Blues 2002-2003

  • 228 056
  • 2 764

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Roolitus:

Jos joukkueeseen hankitaan tähtipelaajia tyyliin Caloun, on järkevää järjestää heille työrauha parilla "Mr Nivalalla".

Tämähän on paljon myös kysymys pelityylin valinnasta. Pelataanko jotain "jalat jalat"-lätkää, jossa kaikki 4 ketjua ovat samantyylisiä. Luistellaan vastustaja kumoon viimeistään kolmannessa erässä. Ongelmia tulee silloin, kun pelitapa ei tuotakaan tulosta. Valmennusjohto seisoo silloin yleensä ns. "rautakorpena" vaihtoaitiossa ja kuokkaan tulee.

Toinen vaihtoehto on, että jokaisella ketjulla on oma tehtävä pelin voittamiseksi. 2 ensimmäistä ketjua tässä pelityylissä yleensä on miehitetty hyökkäävillä pelaajilla, joilla on vastuu myös ylivoimapelistä. 1-2 Jakke Ruutua mahtuu kuitenkin näihinkin ketjuihin. Kolmas ketju on yleensä ns. energiaketju, joka pelaa 0-0 peliä. Taklauksia ja luistelua ei säästellä. Nelosketjussa tanssivat isot pojat. Peliaikaa tulee vaihtelevasti. Peluuttaminen vaatii ammattitaitoa. Pyritään löytämään ottelun aikana kuumia pelaajia, jotka saavat enemmän peliaikaa. Valmennusjohdon on osattava tehdä muutoksia pelin aikana kentällisiin.

Kumpikin tyyli voi tuoda menestystä. Ifk-kannattajana itse pidän tietysti enemmän jälkimmäisestä pelitavasta.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Joopa joo

Ihmeellistä minun mielestäni tämä Nilviäisen kaipuu. Voisin melkein väittää, että jätkä on kaikkien aikojen älyllisesti heikkolahjaisin ihminen SM-liigatasolla jääkiekossa.
No, tästä on vaikea väitellä.

Sanoisin kuitenkin, että Blues ei tee jätkällä yhtään mitään. Kuten joku sanoikin, annetaan mieluummin se nelosketjun paikka jollekin omalle lupaavalle junnulle, sillä täällähän niitä pitäisi riittää. Mieluummin kuin jollekin umpiluupäiselle Nilviäiselle, jonka kovuudesta ei TÄSSÄ liigassa ole mitään hyötyä. Kerran kun kostat, olet puolet kaudesta sivussa ja aiheutat joukkueelle 5 minuutin rangaistuksen--->vastustajalle ylivoiman ja kenties omalle joukkueelle tappion. Jos tänne pelotetta halutaan (koko sana saa melkein nauramaan...ymmärtäisin tuon jos puhuttaisiin jostain Pohjois-Kanadan häiriintyneiden intiaanien jääkiekkoliigasta, mutta Suomen SM-liigasta...paskat. Koskahan täällä edes olisi viimeksi tapeltu?) Niin, siis eiköhän pelotteeksi riitä vaikka Jani Virtanen, tai jos hän ei jää joukkueeseen, niin vaikkapa Miika Elomo. Siinä on ainakin tarpeeksi kookas ja taidoiltaan paska pelaaja siihen rooliin. Ja kuitenkin sentään pelillisesti käyttökelpoisempi kuin Nilviäinen. Lisäksi Nilviäinen on mielestä uhka joukkueen yhtenäisyydelle, jos aivokapasiteetti ei riitä tajuamaan, että omissa treeneissä ei ole tarkoitus mättää porukkaa turpaan. Kaivohuone-episodi oli jo sitä luokkaa, että mielestäni vuorigorillallakin on enemmän järkeä päässä ja se saattaisi toimia parempana "pelotteenakin" kunhan se vain opetettaisiin banaanien avulla luistelemaan.

Ei kuulkaas, Mr. Brain on juuri siellä minne kuuluukin, Mansesterissa saa varmaan hakata. Kuten se biisi meni: "Ei mun tarvii luistella, syötellä tai laukoa, sillä voimallakin pärjää. "Ei mun tarvii kuunnella valmentajan juttuja, sillä voimallakin pärjää".
Jos Bluesin menestys Nivalalaisesta idiootista on kiinni, voin samantien lopettaa jääkiekon seuraamisen.

Mitä vikaa on sitäpaitsi Jämsäsessä? Pieni on mutta todella sisukas ja vahva. Täydellinen checking-pelaaja. Terrierimäinen. Viime kausi meni aika perseelleen, mutta toissakaudella loistavia otteita. Virkkunen onkin jo aika paska, mutta vain eteenpäin voidaan mennä. Mieluummin siihenkin kuitenkin joku oma junnu.

T: Nimim. Pasi-hauis tiukkenee, pää pehmenee.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Nielikäisestä huolimatta.. ei meillä kuitenkaan ihan mikään pienikokoinen joukkue ole.

Kuusi kategoriaa..

Mikki Hiiret (ribiksen suosikit):
- Teemu Virkkunen, 183 cm ja 80 kg
- Cory Murphy, 178 cm ja 84 kg
- Jan Caloun, 180 cm ja 80 kg

Tsempparit (koostaan huolimatta pystyvät fyysiseen peliin):
- Kari Kalto, 180 cm ja 80 kg
- Mikael Jämsänen, 172 cm ja 78 kg
- Timo Hirvonen, 175 cm ja 85 kg
- Teemu Elomo, 180 cm ja 82 kg

Tumpelot (kokoa riittäisi mutta taitoa taklata ei)
- Juha Gustafsson, 189 cm ja 100 kg
- Janne Seva, 190 cm ja 92 kg
- Tero Määttä, 186 cm ja 94 kg
- Arto Laatikainen, 184 cm ja 88 kg

Taklaajat:
- Marko Tuomainen, 191 cm ja 99 kg
- Jani Virtanen, 186 cm ja 104 kg
- Rami Alanko, 185 cm ja 88 kg

Neutraalit (joskus taklaa, joskus ei):
- Jiri Vykoukal, 181 cm ja 87 kg
- Markku Hurme, 180 cm ja 80 kg
- Miika Elomo, 183 cm ja 82 kg

Kirjoittamattomat kortit:
- Sebastian Sulku, 181 cm ja 95 kg
- Mikko Viitanen, 190 cm ja 100 kg

Ensi kaudeksi odotan taklauksia varsinkin Juha Gustafssonilta, niin myös Tero Määtältä ja Miika Elomolta.

Niko Nieminen, jos pääsee pelaamaan, taklaa varmasti ja kovaa.

HPK-fanit voivat kertoa Sebastian Sulusta, kokoa löytyy 181 cm ja 95 kg, hallitseeko hän fyysisen pelin?

Mitat ovat muuten suoraan Jatkoajasta. Osa päin p:tä.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Cannibal: Luonnehdintasi M.Elomosta on loistava: "Tarpeeksi kookas ja taidoiltaan paska pelaaja siihen rooliin":D Hyvä mainospuhe vaikka M.Elomon agentille pelaajan perään liitettäväksi.

3goals Patrik Huckosta: "great skater":D Niin ikään hauskaa, mutta eri syystä
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Hmm.. Ei mitenkään sekoittaakseni palettia, mutta M. Elomo on ollut yksi kovimpia Bluesin treeneissä. Samoin Kari Kalto ja Teemu Virkkunen pistää silmään, miehet taistelevat ihan uudella ilmeellä viimekauteen verrattuna, mitenkään aliarvioimatta Kaltoa, mutta hampaaton se oli viimekaudella verrattuna aikaisempaan.

Jos treenien perusteella pitää jotakin pelaaja dissata niin se on ehdottomasti Janne Seva! Mies on niin puukäsi, ja kankea, että huh... Ihmettelen vielä niitä juttua Jannen selkä kivuista, ku on se joka kerta siellä ollu täydessä vauhissa ku mä siel oon ollu! Ei muuten ole mikään huimaava vauhti.

Treenien yllättäjät:
- Teemu Virkkunen, Taitava, yllättävän taitava
- Kari Kalto, Energinen, lukee peliä hyvin
- Miika Elomo, Tsemppiä on ja saanut malttia lisää
- Rami Alanko, kova luu, varma peruspakki
- Jarmo Myllys, huuli lentää ja Jamolla näyttää taas olevan kivaa maalissa

Treenien normaali suorittajat:
- Teemu Elomo, taitoa on ja syöttöjäkin tulee.
- Markku Hurme, kovaa duunia ja taitoa on selvästi.

Treenien pohja noteeraukset:
- Janne Seva, Kankea, oi niin kankea, ja huono laukaus
- Tero Määttä, yhtä huono ku ennenkin.
- Timo Hirvonen, onko sisäinen liekki jo sammunut?
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Nikke
En oikein tiedä mitä hait takaa viestilläsi Jaari koska mielestäni asiaa on käsitelty jo liikaakin(?). Toivottavasti tämä nyt ainakin selvensi jotain...tai sitten ei...

Itseasiassa en tiedä itsekkään mitä hain takaa :).

Olin kyllä itsekkin hyvinkin valmis vaihtamaan Virkkusen/jämsäsen/Sevan Nielikäiseen en vain nyt (kuten jo tossa kirjoitin) tajua tätä porua (jota itse jatkan :)) mikä syntyi miehen ympärille. Kyseessä oli kuitenkin ainoastaan keskitason ellei jopa alemman keskitason pelaaja. Olihan tuo ei mahtunut mihinkään joukkueeseen vähän kärjistetty mutta niin oli myös kohta Daespoon kirjoituksessa missä puhuttiin "täydellisestä" roolipelaajasta, tähän takerruin.

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus herättää enempää keskustelua Nielikäisestä ja lopetankin asialla pekuleeraamisen myös minä tähn viestiin. Olkoon meillä kaikilla omat mielipiteemme miehestä, se on kuitenkin varmaa ettei hän aloita kautta 02-03 Bluessin paidassa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Re: Joopa joo

Viestin lähetti Cannibal
Niin, siis eiköhän pelotteeksi riitä vaikka Jani Virtanen, tai jos hän ei jää joukkueeseen, niin vaikkapa Miika Elomo. Siinä on ainakin tarpeeksi kookas ja taidoiltaan paska pelaaja siihen rooliin.
Koko keskusteluahan ei tarvitsisi edes käydä jos Jani Virtasesta tai Miika Elomosta olisi pelotteeksi, mutta kun ei ole. Se nähtiin jo viime kaudella. Calounia rapattiin joka pelissä, ja muistaakseni kerran Virtanen kävi jotain tönäisemässä. Oikean mallin mukaan olisi käynyt niin, että joku rappaa Calounia ja mielellään saman tien tai viimeistään seuraavassa vaihdossa joku käy torppaajaa hiukan muistuttamassa koskemattomuudesta. Jos muistutus ei tepsi, leivotaan vaikka lättyyn. Caloun ja Jamo ovat joukkueen tähtiä ja heille pitäisi olla oma suojelija. Sitä ei tällä hetkellä ole, ja ei varmaan tulekaan, koska suomalaisia ei enää ole tarjolla ja ulkomaalaispaikkaa ei tämän roolin mieheen kannata tuhlata. Niinpä odotamme innolla kuinka paljon Calounia saa tällä kaudella rapata. Sator varmaan hermostuu katselemaan sitä jossain vaiheessa, mutta voiko hän asiaa muuttaa on eri asia. Toivottavasti voi.


Mitä vikaa on sitäpaitsi Jämsäsessä? Pieni on mutta todella sisukas ja vahva. Täydellinen checking-pelaaja. Terrierimäinen. Viime kausi meni aika perseelleen, mutta toissakaudella loistavia otteita.

Jämsäsen ongelma on pieni koko, jolloin hän ei voi olla täydellinen checking-pelaaja. Ja eikä kaveri osaa kuitenkaan pelatakaan niin Jämällä ei vaan mitään tee. Kiva että tsemppaa, mutta minun puolestani voisi tehdä sitä jossain muualla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Menee pahasti mielipiteet ristiin Pasin suhteen (yllätys), suurin osa lienee kuitenkin sitä mieltä että Pasista on enemmän hyötyä nelosessa kuin Virkkusesta.

Toivottavasti omat junnut saavat nyt sitä peliaikaa, Nieminen ja Sakko eivät yksinkertaisesti voi olla huonompia kuin Virkkunen.
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Viestin lähetti Daespoo
Menee pahasti mielipiteet ristiin Pasin suhteen (yllätys), suurin osa lienee kuitenkin sitä mieltä että Pasista on enemmän hyötyä nelosessa kuin Virkkusesta.

Toivottavasti omat junnut saavat nyt sitä peliaikaa, Nieminen ja Sakko eivät yksinkertaisesti voi olla huonompia kuin Virkkunen.

Bluesíssa ei ole mitään käyttöä pelaajalle joka liikkuu kentällä aina asenteella "vittu mä lyön sua vittu..." ja menee nyrkit pystyssä uhoamassa.
Ja tätä jatkuu niin kauan kunnes vastapuolen joukkueesta joku viileenä pyasytellyt ja peliin keskittynyt kaveri hermostuu ja läväyttää uhoojalta silmän punaseks.

Tälläinen, täysin ärsyttämiseen keskittyvä pelityyli ei kuulu edes Bluesin imagoon. Kovaa pelaava herrasmies -tyyli, jep, se on Blues.
Virtanen (katsokaa jo miehen mitat) on tarvittaessa kova jätkä.
Kovan jätkän ei tarvii olla idiootti. Pleijareissa muistan kyllä kun Vili oli menossa ojentamaan Tapparan kaveria heti kun tämä oli Calounia kohdellu vähän huonosti. Tapparan poju pakeni.
Roolituksesta kun lähdetään liikkeelle, niin eiköhän valmentajat laita pelaajat tiettyihin rooleihin?
Virtanenkin pelannee sitä roolia mitä valmentaja haluu, jos käsky käy niin ehkäpä Viliki keskittyy vaikka Calounin koskemattomudne vartiointiin.

Kun Topperilta kysyttiin sen haluja tapella, Topo vastas että pelaa tyylillä minkä valmentaja käskee.
 

Remu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
On Jämsäsellä muutakin vikaa kuin pelkkä koko. Realiteettien tunnustaminen on ollut kaverilla hieman niin ja näin, kun junnuvuosina (B- tai A-junnnuissa) oli kysytty kaikkien tavoitteiden perään, niin #77 oli ilmoittanut omaksi tavoitteeksi Naganon 98 olympialaiset. Ihan kalkkiviivoilla taisi silloin jäädä koneesta pois...

Ei siinä mitään että on tavoitteita, mutta jos pelityyliltään yrittää jäljitellä legendaarista Timo Karvista K-Espoon I-divariajoilta ja kokoa on 20 cm & kg vähemmän, niin kyllä oikea paikka olisi silloin Suomi-sarja.

-Torino 2006-
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Re: Re: Joopa joo

Viestin lähetti Footless

Koko keskusteluahan ei tarvitsisi edes käydä jos Jani Virtasesta tai Miika Elomosta olisi pelotteeksi, mutta kun ei ole. Se nähtiin jo viime kaudella. Calounia rapattiin joka pelissä, ja muistaakseni kerran Virtanen kävi jotain tönäisemässä. Oikean mallin mukaan olisi käynyt niin, että joku rappaa Calounia ja mielellään saman tien tai viimeistään seuraavassa vaihdossa joku käy torppaajaa hiukan muistuttamassa koskemattomuudesta. Jos muistutus ei tepsi, leivotaan vaikka lättyyn. Caloun ja Jamo ovat joukkueen tähtiä ja heille pitäisi olla oma suojelija. Sitä ei tällä hetkellä ole, ja ei varmaan tulekaan, koska suomalaisia ei enää ole tarjolla ja ulkomaalaispaikkaa ei tämän roolin mieheen kannata tuhlata. Niinpä odotamme innolla kuinka paljon Calounia saa tällä kaudella rapata. Sator varmaan hermostuu katselemaan sitä jossain vaiheessa, mutta voiko hän asiaa muuttaa on eri asia. Toivottavasti voi.

Hyvä esimerkki Footless.

Toivotttavasti tämä aukaisee edes muutaman aamurähmäisen silmän ymmärtämään miksi goonien perään haikaillaan.

Tuskin kukaan Bluesin pelejä seurannut on voinut välttyä huomaamasta, että esim. Calounia ärsytetään peli alusta pelin loppuun aivan tahallaan. Kyllä, aivan tarkoituksella.

Tuskin kukaan myöskään väittää vastaan, että kun tarpeeksi häiritään ja rikotaan niin pinna palaa. Seurauksena turha jäähy. Eli koko goonin (=peloite. Vaatii siis kokoa, hulluutta ja kunnioitusta vastustajan pelaajilta) ideahan on vain taata työrauha tähtipelaajille, jotta voivat rauhassa tehdä niitä pisteitä. Se roolitus, ju nou...

Vaikka en tähän nimenomaiseen keskusteluun ole aiemmin osallistunutkaan, niin olo on kuin päätä seinään hakkaisi. Mikä ihme tässä aivan yksinkertaisessa asiassa voi olla niin vaikeaa ymmärtää.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Ribis vastasit taannoiseen kysymykseeni siitä parin kauden takaisesta Davidssonin telomisesta. Aivan oikea vastaus, totta Wilman hermostui ja teki miehen työn! Nyt käytät taas esimerkkinä Wilmannia. Kuinka hän suojelee tähtipelaajia. Myönnän hän oli siihen mies paikallaan?

Seuraavaksi kysynkin, koska olet viimeksi nähnyt Wilmannin kaukalossa sininen paita päällä?

...Autan vähän siitä on jo vierähtänyt aikaa, eli juuri siksi minä kaipaan joukkueeseen kaveria kuka uskaltaa pudottaa hanskat kuten Wili. Sellainen fyysinen pelote on Calounin ollessa joukkueessa välttämätön jos halutaan nähdä parasta Calounia. Virtanen ei tähän kykene. Se nähtiin viime kaudella. Hänen jatkonsa meillä ja mahtuminen kokoonpanoon on edelleen vaakalaudalla.

Tapio oli täällä huolissaan joukkueiden kemioista jos Nielikäinen olisi liittynyt joukkueeseen. Turha pelko. EIkö Jhag ole jo tarpeeksi kertonut täällä pelaajien mielipiteitä asiaan. Voin lisätä vettä myllyyn. Suutarinen "Siinä on sellainen mies,et ei tarvii miettii enää kuka tulee kaukalos vastaan". Vykoukal "Kyllä joukkueeseen aina yksi "grazy" Pasi tarvitaan. Kautta aikain ovat poliisit olleet joukkueen tähtipelaajien suosikkeja.

Lopuksi rauhan julistus. Keskustella saa ja pitää. Se kuuluu jengin kannattamiseen, että mielipide eroja tulee. Ei päästetä niitä kuitenkaan liian pitkälle. Samaa jengiä tässä kannatetaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Esimerkki suojelusta

...ja ilman Nielikäistä. Pari-kolme kautta sitten HIFK-HPK matsista.

HIFKin kultakypärä Jan Caloun on hirmu iskussa ja kieputtaa HPK:n puolustusta kebabkioskille tavan takaa. HIFK johtaa peliä pitkälti Calounin ansioista. Jossain vaiheessa HPK:n pakilla (en muista kuka) kiehahtaa ja hän räppää rumasti Calounin takaapäin laitaan myös mailaa käyttäen. Yhden tuomarin järjestelmässä (ja montakos niitä ensi kaudella onkaan?) tuomari ei näe hyvin ajoitettua tempausta, ei jäähyä. Ja hirveä buuaus katsomosta, kun joukkuekaveri taluttaa tällin saaneen Calounin vaihtoaitioon.

Seuraava vaihto: Jere Karalahti ajaa sumeilematta HPK:n kultakypärän Tomas Vlasakin nippuun HIFKin maalin takana. Ajelu on törkeä ja siihen liittyy myös keihästäminen. Vlasak putoaa jäähän, nousee vihaisena nyrkit pystyssä ja näkee, että pelaaja on Jere. Joten hän kääntyy ja poistuu paikalta, eikä kukaan muukaan ole tulossa keskustelemaan. Kentällä ovat myös Veke Tuomainen ja Toni Lydman. Jerelle 5 + 20, mutta HPK ei saa maalia. Caloun palaa kentälle ja saa olla koko loppupelin rauhassa kuin pikkulapsi tarhan hiekkalaatikolla. HIFK voittaa.

Näin siis homma toimii. Joukkeet ja henkilöt eivät sinänsä ole olennaisia. Ja Jan Caloun teki HIFKissä enemmän pisteitä kuin Bluesissa eikä ole pelitaidoiltaan ainakaan heikentynyt.

Yksi pelaaja lisää, joka toivoi diiliä tietylle kaverille: Rami Alanko.
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Re: Esimerkki suojelusta

Viestin lähetti JHag
[B Ja Jan Caloun teki HIFKissä enemmän pisteitä kuin Bluesissa eikä ole pelitaidoiltaan ainakaan heikentynyt.

[/B]

Ei, mutta jos näit useempia Bluesin matseja, niin eikö kiinnittänyt huomiota Calounin pelityyli? Ei pelannut läheskään niin hyökkäävää peliä, järjesteli tilanteita enemmän kuin IFK:n aikoina.
Joten tämä on selitys nro 1 tuolle piste-erolle.

Lisäksi tilanteeseen vaikuttaa tietenkin miten isttu ketjuunsa, ei löytynyt Janilla Vykon kans samanlaista yhteistyötä kuin Rafun kans.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Re: Esimerkki suojelusta

Viestin lähetti ribis


Ei, mutta jos näit useempia Bluesin matseja, niin eikö kiinnittänyt huomiota Calounin pelityyli? Ei pelannut läheskään niin hyökkäävää peliä, järjesteli tilanteita enemmän kuin IFK:n aikoina.
Joten tämä on selitys nro 1 tuolle piste-erolle.

No, osataanhan siellä keskustellakin, eikä vain inttää! Hyvä.
JC oli aika nöösipoika vielä HIFKiin tullessaan, eikä hänellä ollut läheskään niin kovaa itseluottamusta kuin nykyään. Summasen ja Westerlundin piti vakuutella tälle herkähkölle tsekkiluonteelle, että osaat kyllä, kun haluat. NHL:ssä kohtelu oli ollut "you pussy chicken" -tyyppistä tuuttausta, joka ei sovi kaikille. Siksi luulen Lasse Pirjetän palaavan pikaisesti pois ja siksi luulen Hannes Hyvösen pysyvän ison veden takana.

Tästäkin huolimatta JC teki uskomattomat tehot oikeastaan pelkkänä snaipperina Davidssonin rinnalla.

Myöhemmin JC, joka ei siis kuitenkaan ole missään vaiheessa pelannut sentterinä, sai isompaa roolia yv:n pyörittäjänä, jossa hän on sairaan vaarallinen ja myös paikkojen järjestäjänä. Tämähän ei suinkaan merkitse sitä, että ennen snaipperina tehdyt pisteet VÄHENISIVÄT vastuun lisääntyessä. Päinvastoin. Paikkoja myös järjestelevä ja peliä tekevä JC -jumalaisia syöttöjä jne- saa jo ihan matematiikankin mukaan enemmän tehoja kuin "pelkkä" sniper-Caloun. Ja näin myös tapahtui, JC:n pistekäyrä oli selkeässä nousussa ja häneltä odotettiin jopa Nenä Jalosen piste-ennätyksen rikkomista.

Bluesissa JC:n rooli on samanlainen kuin HIFKin loppuaikoina; pelin tekeminen, yv:n pyörittäminen ja myös maalien teko. Vastuu on lisääntynyt itseluottamuksen ja taitojen myötä. Mutta JC:n pistemäärä on ollut lievässä laskussa, vaikka taidot ja fyysiset ominaisuudet ovat parantuneet. JC:n ihan oma mielipide tästä on se, että "HIFKissä sai paremman työrauhan kuin Bluesissa".

Juuri siksi JC toivoo poliisia Bluesiin. Oli hänen nimensä Nielikäinen tai VanGoonenhoof. Ja Nielikäisen hahmon ja kyvyt JC tuntee hyvin HIFKistä - äijät ovat kavereita siviilissäkin. Joten siksi JC näki tilanteen niin, että miksi etsiä kauempaa, kun lähempänäkin olisi apuja.

Toivon, että JC tekee jollain konstilla taas enemmän pojoja, pidän sällistä, vaikka hän meiltä lähtikin typerällä tavalla - oli siis itsekin hieman typerä tuossa episodissa. Ja näin viime kaudella Bluesilta/JC:ltä noin 25 matsia.

Viestin lähetti ribis

Lisäksi tilanteeseen vaikuttaa tietenkin miten isttu ketjuunsa, ei löytynyt Janilla Vykon kans samanlaista yhteistyötä kuin Rafun kans.

Tarkoitit varmaan kenttää etkä ketjua. No, kenelläkään SM-liigan hyökkääjällä ei ole mahdollisuutta pelata niin hyvän pakin kanssa kuin Rafalski oli. Sille vain ei kerta kaikkiaan voi mitään - Rafalski on Reijo Ruotsalaisen ohella SM-liigan paras pakki kautta aikojen.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
..jos kerran IFK:lla oli varaa "uhrata" Karalahti ns. kostoon, niin löytyyhän meiltä Marko Tuomainen. Fyysisyydessä ja ehkä jopa ilkeydessä aivan samaa tasoa kuin Karalahti. Ainoa ero on ulkonäkö, Tuomainen on babyface puuttuvine hampaineen ja Karalahti taas ilkeän kontulalaisen skinheadin näköinen.

Ykkösketju tullee olemaan juuri Tuomainen - Ylönen - Caloun.
Oli se hienon näköistä viime kaudellakin kun muuan Markku Hurme meni jälkitilanteissa kovistelemaan Calounin puolesta.

Kuitenkin, Pasi olisi ollut SM-liigassa yksi kovimmista. Ja olisihan hän viihdettäkin tuonut. Olisi ollut joku vastaamassa Roman Vopatin suunsoitolle.

Tuli mieleen eräs HIFK-Blues -ottelu viime kaudelta kun Calounia otettiin kuin vierasta sikaa (kuitenkin kovaa ja puhtaasti). Caloun ei hermostunut, järjesti ottelun lopussa tasoitusmaalin. Hienointa tuossa oli kun Robert Kantor oli antamassa sitä kuuluisaa keskijään pommia Calounille (punaniskayleisö oli jo valmiina hurraamaan), mutta Caloun väisti kömpelön Kantorin ja syntyi 2 vs. 1 tilanne Bluesille josta ei kuitenkaan tullut maalia.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Re: Esimerkki suojelusta

Viestin lähetti JHag
...ja ilman Nielikäistä. Pari-kolme kautta sitten HIFK-HPK matsista.

HIFKin kultakypärä Jan Caloun on hirmu iskussa ja kieputtaa HPK:n puolustusta kebabkioskille tavan takaa. HIFK johtaa peliä pitkälti Calounin ansioista. Jossain vaiheessa HPK:n pakilla (en muista kuka) kiehahtaa ja hän räppää rumasti Calounin takaapäin laitaan myös mailaa käyttäen. Yhden tuomarin järjestelmässä (ja montakos niitä ensi kaudella onkaan?) tuomari ei näe hyvin ajoitettua tempausta, ei jäähyä. Ja hirveä buuaus katsomosta, kun joukkuekaveri taluttaa tällin saaneen Calounin vaihtoaitioon.

Seuraava vaihto: Jere Karalahti ajaa sumeilematta HPK:n kultakypärän Tomas Vlasakin nippuun HIFKin maalin takana. Ajelu on törkeä ja siihen liittyy myös keihästäminen. Vlasak putoaa jäähän, nousee vihaisena nyrkit pystyssä ja näkee, että pelaaja on Jere. Joten hän kääntyy ja poistuu paikalta, eikä kukaan muukaan ole tulossa keskustelemaan. Kentällä ovat myös Veke Tuomainen ja Toni Lydman. Jerelle 5 + 20, mutta HPK ei saa maalia. Caloun palaa kentälle ja saa olla koko loppupelin rauhassa kuin pikkulapsi tarhan hiekkalaatikolla. HIFK voittaa.

Näin siis homma toimii. Joukkeet ja henkilöt eivät sinänsä ole olennaisia. Ja Jan Caloun teki HIFKissä enemmän pisteitä kuin Bluesissa eikä ole pelitaidoiltaan ainakaan heikentynyt.

Yksi pelaaja lisää, joka toivoi diiliä tietylle kaverille: Rami Alanko.

Olinpa tässä juuri itsekin kirjoittamassa tästä 'suojelusta' että miksi aina pitää mussuttaa sille joka tulee lyömään Calounia. Kerran teet selväksi ottamalla vaikka Helmistä ihan H******N kovaa, että tänne ei tulla aukomaan!

Alanko halusi sen yhden Bluesiin varmaan siksi, että sais ite keskittyä enempi pelaamiseen!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nimenomaan, Mr.Bluus, nimenomaan. Ja Tommy; HIFK ei varsinaisesti uhrannut Jereä. Äijä hoiteli homman ihan itse ja heti;) Ei jaksanut odotella Tomppaa?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Willman

Pakko ottaa pieni kommentti tähän peloitekeskusteluun, erityisesti koskien Timo Willmania.

Tuollaista temppua, minkä kohteeksi Davidsson joutui, olisi tuskin edes nähty, jos Willman olisi oikeasti ollut pelote kenellekään. Kyllähän mies tappeli, mutta voisihan Blues palkata vaikka minut tappelemaan (ja useiten ottamaan itse turpaan). Willman on pikkusika, joka ei pelota tarpeeksi. Pasi olisi voinut pelottaa, mutta sitä on enää turha miettiä. Mielestäni joukkue kuin joukkue tarvitsee kaksi goonia, koska jossain vaiheessa kautta kuitenkin napsahtaa pikkaisen pidempi kakku istuttavaksi ja silloin pitää olla "varamies" käytettävissä.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En kyllä sitten tajua miksi Nielikäistä ei haluta mihinkään joukkueeseen. Mies on yksi parhaista nelosketjun pelaajista liigassa, ja olen erittäin pettynyt ettei äijää näy ensi kauden HIFK:ssa. Goonina olemisen lisäksi osaa myös pelata.

Onko Nielikäisen Blues- siirto lähellä ?
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Hai
En kyllä sitten tajua miksi Nielikäistä ei haluta mihinkään joukkueeseen. Mies on yksi parhaista nelosketjun pelaajista liigassa, ja olen erittäin pettynyt ettei äijää näy ensi kauden HIFK:ssa. Goonina olemisen lisäksi osaa myös pelata.

Onko Nielikäisen Blues- siirto lähellä ?

Joko harrastat minulta ohimenevää ironiaa tai sitten et aidosti tiedä, että herra Nielikäinen pelaa ensi vuoden Manchesterissä. Eli siirto Bluesiin ei ole lähellä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hai


Onko Nielikäisen Blues- siirto lähellä ?

Tules pois täältä vieraasta ketjusta. Olet sitten ollut palstalta veks pari viikkoa...Nielis menee Mänsesteriin, tuolla se on uutisissa Jatkiksessakin.

*Senior kuskaa korvasta Klubiveljensä omiensa luo*
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Re: Willman

Viestin lähetti E
Pakko ottaa pieni kommentti tähän peloitekeskusteluun, erityisesti koskien Timo Willmania.

Tuollaista temppua, minkä kohteeksi Davidsson joutui, olisi tuskin edes nähty, jos Willman olisi oikeasti ollut pelote kenellekään. Kyllähän mies tappeli, mutta voisihan Blues palkata vaikka minut tappelemaan (ja useiten ottamaan itse turpaan). Willman on pikkusika, joka ei pelota tarpeeksi. Pasi olisi voinut pelottaa, mutta sitä on enää turha miettiä. Mielestäni joukkue kuin joukkue tarvitsee kaksi goonia, koska jossain vaiheessa kautta kuitenkin napsahtaa pikkaisen pidempi kakku istuttavaksi ja silloin pitää olla "varamies" käytettävissä.

Kyllä, Pasi olis varmasti pitänyt Heiskasen poissa koko tilanteesta, luulen että Davidssonin loukkaantuminen oli ratkaiseva tekiä ettei Blues juhlinut mestaruutta kyseisenä vuonna.
Menetty mestaruus ja vain sen takia kun Ruuttu on täys idiootti sen mikki-hiiri hanneksen kans eikä tajua palkata Nielikäistä Bluesiin, onko jo liian myöhäistä ensi kautta ajatellen.
Itseasiassa Pasi jos olisi joukkueessamme, tuskin vastustaja uskaltaisi otteluun ollenkaa, alkaisi helsingin vanhan hallin jää sulamaan yhä useimmin yllättäen ennen peliä.

Lisäksi tämä kasvava pelaajien liikehdintä pois sm-liigasta johtuu siitä että he pelkäävät tilannetta että se yksi pelottava Nivalan poika luistelisi vastaan.
Maailmassa on vain yksi joukkue jonka pelaajat voivat luistella turvallisin mielin, Storm.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Minä haluaisin Bluessiin yhden taitavan sentterin sekä maaleja tekevän laiturin lisää.


yritän tukahduttaa tätä Pasi/Gooni keskustelua.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, pitäs vähän kelata ketjua taaksepäin ennenkun rupeaa heittämään mitään legendaa. Anteeksi tämä Nielikäinen väärinkäsitys. Oli kuukauden tauko Jatkoajasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös