Biljardi & snooker

  • 857 338
  • 6 546

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Snookerin kärki on leventynyt ja taitotaso on kasvanut. Tästä seuraa se, että päivän vire ja hermojen pitäminen nousee suurempaan rooliin. Freimit pitää kyetä ratkaisemaan yhdellä lyöntivuorolla ja varaa helppoihin virheisiin ei ole tai asiaa maailman huipulle ei ole. Rajana voi pitää ammattilaiskiertueelle mukaan pääsyä...
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Heippa snookerin ystävät, mitäköhän minä äsken todistin Eurosportilta?

Oliko tuo McManusin ja Carterin vääntö osa näitä MM-kisoja, vai pelasiko noi jotain ihan omaa turhautumisen ja päänpudistelun MM-turnausta? Melkein turhauduin itsekin kun seurasin tuota touhua. En oikein tahdo ymmärtää että miten kahdella noin kokeneella ketulla voi mennä hermo tuolla lailla.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Carter pelasi selkeästi alle kykyjensä ja oli läpi ottelun erittäin turhautunut. Lähtökohtaisesti Carterin olisi tullut kuitenkin tuo peli viedä - McManusin pelintaso ei niinkään ollut yllätys mutta niin vain sekin riitti voittoon tällä kertaa. MM-kisojen heikoin ottelu kokonaisuutena tähän saakka ja toivottavasti sellaiseksi jääkin.

Muissa otteluissa Williams alkaa olla ratkaisevan oloisessa 10-6 johdossa Holtia vastaan ja hyvin taistellut Baird on häviöllä Selbyä vastaan 9-7. Eiköhän Selby tuon hoida loppuun saakka mutta täytyy kyllä sanoa että Baird on pelannut hyvin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitä ihmettä tuolla tapahtuu, what happens next now? Ensin Wilson vetää taululle 7-0 Allenia vastaan. Sitten Allen kaventaa 7-5 (jos selostuksesta oikein ymmärsin, seurasin Dingin ja Trumpin matsia). Ja sitten tauolle mennään tilanteessa 11-5.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Dingin ja Trumpin peli oli oikein viihdyttävää katsottavaa. Monta hyvää framea, jotka ratkesivat useammin kuin kerran (lähes) viimeisellä pallolla. Tykkäsin! Harmi, etten jaksanut valvoa ihan loppuun asti. 10-6 tuo taitaa olla Dingille?
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Monet miettivät ennen turnausta (itseni mukaan lukien) että olisiko tämä se Trumpin vuosi. Ei ollut vieläkään, sillä Ding tiputti Trumpin lukemin 13-10. Käytännössä samanaikaisesti Wilson tiputti jatkosta Allenin lukemin 13-9 jota nyt jonkinasteisena yllätyksenä voi pitää.

Illalla Hawkinsilla on hyvä sauma tiputtuu O'Sullivan jatkosta ja Higgins tullee tekemään saman Waldenille.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On se karua. Ronnien breikit Hawkinsia vastaan:

139
88
103
68 (hävisi framen)
118
82
89
93
70
124
88
63

...ja hävisi ottelun 12-13. Uskomatonta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Lieneekö suurta merkitystä pitkissä matseissa, mutta jännä tää otteluohjelma. Fu oli eka puolivälieriin selviytynyt, perjantai-iltana, ja Hawkins vika maanantai-iltana. Kohtaavat 12h myöhemmin. Klassinen 'saattaa näkyä ottelun alussa' tilanne?
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Jotenkin semmoinen kutina, että tämä vuosi on Hawkinsin heiniä. En usko, että Fu pystyy laittamaan vastaan, mutta Hawkins-Selby voisi olla aika eeppinen semifinaali ja siitä samalla löytyisi mestari.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kyllä on paljon kovia pelureita ja jopa koko turnauksen ennakkosuosikkeja tippunut tämän vuoden MM-kisoissa heti kahden kierroksen jälkeen. Juuri nyt alkamassa Selby - Wilson ja Ding - Williams ottelut. Niin hienon turnauksen kun Wilson onkin pelannut, niin vaikea uskoa että voisi pitkässä juoksussa Selbyä voittamaan. Ding - Williams parissa liputan Williamsin puolesta, mutta jos Ding saa vielä parannettua Trump pelistä kokonaistasoaan niin on vahvoilla.

Jos mietitään ja spekuloidaan jo tulevaa maailmanmestaria, niin en toivo Selbyn voittavan. Todella kova pelimies on kyseessä mutta jostain syystä (jota en tiedä) en ole koskaan jaksanut innostua herran pelaamisesta.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos mietitään ja spekuloidaan jo tulevaa maailmanmestaria, niin en toivo Selbyn voittavan. Todella kova pelimies on kyseessä mutta jostain syystä (jota en tiedä) en ole koskaan jaksanut innostua herran pelaamisesta.

Samaa mieltä Selbystä. Hieman sellainen ärsyttävä pelaaja omasta mielestäni, en tiedä miksi. Jotenkin värikkyys puuttuu. Toki Selbyn kunniaksi on sanottava se, että hän ei luovuta juuri koskaan ja jaksaa väsymättä puurtaa pitkissä otteluissa. Se tuottaa usein hedelmää ja Selby pääsee vastustajan ihon alle.

Vähän harmittaa Ronnien putoaminen. Ronnie oli todella kovassa pussitusvireessä ja nakutti pitkää sarjaa tuon tuosta. Hawkins vain onnistui kääntämään kaikki tiukat freimit itselleen ja hieman ehkä Ronnie oli huolimaton parissa freimissä. Niinhän se menee, että ei niillä satasilla voiteta kuin se yksi freimi, sen eilinen trilleri taas todisti. Hawkinsilla pää kesti todella hyvin ja pussitti erittäin varmasti, vaikka sarjaa ei tullutkaan.

Jos Hawkinsilla on vielä bensaa tankissa, niin olemaan mielestäni lähellä mestaruutta. Selby on ehkä sittenkin minusta suurin suosikki, viihtyy näissä pitkissä otteluissa.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Vähän harmittaa Ronnien putoaminen. Ronnie oli todella kovassa pussitusvireessä ja nakutti pitkää sarjaa tuon tuosta.

Harmittaa juu. Mielestäni Ronnien safety/taktinen peli ei ollut tässä turnauksessa parhaimmillaan. Kaverihan on aina (kuten kaikki lajia seuraavat tietävät) tykännyt hyökkäysvoittoisesta pelistä ja tykkää viihdyttää niin itseään kuin yleisöäkin isoilla breikeillä ja hyökkäävällä pelillä. Jos nyt miettii kuluvaakin snooker-kautta, niin kaveri on ottanut ennen tätä osaa vain kahteen isompaan turnaukseen ja muun ajan pelaillut näytösotteluita siellä sun täällä, jossa paukuttaa vähän väliä mm. maksimeja.

Jotenkin sellainen fiilis, että kaveri nauttii varsinkin nykyään paljon enemmän tuollaisista peleistä joissa tunnelma on rennompi ja pääsee näyttämään sitä omaa parasta osaamistaan, eli hyökkäävää breikin rakentelua. Tokihan eilenkin kaveri paukutti paljon komeita sarjoja, mutta se ei vaan sitten pelkästään enää MM-tasolla riitä.

Saa nähdä mitä kaveri tekee ensi kautta ajatellen - veikkaan, että sama tahti jatkuu ja osallistuu ammattilaisturnauksiin vain hyvin harvakseltaan.

Hawkins on hyvä all-arounderi ja hänelle menestystä (=mestaruus) soisi. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa että virtaa riittäisi ihan mestaruuteen saakka. Olen mielelläni kyllä väärässä tämän suhteen :)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Brittiselostajat puhuu huonosta onnesta, kikeistä ja Williamsin kepin päästä, joka ei nyt toimi optimaalisesti. Ehkä viittauksensa Williamsin epätasaisuuteen tänä päivänä lähempänä totuutta. Junhui teki itsekin pari virhettä, mutta kuitenkin jokusen vähemmän ja oli huomattavasti kykeneväisempi käyttämään tilanteet hyväkseen. Tasanen eka jakso 2-2, toisessa alko päivän vire hahmottumaan ja Junhuille 4-0, eli illalla jatkuu 6-2 tilanteesta.

Toisessa puolivälierässä Wilson kavens ottelun Selbyä vastaan just 1-6.

Fu-Hawkins, McManus-Higgins starttaa 16.30.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Nyt kun Robbo, Murphy, Allen, Ronnie ja Trump ovat ulkona, niin aikalailla viihdeköyhää loppu turnetta tässä sopii odottaa. Dingille soisin mestaruuden, taidot on kuitenkin Top 5, mutta kupoli ollut aivan jumissa koko kauden. Toivottavasti hajuton ja mauton Hawkins ei grindaa itseään mestariksi. Barry on samanlainen hmv kuin bingo Bingham.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Dingille soisin mestaruuden
Samma här. Noilla muilla on tarpeeksi jo, tai sitten en vain toivo niille mestaruutta. Hirveä ennustaja ei tarvitse olla, kun veikkaa finaaliin Ding vs. Selby. Selby on kyllä hieno mies ja loistava pelaaja, mutta silti Ding tänä vuonna saisi viedä mestaruuden.

Barryllä ei ihan mennyt eka sessio putkeen.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Siinäpä hieman tarinaa/yhteenvetoa Ronnien turnauksesta ja tapahtumista BBC:ltä: World Snooker Championship: Ronnie O'Sullivan 'wasn't in fit state' - BBC Sport

Marco Fu siis pyyhki ensimmäisessä jaksossa Hawkinsilla pöytää ja johtaa 7-1. Higgins puolestaan oli 3-1 tappiolla McManusia vastaan mutta johtaa nyt kuitenkin (odotetusti) 5-3.

Wilsonin ja Williamsin on kyllä melkeinpä pakko voittaa pari ensimmäistä framea toisessa jaksossa että saisivat draivia päälle ja tilannetta vakaammaksi.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Huikea ilta takana mitä tulee snookeriin. McManus jysäytti kunnolla ja meni välieriin voitettuaan Higginsin 13-11. Fu johti Hawkinsia parhaimmillaan 9-1 ja vielä 12-9 mutta Hawkins kiri aina 12-11 tilanteeseen saakka. Lopulta Fu kuitenkin voitti ja eteni välieriin niinikään lukemin 13-11. Hawkinsin kiri olisi kyllä vielä tuon katkaisuframen ansainnut, mutta näin tällä kertaa.

Välieräparit ovat siis Fu - Selby ja McManus - Ding. Niin hienosti kuin McManus onkin pelannut niin on todella vaikea nähdä että Ding kompastelisi vaan eiköhän hän etene tästä parista melko selkeästikin finaaliin. Tosin samaa tuli ajateltua Higginsin kohdalla ennen puolivälierää mutta toisin kävi.

Toisessa parissa Selby on minun papereissani suosikki, mutta henkilökohtaisesti toivon Fun näistä kahdesta etenevän finaaliin. Tietyllä tavalla unelmafinaali olisi Fu - Ding.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Toivottavasti Ding ja Selby eivät kyykkää semeissään, sillä tämä duo tarjoaisi varmasti laadukkaimman finaaliottelun noista neljästä. Puolivälierät olivat kyllä vähän pettymys imo. McManus ja Higgins tarjosivat jonkin verran jännitystä, mutta laatu oli aika kaukana molempien tekemisestä. Fu ja Hawkins kilpailivat kumpi koomailee pidemmän jakson. Kaksi muuta välierää olivat melko yksipuoleisia. Saa nähdä kuinka rumasti Angles ottaa Dingiltä kuokkaan, kun niska/olkapäävaiva tulee varmasti oireilemaan pitkän matsin aikana. Vaikea myös nähdä Fun ottavan voittoa pitkässä matsissa Selbyä vastaan.

Omat veikkaukset semeistä:
Ding - McManus 17-6
Selby - Fu 17-12
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivottavasti Ding ja Selby eivät kyykkää semeissään, sillä tämä duo tarjoaisi varmasti laadukkaimman finaaliottelun noista neljästä. Puolivälierät olivat kyllä vähän pettymys imo. McManus ja Higgins tarjosivat jonkin verran jännitystä, mutta laatu oli aika kaukana molempien tekemisestä. Fu ja Hawkins kilpailivat kumpi koomailee pidemmän jakson. Kaksi muuta välierää olivat melko yksipuoleisia. Saa nähdä kuinka rumasti Angles ottaa Dingiltä kuokkaan, kun niska/olkapäävaiva tulee varmasti oireilemaan pitkän matsin aikana. Vaikea myös nähdä Fun ottavan voittoa pitkässä matsissa Selbyä vastaan.

Omat veikkaukset semeistä:
Ding - McManus 17-6
Selby - Fu 17-12

Kyllä minusta McManus nakutti komeita sarjoja todella tiukassa paikassa. Kyllä tuollaisen jännityksen alla niitä virheitä tulee jokaiselle pelaajalla, se on nähty monesti aiemminkin. Fu:lta irtosi muuten hienon ratkaisevan tyhjennyksen jälkeen jopa pienet tuuletukset, harvinaista.

Minusta eilisen illan molemmat ottelut olivat todella jännittäviä, hyvää viihdettä.

Angles on jo voittanut todella kovista nimistä Carterin ja Higginsin, joten en itse usko Dingin pääsevän läheskään noin helpolla. Pitkät eivät Alanilta ole uponneet, mutta paikan tullen tekee hienosti sarjaa ja pelaa viisasta safetya. Jos ja kun Angles saa pidettyä pelin tiukkana, niin katsotaan kuinka lopulta käy. Dingillä on kuitenkin kaikki paineet niskassaan, kiinalaiset odottavat vain ja ainoastaan voittoa.

McManus oli muuten viimeksi semeissä MM-kisoissa vuonna 1993 ja hänen piti olla brittien Eurosportin kommentaattorina.

Selby on omissa veikkauksisa selkeä suosikki mestariksi. Selby viihty pitkissä matkeissa ja jaksaa puurtaa väsymättä. Uskon, että se tuo Selbylle jo toisen MM-tittelin.

Edit.

McManus Topples Hendry's Masters Reign, Final 1994 - YouTube

Linkki vie YouTubeen, jossa McManuksen otteita 22 vuoden takaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noita kiinalaisia ei jaksa digata, kun pitää olla koko ajan ilmeetön, jotta kasvot ei mene.

Tuosta joukosta Shelby lienee kovapäisin ja siten suosikki.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ding nyt sentään hymyilee aika usein, kun tarpeeksi hauska tilanne osuu kohdalle, ei se täysin kivikasvo ole. Oikeastaan samaa sarjaa Selbyn kanssa. Wenbo taas pistää tasaisin väliajoin sellaisia mulkaisuja, että heikoimmilla lirahtaa kakka housuun. Varmaan ilmeikkäin kaveri koko kiertueella.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
McManus voitti juuri päättyneen toisen session 5-3 ja roikkuu hyvin pelissä mukana. Dingin johto siis 9-7.
Kyseessä on todella korkeatasoinen ottelu, satasia on nähty jo huikeat 8 kpl. Ding on tehtaillut sadan sarjoja 5 kpl, jolla sivua MM-kisojen semifinaalien ennätystä yhdessä Hendryn ja Ronnien kanssa. Ding korkein breikki on 138. Kokenut Angles on tekaissut satasia 3 kpl, huippuna 136 pisteen lyöntisarja.

15 freimi oli koko ottelun kannalta erittäin tärkeä, siinä Alan teki sortui melkko helppoon pussitusvirheeseen ja Ding sai paikan ryöstää freimin. Dingin päälleveto vaikealta keltaiselta vihreällä ei onnistunut. Seuranneen safety taiston vei lopulta Angles, joka tekaisi snookerin musta taakse, josta Dingin purkuyritys epäonnistui. Alan nakutti varmasti tarvittavat väripallot pussiin ja piti pelissä jännityksen yllä.

Kuten ennakoin, niin McManus pystyy pitämään pelin jännittävänä ja on pystynyt vastamaan jopa huippuvireisen Dingin peliin. MacManus pelaa hyvää safetya ja pussituspeli parantui toiseen sesssioon selvästi. Jos Dingin taso laskee edes aavistuksen, on jättiyllätys ehdottomasti mahdollinen. Dingille alkaa tulemaan painetta, kun ratkaisu lähestyy ja Angles hengittää niskaan.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Satasen breikkien ennätyskin on jo aika lähellä. Nyt turnauksessa on paukuteltu 73 satasen breikkiä, kun viime vuoden ennätys on 86. Toki tuo edellyttää, että pelataan jatkossakin huipputasolla, mutta ihan Ding-McManus-tasoa ei kuitenkaan vaadita.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kova on kyllä taso, kun katsoo breikkejä. McManusiltakin viimeisiin frameihin 136 ja 125 sarjat. Jos ero säilyy vielä pitkäänkin näin tasaisena niin kyllä tässä McManusilla pienet mahdollisuudet koko matsinkin voittoon on, vaikkakin Ding on edelleen selkeä suosikki.

McManus ja ottelu syttyi uudelleen. Ja hyvä niin. Mm-kisojen arvoista ettei välierät ole mikään läpijuoksu. Toki, edelleen pitkä matka skotilla voittoon mikäli Ding saa peruspelinsä uomiinsa.

Toisessa pelissä Fu kaventaa 4-5.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös