Biljardi & snooker

  • 857 866
  • 6 547

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Puolivälieriin vasta Hull selvisi, mutta ei anneta sen haitata. Vastaan näyttäisi tulevan Joe Perry.
British Eurosport 2 näyttää tarjoavan matsin suorana. Ottelu on nyt tauolla Joe Perryn johtaessa 3-1 (paras yhdeksästä).

Aloin seurata ottelua tilanteen ollessa 2-0 Perryn johtaessa kolmattakin framea jo 70-1, mutta Robin Hullin tullessa lyöntivuoroon. Yksi snooker olisi vielä riittänyt Roopelle, mutta jo toisen punaisen jälkeen hän otti sinisen. Tällöin yksi (4 pisteen) snooker olisi riittänyt vasta tasoihin. Roope pussittikin muut punaiset mustan avulla jättäen kuitenkin yhden pöydälle yrittäen sen avulla snookeria. Kaksi vaihtoehtoa: joko pilkkumustan tai lähes vallissa kiinniolevan pinkin taakse. Roope valitsi jälkimmäisen, epäonnistui ja jätti Perrylle suoran pussituspaikan, jota Perry ei missannut: 3-0.

Neljäs frame alkoi Hullin kannalta lähes pahimmalla mahdollisella tavalla: avauksesta suora osuma siniseen - ja Perrylla oli elämänsä paikat takoa vaikka 147 tauluun. Tämä kuitenkin epäonnistui molempien takoessa pallon-pari kerrallaan pussiin eli todella pikkubreikkejä. Perry oli hienoisessa johdossa koko ajan, kunnes Roope onnistui kääntämään tilanteen. Tuossa vaiheessa Perrylla oli 36 pistettä, Roopen onnistuessa veivaamaan itsensä jopa 60 pisteeseen. Lopputuloksena armotonta taktista vääntöä, Perry sai kuin saikin väännettyä Roopelle yhden snookerin, mutta vihdoin Roope sai sen vihreän tiputettua. Taisto jatkui vielä tämänkin jälkeen, kunnes Perry missasi erittäin pahasta snookerista sinisen - tilanne 3-1 ja tauolle.

Hajahuomioita Robin Hullin pelistä noiden reilun yhden framen perusteella: helpohkoja virheitä on tullut (mm. pilkkumusta ohi), mutta niitä nyt tulee aivan maailman terävimmällekin kärjelle. Nämä kuitenkin pitäisi ehdottomasti minimoida niinkin kovaa ja erityisesti kovassa kunnossa olevaa pelaajaa vastaan mitä Joe Perry on nyt. Altavastaajilla on vähemmän mahdollisuuksia korjata helpohkoja virheitään kuin maailman huipuilla, mikäli heitä vastaan haluaa pärjätä.

Noita helpohkoja virheitä huomionarvoisempaa on se, johon brittiselostajatkin kiinnittivät huomionsa: minkälainen mahtaa olla Robin Hullin taktinen osaaminen? Jo tuon näkemäni perusteella Roope ei oikein osaa valita sitä itselleen parasta (tai helpointa - tai omalle suoritustasolleen sopivinta) vaihtoehtoa. Jos on mahdollisuus tehdä snooker kahden vaihtoehtoisen pallon taakse, hän hyvin herkästi valitsee sen vaikeamman, jossa epäonnistumisen mahdollisuus on huomattavasti suurempi. Samaten jos on kaksi (tai useampiakin) punaista pussitettavana, hän hyvin herkästi valitsee sen vaikeimman. Kuten sanottua: tähän myös brittiselostajat kiinnittivät huomiotaan.

Ja nyt jatkuu... frame 5, Joe Perry to break!
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perry vienyt kolme ekaa framea vaikka ainakin tokassa Robinillakin oli saumansa mutta ei kyennyt hyödyntämään sitä... Nyt tauolla tilanteessa 3-1. Viimeisessä näytti olevan kova safety taisto tilanteessa 60-40 ja Robin sai sen käännettyä itselleen. Toivottavasti se lupaa hyvää loppu pelille ja Robin haastaa Perryä kunnolla...

Toisessa pelissä Gould-Maguire tilanteessa 2-2 ja Maguire vei Robinin kärkipaikan century-listalla 145 pisteen framella...

E: Kiitos ylläolevasta tiivistelmästä... Itse kun töissä pääsen seuraamaan vaan World Snookerin sivujen kautta hetkittäin niin ei ole pelin kulusta muuten tietoa...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Noita helpohkoja virheitä huomionarvoisempaa on se, johon brittiselostajatkin kiinnittivät huomionsa: minkälainen mahtaa olla Robin Hullin taktinen osaaminen? Jo tuon näkemäni perusteella Roope ei oikein osaa valita sitä itselleen parasta (tai helpointa - tai omalle suoritustasolleen sopivinta) vaihtoehtoa.
Viitosframe alkoi muuten juuri tällä tavalla!

Joe Perry avasi erinomaisesti jättäen valkoisen snookeriin vihreän taakse. Hullin piti osua punaisiin yhden (tai kahden) vallin kautta. Hän yrittikin kahden vallin kautta osumaa kahteen mustan vieressä olevaan punaiseen ja... *BOOM* suora osuma mustaan, seitsemän pistettä Perrylle välittömästi sekä vielä pussituspaikka keskelle (jonka Perry tosin missasi ja Roope pääsi takaisin peliin).

Tällaisiin (arviointi-?, taktisiin?) virheisiin vain ei Roopella ole varaa maailman huippuja vastaan.
 

Reds72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Niin siinä sitten kävi, että Robin Hull hävisi Joe Perrylle 2-5.
Pilkkumusta ohi ja muita harmittavia pikkuvirheitä, joista virheettömästi pelannut Perry rankaisi kovalla prosentilla.
Joka tapauksessa hieno turnaus Roopelta, mukavasti rahaa ja iso läjä pisteitä.
Toivon nyt Gentleman Joelle ensimmäistä rankingturnausvoittoa, jota ei mies ole onnistunut saavuttamaan pitkästä urasta ja yli 1.2 miljoonan punnan ansioista huolimatta. Toisaalta snookerin Tapio Suomisen eli Martin Gouldin voitto olisi myös hienoa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Niinhän se päättyi: Joe Perry - Robin Hull 5-2

Roopen viimeiseksi lyönniksi turnauksessa jäi muuten missattu pilkkumusta (tosin kohtuullisen epätoivoisessa tilanteessa, mutta kuitenkin...
Kiitos ylläolevasta tiivistelmästä... Itse kun töissä pääsen seuraamaan vaan World Snookerin sivujen kautta hetkittäin niin ei ole pelin kulusta muuten tietoa...
En seurannut enää tauon jälkeen mitenkään intensiivisesti, mutta olihan tuo lähetys tuossa taustalla koko ajan pyörimässä.

Frame 5: kuten jo aiemmin mainitsin, Perry aloitti hienosti snookerilla vihreän taakse. Roope yritti osumaa pakan alla oleviin palloihin => osuma mustaan. Perry kuitenkin missasi saamansa paikan keskelle, jolloin Roope pääsi peliin mukaan pudottamalla Perryn huulille jättämän pallon. Roope taisi tässä vaiheessa rykäistä jonkun 33-7 (?) johdon. En nähnyt tilannetta edes hidastuksena, mutta selostajat kertasivat tapahtunutta. Roope oli hieman epäonnistunut päällevedossaan ja joutui tästä syystä pelaamaan vaikeata punaista läheltä päätyvallia. Tältä punaiselta oli (helpohko?) mahdollisuus jatkaa breikkiä pelaamalla siniselle. Roope kuitenkin valitsi yrittää jatkaa mustalle pelaamalla pikkuosuman (cannon?) kahteen punaiseen. Selostajat päivittelivät, että he eivät nähneet tai oikeastaan edes ajatelleet tuollaista mahdollisuutta (jatkaa mustalla). Eivätkö nämä Eurosportin brittiselostajat kuitenkin useimmiten ole itse entisiä huippupelaajia, joten he kyllä käsittääkseni näkevät yleensä jokaikisen pikkiriikkisenkin mahdollisuuden pelata tilanne näin tai näin tai noin. Joka tapauksessa Roopen pussitus epäonnistui, Joe Perry pöydälle, 67 (?) breikki ja tilanteeksi 4-1.

Frame 6: Hull voitti framen selvästikin (~70-~20?) kahdella vajaalla neljänkympin breikillään. En nähnyt framea käytännössä lainkaan, joten korvakuulolla mentiin. Useampaankin otteeseen Roopen ollessa pöydällä selostajat kertoivat mahdollisuuksista. Esim. pussittamalla vihreän hänelle jää hyvä paikka vasemmalle keskelle. Roope kuitenkin pussitti vihreän ja sivukierteellä pelasi itselleen paikan samaan palloon keskelle - mutta oikealle puolelle. Selostajatkin ihmettelivät tätä, sillä valinta vasempaan keskipussiin olisi ollut huomattavasti helpompi (ei tarvetta sivukierteille, suorempi linja). Pussituksen jälkeen lopputulos ja seuraava päälleveto olivat käytännössä samat, mutta Roope halusi aina tehdä kaiken vaikeimman kautta. Tällä kertaa nuo "riskivedot" tai "huonot valinnat" onnistuivat ja Roope voitti framen: tilanne 4-2.

Frame 7: Joe Perry meni vääjäämättömästi 67-0 johtoon epäonnistuen kuitenkin viimeisessä tarvittavassa punaisessa keskelle. Roope pääsi pussittamaan saman pallon pyrkien tasoihin ilman snookereita (67 ahead - 67 remaining). Punainen upposi ja lyöntipallo tuli pikkuväripäädystä takaisin mustan päätyyn. Musta ohi omalta pisteeltään, Perry pussittamaan vielä pari tarvittavaa palloa, kättelyt ja tack o. adjö: lopputulos 5-2.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vähän vaikuttaa siltä että oli pikkuisen liikaa puristusta Robinilla tähän peliin. Ei päässyt rennolla fiiliksellä pelaamaan vaan taisi kuitenkin jännittää tilanne ja rentous jäi hotellille. No hieno suoritus kuitenkin ja hyvät pisteet/rahat mukana kohti seuraavia turnajaisia. Seuraavalla kerralla taas vähän helpompaa kun on jo hieman enemmän kokemusta tuollaisesta tilanteesta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vähän vaikuttaa siltä että oli pikkuisen liikaa puristusta Robinilla tähän peliin. Ei päässyt rennolla fiiliksellä pelaamaan vaan taisi kuitenkin jännittää tilanne ja rentous jäi hotellille.
En nähnyt ekaa freimiä, mutta siinähän Gentleman Joe putsasi pöydän heti kärkeen. Hiukan kylmiltään joutui siis jatkamaan peliä, kun Perry pääsi heti rytmiin. Kohtuullisen selvät numerot kuitenkin, eli parempi voitti tänään. Positiivinen turnaus Robinille kaikesta huolimatta.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja taas mennään.

Tällä viikolla ohjelmassa Riga Open, jossa näyttäisi olevan ~10 (!) suomalaista mukana. 1.kierros alkaa torstaina ja kolmannella kierroksella tulevat huiput (Robertson, Selby, Hawkins, Trump... Hull) mukaan. Sunnuntaina ratkaistaan turnaus joten nopealla rytmillä (oisko paras seitsemästä) pelataan.

Suht lähellä siis todellista huippusnookeria. Tuotahan joku vuosi voisi lähteä katsomaan. Tänä vuonna ei kyllä sovi kalenteriin.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan taas snookeria parhaimmillaan:
Shanghai Masters välierä
Selby - Allen 5-6

Selby johti 5-2 ja ratkaisuframea 63-0. Sai vielä viimeisen mahdollisuuden upotettuaan viimeisen punaisen mutta missasi pinkin ja Allen ratkaisuframen (64-71) kautta finaaliin.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Selbylle jo toinen kirvelevä tappio, nyt International Championshipissä, kun hallitseva maailmanmestari ja rankingykkönen putosi minulle täysin nevöhöödille teinille Oliver Linesille 6-4 johdettuaan jo freimein 0-4. Hyvää snookeria pelasi tämä junnu ja voitti ihan ansaitusti. Tuli mm. snookerin takaa pisteen voittoon 7 freimissä, jonka jälkeen 80 breikki ja hienolla turvapelillä loppufreimeissä voittoon asti. Takki auki taisi tulla Selby tauolta ja se ei ole tässä lajissa kyllä hirveän viisasta.

Hienoa, että nousee näitä uusia brittijunnuja, mielummin näiden peliä katsoo kuin aasialaisten. Saisi Suomestakin nousta joku.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Mika Immonen ja Petri Makkonen ovat aloittaneet World Cup of Poolin ysipallon paripelit historiallisen ylivoimaisesti, kun tiistaina kaatui Korea 7-0 ja juuri äsken päättyneessä matsissa pojat pöllytti Puolan myös lumierällä 7-0. Katselin tuon tämän päivän pelin ja on pojat kyllä melkoisessa vireessä uusimaan vuoden 2012 mestaruutensa. Seuraavaksi tulee puolivälierissä vastaan viime vuoden voittajat ja turnauksen ykkössijoitetut Filippiinit, joten tuo matsi tulee olemaan varmasti tiukka, mutta tuolla pelillä ihan voitettavissa.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Poolin puolivälierät starttasivat tunti sitten ja ensimmäisessä parissa Itävalta raiskaa Kiinaa, peli 7-1. Seuraavaksi on vuorossa Suomen matsi ja illalla vielä herkkupala USA-Englanti, näin Ryder-cupin aikaan asetelmia haetaan myös veralla. Darren Appleton vs. Earl Stricland, takuuvarmaa viihdettä. Tässä vielä linkki suoraan streamiin.

http://cricfree.sx/sky-sports-3-live-stream-uk.php

E: Suomi taisteli hienoon 9-7 voittoon oltuaan jo 5-7 takana. Hienoa poolia ja Iltalähetyksessä sitten Saksa-Hollanti ja USA-Englanti.
 
Viimeksi muokattu:

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
UK Championship starttaa tänään, mukana menossa myös Robin Hull. Roopen ensimmäisen kierroksen ottelu pelataan torstaina, vastassa itselleni tuntematon Thepchaiya Un-Nooh. Thaimaalaisen ranking on 58, Roopella 71, joten tasaista vääntöä on odoteltavissa. Seuraavalla rundilla onkin sitten jo mahdollista kohdata Shaun Murphy.

Roope on taas saanut mediassa paskaa niskaan (yllättäen paska-aviisi Urheilusanomilta), alla olevassa jutussa Mikael Ketonen Finnsnookerilta oikoo asioita Roopen puolelta. Hyvä artikkeli, kannattaa lukea. Eipä ihan heti uskoisi, että Suomesta käydään World Snookerin sivuilla kolmanneksi eniten Euroopasta. Paljon on Robin tehnyt Suomi-biljardin eteen ja tulee toivottavasti tekemään jatkossakin.

http://www.finnsnooker.com/robin-hull-suomalaisen-snookerin-sanansaattaja/
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Roope on taas saanut mediassa paskaa niskaan (yllättäen paska-aviisi Urheilusanomilta)

Onko tästä jossain tarkempaa tietoa, eli miten Robinin menneisyyttä on käytännössä reposteltu? Tunnen itse toki herran taustat, mutta miten tuota on jälleen kerran tuotu mediassa esiin? Itse en ainakaan netistä onnistunut löytämään viimeaikaisia artikkeleita herrasta pl. tuo Finnsnookerin artikkeli.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Onko tästä jossain tarkempaa tietoa, eli miten Robinin menneisyyttä on käytännössä reposteltu? Tunnen itse toki herran taustat, mutta miten tuota on jälleen kerran tuotu mediassa esiin? Itse en ainakaan netistä onnistunut löytämään viimeaikaisia artikkeleita herrasta pl. tuo Finnsnookerin artikkeli.

En ole itsekään saanut vielä käsiini tuota Urheilusanomien juttua, mutta tuosta vastineesta voi päätellä, että heikkotasoista on journalismi ollut:

Mikael Ketonen kirjoitti:
"Kirjotimme juttuun vastineen sen jälkeen, kun olimme jutelleet myös Robinin kanssa. Urheilusanomien juttu pitää sisällään paljon asioita, joita ei sopimuksen mukaan siinä pitäisi lukea + monia asioita on vääristelty. Jutun tarkoitus on ilmeisesti palvella snookerin seuraajia, mutta monien mielestä se ei palvele ketään.
Me emme tuomitse Urheilusanomien juttua, mutta vastineemme tarkoitus on oikaista hieman jutuissa olevia tarinoita. Esim. jos Robin on nukkunut yhden yön autossa, ei se välttämättä johtunut siitä, ettei hänellä ollut rahaa yöpymiseen. 6h unista, 200€ maksaminen keskellä yötä ei välttämättä ole kenenkään ihmisen mielestä järkevää.
Toivotttavasti menneisyydellä mässäily voisi jo pikku hiljaa riittää. Vastineemme löytyy alta, mikäli sitä ette ole lukeneet."
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Just eilen illalla luin tuon Ketosen tekstin ja ensimmäinen ajatus oli että: tämäpä vasta defensiivistä fanipoikailua. Voihan tuolle tietysti olla syynsä, en oo lukenu Urheilusanomien tarinaa, oliko jossain otsikointi 'Robin Hull katkolta takaisin huipulle', ja somessa juttua kehuttu mielenkiintoseksi. En silti itse oo aikasemmin huomannut että olis saanu paskaa niskaansa, värikäs tarinansa tuppaa kiinnostamaan.

No oli miten oli, hienoo saada huippusnookeria keskelle kaamoksen aikaa ja joulukuun vaihteeseen. Ekalla kierroksella ei ennakkoon suuria matseja ole, Hulllin olikos to 11:30 sessiossa alkava matsi se mielenkiintosin.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Just eilen illalla luin tuon Ketosen tekstin ja ensimmäinen ajatus oli että: tämäpä vasta defensiivistä fanipoikailua. Voihan tuolle tietysti olla syynsä, en oo lukenu Urheilusanomien tarinaa, oliko jossain otsikointi 'Robin Hull katkolta takaisin huipulle', ja somessa juttua kehuttu mielenkiintoseksi. En silti itse oo aikasemmin huomannut että olis saanu paskaa niskaansa, värikäs tarinansa tuppaa kiinnostamaan.

Saattaa olla niin, että Robin alkaa itse olla väsynyt menneisyytensä penkomiseen, mutta paha mennä sanomaan kun en miestä sen paremmin tunne. Kyllähän Roope sen verran ammattimies on ettei anna näiden juttujen vaikuttaa keskittymiseen. Toivottavasti antaa veralla palloille kyytiä siihen malliin, että riittää lehdillä positiivista kirjoitettavaa. Se siitä.

No oli miten oli, hienoo saada huippusnookeria keskelle kaamoksen aikaa ja joulukuun vaihteeseen. Ekalla kierroksella ei ennakkoon suuria matseja ole, Hulllin olikos to 11:30 sessiossa alkava matsi se mielenkiintosin.

O´Sullivania tulee Hullin ohella aktiivisesti seurattua, mutta UK saattaa jäädä väliin nilkkavamman vuoksi. Toivottavasti mies on kuitenkin pelikunnossa.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Roope voitti Thepchaiya Un-Noohin trillerissä 6-5, hienoa Roope!

Seuraavaksi sitten Murphy/Wattana, toivottavasti televisioidaan!
 

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
Roope voitti Thepchaiya Un-Noohin trillerissä 6-5, hienoa Roope!

Seuraavaksi sitten Murphy/Wattana, toivottavasti televisioidaan!
Eurosportilla lähetykset alkavat lauantaina ja Roopen matsi ohjelman mukaan sunnuntai iltana joten varsinkin jos matsi on Murphyä vastaan niin luultavasti yrittävät näyttää.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Eurosportilla lähetykset alkavat lauantaina ja Roopen matsi ohjelman mukaan sunnuntai iltana joten varsinkin jos matsi on Murphyä vastaan niin luultavasti yrittävät näyttää.

On vaan vissiin O´Sullivanin ja jälleen kerran pelikuntoon parantuneen Carterin mahdolliset matsit samaan aikaan, ovat hieman mediaseksikkäämpiä. Mutta toivotaan parasta.
 

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
On vaan vissiin O´Sullivanin ja jälleen kerran pelikuntoon parantuneen Carterin mahdolliset matsit samaan aikaan, ovat hieman mediaseksikkäämpiä. Mutta toivotaan parasta.
Niinpä näkyy olevan, Veikkaustv näyttää näköjään myös viikonloppuna lähetyksiä joten jospa jommankumman kautta saataisiin Roope ruutuun.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eurosport Playerillä on ainakin ennen saanut valita katsottavan pöydän. 5,99 kuussa tai 3,99 jos ottaa kerralla koko vuoden. Hinta kohdallaan tällä palvelulla.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Murphy vei pelinsä 6-3 eli Hull-Murphy siis sunnuntaina...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä voittanut Hull Murphyä tällä kertaa mutta muuten kisat ovat olleet aika viihdyttävät. Eilistä Cahillin ja Dingin trilleriä en seurannut mutta tänään on toinen menossa.

Dott johti Robertsonia 5-0 (voitti sitä ennen Milkinsin 6-0 eli ainakin oli 12 framea voittanut turnauksessa putkeen) ja kaikki meni sisään. Ja Robertsonilla taas ei mennyt mikään.

No nyt tilanne on 5-4. Saa nähdä viekö Neil päätyyn asti.

Edit: Ja heitetään vielä Anthony McGill esille. Voitti päivällä Higginsin 6-5 ja edellisessä matsissaan Bondin 6-5. Se olikin "hauska" matsi. Päiväsessio oli alkanut klo 15 Suomen aikaa ja kun iltasessio alkoi klo 21... Bond ja McGill tahkosivat vasta 10.framea. Taisi karvan alle 7h kestää tuo paras 11 matsi.

Edit2: Dottille lopulta 6-5. Robertson sai lyöntivuorossaan hienosti pakan auki, missasi kuitenkin väripallon ja Dott sai lopulta jäätyneilläkin käsillä ratkasuframen itselleen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös