Arsenal FC 2012-13 - Wengerin viimeinen vuosi?

  • 227 218
  • 1 258

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kyllä siellä tapahtuukin. Arsenal tippuu pois top-4:stä ja rahanteko muuttuu entistä vaikeammaksi, siinä vaiheessa joku seniileistä alkaa heräillä ja Wenger lähtee kävelemään. Olen valmis lyömään vedon siitä, että nyt on se kausi, jolloin suosikkini tippuvat lopulta pois Mestarien Liigasta. Eipä ole vuosikymmeniin ollut tilannetta, jolloin Arsenalin pelit kiinnostavat näin vähän, huomenna turpaan toiselta flopilta ja olemme putoamisviivan alapuolella ja siellä jatkamme myös seuraavat kierrokset.

Miksi arse tippuisi pois top-4:stä? En näe mitään syytä tälle. Spurs ehkä olisi teoriassa uhka, mutta kun katsoo alkukauden menoa, niin ei mitään vaaraa. Poolkin on jo hautautunut ylempään keskikastiin. Ja muut joukkueet eivät vaan pysty pelaamaan pitkää kautta vaadittavalla tasolla.

Castle voi jollain ihme ilveellä viedä sen neljännen sijan, mutta en kovin helposti tähänkään kyllä usko. Olisin aika paljon valmis lyömään vetoa siitä, että arse on tämänkin kauden jälkeen neljän parhaan joukossa. Ja juuri siinä sijalla 4. Veikkaisin, että kolme ekaa ovat omilla pistelukemillaan, sitten tulee arse yksinäisenä nelosena ja sen jälkeen muut turvallisen välimatkan päässä.

Jos olisin arse-fani (luojan kiitos en ole), niin olisin aika hyvillä mielin nelossijan suhteen.
 
Avaus Poolia vastaan:

----------------Mannone-----------------------
Jenkinson--Mertesacker--Vermaelen--Gibbs
-------------Arteta---Diaby--------------
----------------Cazorla-----------------
Oxlade-Chamberlain--------------Podolski
------------------Giroud-----------------
 

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Liverpool - Arsenal

Kerrassaan mainio peli, etenkin tuloksellisesti. Eritoten täytyy antaa kehuja sille miten koko joukkue asennoitui puolustamiseen; myös Podolski ja Giroud tulivat joka kerta sieltä ylhäältä apuihin. Walcottin ja Gervinhon penkittäminen osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi, vaikka odotin itse että jälkimmäinen olisi tullut AOC:n tilalle, mutta sieltä otettiin sitten Ramsey. Tänään nähtiin myös sitä parempaa Diabya, joka oli ehkä kaikkein suurin positiivinen yllätys.

Cazorla-Podolski tandemia tuskin tarvitseekaan sen suuremmin hehkuttaa. Ottelun aikana tuli mieleen, että vastaavassa pelissä viime kaudella nuo maalit olis tullu muuan hollantilaisen huikeista yksilösuorituksista, kun taas nyt ne tulivat laajemman materiaalin hyvästä yhteispelistä. Vaikuttaa siis siltä, että hyökkäyspään muutokset ovat olleet kohdallaan. Sen verran vielä Giroudista, että vaikka vaikuttaa olevan keskityspalloissa kova tekijä (niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan) niin maata pitkin pelatessa kaveri on vaikuttanut melko kädettömältä. Ei nyt vielä tuomita flopiksi tai mitään, mutta jollekkin tulisi tästä kaverista mieleen muuan marokkolainen. Saa nyt nähdä sitten että olisiko Arsenalin kannattavaa miettiä tammikuussa esim. Llorenten sainaamista vai osoittaako ranskalainen että hän pystyy toimimaan selkeänä ykköskärkenä.

Mutta hei, kolmen ekan pelin jälkeen ei ole Arsenal maalia päästänyt. Kuka olisi uskonut?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Scousereiden kyykyttäminen on aina yhtä ihanaa! Todella hieno ja tärkeä vieras voitto! Lisäksi oma maali pysynyt puhtaana jo 270 minuuttia liigassa, ennenkuulumatonta.

Oikeastaan ainoa asia, mistä voi antaa vähän pyyhkeitä, on tuo viime kaudelta tuttu kollektiivinen paniikki tuolla puolustuksessa. Varsinkin korkeissa palloissa on edelleen suuria vaikeuksia.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
No niin, valoa tunnelin päässä. Hienot pisteet, vaikka välillä oltiin jyrän alla. Puolustus toimi kuitenkin erinomaisesti. Koko joukkue oli valmis tekemään töitä alaspäin.

Ja nyt pitää kyllä kehua Diabya. Etenkin avausjaksolla pelasi jopa loistavasti. Cazorla ja Podolski pelasivat myös loistopelin. Giroud pitäisi saada vielä jotenkin mukaan noihin hyökkäyskuvioihin. Nyt herra jää hieman ulkopuoliseksi.

Myös Vermaelen ja Gibbs pitää mainita. Huippumatsi molemmilta. Mannonekin teki pari mukavaa torjuntaa.

Nolla omissa kolmen matsin jälkeen on kyllä kova suoritus. Toivottavasti nyt aukesi myös hyökkäyspään lukot.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Pari sanasta:
-Mannone selvisi tänäänkin tehtävästään hyvin ja Fabianski on ihan turha.
-Diaby oli tänään selvästi parempi ja ekalla jaksolla jopa todella hyvä.
-Oma maali pysyy puhtaana.
-Giroud oli vaisu ja toivottavasti parantaa.

Hienot vieraspisteet kaikenkaikkiaan ja nyt on hyvä jatkaa.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Alussa oli todella hermostunutta peliä varsinkin Jenkinsonilta ja Mertesackerilta. Loppua kohden kaikki saivat rentoutta peliinsä ja hieno voitto tuloksena, varsinkin Santin ja Podolskin ansiosta. Mannonelta muutama hyvä torjunta mutta ilmapalloissa suuria vaikeuksia. Toivottavasti Diaby pysyy ehjänä nyt kun on selvästi hyvässä iskussa pitkästä aikaa. Podolski tekee kyllä hienosti töitä molempiin suuntiin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Giroud pitäisi saada vielä jotenkin mukaan noihin hyökkäyskuvioihin. Nyt herra jää hieman ulkopuoliseksi.

Se auttaisi jo paljon, että keskitykset olisivat laadukkaampia Arsenalin pelaajien toimesta. Nythän kaveri ei saanut kuin yhden keskityksen kohti, kulmasta, jonka voittikin sitten 100-0. Toki tuosta olisi pitänyt saada maalia kohden. Ihmettelen syvästi että miksi Giroud hankittiin, jos keskityksissä ainoastaan Cazorlan antamana on laatua.
 
Ihmettelen syvästi että miksi Giroud hankittiin, jos keskityksissä ainoastaan Cazorlan antamana on laatua.

Helpottaa kummasti kun Sagna tulee takaisin kokoonpanoon. Ei sillä että Sagna olisi kummoinen keskittäjä, mutta nythän Arsenal ei hyökännyt oikealta lähes ollenkaan. Keskitysten taso tulee edelleen olemaan ongelma oli siellä Theo tai Sagna keskittämässä, mutta niitä tulee enemmän ja joskus joku voi onnistuakin.

Itse pelistä pakko muiden tavoin kehua Diabyä, jos pysyisi nyt kasassa pidempään niin ehkä sieltä sittenkin on kaivettavissa se potentiaali esiin. Toivottavasti pysyy jalat maassa ja työmoraali myös muutaman hyvä pelin jälkeen. Gazorla ja Poldi tietenkin myös erinomaisia.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Je. 3 peliä, 0 omiin. Tää on Steve Bouldin Arsenal.

Kovasti oon yrittänyt tutkailla, että miksi tuo oma pää on pysynyt puhtaana. Sunderland ja Stoke olivat heikkoja hyökkäyssuuntaan. Liverpool pystyi sentään antamaan jo ajoittain painetta Arsenalpuolustukselle. Kyllähän siellä vieläkin niitä hasardeja tulee ala Calle tai Big Fucking German, mutta onneksi vihut eivät ole osuneet. Parasta ehdottomasti on ollut tuo koko joukkueena puolustaminen. Nyt sieltä keskikentältä tullaan tukemaan puolustajia heti ja Poldi melkein piikistä, on tehnyt todella paljon omissa töitä. Kyllä tää kurinalaisemmalta paketilta näyttää. Nyt jos uudistettu hyökkäys alkaa osumaan, niin hyvä tästä voi tulla.

Cazorla ja Podolski sai nyt onnistumiset. Vielä kun saisivat tuon ison ranskiksen piikissä käyntiin niin a vot. Nyt maajoukkuetauko ja sitten taas täysi tohina päälle.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Niin se kävi hollantilainen tekemässä hattutempun illan myöhemmässä pelissä. Noh, onneksi onnistuivat meiltä myös kesähankinnat Podolski ja Santi. Pelistä aika lailla samanlaisia mietteitä kuin täällä jo tullutkin. Mielestäni Arsenal pelasi hyvin myös vastahyökkäyksillä ja nopeilla sellaisilla. Eka maalihan tuli juuri tälläisestä nopeasta oman pään purusta ja muutamalla syötöllä oli Podolski jo laittanut ekan sisään. Pari kertaa myös esim. Gibbs ja Vermaelen nousivat aika vahvasti pallon kanssa maalintekoetäisyydelle, joten myös pakeilta tuli tukea hyökkäyssuuntaan. Muuten puolustus piti hyvin muutamia hazardeja lukuunottamatta joista nyt ei onnekseen sen pahempaa syntynyt. Nolla päästettyä kolmeen matsiin ja konsonanttikin pelannut vain yhden matsin niin eipäs sitä muuta voi oikein pyytäkään. Viimeistelyyn vielä tarkkuutta ja varmuutta niin suunta paranee.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Diaby pysyy tässä kuosissa: http://www.youtube.com/watch?v=RH2qswi63R0 (linkissä Abou Diaby vs. Liverpool)
Jep, kyllä Diaby näytti epäilijöille (including me) minkälainen pelaaja hän on parhaimmillaan. Jos otteet jatkuvat Scousereita vastaan pelatun pelin kaltaisena, niin Vanupuikon lausahdukselle "Like A New Signing" on katetta.

Toivottavasti Kozzy on maajoukkuetauon jälkeen käytettävissä kunnolla, sillä Mertesacker ei herätä luottamusta allekirjoittaneessa. Tuo joukkue kyllä selvästi kaipaa Koscielnya ja Wilsherea kentälle, sillä tällä hetkellä ainoa pelaaja joka ottaa ja antaa iskuja on kapteenimme. Parissa tilanteessa eilen oikein harmitti, kun ei uskallettu mennä taistelupalloon, toisaalta Diabyn loukkaantumishistorialla itsekkin ottaisin varovasti noita tilanteita.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tällä viikolla tosiaan maaottelu tauko ja 14 Arsenal pelaajaa kehissä.

- Theo Walcott
- Alex Oxlade-Chamberlain
- Lukas Podolski
- Per Mertesacker
- Santi Cazorla
- Thomas Vermaelen
- Olivier Giroud
- Laurent Koscielny
- Abou Diaby
- Johan Djourou
- Lukasz Fabianski
- Aaron Ramsey
- Gervinho
- Francis Coquelin (U21)

Eipä mitään kummallista siis. Toivottavasti kaikki pysyvät ehjinä.

Mainitaan vielä sen verran, että Arshavinin lähtö tänään Venäjälle ei ole mahdotonta, mutta en siihen kyllä kovin kovasti usko.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Post transfer window

En jaksa vatvoa tässä ketjussa enää ikuisuuskysymyksiä Wengerin ostopolitiikasta tai siitä onko kaiken kitsastelun takana johtokunta. Siitä syystä välillä jotain muuta Arsenalista.

Jokainen uusihankinta on vakuuttanut allekirjoittaneen ainakin mitä tulee alaspäin pelaamiseen. Cazorla on ollu parhaillaan jopa huikea molemmissa päissä. Mietittävää Wengerillä varmasti riittää siinä kuinka Whilshere istuu systeemiin palatessaan jos Liverpoolia vastaan aloittaneet kundit säilyvät kunnossa ja pitävät tasonsa. Toisaalta Wengerin tuntien rotaatiota tapahtuu ja pelejä riittää varmasti kaikille. Mitä tulee liigan voimasuhteisiin, sarja näyttää tutusti tasaiselta keskikastin osalta ja parasta Arsenalin kannalta tässä on että nykyisellään neljänteen sijana pitäisi riittää "win the right games" moodi.

Kuten itsekin tein, paljon ollaan puhuttu alkukauden aikana Cazorlasta ja Poldista (josta vähän myöhemmin lisää), mutta itse keskittyisin myös nostamaan esiin Artetaa. Tärkeä palanen Arsenalin keskikentällä johtuen hänen kyvyistään ja asenteestaan pelata molempiin suuntiin. Tukee erinomaisesti palloa pitävää ja nousevaa Cazorlaa alempana peliä tahdittaen ja hyvin helppoja syöttösuuntia tarjoten.

Lyhyesti vielä Poldista: Jo aikoineen ennen Saksassa asumistani seurasin nuorta Lucas Podolskia hänen ensimmäisen läpimurtonsa kynnyksellä Kölnissä. Sen jälkeiset ongelmat seurajoukkuetasolla ja sitä seurannut ylättäväkin uusi nousu kiintotähdeksi seurajoukkueessa kuin maajoukkueessa olivat ainakin minulle pieniä yllätyksiä. Podolskin ongelmat olivat ainakin aiemmin jossain määrin yksipuolisuudessa, josta nyt ei tunnut näkyvän jälkeäkään. Kesällä sydän hypähti kun miestä alettiin huhuamaan Gunnersiin ja pakko myöntää, että jännitti kun siirto Arsenallin sinetöitiin. Pitkäaikaisen suosikkipelaajan saapuminen emiratesille lämmitti, mutta tieto siitä ettei ole maailman varmin suorittaja tai hankinta mietitytti RvP:n lähdön jälkeen. Nyt lyhyen otannan perusteella asenne parantunut viimeisen Köln kauden aikana ja sopeutuminen Arsenaliin tuntuu olevan hyvässä vauhdissa - mitä ei koskaan käynyt Bayernissa.

Viimeisempänä, muttei vähäisimpänä Giroud, joka on jostain syystä nousemassa omaksi ykkössuosikikseni nyky Gunnersissa. Olen pitkään toivonut Arsenaliin klassista 9-paikan pelaajaa. Ei mitään häikäisevää taituria, vaan kärkeä joka on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pistää palloja pussiin. Giroud on tämän tyyppinen pelaaja, ainakin tarpeeksi lähellä nostakseni suosikikseni tekemättä edes mitään erikoista. Hyvä pääpeli yhdistettynä vahvaan runkoon lämmittävät kaikkien kääpiöiden tai taiteilijoiden jälkeen. Se ettei palloja ole saatu kärkeen johtunee varmasti osaksi siitä, että tämänlaista kärkeä ei ole Emiratesilla hetkeen esiintynyt punaisessa paidassa ja orientaatioon mennee tovi. Nyt vielä sormet ristissa ettei hän ole uusi Stéphane Guivarc'h :)

Come on you Gunners!
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Giroud loukkaantunut eikä pelaa Suomea vastaan perjantaina. Vamman vakavuudesta ei ole tietoa. Nyt sitten se Chamakh tuuraamaan :) Kiitos Wenger!

Giroud pitäisi olla huomenna pelikunnossa. Ja vaikka ei olisi, Poldi piikkiin ja Mr. Otsa laidalle. Ei sitä Chamakhia tarvi näkyä Valioliigakentillä enää.

Sen sijaan Abou "Uusi Vieira" Diaby on loukannut itsensä. Siinäköhän se taas kausi meni Aboulta pilalle.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Huhuilevat, että Wenger antaa Diabylle huilipäivän lauantaina. PITÄISI olla kaikki ok, sitten Montpellieriä vastaan.

Artetan rinnalle varmaan laittavat Oxlade-Chamberlainin tai Ramseyn. Toivottavasti ensimmäisen.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Huhuilevat, että Wenger antaa Diabylle huilipäivän lauantaina. PITÄISI olla kaikki ok, sitten Montpellieriä vastaan.

Artetan rinnalle varmaan laittavat Oxlade-Chamberlainin tai Ramseyn. Toivottavasti ensimmäisen.

Toivottavasti laittaa Coquelinin Southampton peliin. Hyviä paikkoja antaa hänelle pelejä.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Keskikentän pohjan peluutus taitaa olla jotain seuraavaa:

- Arteta pelaa jokaisen ottelun varsinkin kun saa maajoukkuetauoilla huilata.
- Diaby pelaa tärkeät ottelut aina kun on täydessä kunnossa.
- Wilshere tulee rotaatioon toivuttuaan.

Kakkoskategoriassa Coquelin saa viimeisen näyttöpaikan, Frimpong antaa lisää näyttöjä kun on toipunut loukkaantumisesta, Ramsey saattaa paikata myös. Ox tuskin pelaa tällä tontilla.

Coquelin tuskin jää Arsenaliin ellei saa peliaikaa ja toisin päin ellei esitykset miellytä, Arsenal ei halua pitää.
 
Keskikentän pohjan peluutus taitaa olla jotain seuraavaa:

- Arteta pelaa jokaisen ottelun varsinkin kun saa maajoukkuetauoilla huilata.
- Diaby pelaa tärkeät ottelut aina kun on täydessä kunnossa.
- Wilshere tulee rotaatioon toivuttuaan.

Cazorla avasi espanjalaislehden haastattelussa omaa rooliaan ja Wengerin ajatuksia keskikentän peluutuksesta. Santi oli kuvitellut että tulee pelaamaan laidassa, roolissa jossa saa vapauksia leikata sisään. Wenger kuitenkin istutti Cazorlan "second striker" rooliin, ja hän nauttii täysin uudesta pelipaikastaan ja vapaasta roolistaan kentällä.
Keskikentän muihin rooleihin Cazorla kertoo olevan tarjolla pallovarmoja jätkiä kuten Arteta, Diaby, Rosicky ja Wilshere. Ylistää myös Wengerin silmää istuttaa Arteta Pivoteksi, ja kehuu tätä uudessa roolissaan.

Arteta onkin pelannut hyvin, ja pudotus voi olla iso jos siihen paikalle joudutaan alkaa istuttamaan Coquelin/Frimpong kaksikkoa. Diaby, Rotsi, Jack -kolmikosta ehkä mielummin 2 keskikentän alempiin rooleihin Artetan mahdollisen huilin aikaan, vaikka eivät aivan parhaimmillaan puolustussuuntaan olekaan.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Eiköhän uuden hankinnan tekemättä jättämisen tarkoitus ole antaa varsinkin Coquelinille kunnon näyttöpaikkaa, ainakin helpommissa otteluissa. Ellei homma toimi, Wenger laittaa rahaa palamaan tammikuussa ja hankkii korvaajan. Coquelinille olisi ollut aika vaikea perustella näyttöpaikan antamista jos olisi tehty uusi hankinta.

Kovia vastustajia vastaan loukkaantumisherkät Wilshere ja Diaby voisivat kaksin hoitaa keskikentän pohjaa ellei Arteta ole kunnossa. Jompi kumpi sivussa lisäksi, sitten on paha sanoa. Tammikuun hankinta ei yllättäisi.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
No eihän tuo loukkaantuneiden lista ihan katastrofi ole: Team News: Diaby, Szczesny, Walcott and more | News Archive | News | Arsenal.com

E: Lauantain Southampton peli ei ole helppo, mutta aikalailla pakkorako napata 3 pinnaa. Seuraavat Valioliigavastustajat ovat nimittäin City ja Chelsea, joista voi huoletta budjetoida kaikkea väliltä 0-6 pistettä. 0p perussäheltämisellä ja ok taistelulla, 6p täydellisellä taktiikalla ja hurmioituneella pelaamisella.

Siinä seassa pyörii sitten UCL ja Liiga Cuppikin alkaa.

COYG!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös