toisessa erässä.

Blues on parina muunakin kautena aloittanut ässämäisesti hyvin mutta hyytynyt sitten lumien sulaessa. Tällä hetkellä on hyvän aloituksen jälkeen erilainen fiilis. Tuleeko tästä sittenkin oikeasti jotain? Maalilla seisoo mies johon uskaltaa luottaa ja puolustuskin on toiminut kohtuullisesti vaikka kiekollinen liideri puuttuu vieläkin. Espooseen ei vissiin saa hankkia uutta Vykoukalia. Hyökkäyksessä on kenttä joka kestää vertailun minkä tahansa muun kentän kanssa eikä valmennuskaan heikko ole.

Ainoa asia joka tässä mietityttää on materiaalin leveys. Hyökkäyksessä pelataan kaikki munat samaan koriin-taktiikalla ja vastustajan saadessa ykkösen tehottomaksi vaaditaan kakkoselta tulosta. Eriksson on parantanut koko ajan mutta riittääkö mies koko kauden? Toivottavasti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
vision kirjoitti:
Eriksson on parantanut koko ajan mutta riittääkö mies koko kauden? Toivottavasti.

Mää luotan meidän ruottalaiseen. Kaikenlaisia päästä päähän kouhottajia, jotka hurjalla liikkeellään erottuvat joukosta, on nähty riittävästi. Aloitukset ovat ainakin näkemissäni otteluissa voitettu kiitettävästi, alivoimapelaaminen ja muutenkin kahden suunnan pelaaminen tuntuu toimivan ja hyökkäyspäässä kuudessa matsissa kuusi pinnaa. Oikeasti Ahosen pitäisi tuo perinteinen sentterin kuusitoista antaa Jockkelle.
Kun Bambi vahvistaa Niemisen kanssa nelosta, niin pitäisi kaikkien ketjujen pystyä myös pisteiden tekoon. Ehkä Kaken joukkueessa nelonenkin saa ylittää siniviivan?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
En ymmärrä mitä järkeä on pitää Bambia nelosessa, antakaa nyt kaverille kunnon sentteri niin saadaan varmasti enemmän tuloksia. Tehdäänkö sillain että unohdetaan tää "kaikkien ketjujen pitää tehdä maaleja" ja kootaan nyt vaikka kaksi ketjua aluksi jotka onnistuvat siinä eiks jees?

Kariya-Pirnes-Uhlbäck
Kohn-Eriksson-Lehtonen
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Lehtosen Mikko on kyllä mielenkiintoinen pelaaja. Hän elää erittäin pitkälti omasta tekemisestään. Haluaa pitää kiekkoa. Hän ei ole snaipperi, hän on enemmänkin Ilja Kovaltsukin tyyppinen pelaaja, joka hankilökohtaisilla ratkaisuillaan pystyy kääntämään pelejä. Mielestäni Mikon itsensä kehityksen kannalta on ehkä parasta pitääkin miestä sellaisessa kentässä, jossa hän saa olla se kiekollinen pelaaja, kunhan vaan peliaikaa sellaisessa kentässä riittää.

Eiköhän tässä nyt ole kohtuullisen selvää se, että edelliskausien haluttomuus pelaamisesta on poissa. Jätkät siellä kentällä yrittävät kaikkensa, kiittävät kannattajia pelin jälkeen, näyttävät oikeasti pitävän hauskaa. Tukkoistahan tuo peli vielä on, tappioputkien vaikutusta joukkueeseen ja sen psyykeeseen ei ole vielä päästy testaamaan, mutta ainakin luottoa riittää täältä koko porukalle. Nyt on aika hitsata niitä särmiä yhtenäisemmiksi. Sen jälkeen ei ole mitään suurempaa syytä, miksei tällä porukalla voisi mennä kuinka pitkälle tahansa. Marginaalit on kuitenkin niin pieniä aivan kärjessä, että siellä on kauden lopulla 4-5 joukkuetta, joilla on aivan yhtä hyvät mahdollisuudet.

Heinrichsin jäähyt eilen Jokereita vastaan oli ihan anaalista. Ei se Tumppi tehnyt yhtään mitään sellaista, mitä ei kokeneempi pakki saanut tehdä. Levonen vain jostain syystä otti junnun maalitaulukseen. Uudella ilolla vaan seuraavaan peliin.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ei ihmekään, jos peli on viimevuotista parempaa. Alakerrasta lähtien on tietenkin Little omaa luokkaansa, mutta hänellä on myös vaikutus puolustuspeliin. Siinä missä Oksa ja Myllyniemi liimasivat kiekkoja kun pystyivät, Littleltä kiekko lähtee peliin. Lisäksi hänen aktiivinen mailapelaamisensa irtokiekoissa nopeuttaa hyökkäyksiinlähtöä.

Vaikka sitä kiekollista pakkia ei ole, tuntuu puolustuksen ja hyökkäyksen yhteispeli jotenkin toimivan vain aivan eri tavalla kuin ennen. Tuskaisia kiekon roiskaisuja päätyyn näkyy vain vähän (ainakin niissa parissa pelissä, mitkä olen nähnyt).

Kokemus näkyy hyökkäyspään rosterissa Lehtosen ollessa ainut junnu. Joukkueen pelin kannalta tämä on selvästi parempi ratkaisu, kuin viimevuotinen "viiden junnun" peluuttaminen. Kummasti on sitten nuo kaksi ensimmäistä ketjua alkaneet toimia vaikka hieman vaihtelevillakin kokoonpanoilla. Johtuu varmaan puolestaan siitä, että kolmos- ja nelosketju ovat melko selkeät. Kaukana on viime vuoden sekoilu, jossa ykkös- ja kakkosketjuilla oli melkein yhtä monta kokoonpanoa kuin otteluita.

Joukkueella näyttää nyt olevan aineksia liikkuvaan peliin, mistä kaiketi on sitten Heikkilää kiittäminen. Kummasti näyttävät Gustafsson ja Heinrichskin pärjäävän tässä pelitavassa.

Viikon tauko tulee hyvään paikkaan. Kalpa-pelin jälkeen on sitten aikaa saada se ylivoimapelikin kuntoon. Jotenkin pikkunättiä ja erittäin varovaista on tuo yv ollut. Harvoissa pakkien laukauksissa on oikein odotettu, että puolustus ja maalivahti ovat varmasti valmiina. Ilmeisesti käsky on tässä vaiheessa ollut välttää hätäisiä laukauksia, joista voi seurata kiekonmenetys.

Parasta alkukaudessa on tietenkin oikeiden voittojen myötä tulleet pisteet. Sekä valmennus että pelaajat ovat näin saaneet täydellisen työrauhan ainakin joulutaukoon asti. Ilman näin hyvää alkua tilanne voisi olla samantapainen kuin tuolla Espoon itärajan takana.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
"Kaken" Blues näyttää hauista!

Näyttää nyt siltä, että Heikkilän porukka Espoon Blues on virittänyt itsensä ja päässyt heti kauden alussa juonen päästä kiinni liigavauhtiin. Kirous on tallattu viimeistään nyt seitsemän pelin kustannuksella maan rakoon, sillä niin lupaavia ja mahtavia hetkiä Blues on faneilleen tarjonnut. Joukkue on kurinalainen, - josta esimerkiksi tänään nähtiin näyte jengin ottaessa yhden jäähyn KalPaa vastaan - mutta silti hyvin puolustava, pelaajatähtiä vilisevä porukka, jossa ei näytä tällä hetkellä heikkoa kohtaa löytyvän. Mielenkiintoista sikäli, että Blues näyttää juuri Heikkilän näköiseltä tiimiltä, jossa loistavat yksilöt pelaavat yhteen - tulosten näin heijastuen tehdyissä maaleissa.

Neil Little näyttää juuri niin hyvältä kuin kuviteltiinkin: rauhalliselta, voittavalta ja itsevarmalta. Erinomainen maalivahti, johon Espoo pystyy tällä hetkellä luottamaan täysin rinnoin. Top5-maalivahtikamaa ehdottomasti ja parhaimpia kiinnityksiä liigaan tällä kaudella. Viisikkotyöskentely näyttänee pysyneen koko alkukauden koossa, sillä ero tehtyjen ja päästettyjen maalien suhteen on 23-8. Erinomainen luku, kun ottaa huomioon Bluesin yllä leijuneen epävarmuuden ja kirouksen ennen kauteen lähtöä. Kari Heikkilä on saanut tehdä töitä rauhassa - ilman Summasen häirintää - joukkueen kanssa, mikä varmasti on näkynyt treenien monipuolisuutena, fysiikan lisäämisenä ja pelaajien mukavuutena sekä positiivisenä tekemisenä.

Kaikin puolin tulosten katselu merkinnee sitä, että kaudesta on tulossa tuloksekas - jota en kyllä epäilytkään kauteen lähdettäessä - pitkiin aikoihin, sillä pelaajien itseluottamus on huikeaa luokkaa ja ydinkärki tähtipelaajien ja rivipelaajien välillä on minimaalisen pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi ollakseen statuksien mukainen. Roolijaot on tehty oikein ja selvästikin niin, että kaksi kenttää rakentaa ja hyökkää, loput pelaa nolla-nollaa vastustajien parhaimpia vastaan kuitenkin niin, että hyökkäysintoja ei ole kielletty - päinvastoin. Suunnanmuutospeli on Heikkilän näköistä, nopeaa ja monipuolista. Kun hankinnat ovat kaikin puolin onnistuneet mallikkaasti ja potenttiaali saadaan joka äijästä puristettua kunnolla, on tulos ilmiselvästi nähtävissä.

Ei Blues turhaan johda liigaa tässä vaiheessa - tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena, mutta silti. Sarjataulukko ei yleensä valehtele.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Orastava tappioputki?

Kaksi tappiota putkeen. Ei hyvältä näytä. En minä niistä tappioista
niinkään ole huolissani, vaan siitä, että kahdessa pelissä on kyetty
tekemään ainoastaan yksi maali ja samalla päästetty seitsemän.

Ensimmäisissä peleissä mikään joukkue ei ollut varsinaisella peliajalla
kyennyt tekemään yli kahta maalia Bluesin verkkoon ja nyt on mennyt
jo kahdessa pelissä enemmän.

Olisiko jo aika antaa Littlelle lepoaikaa ja Kaltiaiselle mahdollisuus?

Olisiko syytä sekoittaa ketjuja ja hajottaa ketju jossa on liikaa kiekollisia
pelaajia, eli tämä Pirnes, Kohn ja Kariya?

Itse vaihtaisin Kohnin ja Uhlbäckin paikkoja keskenään.

Eli ketjut olisivat Pirnes, Kariya ja Uhlbäck sekä Hurme, Eriksson ja Kohn.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Lukko-ottelun voi laskea ensimmäiseksi varsinaiseksi katastrofipeliksi. on hyvä muistaa, että SaiPan viimeinen maali syntyi tyhjiin.

Little ei kovinkaan hyvin onnistunut tänään (Nelosen lähetyksen perusteella) mutta kyllä puolustuskin oli pahoin hukassa.

Itse sotkisin ketjuja samaan tapaan kuin edellä oleva, eli Kohnin ja Uhlbäckin paikkaa kannattaisi vaihtaa.
 

Bandana

Jäsen
Espoon Siniset kirjoitti:
Lukko-ottelun voi laskea ensimmäiseksi varsinaiseksi katastrofipeliksi. on hyvä muistaa, että SaiPan viimeinen maali syntyi tyhjiin.

En nähnyt kumpaakaan näistä peleistä, mutta onhan se nyt yksi rotanvittu päättyykö peli 2-1 vai 3-1 ja meneekö viimeinen tyhjiin. Tappio Lappeenrannassa on jokatapauksessa selkeä epäonnistuminen. Lukon kohdalla sen sijaan täytyy muistaa, että Lukko on voittanut kaikki viisi kotiotteluaan. Eikä Äijänsuo ole muutenkaan koskaan ollut helppo paikka Bluesille. Raporttien mukaan nuo 4-0 lukemat vielä mairittelevat Lukkoa.

Se, että nämä kaksi peliä osuivat peräkkäin on tietysti itseluottamuksen kannalta ikävää, mutta en nyt missään nimessä puhuisi mistään "katastrofipelistä". Saipa-peli oli tössi ja Raumalla ei onnistuttu.

Torstain jälkeen nähdään missä tilanteessa tää joukkue oikeesti on. Voitto IFK:sta niin ollaan taas oikeilla raiteilla.
 

Q

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC (kutsuttu kunniajäsen)
Blusista puuttuu perinteet voittamisesta. Joukkueeseen tullaan tunnetusti kovalla liksalla ennen varsinaista seuraa vuodeksi tai pariksi. Tällä kaudella myös Heikkinen ja Summanen lypsäneet yhteensä 1 MEUR liksan Bluesista.

Bluesin alamäki on taas kerran alkamassa ja kriisi on ilmeinen 1 kk kuluessa. Tänään puhdas häviö Lukolle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Q kirjoitti:
Bluesin alamäki on taas kerran alkamassa ja kriisi on ilmeinen 1 kk kuluessa.

Kiitos tästä. Normaalilla osumistarkkuudellasi Bluesin ylämäki alkoi siis juuri eilen ja joukkue johtaa liigaa kuukauden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Pantse67 kirjoitti:
Kaksi tappiota putkeen. Ei hyvältä näytä.

Eli ketjut olisivat Pirnes, Kariya ja Uhlbäck sekä Hurme, Eriksson ja Kohn.

Tuskimpa vielä kannattaa aloittaa MTV3 tyylistä analyysia tappioputkesta (vrt. Phoenexin 1. ja 2. ottelu = "Gretzkyn Phoenix konttaa")

Teillä on kaksi jäätävää hyökkäysketjua, hyviä duunareita, pakistokin ihan OK ja riittävä mv. Mutta, ennen kaikkea yksi SM-Liigan top-3 koutseista penkin takana.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Rosoh kirjoitti:
Tuskimpa vielä kannattaa aloittaa MTV3 tyylistä analyysia tappioputkesta (vrt. Phoenexin 1. ja 2. ottelu = "Gretzkyn Phoenix konttaa")

Teillä on kaksi jäätävää hyökkäysketjua, hyviä duunareita, pakistokin ihan OK ja riittävä mv. Mutta, ennen kaikkea yksi SM-Liigan top-3 koutseista penkin takana.

Totta puhut, mutta ei voi mitään aikaisempien vuosien traumoille. Blues-fanina ei ole helppoa olla. Meillä on kyllä aiemminkin ollut hyviä pelaajia, mutta ei joukkuetta. Valmentajana Heikkilä on kyllä liigan ehdotonta eliittiä ja hänen joukkueensa ovat perinteisesti olleet parhaimmillaan vasta pudotuspeleissä.

Seuraavaksi luistelee vastaa kovakuntoinen IFK, onneksi Länsiauto-Areenalla tosin. On mielenkiintoista katsoa kuka IFK:ta valmentaa ko. ottelussa, Shedden vai Sakke Lindfors? Shedden nimittäin saattaa saada toimitsijakieltoa tietyistä toimenpiteistään TPS-ottelussa.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nooh... Näitä tulee Heikkilän joukkueille (Kärpät) aina väliin.

Voi tietysti pikkuisen näkyä, kun pelaajarunko ei ole monivuotinen ja suhteellisen uudehko ja siksi toisekseen, että nyt saatetaan "Kaken" toimesta vetää hirveää treenirääkkiä, mikä heijastuu olennaisesti peleihin.

Onko nähtävissä ollut tukkoisuutta, nenän vuotamista, päänsärkyä... No ei, onko Blues joukkueena ollut näissä tappiopeleissä liisterissä - eli luistin ei ole kulkenut toivottuun malliin?
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Routainen Sydän kirjoitti:
No ei, onko Blues joukkueena ollut näissä tappiopeleissä liisterissä - eli luistin ei ole kulkenut toivottuun malliin?

En nähnyt pelejä, mutta Heikkilän kommentti Rauman pelin jälkeen oli, että "sama käveleminen mikä alkoi Lappeenrannassa 2. erässä, jatkui täällä koko pelin."

Eli ei se jalka ole liikkunut...


Ketjuvaihdoksista...
- Kaltiainen yllätysvetona maalinsuulle torstaina, vaikka Little ollutkin erinomainen.
- en rikkoisi loistavaa kaksikkoa Eriksson - Uhlbäck, vaan vaihtaisin Lehtosen ja Hurmeen paikkoja.

Kyllä tää tästä... jos on ollut vähän unenpöpperöä silmissä tai jalat tahmeana, niin kotipeli + yli 5000 katsojaa + HIFK vastassa on ihan hyvä resepti tämän korjaamiseen.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Kaljami kirjoitti:
Kyllä tää tästä... jos on ollut vähän unenpöpperöä silmissä tai jalat tahmeana, niin kotipeli + yli 5000 katsojaa + HIFK vastassa on ihan hyvä resepti tämän korjaamiseen.

Kyllä tämä tästä tosiaan,
toivottavasti Shedden ja Lostedt ovat kiellossa. Hallihan on muuten loppuunmyyty torstaina. Fiilis hjyvä.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Routainen Sydän kirjoitti:
OK, asia on siis näiltä osin selvä. Blues vetää joukkueena tällä hetkellä kovaa harjoitusrääkkiä.

Njaa en nyt pistäisi välttämättä kovan harjoittelunkaan piikkiin ihan kaikkea. Esimerkiksi Raumalla Blues pisti jalkaa liikkeelle kolmannessa erässä ja oli hallitsevampi osapuoli. Illan peliä kuvaakin se, että ensimmäisestä kunnon vastahyökkäyksestä Lukko tempaisi kolmannen erän ainoan maalin.

Maalinteko on Bluesille vaikeata, jostain käsittämättömästä syystä. Murskavoitto KalPasta vääristää melkoisesti Bluesin maalieroa positiiviseen suuntaan. Itse asiassa maalintekopaikkojen luominenkin on ollut muutamaa kotiottelua ja JYP-peliä lukuunottamatta hankalaa.

Joukkue ei vielä esitä sitä osaamista ja yhteispeliä, mihin olisi potentiaalia. Eiköhän tämä seikka tässä kauden mittaan kuitenkin saada kuntoon.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Eiköhän joukkueen peli tule muuttumaan vielä paljon kauden edetessä. Nyt on tullut pari tappiota, mutta torstaina palataan taas voittojen tielle. Mitään hätää ei ole, missään pelissä ei vastustaja ole ollut niin paljon parempi, että matsi ei olisi ollut voitettavissa. Maalintekoon tarvitaan terävyyttä. Ja mielelläänhän sitä näkisi jonkun fyysisen pelotteen tässä omassa kahvaliigassamme.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Tilanne ei juuri nyt näytä kovinkaan valoisalta. Olemme ainoastaan muutaman pisteen päässä sääliviivasta, onneksi sentään sen yläpuolella. Kolmessa viime pelissä tehtyjä maaleja on tasan kaksi kappaletta. Se on 0,66 maalia per peli.
Aika vähän ottaen huomioon rosterimme leveyden.

Olen verrattain pettynyt Pirneksen esityksiin. En mitenkään hihkunut riemusta kun sain tietää hänen signauksestaan, mutta eilinen maalipaikkojen tuhlailu sai minut lopullisesti kusemaan taskuuni. Pirnes ei osuisi edes jalkapallomaaliin. Täysin yliarvostettu pelaaja. Varsinainen tuhlaajapoika.

Muutenkin koko joukkuetta leimaa tehottomuus. Puolustuspeli toimii ja Little liimaa kiekot (keskimäärin), mutta maaleja ei saada aikaiseksi vaikka kiekko pistettäisiin taskuun ja luisteltaisiin maaliin. Pirnes kumminkin luistelisi ohi.

Edes ylivoima ei tuota tulosta. Mikä siis lääkkeeksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös