Blues 2002-2003

  • 227 683
  • 2 764

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
"Blues hankki Barrasson"

Täytyy myöntää että säpsäytti tuo etusivun uutisotsikko kun tiesi että Myllys ja Oksa ovat molemmat loukkaantuneena.
 
Viimeksi muokattu:

jeke

Jäsen
Bluesin maalivahtivalinta

KalPan onni on, että Blues valitsi kuopiolaisista sen huonomman - tai vähemmän paremman - maalivahdin. Väittäisin, että Ari Luostarinen on Mestiksen paras ja ehdottomasti SM-liiga tason maalivahti, vaikka torjuntaprosentti ei juuri nyt mairittelekaan. KooKoo sai sisään vain yhden lauantaina, ja Jatkoajan raportti kertoo: "Luostarinen esitti jälleen kerran tukun maailmanluokan torjuntoja".

Jos Kauhanen nyt kuitenkin on Hpk-pelissä maalissa ja pelaa huippupelin, niin saatanpa vielä kuulla... Siispä yhteenvetona: Sekä Kauhanen että Luostarinen ovat hyviä veskareita.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Myrskynkaltainen on tuulen puhallus, myös Blues-fanien alasajossa täällä Jatkoajassa, näin maaraskuun kurkkiessa jo ovelle. Ensin Ribikseltä oikeudet pois ja nyt sitten Prjakhin jäähyilemään eilisen Narri-pelin kommenttejen vuoksi.

Pitäisköhän avata oikein äänestys tuolla vapaanpuolella, kuka meistä lopuista noin tusinasta "aktiivikirjoittajasta" on seuraavaksi liipaisimella? Palkintona voittajalle ei enempää tai vähempää, kuin pelikieltoa tai oikeuksien poisto.

Chat, provo, chat, provo, sorry!
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Missä mättää kun maaleja ei tule?

Joukkue on tällähetkellä tehnyt vähiten maaleja liigassa vaikka ylivoimapeli on liigan toisiksi parasta. Ongelmana onkin, että viidellä viittä vastaan Blues on tehnyt AINOASTAAN yhden maalin per ottelu. Eli tarvitsemme "ketsuppipullon" eli Kohnin tai jonkun muun maalintekoon kykenevän vahvistuksen ja nopeasti muuten menetämme turhia pisteitä tehottomuuden takia. Onko kenelläkään mitään tietoa miten Kohin neuvottelut etenevät?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Blues ennen maajoukkuetaukoa

Hohhoijaa. Ykkösjoukkueeni ja rakkauteni HIFK suhmuroi, samoin pikkuveli ja symppisseura Blues. Tänään täytyy itse mennä katsomaan, mitä se savon lahja nyt on keksinyt.

Niin, Bluesin mähliminen on päinvastaista HIFKin mählimisen kanssa. HIFK tekee paljon maaleja leveällä rintamalla ja päästää paljon maaleja. Blues on tehnyt liigan vähiten (!) maaleja ja tehoista vastaa käytännössä yksi mies ja hänen ympärilleen kulloinkin kasattu ketju. Huono homma. Toisaalta, maaleja ei ole tehty tuhottomasti Bluesia vastaan. Hyvä homma.

Pitkällä tähtäimellä, näin vedonlyöjän näkökulmasta esimerkiksi katsoen, Bluesin kaari tulee olemaan pomminvarmasti laskeva, mikäli muutosta (=levennystä) ei tapahdu. Selitys on se, että joukkueet alkavat olla koko ajan tutumpia toisilleen sarjan pidentyessä ja on luonnollisesti yhä helpompaa pelata sellaista joukkuetta vastaan, jonka saa tehottomaksi ottamalla yhden kaverin pelistä pois. Se on ihan kylmää matematiikkaa.

Bluesin täytyisi nyt viimeistään vetää se johtopäätös, että joukkue tarvitsee toisenkin hyökkäävän ketjun, jos se meinaa menestyä. Siis yhden peliätekevän sentterin ja ainakin yhden pomminvarman maalejatekevän laiturin. Sarno on mitäänsanomaton hankinta. Eihän Bluesilta puutu kuin Stapleton ja Kohn, niin kaikki olisi kunnossa....eli siis stuntit näille hemmoille.
Lisäksi Kapanen pitäisi siirtää syrjään päävastuusta, savolainen ei osaa voittaa tärkeitä otteluja. Viimeistään pleijareissa se nähdään ja on nähty monta kertaa aiemminkin.

Näin minä näkisin naapurista tämän Blöössin tilanteen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Bluesin maalivahtivalinta

Viestin lähetti jeke
KalPan onni on, että Blues valitsi kuopiolaisista sen huonomman - tai vähemmän paremman - maalivahdin. Väittäisin, että Ari Luostarinen on Mestiksen paras ja ehdottomasti SM-liiga tason maalivahti, vaikka torjuntaprosentti ei juuri nyt mairittelekaan.

Voihan se olla, ettei KalPa suostunut Luostarisesta luopumaan... Tosin, mitä minä olen miehiä tositoimissa nähnyt, niin päteviä kavereita ovat kummatkin. Molarien vertailu on vaikeaa, mutta en nyt vielä Luostarista sarjan parhaaksi valitsisi. Hermeksen Lassila on pelannut loistavasti ja Grahn torjui KooKoolle monta pistettä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eiköhän Sarno saa jatkaa, mielestäni on parantanut peliä koko ajan ja luo hyvin tilanteita.

Ens vuonna voitaisiin todellakin jatkaa Oksa+Myllyniemi kombinaatiolla ja käyttää Jamon palkka vaikka kolmosketjun paranteluun.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Luu jäi käteen

Viime viikolla Espooseen huhuttu ja tulossa ollut pelaaja meni Tsekin sarjaan. Paha pettymys, kun ei tänne saatukaan.

Ruuttu oli antanut hieman katkeria kommetteja Detroit- yhteistyöstä. Jotain tähän tyyliin, että odotettiin rauhassa, mutta ketään ei saatu.

Nyt Kohn tänne! Kelpaisi minulle ainakin loistavasti. Sarnon jatko piti alunperin olla melko varmasti jo selville maajoukkue taukoon mennessä, mutta nyt asia on kuulemma ihan auki vielä ja Blues haluaa katsoa koko kymmenen pelin try-outin Peterin otteita. Itse en ehkä pitäisi Sarnoa. On vähän liian pehmeä otteinen!

Ikävä oli tuo "Jatkoajan suursiivous" Blues-kirjoittajista!

Viitanen alkaa kuntoutua. On ollut jo ekat treenit vetämässä. Hirvonen ja Jämä huilaa vielä. Paluu on heillä viimeistään joulutauon jälkeen. Onneksi Jussille ei sitten ilmeisesti tullut pahempa.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Siis ymmärränköhän nyt aivan oikein....

"Mallintekijää" ei hankita tällä erää, koska riveissämme niitä on aivan riittävästi...

Ei voi kun taas sanoa, notta voi helvetti ,mitä idioottejeja organisaatiossamme tällöin on...!!!

Totuus kuitenkin on se, että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, Bluesissa ei ole YHTÄÄN maalintekoon pystyvää miestä tällä hetkellä...

Kuinka kauan organisaatiossa aiotaan odottaa ketsuppipullon poksahtamista???
Kovin kauaa sitä ei ole varaa tehdä.
Pelit kovenee ja tällä menolla jäädään pahasti jalkoihin, jos ottelussa pystytään tekemään keskimäärin ainoastaan kaksi maalia...

Nyt järki käteen.... PLIIS!
 

Carlos

Jäsen
Re: Luu jäi käteen

Viestin lähetti Kiekko-Antti
Ikävä oli tuo "Jatkoajan suursiivous" Blues-kirjoittajista!


Öööh... olen ollut sivussa nyt muutaman päivän, valaisisitko hiukan mistä tässä on kysymys? Ribiksen oikeudet näyttävät olevan poistettu, mutta onko jotain muutakin?
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti ZOOM
Totuus kuitenkin on se, että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, Bluesissa ei ole YHTÄÄN maalintekoon pystyvää miestä tällä hetkellä...

Hauskasti sanottu. Eikös tuo tarkoita samaa kun että "Bluesissa on muutama maalintekoon pystyvä mies ;)

Miika Elomo näytti eilen, että kyllä se maalinteko vielä onnistuu kunhan saa paikkoja. Edelleen uskaltaisin laittaa Miikan ykkösketjuun kokeilemaan. Caloun tarvitsee toiselle laidalleen sellaisen miehen joka pystyy kaivamaan kiekon kulmissa ja tekemään tilaa Jaanalle. Lisäksi pitäisi vielä osata tehdä maali namupaikoista. Toinen vaihtoehto olisi Tuomainen.

EDIT: typo
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Vai oli Ruuttu antanut hieman katkeria kommentteja Detroit-yhteistyöstä. Ei mikään ihme sinänsä, jos siihen kerran oli laksettu, mutta nyt ei sitten mitään olisikaan tulossa. Toisaalta varmasti alusta asti ymmärrettiin, että onhan siinä riski, kun jää odottamaan, jos Detroitista tulisi joku. Onhan niitä pelimiehiä muuallakin kuin Detroitissa.
Tuo kyllä kuulostaa hieman oudolta, että Krisu olisi sitä mieltä, että joukkueessa on tarpeeksi maalintekijöitä. Täällä jo useaan kertaan todettu faktahan on se, että joukkueessa ei puhtaita maalintekijöitä ole liiemmin ja eiköhän Ruuttukin ole tästä selvillä.
Toki onhan herroilla Tuomainen, MElomo... rahkeita hieman parempaankin mitä on nähty, mutta kyllä sellainen puhdas maalinsylkijä olisi tarpeen.
Voisi tämä ketsuppipullokin aueta helpommin koko joukkueelta, kun tulisi joku joka varmasti laittaisi Calounin passit maaliin, TElomosta nyt ei ehkä ihan siihen ole. Varmasti olisi kakkoseen ihan kelpo kaveri, muttei vielä ole kuitenkaan ainesta nousta joukkueen ykkösmaalintekijäksi.
Mielestäni lähinnä olisi siis tarpeen saada Calounille parin ja sitten kakkoseen Sarno tai joku, joka tuo tehoja myös leveämmälle rintamalle.
Näin näkisin, että joukkue alkaisi olla sellaisessa kuosissa, että voisi taas vähän turvallisemmin mielin odotella tulevaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sarnon jatkamisesta ollaan kahta mieltä Bluesissa. Eilinen paransi hänen osakkeitaan selkeästi. Onhan kaveri taitava, mutta luvalla sanoen aika pehmeä kanukiksi. Eilinen oli malliesimerkki siitä, mistä kirjoitin ylempänä: jos Calounilla ei kulje, Bluesin eloonjääminen ottelussa on toisen onnistuvan kombinaation varassa. Ja sitä ei ole ennen eilistä ollut.

Eilen ratkaisu löytyi, mutta varmuutta ja leveyttä Blues kaipaisi lisää. En vielä usko, että Melomo löysi nyt kerralla maalijyvän. Ja Calounia tuntien voin sanoa, että hänelläkin helpottaa henkisesti, jos hän tietää, että joku muukin saattaa tehdä maaleja. Eiliset ohilaukaukset avopaikoista menivät Jampalla yliyrittämisen piikkin: ...."mun on PAKKO TEHDÄ MAALI NYT HETI, muuten me hävitään..."
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Viestin lähetti JHag
Sarnon jatkamisesta ollaan kahta mieltä Bluesissa. Eilinen paransi hänen osakkeitaan selkeästi. Onhan kaveri taitava, mutta luvalla sanoen aika pehmeä kanukiksi. Eilinen oli malliesimerkki siitä, mistä kirjoitin ylempänä: jos Calounilla ei kulje, Bluesin eloonjääminen ottelussa on toisen onnistuvan kombinaation varassa. Ja sitä ei ole ennen eilistä ollut.

Niinpä. Olisikin ollut tosi mielenkiintoista nähdä Kalto-Ylönen-Nieminen-ketjua, ellei Jussi ois loukkaantunut heti avausvaihdossa... olisko toi ketju pystynyt ratkaisuihin? Luulisi että ainakin kiekkoa pystyttäisiin kaivamaan kulmista ja tuomaan maalille, kaikilla kavereilla kuitenkin aika hyvin vääntövoimaa, Ylönenhän nyt NHL-kettuna vastaa melkein kahta Sm-liigan peruspakkia kun päästään päädyn ja laitojen lähelle. Nythän kun siinä ainakin jossain vaiheessa pelasi Virkkunen, niin kaiken toivon mistään onnistumisesta saa heittää... sori vaan Teemu jos satut palstaa lukemaan.

Sarno on aika pahasti pehmeä, mutta on hyvä pyörittelemään kiekkoa ja jakamaan syöttöjä, maalinteossa ei mikään kummoisempi. Mutta paljon riippuu muista vaihtoehdoista: jos kakkossentteriksi ei ole juuri muita vaihtoehtoja, niin onhan se Sarno ihan jees. Mutta jos saisi vähän ärhäkkäämmän sentterin niin voisi käsien pehmeystäkin aavistuksen tinkiä... mutta kiekollista osaamista me tarvitaan ehdottomasti.

Ja T.Elomo saisi onnistua maalinteossa vaikka vahingossakin, niin uskoisin että kaverilta taas aukeisi monta lukkoa. Muutamat missatut tuhannen taalan paikat ovat varmaan syöneet vähän itseluottamusta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Kaljami


Niinpä. Olisikin ollut tosi mielenkiintoista nähdä Kalto-Ylönen-Nieminen-ketjua, ellei Jussi ois loukkaantunut heti avausvaihdossa... olisko toi ketju pystynyt ratkaisuihin? Luulisi että ainakin kiekkoa pystyttäisiin kaivamaan kulmista ja tuomaan maalille, kaikilla kavereilla kuitenkin aika hyvin vääntövoimaa, Ylönenhän nyt NHL-kettuna vastaa melkein kahta Sm-liigan peruspakkia kun päästään päädyn ja laitojen lähelle. Nythän kun siinä ainakin jossain vaiheessa pelasi Virkkunen, niin kaiken toivon mistään onnistumisesta saa heittää... sori vaan Teemu jos satut palstaa lukemaan.

Toi mainitsemasi Kalto - Ylönen- Nieminenhän oli pelasi HIFK-pelissä. Siellä se esitti hyviä otteita, mutta jäi tehottomaksi. Taisivat pelata samalla kokoonpanolla myös Ilmalassa lauantaina. Eilisessä pelissä Nieminen oli neloskentässä ja Ylösen kentässä oli oikeassa laidassa Tuomainen. Ylösen loukkaannuttua Virkkunen siirrettiin Ketjuun Kalton paikalle laitaan ja Kalto keskelle Ylösen tilalle.
 

Poul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Detroitin yhteistyöstä

Niin, olen ihmetellyt mitä tämä Detroitin yhteistyö oikein pitää sisällään? Varsinkin nyt kun näyttää siltä ettei Detroit oikein tunnu innostuneelta lähettämään meille kehityskelpoisia pelaajia. Hyötyykö Detroit tästä yhteistyöstä millään tavalla? Nähtävästi ei.

Joku on muistaakseni sanonut että Detroit maksaa pelaajien palkat jos ne pelaavat meillä, mutta tämä ei voi pitää paikkansa yksinkertaisesti siitä syystä että Herra Verottaja ei hyväksyisi sitä. Osan palkasta voi ehkä mahdollisesti maksaa Detroitista, mutta Bluesille tämä ei tule halvemmaksi kuin että palkkaisi kyseisen herran itse.

Sarnosta vielä että itse olen valmis laittamaan hänet seuraavalla koneella kotiin. Hän on ok aloittaja ja syöttää ihan hyvin, mutta turhaan tämmöinen lainelautailija vie peliaikaa muilta. Mutta pelatkoon nyt sitten kaikki kymmenen pelinsä. Syön mielelläni sanani jos hänestä kehkeytyy pelimies (tsemppaa vähän enemmän, myös puolustuspäässä). Näillä näytöillä hän ei vielä täytä vahvistuksen kriteerit. Otetaan mielummin joku todellinen vahvistus jos on pakko valita. Olkohn vaikka sitten joku tsekki.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Re: Luu jäi käteen

Viestin lähetti Kiekko-Antti

Ruuttu oli antanut hieman katkeria kommetteja Detroit- yhteistyöstä. Jotain tähän tyyliin, että odotettiin rauhassa, mutta ketään ei saatu.

No toi nyt tuskin oli mitään uutta että yhteistyö ei suju jenkkien kanssa, ei jenkit osaa yhteistyötä. Ei niiden tarvitse, ameriikka on niin suuri ja kaunis.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Detroitin yhteistyöstä

Viestin lähetti Poul
Niin, olen ihmetellyt mitä tämä Detroitin yhteistyö oikein pitää sisällään? Varsinkin nyt kun näyttää siltä ettei Detroit oikein tunnu innostuneelta lähettämään meille kehityskelpoisia pelaajia. Hyötyykö Detroit tästä yhteistyöstä millään tavalla? Nähtävästi ei.

Joo, minäkin haluaisin tietää mitä tämä yhteistyö pitää sisällään. Ei muuten mutta yksikään Detroitfani jonka kanssa olen keskustellut ei ole kuullut ko. jutusta. Ei sellaisetkaan jotka yleensä tietävät organisaation asioista jonkin verran.

Mielenkiintoista on ollut se että tässäkin ketjussa joillain on kuvitelma että Detroit lähettäisi jonkun kokoonpanossaan olevan pelaajan Suomeen. Tai edes jonkun farmin parhaista, mutta tämä on hiukan liian epäloogista ajattelua. Jonkin farmin keskitason miehen tai jonkun joka on havaittu tarpeettomaksi tulevaisuutta ajatellen (lue: Kohn) he voivat lähettää, mutta eivät todellakaan ketään josta voisi olla hyötyä tulevaisuudessa.

Ei silti, jollekin Williamsille olisi voinut tehdä hyvää pelata täällä viime kaudella, mutta nyt mies on jo liian "hyvä" SM-liigaan.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Kysymyksiä, kysymyksiä!

Hmm, jos joku minua viisaampi kertoisi muutaman mieltäni painavan asian. Eli:

1. Mikä on Myllyksen, Oksan ja Ylösen tilanne? Eli onko annettu mitään arviota koska palaavat pelaavaan kokoonpanoon?

2. Missä on Janne Seva? Onko loukkaantunut vaiko vain niin huono ettei mahdu kokoonpanoon ollenkaan? Tosin ei pahemmin kyllä haittaa tämä ettei Seva pelaa, koska hän ei ole oikeastaan yhtään mitään positiivistä esittänytkään.

3. Mielenkiinnosta kysäisen vielä että ketkä ovat nyt Bluesin A-junioreiden maalivahdit kun Myllyniemi pelaa 'ylhäällä'. A-P Tehiranta on kaiketi toinen, vai onko?
 

Bandana

Jäsen
1. Jamo palaa kokoonpanoon maajoukkuetauon jälkeen. Miku viimeistään silloin, saattaa olla jo huomenna kokoonpanossa. Ylönen on täysin kunnossa, huilasi maanantaina mutta oli tänään jo jäällä.

2. Seva on liian paska. Yritetään myydä, mutta kukaan ei miestä halua. Mies käy kuitenkin edelleen katsomossa Bluesin matseja. joten motivaatiota näköjään riittää.

3.Juha Korhonen on Bluesin A-junnujen 1.veska tällä hetkellä, kun Jere on Bluesin liigamiehistön mukana.
 

stones

Jäsen
Re: Re: Detroitin yhteistyöstä

Viestin lähetti korkki


Joo, minäkin haluaisin tietää mitä tämä yhteistyö pitää sisällään. Ei muuten mutta yksikään Detroitfani jonka kanssa olen keskustellut ei ole kuullut ko. jutusta. Ei sellaisetkaan jotka yleensä tietävät organisaation asioista jonkin verran.

Viimeisenä kolmena vuotena Detroitilla ei ole ollut ns. virallista farmisopimusta AHL:ään. Pelaajat, jotka eivät mahtuneet Detroitin rosteriin pelasivat Cincinnati Mighty Duckseissa.

Viime tammikuussa Detroit allekirjoitti virallisen viisivuotisen farmisopimuksen Grand Rapids Griffinssin kanssa. Tämä sopimus takaa vähintään 13 pelaajaa Detroitista Griffinssiin joka vuosi. Griffins muutti myös pelipaitansa vastaamaan Detroitin värejä yms. Lähde: http://www.allsports.com/nhl/redwings/archive/index.html

Koska viime kaudella ei vielä farmisopimusta ollut niin mm. Kohnin siirto Bluesiin oli mahdollista.

Stacy Roest kutsuttiin taas eilen farmista ylös Detroittiin.
 
Viimeksi muokattu:

Poul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Re: Re: Detroitin yhteistyöstä

Viestin lähetti stones


Viimeisenä kolmena vuotena Detroitilla ei ole ollut ns. virallista farmisopimusta AHL:ään.


Ymmärrän yhteistyö merkityksen AHL jengin kanssa, koska silloin pelaajat ovat loukkaantumisten varalta koko ajan valmiita hyppäämään tositoimiin. Vastaavanlainen yhteistyö olisi paljon vaikeampi toteuttaa eurooppalaisen jengin kanssa. Enkä sitä paitsi edes usko että Blues suostuisi tällaiseen yhteistyöhön että (mahdollisesti) tärkeä pelaaja noin vain lopettaisi pelit meillä ja lähtisi takaisin NHL:ään. Ja sitten tulisi taas takaisin. Ja sitten lähtisi taas. Ja sitten tulisi toinen pelaaja joka sitten lähtee taas ja tuleekin kaksi muuta tilalle jne jne.

Jos Ruuttu nyt sitten oikeasti on pettynyt tähän yhteistyöhön niin olisi mielenkiintoista tietää mitä hän oikeastaan siltä odotti!?
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Luu jäi käteen

Viestin lähetti Kiekko-Antti
Viime viikolla Espooseen huhuttu ja tulossa ollut pelaaja meni Tsekin sarjaan. Paha pettymys, kun ei tänne saatukaan.

Ruuttu oli antanut hieman katkeria kommetteja Detroit- yhteistyöstä. Jotain tähän tyyliin, että odotettiin rauhassa, mutta ketään ei saatu.


Nyt Länsiauton ja Autokaupungin välillä on jälleen havaittu kommunikointisignaaleja, joten ei tuo "mikälieyhteistyösopimus" nyt aivan kasaan ole kuivunut. Ratkaisevia päätöksiä saatanee odotella ainakin maajoukkuetauon yli. Nimilista mahdollisista pelaajista ei ole enää järin pitkä, mutta sitäkin mielenkiintoisempi.

Puhuu tuo CR julkisuudessa mitä tahansa, niin kyllä sitä viidettä miestä kovasti olla Espooseen tuomassa.

Kahtellaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös