Arto Javanainen – kaikkien aikojen kovin maalitykki

  • 129 814
  • 295

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Heitä on harvassa, varsinkin Härmässä. Nimittäin MAALINTEKIJÖITÄ! Yksi on joukosta poissa. Voimia Javan omaisille. Sunnuntaina viimeksi tuli todettua, että "läheltä ylös sanoi Javanainen. Taisi jonkun maalin joskus tehdäkin".


Snif
RIP #4
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lepää rauhassa #4.

Suoraan syötöstä, B-pisteiden välistä, tarkasti yläkulmaan, nanosekunnissa. Java(tm)
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Suru-uutinen saavutti illalla pian voittoisan matsin jälkeen. Java oli ja tulee pysymään mielessäni kaikkien aikojen maalitykkinä. Uskomaton laukaus, jota minäkin ehdin faniuteni alkumetreillä ihailemaan. Vaatimaton suuruus, joka kulki aina pilke silmäkulmassa. Jostakin syystä Javan poismeno koskettaa yllättävän paljon.

Lauantaina Lukkoa vastaan halli täyteen, lakki kouraan ja kyynel silmäkulmaan. Sen jälkeen pata saa pelata matsin Javan muistolle. En keksi parempaa tapaa kunnioittaa tämän suuruuden poismenoa.

Kiitos, Arto Javanainen. Yksi suurimmista, numero neljä.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huh, alkoipa aamu synkästi. Kyseessä oli myös minun lapsuusvuosien idoli numero yksi. Pihapeleissä en juuri koskaan halunnut olla kukaan muu kuin Java.

Linkitetään taas kerran juttu siitä kuuluisasta kuuden maalin ottelusta.

R.I.P.

Onko muuten surunauhoja koskaan käytetty liigassa - nyt jos koskaan olisi Ässillä sen paikka lauantain kotipelissä. Kunnianosoitus olisi nyt paikallaan...

Ainakin 1986 finaaleissa Tappara käytti kun joukkueen huoltaja menehtyi juuri ennen finaalisarjaa. Ilman muuta nyt olisi paikallaan kyseinen kunnianosoitus.
 

Brutus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos upeista annetuista muistoista punaiselle neloselle!

Lepäile rauhassa.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hiljaseksi veti. Ja tipan sai silmäkulmaan aikaiseksi... Suuri innoittaja ja idoli junnuvuosinani, valitsin nr nelosen juuri Javan takia. Ja kannan puulakissa vieläkin.

Aivan kuin omalta näppikseltäni tämä teksti.

Maalintekijä tosiaan. Muistelisin, että paukautti vielä viimeisellä kaudella 20 maalia rikki. 21?
Javaa muistetaan varmasti lauantaina. Toivottavasti kuutiolle saataisiin pari jotain pätkää pelivuosilta pyörimään.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Hiljaiseksi vetää. Kyllä Java on varmasti yksi suurimmista koskaan.

Tilastot sen kertoo, tämä ketju sen kertoo..

Hiljainen hetki, otteita uralta, surunauhat. Isomäessä kaikkien TÄYTYY kunnioittaa legendaa seuraavassa ottelussa. Toivottavasti toimistolla tosiaankin ollaan nyt hereillä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Arto Javanaisen muistoa kunnioittaen,

Gagne
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalintekijä tosiaan. Muistelisin, että paukautti vielä viimeisellä kaudella 20 maalia rikki. 21?
Javaa muistetaan varmasti lauantaina. Toivottavasti kuutiolle saataisiin pari jotain pätkää pelivuosilta pyörimään.

Viimeisellä kaudellaan Java teki 22 maalia, jos wikipedian luvut pitävät paikkansa. Javan nimi löytyy suomalaisesta jääkiekkosanastosta kohdasta maalitykki. Suuri suosikkini Hagmanin ohella 80-luvulla, vaikkei koskaan HIFK:ssa pelannutkaan. Legenda on poistunut keskuudestamme, muttei unohdu mielistä. Osanottoni.
 

cc_rider23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ässät, San Francisco Giants
R.I.P Java.

Suurin syy siihen, miksi vieläkin fanitan Ässiä vaikka olen asunut Helsingissä vuodesta 1987. Nuoruusvuosieni suurin idoli, jolla oli aina aikaa rupatella pienen nappulan kanssa. Hieno mies jolla suuri sydän.
Hiljaiseksi vetää.... :(

Osanottoni ja voimia läheisille.
/Calle
 

ToniKopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Osanottoni myös täältä Kokkolasta. Muistan hyvin kiekkotouhut aloittaessani 80-luvun alussa numeron 4 ja Porin Ässät. Kaikkea hyvää Javan läheisille, ja tietenkin ässille. R.I.P #4
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Illalla tuon suru-uutisen netistä huomasin ja kyllä se pysäytti. Todellinen legenda on poissa, toivon hartaasti, että Ässät ja SM-liiga muistaisivat tämän suuruuden poismenon seuraavalla kierroksella.

R.I.P Java.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taas karu muistutus ihmisen kuolevaisuudesta. Tuli kyllä täysin puskista tämä uutinen ja kieltämättä aamupäivä on mennyt enemmän tai vähemmän Javan pelisuorituksia muistellessa.

Viimeksi näin Javan Turun jääkiekkopyhätössä about 2006, kun olin ennen peliä patalippu kourassa hallin käytävällä. Java saapui paikalle, hymyili leveästi ja tervehti ystävällisesti, vaikka en miestä henk.koht tuntenutkaan. Tuo jäi kuitenkin mieleen ja loi kuvan fiksusta, ystävällisestä ja maan pinnalla tukevasti kulkevasta kiekkolegendasta.

RIP
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
R.I.P #4
Pelätty ja kunnioitettu maalitykki levätköön rauhassa.
Urheimmankin soturin on taivuttava ylivoiman edessä, tällä kertaa sairaus sai tapettua kaikki alivoimat ja pääsi sitten rankaisemaan jatkoajalla epäreilusti viidellä kolmea vastaan ja ottelu ja ottelusarja on ohi.

Voimia ja jaksamisia läheisille...

Ps, Kärpät on kunnioittanut tuon tuostakin hiljaisella hetkellä aina Kärppien edesmenneitä pelaajia/vaikuttajia. Toivottavasti Ässät järjestää saman Javalle ja musta surunauha pelaajien käsivarteen lauantaille.

Tuli kylmät väreet, kun katsoi Ässien nousevan jo toivottomalta tuntuneesta tilanteesta jatkoaikavoittoon eilen Lappeenrannassa. Tiesi joukkue tästä tai ei, mutta melkoisen "liikuttava" yhteensattuma.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osanottoni omaisille, suuri maalintekijä on poissa. Java oli pelaaja, joka halusi tehdä maaleja joka solullaan ja osasi totta vieköön tehdä niitä. Todellinen snaipperi, jollaisia ei joka vuosi/vuosikymmen SM-liigassa pelaa. Palasi tosissaan, mutta uskon että nautti joka pelistä pieni pilke silmäkulmassa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Hienoja muistoja paljon. Yhtenä hienona muistona vielä mainitittava kausi 1990-91, jolloinka huimassa nousussa ollut Teemu Selänne haastoi Jakkaran kisaan liigan maalikuninkuudesta, lopussa Java otti kuninkuudeen ja runkosarjan viimeisessä pelissä kylvetettiin Jokerit kunnolla (10-2?).

Se veto oli jotain semmoista jota en ole toisella pelaajalla nähnyt - kova, tarkka ja lähti aina suoraan syötöstä. Javan kuvan voisi laittaa kiekkoilun sanakirjaan kohdan "kliininen viimeistelijä" kohdalle.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
R.I.P #4

Niin kova tekijä on joukosta poissa. Lepää Java rauhassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös