Blues - Tappara 22.11.2003 LA-Areena

  • 2 118
  • 18

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Avataas nyt hyvissä ajoin ketju tällekin, ettei sitten taas ihan viime tippaan jää.

Eli...tuota...joo-o. Otteluhan alkaa jostain syystä klo 19.00, joten jos vanhasta tottumuksesta menette ennen viittä hallille, niin odotellessa Esport Centerin kahviosta saa ison kolmosen about kolmella eurolla. Siis niinä kertoina kun ne nätit tytöt ymmärtävät antaa rahasta tarpeeksi vähän takaisin.

Harmi, että tämä itse jääkiekkoagenda on nyt hiukan epämääräinen...kun tässä ei nyt oikein tiedetä, että millä jalalla kukakin on liikkeella - jäällä, penkin takana, katsomossa, toimistossa.

Mennään katsomaan mitä tapahtuu ja puidaan sitten tarkemmin.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jep. Paikan päällä ollaan.
Samat fiilikset kuin keskiviikkona ennen matsia.
Voittoa on periaatteen vuoksi toivottava. Tiedä sitten onko mikään tulos sellainen, jolla mikään muuttuisi.

Tauon jälkeen on penailtu kaikki matsit, vaikka kolme pistettä on tullutkin. Siis suunta ei ainakaan ole muuttunut, vaikka on päästy treenaamaan.

Tämän kauden Tappara ei kai yhtä vahva ole kuin viime kautinen? Eli kotijoukkueella on mahdollisuuksia huonollakin esityksellä pysyä mukana pelissä.

Lopuksi katse kristallipalloon ja Kiekko-Ehtoo -tyylinen veikkaus:
Matsi päättyy 3 - 5 ja viimeisen maalin tekee vanha Kiekko-Espoon upottaja Petri Varis.

Valmennuksen kommentit matsin jälkeen -> kts edellinen matsi.
TJ:n kommentit matsin jälkeen -> kts edellinen matsi
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo. Blues- Tappara. Jotenkin vaikuttaa hyvin vaikealta ennustettavalta peliltä.

Bluesilla on kovat paineet, lähinnä päällikkönsä taholta.
Päälliköillä, kuten tapana on; hermot pettävät ensimmäisenä.
He ikäänkuin tietävät mitä tehdä kun merellä on hätä. (Sikari suussa.)

Tapparalla puolestaan on hyvä työrauha, mutta urheilulliset paineet luonnollisesti painavat.

Yksi osa-alue on varma jonka tiedän Tapparan voittavan; nimittäin jäähyjen määrässä.

Blues on vain 7 perässä Tapparaa koukkausjäähyissä tämänvuotisessa liigassa.
Samoin estämisjäähyissä. Myös kampitusjäähyissä Blues on tappiolla 7:n jäähyn verran.

No:7 on kova sana, nimittäin poikittaisissa mailoissa Blues puolestaan johtaa 7:n istunnon verran.
Polvitaklauksissa ja kiekon peittämisissä Blues johtaa yhdellä Tapparan nollaa vastaan joten tietotaitoa molemmilla löytyy erilaisten jäähyjen hankinnassa.

Toinen on hieman niskanpäällä tässä mielessä ja saattaa olla myös niskanpäällä tämänillan ottelussa.
Jäähyt pitkässä juoksussa ovat nimittäin myös eräänlainen tehokkuuden merkki.

Tapparan kohdalla tuo näkyy niin että Kanada-maljan lisäksi Tappara sai myös silmätikkuna olemisen roolin. Tai, sanoisinko erikoiskohteluun oikeuttavan statuksen joka laittaa miehen (lepäämään pariksi minuutiksi) aika-ajoin hieman muita herkemmin.

No, me emma valita. Tänä vuonna tavoitteena on uusi ennätys. Nimittäin, vieläkin alhaisemmalta runkosarjasijoitukselta mestariksi.
Toisinsanoen viimevuotinen ennätys paremmaksi.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Noista jäähytilastoista olisi vielä mielenkiintoista tietää joukkueiden erot kyvyissä vaihtaa väärin? Se osa-alue Bluesilla toimii kyllä vuodesta toiseen, joten puheet alisuorittamisesta ovat ainakin tällä saralla vahvasti liioiteltuja.

Ai niin ja Gusse tulee taatusti ottamaan vähintään yhden kiinnipitämisjäähyn.

Bluesilta maalissa Heinonen, Alanko puuttuu edelleen, Nieminen palannut. Onko Tukonen A:ssa tänään?

TElomo-Kalto-Caloun
Sulku-Bannister

Kohn-Hurme-Nieminen
Sairanen-Laatikainen

Töykkälä-Gardiner-Tuomainen
Määttä-Jalasvaara

MElomo-Ahonen-Tiilikainen
Pihlström (h)
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Shayne
Ai niin ja Gusse tulee taatusti ottamaan vähintään yhden kiinnipitämisjäähyn.

Eihän Gusse nyt voi jäähyillä, eihän? Gusse on niin kiltti oikeasti. Ihan aikuisten oikeasti.

Tässä on todellakin vedenjakaja koko Bluesin loppukaudelle. Ruokkiiko onnistumiset JYP-pelin lopussa rentoutta ja uskoa omaankin peliin vai onko peli yhtä puuroa kuin keskiviikkona? Jonkinlaista veikkausta tässä yritän pohtia, mutta rehellisesti tämä taitaa olla niitä pelejä, jossa tulosta olisi helpoin veikata Liigavedolla, kun kaikki ideat on aika hukassa.

No, illalla ollaan taas viisaampia - tai ihan pihalla siitä, missä oikeasti ollaan menossa.
 
Tappara tänään

Alanen - Öhman - Venäläinen
Saravo - Petriläinen
Lehto (Hovi)

Tambijevs - Barkov - Varis
Clarke - Puistola

Koskenkorva - Kuki - Mäkinen
Gustafsson - Kangasniemi

Koskinen - Kontiola - Nurmi
Pukka (- Pyymäki)

Jaaha, Pajunen tuomarina. Luvannee hyvää Tapparan kannalta (tai sitten ei?), kun miettii viime lauantain vierasjoukkuetta suosinutta linjaa Hakametsässä. Vai ehkä Pajusellakin on Tappara-antipatiat, iik iik. Tosiaan Leksakin jo palannut kokoonpanoon, toivottavasti pääsisi viime lauantain vireeseensä, heh.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun hallitseva mestari kohtaa joukkueen joka ennen kauden alkua lehdistönkin toimesta nostettiin kärkikastiin niin onhan se suorastaan pakko lähteä katsomaan kyseistä spektaakkelia. Sain rouvankin puhuttua mukaan.

Eli odotettavissa on varmasti hyökkäyspitoista, vauhdikasta ja vapautunutta hockia, paljon maaleja sekä hienoja taklauksia, edes huono ilma ei voi pilata tätä kiekkonautintoa.

Ei vaan, tää oli sovittu kauan sitten Tamperelaisen kaverini kanssa joka ei ole LA-Arenassa käynyt. Onhan se mukava nähdä näitä "kuoleman otteluita", etenkin kun pystyy samaistumaan Blues-fanien kokemaan ahdistukseen, kokemusta on viime kausilta.... Ja kun lopputuloksella ei ole niin suurta väliä sitä voi tutkailla kaikkea muuta. Onko niitä tanssilikkoja tullut lisää, viimeksi taisi olla 4 tai 5.

Hetki vielä ja sitten Ompun Chicosin kautta LA-Areenan baariin.

Lopputulosta en veikkaa, mutta toinen joukkue voitta, paitsi jos molemmat tekevät yhtä monta maalia tai eivät tee ollenkaan maaleja, silloinhan peli päättyy tasan ja pisteet jaetaan, etenkin siinä tapauksessa jos kumpikaan ei tee maalia jatkoajalla.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Tämä peli on huikeassa vireessä oleva Mika Lehto vastaan Blues.

Tapparan puolustus on välillä edelleen sen verran erikoisen näköistä, että maalipaikkoja Blues tulee saamaan runsaasti. Sitten pitäisi enää keksiä keinot Lehdon ohittamiseksi, ja tämä saattaa osoittautua melkoiseksi ongelmaksi.

Tappara, jos onnistuu jollain keinolla saamaan viidestä maalipaikastaan kolme maalia, voisi pistekin tulla.

Tapparalta sivussa molemmat Ojaset. Tämä näkyy kapeassa materiaalissa ikävän paljon. Tambijevsilta voisi odottaa jotain tekoja, mutta taitaa mies olla vielä aika puolitehoinen nivusvaivansa vuoksi.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Re: Tappara tänään

Viestin lähetti Smoerrebroed

Jaaha, Pajunen tuomarina.

*huokaus - syvä huokaus*

Leipää ja sirkushuveja on ainakin yhdeltä taholta odotettavissa.

Simuloin tietynnäköisen tilastomallin exceliin, kun en osannut veikata sen kummemmin. Normaalijakaumasta poimittuja Excelin RAND()-muuttuja sisällytettynä satunnaiskertymien arvoja laskevaan malliini ennusti ottelun lopputulokseksi 5-1. Kai se lappu täytyy laittaa vetämään tuolla tuloksella.

Mikäköhän tämänkin viestin sisältö oli?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
On kyllä taas sekavat fiilikset taas matsin suhteen. Sanomattakin on selvää, että omien voittoa toivon ja kun pahin erektio ylimääräisestä otsaulokkeesta on keskiviikon jälkeen laskenut, ei tarvitse edes vahingossa toivoa vastustajan voittoa, vaikka se tietäisikin kaivattuja muutoksia joukkueessa.

No, mielenkiintoinen ilta kai tulossa...
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Tambijevs - Barkov - Varis Melkoinen halvatun papat ketju. Sinänsä voi olla melko hyväkin ketju, toivotaan , että tulosta tulee.

Bluesille ei mikään muu kuin voitto merkitse. Lauantai ilta, La-areena, Bluesi pakko voitto, Tapparan ailahtelevat otteet... Valitettavasti jostain syystä usko omiin ei ole tänäään kova.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti kritiikki
Ensimmäisen erän perusteella vaikuttaa siltä että YT-neuvottelut ovat edessä Espoon Blues-nimisessä yhtiössä.

Blues Hockey Oy on yhtiön nimi...
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Njooh, mitähän tuostakin nyt sanoisi.

Ihan kiva tietysti, että taas tultiin kotiottelussa kahden maalin takaa pisteille. Vielä kivempaa olisi, jos ei aina tarvitsisi kotiotteluissa kiriä vastustajan johtoa kiinni.

Ottelun ensimmäinen vaihto - maestro kumppaneineen pisti shown pystyyn ja pyöritti Tapparaa toista minuuttia vaarallisin tilantein höystettynä. Sen jälkeen näytti, että Tappara rankaisee maaleillaan ja vie pisteet. Ensimmäinen kunnon tilanne ja siellähän se oli Heinosen selän takana. Maaliensa jälkeen Tappara ikäänkuin puutui Bluesin tasolle, vaikka toki hyviä paikkoja saikin. Ei niinkään rakentanut, vaan sai. Heinonen torjui hyvin tänään kaiken kaikkiaan. Eikä Lehdonkaan pelissä mitään mottimista ollut. Määtällekin Caloun pelasi paikan 1-2-tilanteessa, mutta Tero "lirutti" ohi.

Caloun pommitti lämäreitä (!) useampiakin. Laddy tekee paljon duunia, mutta tulosta vain ei tule. Asenne on kuitenkin ollut hyvä viimeaikoina ja ne turhat kakkosetkin jannu on jättänyt ottamatta. Bannister hapuili viivalla. Tapparammiäs puhui Bannisterille kakkosen maalin siirtämisestä. No, antoihan Pajunen Bluesinkin treenata ylivoimaa kiitettävästi. Määttä vs Varis oli lähellä, olis ollut kivä nähdä. Kalto vs Kangasniemikin oli lähellä, Miska ei tykännyt yhtään Garyn "jalat kohti kattoa"-taklauksesta ja yritti pystyynpäästyään kostaa tilanteen kaikille eteentulijoille.

Kangasniemen otteluun mahtui muutenkin paljon - kiekkoa katsomoon, kähinää ja nahinaa, ilmalentoa ja muuta Mäkinen oli erittäin pirteänä, noin niinkuin pelillisestikin. Tapparakannattajia oli paljon paikalla, mutta aika hiljaa olivat, jopa baarissa. Jurriset IFK-fanit kyllä kannustivat antaumuksella omiaan Offsidessa.

Bluesin yv surkeaa (taas). Ei tästä tuota pistettä lukuunottamatta juuri mitään jäänyt käteen. Ei Blues niin surkea ollut kuin keskiviikkona, mutta kyllähän tuossa työmaata on edelleen.

Ai niin, Gussekin sitten otti sen "kiinnipitämisjäähyn", kun piti kiinni kiekosta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Nyt on taas osa v*****ksesta laskenut, joten kommentoidaan vähän.

Pajunen oli parempi kuin koskaan ennen. Linja ei vieläkään pitänyt kokonaisuutena läpi peliä, mutta syvä kumarrus siitä, että edes yritti ottaa roikkumiset pois - sitä en ole ennen tätä yhdenkään tuomarin nähnyt tekevän. Suuri miinus tulee kuitenkin muutamasta aivan täysin turhaan vihelletystä jäähystä.

Gussen kiekosta kiinnipitäminen taas on Pajusen linja ko. tilanteissa. Lähes jokaisessa pelissä, mitä olen Pajuselta nähnyt, on kiekon heittämisestä tullut kakkonen - tuli taas.

Se, mitä Pajunen ei ottanut taas ollenkaan pois, oli vastustajan mailasta kiinnipitämiset. Paikkoja oli lähemmäs kymmenen tässäkin pelissä, mutta yhdestäkään ei pilli soinut.

Positiivista Bluesin pelissä oli kuitenkin yrittäminen. Vaikka ottelun tempo ei hirveän kovaksi muodostunutkaan, jätkät kuitenkin jaksoi yrittää joka erässä ja taas hieman onnea jäi puuttumaan, mitenkään aliarvioimatta Lehdon varmaa peliä maalilla.

Lisäksi nostaisin hattua Laddylle, joka teki oikeasti duunia - valitettavasti taas ilman tulosta. Kohnin asenne tuntuu olevan kohdallaan. Lisäksi Määttä uskalsi tehdä aloitteita kentällä ja pelasi mielestäni todella ehjän pelin, vaikka hänellekään ei onnistumisia suotu.

Lisäksi Tapparasta erottui tämä Venäläisen poika. Ennen kauden alkua kuvittelin Samin olevan neloskentän vakiopuurtajia, mutta poikahan alkaa näyttää ihan pelimieheltä. Oikeastaan ainoa Tapparan pelaaja, jolla vauhti oli kovaa ja kiekkokin pysyi mukana. Tuota herraa kannattaa seurata jatkossa, jos kiinnostaa.

Huomenna sitten katsotaan, mitä tuleman pitää.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jokseenkin samaa oli tarjolla eilen kuin on ollut koko alkukauden.
Piste oli hyvä juttu, mutta muuten ei tuo sellaiselta touhulta näyttänyt, että sarjataulukossa saisi montaakaan joukkuetta jätettyä taakse.

No, ehkä 'kerro, kerro kuvastin ken on liigassa surkein -leikki' jatkuu ja peilit ovat ahkerassa käytössä?

Miten ihmeessä Jukka Tiilikainen ja Olli Ahonen edes saavat tulla hallille matsipäivänä? Aivan turhia äijiä molemmat.

Tulee vielä pitkä kevät...
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lapa jäähän

Tuli sitten käytyä taas makkaratehtaalla. Vieressäni istuneen Jedan mieliksi päätin kannattaa Tapparaa. :) Eihän siitä mitään tullut. Kahvara oli maineensa veroinen. Jo viiden minuutin pelin jälkeen sympatiani olivat Bluesin puolella. Tuollaista isojen miesten nuhjailua on kauhea katsella. Jos kiekko ei ole ilmassa pitäisi pelaajan pitää LAPA JÄÄSSÄ.

Jotain pelistä kertoo se, että Bluesin ensimmäinen kunnon taklaus tuli kun peliä oli pelattu 18 minuuttia ja rapiat. Vastaavasti Tappara sai omansa 27 minuutin kohdalla. Bluesille yksi jäähy estämisestä ja Tapparalle kuusi estämisestä tai kiinnipitämisestä. Tapparalle Espoon hallin pieni kaukalo sopii kuin nyrkki silmään. Bluesin pelaajat taas kärsivät kun eivät päässeet halaajistaan eroon. Ymmärrän kyllä Tapparan kannattajien kommentit muidenkin joukkueiden kahvaamisista, kun Blues lähti sitten samaan peliin ja aloitti myös kahvauskiekon. Mainittakoon, että päivää myöhemmin Hifk-Blues pelissä ei kahvaa juuri näkynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös