Biljardi & snooker

  • 858 427
  • 6 548

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Hull johti matsia parhaimmillaan jo 3-1 ja oli kuudennessa freimissä (tilanteessa 3-2) menossa helppoon freimivoittoon, kunnes pussitti 14. punaisen yhteydessä valkoisen. Ilman valkoisen pussitusta olisi mennyt 40 pisteen johtoon ja kolmen snookerin karkumatkalle, mutta nyt ero jäi 35:een ja yhteen snookeriin. Sen yhden virheen Hull sitten teki ja uusintamustalla häviö. Tilanne siis 3-3.

EDIT: Tilanne 56-0 Hullille ja Murphy pöydälle, kun 6 punaista on pöydällä.
EDIT2: 56-19 ja breikki poikki, mutta valitettavasti ei jäänyt Hullille paikkaa.
EDIT3: 63-19 ja yksi punainen pöydällä. Vuoro Murphylle.
EDIT4: Ja Hull upottaa viimeisen punaisen. Frame Hullille ja 4-3. Luulin muuten aluksi tämän olevan neljästä poikki, kunnes katsoin vähän tarkemmin ruutua ja tilannetta. Kerkisin jo vähän innostumaan ennenaikaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Kahdeksannessa freimissä tilanne Murphylle 0-36, mutta nyt Hull pöydälle hyvistä asemista, kun Murphy epäonnistuu pitkässä punaisessa ja pussittaa samalla vahingossa pinkin.

EDIT: Höh, huono päälleveto ja Hull on pakotettu safetyyn, 42-36.
EDIT2: 4-4.
EDIT3: 9. freimi ja Murphyllä pelottavan hyvä paikka tehdä iso breikki ja mennä johtoon.
EDIT4: Eipä missannut tilannetta, joten tilanne Murphylle 4-5.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Murphy munkittaa punaisen pussiin ja pääsee painamaan breikkiä hyvistä asemista. Pahalta näyttää.

EDIT: No ei vielä sentään ratkennut. 18-33 ja safety-battle alkakoon.
EDIT2: No se taistelu ei pitkään kestänyt. Murphy upottaa punaisen ja sen perään aika monta muutakin, joten voitto Murphylle 6-4. Hyvää peliä oli kuitenkin Hullilta kaikesta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Ding tiukoilla Mitchell Mannia (ranking 115.) vastaan. Noussut 5-2 tilanteesta jo 5-4:ään, mutta vielä pari freimiä vaadittaisiin voittoon. Tämä ei siis ole edes pääkaavion otteluita vielä, vaan karsintamatsi joka on jätetty tänne pääareenalle.

EDIT: 10. freimissä Mann oli johdossa 57-0, kun tekee huonon päällevedon mustalle ja on pakotettu safetyyn.
EDIT2: Ding vie ja vuorossa ratkaiseva freimi.
EDIT3: Mann missaa helpon punaisen keskelle ja Ding rokottaa. Frame and match, 6-5 Dingille. Kylläpä veti tiukoille.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hull saisi alkaa kairaamaan voittoja. Ei niitä pelivuosia enää kovin montaa ole jäljellä ja olisi mukava, jos jättäisi vähän jälkeä snookeriin muutenkin kuin voitettujen ongelmien kautta.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
O'Sullivan vs Holt -matsissa oli hauska freimi, kun kahdeksan punaista oli pöydällä ja musta kulmapussin suulla (kts. liite). Jonkun aikaa siinä safetyä pelasivat, kunnes totesivat että re-rack olisi vissiin aiheellinen, kun piste-erokaan ei mikään iso ollut. Joskus olen matseja nähnyt, joissa on palloteltu niin kauan, että joku on tuon värin sieltä lopulta pussittanut. Siitä tilanteesta onkin sitten mielenkiintoista lähteä breikkiä rakentamaan.

Holt tuon matsin lopulta voitti suht selkeästi ja lukemat (6-4) jopa suosivat O'Sullivania, joka ei ollut millään tavalla vireessä. Ensi viikon kutsuturnauksesta (China Championship) O'Sullivan onkin muuten vetäytynyt, joten mies tulee sitten levänneenä Hullia vastaan Champion of Champions -kisaan vajaan kahden viikon päästä.

Ding vs Walden -matsi oli melkoinen trilleri, joka ratkesi vasta viimeisen freimin väripalloilla. Liang Wenbo vs Mark Selby oli myös erittäin jännä matsi, joka ratkesi vasta viimeisessä freimissä. Muuten olikin pelit sitten aika selvää kauraa, mutta Thaimaan legendan James Wattanan esiintyminen TOP16:ssa ansaitsee maininnan, sillä ei ole kymmeneen vuoteen näin pitkällä ranking-kisoissa ollutkaan.

Turnauksen TOP16:ssa oli muuten 12/16 rankingin TOP16:sta ja tippuneistakin kaksi oli jäänyt jo karsintaan. Kvartseissa on 6/8 TOP8:sta ja muut ovat rankingin 11. Joe Perry ja uransa parasta kautta pelaava ja kovassa nousussa oleva Michael Holt. Aika radikaali ero kyllä English Openiin, jossa yllätyksiä tuli vasemmalta ja oikealta koko ajan. Levänneet pelaajat ja pidemmät ottelut tekevät kummia, joten ehkä järjestävä organisaatio ottaa tästä oppia seuraavalle kaudelle. Nytkin on huipuilla pelejä käytännössä UK Championshipin loppuun asti, eli 1½ kuukautta pelejä putkeen (jos pärjää), mikä kuulostaa aika järjettömältä. Tätä turnausta seuraavat kisat (China Championship ja Champion of Champions) ovat kutsuturnauksia, joihin vain huiput osallistuvat, joten en kyllä yhtään ihmettelisi, jos Northern Ireland Openissa nähtäisiin kärkipelaajien osalta pari vetäytymistä, sillä sitä seuraa heti perään sitten UK Championship, joka tietenkin on kaikilla syyskauden tärkein turnaus. Ja jos ei vetäytymisiä nähdä, niin odotettavissa on ehkä sitten taas yllätysten turnaus.
 

Liitteet

  • snooker.png
    snooker.png
    114,3 KB · kertaa luettu: 315

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Holt tuon matsin lopulta voitti suht selkeästi ja lukemat (6-4) jopa suosivat O'Sullivania, joka ei ollut millään tavalla vireessä.
Katselin tovin 2. kierroksen matsia Ronnie vs. Maflin. Ronnie vaikutti jotenkin flegulta ja olisi pudonnut jo tuossa vaiheessa, ellei Maflinille olisi mennyt kakka housuun. Tuli jopa fiilis, että Ronnie ei olisi edes halunnut voittaa, "ota nyt tää matsi, kun kerran tarjotaan".
 

Tiffany

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR, snooker
Ronnien matseja ei ole kyllä ollut mikään ilo katsella. Liekö taas jotain mentaalipuolen ongelmia vai ihan silkkaa treenilaiskuutta. Trumpin ja Murphyn ratkaisufreimiä sen sijaa oli ilo katsella ja Trump on aikamoisessa vireessä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trumpin ja Murphyn ratkaisufreimiä sen sijaa oli ilo katsella ja Trump on aikamoisessa vireessä.
Molemmat mokasivat ratkaisufreimissä, joten eivät ole jäästä tehtyjä. Kumpikaan ei kuitenkaan sulanut. Oli todella hieno freimi ja sai arvoisensa päätöksen mustalla.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Finaalia pelattu kuusi framea Selbyn ja Dingin kesken ja tilanne Selbylle 5-1. Ding on kyllä ihan pihalla pelistä, helppoja virheitä, päällevedot ei onnistu ja Selby kiittää. Dingin on käytännössä pakko voittaa jakson kaksi viimeistä framea päästäkseen toiselle jaksolle edes 5-3 tilanteesta, muutoin Selby menee menojaan.

Edit: vai pelataanko tässä nyt kuitenkin yhdeksän framea ensimmäiseen jaksoon jolloin ihanne tilanne Dingin kannalta olisi Selbyn 5-4 johto.

Edit 2: Ensimmäinen jakso Selbylle 8-1. Game over.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Finaali 10-1 Selbylle. Ei jäänyt hirveästi tästä ottelusta jälkipolville kerrottavaa, ellei nyt sitten mietitä ylivoimaisimpia voittoja. Pelissä ei muuten tehty yhtään satasta joka sekin on pienoinen tilastokummajainen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei ollut mikään ikimuistoinen finaali, mutta näitä sattuu.

Ei auta lajin ystävänä valittaa, ehkä miettii miten pelurien fokus jaksaa jauhaa tiheään tahtiin ja mantereiden vaihdot, mutta Aasian nousu vähä muuttaa kuvioita. Ainakin omasta mielestä.

International Championships päätty tänään ja jo tiistaina alkaa China Championship, jossa Ronnieta lukuunottamatta kaikki. Taas muutaman päivän tauko ja jatketaan Champion of Championsilla (Hull vs Ronnie 1. kierroksella). Marras-joulukuun taitteessa vielä UK Championship. Eli herkkua riittää.
 

Byyri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
China Championship jatkuu reilu tunnin päästä!

Junhui Ding - Marco Fu
Judd Trump - Ali Carter
13.30
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Ding hävisi Fulle 6-3 ja Trump vastaavasti Carterille 6-4. Kai kummassakin tapauksessa voi jonkinlaisesta yllätyksestä puhua, vaikkakin Ding oli jo sunnuntaina aivan pihalla Selbyä vastaan. Muissa peleissä Allen voitti Waldenin 6-4 (Allenille myös komea 140 breikki) ja Selby voitti selkeästi McGillin 6-2.

Harmi kun ei työssä käyvänä pääse näitä Kiinan maalla pelattavia pelejä oikein livenä seuraamaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oli melkoinen loppu tuossa Fun ja Dingin pelissä. Fu menossa voittoon, mutta missaa helpon mustan. Sitten olikin 3-4 kertaa "tyhjä maali" edessä vuoron perään molemmilla mutta ei kelvannut. Ding mokasi sellaisenkin lyönnin mistä 90% jatkoajan kirjoittajista olisi pussittanut.

Ja lopulta matsi loppuu niin ettei sitä mustaa edes pussiteta kun Ding jättää sen sentin päähän pussista ja luovuttaa.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Higgins vei China Championshipin nimiinsä. Tasatilanteessa 7-7 oli vielä kaikki auki, mutta tuon jälkeen Binghamin peli oli ihan hukassa ja Higgins rokotti kylmästi virheistä kolmella satasen breikillä.

Ensi viikolla on sitten Champion of Champions, mutta tuota ei Eurosport näytä.

Tutkailin reilun viikon päästä alkavaa Northern Ireland Openia, niin ilmeisesti ainakin Selby, Bingham ja Robertson jättävät osallistumatta kisaan. Kun ei ole milljoonan pottiin enää mahdollisuuksia ja tärkeä UK Championship seuraa heti perään, niin en yhtään ihmettele poisjääntejä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hull jäljessä 2 freimiä ja ainakin tokassa oli päässyt ensin pöydälle 28 pisteen verran. Hulilla aika herätä, jos meinaa päästä jatkoon.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Kolmas freimi Hullille. Kyllä se siitä vielä ohi tulee.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Ja freimi Hullille. Tasoissa ollaan YESS. Ihan ok yli 90 breikki.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Hienosti Roope pelaa. Vähän nauratti kun selostaja heitti tilanteessa 2-0 että eihän Hull voi voittaa mutta haluaa silti varmasti yrittää parhaansa. Niin näköjään haluaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ronnie mokaa ja taas olisi Hulilla voittavan breikin paikka.

edit tötöili

edit2
Ronnie vie matsin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös