Arvatkaa v.....ttiko?

  • 2 396
  • 12

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Jouduin tässä kirjoittelemaan kirjeen vastaaville eilisen pelin TV lähetyksen jälkeen :( !

Tervehdys!

Toivottavasti teillä on HYVÄ selitys siihen minkä takia eilien ratkaiseva
jääkiekko ottelu Kärrppien ja Tapparan välillä katkaistiin pelin
ratkaisuvaiheessa?

Täysin käsittämätöntä mitenkä voitte toimia tällä tavalla katsojia kohtaan!
Jos kerran on päätetty että peli lähetetään niin se on ilman muuta selvä
asia että sen myös täytyy näyttää loppuun saakka! Jos viisi erää on
lähetetty ja sen jälkeen laitetaan lähetys poikki niin se ainakin on hyvä
tapa saada urheiluväen käymään kuumana.

Ottelu oli kaiken lisäksi vielä ratkaiseva mestaruudelle joten pahempaan
paikkaan tätä katkoa ei olisi voinut tehdä :(. Miettikää seuraavan kerran
sitä että jatkoaikakin on mahdollinen tämän tapaisissa peleissä! Joten
lähetysaikaa on varattava myös sille.
Jos aikaa ei ole ei myöskään ole mitään järkeä aloittaa edes
ottelulähetystä!


Tämä oli mielestäni täydellinen munaus teiltä!
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Onneksi meillä on digiboksi joten nuo jorinat ovat aivan turhia *hähä*. Mutta oikeasti kun asiaa miettii, niin taisi olla monelle ratkaiseva tekijä käydä tänään Teknisillä ostamassa sellainen pieni elektroninen laatikko jolla saa television näyttämään kaikenlaisia ihanuuksia urheilutsätistä erotiikkaan.

Olisi vain pitänyt lähettää ottelu loppuun sieltä boksista, niin varmasti näitä ostajia olisi tullut seuraavana päivänä muutamia lisää. No toivottavasti vastaavaa nähdään sitten mm-kisoissa finaaleissa kun toista jatkoerää on pelattu 19.30 ja Suomella on kahden miehen ylivoima Ruotsia vastaan. Voisi olla suomen urheiluhullu kansa aika latingissa sen jälkeen, mutta mitäpäs minä siitä välitän, minähän omistan digiboksin =)
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Oli täälläkin kireä palaute jo kirjoittettuna valmiiksi, kunnes lähetys palasi Ouluun.

Aamulehdessä maikkarin äijä jotain selitti, että vormuloista on niin tarkat sopimukset, että oli pakko siirtää lähetys sinne. Kaikki kun pitää sopimuksen mukaan näyttää.

Hymisi vielä loppuun, että voi olla että niitä sääntäjä olisi rikottu eilen..huh huh mitä hymistelyä, kun ensin viedään lähetys Brasiliaan.

-ipa rules
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Mielestäni tätä asiaa on ajateltava monelta eri kannalta. Ratkaisevan virheen on tällä kertaa tehnyt MTV3 siinä, ettei ole varmuuden vuoksi tajunnut pyytää Sm-liigaa määrittämään pelin alkamisajankohtaa niin aikaiseksi, että ei varmasti olisi tullut ongelmia. Kun taas miettii ohjelma-aikataulujen suunnittelijoita ja sm-liigan päättäjiä, niin ehkei heitäkään voi syyttää. Jos olisit itse samoissa hommissa, niin lähtisitkö laittamaan pelin ajankohtaa kovin aikaiseksi ihan vain sen pienen pienen mahdollisuuden takia, että ottelussa pelataankin kuudetta erää.

Se että Formulat menivät edelle tässä tapauksessa, on aivan selvä juttu. Jääkiekko ei ole millään tapaa etuoikeutettu syömään muiden lajejen lähetysaikaa. Ei varsinkaan formuloiden, joilla saattaa olla jopa enemmän katselijoita kun kotimaisella kiekolla.

Tässä tapauksessa oli nyt kyse enemmänkin huonosta tuurista, eikä kenenkään suoranaisesta ryssimisestä. Onneksi maikkarilla kävi sen verran hyvä säkä (formulakisan myöhästyminen vesisateen takia), että peli ehti loppua ennen formuloiden "starttia".
 
Viimeksi muokattu:

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Kyllähän kysymys oli selkeästi formulan mainossopimuksista. Formulan mainossekunnit taitavat olla kolmosen arvokkaimpia, joka tapauksessa Hockey Nightia kalliimpia. Ja H.N:n kuudenteen erään ei varmaan oltu myyty mainoksia! Urheilullisuuden nimissä olisi tietysti pitänyt jatkaa Oulusta, mutta minkäs teet... Mainostajathan lopulta maksavat niin formulat, lätkät kuin muutkin Maikkarin lähetykset.
 

travolta

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aluksi ihmettelin aivan samaa: miksi peliä ei näytetä loppuun? Mutta sitten otin ja laitoin pääkopan käyntiin ja hokasin asioiden todellisen laidan. MTV3:lla on varmastikin tarkat sopimukset formuloiden lähettämisestä ja niitä ei passa mennä rikkomaan. Tietty hierarkia täytyy olla ja formulat meni kiekon edelle. On aivan normaalia, että kevään tullen kiekkolähetykset jyräävät muun ohjelmiston ylitse ja ohjelmat siirtyvät myöhemmälle ajalle. Nyt oli kiekon vuoro siirtyä sivuun, tosin sitten kuitenkin kävi onnellisesti finaalia fanaattisesti seuranneiden kannalta: Brasiliassa tuli vettä ja lähtöä siirrettiin. Nyt nähtiin ratkaisu. Sitä tässä nyt yritän joittenkin ihmeellisten mutkien kautta selittää, että ei se jääkiekko maailman, eikä edes Suomen, suurin asia ole, jonka edessä kaiken pitäisi kumartaa ja väistyä sivuun. On tilanteita jolloin kiekon on vaiettava ja siirryttävä takavasemmalle. Ei ole itsestään selvyys, että kiekko ohittaa kaiken tärkeysjärjestyksessä. Olisi syytä olla tyytyväisiä, että kiekkolähetyksiä yleensäkään tulee televisiosta eikä aina aloittaa vallaton itkukonsertti jos kaikki ei mene käsikirjoituksen mukaan.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun täytyy kyllä heittää semmonen FAKTA, että mielestäni tuo f1-kisa oli paljon viihdyttävämpää kuin tuo finaalipeli...


En ole mitään formula-ihmisiä, mutta silti...
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Tästä en nyt mene takuuseen, mutta yksi kaveri väitti, että MTV3 ei kerta kaikkiaan voi olla näyttämättä formulakisoja, koska FIA tekee sellaiset sopimukset, jotka velvoittavat TV-yhtiöt näyttämään kaikki osakilpailut. Jos eivät näytä, sopimusta on rikottu, ja siitä ei hyvää seuraa.

Tuolla sunnuntain Formulalähetyksellä oli melkein miljoona katsojaa enemmän lätkäfinaalilla. Ei ole epäselvää, kumpi on Suomessa suositumpi TV:ssä: SM-liiga vai formulat. Käsittääkseni vain jääkiekon MM-kisat pystyvät vetämään samanlaisia yleisömääriä kuin mitä formulat parhaimmillaan.

Oma mielipiteeni on se, että vaikka kysessä oli varsin mielenkiintoinen formulakisa, se oli tylsempää kuin lätkä. Näin se on käytännössä aina.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
MTV3 ja formulat

Maikkari on maksanut itsensä kipeäksi formuloiden oikeuksista ja sopimus määrittänee aikamoisen lähetysosuuden niille. Sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä sen kanssa, pitääkä kansan nähdä ratkaisevan finaalin jatkoaika. Aivan kuten HN sanoi.

Jos liiga myy TV-oikeudet jollekin yhtiölle, niin on siltä yhtiöltä odotettava jonkinlaista tasoa. Kiekkoyö-lähetykset ovat parantuneet jonkin verran ajan saatossa, mutta kanavajohto on tehnyt valtavan virhearvionnin, jos se on velvoitettu katkaisemaan lähetyksen mestaruuden ratkaisevan ottelun ratkaisuhetkillä. Samoin on virhearvio TV-oikeudet kauppaavalta liigalta, jos se myy luvat velvoittamatta, että homma tehdään kunnolla ja kliimaksi näkyy töllöstä.

Kolmosen kiekkolähetykset eivät ole kovin suuresti nostaneet kiekon profiilia; enemmän kiekko nostaa maikkarin profiilia. Itse olisin tyytyväinen, jos jokin muu yhtiö huolehtisi vaihtelun vuoksi SM-liigan televisioinnista.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Kumma, ettei yhtä olennaisimmista syistä HockeyNightin alhaisille katsojaluvuille ole mainittu:

Eihän sitä tuubaa kukaan huvikseen edes halua katsoa!

Laatu asianmukaiselle tasolle ja ennenkaikkea jääkiekko pääosaan, niin kyllä ne lukemat nousevat. Itse katsoisin varmasti jokaisen lähetyksen rippeenkin, jos ne saataisiin edes siihen kuntoon, ettei katsominen aiheuttaisi joka kerta jumalatonta vitutusta.
 

Hammasharja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea, Jokerit, JYP
Suhteellisuustajua, ihmiset

Irakissa on yhä edelleen sotatila, ja Yhdistyneiden Kansakuntien tilastojen mukaan jopa 40 miljoonalla afrikkalaisella on riski kuolla nälkään tänä vuonna. Vaikka emme näkisi jonkin yhden ottelun koko jatkoaikaakaan, ei sen pitäisi juurikaan häiritä yhteiskuntaelämäämme.

Itse seurasin kaikki tämän kauden Hockey Night -ottelut ja silti en ollut yhtään pettynyt huomatessani lähetyksen siirtyvän Brasiliaan. Saman tien aloin kuunnella Kärpät-Tappara-ottelun kolmatta jatkoerää Radio Suomesta.

On myös muistettava, että MTV toimi hienosti siirtäessään jääkiekko-ottelun formuloiden rinnalta digikanavalleen. Digiboxia on pyritty markkinoimaan maassamme, ja viimeistään nyt huomaamme, miksi laite todellakin kannattaa hankkia. On sinänsä ongelma, etteivät digilähetykset ulotu aivan koko Suomeen, mutta suurimmalle osalle joka tapauksessa.

Kaiken hyvän lisäksi Maikkarilla on FIA:n velvoite näyttää formulakisat alusta loppuun - sen sijaan MTV:llä ja SM-liigalla välillä tällaista sopimusta tuskin on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös