Avoin vetoomus Radio Citylle!

  • 6 697
  • 48

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Radio Citylle sm-liiga matsien suorista selostuksista. Niitä tulee seurattua tiiviisti aina kun ei itse pääse hallille. Radion luonteeseen kuuluu olennaisesti kuitenkin, että kuulija muodostaa käsityksensä pelin kulusta kuulemansa pohjalta. Tämä asettaa selostajille erityisvaatimuksia. Toisin kuin televisiossa, radiossa selostajan tulee todellakin kertoa mitä kentällä tapahtuu.

No nythän on niin että Pentti "Linkku" Lindegren ei täytä pienimpiäkään radioselostajille asetettuja vaatimuksia. Lindegren tiputtaa sanoja suustaan todella verkkaiseen tahtiin ja keskittyy pelitapahtumien sijasta pelaajien taustoihin ja muuhun nippelitietouteen. Syntyy kiusallinen tilanne, jossa kuuntelijaa kiusataan ikään kuin tarjoamalla suoraa selostusta, mutta ei sitten kerrotakkaan itse pelin kulusta mitään.

Radio City, pelastakaa kiekkolähetykset ja vaihtakaa televisioselostaja Lindegren radion erityisvaatimukset ymmärtävään moottoriturpaan, joka pitää katsojan "näköyhteydessä" kenttätapahtumiin. Selostajaan, jonka avulla kuulija voi eläytyä pelin kulkuun ja tuntea samaa jännitystä vastaanottimen äärellä kuin hallissa istumalla voi tuntea.

Jääkiekko on hieno peli myös radiosta kuultuna. Kiitos Citylle suorista lähetyksistä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan asiallista tekstiä, mutta kuka mahtoi selostaa eilisen HIFK-SaiPa -matsin Cityllä? Kuuntelin ko. lähetystä muutaman minuutin ekan erän osalta, mutten kuullut selostajan nimeä. Vaikutti ihan asialliselta kaiffarilta siihen hommaan. Toki kuka tahansa kuulostaa hyvältä Linkkuun verrattuna, jopa Hermanni Seppälä.
 

Dirk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Radio City verkkoon!!

Yhdyn avausviestiin ja samalla vetoan sen lisäksi että ottelulähetykset lähetettäisiin verkon kautta. Olen usein kuuluvuusalueen ulkopuolella, niinpä haluaisin että olisi mahdollista kuunnella otteluita verkon välityksellä.
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysin samaa mieltä! Ei mitään huonoa TV-selostajaa ainakaan millekään radiokanavalle. Linkku ilmeisesti ei edes suurimmaksi osaksi seuraa peliä vaan lukee varmaankin papereita jatkuvasti. Järjestäkää Linkulle vaikka oma ohjelma nimeltä "Linkun spesiaalit" niin ei tarvitse ottelun aikana niitä kertoa...:)
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Allekirjoitan joka sanan valaan viestissä. En ole koskaan pitänyt Linkun TV-selostuksista. En Hockey Nightissa enkä varsinkaan NHL-matseissa. Mies yrittää päteä turhilla tiedoillaan liikaa.

Kuuntelin viime lauantaina ensimmäisen kerran IFK:n matsin radiosta. Kuten todettu, Linkku on radiossa vieläkin huonompi. Ensimmäisessä erässä hän selosi Niko Mikkolan pitävän kiekkoa keskialueella. Hetken täydellisen hiljaisuuden jälkeen mies alkaa hehkuttamaan, että kiekko on maalissa. No, minä oletin tietysti, että Mikkola oli vetänyt keskialueelta jonkun roikun IFK-maaliin, mutta myöhemmin selvisi, että maalin olikin tehnyt IFK:n Toni Häppölä.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Ehdottomasti mukana. Lindegren on järkyttävä. Kerrassaan täydellisesti sopimaton radioselostajaksi.

Hommatkaa eetterii Kari Hietarinta ja Osku laukkanen. Nämä miehet ovat erittäin päteviä selostajia..

K
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Linkku omaakin HIFK-taustan, niin pitää myöntää, että onpa karmeaa kuultavaa hänen selostuksensa. Mutta, kyllä hän mielestäni aikoinaan oli ihan kohtuuhyvä (ehkä aika kultaa muistot), ainakin NHL-playoffs 1991 selostajapari Lindegren-Kimmo Leinonen oli ihan OK. (Itsellä nauhalla noita Pittsburgh-Minnesota -finaaleja)

Mutta, aivan karmeaa on katsella vanhoja Don Cherry -videoita, joissa Linkku suomentelee Cherryn lausuntoja miten sattuu :) Linkku myös tekee huomaamattaankin jatkuvasti samoja virheitä, legendaarisia ovat mm. "Chris" Brashear (oik. Donald), maalivahti "Steve" Thomas (oik. Tim)...jne...eivätkä sekoilut todellakaan jää tähän. Netissähän taisi myös olla jollakin sivulla näitä "Linkun koottuja".
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Ihan hauskoja juttuja, joissakin on kyllä ehkä kuitenkin hieman turhaakin kriittisyyttä...

Minulla olisi ehdotus Radio Cityn uudeksi selostajksi: Anssi Kukkonen!

En olekaan vähään aikaan kuullut tämän kielimiehen selostuksia mistään. "Bädd Gonaggör" ja "Gälgäri" jne...
 

Jacce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, PuiU, Defenders
Yhdyn sanallisesti...

Tulipa tuossa jo muutama päivä sitten kuunneltua Sitiltä Tappara-Hifk -matsia ja jo selostuksen siirryttyä Hakamettään valtasi mieleni armoton paha olo! Tv-selostustyylin ammattilainen, "Linkku" Lindegren, selosti ottelun omalla persoonallisella tyylillään, huonosti, kakistellen ja jatkuvasti SEKOILLEN! (vrt. Avatherin linkit) Kaiken huipennus tuli kuitenki ottelun jatkoajalla, jolloin Tappara rankaisi itselleen kaksi pistettä. Linkulta meni noin puoli minuuttia, että sai kakistetuksi Tapparan tehneen maalin. Itse aavistelin maalin tulleen mutta odotin siihen selostajalta vahvistusta taas yhden tähänastisen elämäni pisimmistä puoliminuuttisista. Kun Äijä sai sanan suustaan, sai pieni matkaradioni kyytiä. Ei lopputuloksen takia (no vähän senkin) vaan Linkun olemassaolon takia. Siitä hetkestä eteenpäin olen vannonut, että teen kaikkeni vaikka sen eteen, että Hermanni "Mä" Seppälä tekee kampäkin radioaalloille ja että Linkku siirtyy ansaitulle eläkkeelle tai tuottajahommiin.

Cityn sivuilta löytyy palaute-osio. Kirjautumalla sisään, saa jokainen meistä asiallista palautetta antamalla mahdollisuuden päästä eroon tai keventää kärsimyksiään. Haluammehan vain kuunnella suosikkiemme edesottamuksia radiosta, kun meille siihen mahdollisuus annetaan...
 

kyllvaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool, EA-Sports, Perttulan Riento RY
Myöskin ääni täältä Pentin "kuulumattomuuden" puolesta.

Meluummin kuuntelee Humppa-94 kanavan kiekkokierrosta merisäineen kun tuota "kiekkotietäjää". Soveltuu korkeintaan johonkin kiekko-ohjelmaan, missä vain keskustellaan kiekosta.

Eiköhän laiteta koko Jatkiksen poppoo Cityn palautepostilaatikko tukkoon.

jussi.suvanto@radiocity.fi (Cityn toimituspäällikkö) ,näköjään ainoa järkevä postiosoite, mihin palautteen voi laittaa.

Edit.
Tuo on varmasti tehokkaampi tapa kun palauteformin käyttäminen.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vieläkö City toimittaa niitä huumaavia 60 sekunnin urheilu-uutisia? No, eipä se haittaa vaikka siitä ylinopeudella lausutusta litaniasta ei mitään selvää saisikaan, koska siinä ei mitään lisäinformaatiota mihinkään asiaan ole. En tiedä kenen neronleimaus tuo on, mutta jättäisivät sitten kokonaan pois.

City on nykyään yhtä paljon sporttia kuin se on rock'n rolliakin. Vaikuttavaa.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Vetoomus allekirjoitetaan myös gracen puolesta. City tekee arvokasta työtä lähettämällä suoria ottelu selostuksia, mutta pitkä miinus tulee silloin kun "Linkku" on puikoissa.
 

Kille

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC
Ehdottomasti mukana tässä vetoomuksessa.

Tuijotan mieluummin teksti tv:tä kuin kuuntelen Linkun selostusta. Viime paikallismatsissa oli joku muu, mutta siinäkin paistoi puolueellisuus läpi. Kaveri oli kusta housuun kun Jokerit pääsi siniviivan yli, mutta IFK: hyökkäyksissä ei edes ääni noussut. Tarvitaan selostaja joka osaa pitää tunnelmaa yllä ja saa kuulijan mukaansa. Linkku saa korkeintaan kuulijan nukahtamaan...

Lisäksi jälkipelit olisi hyvä saada takaisin lähetyksiin. Mikäs sen hienompaa ku ajella Nordikselta kotiinpäin ja kuunnella pelin jälkipyykkiä!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Allekirjoitan myös tämän vetoomuksen. Linkun asiantuntemus ei tahdo kulkea oikein käsi kädessä miehen selostustaitojen kanssa. Yhtälö voi olla jokseenkin toimiva vielä tv:ssä, mutta radiossa homma kusee ja pahasti.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kyllä

Jep, Pentti radiossa on jo jotain ihan liian kauheeta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jees

Kyllä tämä on allekirjoitettava! Päästän yleensä tuskastuneen voihkaisun kun jkuulen Linkun olevan jälleen kerran selostamassa. Ja siihen se kuuntelu yleensä jääkin, sillä yleensä radio sammuu jo ennen pelin alkua. Myös tuon Killen ehdotuksen, eli Jälkipelit takaisin! Niitä tuli Sport FM:ltä kuunneltua lähes aina, paitsi silloin jos Jokerit on hävinnyt ;)
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämänkin ne huomaa

Hyvä ajatus pistää suoraan toimituspäällikölle mailia. Uskon kyllä vakaasti myös siihen, että huomaavat tämän threadin täältä. Paljon vaan allekirjoittajia, niin eivätköhän jo pleijareihin mennessä hanki esim. Hermanni Seppälän puikkoihin. Itse olen myös tämän superhehkuttajan kannalla. Ainakin HIFK matsien selostajana mies toimii.

Ps. ainahan voimme myös toimittaa tämän threadin mailissa asianosaisille Cityssä.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Mukana ollaan hyvän asian puolesta. Lisäisin vielä että Jani Uotila täytyisi saada takaisin vaikka volyyminappi oli sillä hiukan hukassa välillä. mutta taitaa kaveri olla päätoimisesti Maikkarin puolella nykyään.
 

Fiesto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mukana ollaan!
Ajakaa se Linkku mahdollisimman kauas selostajakopista,
vaikkapa sinne korpeen saakka.

Hermannia tai jotain muuta asiansa osaavaa selostajaa kaipaillen.

-Fiesto-
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Valitettavasti Linkku on aikansa nähnyt.
En Linkun tarkkaa ikää tiedä mutta eläke voisi jo kutsua pikkuhiljaa?

Allekirjoitan.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Linkku on jotain aivan käsittämätöntä. Selostuksesta ei ota mitään tolkkua pelin kulusta. Viimeisimmässä TPS-HIFK ottelussa olin pakottu kuuntelemaan miehen "selostusta" kun Auran aaltojen nettiradio ei toiminut. Täysin katastrofaalista pulinaa ja pälinää. Heivatkaa äkkiä se pois sieltä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös