Biljardi & snooker

  • 858 310
  • 6 548

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Vaikka McManus kiristeli tahtia tuossa jakson lopulla, niin epäilen, että Dingille löytyisi pysäyttäjää tässä turnauksessa. Pelannut päivästä toiseen hyvin ja saanut vieläpä tolkuttomasti lepoaikaa otteluiden välillä. Selbyn ja Fun tämän päiväinen kompurointi näyttää ainakin ajoittaista otteen herpaantumista, mikä ei kesken turnauksen varsinkaan tässä vaiheessa lupaile hyvää. Onhan tuossa toki vielä jumalaton määrä frameja pelaamatta jo ennen finaaleja, mutta tällä hetkellä pidän Dingiä suurena suosikkina koko turnauksen voittajaksi.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Shelby ja Fu vetää kuin kyläkisoissa pätkän ja tuloksena pisin erä Cruciblessa ikinä. Silti viihdyttävää. Shelbyä en muista nähneeni noin pitkään ja pihalla olevana. Silti 12-12.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuossa oli kello väärässä ajassa. Tuo 24. freimi kesti 1h 14 min ja 32 sek. Oli historian toiseksi pisin erä mm-kisoissa.

Selby on kaukana parhaastaan, mutta tutusti Mark jaksaa grindata ja pelaa taktisesti viisasta peliä. Saa nähdä miten pitkään viimeistä sessiota pelataan, siitä sitten toinen kaveri terävänä aamulla finaalin 1. sessioon.

Edit. Ennätys syntyi sittenkin. Selbyn vessatauko laskettiin sittenkin mukaan erän kestoon.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
McManus ei enää pysynyt mitenkään Dingin perässä ja näin Ding matkaa kohti uransa ensimmäistä MM-finaalia lukemin 17-11. Ding paukutti otteluun seitsemän satasta, joka on siis MM-kisojen uusi ennätys.

Toisessa pelissä tilanne on siis 12-12 ennen illan viimeistä jaksoa. Fulla on kaikki mahdollisuudet edetä finaaliin sillä Selbyn pussituspeli ei ole hänelle totutulla tasollaan. Kuitenkin, mikäli tilanne pysyy näin tasaisena ihan loppuun saakka ja framet menevät safety-taisteluihin niin Selby on erittäin vahvoilla, kuten tämän päivän tuo reilusti yli 70 minuuttia kestänyt framekin osoitti. Jos Selby pääsee tuolla vahvuudellaan paljon pelaamaan tulee hän menemään finaaliin Dingiä vastaan.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Saa nähdä miten pitkään viimeistä sessiota pelataan, siitä sitten toinen kaveri terävänä aamulla finaalin 1. sessioon.
Finaalisessiot ovat molempina päivinä klo 14 ja 19 (täällä 16 ja 21), eli ei sentään ihan aamusta tarvitse olla pelaamassa.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Tätyy tuo McManus kyllä vielä nostaa esiin. Sen verran huikea turnaus mieheltä vaikka semeissä ei sitten enää voinut mitään. Edellisen kerran ranking-turnauksen semeissä kaudella 2006-07 ja mm. kausilla 2008-09 ja 2009-10 ei päässyt yhdenkään ranking-turnauksen pääsarjaan ja kokonaisuudessaan viiden kauden aikana 2007-12 esiintyi kahden ranking-turnauksen pääsarjassa. Ei ihan kauhean yleistä, että +40-vuotiaana ja tuommoisen slumpin jälkeen saa yhtäkkiä huiman nosteen uralleen, mikä huipentui hienosti näihin MM-kisoihin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt lähti Fulta kaikki sympatiapisteet. Ei sitten myöntänyt tökänneensä sormella punaista touching ball -tilanteessa. Hidastus oli lahjomaton. Tästä kuullaan vielä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Katsoin samaa. Todella anteeksiantamatonta. Toivottavasti Selby jaksaa jauhaa tästä voiton, vaikka toivoin minä hänen voittoaan muutenkin.

Näitä pelejä seuranneena uskon Dingin vievän finaalin, sen verran vahvaa peliä kaveri on esittänyt. Eikä se haittaisi ollenkaan.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitähän Fu oikein mietti tuossa... suorastaan lahjoitti finaalipaikaikan Selblle. Ei ollut oikeastan edes riskiä että Selby pussittaisi ruskean, mutta niin vain Fu antaa ilmaisia pisteitä ja lopulta "snookers required". Typerys!
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Näinhän siinä kävi, että finalistit ovat Selby ja Ding. Ennakkoon ajateltuna ja välierän esityksiin peilaten Ding lähtee pienenä ennakkosuosikkina finaaliin, mutta pitää huomioida että nyt vastassa on maailman TOP-3 (ellei jopa se paras) all arounderi jonka erityisvahvuutena on taktinen/safety-peli. Ei se huonoa Dingilläkään ole, mutta kyllä Ding enemmän elää breikin rakentamisen kautta kun taas Selbyllä tuo puoli on hieman näissä kisoissa tökkinyt mutta paikannut sitä erinomaisesti muilla avuillaan.

Eli, jos Ding pystyy jatkamaan välierässä pelaamallaan tasolla myös Selbyä vastaan on Ding hyvin lähellä mestaruutta. Pitää kuitenkin muistaa, ettei McManus lopulta kuitenkaan ollut se pahin mahdollinen mittari Dingin nykykunnolla ja Selby on vietävän paha vastus jos hän pystyy rikkomaan Dingin haluamaa pelitapaa. Jos ottelussa tullaan näkemään paljon tiukkoja safety-taistoja niin uskon Selbyn voittavan mestaruuden.

Itse hyvin vahvasti Dingin puolella tulevassa finaalissa ja todella toivon, että hän mestaruuden veisi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mielenkiintoinen finaali tulossa. Mark Selby, joka on sattumoisin kotoisin Leicesterista, on jo kaksinkertainen finalisti ja maailmanmestari (2014). Ding taas on nuorten maailmanmestari jo yli vuosikymmenen takaa yms.

Dingin aggressiivinen breikinrakennus vs Selbyn kärsivällinen safetypeli.
Mitä pitemmälle tuo menee, sen voisi nähdä suosivan jälkimmäistä. Paljon ei lajin hienouksista ymmärrä, mutta kunnioitus suurta kuten viihdekin. Tästä se kevät vasta kunnolla lähtee!
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo kyllähän se on päivän selvää, että jos Selby pystyy tekemään itse riittäviä breikkejä ja toisaalta rikkomaan Dingin breikbildingin seiftijauhamisella, niin Lestössä juhlitaan tuplaa.

Rikkonaisessa pelissä Dingin kuuppa ei kestä kasassa ja käsi jäähtyy. Tämä tietää turhia virheitä ja ilmaisia mestoja Selbylle. Ja siitäkös Dingin peli sekoaa enemmän ja enemmän. Ding saattaa väliin tökätä hyvin 147:n, mutta sitten tulee taas hiljaisempaa. Selbyn ilmeestä näkee usein, kuinka se oikein nauttii pitkistä seiftitaisteluista kaverin kärvistellessä.

Itse toivon tuplaa Lestöön ja otaksun Selbyn lopulta vievän mestaruuden, vaikka olisi jo jonkun freimin takanakin alussa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Selbyn ilmeestä näkee usein, kuinka se oikein nauttii pitkistä seiftitaisteluista kaverin kärvistellessä.
Selbyllä petti eilen sipuli pariinkin kertaan ja sen näki naamastakin, mikä ei ole kovin tyypillistä hänelle. Oliko se nyt 15-15 tilanteessa, kun tuli pieni kikki ja Selbyllä keitti oikein kunnolla yli. Ja muutenkin on tehnyt epätavallisen paljon helppoja pussitusvirheitä.

E. ei tainnut olla tuo freimi, kun Selbyllä meni päälleveto pieleen, Fu jätti Selbyn nollille tuossa freimissä.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Robin Hull on muuten tänään Arto Nybergin vieraana TV1:llä klo 18:45 alkaen, joten jos Robinin mietteet kiinnostavat niin ohjelma katseluun/tallennukseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selby on grindannut itsensä finaaliin B-pelillään. Eilen vikassa jaksossa tauon jälkeen alkoi vilkumaan vähän A:ta ja aika selvää jälkeä heti, huolimatta kikeistä ja pitkien jälkeisistä epäonnisista päällevedoista. Kilpailuvietti iski päälle...

Fu menetti kasvonsa, kun jätti ilmoittamatta virheen. Tai sitten sillä on puudutetut sormet. Varmasti tunsi kosketuksen. Kertoo myös siitä, että miten valtavat paineen kiinalainen yleisö asettaa omilleen. Silti vakava rikkomus etikettiä vastaan.

Jos Selby saa pidettyä kiinni A-pelistään, niin hän on suosikki. Ainoa heikkous hänellä on, että ei välttämättä tajua kuinka monen snookkerin takaa voi luovuttaa. (Minusta 3 takaa jatketaan ja 4 luovutetaan.) Aika pieni heikkous tässä pelissä, kun on tällä hetkellä maailman paras kokonaisuus. Ding on myös pirun kova ja esittänyt tähän menessä parempaa peliä kuin leistöön jannu. Turvapeli kääntää edun Selbylle.
 

Reds72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Varsin selkeä kaava on finaalin avauspäivälle. Selby on päättänyt oman, eeppisen välieränsä reilut 14 tuntia ennen loppuottelua. Nukkuminen ja rauhoittuminen ovat varmasti jääneet vähälle,Loistavassa vireessä oleva Ding pyrkii lyömään alussa riittävästi eroa. Jos Ding pääsee yötauolle vähintään 10-7 tilanteesta, niin Selby ei tule ohi, en jaksa uskoa, vaikka Ronnielle niin tekikin 2014. Jos Ding hermoilee, eikä saa alussa lyötyä satasia taululle, niin finaalista tulee armottoman pitkä ja nihkeä matsi, jossa Selby on parhaimmillaan. Olen vahvasti mukana DIngin vankkureissa, olen ollut Masters-finaalista 2007 saakka. Uskomattoman lahjakas ja teknisesti lähes täydellinen snookeristi, jonka uraa ovat leimanneet monet ongelmat.
CueTracker - Head-to-Head: Mark Selby vs Ding Junhui - Snooker Results & Statistics
Tuossa head-to-head finalisteilla. Aika outoa, etteivät ole rankingturnauksissa kohdanneet kolmeen vuoteen. Huomionarvoisimmat voitot Dingille 2008 Juangsu Classicin (kutsuturnaus) ja 2012 Welshin finaalien sekä 2011 mm-kisojen kvartsin voitto. Selbylle 2011 Wuxin ja Chinan semien voitot.
Tasaista on ollut herrojen välillä.
Ps. Matsin rakenne on niin, että 8-9-8-10 freimiä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selbyllä petti eilen sipuli pariinkin kertaan ja sen näki naamastakin, mikä ei ole kovin tyypillistä hänelle.

Eipä se kovin suuri ihme minusta ollut. Todellinen trilleri ja klassikko-ottelu menossa , niin kyllä siinä tunteet tulee jokaiselle pintaan. Hienosti Selby eilenkin kesti äärimmäiset paineet ja taisteli hienon voiton.
 

Tiffany

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR, snooker
Toivon kyllä, että tästä tulisi kunnon kamppailu eikä Selby veisi Dingiä mennen tullen. Ehkäpä hieman näkyy jännitys Dingistä, mutta eiköhän se sula tässä kun peli etenee.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Joo taitaa nyt kokemus viedä tätä alkua... 4-0 tulossa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo taitaa nyt kokemus viedä tätä alkua... 4-0 tulossa.

Kyllä Ding on myös kokenut pelaaja. Toki mm-finaalissa Ding on ensimmäistä kertaa.

Eiliseen mahtavaan välierään Selby-Fu peilaten tämä finaali tuntuu kovin yksipuoliselta. Ding ei näytä pystyvän ollenkaan haastamaan Selbyä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
6-2 eka sessio. Ainakaan ero ei repsahtanut enempää.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ding siis voitti toisen session ja tilanne on nyt 10-7 Selbylle. Ding nousi jo tilanteeseen 8-7, voittamalla yli tunnin kestäneen erän. Lopussa väsymyksenkin myötä virheitä alkoi tullaa molemmille pelaajille, mutta Selby puristi tärkeän 3 freimin keulan. Iltasessio venyi todella pitkäksi ja varsinkin Ding vaikutti lopussa melko väsyneeltä.

Edelleen olen samaa mieltä. Dingin on taas voitettava päiväsessio. Jos ero ratkaisevaan sessioon lähdettäessä on 2 freimiä tai enemmän Selbyn hyväksi, en usko Dingin pystyvän nousuun enää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös