Biljardi & snooker

  • 858 390
  • 6 548

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tälläinen rahantekokone sitten, kun nykyihmiset eivät jaksa keskittyä muutamaa hetkeä pitempään:

Snooker: One-frame Shoot Out event added to ranking list - BBC Sport

Mikäpä siinä, jos joku haluaa tuollaista pelata tai katsoa, mutta eihän tuolla ole snookerin kanssa mitään tekemistä. Kyseessä on aivan eri laji. Kriketissä kolmen tunnin ottelut ovat olleet massiivinen menestys, mutta itse en seuraa sitä ollenkaan. Ei vain kiinnosta, koska se on ihan eri laji eikä sillä ole juuri kriketin kanssa mitään tekemistä.

Tässä on ihan sama homma ja voin hyvin kuvitella ihmisiä kiinnostavan. Minua ei.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paras 7 on jo niin lyhyt muoto, että ei tee oikeutta snookkerille ja tämä 1 frame shoot out on huono vitsi.

Tuota voitaisiin parantaa siten, että tukikättä tai -välinettä ei saa laskea koskettamaan verkaa...(tämä on huonoa huumoria)
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäpä siinä, jos joku haluaa tuollaista pelata tai katsoa, mutta eihän tuolla ole snookerin kanssa mitään tekemistä. Kyseessä on aivan eri laji. Kriketissä kolmen tunnin ottelut ovat olleet massiivinen menestys, mutta itse en seuraa sitä ollenkaan. Ei vain kiinnosta, koska se on ihan eri laji eikä sillä ole juuri kriketin kanssa mitään tekemistä.

Minua taas vahvasti kiinnostaa, niin paras yhdestä tai paras 35-snooker matsit.

Ja mitä tulee krikettiin niin nuo 20 overin matsit ovat hyvinkin viihdyttäviä. Toki matsin luonne muuttuu verraten 5-päivän matseihin, mutta että ei kriketin kanssa mitään tekemistä? Niin mitä kriketti sitten lopulta on? Tai Snooker?
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Mitä tuli katseltua striimistä tuota tämän vuotista Shootoutia, jonka Hull vei, niin ihan viihdyttävää katseltavaahan se oli. En kyllä antaisi ranking-pojoja tuosta turneesta, sillä sen verran coinflippiä se on.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Uusi Snooker-kausi edennyt Kiinaan. Missä juuri World Openissa vastakkain Suomen Robin Hull ja Kiinan Ding Junhui... Toivotaan Robinille menestystä kaudelle 2016-17.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Shanghai Mastersissa on vielä 16 parasta jäljellä (alla kaaviojärjestys). Ekalta kierrokselta katsomoon lähtivät mm. Shaun Murphy ja Neil Robertson. Etenkin Murphy jäi aivan täysin huippupeliä esittäneen Maguiren jalkoihin. O'Sullivankin oli jo Liang Wenbolle 1-4 tappiolla, mutta nousi sentään 5-4 voittoon.

Eurosportilla alkoi aamulla 2. kierros ja parhaillaan käynnissä on Selby-Carrington tilanteessa 3-2, samoin Day-Mei Xiwen 3-2.

Koodi:
Michael Holt                              Stuart Bingham
Ronnie O'Sullivan                         David Gilbert

Ding Junhui                               Ali Carter
Mark Allen                                John Higgins

Judd Trump                                Ryan Day
Michael White                             Mei Xiwen

Barry Hawkins                             Stuart Carrington
Stephen Maguire                           Mark Selby

EDIT:
Aamusession tulokset:

Day - Mei Xiven 5-2
Selby - Carrington 5-3
Bingham - Gilbert 5-2
Maguire - Hawkins 5-3

Maguire muuten teki 147:n wild card -kierroksella, mutta tuosta ei varmaankaan videomateriaalia valitettavasti ole luvassa.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Ja iltasession tulokset:

Holt - O'Sullivan 5-2
Ding - Allen 5-2
Carter - Higgins 5-2
White - Trump 5-3

Eipä ollut kovin eeppisiä taisteluita tällä kieroksella, kun ei yksikään mennyt edes ratkaisuframeen. Selby oli omassa matsissaan todella ailahteleva ja se olikin varmaan lähimpänä mennä yhdeksänteen, mutta sai sentään väännettyä tuon 5-3 itselleen.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Huomisten puolivälierien (viidestä poikki) aikataulu:

09:30 Stuart Bingham vs Allister Carter
09:30 Ryan Day vs Mark Selby
14:30 Michael Holt vs Ding Junhui
14:30 Michael White vs Stephen Maguire

Valitettavasti taitaa omalta kohdalta jäädä aamun ratkaisut näkemättä, mutta iltasessio pitää kyllä väijyä kokonaan. Sen verran vakuuttavaa peliä ollut toistaiseksi kolmikolta Holt, Ding ja Maguire. Dingillä tosin ratkaisupaikoissa vähän käsi tärisi tänään, mutta peruspeli oli hyvää.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Aamusessiossa Bingham voitti Carterin 5-1 ja Selby Dayn 5-3. Paljoa en kerinnyt noita katsomaan, mutta sen mitä katsoin, niin Carter oli ihan pihalla. Hyvä jos kolme lyöntiä sai perätysten onnistumaan, kunnes tuli taas joku ihmeellinen missi. Eipä tarvinnut siis Binghaminkaan ihan parastaan esittää.

Ihan näillä hetkillä alkaakin sitten iltasessio.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Maguire-White 5-1
Ding-Holt 5-3

Whitella oli omat paikkansa, mutta eipä pystynyt ratkaisupaikoissa tarvittavia palloja upottamaan, joten tuo pari meni selkeästi Maguirelle. Holt ei ollut kokonaisuutena lähelläkään eilistä tasoa, jolloin pudotti O'Sullivanin. Siinä missä eilen vältti virheet ja upotti tarvittavat pallot, tänään yritti pari kertaa turhalla riskillä ja mokaili helppoja palloja. Ei riitä tuommoinen peli Dingiä vastaan, joten Ding jatkoon.

Huomenna sitten välierät (kuudesta poikki):
09:00 Stuart Bingham vs Mark Selby
14:30 Ding Junhui vs Stephen Maguire

Ja sitten jo tuleviin asioihin. Tuossa kun Eurosportilla mainittiin marraskuun Champion of Champions -turnaus, niin huomasin että Robin Hull on tosiaan tuolla mukana viime kauden Snooker Shoot-Out -voitollaan. Enpäs tajunnutkaan, että nuokin voitot voivat tuoda suoran lipun turnaukseen muiden turnauksien mestareiden kanssa. Kova nippu kyllä on vastassa. Mielenkiintoista seurata, että miten pärjää.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Eiliset välierät:

Selby-Bingham 6-5
Ding-Maguire 6-3

Live-seurannasta löytyy tarkemmat raportit, mutta kyllä oli huikea matsi tuo Selby-Bingham. Molemmat pelasivat huipputasolla, mutta niin se Selby vaan nousi voittoon viemällä kolme viimeistä freimiä. Dingin ja Maguiren kamppailussa oli myös ainekset kunnon trilleriin, mutta Maguire hukkasi 3-2 johdossa koko viikon kestäneen hyvän otteensa ja Ding paineli finaaliin 6-3. Voidaan odottaa kovatasoista finaalia eilisen perusteella.

EDIT: Ja finaali tosiaan alkoi jo klo 9. Toinen sessio sitten 14.30.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Shanghai Masters -finaali

Framet 1-4

Selby-Ding 3-1

Nyt tuntuu Selbyllä olevan isku päällä heti aamusta. Ensimmäiseen freimiin +70, kolmas freimi pienoisen taistelun jälkeen kotiin ja neljänteen freimiin +100. Toisessa freimissä Ding pääsi pyörittämään +120 breikin, joten kyllä sieltäkin tarvittaessa irtoaa, mutta jotenkin Selbystä huokuu se tahto, että nyt se voitto taas otetaan. Nuo tiukat väännöt ovat juurikin niitä, joilla Selby yleensä ratkaisee ja jälleen tuo kolmas freimi sen todisti. Huipputasolla saa Ding tänään pelata, jos meinaa Selbyn päihittää. On kyllä paljon suoraviivaisempaa peliä tänään, kun vertaa eiliseen safety-kamppailuun.

Framet 5-8

Selby-Ding 3-5

On tää kyllä hieno laji. Yksi pieni tauko voi muuttaa kaiken ihan päälaelleen. Selbyllä oli edelleen hyökkäysmoodi päällä, mutta ne pitkät ei sitten enää tauon jälkeen uponneet ollenkaan. Lisäksi yksi järkyttävä punaisen missaus. Ei Dingilläkään tauon jälkeen peli ihan uomissaan ollut, mutta kun sai tarpeeksi tilaisuuksia, niin alkoi pallot uppoamaan ja päällevedotkin olivat spot on. Hyökkäsi arkailematta vaikeisiinkin palloihin ja se tuotti tulosta. Vielä yksi freimi aamusessiota jäljellä ja nyt pitäisi Selbyn kyllä ehdottomasti parantaa, että ei joudu lähtemään kolmen freimin tappiolla iltasessioon.

Frame 9

Selby-Ding 3-6

Ja viimeinenkin freimi Dingille, eli lähtee 6-3 johdossa iltasessioon. Taas oli Selbyllä ensimmäinen paikka rakentaa breikki, mutta yksi huono päälleveto mustalle ja missaus. Ding ei sitten enää Selbyä päästänytkään lyömään, vaan nakutteli melkein satasen breikin. Ainoastaan viimeisen punaisen missaus esti tuon syntymisen. Jos tuli ensimmäinen pikkutauko Selbylle pahaan aikaan, niin tämä tuli kyllä viimeisellä mahdollisella hetkellä. Niin kovaan vireeseen Ding tuossa pääsi ja vastaavasti Selbyltä hävisi ote täysin. Tässä on nyt miehellä vajaa kolme tuntia aikaa kerätä itseään ja keskittyä iltasessioon.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Framet 10-13

Selby-Ding 6-7

Johan oli taas osat vaihtuneet sessioiden välillä. Ding jatkoi aamulla sujunutta hyökkäyspeliään myös pitkiin palloihin, mutta eipä ollut kolmessa ekassa freimissä oikein edes lähellä upotusten kanssa. Selby pääsi aloittamaan breikkinsä hyvistä asemista ja tasoitti nopeassa tahdissa 6-6:een, kun peli tuntui taas sujuvan. Session neljännessä breikissä alkoi sitten vihdoin Dingin vaikeammatkin yritykset putoamaan pussiin ja korjasi tuosta freimistä voiton itselleen. Molemmille tuli ~100 breikki kahteen viimeiseen sarjaan, joten eiköhän tästä huikea loppu saada, kun molemmat saivat onnistumisia.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Framet 14-16

Selby-Ding 6-10 ja voitto Dingille.

Eipä ollut lopussa enää mitään epäselvää, että kumpi tämän voittaa. Oikein huomasi Dingistä, kun peli lopussa vapautui ja pelasi todella aggressiivisia lyöntejä luottaen onnistumiseensa. Kyllähän ne ratkaisut sitten myös suurelta osin tulosta tuottivat, joten Selby jäi kovin vähälle pöytäajalle ja kun pöydälle pääsi, niin eipä ne lyönnit uponneet. Ihan lopussa Selby sitten taas osoitti, että ei luovuta koskaan. Viimeisessä freimissä oli jo neljän snookerin takamatkalla. Kahden snookerin päähän pääsi ja ei kaukana ollut, että lisääkin olisi kirinyt. Mutta kyllähän tuo voitto ihan oikeaan osoitteeseen meni. Molempien sessioiden alussa oli vähän ongelmia saada lyöntiä kulkemaan, mutta sessioiden jälkimmäiset puoliskot sitten tyrmäävästi 8-0 Dingille.

Tämä olikin Dingille ensimmäinen ranking-kisan voitto sitten huippukauden 2013-14, joten kyllähän voiton miehelle suo. Meni sen verran tunteikkaaksi miehellä voittotunnelmissa, että ei meinannut sanaa saada suustaan voittohaastattelussa.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Huomenna alkaa karsinnat ensimmäistä kertaa pidettävään European Mastersiin Romaniassa. Robin Hull pelaa ensimmäisellä karsintakierroksella Mark Williamsia vastaan, joten olisi se arpa suosiollisempikin voinut olla. Varsinainen turnaus alkaa sitten viikon päästä maanantaina, 3. lokakuuta.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Hull voitti karsintojen ensimmäisellä kierroksella Williamsin selvästi 4-1. Toisella karsintakierroksella huomenna vastaan asettuu Gary Wilson. Tuon voittamalla pääseekin sitten jo ensi viikolla alkavaan turnaukseen.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Hull voitti kuin voittikin Wilsonin niukasti 4-3 ja eteni ensi viikolla alkavan turnauksen pääkaavioon. Vastustajaksi ensimmäisellä kierroksella tulee voittaja parista Tom Ford - Rory McLeod. Ford johtaa tällä hetkellä 3-1, joten siinä on todennäköinen vastus. Ei siis mikään mahdoton tehtävä tuosta selvitä jatkoon.

Tämä oli muuten kolmas peräkkäin turnaus/karsinta turnaukseen, kun joku löi 147:n. Paul Hunter Classicissa Un-Nooh sai vihdoin ja viimein sen ensimmäisen maksimibreikkinsä. Shanghai Mastersin karsinnsassa 147:n löi Maguire ja nyt European Mastersin karsinnassa Murphy.

EDIT: Ja Ford varmistui Hullin vastustajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno homma Hullilta... Shanghain kisoja katsellessa mietinkin että missä Robinin seuraavan kerran näkee...
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Nähtiin karsinnoissa melkoinen yllätyskin, sillä Bingham jäi karsintaan hävitessään rankingissa sijalla 92 olevalle Scott Donaldsonille 4-3. En ole kyllä noin huonoa Binghamia ihan hetkeen nähnyt. Safety-peli aivan katastrofaalista, eikä valkoinen pysynyt pussitusten jälkeen hallinnassa ollenkaan ensimmäisen freimin 95:n jälkeen. Kaksi freimiä (4. freimi 64-63 ja 5. freimi 58-48) pystyi tuon jälkeen niukasti taistelemaan itselleen, mutta vastaavasti sitten hävisi loput neljä freimiä ihan pystyyn. Ei siinä, kyllä Donaldson hyvin pelasi ja ehdottomasti ansaitsi voittonsa.
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Tuloksista jo katselin, että ei ole Hullin karsintavoitto helpolla tullut, mutta siellä on ollut sitten vieläkin tiukempaa kuin ajattelin. Hull siis noussut kuudennessa freimissä kahden snookerin takaa tasoihin ja sitten uusintamustalla ohi. Ja viimeisessä freimissäkin vaadittiin voittoon mustan pussitus lopussa, sillä Hull voitti tuon 75-64. Hienosti on kyllä mies taistellut.

SnookerHQ:n uutinen

"One of the more compelling affairs involved a stellar comeback by Robin Hull as he edged Gary Wilson in a decider.

Hull trailed 3-2 and required two snookers, only to steal the sixth frame via a re-spotted black before taking the final frame for an unlikely turnaround success."
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta luulisi itseluottamuksen nousevan, kun saa jatkopaikan voitettua vaikean kautta. Toivottavasti Hull onnistuu myös itse kisoissa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kiitos Opatsu snooker-uutisista. Aina Eurosportilta tulee katseltua turnauksia kun muistaa vaan pelien lähetysajat. Näkyyköhän Hullin tuleva peli mahdollisesti..?
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Hull jatkaa hienoa karsintaviikkoaan ja selvitti tiensä myös International Championship -turnaukseen, joka pelataan lokakuun lopussa. Hull voitti karsinnassa Daniel Womersleyn 6-3 ja kiskaisi ratkaisevaan freimiin hienosti 134 breikin. Womersley muuten selvitti juuri alkuviikosta European Mastersin karsinnan ja pelaa täten urallaan ensimmäistä kertaa ranking-turnauksen pääkaaviossa ensi viikolla.

Hullilla on tällä hetkellä ohjelmassa siis ainakin seuraavat kisat:

3.-9.10. European Masters (ranking-kisa)
23.-30.10. International Championship (ranking-kisa)

8.-13.11. Champion of Champions (ei ranking-kisa)
-16 pelaajaa kaavioon
-Champion of Champions -turnauksen osanottajina ovat viime vuoden CoC:n jälkeen turnauksia voittaneet pelaajat
-Jos ei kerry 16 nimeä, mukaan otetaan järjestyksessä kaudella 2016/17 eniten palkintorahoja tienanneita pelaajia, kunnes kaavio on täynnä

Alla turnauksien prioriteettijärjestys, joiden mukaan CoC-turnaukseen pääsee mukaan. Hull siis varmistanut paikkansa, sillä korkeamman prioriteetin turnauksissa ollut sen verran samoja voittajia. Mark Davis menettää paikkansa ainoastaan siinä tapauksessa, että neljään jäljellä olevaan turnaukseen löytyy jokaiseen uusi nimi voittajaksi.
Koodi:
Players currently qualified are set out below, numbered by qualification priority, not seeding:

1. 2015 Champion of Champions – Neil Robertson (1)
2. 2015 UK Championship – Neil Robertson
3. 2016 Masters – Ronnie O’Sullivan (2)
4. 2016 German Masters – Martin Gould (3)
5. 2016 Welsh Open – Ronnie O’Sullivan
6. 2016 Championship League Snooker – Judd Trump (4)
7. 2016 World Grand Prix – Shaun Murphy (5)
8. 2016 Players Championship – Mark Allen (6)
9. 2016 China Open – Judd Trump
10. 2016 World Championship – Mark Selby (7)
11. 2016 Indian Open (July) – Anthony McGill (8)
12. 2016 World Open (July) – Ali Carter (9)
13. 2016 Shanghai Masters (Sept) – Ding Junhui (10)
14. 2016 European Masters (Oct) – tbc
15. 2016 English Open (Oct) – tbc
16. 2016 International Championship (Oct) – tbc
17. 2016 China Championship – tbc

18. 2015 Gibraltar Open – Marco Fu (11)
19. 2016 Gdynia Open – Mark Selby
20. 2016 Riga Masters – Neil Robertson
21. 2016 Paul Hunter Classic (Aug) – Mark Selby
22. 2016 World Championship runner-up – Ding Junhui

23. 2016 Shoot Out – Robin Hull (12)
24. 2016 6 Reds World Championship (Sep) – Ding Junhui
25. 2016 World Seniors Championship – Mark Davis (13)
Eniten tällä kaudella tienanneet, jotka eivät ole turnauksia voittaneet:

1. Joe Perry £41,050
2. Michael Holt £38,150
3. Stuart Bingham £34,775
4. Stephen Maguire £32,500
5. Kyren Wilson £32,025
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös